Δεν ειναι ad hominem, καθως δεν ειπα " επειδη ειναι FDA, αρα κανει λαθος". Ειπα οτι δεν εχω και σε μεγαλη υποληψη το FDA , που σημαινει οτι προτιμω αλλες πηγες καλυτερα.φυσικα και ο FDA εχει κανει λαθη και εχει συμφεροντα. Και το ξερω αυτο και αρκετα καλα μαλιστα. Αλλα το επιχειρημα σου ειναι ad hominem οπερ, δεν στεκει

Αυτο για τις ορμονες δε διαφωνουμε. Οποτε απορω γιατι τα ειρωνικα σχολια. Δεν δαιμονοποιησα τις ορμονες. Απλα ειπα οτι δεν ειναι και το πιο ακακο πραγμα. Αλλιως δε θα υπηρχαν και ενδοκρινολογοι και θα κανε ο καθενας οτι να ναι.
Δε μιλαμε για αναβαθμιση στο να μην πονας (ουτε σφαδαζουν ολες και χτυπανε mesulid, σιγα τα αιματα). Μιλουσαμε για αναβαθμιση του σωματος. Αλλο αυτο και αλλο να σταματας μια φυσιολογικη λειτουργια, για να μην πονας.*ΕΙΝΑΙ* αναβαθμηση για τις περισοτερες γυναικες που οταν ξεκινανε το χαπι ανακουφιζονται απο τους πονους και ΔΕΝ χρειαζεται να παιρνουν 3-4 mesulid καθε μηνα για να τους αντεχουν
Επομενως τι γελας και ειρωνευεσαι οταν λεω οτι δε τον εχω και σε μεγαλη υποληψη ;τα οσα λες για τον FDA, φυσικα και εχουν γινει σφαλματα και εχει συμφεροντα, αυτο ειναι δεδομενο. Οπως επισις και η τυφλη πιστη σε οποιοδηποτε φορεα, αλλα ειναι μια αρχη και πρεπει καθε θεση του να εξεταζεται ξεχωριστα.

Ναι ειναι περισσοτερα τα φαρμακα που δεν ειναι επικινδυνα και ναι δε θεωρουμε λαθος το FDA by default. Αλλα ουτε περιμενουμε δημοσιοποιηση αποδειξεων για να ειμαστε λιγο προσεκτικοι και να μην λεμε "ε α φου το λεει το FDA ειναι σωστο μεχρι να αποδειχθει λαθος". Προτιμω να λεω "αφου το λεει το FDA, ΙΣΩΣ ειναι σωστο".

================================================================
Χαχαχαχαχαχαχαχαδε ξέρω για σας, αλλά εμένα μου έφυγε όλη η όρεξη για το σεκς τώρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Είναι καταχωρήμένο και στο PubMed για όσους το εμπιστεύονται περισσότερο.
Πολύ ενδιαφέρον! Αν αντέχετε διαβάστε το

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kassie
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοιπον, να πω κι εγω την ταπεινη μου αποψη?

Τη σημερον ημερα που ο καθενας μπορει να κανει ερωτα με τον λαθος ανθρωπο(εννοω ανθρωπο που εχει σχεσεις και με αλλους και μπορει να μεταδωσει καποια ασθενεια) ιδανικη για τους γιατρους μεθοδος αντισυλληψης ειναι το χαπι και το προφυλακτικο. Δεν θεωρω ανευθυνη καποια που παιρνει το χαπι για λογους περιοδου(πονους κτλ.) γιατι σιγουρα βοηθαει. Οσο για τις ορμονες και τις συνεπειες τους ας σκεφτουμε ποσες χιλιαδες γυναικες παιρνουν χρονια ορμονες σε μεγαλες ποσοτητες για να μπορεσουν να μεινουν εγκυες(βλεπε μεθοδους εξωσωματικης).
Υ. Γ Ξερατε οτι θα κυκλοφορησει χαπι που θα αναστελλει την περιοδο για 3 μηνες. Δηλαδη οι γυναικες θα εχουν περιοδο 4 φορες το χρονο

marialenaxa
Νεοφερμένο μέλος

Τώρα είμαι σε φάση αποτοξίνωσης για 2 σημαντικούς λόγους:
1)πρέπει να ελέγξω πάλι τις ορμόνες μου χωρίς την επιροή των φαρμάκων γιατί ίσως να έχω θεραπευθεί και να μην χρειάζεται να καταπονώ άλλο το σώμα μου.Αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει για δύο μήνες,ωστέ να έρθει ο οργανισμός στα φυσιολογικά του.(Κάτι που δεν ξέρω αν έχει κάνει η diddle.)
2)Όλα αυτά τα χάπια απαγορεύουν στον οργανισμό να συλλαμβάνει.Έτσι κάθε το πολύ 10 μήνες πρέπει να αποτοξινώνουμε το σώμα μας γιατί υπάρχει κίνδυνος στείρωσης.
Συνεπώς καλό το σεξ με τα χάπια αλλά όλα θέλουν μέτρο!Ας μην ξεχνάμε και κάτι σημαντικό που το ξεχνάμε όσοι έχουμε σταθερή σχέση.Το προφυλάκτικό δεν προστατεύει μόνο από σοβαρές νόσους.Μία απλή ουρολοίμωξη μπορεί να ταλαιπωρίσει και τους δυο για καιρό.Ακόμα και μια μυκητίαση από το τζιν της κολλητής ή της αδελφής μας ή και ακόμα από μια αντιβίωση μπορεί να αποφέρει μολύνσεις και στους δύο.
Καλό θα ήταν να αντιμετωπίζουμε το σήμερα όπως πρέπει για να μην χρειαστεί ποτέ να μετανιώσουμε.Εξάλλου στην πραγματικότητα δεν είμαστε σχεδόν ποτέ αυτές που έχουν πρόβλημα με το προφυλακτικό.Τα αγόρια τα χαλάει αλλά δε θα ρισκάρω ποτέ για εκείνον και ας είναι και ο άντρας της ζωής μου!!
Δύο παραδείγματα θα αναφέρω και με αυτά θα κλείσω.Έχω μια θεία που όταν ήταν νέα απεχθανόταν να χρησιμοποιείσει προφυλακτικό γιατί θα ξενέρωνε τον άντρα.Τώρα πια στα 40 της μετανιώνει γιατί μετά από απανωτές μολύνσεις δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει παιδιά ούτε με εξωσωματικές ούτε με τίποτα αφού η χλωρίδα και η πανίδα του κόλπου της καταστράφηκε από τα αντιμικροβιακά.
Μια πολύ καλή μου φίλη έπαιρνε τα χάπια για δυο χρόνια.Αυτό λοιπόν στράφηκε εναντίον της γιατί το πρώτο διάστημα που τα κόβεις είσαι 100% γόνιμη.Εκείνο το διάστημα έκανε 4 εκτρώσεις!Αυτό έγινε γιατί το αγόρι της που τώρα είναι ήδη 10 χρόνια μαζί δεν μπορούσε ο τρελός εραστής να το κάνει με προφυλακτικό.Όμως το σπέρμα του ήταν δυνατό και εκείνη εξίσου γόνιμη και έμενε έγκυος και μόνο από τα ''γόνιμα υγρά''.
Υ.Γ.Είναι μύθος αυτά περί σίγουρης αύξησης βάρους.Εγώ έχω χάσει 8,5 κιλά από τότε που ξεκίνησα τη θεραπεία και συνεχίζω να καίω φυσιοογικότατα ότι και αν φάω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
shaman
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω εδώ και 4 χρόνια σταθερή σχέση και πριν 2 χρόνια ανακάλυψα οτι είχα πολυκυστικές ωοθήκες.
" Ο marialenaxa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος .. Είναι 19 ετών ..."
Πόσοι άντρες σε όλο τον κόσμο έχουν ωοθήκες?
Damn.
Σημείωση: τα bolds δεν τα έβαλα εγώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

2)Όλα αυτά τα χάπια απαγορεύουν στον οργανισμό να συλλαμβάνει.Έτσι κάθε το πολύ 10 μήνες πρέπει να αποτοξινώνουμε το σώμα μας γιατί υπάρχει κίνδυνος στείρωσης.
Συνεπώς καλό το σεξ με τα χάπια αλλά όλα θέλουν μέτρο!
συγνώμη αλλά που το διάβασες αυτό? στο είπε κάποιος γιατρός? αν ναι να μας πεις το όνομα του μην τυχών και τον φέρει η τύχη στον δρόμο μας να τον αποφύγουμε!!!
τι λες βρε κοπελιά!!! τι κίνδυνος στείρωσης με τα χάπια αν δεν τα κόβουμε το πολύ ανά 10 μηνες??
δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα και καλύτερα να ενημερωθείς καλύτερα
ναι μεν πρέπει να υπάρχει μια διακοπή για αποτοξίνωση του οργανισμού κάθε 1-2 χρόνια αλλά όχι ότι υπάρχει και κίνδυνος στείρωσης!!!

