Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

12-10-24

17:54
Αρχικά το βιογραφικό του είναι εν πολλοίς πλαστό...π.χ. με την εταιρεία στην οποία δηλώνει πως εργάζεται full-time τώρα (από τις χειρότερες κωλοεταιρείες της Ολλανδίας btw, είχα κάνει μια δουλειά γι' αυτούς πριν 3 χρόνια κι ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί) έχει κάποιου άλλου είδους πάρε δώσε (απ' ότι έχω μάθει κάποιο μέλος της οικογένειάς του είναι προμηθευτής τους ή κάτι τέτοιο κι είναι απλά σε φάση «αφήστε το ζαβό να κάνει καμιά εκπαίδευση εκεί να βγάλει καμιά selfie κ.λπ.») κι απλώς το εκμεταλλεύεται για να δηλώνει εργαζόμενος κάπου «καλά» και να παράγει και σχετικό προπαγανδιστικό content!εμένα αδιάφορος μου είναι πάντως
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
https://www.linkedin.com/in/savvidisdimitris/
Σόρρυ αλλά με τέτοιο βιογραφικό στην Ελλάδα θα έκανε παπάδες-αν ερχόταν τώρα
Σαν μηχανικός είναι το απόλυτο τίποτα, γι' αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει πολιτικός (που δεν πρόκειται γιατί δεν τον θέλει κανένας κι ακόμη κι απ' τη Ν.Δ. τον σουτάρανε)...
Αλλά ακόμη κι αν δεν είχες τη δική μου πληροφόρηση, κάποια συμπεράσματα θα έπρεπε να ήσουν σε θέση να τα βγάλεις από μόνος σου...π.χ. το να πιστεύεις πως ένας «τίμιος βιοπαλαιστής μετανάστης» κάνει μεταπτυχιακά των 50+ χιλιάδων δίδακτρα ετησίως, ασχολείται σε τέτοιο βαθμό με τα social, τη δημόσια εικόνα του κ.λπ. (έχοντας οικογένεια και παιδί μάλιστα) και φτάνει σε σημείο να τον καλούν σ' εκπομπές «επειδή τα λέει ωραία» (κι όχι π.χ. επειδή αυτός ή κάποιος πάτρονάς του έχει «χρυσώσει» τον κάθε πικραμένο για να τον προωθήσει) τότε αυτό δε θα έλεγα ότι σε τιμά...δεν είσαι 11 χρονών, 21 είσαι, βάλτο να δουλέψει λίγο!

Εν τω μεταξύ ο εν λόγω έχει χάσει τόσο το μέτρο που ακόμη κι ένας βλάκας μπορεί πλέον να τα καταλάβει όλα αυτά...π.χ. είναι δυνατόν ρε φίλε ν' ανεβάζεις βίντεο από Ολλανδία και ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα πλάνα να είναι ηλιόλουστα και ξάστερα λες και βρίσκεσαι στην Καλαμάτα ξέρω 'γω;Απλά το να μας ζαλίζεις σε κάθε video για το ποσο χάλια είναι η Ελλάδα λέγοντας ψέματα καταντάει βαρετό από ένα σημείο και μετά. Σε ένα video είχε μάλιστα πει οτι δεν έχουν πληθωρισμό στην Ολλανδία, εδώ γελάμε καθώς ξεπέρασε το 10% και εκεί. Επίσης, δεν αναφέρει διαφορά μειονέκτημα της χώρας όπως τα πανάκριβα ενοικια, ναρκωτικά, υψηλή φορολογία κτλ. Μας παρουσιάζει την Ολλανδία ως την τέλεια χώρα και την Ελλάδα ως τριτοκοσμικη.

Είπαμε, είναι ηλίθιοι οι οπαδοί σου, σ' αυτούς απευθύνεσαι, αλλά όχι κι έτσι!

Απ' ότι έχω μάθει πάντως (γιατί είδα κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο TikTok παράλληλα κι είπα δε μπορεί να είναι σύμπτωση) παίζουν «δωράκια» από πολλές μεριές γι' αυτή τη «δουλειά», μεταξύ των οποίων από πολιτικά κόμματα (εντός κι εκτός Ελλάδας) κι από ξένες πρεσβείες...
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

12-10-24

18:01
Πετάει ρουκέτες ο αθυρόστομος από πάνω σήμερα. Τι ξεκώλιασμα ήταν αυτό ρε φίλε.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

12-10-24

18:03
Αρχικά το βιογραφικό του είναι εν πολλοίς πλαστό...π.χ. με την εταιρεία στην οποία δηλώνει πως εργάζεται full-time τώρα (από τις χειρότερες κωλοεταιρείες της Ολλανδίας btw, είχα κάνει μια δουλειά γι' αυτούς πριν 3 χρόνια κι ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί) έχει κάποιου άλλου είδους πάρε δώσε (απ' ότι έχω μάθει κάποιο μέλος της οικογένειάς του είναι προμηθευτής τους ή κάτι τέτοιο κι είναι απλά σε φάση «αφήστε το ζαβό να κάνει καμιά εκπαίδευση εκεί να βγάλει καμιά selfie κ.λπ.») κι απλώς το εκμεταλλεύεται για να δηλώνει εργαζόμενος κάπου «καλά» και να παράγει και σχετικό προπαγανδιστικό content!
Σαν μηχανικός είναι το απόλυτο τίποτα, γι' αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει πολιτικός (που δεν πρόκειται γιατί δεν τον θέλει κανένας κι ακόμη κι απ' τη Ν.Δ. τον σουτάρανε)...
Αλλά ακόμη κι αν δεν είχες τη δική μου πληροφόρηση, κάποια συμπεράσματα θα έπρεπε να ήσουν σε θέση να τα βγάλεις από μόνος σου...π.χ. το να πιστεύεις πως ένας «τίμιος βιοπαλαιστής μετανάστης» κάνει μεταπτυχιακά των 50+ χιλιάδων δίδακτρα ετησίως, ασχολείται σε τέτοιο βαθμό με τα social, τη δημόσια εικόνα του κ.λπ. (έχοντας οικογένεια και παιδί μάλιστα) και φτάνει σε σημείο να τον καλούν σ' εκπομπές «επειδή τα λέει ωραία» (κι όχι π.χ. επειδή αυτός ή κάποιος πάτρονάς του έχει «χρυσώσει» τον κάθε πικραμένο για να τον προωθήσει) τότε αυτό δε θα έλεγα ότι σε τιμά...δεν είσαι 11 χρονών, 21 είσαι, βάλτο να δουλέψει λίγο!
Εν τω μεταξύ ο εν λόγω έχει χάσει τόσο το μέτρο που ακόμη κι ένας βλάκας μπορεί πλέον να τα καταλάβει όλα αυτά...π.χ. είναι δυνατόν ρε φίλε ν' ανεβάζεις βίντεο από Ολλανδία και ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα πλάνα να είναι ηλιόλουστα λες και βρίσκεσαι στην Καλαμάτα;
Είπαμε, είναι ηλίθιοι οι οπαδοί σου, σ' αυτούς απευθύνεσαι, αλλά όχι κι έτσι!
Απ' ότι έχω μάθει πάντως (γιατί είδα κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο TikTok παράλληλα κι είπα δε μπορεί να είναι σύμπτωση) παίζουν «δωράκια» από πολλές μεριές γι' αυτή τη «δουλειά», μεταξύ των οποίων από πολιτικά κόμματα (εντός κι εκτός Ελλάδας) κι από ξένες πρεσβείες...
Εγώ βλέπω και μια άλλη που μένει Νορβηγία και μας έχει ζαλίσει καθημερινά.

Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

12-10-24

18:06
Ναι, αυτοί οι δύο είναι οι πιο γνωστοί, είδα κι άλλα πολύ «μικρότερα» προφίλ όμως να κάνουν ακριβώς την ίδια προπαγάνδα...δε μπορεί να είναι σύμπτωση όλο αυτό, από κάπου παίρνουν χαρτζιλίκι για να το κάνουν!Εγώ βλέπω και μια άλλη που μένει Νορβηγία και μας έχει ζαλίσει καθημερινά.![]()
Περιμένω πως και πως να γίνει κάτι με τη Freedom24 για ν' αρχίσω το anti-influencing, έχω ράμματα για πολλών τη γούνα...Πετάει ρουκέτες ο αθυρόστομος από πάνω σήμερα. Τι ξεκώλιασμα ήταν αυτό ρε φίλε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

12-10-24

18:08
Δεν εχω ασχοληθει με F24, αλλά μου χουν ζαλίσει τ αρχίδια κυριολεκτικά οι Influencers του ΥΤ με αυτην.Ναι, αυτοί οι δύο είναι οι πιο γνωστοί, είδα κι άλλα πολύ «μικρότερα» προφίλ όμως να κάνουν ακριβώς την ίδια προπαγάνδα...δε μπορεί να είναι σύμπτωση όλο αυτό, από κάπου παίρνουν χαρτζιλίκι για να το κάνουν!
Περιμένω πως και πως να γίνει κάτι με τη Freedom24 για ν' αρχίσω το anti-influencing, έχω ράμματα για πολλών τη γούνα...
Legit φαινεται αλλά για καποιο λογο δεν αισθάνομαι καλά gut feeling, να ξεκινησω κατι με αυτούς.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

12-10-24

18:13
Αρχικά δεν βγάζει 1.5 το ψωμί αλλά πολλά παραπάνω και φυσικά να προλάβω πρέπει να συμπεριλάβετε την αγοραστική δύναμη.Από πότε αποτελεί «μονόδρομο» το να ξεσπιτώνεται κανείς και ν' αλλάζει χώρα για να καταλήγει στο 95% των περιπτώσεων να λιώνει το κορμί του στη δουλειά απλά για να βγάζει 1,5 κομμάτι ψωμί αντί για 1;
Έχεις υπόψη σου ότι e-steki με ischool διαφέρουν ή έχεις την εντύπωση ότι οι χρήστες και του μεν και του δε έχουν τις ίδιες «ανησυχίες» μ' εσένα;![]()
Αποτελεί μονόδρομο από τότε που η χώρα δεν παράγει και δεν έχει έρευνα.
Δικό σου συμπέρασμα είναι αυτό. Δεν έγραψα πουθενά ότι είναι αποτυχημένος όποιος μένει Ελλάδα.Μ' αρέσει που κατηγορείς εμένα ότι «υποβαθμίζω» κ.λπ. τη στιγμή που εσύ βγάζεις εξ ορισμού και με τη μια άχρηστους κι ακαμάτηδες όσους ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα (κατ' ανάγκη ή από επιλογή)...βασικά όχι, στο μυαλό σου δεν υπάρχει καν άνθρωπος που «επιλέγει» την Ελλάδα κι όσοι ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα το κάνουν γιατί απλά «απέτυχαν» να πάνε κάπου αλλού!![]()
Να μην κάνεις λογικά άλματα σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα.
Βαλβίδες καρδιάς (tissue engineered heart valves)Αυτό το πράγμα που έχετε πολλοί gastarbeiters (που μάλλον οφείλεται σε «τραύματα» που έχετε υποστεί στο παρελθόν, δικαίως ή αδίκως) και π.χ. παρομοιάζετε την Ελλάδα μ' ένα κράτος της υποσαχάριας Αφρικής ξέρω 'γω όπου όλα είναι για τ' ανάθεμα, όλες οι δουλειές είναι για τα σκυλιά, τίποτε δε γίνεται σ' επιστημονικό επίπεδο, όλοι όσοι ακολούθησαν κάποια επιστήμη «χαντακώνονται» μένοντας εδώ κ.λπ. πρέπει πραγματικά να το κοιτάξετε με κάποιον ΠΟΛΥ καλό ειδικό ψυχικής υγείας...
Πρωτεϊνικά εμβόλια-Μεταφορά εμβολίων με νέες μεθόδους
Αντικατάσταση-Αναγέννηση αγγείων
Αντικατάσταση-Αναγέννηση νεύρων
Τα παραπάνω δεν υπάρχουν ούτε σε ακαδημαϊκό επίπεδο στην Ελλάδα. Εφόσον δεν γνωρίζουμε όλους τους κλάδους, πώς συμπεραίνουμε ότι υπάρχουν δουλειές για τα πάντα ;
Ναι και πολύ σοβαρά.Η «πραγματικότητα» είναι ότι μ' αυτά που λες είσαι απλά «εκτός πραγματικότητας»...π.χ. το να συζητάς σοβαρά το ενδεχόμενο κάποιος ν' ανελιχθεί επαγγελματικά κ.λπ. στη Γερμανία χωρίς άπταιστη γνώση Γερμανικών είναι περίπου το ίδιο με το να συζητάς αν αύριο το πρωί θα βγει ο ήλιος και θα έχουμε μέρα ή θα συνεχίσουμε να έχουμε νύχτα!![]()
Μας πετάνε και το φαγητό κάτω από την πόρτα σαν το V for Vendetta. Σοβαρά τώρα ; Σε ποια Γερμανία δούλεψες για να ισχυρίζεσαι αυτά τα πράγματα ; Έχεις αντιληφθεί ότι πλέον η ισοδυναμία του προσωπικού είναι 50-50 ;Κι επειδή π.χ. εσένα η ζωή σου είναι «σπίτι-πανεπιστήμιο-σπίτι» κι όλοι στη δουλειά σου μιλάνε στ' Αγγλικά, οι 2-3 σαν εσένα που κάνεις που και που παρέα το ίδιο κ.λπ. προφανώς έχεις την εντύπωση ότι έτσι γίνεται παντού σ' αυτή τη χώρα, ότι επειδή όλοι αυτοί που σου μιλάνε Αγγλικά είναι γλυκούληδες κι ευγενικοί μαζί σου στη δουλειά έχεις λαμπρό μέλλον μπροστά σου κ.ο.κ.!
Δηλαδή στη Χαϊδελβερη που ακούς όπου βρεθείς και σταθείς Αγγλικά είναι ψέμα και αυτό.
Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά αμφιβάλλω για την τελευταία πρόταση.εμένα αδιάφορος μου είναι πάντως
https://www.linkedin.com/in/savvidisdimitris/
Σόρρυ αλλά με τέτοιο βιογραφικό στην Ελλάδα θα έκανε παπάδες-αν ερχόταν τώρα
Δεν ξέρω την ηλικία του αλλά όντως εκ πρώτης όψεως έχει ένα γεμάτο βιογραφικό ωστόσο έχω μία-δυο απορίες.
Πάντα είμαι καχύποπτος όταν διαφημίζεται τόσο πολύ...αλλά πλέον και τα social media έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας των επαγγελματιών.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

12-10-24

18:20
ποιες;ωστόσο έχω μία-δυο απορίες
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

12-10-24

18:25
Freedom Holding Corp: Brazen Sanctions Evasion, Hallmarks Of Fabricated Revenue and Risky Bets with Commingled Customer Funds – Hindenburg ResearchΔεν εχω ασχοληθει με F24, αλλά μου χουν ζαλίσει τ αρχίδια κυριολεκτικά οι Influencers του ΥΤ με αυτην.
Legit φαινεται αλλά για καποιο λογο δεν αισθάνομαι καλά gut feeling, να ξεκινησω κατι με αυτούς.
Το μόνο που θα σου πω δημόσια και θα τ' αφήσω εδώ (και γιατί είναι εκτός θέματος) είναι ότι αυτά που δημοσίευσε η Hindenburg (που είχε ξεσκεπάσει και το σκάνδαλο Adani στην Ινδία) για τη Freedom δεν είναι ούτε το 1/3 των «τεράτων» που κάνει με τα λεφτά των πελατών της...έννοια σου κι έτσι και γίνει η στραβή θα στους κάνω όλους αυτούς τους μπαγλαμάδες να μην έχουν μούτρα ούτε έξω απ' το σπίτι τους να βγουν!
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

12-10-24

18:25
Αρχικά απλά το χάζεψα-δεν κοίταξα καν τι έχει σπουδάσει ακριβώς ούτε που σπουδάσε ούτε πόσο έκανε-δεν με νοιάζει κιολας να το κοιτάξω-δευτέρον όπως είπα και πριν αδιάφορος μου είναι και αδιάφορα είναι και αυτά που λέει...δε θα έλεγα ότι σε τιμά...δεν είσαι 11 χρονών, 21 είσαι, βάλτο να δουλέψει λίγο!
Αυτό που έχω να πω είναι πως σε 2-3 χρόνια τον βλέπω σε κανένα πασοκ ή Συριζα να κάνει τον πολιτικό και να μας λέει πόσο σπουδαίο βιογραφικό έχει
Είναι κ άλλος ένας που λέγετε : "Μετανάστης στην Ολλανδία" που κάνει παρόμοια πόστ + ένας τυπάς που το παίζει career coach (ψιλο ευσωμος) και μένει Λονδίνο (δουλειά δεν ξέρω)Ναι, αυτοί οι δύο είναι οι πιο γνωστοί, είδα κι άλλα πολύ «μικρότερα» προφίλ όμως να κάνουν ακριβώς την ίδια προπαγάνδα...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

12-10-24

18:37
Επειδή, λέμε για την Κυρία από την Νορβηγία η οποία μας έχει ζαλίσει με τις δωρεάν παροχές να πούμε το εξής. Αρχικά, τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτην την ζωή, οι δωρεάν παροχές στην Νορβηγία προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών που φτάνει το 56% του εισοδήματος. Με αλλά λόγια δουελευεις για το κράτος και όχι για εσένα, μάλιστα η τελευταία αύξηση του φόρου εισοδήματος πέρσι οδήγησε σε φύγει κεφαλαίων αξίας $54 billion ενώ τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατά $500 Million από εκεί που ανέμεναν αύξηση $270 Million. Μάλιστα φέτος αναμένεται εξ νέου μείωση ενώ πολλοί πολίτες μετακομίζουν σε Ελβετία, Καναδά και Γερμανία όπου οι φόροι είναι αρκετά χαμηλότεροι. Άρα, θέλω να δω την αντίδραση της συγκεκριμένης σε λίγα χρόνια όταν το κοινωνικό κράτος αρχίσει να καταρρέει λόγω της τεράστιας φορολογίας.
Η Νορβηγία πλέον βρίσκεται δεξιά του t*
amp.theguardian.com
Η Νορβηγία πλέον βρίσκεται δεξιά του t*

Super-rich abandoning Norway at record rate as wealth tax rises slightly
Flood moving abroad has come as a shock and is costing tens of millions in lost tax receipts
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

12-10-24

18:44
Προφανώς και δεν το κοίταξες...τα βιντεάκια του όμως τα κοίταξες, έτσι δεν είναι;Αρχικά απλά το χάζεψα-δεν κοίταξα καν τι έχει σπουδάσει ακριβώς ούτε που σπουδάσε ούτε πόσο έκανε-δεν με νοιάζει κιολας να το κοιτάξω-δευτέρον όπως είπα και πριν αδιάφορος μου είναι και αδιάφορα είναι και αυτά που λέει...
Αν ήταν απλά ένας ερασιτέχνης (που απλώς κάνει π.χ. ό,τι κάνει κι ο Lancelot εδώ αλλά επί 10 κι αντί να τα πει ανώνυμα σ' ένα forum τα λέει με τη μουτσούνα του στα social) κι είχε πράγματι full-time απασχόληση όντας μάλιστα κι οικογενειάρχης (τουλάχιστον τέτοιος δηλώνει, το κατά πόσο αληθεύει κι αυτό θα σε γελάσω γιατί τον εν λόγω μέχρι και να «νοικιάζει» γυναίκα και παιδί τον έχω ικανό

Προφανώς και όχι!
Άρα η κοινή λογική από μόνη της λέει πως ή δεν είναι αυτό που δηλώνει και ψεύδεται για τα επαγγελματικά του κ.λπ. ή έχει ανθρώπους που κάνουν όλη αυτή τη δουλειά από πίσω για πάρτη του και το αποκρύπτει παριστάνοντας τον «εθελοντή» (δεν ξέρω τι είναι χειρότερο)...
Μπα, ο Τζήμερος της Ολλανδίας είναι αυτός (απ' ότι ξέρω μόνο αυτοί τον ήθελαν για υποψήφιο, τυχαίο;Αυτό που έχω να πω είναι πως σε 2-3 χρόνια τον βλέπω σε κανένα πασοκ ή Συριζα να κάνει τον πολιτικό και να μας λέει πόσο σπουδαίο βιογραφικό έχει

Για να πούμε και κάτι σχετικό με το θέμα, το τελευταίο με Σαββίδη στο LinkedIn που θυμάμαι ήταν μια αγγελία της Van Oord (που είναι μεγάλη εταιρεία στην Ολλανδία, όχι κάνα μπακάλικο) που έλεγε κάτω κάτω στα requirements «No 9 to 5 Mentality»!Επειδή, λέμε για την Κυρία από την Νορβηγία η οποία μας έχει ζαλίσει με τις δωρεάν παροχές να πούμε το εξής. Αρχικά, τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτην την ζωή, οι δωρεάν παροχές στην Νορβηγία προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών που φτάνει το 56% του εισοδήματος. Με αλλά λόγια δουελευεις για το κράτος και όχι για εσένα, μάλιστα η τελευταία αύξηση του φόρου εισοδήματος πέρσι οδήγησε σε φύγει κεφαλαίων αξίας $54 billion ενώ τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατά $500 Million από εκεί που ανέμεναν αύξηση $270 Million. Μάλιστα φέτος αναμένεται εξ νέου μείωση ενώ πολλοί πολίτες μετακομίζουν σε Ελβετία, Καναδά και Γερμανία όπου οι φόροι είναι αρκετά χαμηλότεροι. Άρα, θέλω να δω την αντίδραση της συγκεκριμένης σε λίγα χρόνια όταν το κοινωνικό κράτος αρχίσει να καταρρέει λόγω της τεράστιας φορολογίας.

Την επισυνάπτω σ' ένα απ' τα cringoposts του και μου απαντάει «εννοούν ότι δεν τους νοιάζει αν θα δουλέψεις 8 ώρες ή 6 ή 4, τους νοιάζει απλά να βγει η δουλειά»!

Lancelot
Περιβόητο μέλος

12-10-24

19:04
Είδε ο βάτραχος που πετάλωναν το άλογο, σήκωσε κι αυτός το πόδι του.Αν ήταν απλά ένας ερασιτέχνης (που απλώς κάνει π.χ. ό,τι κάνει κι ο Lancelot εδώ αλλά επί 10 κι αντί να τα πει ανώνυμα σ' ένα forum τα λέει με τη μουτσούνα του στα social)![]()
ΥΓ : Με εμένα ασχολείσαι όμως, αλλά ο κόσμος περιμένει να μας πεις για την γερμανική σου εμπειρία
ΥΓ2 : Κερνάω καφέ όποτε θέλεις
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

12-10-24

19:18
Θες να μας κάνεις μια έστω πρόχειρη αναφορά του μισθού σου (παράλληλα με την ηλικία, τα χρόνια σου εκεί κ.λπ.) σε συνδυασμό και με τα εκεί έξοδα (φόρους και γενικότερη διαβίωση), για να δούμε για πόσα κομμάτια ψωμί μιλάμε και να ξέρουν κι αυτοί που σε διαβάζουν τι να περιμένουν;Αρχικά δεν βγάζει 1.5 το ψωμί αλλά πολλά παραπάνω και φυσικά να προλάβω πρέπει να συμπεριλάβετε την αγοραστική δύναμη.
Κάτι μου λέει πως όχι!

Να έρθεις σ' επικοινωνία με το Σαββίδη που λέγαμε προηγουμένως να σε βάλει υποψήφιο όταν κάνει κόμμα, υπάρχει μεγάλη ταύτιση απόψεων!Αποτελεί μονόδρομο από τότε που η χώρα δεν παράγει και δεν έχει έρευνα.

Δικό σου συμπέρασμα είναι αυτό. Δεν έγραψα πουθενά ότι είναι αποτυχημένος όποιος μένει Ελλάδα.
Να μην κάνεις λογικά άλματα σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα.
Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα;Όποιος λοιπόν α)επιθυμεί να εργαστεί σοβαρά στον κλάδο του, β)να εξελιχθεί, γ)να εκπαιδευτεί και δ)να ζήσει αξιοπρεπώς μονόδρομος είναι το αεροδρόμιο Βενιζέλος.
Ότι όποιος δεν ακολουθήσει το «μονόδρομο» του φευγιού α)δεθα εργαστεί σοβαρά στον κλάδο του (όποιος κι αν είναι αυτός), β)δε θα «εξελιχθεί» (καθ' οιονδήποτε τρόπο), γ)δε θα εκπαιδευθεί και δ)δε θα ζήσει αξιοπρεπώς...
Lancelot
Περιβόητο μέλος

12-10-24

19:37
Ορίστε , 3ο χρόνο του phd , ηλικία 26Θες να μας κάνεις μια έστω πρόχειρη αναφορά του μισθού σου (παράλληλα με την ηλικία, τα χρόνια σου εκεί κ.λπ.) σε συνδυασμό και με τα εκεί έξοδα (φόρους και γενικότερη διαβίωση), για να δούμε για πόσα κομμάτια ψωμί μιλάμε και να ξέρουν κι αυτοί που σε διαβάζουν τι να περιμένουν;
Κάτι μου λέει πως όχι!![]()
oeffentlicher-dienst.info/c/t/rechner/tv-l/allg?id=tv-l&g=E_13&s=1&zv=VBL&z=100&zulage=&stkl=1&r=&zkf=&kk=15.5%25
Ενοίκιο (54 τμ, 3ος όροφος) 710 ζεστό , μαζί με ρευμα, ίντερνετ 29,90 μηνιαίως, σύνολο 739,90 (13 ευρώ ανα τμ για κέντρο)
Σούπερ μάρκετ : 75-85 ευρώ ανά βδομάδα
Η έρευνα της χώρα που είναι ;Να έρθεις σ' επικοινωνία με το Σαββίδη που λέγαμε προηγουμένως να σε βάλει υποψήφιο όταν κάνει κόμμα, υπάρχει μεγάλη ταύτιση απόψεων!
Διαφωνείς σε κάτι ;Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα;
Ότι όποιος δεν ακολουθήσει το «μονόδρομο» του φευγιού α)δεθα εργαστεί σοβαρά στον κλάδο του (όποιος κι αν είναι αυτός), β)δε θα «εξελιχθεί» (καθ' οιονδήποτε τρόπο), γ)δε θα εκπαιδευθεί και δ)δε θα ζήσει αξιοπρεπώς
Περιμένω να μας γράψεις την γερμανικη σου εμπειρία.
American Economist
Επιφανές μέλος

12-10-24

19:47
Σε ποια Γερμανική πόλη το ενοίκιο είναι μόλις €710 το μήνα, και μάλιστα κέντρο?? Δεν λέω ότι δεν ισχύει απλά μου κάνει εντύπωση καθώς για Μόναχο που ξέρω είναι στην καλύτερη €1,200 το μήνα downtown. Βέβαια τα ενοίκια και πάλι είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με ΗΠΑ, Καναδά, Σκανδιναβία κτλ.
Lancelot
Περιβόητο μέλος

12-10-24

19:55
Η τιμή είναι του 2022 απλά είναι σταθερή από τότε .Σε ποια Γερμανική πόλη το ενοίκιο είναι μόλις €710 το μήνα, και μάλιστα κέντρο?? Δεν λέω ότι δεν ισχύει απλά μου κάνει εντύπωση καθώς για Μόναχο που ξέρω είναι στην καλύτερη €1,200 το μήνα downtown. Βέβαια τα ενοίκια και πάλι είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με ΗΠΑ, Καναδά, Σκανδιναβία κτλ.
Παραπάνω σε προσωπικο μήνυμα.
Η πόλη είναι στη Δυτ. Γερμανία και το πανεπιστήμιο ανήκει στο TU9 της Γερμανίας
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

12-10-24

20:13
Δεν είναι μόνο Μόναχο, Βερολίνο, Φρανκφουρτη, Αμβουργο η Γερμανία αλλά έχουν και μικρές πόλεις όπου το ενοίκιο και κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό.Σε ποια Γερμανική πόλη το ενοίκιο είναι μόλις €710 το μήνα, και μάλιστα κέντρο?? Δεν λέω ότι δεν ισχύει απλά μου κάνει εντύπωση καθώς για Μόναχο που ξέρω είναι στην καλύτερη €1,200 το μήνα downtown. Βέβαια τα ενοίκια και πάλι είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με ΗΠΑ, Καναδά, Σκανδιναβία κτλ.
Το καλοκαίρι είχα πάει σε μια μικρή πόλη στη Γερμανία περίπου 70.000 κατοίκους, σε μια πιτσαρία μια πιτσα εφτανε για 2 ατομα και μια μακαροναδα και μια σαλατα έκανε 48 ευρώ για 3 ατομα.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

12-10-24

20:17
Αρχικά απλά το χάζεψα-δεν κοίταξα καν τι έχει σπουδάσει ακριβώς ούτε που σπουδάσε ούτε πόσο έκανε-δεν με νοιάζει κιολας να το κοιτάξω-δευτέρον όπως είπα και πριν αδιάφορος μου είναι και αδιάφορα είναι και αυτά που λέει...
Είναι κ άλλος ένας που λέγετε : "Μετανάστης στην Ολλανδία" που κάνει παρόμοια πόστ + ένας τυπάς που το παίζει career coach (ψιλο ευσωμος) και μένει Λονδίνο (δουλειά δεν ξέρω)
Επειδή έχω κοιτάξει και τα βίντεο της άλλης που διαφημίζει την Νορβηγία και του άλλου που διαφημίζει την Ολλανδία από τον τρόπο που σχολιάζουν, ενημερώνουν και κατακρίνουν στραβά πράγματα της χώρας μας, δείχνει ότι μάλλον οι ίδιοι έχουν πρόβλημα κόμπλεξ όπως αρκετοί που πάνε μετανάστες σε μια άλλη χώρα. Tους βγαίνει η εσωτερική αποτυχία ως αρνητίλα για την καταγωγή τους. Γιατί δεν ξέρεις απλά τα παραμέσα και γιατί αναγκάστηκαν να πάνε έξω. Παίζει ρόλο ότι αναγκάστηκαν να κάνουν κάτι, γιατί κανείς υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν σηκώνεται να πάει να μείνει σε πρώην στάβλους της Γερμανίας, Ολλανδίας κτλ που έχουν σοβατιστεί ως μπλοκ από διαμερίσματα με ψεύτικη ανακαίνιση και να πληρώνει τουλάχιστον 650 ευρώ το μήνα.
Επειδή πέρασα και εγώ από αυτή τη φάση και δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος, δεν κατακρίνω όσους πάνε να ζήσουν και να εργαστούν σε μια άλλη χώρα αλλά ποτέ δεν θα καθόμουν να βρω ομοιότητες και διαφορές γιατί η κάθε χώρα έχει τα δικά της στραβά και ανάποδα. Μπορεί η Γερμανία να φαίνεται χώρα οργανωμένη, με ευκαιρίες εργασίας αλλά αυτό είναι μια κατευθυνόμενη αλήθεια που πουλάει σε λαούς συγκεκριμένων χωρών. Για παράδειγμα, ένας Γάλλος μπορεί να έχει άλλη άποψη για την Γερμανία, από εκείνη που έχει ένας από το Μαρόκο για τη Γερμανία ή ακόμη και εκείνη που έχει ένας από την Ιαπωνία για την Γερμανία (τυχαία παραδείγματα). Ο κάθε άνθρωπος σχηματίζει μια άποψη για μια χώρα βάση πολλών παραγόντων και όχι με βάση τις απόψεις που "συμβουλεύει" ο κάθε μετανάστης από Ολλανδία που κρίνει πόσο κάνει το σουβλάκι ή γιατί οι γειτονιές των Ευρωπαίων είναι σαν άσυλα ασθενών με ανίατες παθήσεις.
Έχω γνωρίσει κάποιους Έλληνες στο εξωτερικό και πραγματικά εκτός εξαιρέσεων, απογοητεύτηκα επειδή πάντα η κουβέντα πήγαινε στο πόσο γαματογαμάτα είναι στο εξωτερικό. Οι δε κοπέλες αμέσως γύριζαν την κουβέντα στο πόσο τις έχει βοηθήσει κάποιος Κώστας που αν τον ξέρω μέσω Δημήτρη. Δεν υπήρχε ειλικρίνεια και η προσέγγιση γινόταν με σκοπό να μπω σε ένα δίκτυο γνωριμιών με άλλους Έλληνες μέσω διαφόρων ξενυχτοκωλάδικων. Δεν υπήρχε ουσία σε αυτό. Υπήρχε μπόλικο ψέμα, πολλή χολή για τους ντόπιους Γερμανούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς κτλ. Γενικά κρατάω μικρό καλάθι για Έλληνες του εξωτερικού επειδή έχω δει πράγματα.
Είμαι άνθρωπος του πεζοδρομίου και του Πανεπιστημίου. Δεν ζω στη γυάλα και για τα χρόνια που έμεινα έξω, είναι σαν να γεννήθηκα 4-5 φορές στη ζωή μου. Κόβω τον άλλο από χιλιόμετρο τι φρούτο είναι και τι παραμύθα θα μου ξεφουρνίσει πριν ανοίξει το κωλόστομά του. Οι περισσότεροι πλέον πάνε στο εξωτερικό από το κόμπλεξ αποτυχίας στην Ελλάδα και για να μπουν στο μάτι της γειτόνισσας, θείας, κτλ ότι "να δουλεύουν" στην τάδε εταιρία, ή στο τάδε Πανεπιστήμιο ενώ απλά μπορεί να ζουν μόνο με κοινωνικό επίδομα ή να κάνουν δουλειές του ποδαριού (π.χ. καθαρισμός λεωφορείων, να τυλίγουν κεμπάπ, να κάνουν ταμείο σε αλυσίδα Lidl) και τον ελεύθερο χρόνο να ανεβάζουν βίντεο και να κράζουν την Ελλάδα δείχνοντας ομορφιές από το εξωτερικό και φυσικά, από περιοχές που δεν απεικονίζουν την καθημερινότητα, δηλαδή, δεν βλέπεις κόσμο, δεν βλέπεις περιστατικά με ντόπιους κτλ. Είναι σκηνοθετημένος ο τρόπος που προβάλλεται το εξωτερικό εδώ στην Ελλάδα επειδή από παλιά υπήρχε κόμπλεξ κατωτερότητας.
Οι σοβαροί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα από αυτά που βλέπεις και βλέπετε ορισμένοι ... μέσω αμφιλεγόμενων προφίλ, βίντεο κτλ ορισμένων που το παίζουν "κριτές", "συμβουλάτορες", και την ίδια στιγμή περιμένουν από τη μάνα τους να τους πλύνει σώβρακα και να τα στείλει πίσω με το αεροπλάνο.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

12-10-24

20:23
φίλε @GeorgePap2003 ξέρεις πόσοι έχουν ψεύτικα βιογραφικά στο Linkedin; η κατασκευή βιογραφικού προφίλ δεν απαιτεί υπεύθυνη δήλωση 

nPb
Επιφανές μέλος

29-10-24

13:03
Τελευταία παρατηρώ στα κοινωνικά δίκτυα νέους που πάνε στο εξωτερικό να φτιάχνουν βίντεο και να διαφημίζουν τα θετικά στοιχεία μιας ξένης χώρας και πολλές φορές με δόση παραπληροφόρησης ή και δόση υπερπροβολής μόνο των θετικών στοιχείων το οποίο χάνει τον στόχο του μηνύματος. Γιατί πιστεύετε γίνεται αυτή η προβολή των ξένων χωρών;
Είναι μόδα κάποιος να λέει ότι είναι μετανάστης; Είναι μόδα να διαφημίζονται μόνο οι γειτονιές από πόλεις του εξωτερικού με 2-3 κάδους σκουπιδιών και άδειους δρόμους; Τι πιστεύετε;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 122 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- GeorgePap2003
- Jack of Spades
- synthnightingale
- iew
- johnsala
- taketrance
- Paragontas7000
- American Economist
- back2967
- fmarulezkd
- Joji
- charmander
- Wonderkid
- theodle
- touvlo
- A350
- NeosUser2023
- giorgos5002
- Reader
- Memetchi
- Athens2002
- Luludaki
- Hased Babis
- Debugging_Demon
- Totreno
- chester20080
- Scandal
- J.Cameron
- AggelikiGr
- thenutritionist
- rafaela11
- exotic xo
- camil
- ggl
- Libertus
- giannhs2001
- Fernando_A
- Teo95
- Unboxholics
- iminspain
- physicscrazy
- userguest
- Ωρορα
- Advocatus diaboli
- vasilis123321
- Kate1914
- ROM32
- phleidhs
- EllieKal
- Indiana Jones
- Ryuzaki
- jj!
- Shadowban
- Jim175
- Δροσουλίτης
- P.Dam.
- Abiogenesis
- QWERTY23
- User2350
- KTr!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.