Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Δείχνει αδυναμία και έλλειψη σεβασμού και αγάπης, γιατί αν αγαπάς κάποιον πραγματικά το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θες είναι να τον στεναχωρήσεις...

Δε μου έχει συμβεί κάτι και για αυτό δεν είμαι σίγουρη... Αλλά στηρίζομαι στο γεγονός ότι ξέρω τις αντιδράσεις μου και το χαρακτήρα μου. Σε τέτοια θέματα είμαι αρκετά κυνική...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ήθελα να σας ρωτήσω: όταν ξεκινάτε μια σχέση θεωρείτε δεδομένο οτι ο σύντροφός σας δε θα απιστήσει; Ή το συζητάτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος

Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό είπαμε...
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Όχι.. εμείς το συζητήσαμε.. βασικά θεώρήσαμε και οι δυο ότι από την στιγμή που είμαστε μαζί δεν θα απατήσουμε ο ένας τον άλλο. Αν συμβεί αυτό το γεγονός, ο ένας θα φανεί αντάξιος του άλλου οπότε δεν θα αξίζει να είναι μαζί του....
Αυτό είπαμε...
Είσαι σίγουρη ότι συμφωνήσατε στο αντάξιος και όχι στο ανάξιος; Γιατί αν συμβαίνει το πρώτο μάλλον βάλατε στοίχημα ποιος θα απατήσει πρώτος τον άλλο και δεν το καταλάβατε

moonlight
Διάσημο μέλος

evi_zoi
Πολύ δραστήριο μέλος

Sweet_Butterfly
Εκκολαπτόμενο μέλος

*natalia5555*
Εκκολαπτόμενο μέλος

Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

kounoupitsa
Νεοφερμένο μέλος

rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Τωρα αν εννοεις πιστη / απιστια στον ερωτα και στην αγαπη αυτο ειναι αλλο θεμα και δεν εχει ,νομιζω,κατ'αναγκη να κανει με το γαμο..Και ειναι κατι που εσυ δεν αναφερεις ...
Θα εκφρασω προσωπικη γνωμη ...Σχεση -εγγαμη ή μη - χωρις τον ερωτα και την αγαπη που κτιζεται μερα με τη μερα ,χρονο με το χρονο ,μεσα απο λυπες και χαρες ,δυστυχια και ευτυχια και πολυ πολυ ερωτα δεν υπαρχει...Στα πιο εξελιγμενα .ωριμα ,ανωτερα σταδια της, η αγαπη αναμεσα στους συντροφους ειναι τοσο ελευθερη ,ωστε ,οπως λεει ο Jung :''Where love rules, there is no will to power, and where power predominates, love is lacking. The one is the shadow of the other. * Δηλαδη 'οπου υπαρχει αγαπη δεν υπαρχει θεληση για εξουσια ....και οπου κυριαρχει η εξουσια δεν υπαρχει αγαπη...το ενα ειναι στη σκια του αλλου...Η μεγαλυτερη πληροτητα σε μια σχεση ειναι να βλεπεις τον συντροφο σου ευτυχισμενο με τις επιλογες του και να εισαι και εσυ ευτυχισμενος μεσα απο αυτο ....μεσα απο μια βαθεια ωριμοτητα ,ανιδιοτελεια ,μη εγωιστικη αγαπη ....Ελπιζω να βοηθησα....
*Carl Jung"On the Psychology of the Unconciousness", 1917
Vkey
Επιφανές μέλος

Η μεγαλυτερη πληροτητα σε μια σχεση ειναι να βλεπεις τον συντροφο σου ευτυχισμενο με τις επιλογες του και να εισαι και εσυ ευτυχισμενος μεσα απο αυτο ....μεσα απο μια βαθεια ωριμοτητα ,ανιδιοτελεια ,μη εγωιστικη αγαπη ....Ελπιζω να βοηθησα....
Σόρρυ αλλά αν η ευτυχία του είναι να με κερατώνει κάθε τρεις και λίγο για τους όποιους λόγους έχει κι εγώ να το ανέχομαι στο όνομα της ανιδιοτελής, μη εγωιστικής αγάπης, προσωπικά δεν το δέχομαι....και σιγά να μην είμαι και ευτυχισμένη επειδή αυτός είναι ευτυχισμένος με το κέρατο που μου δίνει...

Οπότε και οι επιλογές έχουν και κάποιο όριο

Στο θέμα μας τώρα....
Έχω υπάρξει απίστευτα απόλυτη σε αυτό το θέμα...χωρίζω, το ανταποδίδω....και βάφω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε

Μεγαλώνοντας έμαθα ευτυχώς ότι δεν υπάρχουν απόλυτες λύσεις ή αποφάσεις...και σίγουρα δεν υπάρχουν οι στάνταρ αντιδράσεις....
Επίσης όσο χαζό, ανώριμο κι αν ακούγεται, αν με ρωτήσεις τώρα αν θα χώριζα για ένα κέρατο, θα σου έλεγα δεν ξέρω...
Εξαρτάται....εξαρτάται από αυτά που ακόμα νιώθω, αυτά που ακόμα θέλω, γι' αυτά που ακόμα πιστεύω ότι μπορώ να σώσω...για το πόσο μπορώ να ζήσω με αυτό, εννοώντας όχι τόσο το κέρατο αλλά όσα φέρνει...
Έλλειψη εμπιστοσύνης, ανασφάλειες, θιγμένος γυναικείος εγωισμός, ανώφελες συγκρίσεις με την ερωμένη, επαναξιολόγηση της σχέσης κλπ κλπ κλπ.
Παρ' όλα αυτά, για ένα κέρατο δεν θα τα τίναζα όλα τόσο απλά στον αέρα...
Ίσως είμαι μαζόχα

Απλά πιστεύω ότι όλοι, κάπως, κάποτε, μπορούμε να το κάνουμε....(για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι όλοι θα απιστήσουμε ή θα φάμε το κέρατο, αλλά είμαστε εν δυνάμει μοιχαλίδες ή κερατωμένοι

Και έχουμε δικαίωμα να μετανιώσουμε και να ζητήσουμε συγχώρεση...και ο άλλος/η το δικαίωμα να το δεχτεί ή να μας διαολοστείλει

Ότι και να επιλέξει ο άλλος/η είναι σεβαστό....ακόμα και η συγχώρεση

Subject to change
e-steki.gr Founder

On the other hand, μπορεί να μη με νοιάζει τι έκανε, αλλά με κόφτει πολύ το τι νιώθει. Ακόμη κι αν δεν της πιάσει ούτε το χέρι, αν ξεροσταλιάζει σκεφτόμενος κάποια άλλη αντί για μένα, θα με πλήγωνε πάρα πολύ, το θεωρώ απιστία και κατά πάσα πιθανότητα θα χώριζα (αν το μάθαινα, που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατο). Whether he'll act on it or not, μου είναι αδιάφορο.
Sweet_Butterfly
Εκκολαπτόμενο μέλος

rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Καταρχήν θα ηθελα να επισημανω σαν ιδιαιτερα απαξιωτικη την χρηση της λεξης ''κερατο'' και των παραγωγων της οταν μιλαμε για σχεσεις αγαπης ,ερωτα ,αμοιβαιου σεβασμου ...αρα εξ ορισμου θεωρω οτι δεν εχεις καταλαβει για πιο επιπεδο σχεσης μιλαω στην τοποθετηση μου ...και πως βιωνουν σε αυτο το επιπεδο αγαπης τη σχεση τους οι συντροφοι.Σόρρυ αλλά αν η ευτυχία του είναι να με κερατώνει κάθε τρεις και λίγο για τους όποιους λόγους έχει κι εγώ να το ανέχομαι στο όνομα της ανιδιοτελής, μη εγωιστικής αγάπης, προσωπικά δεν το δέχομαι....και σιγά να μην είμαι και ευτυχισμένη επειδή αυτός είναι ευτυχισμένος με το κέρατο που μου δίνει...![]()
Επισης οταν αναφερεις σχεσεις οπου ''αν η ευτυχία του είναι να με κερατώνει κάθε τρεις και λίγο '' ,δεν μιλαμε εξ ορισμου για αγαπη..και για υγιη σχεση ....Αν ο /η συντροφος κατα συρροην καταφευγει σε τριτες ''λυσεις',' σημαινει οτι δεν καλυπτεται σταθερα απο τον/την συντροφο του αρα υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα στη σχεση (σεξουαλικο ή αλλο ).Σε αυτη την περιπτωση ,αναλογα με το ζευγαρι ,ή το επιλυουν ή χωριζουν.....Εγω στην τοποθετηση μου ουδολως αναφερθηκα σε τετοιες περιπτωσεις ,αλλα στις υγειεις σχεσεις σεβασμου και αγαπης οπου οι συντροφοι εχουν το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης και αν καποια στιγμη καταφυγουν σε τριτες επιλογες ,αυτο δεν αποτελει αιτια χωρισμου ...αλλα μεσα απο μια ωριμη αντιμετωπιση ειναι κατανοητο απο το ετερον ημισυ ,για τους λογους που ανεφερα στην τοποθετηση μου.
Lautreamont
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο μεσιέ Charles Maurice de Talleyrand
(ναι ω ναι επίκληση αποφθεγματικών σατανάδων, ξανά και ξανά και ξανά )
έγραψε το:
"Οι γυναίκες μπορεί να συγχωρέσουν κάποιον
που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία,
ποτέ όμως κάποιον που την έχασε".
Ακόμη και την ευκαιρία να της κλέψει μερικά φιλιά
ή μερικά γ@μήσια ενώ είναι παντρεμένη ή σε σχέση.
Σημείο στίξης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην ηθική της αποδεδειγμένης ανασφάλειας
που βυζαίνει το δάχτυλο της στο ξενοπήδημα ή που κρυφοκ@υλώνει
τα υγρά βράδια με το ροχαλητό συντρόφι.
Πως δηλ θα κατηγορήσεις κάποιον/κάποια ως ανήθικο-η
(η αηδία της λέξης κυλάει στον οισοφάγο μου ΚΙΟΛΑΣ με το που την έγραψα)
την ώρα που τρίβεται στα πατώματα σκεπτόμενος-η ότι δε μπορεί να αναπνεύσει
από το αίσθημα του έρωτα?
Τι θα τον/την σταμάταγε, τάχα;
ότι είναι ευυπόληπτος οικογενειάρχης?
Η διάθεση/δύναμη για ζωή πάντα μα πάντα μα πάντα (κι ευτυχώς)
θα προσπερνά τους άγραφους κώδικες του απόλυτου σκοταδιού των
ανιαρών συμβιβασμών όπου σου βγαίνει η ψυχή,
κάτι σαν μια ανάποδη φάλαγγα που σου μειώνει τη ζωτικότητα ώσπου να γίνει
αφόρητο.
"Κάθε φορά ακούς τα λουριά να τρίζουν. Μόλις σταμάτησαν χάθηκαν",
που λέει κι ο Κοροβέσης στους ανθρωποφύλακες.
Ανθρωποφύλακες θα γίνουμε στο ταίρι μας?
Μπρρρρρρρ.
Συμβιβασμός, μαστίγιο και θαλαμοφυλίκι VS. μοναξιά, αμαρτία , σημειώνω 2.
Άντε να πω κι άλλο ένα γιατί θα σκάσω:
Όλες οι αμαρτίες είναι προσπάθειες να γεμίσουν το κενό, της Σιμόν Βέϊλ.
Καλύτερα να γεμίζεις το κενό παρά να ζεις αγναντεύοντας το, Isidore Ducasse comte de Lautreamont.

Vkey
Επιφανές μέλος

Καταρχήν θα ηθελα να επισημανω σαν ιδιαιτερα απαξιωτικη την χρηση της λεξης ''κερατο'' και των παραγωγων της οταν μιλαμε για σχεσεις αγαπης ,ερωτα ,αμοιβαιου σεβασμου ...αρα εξ ορισμου θεωρω οτι δεν εχεις καταλαβει για πιο επιπεδο σχεσης μιλαω στην τοποθετηση μου ...και πως βιωνουν σε αυτο το επιπεδο αγαπης τη σχεση τους οι συντροφοι.
Επισης οταν αναφερεις σχεσεις οπου ''αν η ευτυχία του είναι να με κερατώνει κάθε τρεις και λίγο '' ,δεν μιλαμε εξ ορισμου για αγαπη..και για υγιη σχεση ....Αν ο /η συντροφος κατα συρροην καταφευγει σε τριτες ''λυσεις',' σημαινει οτι δεν καλυπτεται σταθερα απο τον/την συντροφο του αρα υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα στη σχεση (σεξουαλικο ή αλλο ).Σε αυτη την περιπτωση ,αναλογα με το ζευγαρι ,ή το επιλυουν ή χωριζουν.....Εγω στην τοποθετηση μου ουδολως αναφερθηκα σε τετοιες περιπτωσεις ,αλλα στις υγειεις σχεσεις σεβασμου και αγαπης οπου οι συντροφοι εχουν το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης και αν καποια στιγμη καταφυγουν σε τριτες επιλογες ,αυτο δεν αποτελει αιτια χωρισμου ...αλλα μεσα απο μια ωριμη αντιμετωπιση ειναι κατανοητο απο το ετερον ημισυ ,για τους λογους που ανεφερα στην τοποθετηση μου.
Av σε πείραξε η λέξη κέρατο, ζητώ συγνώμη αν και νομίζω ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να καταλάβει την χροιά της απάντησής μου....δεν πλακώνομαι τσάμπα στα ιμότικον