Βέβαια τελευταία ακούγονται διάφορα, για επιβλαβείς παρενέργειες των χαπιών αυτών, τίποτα ωστόσο σίγουρο. εγώ τα έκοψα δια παντός, λόγω στήθους.
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος

Μου έχει καρφωθεί τελευταία σαν ιδέα, μετά από 1 χρόνο + σχέσης, αλλά από την άλλη σκέφτομαι μήπως δεν αξίζει να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με ορμόνες αφού μια χαρά τα βρίσκουμε και με προφυλακτικό.
Επίσης, έχω ακούσει διάφορες περιπτώσεις για άτομα που τα παίρνουν να εμφανίζουν κάτι σαν κατάθλιψη και αυτό με ανησυχεί γιατί εμένα με πιάνουν κάτι τέτοια και χωρίς να παίρνω χάπια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Εκτός και αν καταναλώνετε τόσα πολλά προφυλακτικά πια που ο λόγος γίνεται οικονομικός, ή τόσο πολύ τον ενοχλεί πια το προφυλακτικό, αλήθεια δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο επιχείρημα γιατί να αρχίσεις να το παίρνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να παίρνεις αντισυλληπτικά. Είναι ασφαλή (σχεδόν) 100% σε ότι αφορά την εγκυμοσύνη. Σχετικά με τις παρενέργειες, το θέμα έχει διογκωθεί από δεδομένα παλαιότερων εποχών. Η καινούργια γενιά αντισυλληπτικών περιέχει πολύ μικρές ποσότητες ορμονών, δεν ...παχαίνουν και οι πιθανές παρενέργειες είναι ελάχιστες. Φυσικά, θα πάρεις τη γνώμη του γιατρού σου πριν αρχίσεις και θα κάνεις (περιοδικά) και κάποιες εξετάσεις. Τυχόν παρενέργειες συνήθως περνάνε γρήγορα είτε από μόνες τους είτε με αλλαγή μάρκας.Ποια είναι η γνώμη σας για τα αντισυλληπτικά χάπια;Σε περίπτωση που έχεις μια σταθερή σχέση, σε "συμφέρει" να παίρνεις; ......Επίσης, έχω ακούσει διάφορες περιπτώσεις για άτομα που τα παίρνουν να εμφανίζουν κάτι σαν κατάθλιψη....
Μμμμμ.... υπάρχει όχι μικρή διαφορά. Με τη χρήση αντισυλληπτικών αποκτούν και οι δύο μια "άλλη" αίσθηση ελευθερίας και νοιώθουν πολύ πιο όμορφα. Αν έχεις βιώσει την ελευθερία του αντισυλληπτικού, μια επιστροφή στο προφυλακτικό θα σου φανεί πολύ ξενέρωμα. Επίσης, με τα χαπάκια θα μπορείς να ρυθμίζεις τον κύκλο σου όπως σε βολεύει, π.χ. να μην έχεις περίοδο στις διακοπές ή στις εξετάσεις. Ακόμα, οι "δύσκολες μέρες" γίνονται πιο ανώδυνες, καθώς εξαφανίζονται πόνοι και άλλες ενοχλήσεις. Το τίμημα είναι ότι πρέπει να μην ξεχνάς να το παίρνεις κάθε μέρα, αλλά αυτό μετά από 2 μήνες γίνεται απλή συνήθεια. Όσο για τις ιατρικές εξετάσεις δεν το βλέπω κακό να γίνονται.Αν είστε μια χαρά με το προφυλακτικό, ....., άστο. .......είναι κρίμα να μπεις στο μπελά να κάνεις εξετάσεις συχνά μήπως ανέβηκαν κάποιοι δείκτες, να το 'χεις στο νου σου να το παίρνεις κάθε μέρα κλπ....... δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο επιχείρημα γιατί να αρχίσεις να το παίρνεις.
Υ.Γ. Ο μύθος ότι τα αντισυλληπτικά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, έχει από καιρό καταρριφθεί.

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Μμμμμ.... υπάρχει όχι μικρή διαφορά. Με τη χρήση αντισυλληπτικών αποκτούν και οι δύο μια "άλλη" αίσθηση ελευθερίας και νοιώθουν πολύ πιο όμορφα. Αν έχεις βιώσει την ελευθερία του αντισυλληπτικού, μια επιστροφή στο προφυλακτικό θα σου φανεί πολύ ξενέρωμα. Επίσης, με τα χαπάκια θα μπορείς να ρυθμίζεις τον κύκλο σου όπως σε βολεύει, π.χ. να μην έχεις περίοδο στις διακοπές ή στις εξετάσεις. Ακόμα, οι "δύσκολες μέρες" γίνονται πιο ανώδυνες, καθώς εξαφανίζονται πόνοι και άλλες ενοχλήσεις. Το τίμημα είναι ότι πρέπει να μην ξεχνάς να το παίρνεις κάθε μέρα, αλλά αυτό μετά από 2 μήνες γίνεται απλή συνήθεια. Όσο για τις ιατρικές εξετάσεις δεν το βλέπω κακό να γίνονται.
Υ.Γ. Ο μύθος ότι τα αντισυλληπτικά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, έχει από καιρό καταρριφθεί.
![]()
Αh no, δεν αναφερόμουν στον καρκίνο όταν έλεγα για "δείκτες", για βιοχημικό έλεγχο μίλαγα. Βέβαια θυμάμαι κάποια πράγματα από την Γυναικολογία αλλά πρέπει να ξανατσεκάρω γιατί πέρασαν και μήνες.
Δεν μπορώ να σου εκφέρω άποψη για την "ελευθερία" χωρίς το προφυλακτικό (

Τώρα το θέμα με την ρύθμιση της περιόδου...αν έχει σταθερό κύκλο ούτως ή άλλως μπορεί να προβλέψει με απόκλιση 3-4 ημερών πότε θα αδιαθετήσει. Αν δεν έχει και ο κύκλος της είναι τόσο ασταθής που μπορεί να έχει καθυστέρηση ακόμα και 10-15 ημέρες και φουσκώματα και δυσμηνόρροια στο ενδιάμεσο, πολλοί γυναικολόγοι θα της συστήσουν να ξεκινήσει το αντισυλληπτικό για να τον επαναφέρει ούτως ή άλλως. Λίγοι πλέον "αντιστέκονται" στην νοοτροπία του χαπιού, γιατί όντως έχει τα benefits που ανέφερες παραπάνω. Ωστόσο για μένα έχει διαφορά το να το παίρνει επειδή π.χ. έχει πολυκυστικές, με το "δίνει άλλη αίσθηση να μην φοράει προφυλακτικό". Sorry.

aye
Πολύ δραστήριο μέλος

έπαιρνα τα yasminelle εδώ και κάτι μήνες αλλά χώρισα και δεν ξέρω τι να κάνω, να τα σταματήσω; ο γυναικολόγος μου τα πρότεινε καθαρά για αντισυλληπτική προστασία, όχι για ρύθμιση περιόδου και τα σχετικά, οπότε από αυτή την άποψη μου είναι άχρηστα τώρα. αν αποφασίσω να τα ξαναξεκινήσω μετά από κάποιους μήνες θα είμαι οκ λογικά, σωστά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Γιατί; Δεν υπάρχει επόμενος στον ορίζοντα; Αν έχεις συνηθίσει με τα αντισυλληπτικά, το προφυλακτικό θα σου φανεί εντελώς ξενέρωμα.έπαιρνα τα yasminelle εδώ και κάτι μήνες αλλά χώρισα και δεν ξέρω τι να κάνω, να τα σταματήσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aye
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

aye
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

aye
Πολύ δραστήριο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν θα σύστηνα αντισυλληπτικά χάπια μόνο για να ξενοιάζεις κατά το σεξ, παρότι αναγνωρίζω ότι είναι σημαντική διευκόλυνση, γιατί μην ξεχνάμε ότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ορμονικό χαπάκωμα. Από την άλλη το να τα κόψεις αύριο και τα ξαναρχίσεις σε 6-7 μήνες, δεν κάνει και μεγάλη διαφορά.
Θα έλεγα λοιπόν αν βρίσκεσαι σε φάση που δεν θα ψάξεις για καιρό κάτι σοβαρό και θες να κάνεις εφήμερες σχέσεις ή σεξ, να τα κόψεις και μετά βλέπεις και κάνεις. Αν όχι, και από την στιγμή που ο γυναικολόγος σου έχει δώσει το ΟΚ να τα χρησιμοποιείς ξεκάθαρα για αντισύλληψη, για μένα δεν έχει νόημα να τα κόψεις.
p/s: Ο γυναικολόγος σου μάλλον είναι διακοπές και δεν τον βρίσκεις

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.