Άρα ?
Όλοι εμείς βάζω και τον ευατο μου μέσα ,έχω-εχουμε αποθημενα ,κάναμε παραχωρήσεις και γενικά έχω-εχουμε θεματακια ?
(Ελεύθερη συζήτηση οπότε να ξέρεις μπορείς να πεις ότι θες

)
Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα.
Το ότι είμαι συναισθηματικά εξαρτημένη από έναν άνθρωπο αυτό αυτόματα δεν με "ευνουχίζει" ούτε στις επαγγελματικές μου επιλογές ,ούτε στα θέλω μου ,ούτε ακόμα και στις φιλικές μου συναναστροφές ..
Ίσα ίσα είναι το κίνητρο μου να κρατάω πάντα όλο αυτό ζωντανώ που είναι και το πιο σπουδαίο σε βάθος χρόνου εφόσον μιλάμε μόνο για το συναίσθημα !
Δύο άνθρωποι όταν φτάσουν σε αυτό το σημείο έχουν βρει τον κοινό κώδικα ώστε το θέλω του ενός να μην αναιρεί το θέλω του άλλο .
Αλλιώς δεν υπάρχει συναίσθημα, εκεί βγαίνουν στην επιφάνεια άλλα θέματα που δεν επιτρέπουν μια τέτοια συνεξαρτηση .
Ειναι τελείως δύο αντιφατικές καταστάσεις .
Συνεξαρτηση δεν σημαίνει αποκλειστικότητα μόνο στις επιλογές του ενός .
Σύνθετη λέξη όπως και οι επιλογές που την εσωκλείουν .
Δεν δημιουργείτε από ένα άτομο οπότε δεν προϋποθέτει και εγωιστικους χειρισμούς .
Νομίζω έχεις συνδεση το όλο θεματακι με τον εγωισμό και την αποκλειστικότητα του ενός εκ των δυων γι αυτό και έχεις καταλήξει σε όλο αυτό .
Άρα ,σε αυτό το τσουβαλι θα πρέπει να κατατάξουμε ΟΛΕΣ τις γυναίκες των επαγγελματιών αθλητών που είναι αναγκασμένες κάθε μία ή δύο σεζόν να ακολουθουν τους συζηγους τους ακόμα και σε άλλες χώρες ,γιατί έτσι είναι η φύση της δουλειά τους .
Λες όλες αυτές να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ?
Ένα απλό και σύνηθες παράδειγμα σου έφερα .
Ξέρω πάρα πολλές που και καριέρα έχουν και είναι και στα καλύτερά τους !
Και όλο αυτό νομίζω δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα μιας που μπορώ να σου αναφέρω και άλλες συζηγους που λόγο επαγγέλματος ΠΡΕΠΕΙ να αλλάζουν συχνά μέρη.
Σε όλα τα πράγματα υπάρχει το θέλω και αντέχω και όχι ο κανόνας που έχει βγει μέσα από ένα δείγμα ανθρώπων που σίγουρα αυτά τα άτομα είχαν και άλλα παράλληλα θέματα .
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ο ένας καταπατά τα θέλω του ,γιατί αρχικά τον έχει κυριαρχήσει μόνο το συναίσθημα του ενθουσιασμού.
Να ξέρεις όμως αυτές οι σχέσεις αργά ή γρήγορα διαλύονται ,πόσο κρατάει αυτός ο ενθουσιασμός ?
Ξέρεις νομίζω, όχι πολύ ...
Οταν γίνονται παραχωρήσεις κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις ο άνθρωπος από την φύση του δημιουργεί αυτόματα απωθημένα τα οποία με την πρώτη στραβή βγαίνουν στην επιφάνεια και καταλήγουν πολύ άσχημα .
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι όταν μιλάμε για συναισθηματική συνεξαρτηση - εξάρτηση σε μακροχρόνια υγείες σχέση ,σίγουρα δεν μιλάμε για μια νοσηρή κατάσταση .