Το θέμα μας είναι η απιστία και όχι γενικά πως είναι μια σχέση αγάπης/σεβασμού, αλλά πως είναι όταν έχει επέλθει ή επέρχεται συνέχεια η απιστία (βλ. επιλογές- ευτυχία) ... Οπότε έκρινα την απάντηση σου βάση αυτού....
Κι αν διαβάσεις καλά τι έχω γράψει παραπάνω δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου, μετά τις αποσαφηνίσεις σου.

katalinos
Δραστήριο μέλος

Πριν τοποθετηθώ, λέω να ακουμπήσω μια σφουγγαρίστρα πάνω στο στόμα μου.
Ο μεσιέ Charles Maurice de Talleyrand
(ναι ω ναι επίκληση αποφθεγματικών σατανάδων, ξανά και ξανά και ξανά )
έγραψε το:
"Οι γυναίκες μπορεί να συγχωρέσουν κάποιον
που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία,
ποτέ όμως κάποιον που την έχασε".
Ακόμη και την ευκαιρία να της κλέψει μερικά φιλιά
ή μερικά γ@μήσια ενώ είναι παντρεμένη ή σε σχέση.
Σημείο στίξης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην ηθική της αποδεδειγμένης ανασφάλειας
που βυζαίνει το δάχτυλο της στο ξενοπήδημα ή που κρυφοκ@υλώνει
τα υγρά βράδια με το ροχαλητό συντρόφι.
Πως δηλ θα κατηγορήσεις κάποιον/κάποια ως ανήθικο-η
(η αηδία της λέξης κυλάει στον οισοφάγο μου ΚΙΟΛΑΣ με το που την έγραψα)
την ώρα που τρίβεται στα πατώματα σκεπτόμενος-η ότι δε μπορεί να αναπνεύσει
από το αίσθημα του έρωτα?
Τι θα τον/την σταμάταγε, τάχα;
ότι είναι ευυπόληπτος οικογενειάρχης?
Η διάθεση/δύναμη για ζωή πάντα μα πάντα μα πάντα (κι ευτυχώς)
θα προσπερνά τους άγραφους κώδικες του απόλυτου σκοταδιού των
ανιαρών συμβιβασμών όπου σου βγαίνει η ψυχή,
κάτι σαν μια ανάποδη φάλαγγα που σου μειώνει τη ζωτικότητα ώσπου να γίνει
αφόρητο.
"Κάθε φορά ακούς τα λουριά να τρίζουν. Μόλις σταμάτησαν χάθηκαν",
που λέει κι ο Κοροβέσης στους ανθρωποφύλακες.
Ανθρωποφύλακες θα γίνουμε στο ταίρι μας?
Μπρρρρρρρ.
Συμβιβασμός, μαστίγιο και θαλαμοφυλίκι VS. μοναξιά, αμαρτία , σημειώνω 2.
Άντε να πω κι άλλο ένα γιατί θα σκάσω:
Όλες οι αμαρτίες είναι προσπάθειες να γεμίσουν το κενό, της Σιμόν Βέϊλ.
Καλύτερα να γεμίζεις το κενό παρά να ζεις αγναντεύοντας το, Isidore Ducasse comte de Lautreamont.![]()
πες μου ποιά σε κεράτωσε δεσμώτη , να την κάνω ντα

οντόπικ : η άποψη μου επί του θέματος εκφράζεται ολοκληρωμένα από το ποστ της ΣάμπτζεκττουΤσέιντζ αλλά πρακτικά δεν είμαι τόσο ψύχραιμος
σνιφ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 134 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- User2350
- Requiem
- Advocatus diaboli
- touvlo
- teacher_40
- Paragontas7000
- camil
- ROM32
- AggelikiGr
- Jack of Spades
- thenutritionist
- iren
- Memetchi
- Robert_6
- A350
- charmander
- _pathfinder_
- rafaela11
- Joji
- taketrance
- Viktor
- iew
- Μήτσος10
- Kate1914
- Hased Babis
- Wonderkid
- giannhs2001
- American Economist
- Ellis
- Scandal
- fourkaki
- kalhkardia
- chester20080
- jj!
- Kat_kay
- Εριφύλη
- suspended animation
- stupid bitch
- GeorgePap2003
- fmarulezkd
- marww
- Abiogenesis
- tsiobieman
- Εχέμυθη
- Esperos1
- Ilma
- Αλκίμαχος
- Anastasia_01
- natasa!!!!!!!!!!!!!!
- Roulaki
- Libertus
- qwertyuiop
- parrot/παπαγάλος
- Sevasti
- DimitraA.
- Δροσουλίτης
- J.Cameron
- Stelios725
- xristarac
- Aries24
- nicks1999
- Χαραυγή
- Ariana2018
- Idontknoww
- epan
- Mt73
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.