Ρετρό παιχνίδια που είχαμε μικροί ή προλάβαμε

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.062 μηνύματα.
Το βάζω στα ρετρό παιχνίδια, γιατί επρόκειτο για παιδική - σχολική απασχόληση, το λιγότερο στα 90s:
Φακές και φασόλια, φυτεμένα σε βαμβάκι σε πήλινο ή δοχείο πλαστικό, γιαουρτιού!!

WP_20170330_14_46_38_Pro.jpg

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.
Το βάζω στα ρετρό παιχνίδια, γιατί επρόκειτο για παιδική - σχολική απασχόληση, το λιγότερο στα 90s:
Φακές και φασόλια, φυτεμένα σε βαμβάκι σε πήλινο ή δοχείο πλαστικό, γιαουρτιού!!

View attachment 141283
Αυτό το κάναμε στο νηπιαγωγείο μέχρι 2005-2006 σίγουρα!! (Είχα χρησιμοποιήσει και το ίδιο ακριβώς δοχείο από το γιαούρτι της φάγε 😂)

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Αυτό το κάναμε στο νηπιαγωγείο μέχρι 2005-2006 σίγουρα!! (Είχα χρησιμοποιήσει και το ίδιο ακριβώς δοχείο από το γιαούρτι της φάγε 😂)
Και εμείς στο δημοτικό, πρέπει να ήταν Α δημοτικού ή Β δημοτικού σε ένα πείραμα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.059 μηνύματα.
κι εμείς σε διάφορες τάξεις του δημοτικού, νομίζω από 4η έως 6η, πωω πόσο παλιά με γύρισες.
Μετά μύριζε άσχημα θυμάμαι

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.062 μηνύματα.

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 555 μηνύματα.
κι εμείς σε διάφορες τάξεις του δημοτικού, νομίζω από 4η έως 6η, πωω πόσο παλιά με γύρισες.
Μετά μύριζε άσχημα θυμάμαι

Ισχυεί αυτό 🙈 εγώ θυμάμαι μας έλεγαν στο τέλος, κάθε φορά, να τα φυτέψουψε σε μεγαλύτερα δικά μας γλαστράκια ή στον κήπο για να μεγαλώσουν περισσότερο. Πάντα αναρωτιόμουν ποιο παιδί ήθελε να έχει για πάντα δικές του φακές και φασόλια 😅😝

Scandal

Διαχειριστής

Μιας που πιάσαμε στο στόμα μας τέτοια παιδικά - κατασκευές.
Στην εποχή μου ήταν πολύ διαδεδομένη η κατασκευή "τηλεφώνου" με κλωστή και ποτήρια πλαστικά.

1-21.jpg

Εν τω μεταξύ όσες φορές κι αν το κατασκεύασα, όσο κι αν προσπάθησα, ποτέ δεν άκουσα κάτι στην άλλη άκρη με όποιον το τέσταρα, τελείως fake πρέπει να ήταν. :ermm:

Τα fake news της παιδικής ηλικίας μας. :spasiklas:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Μιας που πιάσαμε στο στόμα μας τέτοια παιδικά - κατασκευές.
Στην εποχή μου ήταν πολύ διαδεδομένη η κατασκευή "τηλεφώνου" με κλωστή και ποτήρια πλαστικά.

View attachment 141311

Εν τω μεταξύ όσες φορές κι αν το κατασκεύασα, όσο κι αν προσπάθησα, ποτέ δεν άκουσα κάτι στην άλλη άκρη με όποιον το τέσταρα, τελείως fake πρέπει να ήταν. :ermm:

Τα fake news της παιδικής ηλικίας μας. :spasiklas:
Έπρεπε ο σπάγγος να είναι τελείως τεντωμένος, και να κλείνεις εντελώς το ποτήρι με το στόμα σου (ή το αυτί σου)... Δούλευε :P

Scandal

Διαχειριστής

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.059 μηνύματα.

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 555 μηνύματα.
εμεις το κολλάγαμε με σελοτέιπ κιολας γιατι ακουγόταν καλύτερα... Τι με θύμισες τώρα :P

Δε ξέρω αν μετράνε τα ψηφιακά εδώ πέρα αλλά...
View attachment 141314
Ήμουν τόσο χαρούμενη όταν μας τα έδινε ο καθηγητής σε CD να μπορούμε να τα παίξουμε σπίτι 🥹 τι θύμησες!

Scandal

Διαχειριστής

Χλαπάτσες
05_1863-46090.jpg
002839-poluhromi-fosforize-glitsa-hlapatsa--neon-rainbow-slime-1.jpg
5413247092311.jpg

nearos

Επιφανές μέλος

Scandal

Διαχειριστής

nearos

Επιφανές μέλος

Αυτό; Τι είναι ακριβώς;
View attachment 141756
Σαν φλωρο-εκδοχή της χλαπάτσας είναι :lol:
Φαντάσου υφή τζελ VICKS μαζί με σκληρότητα playdough. Κάπως έτσι είναι :P

Ενα αλλο ρέτρο πράγμα για την νέα γεννιά
1731852915680.png

Μαυροπίνακες στα σχολεία. Το χειρότερο πράγμα που υπέστη το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν η αλλαγή τους

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.
Φαντάσου υφή τζελ VICKS μαζί με σκληρότητα playdough. Κάπως έτσι είναι :P

Ενα αλλο ρέτρο πράγμα για την νέα γεννιά
View attachment 141757
Μαυροπίνακες στα σχολεία. Το χειρότερο πράγμα που υπέστη το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν η αλλαγή τους
Μη στεναχωριέσαι, σε μερικά πανεπιστήμια ακόμη τέτοιους έχουμε

nearos

Επιφανές μέλος

Μη στεναχωριέσαι, σε μερικά πανεπιστήμια ακόμη τέτοιους έχουμε
To γνωρίζω, στο φροντιστηριο μου έχουμε μαυροπίνακες και ειναι πολυ καλύτεροι απο τους ασπροπινακες (καλα τωρα εχουμε τους ψηφιακους στα σχολεια και ειναι χειροτεροι απο ολους)
Είδα και στο χημικο οτι έχουνε και ειμαι χαρουμενος λολ

Scandal

Διαχειριστής

Εμείς είχαμε έναν μαθηματικό στο λύκειο που κάθε φορά που τον είχαμε, έπαιρνε το σφουγγάρι του μαυροπίνακα, το έβρεχε στη τουαλέτα και καθάριζε όλο τον πίνακα αφήνοντας μπόλικο νερό.
Και στις επόμενες ώρες ρώταγαν θυμωμένοι οι άλλοι καθηγητές "ποιος κατάντησε έτσι τον πίνακα". Ξέρετε με την κιμωλία μπουρδέλο με το νερό και χωρίς να έχει στεγνώσει ακόμα. :look:

Επίσης είχαμε μια σικάτη μαθηματικό στο γυμνάσιο που είχε θήκη για την κιμωλία της.

Scandal

Διαχειριστής

Όποιος έχει ανέβει σε μπαλαρίνα και καράβι των 90s, δεν φοβάται τπτ <3
468299534_1023767059775578_8759092676539487420_n.jpg

maxresdefaaaaault.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια