Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

01-11-23

17:00
Έτσι...You guys must be fun at parties.
Με τόσες ρίζες...θ' αρχίσουμε να βγάζουμε κι εμείς...
Υ.Γ. Ένα θέμα να μείνει...εντός θέματος, να 'βλεπα, και τί στον κόσμο..
Guest 126033
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

01-11-23

17:00
περιεργο θα μου επιτρεψεις να πω εγω , για οποιοσδηποτε δεν αντιλμανεται τα πλαισια μια συζητησης και τις διαφορετικες πλευρες προσέγγισης που μπορει ν αναπτυχθει ενα θεμα σε πολιτισμενο πλαισιο ..Ένα ρε, ένα θέμα να ανοίξει και να μην καταλήξει στο παραδοσιακό τρίπτυχο.
Ένα μόνο
*εύθραυστα πιστεύω αν προσβάλλονται και απειλούνται με το κάθε τι*

την επομενη φορα που θ ανοιξετε ενα θεμα να βαλετε και δικλίδες ασφαλειας να μην σας ταραζουμε τοσο πολυ καθε φορα ,ειπαμε κυριως η ηρεμια σας μην μου ταραζεστε.σκοπος εδω μεσα ειναι να μαθουμε να συζηταμε χωρις παρεμβασεις ,ήρεμα,ενα ενα

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

01-11-23

17:02
είμαι «κλειστόμυαλη» και κολλημένη , συνεχίστε ομως να παίρνω μαθήματαπεριεργο θα μου επιτρεψεις να πω εγω , για οποιοσδηποτε δεν αντιλμανεται τα πλαισια μια συζητησης και τις διαφορετικες πλευρες που μπορει ν αναπτυχθει ενα θεμα σε πολιτισμενο πλαισιο ..

Guest 126033
Επισκέπτης

01-11-23

17:05
Απο παλια ξερω οτι δεν λαμβανει μαθηματα μια πολλαπλη προσωπικοτητα οπως εσυ οποτε αστο καλο μου μαζι μου αυτο το υφακι και εγω σαγαπω και το ξερεις και αν θες να κοιτας και να μαθαινεις μεγαλη μου χαραείμαι «κλειστόμυαλη» και κολλημένη , συνεχίστε ομως να παίρνω μαθήματα![]()

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

01-11-23

17:07
?????????Απο παλια ξερω οτι δεν λαμβανει μαθηματα μια πολλαπλη προσωπικοτητα οπως εσυ οποτε αστο καλο μου μαζι μου αυτο το υφακι και εγω σαγαπω και το ξερεις![]()
whatever ο,τι πει κανείς

Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.438 μηνύματα.

01-11-23

17:10
Δεν...δεν ξέρω.Έτσι...
Με τόσες ρίζες...θ' αρχίσουμε να βγάζουμε κι εμείς...
Υ.Γ. Ένα θέμα να μείνει...εντός θέματος, να 'βλεπα, και τί στον κόσμο..
Νομίζω οτι η αντίδραση είναι υπερβολική. Δεν θα χαθεί ο πολιτισμός μας επειδή θα εισάγουμε μια ξένη γιορτή για το mood και τα aesthetics της. Με την ίδια λογική δεν πρέπει να τρώμε πίτσα, σούσι και μπέργκερ επειδή δεν έχουν Ελληνικές ρίζες. Who cares απο που προέρχονται απο την στιγμή που γευστικά μας αρέσουν ;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

01-11-23

17:14
Αν και δεν απευθύνεσαι σ' εμένα (σε αυτό το ποστ, αλλά σε προηγούμενο...) και αν και θα μας σβήσουν, για άλλη μια φορά επιτίθεσαι προσωπικά κι όποιον πάρει ο χάρος. Ελεύθερη και ανενόχλητη...Απο παλια ξερω οτι δεν λαμβανει μαθηματα μια πολλαπλη προσωπικοτητα οπως εσυ οποτε αστο καλο μου μαζι μου αυτο το υφακι και εγω σαγαπω και το ξερεις και αν θες να κοιτας και να μαθαινεις μεγαλη μου χαρα![]()
Τους όρους δεν τους ξέρω καλά, αλλά νομίζω ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν επιτρέπονται.
Είσαι μεγάλη γυναίκα (το 38 δεν ξέρω τί ρόλο βαράει...). Κι αυτά ούτε παιδιά δεν τα κάνουν...
Σοβαρέψου επιτέλους. Μας κουράζεις.
Guest 126033
Επισκέπτης

01-11-23

18:35
Εγώ θα πω η παλιά καλή Χριστίνα..Αν και δεν απευθύνεσαι σ' εμένα (σε αυτό το ποστ, αλλά σε προηγούμενο...) και αν και θα μας σβήσουν, για άλλη μια φορά επιτίθεσαι προσωπικά κι όποιον πάρει ο χάρος. Ελεύθερη και ανενόχλητη...
Τους όρους δεν τους ξέρω καλά, αλλά νομίζω ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν επιτρέπονται.
Είσαι μεγάλη γυναίκα (το 38 δεν ξέρω τί ρόλο βαράει...). Κι αυτά ούτε παιδιά δεν τα κάνουν...
Σοβαρέψου επιτέλους. Μας κουράζεις.
Λυπάμαι ειλικρινά δεν θα σας ακολουθήσω πλέον σε αυτή την νοοτροπία σας μπορείς αν πεις ότι θες
Ένα πράγμα όμως τα σοβαρεψου αλλού Χριστινάκι μου όχι σε εμένα
Καλή συνεχεια και να μην πετάγεσαι μόνο και μόνο για να βγάλεις εμπάθεια.
Ο κόσμος προχώρα και εξελίσσεται καντω αλλιώς ignore η αλλιώς ξέρεις τον δρόμο, αρκετά με την κακοήθεια,ένα χρόνο μετά δεν λες να δεις ότι όλος ο κόσμος δεν στρέφεται γύρω από εσάς ασχολήσου με κατι αλλο
Κρίμα, εγώ θα πω μεγάλωσε γιατί μονίμως παρατηρήσεις και υποδείξεις εισαι φιλιά

01-11-23

19:29
Trick or treat, σου λένε μετά...
No treats.
Only tricks.
No treats.
Only tricks.

Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.438 μηνύματα.

01-11-23

20:37
Μέσος στεκίτης σε αυτό το θέμα εδώ και μέρες :Trick or treat, σου λένε μετά...
Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.118 μηνύματα.

01-11-23

20:43
Ντάξει, μια αμερικάνικη μαλακία είναι το Halloween. Σιγά που θα επηρεάσει τον ΜΠΟΛΙΤΙΣΜΟ της Ελλάδας αυτό το πράγμα. Τι να πούμε και εμείς που σκοτώνουμε αρνιά, τους χώνουμε σούβλες και τα ψήνουμε στο φούρνο γύρω γύρω από το σόι, σαν ιεροτελεστεία των ζουλού 

01-11-23

21:02
Μα τι να πω πια...Μέσος στεκίτης σε αυτό το θέμα εδώ και μέρες :
΄Εχω εξαντληθεί...

Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Στράτος :P αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.191 μηνύματα.

01-11-23

21:14
όταν το τρικ ορ τριτ προσπαθεί να εξιλεώσει το ασυγχώρητο έγκλημα τέτοιας μαζικής σφαγής από αδαείς μαγείας κολοκυθοτυρόπιτας με πιπεράτη βαρελίσια φέτα και τραγανό φύλλο σπιτικόΈνα πολύ ωραίο έθιμο που με τα χρόνια αποκτάει σημαντική θέση στην Ελλάδα. Ακόμα ένα θετικό που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ / Βρετανία στον κόσμο αυτόν.
Arianara S3
Δραστήριο μέλος
Ο Arianara S3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 414 μηνύματα.

01-11-23

21:37
Απλως δεν βρισκω λογο να ερθει στην Ελλαδα ενα ξενο εθιμο απο τη στιγμη που εχουμε ενα αντιστοιχο (τις αποκριες).Τι δεν σου αρέσει στο Χαλογουιν;
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

01-11-23

23:10
Δεν αντικαθιστά σώνει και καλά αυτό που έχουμε. Προστίθεται συνήθως σε αυτά που έχουμε. Αν αρέσει σε πολλούς, μπορεί και να υποκαταστήσει το προηγούμενο ή να συνυπάρχει αρμονικά με το ή τα υπάρχοντα εθιμα. Αυτά γίνονταν πάντα ανάμεσα στους πολιτισμούς. Οι πολιτισμοί εξελίσσονται. Τα πάντα ρει...Απλως δεν βρισκω λογο να ερθει στην Ελλαδα ενα ξενο εθιμο απο τη στιγμη που εχουμε ενα αντιστοιχο (τις αποκριες).
Arianara S3
Δραστήριο μέλος

02-11-23

07:03
Εγω το βλεπω σαν μια προσπαθεια με το ζορι "προοδου" και παγκοσμιοποιησης. Καλο ειναι να κραταμε λιγο την εθνικη μας ταυτοτητα. Ο,τι σκεφτουν οι αμερικανοι, να σου και η ψωροκωσταινα απο κοντα. Εντελως περιττο.Δεν αντικαθιστά σώνει και καλά αυτό που έχουμε. Προστίθεται συνήθως σε αυτά που έχουμε. Αν αρέσει σε πολλούς, μπορεί και να υποκαταστήσει το προηγούμενο ή να συνυπάρχει αρμονικά με το ή τα υπάρχοντα εθιμα. Αυτά γίνονταν πάντα ανάμεσα στους πολιτισμούς. Οι πολιτισμοί εξελίσσονται. Τα πάντα ρει...
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.460 μηνύματα.

02-11-23

07:20

Είχατε και στο χωριό σας Halloween;
Από πού και πώς ξεκίνησε το Halloween, πώς έφτασε στο σήμερα και πώς διαμορφώθηκε η συγκεκριμένη γιορτή στην Ελλάδα;

Για τους πληθυσμούς που καθιέρωσαν τη γιορτή είχε το όλο εγχείρημα μια πνευματική διάσταση
Για το μέσο Ευρωπαίο είναι απλά μια φιέστα όπως τόσες άλλες
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

02-11-23

07:28
Δεν μπορείς να βάλεις φραγμούς σε αυτά. Αν προσπαθήσεις κάτι τέτοιο, θα πετύχεις το αντίθετο. Δεν πετυχαίνεις τίποτα με απαγορεύσεις.Εγω το βλεπω σαν μια προσπαθεια με το ζορι "προοδου" και παγκοσμιοποιησης. Καλο ειναι να κραταμε λιγο την εθνικη μας ταυτοτητα. Ο,τι σκεφτουν οι αμερικανοι, να σου και η ψωροκωσταινα απο κοντα. Εντελως περιττο.
Ο,τι ισχύει με τις λέξεις, ισχύει και με τα έθιμα, με τα τραγούδια και τις γλώσσες.
Arianara S3
Δραστήριο μέλος

02-11-23

07:31
Δεν ειπα να απαγορευτει. Απλως να μην τρωει τοσο σπρωξιμο ουτε απο ΜΜΕ-διαφημισεις ουτε απο τις εταιρειες. Δεν χρειαζεται. Φετος ειδικα καταντησε αηδια η υπερπροβολη. Νομιζω πρωτη φορα που εφαγε τοση προωθηση. Εγω προσωπικα δεν γουσταρω να γυρναω στην Ελλαδα και να βλεπω κολοκυθες και να ακουω "φαρσα ή κερασμα". Ετσι το βλεπω εγω.Δεν μπορείς να βάλεις φραγμούς σε αυτά. Αν προσπαθήσεις κάτι τέτοιο, θα πετύχεις το αντίθετο. Δεν πετυχαίνεις τίποτα με απαγορεύσεις.
Ο,τι ισχύει με τις λέξεις, ισχύει και με τα έθιμα.
juste un instant
Επιφανές μέλος

02-11-23

07:34
Είτε υπάρχει υπερπροβολη, είτε όχι, το έθιμο ή όχι θα περάσει ή όχι αν θέλουν ή δεν θέλουν κάποιοι. Πολλά ξένα έθιμα πέρασαν άλλωστε χωρίς να υπάρχει η παραμικρή προβολή. Και το αντίστροφο.Δεν ειπα να απαγορευτει. Απλως να μην τρωει τοσο σπρωξιμο ουτε απο ΜΜΕ-διαφημισεις ουτε απο τις εταιρειες. Δεν χρειαζεται. Φετος ειδικα καταντησε αηδια η υπερπροβολη. Νομιζω πρωτη φορα που εφαγε τοση προωθηση. Εγω προσωπικα δεν γουσταρω να γυρναω στην Ελλαδα και να βλεπω κολοκυθες και να ακουω "φαρσα ή κερασμα". Ετσι το βλεπω εγω.
Το ίδιο γίνεται με τις ξένες λέξεις στην ελληνική. Δες εδώ για τα γαλλικά.
https://www.ischool.gr/threads/Γαλλικές-λέξεις-στην-καθημερινότητά-μας.56367/
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 105 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Libertus
- Kate1914
- Hased Babis
- Giorgkalo
- Memetchi
- taketrance
- Paragontas7000
- Scandal
- American Economist
- touvlo
- charmander
- Paladin
- fourkaki
- chester20080
- AggelikiGr
- dreamer!!
- ayahuasca97
- Ilma
- Ωρορα
- Wonderkid
- fmarulezkd
- J.Cameron
- Advocatus diaboli
- A350
- D a f n i
- giannhs2001
- Fernando_A
- rafaela11
- tsiobieman
- Debugging_Demon
- vasilis123321
- Sosstoss
- synthnightingale
- GeorgePap2003
- kalhkardia
- camil
- korlef
- jj!
- ROM32
- Ness
- phleidhs
- johnsala
- Arianara S3
- User2350
- kiyoshi
- Joji
- P.Dam.
- marww
- iew
- Alessandra Eliza
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.