Τι είναι αυτό που κάνει τον Άντρα;

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Νομίζω πως τα περισσότερα που θα πω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ειπώθηκαν από τους πιο πολλούς . Δείξτε μια μικρή κατανόηση … είναι κι η ώρα δύσκολη … ήπιαμε και κάτι παραπάνω … και τώρα προσπαθώ να «δέσω» τις σκέψεις μέσα στο κεφάλι μου …. :hmm:

Σαφώς και τα χρωμοσώματα είναι αυτά που μας δηλώνουν μια αντρική έλευση εις τον κόσμο , το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη γυναίκα.
Μέχρι εδώ καλώς κι αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα θα λέγαμε ποια χρωμοσώματα έχεις εσύ ωρέ ?? Α! νταξει τότε πάγαινε με τους άντρες και δεν θα το παιδεύαμε το ζήτημα.

Όμως επειδή ζούμε σε οργανωμένες κοινωνίες , με ρόλους άλλοτε σαφείς κι άλλοτε όχι, το ζητούμενο καταλαβαίνω πως είναι αυτή τη στιγμή να προσδιορίσουμε , την έννοια του ανδρός με βάση τα σημερινά δεδομένα και τους τωρινούς ρόλους .

Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και επαναπροσδιορίζουμε πολλές έννοιες αξίες , ρόλους κλπ.
Τα χαρακτηριστικά που έδιναν μέχρι πρότινος στην έννοια άντρας οι παλιότερες γεννιές πλέον δεν έχουν καμία ισχύ , όμως δεν παύουν να είναι βαθιά ριζωμένα μέσα στις συνειδήσεις και μέχρι να ολοκληρωθεί (αν ολοκληρωθεί ποτέ ) αυτή η μεταβατική περίοδος θα παραπέουμε ανάμεσα στο πολιτικά ορθό : τον άντρα τον καθορίζει η βιολογία και τα χρωμοσώματά του και στο : οι άντρες δεν μιλούν πολύ , οι άντρες δεν κλαίνε[ κι όμως κυρία μου οι άντρες κλαίνε …(το σωσε ο Καζαντζίδης) ] , ο άντρας πρέπει να έχει παρελθόν , η δουλειά κάνει τους άντρες , ο άντρας είναι κυνηγός , και όλα αυτά που έχουν περιγραφεί τόσο γλαφυρά σε ελληνικά άσματα και αποφθέγματα .

Προσωπικά προβληματίστηκα πάρα πολύ πάνω σε αυτό το ερώτημα γιατί όσες φορές τίθεται ένα τέτοιο θέμα σε παρέες καταλήγουμε σε αδιέξοδο ή μας παίρνει αμπάριζα καμιά προσφάτως χωρισμένη και αρχίζει τις γνωστές αηδίες περί έλλειψης ανδρών και λοιπών εμπριμέ.

Το πρόβλημα κατ’ εμέ έγκειται στο ότι ναι μεν καταρίψαμε όλα τα παλιά πρότυπα , μην έχοντας βάλει νέα στη θέση τους και στεκόμαστε όλοι κάτω από ένα γκρεμισμένο γιοφύρι που ορθώς ανατινάξαμε μην έχοντας όμως διαλέξει ακόμα , τα υλικά με τα οποία θα χτίσουμε τα νέα «πρότυπα» του άντρα ομοίως θα έλεγα και τις γυναίκας .

Θεωρώ πως καλύτερο θα ήταν οι ίδιοι οι άντρες να «οριοθετήσουν» (σχηματικά χρησιμοποιώ τη λέξη ), μέσα σε ποια πλαίσια θα ήθελαν να κινείται πλέον η έννοια άντρας , γιατί εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα τι από τα παλιά δεδομένα είναι που έκανε το μεγαλύτερο κακό στο φύλο τους , ποια είναι αυτά που εν τέλει θέλουν να αφήσουν πίσω και ποια τα νέα που θέλουν (αν θέλουν ) να χτίσουν!!

Επειδή και για μένα τίποτα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το μόνο που θα ήθελα νομίζω να κρατήσω από τα παλιά δεδομένα είναι την τιμιότητα και την μπέσα ως στοιχεία βέβαια οφείλουν να είναι ανθρώπινα κυρίως , αλλά επειδή μέχρι πρόσφατα είχαν αρσενική χροιά , γι αυτό και τα κρατώ !!

Και για να απαντήσω στην ερώτηση του Great Chaos

<< Τι ωφελεί να έχει ένας άντρας χρωμοσώματα ΧΥ και ν' αυτοπροσδιορίζεται ως άνδρας, σε περίπτωση που η πλειοψηφία της κοινωνίας τον χαρακτηρίζει, λόγω κάποιων ηθικών ή σεξουαλικών επιλογών του ως "μη Άντρα"; Θα αισθάνεται άνετα ένας τέτοιος άνδρας μέσα σ' αυτήν την κοινωνία, θα βρίσκει εύκολα γυναίκα που να τον διαλέξει, θα τα έχει καλά με τον εαυτό του; >>

Αρχικά διαβάζοντας το ερώτημα νόμισα πως αναφέρεται σε άντρες ομοφυλόφιλους μετά όμως πρόσεξα καλύτερα το προτελευταίο ερώτημα : << θα βρίσκει εύκολα γυναίκα που να τον διαλέξει >> , οπότε να υποθέσω πως αναφέρεστε σε άντρες που στο παρελθόν είχαν ενδεχομένως ομοφυλοφιλικές σχέσεις ή τελοςπάντων σεξουαλική ζωή που σε παλαιότερα χρόνια σαφώς θα τους κατέτασαν στους μη –άντρες . Για μένα τον άντρα δεν τον χαρακτηρίζει η σεξουαλική του ζωή , το ίδιο και τη γυναίκα όπως δεν αμφισβητώ μια γυναίκα που είχε ή έχει ομοφυλοφυλικές σχέσεις ότι είναι γυναίκα το ίδιο ισχύει και για τον άντρα . Γνωρίζω όμως πως με βάση τα παλιά πρότυπα αυτό δεν ισχύει , και νομίζω πως είναι από τους αναχρονισμούς που ορθώς βάλαμε μπουρλότο και πρέπει οσονούπω να μαζέψουμε και τα μπάζα που έμειναν μετά την ανατίναξη γιατί μας πιάνουν τον τόπο μπας και χτίσουμε κάτι καλύτερο στη θέση τους .

Και για να το κλείσω μπορεί η ομοιογένεια , η στράτευση σε μια κατηγορία να βοηθούσε κάποτε κάτω από συγκεκριμένες συγκυρίες στη παρούσα φάση όμως θεωρώ πως είναι πλέον παρωχημένη ως αντίληψη και τα όποια χαρακτηριστικά βρεθούν να περιγράψουν την έννοια άντρας μπορεί να είναι και όσοι είναι οι άντρες του πλανήτη ……
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Είσαι λοιπόν της άποψης πως ο Άντρας ορίζεται από τις σεξουαλικές του επιλογές. Εγώ πάλι έχω ακούσει, για παράδειγμα, κάποιους άντρες που ψάχνουν συνεχώς τις γυναίκες και μόνο αυτές να χαρακτηρίζονται ως "πέφτουλες", "λιγούρηδες" και άλλα καθόλου τιμητικά για έναν άντρα. Κι αυτούς εάν τους ρωτήσεις θα σου πουν πως ψάχνουν απεγνωσμένα για τη Γυναίκα και δεν την έχουν βρει ακόμη. Συνεπώς το να ενδιαφέρεται κάποιος άνδρας αποκλειστικά για τις γυναίκες δεν τον κάνει Άντρα, όχι τουλάχιστον στα μάτια των περισσοτέρων. Δεν πιστεύω πως είναι επαρκές ή ασφαλές κριτήριο.
Σαφώς και από μόνο του δεν είναι ασφαλές κριτίριο. Είπα ότι είναι αυτό το χαρακτηριστικό του Άντρα, από τα πολλά, το οποίο μας διαχωρίζει από τις γυναίκες.

Βέβαια μετά από δεύτερη σκέψη, κατέληξα ότι δεν είναι αρκετό για να περιγράψει αυτό που εγώ υποκειμενικά βλέπω σαν άντρας.

Έκανα μια συζήτηση στην παρέα μου για το θέμα και το συμπέρασμα είναι ότι ένας Άντρας, είναι ουσιαστικά αρκετά αρρενωπός. Και καλά η έννοια άντρας, μπορεί να αμφισβητηθεί, η έννοια αρρενωπότητα όμως;

:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Τι εννοείς εσύ όταν λες "αρρενωπός", μήπως αυτό που λέγανε παλιά "ανδροπρεπής"; Εγώ δεν έχω προσδιορίσει ακριβώς τι σημαίνει αυτό, ενώ για εσένα φαίνεται προφανές ή καλύτερα αδιαμφισβήτητο. Μια εξήγηση please...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.
Διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι επικεντρώνονται σε στοιχεία της προσωπικότητας ή του χαρακτήρα για να ορίσουν τι είναι άντρας και απορώ. Συγνώμη παιδιά, αλλά δηλώσεις όπως "άντρας είναι να αναλαμβάνεις την ευθύνη σου" τις θεωρώ λογοτεχνία και φολκλόρ και με παραπέμπουν σε Ξανθόπουλο. Ούτε όμως η άλλη πλευρά με δηλώσεις ''αρρενωπότητα = άνδρας'' με βρίσκουν σύμφωνο. 'Αντρας είναι άντρας, βιολογικά πολύ ξεκάθαρο τι σημαίνει και σεξουαλική επιλογή σαφής και ξεκάθαρη συνειδητοποιημένη. Τα υπόλοιπα είναι φιλολογία, μεταφορές και παρομοιώσεις (Δυνατός σαν άντρας, υπεύθυνος σαν άντρας και όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται κατά κόρον).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Τι εννοείς εσύ όταν λες "αρρενωπός", μήπως αυτό που λέγανε παλιά "ανδροπρεπής"; Εγώ δεν έχω προσδιορίσει ακριβώς τι σημαίνει αυτό, ενώ για εσένα φαίνεται προφανές ή καλύτερα αδιαμφισβήτητο. Μια εξήγηση please...
Θες να μου πεις ότι δεν χρησιμοποιούσες ως τώρα αυτή τη λέξη ή θες να δεις πως εγώ την χρησιμοποιώ; :worry:
'Αντρας είναι άντρας, βιολογικά πολύ ξεκάθαρο τι σημαίνει και σεξουαλική επιλογή σαφής και ξεκάθαρη συνειδητοποιημένη.
Πες μου αν κάνω σωστή μετάφραση στα λόγια σου:
Άντρας είναι κάθε ανθρώπινο ον με ΧΥ χρωμόσωμα και ξεκάθαρη συνειδητοποιημένη σεξουαλική επιλογή (δηλαδή ξεκάθαρα γουστάρει γυναίκες, ξεκάθαρα γουστάρει άντρες); :worry:

Κατανοώ ότι το τι είναι άντρας, όπως είπε και ο Πέτρος είναι πλέον πλήρως υποκειμενικό. Δεν ήταν πάντα όμως. Διαφωνεί κανείς σε αυτό;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Palladin

Διάσημο μέλος

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,415 μηνύματα.
ουφ, με έχετε μπερδέψει και δεν ξέρω τι να απαντήσω.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι οι στίχοι του τραγουδιού:
"Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες,
η δουλειά κάνει τους άντρες,
το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί"

Κατά τα άλλα ο Σεργιανόπουλος ήταν αρκετά αρρενωπός, τουλάχιστον μέσω της τηλεόρασης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 845 μηνύματα.
....στην ματαιοδοξια απο μεριαs του ασθενουs φυλου να κατακτησουν αμιγωs κεκτημενα δικαιωματα του ανδρικου φυλου κοινωνικα και εργασιακα δημιουργονταs οπωs ηταν φυσικο συγχυση στουs καθοριμενουs ρολουs ανδρων και γυναικων οπωs υπηρχαν εδω και χιλιαδεs χρονια ..... αφου το γυναικειο φυλο ξαφνικα απο κομπαρσοs μετατραπηκε σε κυνηγο και το ανδρικο φυλο απο κυνηγοs σε κομπαρσοs.
Ρε Φώτη εγώ με αυτά που λες καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες αποποιήθηκαν το ρόλο τους. Ποιός θέλει να είναι μια ζωή κομπάρσος? :P
Να με έλεγες τουλάχιστον ιέρεια/ κυρά του σπιτιού, μητέρα με Μ κεφαλαίο, να νοιώσω ότι έχω κάτι να χάσω αλλάζοντας ρόλο..... αλλά κομπάρσο? Ποιός τυφλός δεν θέλει το φως του?:offtopic::offtopic:
Μου κάνει εντύπωση, επειδή αυτό που εγώ θεωρώ ως τη μεγαλύτερη δύναμη του θηλυκού προτύπου, το ότι δεν αμφισβητείται δηλαδή ακόμη και από ηθικώς επιλήψιμα παραστρατήματα, εδώ παρουσιάζεται ως διάκριση εναντίον των γυναικών. Κι όμως, με βάση τις παρατηρήσεις ψυχολόγων και σεξολόγων, αυτή ακριβώς είναι η κυριότερη αιτία πρόκλησης άγχους στους άνδρες, που καταλήγει σε μεγάλα ποσοστά σε στυτικές δυσλειτουργίες και πρόωρη εκσπερμάτιση, ή και επιθετική συμπεριφορά. Το θηλυκό είναι αυταπόδεικτο. Ακόμη και η λέξη "Πουτάνα", με την οποία συχνά χαρακτηρίζονται με σεξιστικό τρόπο οι γυναίκες, μπορεί να στερεί από μια γυναίκα την ηθική της υπόσταση, όχι όμως και τη θηλυκότητά της. Η λέξη "Άνανδρος" ή "Πούστης", αφαιρεί τόσο την ηθική υπόσταση, όσο και την αναγνώριση του φύλου από έναν άντρα....
Το αντρικό πρότυπο πάλι, είναι προϊόν εκμάθησης και ορισμού. Δεν στέκεται καλά στα πόδια του, όπως φαίνεται και από τη μέχρι τώρα συζήτηση και πολλοί λένε πως δεν υπάρχει. Κι όμως, η κοινωνία συνεχίζει ν' απαιτεί από τα αρσενικά της "να είναι άντρες". Αν το πρότυπο όντως δεν στέκει και δεν αντιστοιχεί σε κάτι το φυσικό, τότε η επιβολή του θα πρέπει πρωτίστως να θεωρείται ως καταπίεση του ανδρικού φύλου κι όχι του γυναικείου....
Πολλοί γράψατε πως ο όρος "Άντρας" δεν υφίσταται κι αν υφίσταται θα πρέπει να καταργηθεί. Κι όμως, μέσα σ' αυτό το ίδιο φόρουμ, έχει ακουστεί πως οι μαμάκηδες βουτυρομπεμπέδες δεν είναι άντρες, ακόμη κι αν είναι αποκλειστικά ετεροφυλόφιλοι. Πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό στην πράξη να λέγεται για χιλιάδες χαρακτηριστικά των αντρών; Εθελοτυφλούμε ή έτσι εύκολα αντιπαρερχόμαστε μια δύσκολη ερώτηση, πείθοντας τον εαυτό μας ότι απλά δεν ισχύει;....
Θα ρωτήσω λοιπόν το εξής: Τι ωφελεί να έχει ένας άντρας χρωμοσώματα ΧΥ και ν' αυτοπροσδιορίζεται ως άνδρας, σε περίπτωση που η πλειοψηφία της κοινωνίας τον χαρακτηρίζει, λόγω κάποιων ηθικών ή σεξουαλικών επιλογών του ως "μη Άντρα"; Θα αισθάνεται άνετα ένας τέτοιος άνδρας μέσα σ' αυτήν την κοινωνία, θα βρίσκει εύκολα γυναίκα που να τον διαλέξει, θα τα έχει καλά με τον εαυτό του;

Η άρνηση της ερώτησης, δεν αποτελεί απάντηση φίλοι μου...
Οι ίδιοι/αντίστοιχοι άνθρωποι που αμφισβητούν τον Άντρα για χ,ψ ψυχολογικούς/κοινωνικούς λόγους είναι αυτοί που αμφισβητούν την Γυναίκα όταν αποφασίζει να μην κάνει παιδιά, όταν δεν ντύνεται/φέρεται όπως θα θέλανε. Πολλές φορές και για άντρες και για γυναίκες αυτό μπορεί να γίνει για τους πιό αντιφατικούς λόγους:
"Πως ντύνεται έτσι σαν πουτάνα, είναι γυναίκα αυτή?" - εννοόντας πως θα ανοίξει σπίτι
"Πως ντύνεται έτσι, καμμία θυληκότητα?" - εννοόντας πως θα τραβήξει το μάτι του αντρός
Σε αντιστοιχία και για τους άντρες ο άντρας ο βαρύς, ο άντρας τρυφερός προστάτης, ο άντρας ο ανεξάρτητος, ή ο άντρας ο αρρενωπός.
Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να βρούν το ταίρι τους, ο μαμάκιας μια μαμά, ο βαρύς μια ελαφριά, ο ανεξάρτητος μια εξαρτημένη ή μια ανεξάρτητη ανάλογα με τις προτεραιότητες τους. Τα πρότυπα ή ισχύουν και για τα δύο φύλλα και σε αντιπαράθεση ή για κανένα. Κι επειδή προσπαθώ να μην είναι μπούσουλας για μένα το γυναικείο πρότυπο - ούτε τα κλασσικά (κυρία στο δρόμο/ νοικοκυρά στο σπίτι/ πουτάνα στο κρεββάτι ή σύζυγος/ μάνα) ούτε το καινούργιο (όπου απλώς προστίθεται και το καρριέρα και ίσως μειώνεται λίγο το νοικοκυρά)- δεν θέλω να είναι μπούσουλας για μένα ούτε κανένα αντρικό πρότυπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 2,872 μηνύματα.
Εγώ πιστεύω ότι άντρας είναι αυτός που ... αντέχει τις γυναίκες :).

Τι σημασία έχει πώς είναι οι γυναίκες εκείνη την εποχή; Σ'εκείνη την εποχή ζεί. Αν τις αντέχει και έχει και την ικανότητα να τις λατρέψει να τις ικανοποιήσει και να τις αγαπήσει, νομίζω ότι κι θα το κάνουν κι εκείνες γι'αυτόν.

Υ.γ. αν δεν τις αντέχει θα πάει με άντρες ποκ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
Παρεπιπτοντως τα παιδια μαθαινουν απο μικρα οτι πρεπει να ελεγχουν και να καταπιεζουν τα χαρακτηριστικα του αντρικου φυλου (ενεκα τεστοστερονης).

Αναληψη ρισκων, ανταγωνισμος, επιθετικοτητα, κτητικοτητα κτλ κτλ ειναι πραγματα ΜΗ αποδεκτα απο την κοινωνια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 845 μηνύματα.
Παρεπιπτοντως τα παιδια μαθαινουν απο μικρα οτι πρεπει να ελεγχουν και να καταπιεζουν τα χαρακτηριστικα του αντρικου φυλου (ενεκα τεστοστερονης).

Αναληψη ρισκων, ανταγωνισμος, επιθετικοτητα, κτητικοτητα κτλ κτλ ειναι πραγματα ΜΗ αποδεκτα απο την κοινωνια.
Έχεις δει μικρά κοριτσάκια να μαλώνουν? Ποιά τεστοστερόνη?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
Εχεις δει ποτε κοριτσακια να παλευουν?

Εννοω παιζοντας.

Σπανιοτατα, δεν ειναι στον "θυλικο" χαρακτηρα αυτο. Τα κοριτσια εγγενος παιζουν παιχνιδια οργανωτικα (παζλ, ντυνουν κουκλες, παιζουν με κουζινικα, μιμουντε τις μαμαδες τους). Τα αγορια παιζουν παιχνιδια επιθετικα και ανταγωνιστικα, παλευουν μεταξυ τους, κυνηγιουντε, χωροπηδανε κτλ κτλ

Ποσο συχνα οι μαμαδες λενε στα αγορια τους "μην σας πιασω να παλευετε!" και ποσο "αποδεκτο" ειναι απο δυο αγορακια να κατρακιλιουντε στο εδαφος τραβοντας το ενα τα μαλλια του αλλου?

Καθολου...ΠΑΡΟΤΙ αυτο ειναι ΤΥΠΙΚΑ αντρικη συμπεριφορα...Τελικα τα αγορακια αντι να κανουν αυτο μιμουντε και συμβολιζουν το ιδιο πραγμα παιζοντας με πιστολια και ψευτικα οπλα. Αλλα απο το 99.99% των god damn hippiez που λεγονται νεοφιλελεφθεροι/φεμινιστες η οτι αλλο διαολο το λενε ακομα και αυτο ειναι "κακο".

Αλλα μετα παραπονομιαστε οτι οι αντρες χανονται. Οχι δεν χανονται αλλα υπαρχει μια εκνευριστικα πραγματικη και ορατη συγγλιση των φυλων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Έτσι είναι, δυστυχώς (ακόμη) οι ρόλοι ειναι κατανεμημένοι και θα περάσουν γενεές επι γενεών μέχρι ν αλλάξει αυτό!
Η εκγύμναση από τους γονείς καλά κρατεί....
"τι είσαι εσύ και κλαίς έτσι, κορίτσι;;"
Ένας αληθινός άντρας δεν κλαίει παρά μόνο σε κάποια μεγάλη συμφορά του!!!
Ο θάνατος της ....γυναίκας του, πχ :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
Έτσι είναι, δυστυχώς (ακόμη) οι ρόλοι ειναι κατανεμημένοι και θα περάσουν γενεές επι γενεών μέχρι ν αλλάξει αυτό!
Η εκγύμναση από τους γονείς καλά κρατεί....
"τι είσαι εσύ και κλαίς έτσι, κορίτσι;;"
Ένας αληθινός άντρας δεν κλαίει παρά μόνο σε κάποια μεγάλη συμφορά του!!!
Ο θάνατος της ....γυναίκας του, πχ

κοιτα συγκεκριμενα αυτα τα στερεοτυπα "τι εισαι εσυ κοριτσι" ειναι βλακωδη ΑΛΛΑ, ειμαι υπερ της αποψης οτι ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει κατανομη ρολων, δεν ειναι δυνατων να μην υπαρχει και να ειμαστε ολοι το ιδιο, χανεται η ποικηλια και ο ρομαντισμος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 845 μηνύματα.
Εχεις δει ποτε κοριτσακια να παλευουν?

Εννοω παιζοντας.

