Σε τι ηθικά παραπτώματα έχετε υποπέσει στη ζωή σας;

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,532 μηνύματα.
Έγραψα να μην είμαστε απόλυτοι σε τέτοια θέματα. Στα αυτονόητα, πχ ότι όταν εργαζόμαστε δεν γκομενίζουμε, ναι είμαι απόλυτη.

Οκ εγω μια απλη ερωτηση έκανα δεν αναφερομουν κάπου συγκεκριμενα. :P


Αλλα μια και το έφερε η κουβέντα ... Το φλέρτ καμια φορά (αν το κάνει κάποιος που ξέρει) ειναι τέχνη και επικοινωνια δεν ειναι ενα στεγνο γκομενισμα. Αλλα οκ. Δεν πρέπει να ξέρει μονο ο ένας απο φλέρτ πρέπει να ξέρει και ο άλλος για να καταλαβει και να συγχρονιστει! Oι εμπειροι τα βλέπουν αυτα πριν πάνε και επιλέγουν που πάνε γιατι δεν έχει και νοημα να δινεις κάτι σε κάποιον που δεν το εκτιμάει ας μεινει με τις παρέες του και ας αφησει άλλους και άλλες που θέλουν να μπουν σε αυτο το παιχνιδι. Τα υπολοιπα για μενα τουλαχιστον ειναι δικαιολογιες για κάποιον που δεν θέλει και δικαιωμα του οκ :D
 
Τελευταία επεξεργασία:

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,929 μηνύματα.
Καταρχάς η ηθική είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και δη αλλάζει ανάλογα με την κοινωνία, τη θρησκεία, τον πολιτισμό. Πχ στη Σαουδική Αραβία είναι ανήθικο μια γυναίκα να πάει στο μπαρ με τις φιλες της. Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι οι άνθρωποι δημιουργούν την ηθική αναλόγως τα πιστεύω τους, αλλιώς το τι είναι ηθικό θα καθορίζονταν από τους νομοθέτες και θα ήταν νόμος του κράτους. Πάμε παρακάτω.
Θα έλεγα πως οι άνθρωποι δημιουργούν την ηθική ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν και το τι τους συμφέρει. Η ηθική είναι απλά ένα σύνολο κανόνων συμπεριφοράς που ωφελούν κάποιον. Αρκετοί άνθρωποι κάνουν copy-paste αυτούς τους κανόνες από μια εξωτερική πηγή όπως η θρησκεία, η κοινωνία, το κράτος κτλ. Αυτοί πολλές φορές ζημιώνονται από την ηθική τους. Άλλοι απλά φτιάχνουν την δική τους ηθική ανάλογα με το τι τους συμφέρει στην ζωή. Όσοι κρίνουν τους άλλους ως ανήθικους σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες πρώτον το κάνουν για να ενισχύσουν το δικό τους εγώ και δεύτερον είναι λόγο χαζούληδες καθώς δεν είναι δυνατόν να περιμένεις πως ένας άλλος άνθρωπος θα είναι πιστός στους δικούς σου κανόνες συμπεριφοράς. Ο κάθε άνθρωπος είναι προτίστως άνθρωπος και πιστός στον εαυτό του και το δικό του συμφέρον.

Η ηθική σαν αφηρημένη έννοια δεν υφίσταται, όπως δεν υφίσταται το καλό ή το κακό. Ο φόνος δεν είναι καλός ή κακός. Απλά είναι.

Απαντάω σύμφωνα με την mainstream ηθικη.

Αλαζονεία
Λαγνεια
Λαιμαργια
Θυμός
Κλοπή
Πλαστογραφια
Πλαστοπροσωπια
Αποπλάνηση αθώας κορασίδας
Χειραγώγηση
Παραπλάνηση
Εκμετάλλευση
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top