Πόσο εύκολα λέτε «όχι»;

Cherie

Δραστήριο μέλος

Η Cherie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 768 μηνύματα.
Όταν μου ζητάνε να κάνω κάτι η πρώτη μου αντίδραση είναι όχι:whistle: Στη συνέχεια το ξανασκέφτομαι ιδιαίτερα όταν αφορά σε αγαπημένα μου πρόσωπα και λέω "Μην είσαι αχάριστη" ή "Κάνε το καλό και ριξ' το στο γιαλό" :P Oπότε συχνά κάνω πράγματα που δεν θέλω αλλά όχι σε βαθμό που να καταπιέζομαι:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kate-Bender

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η KaTe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει από Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
παντως ΟΧΙ ευκολααα...:whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devina

Τιμώμενο Μέλος

Η Devina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 5.967 μηνύματα.
Είμαι παιδί του ναι...Θέλω ο άλλος να κάνει το κεφι του και σχεδόν όλες τις φορές θα περάσω καλά και εγώ. Είμαι και αναποφασιστική ολίγον τι(νταξ πολύ:pfff: ) Όταν βλέπω ότι κάτι ξεφεύγει από τα όρια βέβαια θα το πω το όχι...Είναι ανάλογα και τι είδους σχέση έχω με τον άλλον...

Έχω δει ότι αρκετές φορές για μικροπραγματα νιώθω καταπιεσμένη, αλλά προσπαθώ να το δω από άλλη οπτική γωνία...

arte

Νεοφερμένο μέλος

Η Άρτεμη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
εξαρταται την περιπτωση...χαχα οχι ειμαι καλο παιδακι αν και βλαστημαω επειδη βαριεμαι να κανω καποια πραγματα τελικα τα κανω...;)

konny1990

Νεοφερμένο μέλος

Η konny1990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Μεχρι πριν λιγα χρονια δεν μπορουσα να πω ευκολα οχι... Για την ακριβεια δεν ελεγα οχι... Γιατι σκεφτομουν πως ησως ο αλλος στεναχωρεθει, θυμωσει, αλλαξει γνωμη για μενα και πολλα αλλα... Με αποτελεσμα να μην κανω αυτα που εγω θελω σαν ατομο αλλα οτι ηθελαν οι αλλοι ... Αυτο ομως το εψαξα μεσω ψυχολογιας, οταν μου ειπε ενας ανθρωπος πως αυτο δειχνει ανασφαλεια και ελλειψη αυτοεκτιμησης... Το εψαξα , συζητησα με αρκετους ανθρωπους και συνηδητοποιησα πως αυτο οντως κρυβει πισω του πολλα... Ενας ανθρωπος που δεν ξερει να λεει οχι (οπως εγω παλιοτερα) το πρωτο που πρεπει να κανει ειναι να βρει τροπους για να μαθει και να αγαπησει τον εαυτο του... Οταν αγαπας πραγματικα τον εαυτο σου (οχι ναρκισσιστικα, αλλα ειναι πολυ σημαντικο να εισαι καλα με εσενα) θες να εισαι καλα ... Ετσι δεν κανεις πραγματα χωρις να τα θες, αλλα κανεις πραγματα που σε χαροποιουν... Μου πηρε αρκετο καιρο για να μαθω να λεω οχι... Πλεον λεω πολυ πιο ευκολα οχι, οταν κατι ειναι εξω απο μενα ή απλα δεν το θελω...
Αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να ξεπερναμε τα ορια και να ειμαστε συνεχως αρνητικοι... Εννοειται πως ειναι διαφορετικο πραγμα, το να κανεις κατι που δεν το θελεις και τοσο για να δεις εναν ανθρωπο που αγαπας να χαμογελαει... Τοτε το κανεις γιατι θες να δεις τον αλλον να χαμογελαει , ακομα και αν δεν ηθελες τοσο αυτο που ζητησε..( αυτος ειναι ο συμβιβασμος που μερικες φορες ειναι καλο να τον κανεις...) καλη σας ημερα! :)

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.929 μηνύματα.
Ακόμα προσπαθώ να μάθω να λέω όχι.
Τελευταία αρχίζω και μαθαίνω, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα, πρέπει όμως να μάθω, γιατί στο παρελθόν έχω μετανιώσει για μερικές μου επιλογές, επειδή δεν κατάφερνα να το πω !

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλλεται Web developer. Έχει γράψει 15.891 μηνύματα.
Το να λες συχνά όχι είναι ψυχοφθόρο. Αν όμως δεν λες, μπορεί να καταλήξουν οι άλλοι να σε καβαλήσουν.

Προσωπικά δεν λέω συχνά όχι. Αν δω ότι χρειάζεται, απλά βγάζω τον εν λόγω άνθρωπο από τη ζωή μου (αφότου κάνω πρώτα αρκετή υπομονή). Προφανώς δεν είμαστε compatible, ούτε για φίλοι, ούτε για συνεργάτες, ούτε για οτιδήποτε άλλο, άρα γιατί να το ζορίζουμε και να χαλιόμαστε;

LiViNGtheLiFE

Διάσημο μέλος

Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Barista. Έχει γράψει 2.226 μηνύματα.
ελα μου ντε! ποσο ευκολα λεω οχι? παντως σιγουρα θα επρεπε να το λεω ευκολοτερα!! αν και φετος ειδικα ειμουνα νομιζω πιο αποφασιστικη και το ελεγα συχνωτερα...

ria17

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 92 μηνύματα.
αρκετα.

lacky

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tουλίπα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 208 μηνύματα.
Δυστυχώς δεν λέω εύκολα όχι, και αυτό κάποιες φορές μου βγαίνει σε κακό. Δεν είμαι άβουλο πλάσμα, όταν κάτι με προσβάλλει και με θίγει φυσικά λέω όχι, αλλά όταν μου ζητούν κάποια εξυπηρέτηση ή χάρη δεν μπορώ να αρνηθώ...

gorgonokoritso

Πολύ δραστήριο μέλος

Η zenia.... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.327 μηνύματα.
σε γενικες γραμμες λεω οχι..
αλλα αυτο που με ποναει ειναι οταν δεν λεω οχι εκει που πρεπει και οχι εκει που θελω..
και η χαζομαρα ειναι οτι λεω οχι ακομα στα πιο ασημαντα πραγματα...
και βεβαια μετα το μετανιωνω... :/::/::/::/:

e-sofia

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Σοφια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλλεται Designer και μας γράφει από Καβάλα (Καβάλα). Έχει γράψει 1.521 μηνύματα.
:pfff:

Fatal Secretary

Νεοφερμένο μέλος

Η Fatal Secretary αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Ειμαι ανθρωπος που πολυ δυσκολα θα πω οχι σε γενικοτερα πλαισια...εξαρταται βεβαια απο το ποιος ζηταει και τι ζηταει.

*natalia5555*

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ναταλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 194 μηνύματα.
εξαρταται ποιος στο ζηταει και τι ακριβως...και ποσο διατεθημενη εισαι να το εκπληρωσεις,αν καποιο αγαπημενο προσωπο μου ζητησει κατι και ενταξει δεν ειμαι τελειως αρνητικη δεν θα πω οχι αλλα αν ειμαι καθετη σε κατι και αυτο που μου ζητανε να κανω παει εναντια σ'αυτο που σκεφτομαι και στις αρχες μου,δεν προκειται ποτε να το κανω...

alis

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.134 μηνύματα.
Θα έλεγα υπερβολικά εύκολα και πολλές φορές υπερβολικά αγενώς...

rina45

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η rina45 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 167 μηνύματα.
Ώρες ώρες το λ'εω επίτηδες "ΟΧΙ" αλλα γενικα επειδη δεν πολυσκεφτομαι αυτα που μ λενε ..λεω τις περοσσοτερες φορες ναι

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3.804 μηνύματα.
Ποσο ευκολα αρνηστε οταν σας ζητανε κατι?Λετε ευκολα οχι,η δυσκολευεστε?Ειστε βολικοι τυποι,διαθεσιμοι να κανετε αυτο που θα σας ζητησουνε μονο και μονο επειδη δεν εχετε δυναμη να αρνηθειτε?Η υποστηριζετε μεχρι τελους την αποψη σας και κανετε αυτο που θελετε εσεις πραγματικα χωρις να σας ενδιαφερει αν θα χαλασετε το χατηρι του αλλου?
Δεν ειμαι τοσο σιγουρη αν υπαρχει παρομοιο θεμα αν και εκανα μια μικρη αναζητηση πριν..Αν παλι υπαρχει sorry...:worry:
Η ευκολία να πεις ναι ή όχι, απαιτεί ορθή κρίση.
Αλλά ο τρόπος που το λες, απαιτεί τέχνη.
Ορθό χειρισμό του λόγου, των συναισθημάτων που φανερώνεις, της στάσης του σώματος σου και πάνω από όλα την σταθερότητα που το λες.

π.χ. λες σε κάποιον :
-ΟΧΙ .
-αυτό δεν γίνεται να το δεχτώ
-λυπάμαι που δεν μπορώ να το δεχτώ

Και οι τρεις περιπτώσεις αφορούν μια θέση σε κάποιο θέμα.
Αλλά πόσο διαφορετικά αποδεκτές σε αυτόν που έχουμε απέναντι ;

Pure_Seduction

Επιφανές μέλος

Ο Pure_Seduction αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9.834 μηνύματα.
πλεον λεω οχι πλ ευκολα:P
η ευγενικη κ διακριτικη πιου σεντακτιον μας τελειωσε:)

SICX

Διάσημο μέλος

Ο GEORGE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2.257 μηνύματα.
μου ειναι δυσκολο να αρνηθω γενικως διαφορα πραγματα, συνηθως προσαρμοζομαι σε πολλα που δν μου αρεσουν προκειμενου να μην αρνηθω....βεβαια καποιες φορες επιβαλλεται αλλα και παλι δν λεω "ΟΧΙ" και παταω ποδι που λενε, απλα συμβουλευω πως διαφωνω με κατι...

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.366 μηνύματα.
Ανάλογα το τι μου ζητάνε... Και φυσικά το ποιος μου το ζητάει...

Υπάρχουν πολύ δύσκολα όχι που τα λέω απλώς επειδή δεν μπορώ να πω με τίποτα ναι κι αλλά που τα λέω με απίστευτη και ανεξήγητη ίσως ευκολία...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια