Η έφοδος της αστυνομίας στους κινηματογράφους, παραπέμπει σε εποχές Χούντας. Πρέπει να ξαναγυρνάμε πάλι τέτοιες εποχές;
Πρέπει να ζούμε με τον φόβο της απειλής και της τρομοκρατίας και τον έλεγχο που γινόνταν τότε; Έχει δικαίωμα η αστυνομία να παρεμβαίνει και να διώχνει ανηλίκους από τον κινηματογράφο ; Θεωρώ πως όχι, ούτε να φέρνουμε παιδονόμους και δεν ξέρω εγώ τι. Το ότι κάποιος ανήλικος, μπορεί να δει ή βλέπει σκληρότερες σκηνές βίας στο σπίτι του, ή οπουδήποτε αλλού, δεν το έχουν σκεφτεί; Κακά τα ψέματα, τα παιδιά έχουν πρόσβαση από παντού σε όλα, δεν μπορείς να τους τα απαγορέψεις γιατί θα βρουν τον τρόπο να το κάνουν και μόνο από περιέργεια, ή από αντίδραση. Και εδώ, έρχεται το θέμα των ορίων. Αλλά για να μη ξεφύγω από το θέμα, τονίζω ότι κατακρίνω την ενέργεια της αστυνομίας. Τι σημαίνει ότι επειδή έχω εξουσία την ασκώ με βία και με τρόπους που δεν συνάδουν με την δημοκρατία; Αυτό το έκαναν επί εποχή Χούντας.
Το εάν μία ταινία είναι κατάλληλη ή ακατάλληλη οφείλει να έχει σήμανση και ο υπεύθυνος εφόσον την έχει, φέρει ευθύνη για την πρόσβαση και τον έλεγχο της ταυτότητας των θεατών , που βγάζει τα εισιτήρια πριν την ώρα της προβολής. Εάν μία ταινία πχ δεν αρμόζει σε άτομα κάτω των 15, ο υπεύθυνος σύμφωνα με τον Νόμο ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΤΑΙ να μην αφήσει τέτοια άτομα να την δούνε, αλλά μόνο αυτός και χωρίς βία, ανεξάρτητα ότι το παιδί μπορεί να έχει πρόσβαση από κάπου αλλού. Τώρα αφού θα έχει, ποιο το νόημα να το κάνει, είναι άλλο παπά ευαγγέλιο. Και εγώ θυμάμαι από μικρή ακόμα, να με ρωτάνε σε κάποιες, την ηλικία μου ή να ακούω να το κάνουν σε άλλους, αλλά οι υπεύθυνοι, οκ είναι υποχρεωμένοι. Τώρα, εάν ο ανήλικος συνοδεύεται από γονέα και άρα ο γονέας το επιτρέπει θα μπορούσε να είναι ευθύνη του γονέα να αναλάβει την ευθύνη για την πρόσβαση του παιδιού, δεν ξέρω τι ορίζει ο Νόμος σε αυτό, δηλαδή δεν μπαίνει ακόμα και με συνοδεία ενηλίκου. Αλλά υπενθυμίζω ότι κάποιο παιδί μπορεί να την δει από παντού!
Τώρα για τα απαγορευμένα που δεν πρέπει να τα δουν τα παιδιά, οι γονείς πρέπει να κάτσουν να μιλήσουν μαζί τους να τους βάλουν όρια με αγάπη και ενδιαφέρον για να τα προστατέψουν για να αποφύγουν στην συνέχεια τα ίδια τις κατατοπιές εάν το κάνουν αυτό, σίγουρα το παιδί θα καταλάβει και θέλω να πιστεύω ότι θα μάθει να προστατεύει τον εαυτό του. Εάν το παιδί βλέπει ότι ο γονέας πάει να δει μαζί του ταινία ακατάλληλη για την ηλικία του, το ίδιο το παιδί μαθαίνει να μην σέβεται το όριο και μαθαίνει να το παραβιάζει και αυτό στην συνέχεια.
Νομίζω πως είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτό, αλλά όχι η αστυνομία ΔΕΝ μπορεί να κάνει ντου πουθενά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.