Αυτό το θέμα δε θα πάψει ποτέ να έχει σελίδες, κίνηση και απόψεις, γιατί δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο, πρώτον να εξετάζουμε τον κάθε άνθρωπο ατομικά παρά να τα πιάνουμε όλα μαζικά και γενικευτικά, μιλώντας βάσει τραυμάτων, και δεύτερον γιατί ενδόμυχα μας ολοκληρώνει να εξηγούμε τον κόσμο έτσι και να μισούμε ακόμα πιο ενδόμυχα όσους τόλμησαν και αψήφισαν το καθωσπρέπει κανονιστικο πλαίσιο της ζωούλας μας.
Κοίταξε, δεν μπορώ να αρνηθώ οτι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτό που λες και τους ξενίζει οτιδήποτε εκτός νόρμας. Τώρα να μισούν μού φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά πάω παρακάτω.
Το θέμα σχέσεις με διαφορά ηλικίας καταρχάς είναι λίγο γενικό γιατί διαφορά ηλικίας για κάποιον μπορεί να είναι τα 5 χρόνια και πάνω σε αυτό να σχολιάζει. Θεωρώ όμως οτι το θέμα εδώ έχει να κάνει με μεγαλύτερες διαφορές, πάνω από 15 χρόνια, θεωρητικά όπου υπάρχει διαφορετική γενιά ας πούμε.
Για αυτές τις διαφορές ηλικίας δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οτι υπάρχουν θέματα επειδή πολλές φορές (όχι σπάνια ούτε πάντα, αλλά πολλές φορές) κινούνται σε σχέσεις όπου ο μεγαλύτερος έχει κάποιου είδους εξουσία στο μικρότερο. Βλέπω οτι το παίρνετε πολύ χαλαρά τύπου η 20άρα που ξέρει τί θέλει και εκμεταλλεύεται τον 40άρη ή η 50άρα που ξεζουμίζει τον 30άρη και περνάνε καλά.
Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά και εκεί δημιουργείται το θέμα με τη διαφορά ηλικίας. Το οτι αυτό το θέμα υπάρχει και έχει τόσες απαντήσεις σημαίνει οτι κάτι "κλωτσάει" στον μέσο άνθρωπο και νιώθει την ανάγκη να το σχολιάσει και να το κρίνει όπως δεν κρίνει μια σχέση ανθρώπων σε κοντινές ηλικίες.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο μικρός εκμεταλλεύεται πράγματι τον μεγάλο πατώντας πάνω στις ανάγκες του μεγάλου να έχει δίπλα του κάποιον νεότερο (πχ Βουτσάς με την τελευταία του γυναίκα). Όμως δεν είναι όλα τόσο απλοϊκά. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν μεγαλύτερο ή μικρότερο σύντροφο (πάνω από 15 χρόνια διαφορά, όπως είπα) λόγω ψυχολογικών θεμάτων, λόγω του οτι ο μεγαλύτερος ασκεί μια εξουσία πάνω του και άλλα θέματα που δεν γνωρίζουμε.
Δεν είναι τόσο απλό όπως σε είδα μου άρεσες, κι αν είσαι μεγαλύτερος 20 χρόνια δεν με νοιάζει, εγώ σε γουστάρω.
Πάντα παίρνω το παράδειγμα του Μακρόν με την γυναίκα του. Ήταν η δασκάλα του. Ποιος μπορεί να ξέρει πόση εξουσία άσκησε πάνω του όσο ήταν μαθητής της ώστε να την παντρευτεί στο τέλος. Γιατί πολλοί και πολλές ερωτεύτηκαν και θαύμασαν τους δασκάλους τους, δεν έκαναν και σχέση μαζί τους.
Θα μου πεις, μια σχέση μπορεί να βασίζεται σε πολλά στοιχεία, και μπορεί να είναι ο θαυμασμός και η εκτίμηση δύο από αυτά. Είναι αρκετά για ένα τόσο ανορθόδοξο γάμο; Δεν ξέρω.
Προσωπικά είμαι υπέρ στο να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι βλέποντας τέτοιες σχέσεις τί υπάρχει από πίσω. Να σκέφτομαι, για ποιο λόγο επέλεξες αυτό το άτομο; Μήπως σου λείπει κάτι που πρέπει να ψάξεις;
Όλες οι επιλογές μας κάτι σημαίνουν κι από κάπου πηγάζουν, ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενες. Τίποτα δεν είναι "έτσι απλά έτυχε". Είμαστε οι ανασφάλειές μας, οι ανάγκες μας, οι ελλείψεις μας.
Μιλάω πάντα για σχέσεις ζωής κι όχι απλά περνάω καλά λίγο καιρό και γεια σας.