Σε τι ηθικά παραπτώματα έχετε υποπέσει στη ζωή σας;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Έγραψα να μην είμαστε απόλυτοι σε τέτοια θέματα. Στα αυτονόητα, πχ ότι όταν εργαζόμαστε δεν γκομενίζουμε, ναι είμαι απόλυτη.

Οκ εγω μια απλη ερωτηση έκανα δεν αναφερομουν κάπου συγκεκριμενα. :P

Αλλα μια και το έφερε η κουβέντα ... Το φλέρτ καμια φορά (αν το κάνει κάποιος που ξέρει) ειναι τέχνη και επικοινωνια δεν ειναι ενα στεγνο γκομενισμα. Αλλα οκ. Δεν πρέπει να ξέρει μονο ο ένας απο φλέρτ πρέπει να ξέρει και ο άλλος για να καταλαβει και να συγχρονιστει! Oι εμπειροι τα βλέπουν αυτα πριν πάνε και επιλέγουν που πάνε γιατι δεν έχει και νοημα να δινεις κάτι σε κάποιον που δεν το εκτιμάει ας μεινει με τις παρέες του και ας αφησει άλλους και άλλες που θέλουν να μπουν σε αυτο το παιχνιδι. Τα υπολοιπα για μενα τουλαχιστον ειναι δικαιολογιες για κάποιον που δεν θέλει και δικαιωμα του οκ :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καταρχάς η ηθική είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και δη αλλάζει ανάλογα με την κοινωνία, τη θρησκεία, τον πολιτισμό. Πχ στη Σαουδική Αραβία είναι ανήθικο μια γυναίκα να πάει στο μπαρ με τις φιλες της. Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι οι άνθρωποι δημιουργούν την ηθική αναλόγως τα πιστεύω τους, αλλιώς το τι είναι ηθικό θα καθορίζονταν από τους νομοθέτες και θα ήταν νόμος του κράτους. Πάμε παρακάτω.

Θα έλεγα πως οι άνθρωποι δημιουργούν την ηθική ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν και το τι τους συμφέρει. Η ηθική είναι απλά ένα σύνολο κανόνων συμπεριφοράς που ωφελούν κάποιον. Αρκετοί άνθρωποι κάνουν copy-paste αυτούς τους κανόνες από μια εξωτερική πηγή όπως η θρησκεία, η κοινωνία, το κράτος κτλ. Αυτοί πολλές φορές ζημιώνονται από την ηθική τους. Άλλοι απλά φτιάχνουν την δική τους ηθική ανάλογα με το τι τους συμφέρει στην ζωή. Όσοι κρίνουν τους άλλους ως ανήθικους σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες πρώτον το κάνουν για να ενισχύσουν το δικό τους εγώ και δεύτερον είναι λόγο χαζούληδες καθώς δεν είναι δυνατόν να περιμένεις πως ένας άλλος άνθρωπος θα είναι πιστός στους δικούς σου κανόνες συμπεριφοράς. Ο κάθε άνθρωπος είναι προτίστως άνθρωπος και πιστός στον εαυτό του και το δικό του συμφέρον.

Η ηθική σαν αφηρημένη έννοια δεν υφίσταται, όπως δεν υφίσταται το καλό ή το κακό. Ο φόνος δεν είναι καλός ή κακός. Απλά είναι.

Απαντάω σύμφωνα με την mainstream ηθικη.

Αλαζονεία
Λαγνεια
Λαιμαργια
Θυμός
Κλοπή
Πλαστογραφια
Πλαστοπροσωπια
Αποπλάνηση αθώας κορασίδας
Χειραγώγηση
Παραπλάνηση
Εκμετάλλευση

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 107 μηνύματα.
Έχω απατήσει τον άντρα μου. Για να τον εκδικηθώ που τον έπιασα να στέλνει μηνύματα σε άλλη γυναίκα. Όταν το έκανα δεν είχα στο μυαλό μου "α, θα τον απατήσω για να τον εκδικηθώ". Έτυχε. Αλλά πιο πολύ νιώθω σαν ηθικό παράπτωμα το ότι "εκμεταλλεύτηκα" τον άλλο άνθρωπο για να εκδικηθώ τον άντρα μου. Δεν το έκανα συνειδητά...αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό και γι' αυτό το λόγο νιώθω τύψεις σήμερα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Έχω απατήσει τον άντρα μου. Για να τον εκδικηθώ που τον έπιασα να στέλνει μηνύματα σε άλλη γυναίκα. Όταν το έκανα δεν είχα στο μυαλό μου "α, θα τον απατήσω για να τον εκδικηθώ". Έτυχε. Αλλά πιο πολύ νιώθω σαν ηθικό παράπτωμα το ότι "εκμεταλλεύτηκα" τον άλλο άνθρωπο για να εκδικηθώ τον άντρα μου. Δεν το έκανα συνειδητά...αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό και γι' αυτό το λόγο νιώθω τύψεις σήμερα.
Πώς, ακριβώς, τον "εκμεταλλεύτηκες" τον άλλο άνθρωπο ;

Το ήξερε ότι είσαι παντρεμένη ; Αν ναι, πήρε τα ρίσκα του. Να πρόσεχε κι αυτός...

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.264 μηνύματα.
Για να τον εκδικηθώ που τον έπιασα να στέλνει μηνύματα σε άλλη γυναίκα.
Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργούν οι εκδικήσεις. Με το που τον απάτησες, τι ένιωσες; Ότι τωρα είστε πάτσι; Μια σου και μια μου ένα πράγμα;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργούν οι εκδικήσεις. Με το που τον απάτησες, τι ένιωσες; Ότι τωρα είστε πάτσι; Μια σου και μια μου ένα πράγμα;
yolo-ekdikisi.jpg

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Πως... Συνευρίσκεσαι σεξουαλικά με έναν άλλον άνθρωπο ασυνείδητα;

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.
Έχω απατήσει τον άντρα μου. Για να τον εκδικηθώ που τον έπιασα να στέλνει μηνύματα σε άλλη γυναίκα. Όταν το έκανα δεν είχα στο μυαλό μου "α, θα τον απατήσω για να τον εκδικηθώ". Έτυχε. Αλλά πιο πολύ νιώθω σαν ηθικό παράπτωμα το ότι "εκμεταλλεύτηκα" τον άλλο άνθρωπο για να εκδικηθώ τον άντρα μου. Δεν το έκανα συνειδητά...αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό και γι' αυτό το λόγο νιώθω τύψεις σήμερα
Δες τι γράφεις " Τον έχω απατήσει για να τον εκδικηθώ.... Όταν το έκανα δεν είχα, στο μυαλό μου το το κάνω για να τον εκδικηθώ"

Φασκεις και αντιφασκεις και το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι οι τύψεις για την απιστία ,αλλά το "ηθικό παράπτωμα " της υποτιθέμενης εκμετάλλευσης του τρίτου προσώπου .

Τίποτα δεν τυχαίνει, αν δεν το επιδιώξουμε, αν δεν θρέψουμε την ιδέα του μέσα μας. Η απάτη έχει συμβεί, πριν γίνει πράξη. Η μόνη περίπτωση να είχες εκμεταλλευτεί το τρίτο άτομο είναι να ήταν ανήλικο ή να του απέκρυψες την αλήθεια περι γάμου ή να του έταξες αγάπες και να τον χειραγωγησες .

Ηθικό παράπτωμα είναι καθετί που έρχεται σε ρήξη στη συνείδηση μας με την ηθική που θα μας έκανε να νιώθουμε ψυχική γαλήνη και ηρεμία. Βαθιά μέσα μας ξέρουμε τι μας βαραίνει και που έχουμε σφάλλει.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Ήξερες τι έκανες, απλά μετά κατάλαβες ότι ήταν μαλακια και ότι έτσι δεν αλλάζεις κάτι.

επίσης αν στον άλλον άνθρωπο δεν του υποσχέθηκες κάτι ή δεν του είπες ψέμματα για να κάνετε σεξ, τότε όχι δεν τον εκμεταλλεύτηκες, το ίδιο συνειδητά με εσένα προχώρησε μαζί σου στη πράξη.

Κάνουμε λάθη όλοι αλλά να τα αναγνωρίζουμε σαν ενήλικες.

Δεν καυλωνει ο άνθρωπος κατά λάθος και λέει ωχ, ένα πουλί Ε ας κάτσω πάνω του

Δεν τυχαίνουν αυτά

Δεν σε κρίνω για το τι έκανες, αλλά να τα λες με το όνομα τους.

«Ναι κεράτωσα τον άνδρα μου και ήταν μαλακια όσο και η δική του που μιλούσε με άλλες »

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Δες τι γράφεις " Τον έχω απατήσει για να τον εκδικηθώ.... Όταν το έκανα δεν είχα, στο μυαλό μου το το κάνω για να τον εκδικηθώ"
Αυτό ετοιμάζουν να πω...

Να...και κάτι τέτοια λέμε (λένε...) κι έρχεται ο jack μετά και γράφει διθυράμβους για το γυναικείο φύλο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια