ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Α και 11.5% η μπαζαρία της ΧΑ
οσο τη σνομπαρεις τοσο θα ανεβαινει..
ηδη το ζυριζα παλευει για το ιδιο κοινο με τη golden dawnn;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Μισό να μπω σε σοβαρή συζήτηση τότε με/για την ΧΑ...wait η Αννίτα Πάνια που είναι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Manou1297

Νεοφερμένος

Ο Manou1297 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Προτιμώ στρατιωτικές ηγεσίες παρά Αριστερά.. δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην παιδεία :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rootbreaker

Τυχερό μέλος 2014

Η rootbreaker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 700 μηνύματα.
Προτιμώ στρατιωτικές ηγεσίες παρά Αριστερά.. δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην παιδεία :)

κανουν και τους δρομους :p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Ξεχώρισα τις παρακάτω 2 απόψεις του κόσμου για το διάλογο που γίνεται για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.Από το left.gr

Η Νέα Αριστερά και ο ρόλος της

Του Χαριζόπουλου Βασίλη

Η ιστορική συγκυρία φέρνει την Αριστερά όχι μόνο μπροστά σε ευθύνες που απορρέουν από την προοπτική ανάληψης της εξουσίας, αλλά και μπροστά στον πολλές φορές αμήχανο ρόλο του διαχειριστή των κοινωνικών μετασχηματισμών. Φυσικά το ρευστό περιβάλλον που ανατρέπει τις παραδοσιακές δομές δεν θα πρέπει να αφήσει ανεπηρέαστη την ίδια την Αριστερά. Αν επιδιώκει να παίξει ενεργό ρόλο στην νέα κοινωνική πραγματικότητα, πρώτα θα πρέπει να δεχθεί και η ίδια, με ελεύθερο και διορατικό πνεύμα, να μετασχηματιστεί.

Πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί το περίφημο άνοιγμα προς την κοινωνία, αν και η ίδια η αριστερά δεν διευρύνει τα πλαίσια των αιτημάτων της; Πως θα επιβάλει την δική της ατζέντα αν δεν κατανοεί τις πολύπλοκες σχέσεις που δομούν τις νέες ταυτότητες των πολιτών; Ας αγκαλιάσει ακόμα και θέματα ταμπού για την παραδοσιακή Αριστερά, θέτοντας τα εκ νέου υπό το πρίσμα του δικού της αξιακού πλαισίου. Με την συνειδητοποίηση των αναγκών του νέου ρόλου της αλλά και της αναγνώρισης ότι ο κίνδυνος της μεταμόρφωσης σε σημείο που δεν θα αναγνωρίζει τον εαυτό της, είναι πάντα υπαρκτός.

Από την προσδοκώμενη θέση εξουσίας θα κληθεί να αναλάβει την διαχείριση ευρύτερων κοινωνικών αντιθέσεων και μόνο αν δεχθεί να λειτουργήσει ως συνθέτης, παρά ως αρχηγός, θα καταφέρει να ισορροπήσει στο μεταμνημονιακό περιβάλλον. Η όποια ιδεολογική ανεκτικότητα όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από άμεσα πρακτικά αποτελέσματα ως προς την εμπέδωση ενός καλύτερου παρόντος και ενός πιο ελεύθερου και δικαιότερου μέλλοντος. Στο πεδίο των άμεσων πρακτικών αποτελεσμάτων θα κριθεί αυστηρά και θα επιβεβαιωθεί ως δυναμικός και ελπιδοφόρος πόλος εξουσίας ή θα καταβαραθρωθεί και αυτή στην απαξίωση. Και αν το ηθικό της δυναμικό παραμείνει αλώβητο θα κατορθώσει όχι μόνο να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην δημοκρατία και τις λειτουργίες της, αλλά θα απαξιώσει ενεργά και τελεσίδικά τους αρνητές της.

Ας γίνει κατανοητό πως οι στόχοι της Νέας Αριστεράς θα πρέπει να λειτουργούν πλέον ως κατευθύνσεις και όχι ως προορισμοί.


Αναγκαία η βαθιά δημοκρατική συνείδηση


Της Άννας Μαντέλου

Σε αυτόν τον προβληματισμό για την ενιαία συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ρίζωμα στην κοινωνία πρέπει κατά την γνώμη μου να διασαφηνισθούν τα παρακάτω σημεία:

Ποιος είναι ο στόχος μας:
Ο στόχος μας είναι η πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα, και βαθειά αλλαγή της κοινωνίας προς την κατεύθυνση του σοσιαλισμού, της ισότητας της δικαιοσύνης και του εξανθρωπισμού της .Αυτός ο στόχος προϋποθέτει την συνδιαμόρφωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα μέλη του και την ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοοργανωμένων και συλλογικών δράσεων χωρίς την χειραγώγηση τους.
( Τοπικές συνελεύσεις πλατειών, κλαδικές εργατικές συνελεύσεις, κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες, τοπικές οργανώσεις αλληλεγγύης αστέγων, οργανώσεις ανέργων, οργανώσεις μεταναστών,)

Ενσωμάτωση όχι μόνο με την συμμετοχή μας σε αυτά αλλά και με την εμβάθυνση στα αιτήματά και την υιοθέτηση και συνεχή προβολή των δράσεων. Τα παραπάνω θα είναι παραδείγματα και εχέγγυα για την δική μας πολιτική κατανόηση της συγκυρίας της προώθησης της περαιτέρω πολιτικοποίησης των νέων συντρόφων, καθώς και της ενσωμάτωσης σ΄ εμάς ψηφοφόρων μας αριστερών οι οποίοι:

α) αμφισβητούν την δημοκρατική δομή του ΣΥΡΙΖΑ και φοβούνται την γραφειοκρατική αγκύλωσή του,

β) αμφισβητούν ορισμένες από τις πολιτικές θέσεις μας και τις αναλύσεις.

Κατά την γνώμη μου, η συνδιαμόρφωση της πολιτικής από όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί βαθιά δημοκρατική συνείδηση, σεβασμό στην ετερότητα αλλά και απαλλαγή από μέχρι τώρα αντίληψη εφαρμογής προειλημμένων αποφάσεων. Οσο η τύχη όλων μας δυστυχώς εξαρτάται από επαγγελματίες της πολιτικής οι οποίοι σήμερα μας χρειάζονται για τον ένα ή άλλο λόγο αυτό θα
οδηγήσει δυστυχώς σε νέες παραλλαγές πολιτικού αδιεξόδου και αναπαραγωγή των αστικών θεσμών που κυριαρχούν στην κοινωνία μας, της κοινωνίας του μέγιστου δυνατού κέρδους για τους λίγους και της εξαθλίωσης των μαζών. Οσο υπάρχουν από πάνω και από κάτω, αυτό πάντοτε δημιουργεί νέα κατεστημένα. Μόνο η διαμόρφωση πολιτικών επιλογών που να πηγάζει από τις επιθυμίες του συνόλου της κοινωνίας μπορεί να γίνει δημιουργικό όχημα για την αλλαγή που οραματιζόμαστε.

Συμμετοχή, συμμετοχή, συμμετοχή από όσο περισσότερο κόσμο στις δικές μας γραμμές και δράσεις μας.Η πολιτική της οικονομικής επιτήρησης των μνημονίων, ΔΝΤ και ΕΕ έχει οδηγήσει στην από το 2010, στην καταστροφή της δημόσιας υγείας της δημόσιας παιδείας του δικαιώματος της κατοικίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της εργατικής νομοθεσίας, των ταμείων κοινωνικών ασφαλίσεων, όλων αυτών των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.Η κυβερνητική συμπαράταξη της ντόπιας Τρόικας μετά τις εκλογές του Ιουνίου συνεχίζει χωρίς την συναίνεση της κοινωνίας την πλήρη κατεδάφιση όλων των παραπάνω. Η ιστορική εμπειρία μας έχει διδάξει ότι η παρουσία του Δ.Ν.Τ. πάντα συνδέεται με την υλοποίηση των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων και την καταστροφή του ίδιου του ανθρώπινου δυναμικού

. Και αυτό το σχέδιο προσπαθεί να ολοκληρώσει η σημερινή κυβέρνηση.
- Αρπαγή του Δημόσιου πλούτου , μετά από ευτελισμό του.
- Συντριβή των δυνάμεων της εργασίας και καθιέρωση ειδικών ζωνών προσφοράς εργασίας σε αποικιακό καθεστώς .
-Οικονομική, εν ονόματι του θεοκρατικού δόγματος του ανταγωνισμού, καταστροφή των μεσαίων τάξεων και περαιτέρω συγκέντρωση του κεφαλαίου σε πανίσχυρους ιδιώτες, έλληνες ή ξένους δεν έχει σημασία.
- Καταστροφή όλων των κοινωνικών κεκτημένων, που ανέφερα πιο πάνω, που είχαν αποκτηθεί από εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες σε βάθος εκατονταετιών.
- Καταστροφή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών της ίδιας της αστικής δημοκρατίας, στην οποία οι αντίπαλοι μας δήθεν ομνύουν.
- Πολιτιστικός σκοταδισμός.
- Κατάλυση του δημόσιου χώρου.
-Πογκρόμ στους μετανάστες. Δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης τους.
- Εγκαταλελειμμένες περιοχές χωρίς κοινωνική μέριμνα με επακόλουθο την αύξηση της εγκληματικότητας, βραδυφλεγείς βόμβες στα χέρια της χρυσής αυγής.

Ολοκληρώνεται έτσι το σχέδιο της εξόντωσης όλης της κοινωνίας.Εδώ μπαίνει το ζήτημα της ολοκληρωτικής πολιτικής των μνημονιακών. Ένα ερώτημα που μου έθεσε ένας ψηφοφόρος μας και απάντησε ο ίδιος είναι το εξής: Γιατί η ντόπια τρόικα δεν έκανε κυβέρνηση από τις εκλογές τoυ Μάιου; - Μήπως ήθελε να έχει 180 βουλευτές για να περάσει νομοσχέδια της ξένης Τρόικα που δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν στο μέλλον, από διεθνή δικαστήρια αν στραφούμε κατά των δανειστών μας για την καταστροφή που έχει επιτελεστεί στην Ελλάδα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.Kαι θυμηθείτε τις επιθέσεις που δέχονταν και δέχονται και σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα διαπλεκόμενα κανάλια και τους φωστήρες τους.

Η παραπληροφόρηση, η κατασυκοφάντηση, η διαστρέβλωση και το μεγαλύτερο ατού τους, ο εκφοβισμός των κατατρομοκρατημένων πολιτών για το τι θα συμβεί αν δεν εκλεγούν τα κόμματα που υποτάσσονται στις επιθυμίες και τα σχέδια των δανειστών μας κατέληξαν σήμερα να μας αφαιρούν και τα πιο στοιχειώδη από τα εναπομείνοντα. Κάνανε κυριολεκτικά κουρελόχαρτο το Ελληνικό Σύνταγμα κτυπώντας ταυτόχρονα με χημικά και γκλόμπ τους διαδηλωτές που ηρωικά αντιστάθηκαν στις προθέσεις τους.

Αυτό το κίνημα ξεδίπλωσε το κίνημα των πλατειών, που είναι σύμμαχός μας μέχρι σήμερα αρκεί να το κατανοήσουμε και να μας μπολιάσει πολιτικά, όπως ανέλυσα παραπάνω.


ΔΟΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ενας συνδυασμός πυραμιδωτής μορφής από εκπροσώπους των τοπικών συνελεύσεων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ( εκτός των κεντρικών οργάνων που εκλέγονται από τις συνδιασκέψεις, ύπαρξη δευτεροβαθμίων οργάνων κατά περιοχή ( Καλλικρατικό Δήμο, Νομό κ.λ.π.), που θα εκλέγονται από τις Τ.Ο. Σύριζα και ταυτόχρονα της δημιουργίας οριζοντίων FORUM μελών με θεματικές των οποίων οι συζητήσεις και αποφάσεις θα διακινούνται σε όλους μέσω διαδικτύου.

Ετσι θα υπάρχει αποτελεσματικότητα στις δράσεις, δημοκρατικές αποφάσεις για τα θέματα και μεγάλη διακίνηση των ιδεών. Η οριζόντια οργάνωση βοηθά στην διακίνηση των ιδεών, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε γραφειοκρατική αγκύλωση στις αποφάσεις.
Εξασφαλίζουμε το δικαίωμα τάσεων στο κόμμα.

Ο σεβασμός στις ιδέες των συντρόφων μας απαιτεί να δίδουμε το δικαίωμα σε όλους αν αισθάνονται ιδεολογική συγγένεια να διακινούν ελεύθερα τις απόψεις τους, να συνδιαμορφώνουν προτάσεις και να τις προτείνουν είτε στις συνδιασκέψεις είτε στα όργανα, Τ.Ο ή δευτεροβάθμια .Αυτό θα εξασφαλίσει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.Αποσχιστικές τάσεις δημιουργούνται εκεί όπου οι ιδέες θάβονται, εκεί όπου μέλη μας αισθάνονται ότι παραγκωνίζονται από κυρίαρχες απόψεις και την μεταφορά τους στο επίπεδο της δράσης και της υλοποίησης.

Η συντροφικότητα που πρέπει να αναπτύξουμε πρέπει να υπερβεί την συντροφικότητα που έχουν αναπτύξει τα μέλη των επί μέρους συνιστωσών από δικές τους προηγούμενες δράσεις και οσμώσεις και ήταν φυσικό αυτό και να γίνουμε όλοι ένα όπλο ενάντια στους ταξικούς και πολιτικούς αντιπάλους μας.Οι διαφορές μας έτσι θα αποτελέσουν ένα δημιουργικό τοπίο ανάπτυξης που θα θέλγει με την πολυμορφία του και τον πλούτο των ιδεών του.

Οι πολιτικοί φορείς των συνιστωσών, οι οποίες είναι φυσικό να φοβούνται την αυτοδιάλυσή τους σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει σε ένα απλό εκλογικό μηχανισμό, οι οποίοι σημειωτέον συντέλεσαν στην διαμόρφωση του μέχρι σήμερα και στην επιτυχία της ανόδου του θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι απόψεις τους δεν θα χαθούν μέσα σε μια σοσιαλδημοκρατική σούπα αλλά ότι θα βάλουμε με τις αποφάσεις της συνδιάσκεψης και του συνέδριου τις βάσεις για ένα κόμμα-παράδειγμα για την ευρωπαϊκή αριστερά.

Αυτό όμως σημαίνει και μεγαλύτερη κινητικότητα προς το κίνημα των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Σύντροφοι μας, και κυρίως ο σύντροφος Τσίπρας, πρέπει σήμερα να βρίσκεται παρών ( είτε με φυσική παρουσία είτε με δηλώσεις)όπου αναπτύσσονται κινήματα ενάντια στην λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων ευρωπαικών πολιτικών και οικονομικών ελίτ.Επίσης πρέπει ρητά να τονίσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτήν την προσπάθεια δημιουργίας σήμερα ενός δημοκρατικού σοσιαλιστικού κόμματος, με βάση τις ιστορικές εμπειρίες.

Α) Ο κίνδυνος του ηγετικού συγκεντρωτισμού και του γραφειοκρατικού εκφυλισμού του. Διοίκηση δηλαδή και παραγωγή πολιτικής από λίγους οπότε και εξαφάνιση των δημοκρατικών θεσμών του κόμματος. Αυτό αντιμετωπίζεται με το δικαίωμα από τις οργανώσεις βάσεις της ανακλητότητας των εκπροσώπων, την εναλλαγή στις θητείες σε συγκεκριμένη περιοδικότητα της, που κοινά θα αποφασίσουμε. Η μονιμότητα των «στελεχών» , όσο άξιοι και αν είναι, σε συνδυασμό με την έλλειψη συνδιαμόρφωσης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από την βάση δημιουργεί την μοιραία τάση του γραφειοκρατικού συγκεντρωτισμού.

Β) Ο κίνδυνος του κρατισμού. Οι σχέσεις κόμματος και κράτους πρέπει να είναι ρητές και επιβλεπόμενες, αλλιώς θα οδηγηθούμε στην διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής εκδοχής και των απόψεων μας και της δομής του κόμματος.

Αν δηλαδή λόγω της κοινοβουλευτικής μας δράσης σύντροφοι μας αμείβονται από το κράτος δεν θα πρέπει να έχουν προνόμια ούτε στο επίπεδο της διαμόρφωσης της πολιτικής και των αποφάσεων, ούτε στο υλικό επίπεδο. Η απόφαση της Γραμματείας για παραχώρηση του 40% του μισθού των βουλευτών είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν θα πρέπει να μείνουμε στην κοινοβουλευτική μας μεγάλη άνοδο.Αυτό δεν το επιτρέπουν οι καιροί. Σήμερα από ποτέ άλλοτε το παράδειγμα που πρέπει να προωθούμε είναι « διεκδικούμε το αυτονόητο, καθένας για όλους και όλοι για τον ένα». Το μεγαλύτερο μέρος αυτού κειμένου έστειλα στις 7-9-2012 στους 6 συντρόφους που ξεκινήσαμε την βασική επεξεργασία για το οργανωτικό, στην Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.

Με αυτό το κείμενο θέλω να συνεισφέρω στην συζήτηση για τον τύπο οργάνωσης και θα ήταν καλό όλοι μας, να ανταλλάξουμε απόψεις μέχρι την συνδιάσκεψη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Manou1297

Νεοφερμένος

Ο Manou1297 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15 μηνύματα.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Προτιμώ στρατιωτικές ηγεσίες παρά Αριστερά.. δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην παιδεία :)


DAFUQ o.O
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

coyοte

Νεοφερμένος

Ο coyοte αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 41 μηνύματα.

rootbreaker

Τυχερό μέλος 2014

Η rootbreaker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 700 μηνύματα.
τουλάχιστον είναι ποιο σωστές "Κυβερνήσεις"

σκεψου τι εχεις ακουσει για 15χρονων ;p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
σκεψου τι εχεις ακουσει για 15χρονων ;p

αμα κατι αναλογο ελεγε ενα κνιτακι 15χρονω,θα το πειραζαμε ετσι ρουτ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rootbreaker

Τυχερό μέλος 2014

Η rootbreaker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 700 μηνύματα.
αμα κατι αναλογο ελεγε ενα κνιτακι 15χρονω,θα το πειραζαμε ετσι ρουτ;

οχι δεν το πα ετσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
με την τελευταια δημοσκοπηση που ειδα,,το συριζα και να βγαινε πρωτο τωρα θα επρεπε να κανει κυβερνηση με τη Χρυση αυγη :hehe:

αδιεξοδο ,,αστα να πανε

το συριζα τρεμει μην πεσει η κυβερνηση τωρα γιατι δεν θα βγαινει καν κυβερνηση..γιαυτο και οι τρομοκρατημενες δηλωσεις του λαφαζανη,,"δεν ειμαστε ετοιμοι να κυβερνησουμε"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
...................
το συριζα τρεμει μην πεσει η κυβερνηση τωρα γιατι δεν θα βγαινει καν κυβερνηση..γιαυτο και οι τρομοκρατημενες δηλωσεις του λαφαζανη,,"δεν ειμαστε ετοιμοι να κυβερνησουμε"
Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, όλοι χτυπούν το χεράκι τους στην θάλασσα, στην προσπάθεια τους να μας ξεγελάσουν, (όπως τόσοι άλλοι λαοπλάνοι), οτι μπορούν να σηκώσουν κύματα.:hmm::hmm::hmm:
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία...:redface:

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, μόνο ένα κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο θα ήταν ικανό να αντιδράσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας, μόνος δεν μπορεί να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις. Πρέπει και να θέλει!!! :hmm::hmm::hmm:
π.χ. θα μπορούσε να ζητήσει σύμπραξη, εκτός της Ελληνικής μνημονιακής Τρόικας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), όλων των άλλων κομμάτων.
Υ.Γ. οι καιροί απαιτούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην αποδείξουν οτι και αυτούς μπορεί το σύστημα να τους διαβρώσει... μήπως το έχει καταφέρει κιόλας;:hmm::hmm::hmm:η στάση τους και μόνο θα το αποδείξει!
Λίγος καιρός μόνο έχει απομείνει να δούμε το στάρι ανακατωμένο με την ήρα, ή να καθαρίζει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
κυβέρνηση συριζα vs κυβερνηση ολων των αλλων


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Βλέπω ότι σε θέματα προπαγάνδας και αντιπροπαγάνδας, ενεργείς άμεσα…!
Δεν μπορεί, κάποιοι θα σου λένε μπράβο.
Είτε χτυπώντας σου παλαμάκια, είτε «κερνώντας σε κανένα καφέ?, με κάποια μηδενικά στο τέλος».

Από την μεριά μου αξιολογώ το έργο σου εξαιρετικά ευφυές.. :clapping::clapping::clapping:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
καφέ, με κάποια μηδενικά στο τέλος».



...αυτή η συνήθεια που έγινε λατρεία,
όταν κάποιος διαφωνεί μαζί μας, να τον αποκαλούμε "έμμισθο" ή/και "προπαγανδιστή"
περισσότερο περιγράφει τον εαυτό μας και το πόσο αποτυχημένο κρίνουμε το πέρασμά μας από τα ίδια πράγματα
παρά το αντικείμενο του θυμού μας.



Ένα ντεπονάκι και ...περαστικά :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
...αυτή η συνήθεια που έγινε λατρεία,
όταν κάποιος διαφωνεί μαζί μας, να τον αποκαλούμε "έμμισθο" ή/και "προπαγανδιστή"
περισσότερο περιγράφει τον εαυτό μας και το πόσο αποτυχημένο κρίνουμε το πέρασμά μας από τα ίδια πράγματα
παρά το αντικείμενο του θυμού μας.



Ένα ντεπονάκι και ...περαστικά :P
Ευχαριστώ...:hmm:
Συνέχισε το έργο σου, είμαι σίγουρος οτι θα δώσεις καλά δείγματα. Είναι αναπόφευκτο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Manou1297

Νεοφερμένος

Ο Manou1297 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλά δεν το έχετε ψάξει?! δεν το έχετε ρωτήσει?! ακούτε τι λένε οι κομμουνιστές και οι προπαγάνδες τους και εσύς "μασάτε".. τσ τσ τσ :DD
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 845212

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλά δεν το έχετε ψάξει?! δεν το έχετε ρωτήσει?! ακούτε τι λένε οι κομμουνιστές και οι προπαγάνδες τους και εσύς "μασάτε".. τσ τσ τσ :DD

Για ποιο θεμα? Τι να ψαξουμε και τι να ρωτησουμε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
βασικά οντος επι χούντας, τα αει ηταν σε πολυ καλλίτερο επίπεδο, σε σχέση με την σημερινή κατάντια των παρατάξεων, και των αφισοκολλητών..

αλλα φυσικό, ελληνική αριστερά και παρακμή ειναι 2 λέξεις συνώνυμες.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙ 7 ΕΤΙΑΣ :

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια το 1970-1974 ήταν απο τα Πρώτα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον Κόσμο, ενώ το Πάντειο το 1973 ήταν στην 7 Θέση. Απίστευτο? οχι Πραγματικό μια εποχή που η Παιδεία ήταν πραγματικά σοβαρή, πνευματική και ΔΩΡΕΑΝ.
Να σημειωθεί οτι στις μέρες μας τα Ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των σύγχρονων Κρατών
Επι 7ετιας ΑΚΟΜΑ...

  • Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων

  1. Αθηνών
  2. Θεσσαλονίκης
  3. Πατρών

  • Κατασκευή σχολείων σε όλα τα χωριά που υπήρχαν μικρά παιδιά, και δημιουργία σχολείων σε όποια μεγάλη πόλη χρειαζόταν.
  • Δωρίζονται σε 65 σχολεία της Αττικής και στην συνέχεια σε όλη την Ελλάδα προτομές του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να τοποθετηθούν σε βάθρο σε ειδικό χώρο του κάθε σχολείου, έτσι ώστε τα παιδιά να εμπνέονται από τον Μέγα στρατηλάτη και να τον έχουν ώς πρότυπο.
  • Καθιέρωση, κρατικών βραβείων για τους αριστούχους του 6ταξιου Γυμνασίου
  • 2πλασιασμός των κονδυλίων για την παιδεία
  • Δίνονται η πρώτες υποτροφίες στους αριστούχους μαθητές, για μετέπειτα σπουδές.
  • Δίνεται Σημαντικό χρηματικό ποσό σε αριστούχους φοιτητές για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία
  • Παροχή Δωρεάν Ιατροφαρμακευτικής και Νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλους τους φοιτητές
  • Χορηγήσει Σπουδαστικών Δανείων
  • Αύξηση της Χρηματικής αμοιβής για το ημερήσιο φοιτητικό συσσίτιο
  • Χορηγήσει ειδικού Κονδυλίου για την Ψυχαγωγία των φοιτητών
  • Παροχή 3τρης Εξεταστικής στους Φοιτητές
  • Δωρεάν Χορήγηση Βιβλίων Για Όλους τους ΜΑΘΗΤΕΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top