Πώς θα θέλατε να γίνει η κηδεία σας;

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.535 μηνύματα.
Να μη μάθει ποτέ κανείς ότι πέθανα, σαν να μην υπήρξα ποτέ. Να με κάψει το κράτος και να αφήσουν τις στάχτες μου στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, εκεί που ξεκίνησαν όλα.
Ούτε κλάματα, ούτε χαρές ούτε τίποτα. Σαν ένα ακόμη ασήμαντο γεγονός.
Μίλησε τώρα και ο συναισθηματικός.:D

Βρε συ, ένα "πουφ¨είναι και φύγαμε.
Ούτε θα έχουμε αντίληψη ούτε αίσθηση ούτε τίποτα.
Δεν θα υπάρχουμε πια...
Αυτό ήταν!!! Πάπαλα!!!
Τι μας νοιάζει πώς θα είναι η κηδεία μας, σάματι θα μπορούμε να την παρακολουθήσουμε;

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

Δεν θα υπάρχουμε πια...
Αυτό ήταν!!! Πάπαλα!!!
Τι μας νοιάζει πώς θα είναι η κηδεία μας, σάματι θα μπορούμε να την παρακολουθήσουμε;
Σωστή η τελευταία πρόταση. Να ξέρετε ρεμάλια, αμα καποιος δεν ερθει στην κηδεία μου, μη περιμένει να με δει στη δική του. αντε απο δω

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.289 μηνύματα.

Δεν θα υπάρχουμε πια...
Αυτό ήταν!!! Πάπαλα!!!
100% σίγουροι για το αν θα μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε ή όχι δεν είμαστε. Πέρα από αυτό βέβαια, αφού στη ζωή δε μπόρεσα να κάνω αυτό που θεωρώ "σωστό", ας κανω κάτι σωστό στο θάνατο τουλάχιστον. Είναι σαν μια μικρή διαθήκη για τον εαυτό μου γιατί έστω και μετά θάνατον, οι επιθυμίες μας δεν θα'πρεπε να αναιρούνται. Ίσως σου φαίνεται παράξενο, το καταλαβαίνω. Εγώ έτσι νιώθω όμως.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.120 μηνύματα.

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.535 μηνύματα.
100% σίγουροι για το αν θα μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε ή όχι δεν είμαστε. Πέρα από αυτό βέβαια, αφού στη ζωή δε μπόρεσα να κάνω αυτό που θεωρώ "σωστό", ας κανω κάτι σωστό στο θάνατο τουλάχιστον. Είναι σαν μια μικρή διαθήκη για τον εαυτό μου γιατί έστω και μετά θάνατον, οι επιθυμίες μας δεν θα'πρεπε να αναιρούνται. Ίσως σου φαίνεται παράξενο, το καταλαβαίνω. Εγώ έτσι νιώθω όμως.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος να τα έχει κάνει όλα στην ζωή του λάθος.
΄Αλλο τα λάθη και άλλο το συνολικό και ολοκληρωτικό λάθος ζωής.
Ειδικά εσύ επειδή σε έχω διαβάσει, θεωρώ αδύνατον να τα έχεις κάνει όλα λάθος.
Αντιθέτως μάλιστα πιστεύω ότι έχεις κάνει πολλά σωστά και πολλά καλά.

Αν αυτή η σκέψη που είπες, σε ανακουφίζει, πολύ καλά κάνεις και την έχεις στο μυαλό σου.
Εγώ προσωπικά, δεν έχω σκέψεις για τον θάνατό μου, για το πώς θα γίνει η κηδεία μου κτλ.
Οι άνθρωποι που θα μ΄έχουν αγαπήσει εν ζωή, ας κάνουν αυτό που επιθυμούν και αυτό που θα τους κάνει να αισθανθούν αυτοί καλά.
Εγώ δεν θέλω τίποτα.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.289 μηνύματα.
Λες βλακείες.
Ορίστε; Είπα ότι δεν θέλω ούτε κλάματα ούτε χαρές αλλά να περάσει στο ντουκου αυτή η μέρα, σαν ασήμαντη, σαν όλες τις άλλες.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος να τα έχει κάνει όλα στην ζωή του λάθος.
΄Αλλο τα λάθη και άλλο το συνολικό και ολοκληρωτικό λάθος ζωής.
Ειδικά εσύ επειδή σε έχω διαβάσει, θεωρώ αδύνατον να τα έχεις κάνει όλα λάθος.
Αντιθέτως μάλιστα πιστεύω ότι έχεις κάνει πολλά σωστά και πολλά καλά.
Τώρα πάει αλλού αυτή η κουβέντα, αλλά θα πω μόνο ότι όλα εκείνα που ήθελα να κάνω σωστά, δεν τα έκανα. Σαφώς κι έχουμε επιτυχίες σαν άνθρωποι, αλλά αυτά που ήταν σημαντικά για έμενα, αυτά πήγαν όλα λάθος.
Αν αυτή η σκέψη που είπες, σε ανακουφίζει, πολύ καλά κάνεις και την έχεις στο μυαλό σου.
Εγώ προσωπικά, δεν έχω σκέψεις για τον θάνατό μου, για το πώς θα γίνει η κηδεία μου κτλ.
Την κηδεία, για να είμαι ειλικρινής, δεν την είχα σκεφτεί μέχρι να δω σήμερα αυτό το θρεντ. Ή τουλάχιστον δεν το θυμάμαι. Ωστόσο τον θάνατο τον σκέφτομαι.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Με τα κοκκαλα της γατας μου (αν υπάρχουν τοτε) στο ιδιο φέρετρο θα θελα να με βάλουν για να πάμε μαζι στην Άλλη Πλευρά. Και να έχω παντρευτει (νυμφεφθεί/ζησει μαζί/οτιδήποτε) εν ζωή εναν καλό άνθρωπο που σε εκεινη την ωρα θα με κλάψει ειλικρινά και θα προσευχηθεί για μενα να παω οσο πιο κοντα στο Χριστό γίνεται.

Αυτό. Απλά να με θυμούνται και να προσεύχονται για την ψυχή μου.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.120 μηνύματα.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Κατάλαβα τι είπες. Και σου φαίνεται φυσιολογικό αυτό;
Δεν περιμένω από κανένα σας να το κατανοήσει. Απλά απάντησα με ειλικρίνεια στο θρεντ. "Φυσιολογική" ή μη, αυτή είναι. :)

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Τελικά ούτε να πεθάνουμε όπως θέλουμε δεν μπορούμε χωρίς να μας κρίνουν.

Καημένε κόσμε.
Μικρέ, μια στάλα.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

Καημένε κόσμε.
Μικρέ, μια στάλα.
Και πως θα ζήσουν-ζήσουμε μετά :redface:

Κατ αλλα το ίδιο σκέφτηκα μόλις διάβαζα τα σχόλια, ακόμα και εδώ οριοθέτηση;
Βρε γ@μ@το ούτε εδώ;

Βρε αφήστε τον κόσμο να κάνει όνειρα ακόμα και για τον θάνατο του ....
Σιγά που ακούτε θάνατο και νομίζετε ότι δεν ζούνε μέχρι να πεθάνουν ή ότι μετά τον θάνατο δεν θα υπάρχουμε σαν ψυχή ώστε να φροντίσει ο καθένας πως επιθυμεί ακόμα και αυτό!

Εδώ παλεύουμε για μια κατοικία-σπίτι πουωθα ζήσουμε για λίγο και ξεχνάμε το μόνιμο :D

Οικογενειακό μόνιμη "κατοικία " ,μαζι με την πατρικη μου οικογενεια .
Δεν θέλω να βάλω στη χειρότερη διαδικασία της σύγχρονης εποχής κανενα δικο μου ανθρωπο .Η εκταφή είναι ακόμα πιο δύσκολη μακάβρια . Στη κηδεια εισαι ακομα σε σοκ ...
Το σώμα όπου πάει μετά θάνατον εκεί πρέπει να μένει..Η ψυχη ταξιδεύει...Ανασταίνεται!

Τελευταία επεξεργασία:

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.
όπως έχω ξαναπεί, επιθυμώ να μπω σε θάλαμο κρυογονικής. ιδανικά πριν φύγουν οι αγαπημένοι μου. και να με ξυπνήσουν μετά από χιλιάδες χρόνια, όταν θα έχει επικρατήσει ο κομουνισμός και θα έχει επιτευχθει η αθανασία.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Να μη μάθει ποτέ κανείς ότι πέθανα, σαν να μην υπήρξα ποτέ. Να με κάψει το κράτος και να αφήσουν τις στάχτες μου στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, εκεί που ξεκίνησαν όλα.
Ούτε κλάματα, ούτε χαρές ούτε τίποτα. Σαν ένα ακόμη ασήμαντο γεγονός.
:bigarmhug:bigarmhug

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Έχεις δίκιο. Τον έκρινα άθελά μου τον Ούλτρα. Τώρα το κατάλαβα.

Είναι χρυσό παιδί ο Ούλτρα και μου φαίνεται άδικο που θέλει η κηδεία του να είναι ένα ασήμαντο γεγονός.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Θα ήθελα να φέρει τους ανθρώπους μου πιο κοντά. Να είναι μια αφορμή να δέσει ανθρώπους, κι να προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής μου, όπως και της δικής τους.

δεν θα ήθελα να είναι δραματική όμως, με τίποτα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.
Τι μακάβριο!:focus:
Υπάρχει και μια ασφάλεια κηδείας ή κάπως έτσι, που τα προπληρώνεις όλα και τα ορίζεις όπως θέλεις.
Αλλά όλα αυτά γίνονται για να σε αποχαιρετήσουν οι αγαπημένοι σου, όπως εκείνοι θέλουν. Εσύ έχεις πάει.... Ας αποφασίσουν λοιπόν οι απόγονοί μου, πώς το θέλουν. Θέλουν να με θάψουν, να με κάψουν, να με πετάξουν στη θάλασσα, το αφήνω πάνω τους. Προσωπικά, ως χριστιανή ορθόδοξη, θα ήθελα να με ....διαβάσει ο παπάς, αν υπάρξει Δευτέρα Παρουσία, να είναι <<διαβασμένη>>. Τώρα, αν οι γιοι μου αποφασίσουν διαφορετικά, τι να πω;;; Μπα, ο μικρούλης μου τουλάχιστο, θα πει, <ας την πάμε εκκλησία>.
Έχω και οικογενειακό τάφο, τους διευκολύνω, νομίζω.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.216 μηνύματα.
Εγώ θα ήθελα να ταφώ σε Capsula Mundi :
1742201273948.png
Ιδανικά αν έχω παιδία στην αυλή του σπιτιού τους ή αν είναι μακάβριο για αυτά στο αγαπημένο μου πάρκο/δάσος ( που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα ) . Διαφορετικά αποτέφρωση

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ας αποφασίσουν λοιπόν οι απόγονοί μου, πώς το θέλουν. Θέλουν να με θάψουν, να με κάψουν, να με πετάξουν στη θάλασσα, το αφήνω πάνω τους.
Οι απόγονοι πρέπει να σέβονται την επιθυμία του μακαρίτη, καλή μου Τούβλο :P

adams33

Δραστήριο μέλος

Τα ταφικα μας ήθη και έθιμα υπάρχουν εκτός από θρησκευτικους λόγους και ψυχολογικούς.

Η " φροντίδα " του νεκρού έρχεται και απαλύνει τον πόνο των επιζώντων .

Άρα πως τους απαγορεύουμε κάτι τέτοιο όταν φερομαστε εγωιστικα και μάλιστα λέμε να μην πονάνε;;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

Δεν θα υπάρχουμε πια...
Αυτό ήταν!!! Πάπαλα!!!
Δεν είναι ακριβώς έτσι, Λένω μου...

Δεν είναι τυχαίο που οι πιο παλιοί (και πιο ηλικιωμένοι...) προνοούσαν για την κηδεία τους κι έδιναν κάποιες κατευθυντήριες. Και για να μη σπαζοκεφαλιάζουν οι δικοί τους άνθρωποι που έμεναν "πίσω" (π.χ. να με θάψετε στο χωριό, αντί να με θάψετε εδώ, και για να μη χρειαστεί να με "βγάζετε" κ.λπ.) και για να μη δίνουν μικρές περιουσίες στην ταφή. Παίζουν "τρελά παιχνίδια" στα νεκροταφεία, ειδικά στην Αθήνα. Αδιανόητα, κατά την άποψή μου. Χρεώνουν τον τόπο λες και το οικόπεδο είναι δικό τους...

Αναλογιζόμενοι και αυτά, λοιπόν, λέμε δυο πράγματα σαφή και για να τους προστατέψουμε, αργότερα...

Τελευταία επεξεργασία: