Συζήτηση για την εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Πολλές εταιρίες έχουν ξένους (για τη χώρα τους) CEO
Στην Ελλάδα δεν ξέρω κανέναν πχ Αλβανό να είναι σε καλή θέση σε καμία εταιρεία
Γερμανία αν δεν είσαι γερμανός έχεις ταβάνι στην ιεραρχία-τώρα σε χώρες όπως ΗΒ και ΗΠΑ μπορεί

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Στην Ελλάδα δεν ξέρω κανέναν πχ Αλβανό να είναι σε καλή θέση σε καμία εταιρεία
Γερμανία αν δεν είσαι γερμανός έχεις ταβάνι στην ιεραρχία-τώρα σε χώρες όπως ΗΒ και ΗΠΑ μπορεί
Οι Αλβανοί είναι ξύπνιοι άνθρωποι, έμαθαν χειρωνακτικές τέχνες, έστρωσαν τα παιδιά τους να μάθουν το ίδιο, έκαναν περιουσίες και τους βλέπεις να αποκτούν χωράφια και σπίτια.

Το εννοώ, δεν ειρωνεύομαι. Είμαι απο αυτους που πρωτοείδαν Αλβανό όταν άνοιξαν τα σύνορα μετά τον Χότζα. Τους φοβόμασταν, αλλά κοιτώντας εκ των υστέρων έχοντας γνώση, προς τα πίσω, ήταν απο τους πιο νορμαλ ξένους που μπήκαν στη χώρα.

Και το οτι έχουμε αφήσει αυτούς και το κράτος τους στο έλεος Ιταλών και Τούρκων, είναι μέγα λάθος μας. Είχαμε κοινή καταγωγή πριν το 1204 και ουτε αυτοί το θυμούνται, ούτε εμείς.

Τις εταιρίες χέστες, δε θα τους πάρουν γιατι είναι εγγενώς ρατσιστές οι περισσότεροι απο τους κορποραίους. Έχουν βάλει όλα τα κοριτσάκια στο HR απο 22 χρονών δουλειά μια μερα μετα το πτυχίο τους και μεσα στην κρίση φαντάσου που άλλοι κάναμε κρα να βρούμε, ε η καθε μουνάρα την είχε ετοιμη. Κοιτάνε να κάνουν μάγκισσες τις γυναίκες οι κορποραίοι/ες. Οι μεν αντρες για να γαμανε καμια πιτσιρίκα, να ταιριάξουν το "θα της επιβάλλομαι και θα μου κανει τη δουλεια και θα βρω και γυναίκα να πηδάω/να παντρευτώ, οι δε γυναίκες "να η ευκαιρία μας να γίνουμε CEO και να απαλλαχθούμε από την "πατρειαρχύα" ".

Στην Ελλάδα μονο αν έχεις γνωστό ή βυζάρες (και οχι γκόμενο), επιβιώνεις.

Οι ξύπνιες πήραν το αεροπλάνο κι έφυγαν για εξωτερικό.

Πίσω έχουν μεινει δυο είδη. Τα ξεκωλάκια του ιδιωτικού που μπήκαν τσιμπουκώνοντας κανα γκόμενο ή τις έχωσε ο μπαμπάς τους με γνωριμίες και πλέον το παίζουν στελεχάρες, και οι βουζωμένες δημοσίες υπάλληλοι που κανουν το σταυρό τους που "φτιάχτηκαν" για τα επομενα 35 χρονια της ζωής τους, λες και το να κανεις το ίδιο πράγμα για τα επομενα 35 χρονια για 1000 ευρώ χωρίς εξέλιξη ειναι καποιο ειδος αξιοπρέπειας. Απλά σου λεει δε θα με απολύσουν οπότε τζαμάουα. Αιώνιος φτωχός.

Τους Αλβανούς λοιπόν μην τους κλαίς. Είναι ξύπνιος λαός, στίβει την πέτρα. Την έχουν βρει τη οδό που περπατάνε, και πάνε καλά.

Εμείς οι γυφτοματαιόδοξοι να δούμε τι θα κάνουμε.

ΥΓ: Εγω αν ειχα παιδί και ήταν 18 χρονών υποθετικά σήμερα, θα του έλεγα να πάει να γίνει οχι στελεχος σε εταιρίες, ούτε ακαδημαικός να παίρνει ψίχουλα για να κανει τον φοιτητή. Θα του έλεγα να πάει να γινει ψυκτικός HVAC πως τα λένε, ή ηλεκτρολόγος/υδραυλικός. Και εδω χωρίς απόδειξη κονομάνε, αλλά κυρίως έξω.

Οχι θα κατσεις να καυλώνεις για τον καπιταλισμούλη να βαλεις σακάκι ταγιεράκι να το παίζεις. Πήγαινε κονόμα ρε, σε κατι χειρωνακτικο που να σε γεμίζει και ζωή, να νιώθεις τα χέρια σου να πιάνουν, και γάμησέ τους όλους και το πρεστιζ τους.

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Οι Αλβανοί είναι ξύπνιοι άνθρωποι, έμαθαν χειρωνακτικές τέχνες, έστρωσαν τα παιδιά τους να μάθουν το ίδιο, έκαναν περιουσίες και τους βλέπεις να αποκτούν χωράφια και σπίτια.

Το εννοώ, δεν ειρωνεύομαι. Είμαι απο αυτους που πρωτοείδαν Αλβανό όταν άνοιξαν τα σύνορα μετά τον Χότζα. Τους φοβόμασταν, αλλά κοιτώντας εκ των υστέρων έχοντας γνώση, προς τα πίσω, ήταν απο τους πιο νορμαλ ξένους που μπήκαν στη χώρα.

Και το οτι έχουμε αφήσει αυτούς και το κράτος τους στο έλεος Ιταλών και Τούρκων, είναι μέγα λάθος μας. Είχαμε κοινή καταγωγή πριν το 1204 και ουτε αυτοί το θυμούνται, ούτε εμείς.

Τις εταιρίες χέστες, δε θα τους πάρουν γιατι είναι εγγενώς ρατσιστές οι περισσότεροι απο τους κορποραίους. Έχουν βάλει όλα τα κοριτσάκια στο HR απο 22 χρονών δουλειά μια μερα μετα το πτυχίο τους και μεσα στην κρίση φαντάσου που άλλοι κάναμε κρα να βρούμε, ε η καθε μουνάρα την είχε ετοιμη. Κοιτάνε να κάνουν μάγκισσες τις γυναίκες οι κορποραίοι/ες. Οι μεν αντρες για να γαμανε καμια πιτσιρίκα, να ταιριάξουν το "θα της επιβάλλομαι και θα μου κανει τη δουλεια και θα βρω και γυναίκα να πηδάω/να παντρευτώ, οι δε γυναίκες "να η ευκαιρία μας να γίνουμε CEO και να απαλλαχθούμε από την "πατρειαρχύα" ".

Στην Ελλάδα μονο αν έχεις γνωστό ή βυζάρες (και οχι γκόμενο), επιβιώνεις.

Οι ξύπνιες πήραν το αεροπλάνο κι έφυγαν για εξωτερικό.

Πίσω έχουν μεινει δυο είδη. Τα ξεκωλάκια του ιδιωτικού που μπήκαν τσιμπουκώνοντας κανα γκόμενο ή τις έχωσε ο μπαμπάς τους με γνωριμίες και πλέον το παίζουν στελεχάρες, και οι βουζωμένες δημοσίες υπάλληλοι που κανουν το σταυρό τους που "φτιάχτηκαν" για τα επομενα 35 χρονια της ζωής τους, λες και το να κανεις το ίδιο πράγμα για τα επομενα 35 χρονια για 1000 ευρώ χωρίς εξέλιξη ειναι καποιο ειδος αξιοπρέπειας. Απλά σου λεει δε θα με απολύσουν οπότε τζαμάουα. Αιώνιος φτωχός.

Τους Αλβανούς λοιπόν μην τους κλαίς. Είναι ξύπνιος λαός, στίβει την πέτρα. Την έχουν βρει τη οδό που περπατάνε, και πάνε καλά.

Εμείς οι γυφτοματαιόδοξοι να δούμε τι θα κάνουμε.

ΥΓ: Εγω αν ειχα παιδί και ήταν 18 χρονών υποθετικά σήμερα, θα του έλεγα να πάει να γίνει οχι στελεχος σε εταιρίες, ούτε ακαδημαικός να παίρνει ψίχουλα για να κανει τον φοιτητή. Θα του έλεγα να πάει να γινει ψυκτικός HVAC πως τα λένε, ή ηλεκτρολόγος/υδραυλικός. Και εδω χωρίς απόδειξη κονομάνε, αλλά κυρίως έξω.

Οχι θα κατσεις να καυλώνεις για τον καπιταλισμούλη να βαλεις σακάκι ταγιεράκι να το παίζεις. Πήγαινε κονόμα ρε, σε κατι χειρωνακτικο που να σε γεμίζει και ζωή, να νιώθεις τα χέρια σου να πιάνουν, και γάμησέ τους όλους και το πρεστιζ τους.

Πιο πρωτόγονος λαός απ αυτούς δεν υπάρχει . Το ότι σκάβουν σαν τα ζώα δεν λεει τίποτα, οι τύποι επι το πλείστον είναι άξεστοι ακοινώνητοι αγροίκοι που το κέρδος το εχουν ως θεό και κοιτάνε να κάνουν περιουσίες μ οποιαδήποτε μέθοδο.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Ψάξε λίγο να δεις @taketrance σε γερμανικές εταιρίες άσχετα αν είναι πολυμετοχικές, ότι στην κεντρική διοίκηση είναι μόνο γερμανικά ονόματα ή ορισμένοι βάζουν και δεύτερο γερμανικό επώνυμο. Επίσης σε νευραλγικά πόστα μέσα στο οργανόγραμμα διοίκησης με κάτι παράξενες εξειδικεύσεις σπουδών ήδη από το λύκειο, είναι πάλι γερμανοί.

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.
Τις εταιρίες χέστες, δε θα τους πάρουν γιατι είναι εγγενώς ρατσιστές οι περισσότεροι απο τους κορποραίους

Πλέον οι περισσότεροι Αλβανοί που βγαίνουν στην αγορά εργασίας τώρα είναι δεύτερης γενιάς, γεννημένοι στην πλειοψηφία τους στην Ελλάδα, με ελληνική εκπαίδευση, πανεπιστήμια, ονόματα κλπ. Πρακτικά καμία διαφορά σχεδόν με τους Έλληνες, οπότε αυτο έχει αλλάξει και παίρνουν πολλές θέσεις σε εταιρίες κι όχι μόνο στις χειρωνακτικές εργασίες που κάνανε τη δεκαετία του ‘90 και ‘00.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Πιο πρωτόγονος λαός απ αυτούς δεν υπάρχει . Το ότι σκάβουν σαν τα ζώα δεν λεει τίποτα, οι τύποι επι το πλείστον είναι άξεστοι ακοινώνητοι αγροίκοι που το κέρδος το εχουν ως θεό και κοιτάνε να κάνουν περιουσίες μ οποιαδήποτε μέθοδο.
Έτερον εκάτερον. Έχω μιλήσει πολλές φορές απαξιωτικά για τους Αλβανούς και δη για τις Αλβανίδες, οτι ειναι γλωσσούδες αμέσως να σου αντιγυρίσουν τη γλώσσα. Έχω πετυχει άξεστους Αλβανούς πιο πολύ απ οσο θα ήθελα για δέκα ζωές.

Αλλά πρόσεξε και κάτι άλλο. Εχω δει οτι προσέχουν τα σπίτια τους, σε σειρά, δεν αστειεύονται, κρατάνε παραδόσεις.

Εμείς αντιθετα τα παιδια μας τα αφήσαμε να γινουν μπουρδελαίοι.

Πλέον οι περισσότεροι Αλβανοί που βγαίνουν στην αγορά εργασίας τώρα είναι δεύτερης γενιάς, γεννημένοι στην πλειοψηφία τους στην Ελλάδα, με ελληνική εκπαίδευση, πανεπιστήμια, ονόματα κλπ. Πρακτικά καμία διαφορά σχεδόν με τους Έλληνες, οπότε αυτο έχει αλλάξει και παίρνουν πολλές θέσεις σε εταιρίες κι όχι μόνο στις χειρωνακτικές εργασίες που κάνανε τη δεκαετία του ‘90 και ‘00.
Δεν έχω εμπειρία απο αυτό ιδίοις όμασι εταιρικά, αλλά σε πιστευω. Οι περισσοτερες αλβανίδες δευτερης γενιάς στην κοινωνική ζωή πρέπει να τους κανεις ανάκριση για να καταλάβεις οτι ειναι αλβανίδες, περνάνε άνετα για ελληνίδες. Οχι οτι θα έπαιζε ρόλο για μένα προσωπικά να κάνω φίλο ή γκόμενα από κει, δεν υπάρχει λόγος για κρύψιμο πίσω απο ελληνοπρεπή μάσκα.

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.
Ψάξε λίγο να δεις @taketrance σε γερμανικές εταιρίες άσχετα αν είναι πολυμετοχικές, ότι στην κεντρική διοίκηση είναι μόνο γερμανικά ονόματα ή ορισμένοι βάζουν και δεύτερο γερμανικό επώνυμο. Επίσης σε νευραλγικά πόστα μέσα στο οργανόγραμμα διοίκησης με κάτι παράξενες εξειδικεύσεις σπουδών ήδη από το λύκειο, είναι πάλι γερμανοί.

Ίσως στη Γερμανία, που δεν έχω προσωπική εμπειρία, να είναι λίγο πολύ έτσι, αν και υπάρχουν κι εξαιρέσεις - Adidas, Daimler, Siemens, BASF με ένα γρήγορο ψάξιμο.
Σε ΗΒ και ΗΠΑ υπάρχουν πολλά περισσότερα παραδείγματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.
1) δεν πρόκειται για 1.5 κομμάτι ψωμί αλλά για πολύ περισσότερα παραπάνω. Εφόσον μιλάμε για εξειδικευμένο προσωπικό που ξέρει καλά την γλώσσα και μπορεί να συνηθίσει στους εγχώριους τρόπους ζωής.
Το «εξειδικευμένο προσωπικό» πρέπει να το καθορίσουμε εδώ μέσα για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, «εξειδικευμένο προσωπικό» είναι ο 1 στους 100.000 που πάει στις Η.Π.Α. και τα κονομάει από ένα μισθό στα 25, «εξειδικευμένο προσωπικό» είμαι κι εγώ που έχω 12 χρόνια στα ενεργειακά και ξέρω τη δουλειά όσο λίγοι, «εξειδικευμένο προσωπικό» είναι κι ένας 27χρονος συνάδελφος που 'χει εργαστεί π.χ. στη Pfizer στη Θεσσαλονίκη 2-3 χρόνια κι έχει εξειδικευθεί στα φαρμακευτικά!

Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας που υπάγεται στην 1η περίπτωση που θα μπει να διαβάσει αυτό το thread και θα το λάβει σοβαρά υπόψη του, οπότε εφόσον μιλάμε για τους υπόλοιπους από εμάς τότε ναι, για «0,5 κομμάτι ψωμί παραπάνω» μιλάμε στο 95% των περιπτώσεων...
Είναι πολύ γενική η συζήτηση για το αν χρειάζεται γνώση της τοπικής γλώσσας για επαγγελματική εξέλιξη γιατί εξαρτάται κατά πάρα πάρα πολύ από τον κλάδο που δουλεύει κάποιος.

Ένας γιατρός ή ένας λογιστής ή γενικά δουλειές που απαιτούν επαφή με κοινό ή το δημόσιο πουθενά δεν μπορεί να κάνει κάτι σοβαρό χωρίς να ξέρει σε καλό επίπεδο την τοπική γλώσσα.

Από την άλλη ένας προγραμματιστής που δουλεύει στο τοπικό παράρτημα μιας ξένης πολυεθνικής μπορεί άνετα και χωρίς την τοπική γλώσσα, εξάλλου πιθανότατα οι περισσότεροι συνεργάτες και προϊστάμενοι του και αυτοί ξένοι θα είναι. Ή ένας ερευνητής σε ένα πανεπιστήμιο όπως αναφέρθηκε κλπ.

Για την ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία σίγουρα χρειάζεται η γλώσσα αλλά και αυτό είναι πάνω στον καθέναν και συνδέεται με το από πάνω. Αν στο εργασιακό του περιβάλλον έχει πολλούς μη ντόπιους υπάρχει δυνατότητα να έχει παρέες εκτός δουλειάς και ας μην μιλάει την τοπική γλώσσα.

Οπότε το πόσο μεγάλο barrier είναι η γλώσσα εξαρτάται από τον τομέα. Συν ότι άσχετα από τον τομέα, δεν σε εμποδίζει κάποιος να μάθεις την γλώσσα όσο είσαι εκεί αν το θες και δεις ότι σου χρειάζεται.
ΟΛΕΣ οι σοβαρές δουλειές απαιτούν άπταιστη γνώση της επίσημης γλώσσας, μεταξύ πολλών άλλων (χαρακτηριστικών προσωπικότητας κ.λπ.)...ο προγραμματιστής στον οποίο αναφέρεσαι απλά θα γίνει outsourced κάποια στιγμή σε κάνα Βιετνάμ και θα μείνει άνεργος!

Αυτά τα «είμαι manager τάδε κι εργάζομαι 100% remote» ή «είμαι manager τάδε στην Ολλανδία και δε μιλάω Ολλανδικά» έχουν κοντά ποδάρια...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.539 μηνύματα.
Να σπουδάσει κάτι σε ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, μηχανικός, τέτοια πράγματα τέλος πάντων που σε κάνουν να αναλαμβάνεις έργα και δουλειές (είμαι ψιλοάσχετος με αυτά, αλλά καταλαβαίνετε.) Κολλητός μου ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, όταν έφυγε από το αρχικό χαμαλίκι έπιασε πρώτο μισθό 1000ρικο και από εκεί και πέρα συνέχεια ανέβαινε και ανεβαίνει.
Πάντως, αν μου έλεγε ότι ήθελε να βγάλει χρήμα κάποιος, θα τον απέτρεπα από τις δικές μας, ανθρωπιστικές/κοινωνικές σπουδές. Θέλει τρελή προσπάθεια, μεταπτυχιακά, απίστευτο τρέξιμο για να βγάλεις απλά έναν αξιοπρεπή μισθό, άσε που ιδεολογικά γεννάνε τον δικαιωματισμό, τα περί κοινωνικών κατασκευών, όλους τους -ισμούς και τις χφοβίες.
Ειλικρινά, ανήκω στο τέρας που μισώ :(

*α, και τεχνικές δουλειές που αναφέρεις... πολύ καλύτερο από το να πάρεις ένα πτυχίο για άνεργους...

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Να σπουδάσει κάτι σε ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, μηχανικός, τέτοια πράγματα τέλος πάντων που σε κάνουν να αναλαμβάνεις έργα και δουλειές (είμαι ψιλοάσχετος με αυτά, αλλά καταλαβαίνετε.) Κολλητός μου ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, όταν έφυγε από το αρχικό χαμαλίκι έπιασε πρώτο μισθό 1000ρικο και από εκεί και πέρα συνέχεια ανέβαινε και ανεβαίνει.
Πάντως, αν μου έλεγε ότι ήθελε να βγάλει χρήμα κάποιος, θα τον απέτρεπα από τις δικές μας, ανθρωπιστικές/κοινωνικές σπουδές. Θέλει τρελή προσπάθεια, μεταπτυχιακά, απίστευτο τρέξιμο για να βγάλεις απλά έναν αξιοπρεπή μισθό, άσε που ιδεολογικά γεννάνε τον δικαιωματισμό, τα περί κοινωνικών κατασκευών, όλους τους -ισμούς και τις χφοβίες.
Ειλικρινά, ανήκω στο τέρας που μισώ :(
Πάντα έβρισκα το χειρωνακτικό πολύ απολαυστικότερο (μη γελάτε, ναι κι εκείνο ωραιο ειναι, αλλά για δουλειές μιλάω), και πολύ προτιμότερο από μουντά βιβλία κι αριθμούς. Εγω όποτε έπιασα τα χέρια μου να μαστορέψω, του κώλου ξέρεις τωρα, ενθουσιαστηκα απίστευτα. Τα λεκανάκια στο κλιματιστικο, οι απορροές, οι χημικοι καθαρισμοί τα πιεστικά οι τροφοδοσίες με δική τους γραμμή και οχι υπερασφαλισμενη στον πίνακα, τα R32 με το κύκλωμα που πρέπει να γινει σωστά το γέμισμα. Και στόκο σε πλαίσιο παραθυρου που λέει ο λόγος, ειναι μακράν προτιμότερο απο το να στηνεις Ισολογισμό.

Ειναι ωραια πράγματα αυτά, να φτιαχνεις κατι με τα χέρια σου, να λαμβάνει μέρος το σώμα σου. Πέρα απο το χρηματικό και την εξέλιξη.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.
Αν στο εργασιακό του περιβάλλον έχει πολλούς μη ντόπιους υπάρχει δυνατότητα να έχει παρέες εκτός δουλειάς και ας μην μιλάει την τοπική γλώσσα.
Θυμήθηκα το γνωστό καραγκιόζη wannabe πολιτικάντη του TikTok και «συνάδελφο» Δημήτρη Σαββίδη (τον οποίο by the way έχω γλεντήσει στο LinkedIn σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν τολμάει καν να postάρει εκεί μέσα:rolleyes:) που ανέβασε τις προάλλες βίντεο με «συναδέλφους» του που πήγαν μαζί για ποδηλατάδα στην «ηλιόλουστη» Ολλανδική γειτονίτσα τους!:lol:

Μήπως έχεις την εντύπωση ότι αυτό γίνεται και στην πραγματική εργασιακή ζωή στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη;

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Πάντα έβρισκα το χειρωνακτικό πολύ απολαυστικότερο (μη γελάτε, ναι κι εκείνο ωραιο ειναι, αλλά για δουλειές μιλάω), και πολύ προτιμότερο από μουντά βιβλία κι αριθμούς. Εγω όποτε έπιασα τα χέρια μου να μαστορέψω, του κώλου ξέρεις τωρα, ενθουσιαστηκα απίστευτα. Τα λεκανάκια στο κλιματιστικο, οι απορροές, οι χημικοι καθαρισμοί τα πιεστικά οι τροφοδοσίες με δική τους γραμμή και οχι υπερασφαλισμενη στον πίνακα, τα R32 με το κύκλωμα που πρέπει να γινει σωστά το γέμισμα. Και στόκο σε πλαίσιο παραθυρου που λέει ο λόγος, ειναι μακράν προτιμότερο απο το να στηνεις Ισολογισμό.

Ειναι ωραια πράγματα αυτά, να φτιαχνεις κατι με τα χέρια σου, να λαμβάνει μέρος το σώμα σου. Πέρα απο το χρηματικό και την εξέλιξη.
Συμφωνώ. Απο τα ελάχιστα πράγματα που μπορούσα να κανω χειρονακτικά (να συναρμολογήσω υπολογιστές, ανεμιστήρες σιλικονες κλπ) τα απόλαυσα πολύ περισσότερα απο τα χλωμά θεωρητικά μαθήματα της φυσικής χημείας βιολογίας κλπ. Μακάρι να ήμουν 100% υγείης να ακολουθήσω κατι παρόμοιο :P

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
Τι εχετε πάθει όλοι και τον βρίζετε αυτόν;

Μαλακίες λέει βασικά, από τον τρόπο που μιλάει φαίνεται ότι δεν τα εννοεί αυτά που λέει. Πήγε στο ναρκοκρατος και δεν ξέρει τι λέει.

Ναι στο εξωτερικό βγάζεις περισσότερα χρήματα, οι υποδομές είναι αιώνες καλύτερες όμως αυτό που λέει για τις χαμηλότερες τιμές δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Επίσης, το να ζεις σε μια ξένη χώρα όμως κράζεις την Ελλάδα σε κάθε video δεν σε κάνει καλύτερο από τον μέσο Ελληναρα που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Αλήθεια έχεις αυτή την απορία;:rolleyes:
εμένα αδιάφορος μου είναι πάντως
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι στο εξωτερικό βγάζεις περισσότερα χρήματα,
https://www.linkedin.com/in/savvidisdimitris/

Σόρρυ αλλά με τέτοιο βιογραφικό στην Ελλάδα θα έκανε παπάδες-αν ερχόταν τώρα

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
εμένα αδιάφορος μου είναι πάντως

https://www.linkedin.com/in/savvidisdimitris/

Σόρρυ αλλά με τέτοιο βιογραφικό στην Ελλάδα θα έκανε παπάδες-αν ερχόταν τώρα

Μωρέ πολλά θα έβγαζε όμως όχι σαν την Ολλανδία, ούτε εγώ θα ερχόμουν στο Κομμουνιστικο κράτος αν έβγαζα τόσα χρήματα. Εξάλλου δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά οι υποδομές, εκπαίδευση, υγεία, φυσικό περιβάλλον κτλ που μετράνε στο τέλος της ημέρας. Καλός ή κακός η Ελλάδα έχει σοβαρά θέματα να λύσει, εδώ κυνηγάμε τους ελεύθερους επαγγελματίες να κόψουν απόδειξη εν έτη 2024 με την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια.

Απλά το να μας ζαλίζεις σε κάθε video για το ποσο χάλια είναι η Ελλάδα λέγοντας ψέματα καταντάει βαρετό από ένα σημείο και μετά. Σε ένα video είχε μάλιστα πει οτι δεν έχουν πληθωρισμό στην Ολλανδία, εδώ γελάμε καθώς ξεπέρασε το 10% και εκεί. Επίσης, δεν αναφέρει διαφορά μειονέκτημα της χώρας όπως τα πανάκριβα ενοικια, ναρκωτικά, υψηλή φορολογία κτλ. Μας παρουσιάζει την Ολλανδία ως την τέλεια χώρα και την Ελλάδα ως τριτοκοσμικη.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

παίρνουν πολλές θέσεις σε εταιρίες κι όχι μόνο στις χειρωνακτικές εργασίες που κάνανε τη δεκαετία του ‘90 και ‘00.
Με ταβάνι όμως και το "πολλες" είναι σχετικό-πραγματικά δεν έχω δει κανέναν ο οποίος να έχει πχ Αλβανικό επίθετο (ακόμα και αν έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα) σε καλή θέση σε εταιρεία! Οι περισσότεροι seniors ή managers είναι έλληνες με ελληνικότατα επίθετα πχ Ιακωβίδης,Παπαδόπουλος,Εφραιμογλου κλπ

Επίσης ακόμα και σήμερα στα χειρονακτικά επαγγέλματα ένα μεγάλο ποσοστό είναι Αλβανοί,Γεωργιανοί κλπ ειδικά αν μιλάμε για άτομα 35-40+

Μωρέ πολλά θα έβγαζε όμως όχι σαν την Ολλανδία
Δεν είπα αυτό-αυτός σε βίντεο έλεγε ότι αν ερχόμουν στην Ελλάδα θα ζούσα με λίγο πάνω από βασικό επειδή δεν έχω κονέ κλπ το οποίο δεν ξέρω αν στέκει και τόσο με βάση το cv του

Χρήστες Βρείτε παρόμοια