Καταρχήν δε σε απέτρεψα εσένα ούτε κανέναν άλλο από το να πάτε.Το επιλέγει κάποιος για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, οι οποίοι φαντάζομαι κανέναν άλλο δεν αφορούν.Από την άλλη, η ξενιτιά είναι δύσκολη όπως λες.Προσωπικά θέλω να έχω επαφή με τους γονείς μου.Τα αδέρφια μου.Επίσης, δε μου αρέσει που για οικονομικούς λόγους κυρίως αναγκάζονται τόσοι πολλοί να φεύγουν.Μας <<διώχνουν>> από την πατρίδα μας έτσι απλά και δε ξέρω τι σκατά έχουν πάθει όλοι και έχουν γαμηθεί να κατηγορούν την Ελλάδα.Ο γερμανός παρακαλάει να έρθει 5 μέρες εδώ.Παρακαλάει.Ζούμε σε ένα τόπο που οι υπόλοιποι έρχονται για διακοπές.Πόσο μεγάλη είναι αυτή η κουβέντα??Κρίμα μας..
Καλή τύχη!
Δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και είμαστε εντελώς αντιπροσωπευτικοί της παροιμίας: "Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα"! Από τη μια η Ελλάδα, με όλη την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στην οποία μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό (ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομία της κρέμεται από μια κλωστή, δεν υπάρχει σημαντικός οικονομικός πόρος αν εξαιρέσεις τον - ευαίσθητο στους καιρούς - τουρισμό), και από την άλλη οι χώρες του εξωτερικού, πολλές με σαφώς πιο οργανωμένα εκπαιδευτικά συστήματα και με ευρύτερες (δε θα πω περισσότερες) επαγγελματικές προοπτικές για πολλά επαγγέλματα, που όμως η επιλογή τους συνεπάγεται ξενιτιά.
Οι κατηγορίες και οι "κατάρες" που ξεστομίζουν πολλοί σήμερα είναι απολύτως σωστές, μόνο που πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση. Δε φταίει η Ελλάδα, φταίει η πλειοψηφία των Ελλήνων, όσοι δημιούργησαν αυτόν τον γυάλινο νεοπλουτισμό, όσοι υποτίμησαν το κράτος και τη δημοκρατία με τις πράξεις τους. Όλοι έχουν ευθύνη σε αυτό.
Νομίζω ότι έχεις άδικο για τις διακοπές. Το να είναι μια περιοχή καλό μέρος για διακοπές δε σημαίνει και ότι είναι καλό μέρος για διαβίωση και σπουδές, εκτός βέβαια αν ταυτίζεις τις σπουδές με τις διακοπές, άρα συμπεριλαμβάνεσαι στο πλήθος των Ελλήνων που αξίζουν τις κατηγορίες. Για παράδειγμα, στο μέρος που μένω εγώ υπάρχουν πολλές παραλίες, πολλά χωριά, πολλά θέρετρα, όπου μπορεί κανείς να έρθει να κάνει τουρισμό για ένα πενθήμερο, αλλά μέχρι εκεί... Είναι δύσκολο από εκεί και πέρα να μένεις εδώ γιατί υπάρχουν πολύ λίγες παροχές από πλευράς πολιτισμού, ζωής, αθλητισμού, και δεν ξέρω τι άλλο. Ακόμη πιο δύσκολα για δουλειά!
Το αν και που θα πάει κανείς στο εξωτερικό, όπως λες, είναι δικό του θέμα. Για μερικά επαγγέλματα, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον... Γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις προτεραιότητες που θέτουμε.