Ταξίδια στην Ευρώπη: Τι δεν πρέπει να χάσουμε

KOULA

Νεοφερμένος

Η KOULA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 63 ετών. Έχει γράψει 111 μηνύματα.
στο λονδινο αξιζει να δεις και το γεωλογικο μουσειο ,μουσειο μεταφορων,τισω κλπ και η ελβετια ειναι ωραια ,ολλανδια,ισπανια,αυστρια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioanna283

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ιωάννα... :) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 345 μηνύματα.
vol.1 Πράγα

Οποιαδήποτε εποχή κι αν πάτε φροντίστε να έχετε άνετα παπούτσια κι ομπρέλλα και να είστε έτοιμοι για περπάτημα.Για μένα την Πράγα την απολαμβάνεις όταν την περπατάς χαλαρά βολτάροντας-άλλωστε οι αποστάσεις είναι μικρές... 22Κc=1Euro. Ας αρχίσουμε λοιπόν..

ΤΟΡ 8 αξιοθέατα που πρέπει να δείτε...
1)Κάστρο της Πράγας.Πανοραμική θέα στην Πόλη.Πηγαίνετε απευθείας από τη γέφυρα του Καρόλου, ανηφορίζετε για περίπου 1,5χμ. σε έναν πολύ όμορφο δρόμο.Υπάρχει κι η επιλογή του μετρό,την οποία όμως δεν σας την συστήνω.Είπαμε η Πράγα είναι για να την περπατήστε.αν επιμένετε,πάρτε τη γραμμή Α προς Dejvicka και κατεβείτε στη στάση Malostranska - όχι Hradcanska,θα σας βγάλει πολύ πάνω κι υπάρχει κίνδυνος να χαθείτε :) στο κατέβασμα,αξίζει να κατεβείτε προς τη γέφυρα,είναι όμορφη η διαδρομή.
αλλαγή φρουράς στη μια το μεσημέρι.στην κεντρική είσοδο του κάστρου.φροντίστε να είστε κει είκοσι λεπτά νωρίτερα,όταν ο καιρός είναι καλός γίνεται πανικός ;)
2)Καθεδρικός του Αγίου Βίτου.Αξίζει τον κόπο να τον δείτε..απ'έξω...συνήθως σας περιμένει ουρά κι ενώ είναι πανέμορφα μέσα έχει εισιτήριο μαζί με το ανάκτορο 350Κ.Ανεβείτε στο νοτιότερο πύργο για να απολαύσετε τη θέα στην πόλη ή επισκεφτείτε την κρύπτη με τους τάφους Ρωμαίων αυτοκρατόρων της Βοημίας.
3)Πλατεία Παλιάς Πόλης(Στάρομεστσκε νάμεστι).Η καρδιά της πόλης.πανέμορφα κτίρια,πολύ γραφικά,μην τη χάσετε.η περιοχή σφύζει πραγματικά από ζωή,με καφετέριες,άμαξες,πλανόδιους μικροπωλητές..μία ζωγραφιά!Δείτε το μικροσκοπικό σπίτι στη γωνία απέναντι από το ρολόι με τις όμορφες τοιχογραφίες,θαυμάστε το αστρονομικό ρολόι,τα πανέμορφα κτίρια και βγείτε πολλές μα πολλές φωτογραφίες.Συχνά τα βράδια οργανώνονται εκδηλώσεις στην πλατεία.
4)Γέφυρα του Καρόλου (Karlov Most).από τα γνωστότερα αξιοθέατα της Πράγας.σήμα κατατεθέν της τα τριάντα αγάλματα που την κοσμούν,μερικά με αξεπέραστη γοητεία(όλα είναι αντίγραφα-αυθεντικά στα μουσεία).Μην ξεχάσετε στο άγαλμα του αγίου Ιωάννη να αγγίξετε το μπρούτζινο ανάγλυφο της βάσης για καλή τύχη ή κάντε και μια ευχή :)
5)Λορέτο.Αξίζει τον κόπο άμα έχετε μέρες.Αντίγραφο της Santa Casa του ιταλικού Λορέτο όπου όπως πιστεύεται έγινε η άνομος σύλληψη του Ιησού.Δείτε το διαμαντένιο αρτοφόριο με τα 6.222 διαμάντια.Στο εσωτερικό της Σάντα Κάζα φυλάσσεται το θαυματουργό άγαλμα της Παναγίας του Λορέτο.Εισιτήριο Κc90(κάπου 4,5ευρώ)
6)Παλιά και Νέα Συναγωγή.
Διάσημη παλαιόθεν η Εβραϊκή κοινότητα της Πράγας.αξίζει ίσως μια επίσκεψη.όπως και το παλιό εβραϊκό κοιμητήριο.(προσωπικά δεν πήγα,για να μην ψυχοπλακωθώ!!)έχουν για όοολα αυτά αντίτιμο 300Κc.Kάπου 15ευρώ.
7)Εθνική Πινακοθήκη.Ενδιαφέροντα εκθέματα,έργα Τσέχων καλλιτεχνών αλλά και πολλά αριστουργήματα γνωστών παγκοσμίως καλλιτεχνών του 19ου,20ου και 21ου αιώνα.αντίτιμο ποικίλει ανάλογα με την εποχή.
8)Λόφος του Πέτρζιν. Πάτε στον Πύργο παρατήρησης και στο λαβύρινθο καθρεπτών.Υπάρχει τελεφερίκ αν δεν θέλετε ποδαρόδρομο.θαυμάστε τον κήπο των ρόδων στην κορυφή του λόφου-θα σας κόψει την ανάσα.επίσης τις όμορφες ορχιδέες.

Επίσης αξίζει να πάτε στον Πύργο της πυρίτιδας.το γράφω χωριστά για να το προσέξτε,ίσως αξίζει περισσότερο κι από άλλα που έγραψα πιο πάνω.με 4 ευρώ πας ως επάνω,ανεβαίνεις στριφογυριστή σκαλίτσα και πας στην κορυφή.πανέμορφη πανοραμική θέα στα πιο όμορφα αξιοθέατα.παιδιά αξίζει,κάντε το. ;)

Οδηγός επιβίωσης στην Πράγα...
τι να προσέξετε για να μην σας πιάσουν τον..ποπούλη!!χαχαχα:clapup::devil:
δεν ξέρω αν κάποιος γνωστός σας πήγε και ήδη σας το διεμύνησε,εγώ όμως μιας και σας ενημερώνω οφείλω να σας τα πω όλα.και τα κουλά στραβά παράξενα που μπορεί να δείτε.
-το ξενοδοχείο σας να είναι κεντρικό ή φροντίστε τουλάχιστον η απόσταση να περπατιέται. μπορείτε να κλείσετε μέσω νετ σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές,λίγο καιρό πριν.έχω καλές λύσεις για ξενοδοχεία στην Πράγα,ειδικά το τελευταίο που πήγα ήταν ανέλπιστα καλό,μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα για πληροφορίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Προς όλους.το check in σε όοολα τα χόστελς και τα ξενοδοχεία είναι στις 2.νωρίτερα μπορείτε να πάτε να αφήστε πράγματα,αλλά όχι να μπείτε στα δωμάτια.
-πετάτε απευθείας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη,η Czech Airlines έχει καθημερινές πτήσεις.ναι,κι από τη συμπρωτεύουσα,αν κι από δω φεύγουν σε λίγο άγριες ώρες βλ.5 το πρωί,αν κι είναι βολικό αφού δεν χάνεις τη μέρα σου.το κακό είναι το check in με τα δωμάτια.ήταν λίγο ταλαιπωρία να είσαι από τις 7 το πρωί κέντρο και να πας τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο και να τραβιέσαι ως τις 2 το μεσημέρι ανέλπιστα :Ρ
-πάρτε χάρτη ή μάλλον χάρτη δρόμων δωρεάν από το ξενοδοχείο σας.
-ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΡΟΣΟΧΗΗΗ στο συνάλλαγμααα...γενικά θα συνειδητοποιήσετε ότι οι κάτοικοι κλέεβουν τους τουρίστες με διάφορους τρόπους.από φαί και διασκέδαση εως σουβενίρ.το καλύτερό τους όμως κι αυτό στο οποίο εξειδικεύονται είναι το συνάλλαγμα.τι θα κάνετε?θα πάτε ψυλιασμένοιιι..άμα το παίξεις έξυπνος,κερδίζεις.κατ'αρχήν συμφέρει να χαλάσετε μεγάλα ποσά με την μια,κάνουν καλύτερη τιμή πχ για 100ευρώ παρά για 10-λογικό.την σήμερον η ισοτιμία είναι 24 προς 1,αλλά δεν έχετε ελπίδες να χαλάσετε σε καλύτερη τιμή από 100ευρώ για 2350κορώνες.
γενικά,προσέξτε γιατί μπορεί να δείτε απ'εξω γραμμένο σήμερα προσφορά 1ευρώ 24,5κορ. αλλά είναι η τιμή πώλησης :Ρ
Μόλις μπείτε στο μαγαζάκι,το οποίο το διαλέξατε ανάλογα με το πόσα δίνει,λέτε,αν σου δώσω 100ευρώ πόσα μου δίνεις?θα έχετε ήδη στο μυαλό σας πόσα περίπου θέλετε και θα το διαπραγματευτείτε-πιστέψτε με πιάνει!!!!Φροντίστε να το παίξετε από την αρχή ψυλιασμένοι.ρωτήστε αν έχει commision.κάντε τους τη γυριστή και πείτε δεν πιστεύω να κρατάτε παραπανίσιους "φόρους".προτιμήστε μαγαζάκια που γράφουν ξεκάθαρα μου δίνεις 100ευρώ παίρνεις 2350κορ.
Ακολουθήστε όμως τα παραπάνω και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.
-Ταξί.στο παρελθόν είχαν πολύ πολύ κακή φήμη αλλά πλέον είναι σχετικάα αξιόπιστα.μειον το ότι σπάνια μιλάν αγγλικά,ή έστω το κάνουν για να στη φέρουν.Να είστε σίγουροι ότι το ταξίμετρο λειτουργεί καλά.μην μπείτε αν δεν είναι αναμμένη η επιγραφή ελεύθερο.
-όχι μεσημέρι στη γέφυρα του Καρόλου.πήχτρα.
-προσοχή στους πορτοφολάδες.οι τουρίστες πάντα είναι εύκολος στόχος.
-όχι σε κακόφημα μαγαζιά με κουλοχέρηδες,μπορεί να βρείτε το μπελά σας.
-φτηνό φαί.πολύ καλά και φτηνά χοτ ντογκ βρίσκεται στην πλατεία της στάσης μετρό muzeum.μιλάμε για πολύυυ ωραίο χοτ ντογκ παιδιά.κι είναι οκ,4 φορές πήγα Πράγα,όλο εκεί έτρωγα,τίποτα δεν έπαθα!!!:clapup::clapup:Επίσης,καλή κι οικονομική λύση για όσους ταξιδεύουν low budget και τα συναφή,είναι να τρώτε σε κάποια από τις πάμπ καφετέριες της πόλης.τιμή ανάλογη του βάρους μερίδας,με μπύρα κάπου 7 ευρώ ;)
Για τους απαιτητικούς,που θέλουν να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις.Η τσεχία έχει πολύ καλό φαί,αν και λίγο φίσκα στα λιπαρά.αλλά ρε παιδιά,διακοπές πάμε,να μην τα δοκιμάσουμε τα καλούδια τους?τι σας προτείνει τώρα η Ιωάννα...ακούστε που θα πάτε και τι θα παραγγείλετε... ;)
U Suteru-Palackeho 2,βρίσκετε και χωρίς κράτηση τραπέζι κάπου στις 8 το βράδυ.Έχουν το καλύτερο γκούλας της Πράγας.παιδιά ονειρεμένο είναι,δοκιμάστε το.πάρτε μια ποικιλία κρεάτων εξοχής που σας τα φέρνουν καπνιστά κι υπέροχα.οι σαλάτες δεν λένε πολλά.άλλωστε έχει συνοδευτικό στα πιάτα ξινό λάχανο πράγας κλπ πολύ νόστιμα.και το βραστό ψωμάκι.ναι καλά διάβασες,βραστό!είναι πεντανόστιμο,μην σου ακούγεται περίεργο.Επίσης μαστ είναι η ψητή πάπια.πίστεψε με δεν έχεις φάει καλύτερο από αυτό!!!!έχουν κι ωραία επιδόρπια.το παγωτό τους είναι φανταστικό ;)
-Μπύρα.αν σας αρέσουν οι μπύρες είσαστε στην κατάλληλη πόλη.τέλειες μπύρες και πάμφθηνες.θα σας πω τι να προτιμήσετε και κάτι για τους ψαγμένους επίσης ;)
κλασσικότατη η staropramen παντού υπάρχουν μπυραρίες της.η krusovice επίσης πολύ καλή,η Pilsner Urquell πολύ γνωστή επίσης.για πάμφτηνη μπύρα σε τρελές ποσότητες πάτε staropramen,μικρές μπυραρίες παντού,σε στενάκια απο 15κ. το ποτήρι.σαν να λέμε 70λεπτά!!τζάμπα!!η ξανθιά είναι ωραία,προτιμώ όμως νταρκ πιο γλυκόπιοτη. :)
Για τους ψαγμένους που λέγαμε,έχω κι εδώ τη λύση.Η παλιότερη μπυραρία της Πράγας.
U Fleku-Kremencova 11-το βρίσκετε εύκολα κάπου στα 2χμ από το κέντρο.κοιτάξτε το χάρτη.κοντά στο ποτάμι,χαμηλά στη Νέα Πόλη.
Το "βαρέλι" η πιο παλιά(από το 1499 γαρ),καλόφημη και δημοφιλής μπυραρία της πόλης.η μπύρα ρέει κυριολεκτικά άφθονη,είναι 11,5%vol και την πίνεις γρήγορα εύκολα κι άνετα.Ο σερβιτόρος σου αλλάζει το ποτήρι αμέσως,αν είναι να τον σταματήσεις,κάντο εγκαίρως.έχει διασκεδαστή με ακορντεόν σε κάθε αίθουσα.χωράει ως 2500 άτομα ταυτόχρονα!!το φαί τους επίσης πολύ καλό.σε πολύ καλές τιμές.μισό λίτρο μπύρας κάνει 3 ευρώ.ΜΗΝ δεχτείτε το σφηνάκι και δεν πίνεται και το πληρώνεις.όσο κι αν επιμένει,μην το δεχτείτε.πολύ καλό μαγαζί αν κι είναι πολύ εμπορικό,από την άποψη του ότι οι σερβιτόροι δεν σταματούν να σε ποτίζουν και να σε μπουκώνουν χαχαχα:D.η μπύρα πίνεται πολύ εύκολα αλλά βαράει μετά τις 3,είχαμε θύμα!!!:clapup:
Στεγάζει και το Μουσείο μπύρας της Πράγας.

Μην πάτε..μην διανοηθείτε να πάτε στο Μουσείο Βασανιστηρίων του Μεσαίωνα.πήγαμε μεγάλη παρέα για να σπάσουμε πλάκα και βγήκαμε σοκαρισμένοι.αν και το μουσείο συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στο είδος τους αλλά και στην Πράγα,είναι αρκετά φρικιαστικό και όσο προετοιμασμένοι κι αν πάτε ψυχολογικά είναι σίγουρο ότι θα σας χαλάσει τη διάθεση,το στομάχι και θα λυπηθείτε τα 8 ευρώ που δώσατε για να χαλάστε την όρεξή σας.σίγουρα υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνετε :Ρ

ΣΥΝΟΨΗ ΛΟΙΠΟΝ
η Πράγα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης.
Τη χορταίνεις στις 3 μέρες που είναι αρκετές για να την απολαύσεις και να μην την βαρεθείς.το παραπάνω ίσως σας κουράσει.να ελπίζετε να έχει καλό καιρό,γιατί με λιακάδα είναι πανέμορφη!!μη χάσετε τη θέα από το Κάστρο,τον Πύργο της Πυρίτιδας και τον καφέ στην πλατεία Δημαρχείου..δοκιμάστε το πεντανόστιμο γκούλας και την διάσημη μπύρα..αξίζει τον κόπο...
ελπίζω να σας βοήθησα με όοοολα αυτά που γράφω εδώ και 1 ώρα περίπου..για ότι θέλετε στείλτε μήνυμα..
ελπίζω να τα περάστε τέλεια αν οργανώνετε απόδραση..η Πράγα θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Καλό, συμφωνώ!
Να θυμίσω ότι είχα πει κι εγώ κάποια για την Πράγα. Όχι επειδή εγώ τα έγραψα, αλλά για να ψάχνει όποιος θέλει και σε παλαιότερα μηνύματα, γενικά. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Ταξίδια στην Ευρώπη: Τι δεν πρέπει να χάσουμε

Το αεροπλάνο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aequitas

Νεοφερμένος

Η aequitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 84 μηνύματα.
Ταξίδια στην Ευρώπη: Τι δεν πρέπει να χάσουμε................................
...............................Το αεροπλάνο...

Τρελό χιούμορ!
Έχω πεθάνει!
:lol::laugh::clapping::worship:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioanna283

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ιωάννα... :) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 345 μηνύματα.
ναι Γίδι,τα είχα διαβάσει,κάπου στην αρχή ήταν...απλά μιας και πήγα αρκετές φορές Πράγα είπα να γράψω μερικές αναλυτικές πληροφορίες,γιατί την πρώτη φορά στην Πράγα είναι εύκολο να την "πατήσεις" σε μερικά πράγματα...

σκέφτομαι να γράψω άλλη μια αναλυτική για Παρίσι και Ρώμη όταν θα έχω χρόνο.ξέρω ότι έχουν ξαναγραφτεί,μα στο κάτω κάτω το φόρουμ μας είναι χώρος για ανταλλαγή εμπειριών κι απόψεων... :clapup::clapup:

Επίσης,για πρωτοτυπία,θα σας γράψω για Λιθουανία,Σεβίλλη-Ουέλβα(Νότια Ισπανία) και Νορμανδία...δεν ξέρω αν έχουν ξαναγραφτεί κάποια από αυτά... :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Ιωάννα θα διαφωνήσω για το Μουσείο Βασανιστηρίων. Μου άρεσε πολύ και το βρήκα ενδιαφέρον. Προτείνω πάντα σε όσους πάνε Πράγα να το δουν (έχω γερό στομάχι, εντάξει:lol:). Οφείλω να πω of course ότι η περιγραφή σου ήταν καταπληκτική!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Δεν έχω ταξιδέψει και ιδιαίτερα αλλά είχα την τύχη να επισκεφτώ το Μόναχο και το Σάλτσμπουργκ...Πολύ όμορφες πόλεις και οι δύο...
Όσον αφορά το Μόναχο...
Οπωσδήποτε η κεντρική πλατεία με το παλιό και το καινούργιο δημαρχείο να δεσπόζουνε...Δε θυμάμαι ποιο αλλά έχει ένα φοβερό κτίριο με ένα ρολόι κάπου ψηλά με φιγούρες που αξίζει να πετύχεις να χτυπάει...
Πολύ καλό το Μουσείο Τεχνων και Επιστημών...Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ο τομέας της Ρομποτικής όπου μπορούσες να χειριστείς κάποια ρομποτικά συστήματα και μία πολύ ενημερωτική έκθεση για τον Αϊνστάιν...
Ο τεράστιος αγγλικός κήπος είναι ό,τι πρέπει για περιπάτους...Σας συνιστώ να τον γυρίσετε με ποδήλατο...Και να πιείτε μετά τις μπύρες σας στην υπαίθρια μπυραρία...
Έχει φοβερό φαγητό, πάρα πολύ καλές μπυραρίες και πολή καλή φυσικά μπύρα...

Το Σάλτσμπουργκ τώρα είναι πολύ γραφικό και μικρό...Μονοήμερη είχα πάει από το Μόναχο...Ανεβήκαμε σε ένα φρούριο με τελεφερίκ με πολύ καλή θέα σε όλη τη γύρω περιοχή, φάγαμε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο - πρώην κατακόμβες (δεν το θυμάμαι τώρα όποιος το θέλει ας μου πει να το ψάξω) και πήγαμε και στο σπίτι που γεννήθηκε ο Μότσαρτ (μπορεί και εκείνο όπου έζησε)...Μη φύγει κανείς από το Σάλτσμπουργκ χωρίς σοκολάτες...Τρομερές σοκολάτες...

Και αν πιάνετε θα πω και την Κωνσταντινούπολη...
Απίστευτη...Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, Τοπ Καπί, Υδραγωγείο πρέπει να τα επισκεφτείτε οπωσδήποτε...Η Αγία Σοφία θα σας συγκινήσει και το Υδραγωγείο θα σας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση...Είναι πολύ υποβλητικό...
Πολύ καλό φαγητό και φοβερά γλυκά, ζωή έντονη, διασκέδαση...
Κρουαζιέρα στο Βόσπορο είναι must...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WalkerYannis

Νεοφερμένος

Ο WalkerYannis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Ο καθένας έχει να προτείνει διαφορερική χώρα. Αυτό εξαρτάται από πολλλούς παράγοντες. Έχω ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα που ερωτεύτηκα ήταν η Δανία. Στην Κοπεγχάγη θα μπορούσα να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου! Σε όσα ήδη έχουν υπωθεί θα ήθελα να προσθέσω τα πολλά μουσεία και τη νυχτερινή ζωή. Συναγωνίζεται ισάξια την αθηναϊκή! Επίσης είναι καταπράσινη. Αξίζει και πρέπει να την εξερευνήσεις περπατώντας. Οι Δανοί είναι πολύ ευγενικοί. Συνήθως δέχονταν πρόθυμα να με φωτογραφίσουν και να μου δώσουν πληροφορίες. Δεν τους διακρίνει ξενοφοβία και αυτό ωφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν πολλούς μετανάστες. Στο αεροδρόμιο εξασφάλισα χάρτη και μια πολύ θερμή ενημέρωση συνοδευόμενη από ένα όμορφο χαμόγελο. Η δανέζικη εξοχή είναι μια μαγεία.
Μία άλλη καλή πρόταση είναι η Ιρλανδία. Πολύ ακριβή χώρα. Ωστόσο με υπέροχη εξοχή, αρχαιολογικά ευρύματα, κουλτούρα που τη σέβονται οι νεότεροι (θυμηθείτε την παραδοσιακή ιρλανδική μουσική), ζωντανές πόλεις παντού, αγγλική γλώσσα και τρόπος οδήγησης, ασυναγώνιστη νυχτερινή ζωή και αύθονο αλκοόλ. Ιδανική για όποιον θέλει να τελειοποιήσει τα αγγλικά του βγάζοντας ένα καλό μισθό (από τους καλύτερους στην Ευρώπη). Θα πρέπει όμως να συγκατοικίσει, λόγω των υψηλών ενοικίων.
Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε την αληθινή μητρόπολη της Ευρώπης, το Βερολίνο. Ασυναγώνιστη νυχτερινή ζωή και αύθονο αλκοόλ και εκεί. Underground αλλά και μοντέρνο σκηνικό στο κέντρο, μπαρόκ στο δυτικό, μετακομμουνιστικό υποβαθμισμένο σκηνικό στο ανατολικό. Νέοι, ωραίοι και μορφωμένοι απ' όλη την Ευρώπη. Γνώρισα μορφωμένες Παριζιάνες και Μιλανέζες που παράτησαν στρωμένες δουλειές για να ζήσουν στο πολυαγαπημένο τους Βερολίνο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λες WalkerYannis, θα διαφωνήσω όμως με το ότι οι Δανέζοι δεν έχουν καθόλου ξενοφοβία. Έχουν μεγάλη, όπως και όλοι οι Σκανδιναβοί. Πολύ στενή φίλη μου Δανέζα μου έχει αναφέρει ότι γενικά έχουν επιφύλαξη για τους ξένους, επειδή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υψηλότατα κοινωνικά προνόμια που παρέχει το κράτος τους (ας πούμε πολλές κάνουν παιδιά με Δανέζους πολίτες για να πάρουν σπίτι).

Κι όσο θυμάμαι κι από το ταξίδι μου εκεί, δεν μου έκαναν εντύπωση σαν φιλικός λαός, ουδέτερους τους θεωρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WalkerYannis

Νεοφερμένος

Ο WalkerYannis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Αγαπητή "υποβρύχια",

Θα συμφωνίσω ότι το υψηλό κράτος πρόνοιας έχει κάνει πολλούς ανά την υφήλιο (και Έλληνες) να ονειρεύονται ότι θα αράξουν σε κάποια σκανδιναυική χώρα και θα ζουν μια ζωή με το επίδομα. Δικαίως, αυτό στο μέσο φορολογούμενο σκανδιναυό να προ¨καλεί αγανάκτηση. Απλώς πιάνομαι από τα λόγια μιας Δανέζας (σ.σ με την τυπική νεραϊδένια δανέζικη ομορφιά) που όταν της είπα ότι η χώρα της θα μου λείψει μου απάντησε ¨move here¨! Aπλά δε μου είπε ¨έλα και ζήσε με το επίδομα¨, αλλά ¨βρες ποιά δουλειά μπορείς να κάνεις¨. Συν ότι δεν είδα νεοναζί, που απ' ότι έχω ακούσει υπάρχουν σε Σουηδία-Νορβηγία. Πάντως αυτό με τις φωτογραφίες ισχύει, σε αντίθεση με τους τουρίστες, νοτιοευρωπαίους κυρίως, που έκαναν σα να τους είχα βρίσει τη μάνα. Περί φιλικότητας; Ένας Άγγλος, μόνιμος κάτοικος και αρραβωνιασμένος με ντόπια, μου είπε ότι εξαρτάται από τον ήλιο. Όταν είχα πάει εγώ ήταν Σεπτέμβριος και είχε παρατεταμένη ηλιοφάνεια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioanna283

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ιωάννα... :) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 345 μηνύματα.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Ξέρατε ότι...
-η λιθουανική γλώσσα είναι σχεδόν όμοια με τα αρχαία σανσκριτικά?
-ότι στην γλώσσα τους,οι λιθουανοί ονομάζουν τη χώρα τους Λιετουβά,που σημαίνει η χώρα της βροχής?
-ότι οι χώρες της βαλτικής,είναι αδερφές και συμπορευόμενες στον αγώνα για απελευθέρωση από την ΕΣΣΔ αλλά κι αργότερα?
-ότι η Λιθουανία είναι μια από τις χώρες με τα ομορφότερα τοπία που μπορείτε να βρείτε στην Ευρώπη?
-ότι στο έδαφός της ακόμη μεγάλο ποσοστό των κατοίκων ασχολείται με παραδοσιακές γεωργικές,κτηνοτροφικές διαδικασίες και έχει πολύ μα πολύ ανεπτυγμένη λαική τέχνη?
-ότι προσπαθεί να διασώσει με κάθε τρόπο τις παραδόσεις και την λαική της τέχνη?
-ότι έχει εθνικά πάρκα προστατευόμενα από την Ευρωπαική ένωση με τη συνθήκη natura 2000,μεταξύ των οποίων ένα κρίνεται ως ο σημαντικότερος σταθμός μεταναστευτικών πουλιών στην ευρώπη?

εαν λοιπόν,σας αρέσει ο οικοτουρισμός και η πλούσια πολιτιστική γλωσσική και χειροτεχνική παράδοση,πιστεύω ότι ίσως είναι ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις,αν όχι το ΤΟΡ...

Πριν λίγο καιρό υποσχέθηκα να γράψω για τη Λιθουανία...Δυστυχώς όμως δεν βρήκα τον απαραίτητο χρόνο,γι'αυτό και σας παραθέτω ένα σχετικό σάιτ ενημερωτικό για την πανέμορφη αυτή χώρα που αποτελεί εναλλακτικό προορισμό θα λέγαμε..αξίζει με τα ΧΙΛΙΑ να πάτε.
https://www.lithuaniatourism.co.uk/

επειδή πήγα το καλοκαίρι,έχω να σας πω ως γενικές πληροφορίες,ότι στη Λιθουανία μπορείτε να πάτε αεροπορικώς,απευθείας από τα αεροδρόμια θεσσαλονίκης κι Αθήνας,όπου υπάρχουν πτήσεις (ίσως όχι τόσο συχνές) για το διεθνές αεροδρόμιο του Βίλνιους,της πρωτεύουσας της Λιθουανίας.Επίσης με ενδιάμεσο σταθμό την Πράγα,όπου σας βγαίνει οικονομικό το εισιτήριο με czech airlines-csa.
Ο κόσμος -πέραν της νεολαίας- δεν μιλαει αγγλικά.Όλοι ωστόσο μιλούν γερμανικά,οι παλιοτεροι τουλάχιστον γιατί η Λιθουανία βρέθηκε υπό γερμανική κατοχή γύρω στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για πολλά χρόνια...με τους νέους άνετα συννενοήστε και σε αγγλικά.

Μη χάσετε το Κaunas,μια πόλη που αν και από μονη της τίποτα αξιολογο δεν έχει,φιλοξενεί ίσως το πιο μεγαλόπρεπο αξιοθέατο της χώρας,το Kaunas Castle..Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό κάστρο,χτισμένο πάνω σε νησάκι στη μέση ενός ποταμού.Μέσα καθημερινά υπάρχουν "ηθοποιοί" χορευτές ,χειροτεχνίτες κλπ που αναβιώνουν και μας δείχνουν πως έμοιαζε η ζωή στο Μεσαίωνα!είναι ΠΑΡΑ πολύ ενδιαφέρον κι υπέροχο θέαμα..αξίζει να το δείτε ;)

η Πρωτεύουσα - Βίλνιους είναι πολύ όμορφη πόλη,με μόλις 600,000 κατοίκους.πολύ ανθρώπινη πόλη μου φάνηκε.θα την χαρακτήριζα άνετα ως μια όμορφη μικρογραφία της Πράγας,για πολλούς ίσως και πιο όμορφη. Έντονο το εβραϊκό στοιχείο και εδώ.

Νοτιοδυτική Λιθουανία - Klaipeda - Kentai
όμορφα εθνικά πάρκα τριγύρω.σας δίνεται η ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά κάστορες,να πλησιάσετε και να δείτε την κατασκευή της φωλιας τους.Πλούσια χλωρίδα και πανίδα.συναντήσαμε και αλεπούδες στο εθνικό πάρκο.Επίσης,στο "marsh" λίγο μετά το πάρκο-συνήθως αδύνατη η μετάβαση χωρίς την παράνομη είσοδο στο χώρο και συνοδεία κάποιου ντόπιου που θα σας εξηγεί,θα συναντήσετε εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα...από σαρκοφάγα φυτά..ως κινούμενο έδαφος.Φροντίστε να πατάτε επάνω στα φυτά για να μην ζήστε αυτό που έζησα όταν βούλιαξα ως τον ποπό μέσα στη λάσπη..όοοουΚέι..είχε πολλή φάση.ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που γέλασα τόσο,αλλά προσέχετε καλύτερα ;) επίσης είδαμε και σκελετό από καριμπού και η βιολόγος μας είπε πως στη συγκεκριμένη marshland βρέθηκε καλυμμένο από το κινούμενο χώμα,σώμα νεκρής πολλών χιλιαδων ετών,τόσο καλοδιατηρημένο,ώστε να ξεχωρίζουν πεντακάθαρα χαρακτηριστικά του προσώπου.Το νερό φημίζεται ως το καθαρότερο της περιοχής,αν και έχει κίτρινο χρώμα.είναι απολύτως ασφαλές με θεραπευτικές ιδιότητες,χάρις στην ύπαρξη αντιβακτηριακής χλωρίδας γύρω από το βάλτο.

διασκεδάστε την επίσκεψή σας στην πανέμορφη Λιθουανία,και να είστε σίγουροι ότι θα σας ανταμοίψει και με το παραπάνω...
Ζήστε νυχτερινή ζωή στο φουλ με τους γλεντζέδες λιθουανούς και πάρτε φεύγοντας κάποια από τα ποτά τους που αξίζει να τα πιείτε με τα λίτρα εκεί,αλλά και να κουβαλήσετε για σουβενίρ στην πατρίδα.
SAMANE,είδος τοπικού ποτού τύπου τσίπουρου,πολύ δυνατού,μετά από πολλές αποστάξεις:hmm: εγώ πάντως μέθυσα,χωρίς να μου κάνει κακό στο στομάχι,καθόλου..πάντως σε βαράει κατακέφαλα.γκαραντί!!!
999 RED VODKA DRINK,από βότανα και μπέριζ παίρνει το κόκκινο χρώμα της,όχι πολύ βαριά και σίγουρα φτηνή και τέλεια χαχαχα :clapup:
LITHUANIAN GOLDEN VODKA,πάρτε το δίλιτρο,συμφέρει στην τιμή,μου είπαν ότι είναι καλύτερη από την stolnitskaya,που ναι,κυκλοφορεί κι εκεί

νόμισμα : λίτας.. 1ευρώ=3,43 λίτας
κόστος ζωής : όλα πάααρα πολύ φτηνά:clapup:,από ρούχα παπούτσια αξεσουάρ,ως είδη καθημερινής ανάγκης και σχολικά.οι τιμές στα καλλυντικά λίγο τσιμπημένες,περίπου όσο εδώ :(
γλώσσα : λιθουανική.απόγονος των αρχαίων σανσκριτικών.όπως και η λετονική,αλλά ακολούθησαν διαφορετική εξέλιξη στην πορεία της ιστορίας..μην προσπαθήστε να καταλάβετε τίποτα,γιατί εκτός από κάποιες ελληνογενείς και λατινογενείς λέξεις δεν θα καταλαβαίνετε τίποτα :Pζντανταρ αυτό!!!χαχαχα :clapup: καμώνονται ότι μαζί με τη δική μας,είναι η μόνη γλωσσα στην ευρώπη που διατηρήθηκε τόσο καλά σε σχέση με την αρχαία της διάλεκτο,και δεν άλλαξε παρά το πέρασμα πολλών λαών από εκεί.;)
πληθυσμός : δεν είναι Σλάβοι,καμια σχέση με Ρωσία και σιοβετικούς,πάντα προσπαθούσαν να ελευθερωθούν,μέχρι την κατάρρευση που επιτέλους τα κατάφεραν.είναι αυτόχθονες,αγαπούν την χώρα τους,γνωρίζουν καλά την ιστορία τους κι όσα υπέφεραν σαν λαός και προσπαθούν με καθε τρόπο να σας κάνουν κοινωνούς της κουλτούρας,του πολιτισμού και της γλώσσας τους :)

χρήσιμες λέξεις για επιβίωση τις πρώτες δύσκολες ώρες
νε=όχι (ζτουπ!η πρώτη κουφαμάρα):D
τάιπ=ναι
κάιπ σεκάασι=τι κάνεις?
βίσκας γεράι=όλα ΟΚ
ι σβεικατιε=στην υγειά μας
λάαμπαςς ρρίτας=καλημέρα
λάμπαςς βάκαρας=καληνύχτα
ατσιού=ευχαριστώ(ναι..σαν να φταρνίζεσαι το κάνεις λολ :clapup:)
ατσίπρασσσάου=σόρυ

αυτά είχα να πω για τη Λιθουανία (τα λίγα)
εγώ πέρασα ένα υπέροχο οκταήμερο και τη γνώρισα ως μια χώρα μαγική,με πολύ,μα πάααρα πολύ ζεστούς κατοίκους..μια χώρα πανέμορφη από κάθε άποψη,γιατί νιώθεις κοντά στη φύση αλλά και γιατί το πολιτιστικό στοιχείο δεν θα σου ξεφύγει.

υγ.αν σας δοθεί η ευκαιρία δοκιμάστε να κάνετε ένα από τα βασικά είδη χειροτεχνίας τους.στα τυπικά πολιτιστικά κέντρα των δήμων μπορείτε να το κάνετε αυτό.δοκιμάστε τη χαρακτική σε χρωματιστό τσόφλι αυγού-ελπίζω να σταθείτε αρκετά τυχεροί ώστε να μην το σπάστε ;):D καθώς και την καλαθοπλεκτική και την ξυλογλυπτική.όλα πολύ ενδιαφέροντα :D

καααλό σας ταξίδι!!!!!! :clapup::clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manouela

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η μανουελα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 211 μηνύματα.
γαλλία είναι υπέροχη απλά..αγγλία δεν μου πολυάρεσαι.αλλά είναι χώρα να πας για ψώνια..όπως και η ιταλία.. τρελαίνεσαι στα ψώνια. ωραία χώρα είναι η αίγυπτος.. για ιστορία και περιπέτεια.. και αλλή μία η τυνησία..πού ειναι φοβερή. τώρα θέλω να πάω ντουμπάι. έχει πάει κανείς? ή ισπανία?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ισπανία έχω πάει στη Βαρκελώνη και έχω περάσει και μία μέρα στη Μαδρίτη... Ειδικά η Βαρκελώνη είναι μαγευτική πόλη, με πολλά αξιοθέατα και ωραία ζωή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Εμένα δεν μου άρεσε η Ισπανία. Έχω πάει Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια και Τολέδο μονοήμερη. Περισσότερο μου άρεσε το Τολέδο, με το παραδοσιακό στυλ και την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Μπορείς να δεις κι έργα του Ελ Γκρέκο. Πέρα του Τολέδο, βλακείες.

Η Μαδρίτη ωραία, αλλά όχι ξεχωριστή. Η Βαρκελώνη έχει πολλά μέρη να δεις, πολύ ζωή, αλλά δεν μου έκανε κλικ. Όσοι πάνε λένε ότι τρελάθηκαν. Εγώ όχι. Πολύ τουρισταριό, βρωμιά, με έπιανε αίσθηση αγοραφοβίας. Εντάξει, θα δεις τα έργα του Gaudi, η Sagrada Famiglia μου άρεσε πολύ, μπορείς το πρωί να είσαι στο λόφο να κοιτάς την θέα και το μεσημέρι στην θάλασσα. Αλλά δεν μου έκανε κάτι αίσθηση. Η Βαλένθια αδιάφορη.

Επίσης οι Ισπανοί είναι κάπως ενοχλητικοί και θορυβώδεις, ποτέ δεν κατάλαβα τι έχουν στο μυαλό τους εκείνοι που λένε ότι είμαστε το ίδιο πράγμα. Κι η κουζίνα τους, αν κι έχει ίδιες πρώτες ύλες με την δικιά μας την θεώρησα χάλια (όχι, δεν είμαι ο τύπος που δεν πειραματίζεται και τρώει μόνο γεμιστά:P).

Παρόλα αυτά, θέλω να δώσω 2η ευκαιρία στην χώρα με Σεβίλλη και Χώρα των Βάσκων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
Η ισπανία δεν έχει σχέση με ελλάδα όντως.

Η μαδρίτη είναι καλουλα για αυτούς που τους αρέσουν τα αστικά τοπια.


Η βαρκελώνη είναι το απόγειο του τουρισμού και τα ωραία της σημεία είναι εκεί που δεν πάνε οι τουρίστες.

Έχει συνοικίες με πανέμορφη αρχιτεκτονική, μοντερνιστική.
Το κέντρο της είναι απαίσιο. Και σαν τουρίστας εμενα μου φαίνεται δεδομένο ότι δε θα έπρεπε να σου αρέσει, απορώ κι εγώ γιατί οι τουρίστες ξετρελαίνονται.

Οι ντόπιοι πάντως ξέρουν να απολαμβάνουν την πόλη τους.
Και νομίζω είναι πολη να ζεις.

Από ισπανία ως τουρίστας αξίζει το toledo, και ο νότος γενικά, andalucia- sevilla, granada.

Και μέρη με φυσική ομορφιά.

Το φαΐ τους είναι χαλια.

Όντως έχουν ίδιες πρώτες ύλες, αλλα όλα τα φαγητά τους είναι ξερα.

Και δεν μπορείς μια ζωή να ζεις με tapas!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Έχεις πάει μήπως και Χώρα των Βάσκων Εδάδ? Αν ναι, εντυπώσεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
λιεπον


bilbao: ασχημούλι, συμπαθητικοί άνθρωποι, μουσείο guggenheim. άσχημος καιρός.



san sebastian: όμορφη πολη, ωραίοι άνθρωποι.


γενικά η χωρα τον βάσκων λέει πολύ αν πας με αυτοκίνητο η μηχανή φάση για να κανεις διαδρομές εκεί γύρο, το φαΐ είναι πολύ ωραίο (παραδόξως) και πολύ πλούσιο. οι άνθρωποι είναι συμπαθείς και πρόθυμοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Λιτή και περιεκτική.:PΕυχαριστώ βρε συ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Εμένα δεν μου άρεσε η Ισπανία. Έχω πάει Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια και Τολέδο μονοήμερη. Περισσότερο μου άρεσε το Τολέδο, με το παραδοσιακό στυλ και την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Μπορείς να δεις κι έργα του Ελ Γκρέκο. Πέρα του Τολέδο, βλακείες.
Ε όχι και βλακείες. Από τις Ευρωπαϊκές χώρες που έχω επισκεφθεί είναι η μοναδική που μπορώ να με φανταστώ να ζω άνετα. Για μένα από τις πόλεις που ανέφερες η Βαλένθια είναι η καλύτερη με δεύτερη την Μαδρίτη και τελευταία την Βαρκελώνη. Η Βαρκελώνη όντως είναι τουριστική πολύ και γεμάτη Gaudi. Η Μαδρίτη είναι αρκετά όμορφη πόλη, καθαρή, περιποιημένη, βιώσιμη. Η Βαλένθια από την άλλη μου έκανε τρομερή εντύπωση και στο παλιό κομμάτι της και στο καινούριο. Μου έδωσε την αίσθηση πιο "τεχνολογικής" πόλης και είναι εξίσου καθαρή με αρκετό πράσσινο.
Φυσικά Cordoba και Seville είναι άλλη κατηγορία. Πολύ γραφικές και με πολύ πιο ήρεμους ρυθμούς. Τολέδο δεν πήγα, το "άφησα" για άλλη φορά :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top