fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης C (μιας πολύ γνωστής και αθώας βιταμινούλας που κάνει και καλό στο κρυολόγημα)?
Τι προκαλεί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος

@ανεξάρτητε , καλά δεν είπαμε να την παίρνεις και με την κουτάλα - μέτρο παντού χρειάζεται
όλα βλάπτουνε σε υπερβολικές ποσότητες
π.σ. εκτός από το σεκς
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gaspar
Περιβόητο μέλος

1 σκουπ το πρωί και 1,5 μετα την γυμναστική
το βασικό όμως δεν είναι τόσο η πρωτεΐνη όσο η γυμναστική.
το τέλειο θα ήταν να πήγαινες 3-4 φορες την βδομάδα γυμναστήριο και να γυμνάζεις μία τους μπροστα μυς δλδ δικέφαλους στήθος, και μία τους πίσω δλδ πλάτη τρικέφαλους
ώμους κάνε κάθε φορά χαλαρά όμως.
εγώ τουλάχιστον αυτό το πρόγραμμα κάνω
για κάποιον που γυμνάζετε ένα καλό συμπλήρωμα είναι και οι πολυβιταμίνες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

θα πάρεις πρωτεΐνη όγκου η οποία έχει και υδατάνθρακες.
1 σκουπ το πρωί και 1,5 μετα την γυμναστική
το βασικό όμως δεν είναι τόσο η πρωτεΐνη όσο η γυμναστική.
το τέλειο θα ήταν να πήγαινες 3-4 φορες την βδομάδα γυμναστήριο και να γυμνάζεις μία τους μπροστα μυς δλδ δικέφαλους στήθος, και μία τους πίσω δλδ πλάτη τρικέφαλους
ώμους κάνε κάθε φορά χαλαρά όμως.
εγώ τουλάχιστον αυτό το πρόγραμμα κάνω
για κάποιον που γυμνάζετε ένα καλό συμπλήρωμα είναι και οι πολυβιταμίνες
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εχω ακουσει οτι για ογκο και καλα θελει λιγες επαναληψεις και καλες. Τωρα αυτο που ειπες μαλλον μερα παρα μερα θα πηγαινω γυμναστηριο.
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

Χ γραμμάρια πρωτεϊνών/ υδατανθράκων/λιπαρών ανά κιλό σωματικού βάρους;
ή 3-4-5 ή χ γεύματα την ημέρα με λίγο από τα 3 μακροθρεπτικά συνστατικά, χωρίς να υπολογίζετε τίποτα;
ή απλά τρώτε "καθαρά";
Απλά ψάχνω για γνώμες, διότι για παράδειγμα η συνιστώμενη λήψη πρωτεΐνης(2 γρ/κιλό σωματικού βάρους), μου φαίνεται υψηλή.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

Φίλε, ξεκίνησα γυμναστήριο στα 18 όντας 1,77 και 57 κιλά, οπότε έχω περάσει από τη θέση σου. Μπήκα με σκοπό να παχύνω, δεν πήρα ποτέ συμπληρώματα ούτε έκανα συστηματική διατροφή. Προσπαθούσα να τρώω πρωτεϊνούχα φαγητά (αυγά, τόνο κτλ) τουλάχιστον τις ημέρες γυμναστηρίου, αλλά μέχρι εκεί (πλέον ούτε αυτόKαλησπερα! Μετα απο λιγο ψαξιμο και αρκετη σκεψη αποφασισα το καλοκαιρι να αγορασω μια πρωτεινη ογκου( Καλης ποιοτητας εννοειται) η οποια θα χρησιμοποιηθει 1 με 1.5 μηνα MAX . Η αποφαση αυτη προηλθε διοτι αυτην την στιγμη ειμαι περιπου 1.73 και μολις 52 κιλα. Οπως καταλαβαινετε τα κιλα μου ειναι αστεια σε σχεση με το υψος που εχω. Πραγματικα μπηκα 17 πριν μερικους μηνες και μοιαζω σαν 14-15. Δεν εχει ολοκληρωθει η αναπτυξη μου θελω να ελπιζω καθως δεν εχω πολλα γενια, λιγες τριχες στις μασχαλες και γενικα δεν εχω πολλα αντρικα στοιχεια. Καταρχας να τονισω οτι γυμναστηκα για 4-5 μηνες περσι και φυσικα τα αποτελεσματα ειναι αρκετα καλα χωρις να παρω πρωτεινη/κρεατινη και αλλα τετοια. Οποτε εχω καποιες γνωσεις πανω στην γυμναστικη. Το σχεδιο μου λοιπον ειναι να ξεκινησω λιγο λιγο απο την ανοιξη να γυμναζομαι στο σπιτι μου(1 ωρα πρπ και πιο λιγο ισως) ετσι ωστε να εχω συνιθισει μεχρι το καλοκαιρι. Με το που μπει ιουνιος λοιπον αγοραζω την πρωτεινη και γραφομαι κατευθειαν gym/personal trainer . Στοχος μου να φτιαχτει ενα ωραιο σωμα για την παραλια αλλα πιο πολυ να βαλω καποια κιλα. Δεν ειναι τοσο το σωματικο αλλα μου διαλυει την ψυχολογια αυτο το πραγμα. Για να μην λεω πολλα λοιπον θα ηθελα αποψεις απο ανθρωπους που εχουν παρει η ξερουν καποια πραγματα πανω στην πρωτεινη. Δεν θελω ακυρες απαντησεις και του τυπου " γιατι δεν τρως πιο πολυ, εισαι πολυ μικρος και αλλα..". Καταρχας θα εχω πολυ σωστη διατροφη,8 ωρες υπνο,αρκετη γυμναστικη και γενικα υγιεινη ζωη. Καθε αποψη καλοδεχουμενη βεβαια αρκει να ειναι λογικηΤι αλλο πρεπει να προσεξω?

Δε το πολυκάνω, αλλά προτιμώ τα πολλά γεύματα.Χ γραμμάρια πρωτεϊνών/ υδατανθράκων/λιπαρών ανά κιλό σωματικού βάρους;
ή 3-4-5 ή χ γεύματα την ημέρα με λίγο από τα 3 μακροθρεπτικά συνστατικά, χωρίς να υπολογίζετε τίποτα;
ή απλά τρώτε "καθαρά";
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Δεν αλλαζω γνωμη μην ανησυχεις

νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εχω ακουσει οτι για ογκο και καλα θελει λιγες επαναληψεις και καλες. Τωρα αυτο που ειπες μαλλον μερα παρα μερα θα πηγαινω γυμναστηριο.
Για ογκο θελει φαγητο κυριως.

Cody
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάρε βιταμίνες όπως κάποια Ω ή ιχθυέλαια, τι όγκοι και τέτοια...
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Πριν μια εβδομάδα υπέστην κάταγμα στο 5ο μετακάρπιο οστό, στο αριστερό μου χέρι. Ο γιατρός βέβαια δεν μου έδωσε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής (γεγονός που μου έκανε εντύπωση) ούτε μου είπε να αποφεύγω τα καφεινουχα ροφήματα, που δυσκολεύουν την απορρόφηση του ασβεστίου. Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω (και το πήρα τελικά) ένα συμπλήρωμα διατροφής για τις αρθρώσεις και τα οστά (μου το συνέστησε μια φίλη μου, που είναι γυμνάστρια). Αυτό θεωρείται σύμμαχος στα προβλήματα με τις αρθρώσεις, στη μείωση του πόνου σε αυτές, σε περιπτώσεις τενοντίτιδων και στη συνολική καλή λειτουργία και κατάσταση των οστών και των αρθρώσεων. Επίσης, το σιρόπι αυτό περιέχει συνδυασμό από συστατικά, όπως είναι το κολλαγόνο, το υαλουρονικό, το MSM, η χονδροϊτίνη και η γλυκοζαμίνη, που έχουν αυξημένη απορρόφηση χάρη στη βιταμίνης C και -όπως λέγεται- προσφέρει άμεσα αποτελέσματα και γρήγορη ανακούφιση από τα προβλήματα των οστών και αρθρώσεων. Δεν αναφέρω το όνομα, για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση (κάτι που φυσικά δεν ισχύει), μιας και αυτή αντίκειται στους κανονισμούς του φόρουμ. Θα πω μόνο ότι είναι ένα μπλε υγρό. Έκανα καλά που το πήρα ή μήπως έπεσα θύμα απάτης και έσκασα άδικα τα 15 ευρώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Περαστικα! Δεν γνωριζω σε ποιο σημειο επαθες το καταγμα, αλλα αν ειναι κοντα στην αρθρωση, σε συμβουλευω οταν επουλωθει να το κουνας οσο γινεται περισσοτερο για να μην παθεις οτι επαθα και εγω και τωρα δεν μπορω να το λυγιζω μεχρι τερμα κατω (εχω κολλησει στις 75 μοιρες). Οσον αφορα τα συμπληρωματα, τα συγκεκριμενα δεν εχουν δειξει οτι προσφερουν κατι. Το μοναδικο συμπληρωμα που βοηθαει, αποδεδειγμενα, ειναι η βιταμινη C (μου το εχει πει ορθοπεδικος χειρουργος). Αν επισης εχεις ελλειψη βιταμινης D (μπορεις να το ελεγξεις με εξεταση αιματος), μπορεις να παρεις συμπληρωμα D και να αυξησεις λιγο την καταναλωση γαλακτοκομικων.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Περαστικα! Δεν γνωριζω σε ποιο σημειο επαθες το καταγμα, αλλα αν ειναι κοντα στην αρθρωση, σε συμβουλευω οταν επουλωθει να το κουνας οσο γινεται περισσοτερο για να μην παθεις οτι επαθα και εγω και τωρα δεν μπορω να το λυγιζω μεχρι τερμα κατω (εχω κολλησει στις 75 μοιρες). Οσον αφορα τα συμπληρωματα, τα συγκεκριμενα δεν εχουν δειξει οτι προσφερουν κατι. Το μοναδικο συμπληρωμα που βοηθαει, αποδεδειγμενα, ειναι η βιταμινη C (μου το εχει πει ορθοπεδικος χειρουργος). Αν επισης εχεις ελλειψη βιταμινης D (μπορεις να το ελεγξεις με εξεταση αιματος), μπορεις να παρεις συμπληρωμα D και να αυξησεις λιγο την καταναλωση γαλακτοκομικων.
Σε υπερευχαριστώ για τις συμβουλές σου και τον χρόνο που διέθεσες. Θα το κανονίσω μέσα στην εβδομάδα να κάνω εξετάσεις αίματος. Όντως είναι κοντά στην άρθρωση. Κι εσύ μήπως θα πρέπει να δεις κάποιον άλλο ορθοπεδικό για 2η γνώμη; Και πάλι χίλια συγνώμη για την παρέμβαση.
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπόψιν ότι συμπληρώματα όπως το κολλαγόνο είναι εντελώς άχρηστα, επειδή καταστρέφονται στον γαστρεντερικό σωλήνα και μετατρέπονται σε αμινοξέα. Είναι το ίδιο με το να τρως πρωτεΐνη, η οποία όμως περιέχει μόνο 3 από τα 20 αμινοξέα. Τζάμπα χρήματα. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις γλυκοζάμινογλυκάνες (υαλουρονικό, χονδροιτίνη, κλπ.)
A, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Είσαι και γιατρός, αν θυμάμαι καλά.
Όπως τα λες, μάλλον την πάτησα.

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Σε υπερευχαριστώ για τις συμβουλές σου και τον χρόνο που διέθεσες. Θα το κανονίσω μέσα στην εβδομάδα να κάνω εξετάσεις αίματος. Όντως είναι κοντά στην άρθρωση. Κι εσύ μήπως θα πρέπει να δεις κάποιον άλλο ορθοπεδικό για 2η γνώμη; Και πάλι χίλια συγνώμη για την παρέμβαση.
Η δικη μου περιπτωση ηταν πολυ πιο βαρια σε σχεση με την δικη σου και εχει αλλαξει και η ανατομια του οστου το οποιο εχει γειρει λιγο προς τα δεξια (το επαθα στον δεικτη). Εχω κανει και επεμβαση. Με παρακολουθουν 2 χειρουργοι, οποτε θελω δε θελω εχω αναγκαστικα 2 γνωμες

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Η δικη μου περιπτωση ηταν πολυ πιο βαρια σε σχεση με την δικη σου και εχει αλλαξει και η ανατομια του οστου το οποιο εχει γειρει λιγο προς τα δεξια (το επαθα στον δεικτη). Εχω κανει και επεμβαση. Με παρακολουθουν 2 χειρουργοι, οποτε θελω δε θελω εχω αναγκαστικα 2 γνωμες![]()
Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και να έχεις πλήρη αποκατάσταση.

CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Σκοπος: Προσθηκη βαρους(οχι λίπους)
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος

A, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Είσαι και γιατρός, αν θυμάμαι καλά.
Όπως τα λες, μάλλον την πάτησα.![]()
Απλός φοιτητής ακόμα.

Αλλά εντάξει, μικρό το κακό. Απλά φρόντισε να ενημερώσεις και άλλα άτομα για την απάτη που είναι όλα αυτά τα συμπληρώματα, ώστε να γλιτώσουν όλοι συλλογικά από αυτή την σπατάλη χρήματος!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.