Κακό δεν είναι ακριβώς αλλά αρνητικά θα μπορούσαν να είναι τα εξής:
-Το παιδάκι θα έχει μια μεσόκοπη - ηλικιωμένη μαμά και θα νιώθει άσχημα μπροστά στους φίλους του που θα έχουν νεότερη μαμά.
Δεν ξερω καμια σαρανταρα μεσοκοπη και πολυ περισσοτερο να χαρακτηριζεται ηλικιωμενη αργοτερα που να παίρνει τετοια αποφαση .
Αλλωστε μη ξεχναμε πως οι γυναικες πλεον με τον διαφορετικο τροπο ζωης που εχουν υιοθετηση στα σαραντα τους ειναι πολυ καλυτερα και απο οτι στα 25 ..
Τελειως ακυρο ολο αυτο για μια γυναικα
που επιθυμει και εχει να δωσει παρα πολλα σε ολο αυτο .
Τοσα χρονια μεσα στα σχολεια και στις συγκεντρωσεις γονεων εχω συναντησει πολλες μαμαδες που ειχαμε συνομιλικα παιδια ,να ειναι πολυ μεγαλυτερες απο εμενα αλλα να εχουν περισσοτερη ορεξη ακομα και απο εμενα για τα τοτε χρονικα δεδομενα που με θεωρουσαν νεα μαμα ....
Φυσικα τα παιδια τους ποτε δεν τα ειδα να αντιδρουν για κατι τετοιο γιατι οπου ημουν εγω παρον ηταν και οι "ηλικιωμενες " μανουλες επειδη ακριβως ηθελαν και εγιναν μανουλες πληρως συνειδητα στην δεδομενη φαση .
- Από τα 40 και μετά όπως και να έχει αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιαστούν προβλήματα υγείας. Μπορεί μια 40άρα να φτάσει 80 και να είναι υγιής 100% αλλά αυτό δεν είναι η νόρμα. Ξέρω γυναίκα η οποία είχε μεγάλους σε ηλικία γονείς και ένιωθε υποχρεωμένη να τους προσέχει και έτσι δεν έφτιαξε τη ζωή της γιατί πάντα οι γονείς της είχαν προβλήματα υγείας. Τώρα εκείνη είναι 60 και αν θες το πιστεύεις η μαμά της είναι 101.
Δεν υπαρχει κανενας κανονας που να οριοθετει τα προβληματα υγειας που μπορουν να εμφανιστουν σε ενα ανθρωπο ..
Ξερω παρα πολλα κοριτσια κατω των 30 που αντιμετωπιζουν πολλα θεματα υγειας ..
Αυτο τι σημαινει οτι απαγορευεται και αυτες να κανουν παιδια ?
- Θα βάλω στη συζήτηση και το πιο απλό πρακτικό θέμα οτι δεν μπορείς να συγκρίνεις το σώμα και τις αντοχές αν θες μιας γυναίκας στα 20, στα 30, στα 40, στα 50. Δηλαδή μη βλέπουμε τη Μενεγάκη και την Μπαλατσινού που στα 50 τους είναι σαν μοντέλα και αθλούνται και είναι ζωηρές και έχουν αντοχές. Η μέση γυναίκα στα 40 έχει περάσει κακουχίες είτε σωματικές είτε ψυχολογικές στη ζωή της και έχει χάσει κάποιες δυνάμεις της. Πόσο άραγε θα αντέχει στα 50 της να παίζει με το παιδάκι της που θα είναι 10 ας πούμε;
Πλακα μου κανεις μαλλον ...Ποια Μενεγακη να συγκρινω οταν μιλαμε για μητροτητα ..
Η Μενεγακη δεν εχει καμια σχεση ουτε με γυμναστικες ουτε με φυσικη κατασταση και το εχει δηλωσει και η ιδια ..Αλλο ενα τρανταχτω παραδειγμα οτι η φυσικη κατασταση δεν παιζει και τοσο ρολο ..
Μην μπερδευουμε το σωμα που ειναι με την συμβολη μηχανηματων με το αθλητικο σωμα που ερχεται κατω απο την σωστη δομη ολου αυτου ..
Και για να ολοκληρωσω το παραδειγμα σου που και να δεις ποσο λαθος ειναι ολο αυτο ..
Η Μπαλατσινου που οντως ειναι ατομο που ασχολειται με ολο αυτο το πακετακι ειχε μια πολυ δυσκολη εγκυμοσυνη και αλλη μια πολυ δυσοκλη γεννα με πολλους κυνδινους ..
Δεν την εσωσε ουτε η γυμναστικη απο ολο αυτο που ειναι η μονη εννοια οταν κανεις παιδι σε μεγαλη ηλικια ουτε η διατροφη ...
Η Μενεγακη και η Μπαλατσινου πολυ καλα κανανε για εμενα και γενικα η καθε Μενεγακη γιατι το να φερεις ενα παιδι στον κοσμο προυποθετει αγαπη ,ασφαλες οικογενειακο περιβαλλον ,στηριξη απο τον συντροφο,ορεξη και διαθεση να του δωσεις τις σωστες βασεις και μια αλφα οικονομικη κατασταση που να μπορεις να το στηριξεις στις μετεπειτα επιλογες τους.
Νομιζεις οτι ολα αυτα τα εχουν μονο οι συγκεκριμενες ?
Και το ξαναλεω η μεση 40αρα πλεον ειναι πιο ωριμη και πολυ πιο ομορφη και σωματικα και ψυχικα απο οποιαδηποτε 25αρα που ακομα δεν ξερουν οι περισσοτερες που πανε τα τεσσερα αλλα παρ ολα αυτα κανουν οικογενειες με τα γνωστα αποτελεσματα ...
Το να αποφασισεις να φερεις ενα παιδι στον κοσμο ειναι πολυ ωριμο να θες να εισαι καλα στην υγεια σου ωστε να μπορεσεις να εισαι οσο περισσοτερα χρονια κοντα του ,αλλα αυτο ποιος μπορει να το καθορισει ?
Κανενας και σου βαζω μεσα και το ποσοστο που εχει ενας νεος ανθρωπος να πεσει θυμα τροχαιου και πολλων πολλων αλλων πραγματων ...
- Επίσης θα βάλω στη συζήτηση και το χάσμα των γενεών που υπάρχει ακόμα και σε διαφορές ηλικίας 20 χρόνων, πόσω μάλλον στα 40 χρόνια. Δεν είναι ευκαταφρόνητο θέμα γιατί ένας γονιός που δεν καταλαβαίνει τον ψυχισμό του παιδιού του και τις ανάγκες του σύμφωνα με την εποχή που ζει, σίγουρα θα το καταπιέζει και θα δημιουργούνται άσχημες καταστάσεις.
Ολο αυτο ερχεται και κουμπωνει στη αποψη οτι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος ..
Για ποιο χασμα γενναίων μιλας πλεον την σημερων ημερα ..
Εγω που ειμαι 40 και η μητερα μου εξηντα πεντε πινουμε κατι τελεια καφεδακια με την κορη μου που ειναι 19 και περναμε μια χαρα .
Ολα ειναι θεμα χαρακτηρα και ιδιοσυγκρασιας και δεν οριοθετουνται .
Αυτή είναι η άποψή μου για γυναίκες που κάνουν παιδιά μετά τα 40 και φυσικά αυτό δε σημαίνει οτι θα τους το απαγορεύσει κανείς αν το θέλουν. Απλά απαντώ στο "τί κακό μπορώ να κάνω σε ένα παιδί;".
Ολα αυτα ειναι υποκειμενικα και εξαρτονται απο την φαση που βρισκεται η καθε γυναικα ..
Μονο η αυξηση επιπλοκων για εμενα ειναι παραγοντας που με ανησυχεί και τιποτε αλλο οταν γνωριζω οτι μια γυναικα στα 40 και βαλε επιθυμει και ειναι σε θεση να προσφερει πολλα περισσοτερα απο μια νεα κοπελα .