Σπανιοτατα, δεν ειναι στον "θυλικο" χαρακτηρα αυτο. Τα κοριτσια εγγενος παιζουν παιχνιδια οργανωτικα (παζλ, ντυνουν κουκλες, παιζουν με κουζινικα, μιμουντε τις μαμαδες τους). Τα αγορια παιζουν παιχνιδια επιθετικα και ανταγωνιστικα, παλευουν μεταξυ τους, κυνηγιουντε, χωροπηδανε κτλ κτλ

Ποσο συχνα οι μαμαδες λενε στα αγορια τους "μην σας πιασω να παλευετε!" και ποσο "αποδεκτο" ειναι απο δυο αγορακια να κατρακιλιουντε στο εδαφος τραβοντας το ενα τα μαλλια του αλλου?

Καθολου...ΠΑΡΟΤΙ αυτο ειναι ΤΥΠΙΚΑ αντρικη συμπεριφορα...Τελικα τα αγορακια αντι να κανουν αυτο μιμουντε και συμβολιζουν το ιδιο πραγμα παιζοντας με πιστολια και ψευτικα οπλα. Αλλα απο το 99.99% των god damn hippiez που λεγονται νεοφιλελεφθεροι/φεμινιστες η οτι αλλο διαολο το λενε ακομα και αυτο ειναι "κακο".

Αλλα μετα παραπονομιαστε οτι οι αντρες χανονται. Οχι δεν χανονται αλλα υπαρχει μια εκνευριστικα πραγματικη και ορατη συγγλιση των φυλων.
Δεν ξέρω τι είναι αντρική συμπεριφορά και τι γυναικεία. Αυτό το "μιμούνται τις μαμάδες τους" - βάλε και μπαμπάδες τους για τα αγόρια- λέει πολλά αλλά δεν τα λέει όλα.
Αν λοιπόν έχεις δυό γονείς που εργάζονται σε δουλειές γραφείου και μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού τι θα μιμηθείς?
Παρακαλώ λοιπόν μια και όλα τα άλλα δεν είναι αντρική συμπεριφορά οι μπαμπάδες που δεν παίζουν μποξ με τους φίλους τους, δεν ανήκουν στα στρατιωτικά σώματα ή στις δυνάμεις ασφαλείας και δεν είναι κυνηγοί ή ψαράδες να μην κάνουν αγόρια γιατί δεν θα'χουν τα παιδιά ποιόν να μιμηθούν...:P
Άπό τον τρόπο που μεγάλωσα, όπου τα πρότυπα ήταν εμφανή, σου λέω ότι βαριόμουνα μέχρι θανάτου τα κοριτσίστικα παιχνίδια... αλλά επειδή είμουνα κορίτσι κανείς δεν είχε την ανησυχία ότι κλείνοντας με σπίτι χωρίς δυνατότητες εκτόνωσης της ενεργητικότητας μου θα διέστρεφε τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό (για ολοκλήρωση προσωπικότητας με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ικανότητες μου ούτε κουβέντα) κι έτσι δεν ετίθετο πρόβλημα.
Τα "πρότυπα" κρατούν μια χαρά - απλά τα αγοράκια πάνε ποδόσφαιρο το απόγευμα ενώ τα κοριτσάκια μπαλλέτο, ευτυχώς που υπάρχουν και αθλήματα που είναι μισά μισά όπως το τζούντο ας πούμε. Και τα αγοράκια επιτρέπεται να λερώνονται στο πάρκο ενώ τα μισά κοριτσάκια τα φέρνουν αλλά ακούω τις μαμάδες να λένε "μη λερωθείς" (τι το'φερες στο πάρκο? πήγαινε το σε καφετέρια). Και για μένα κάνουν απίστευτο κακό και στα δύο φύλλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
'Αντρας είναι αυτός που αναλαμβάνει τις εύθυνες του χμμ :hmm::hmm: και γιατί τότε ο Αδάμ είπε.. εγώ καλέ?? η Εύα !!!!:P:P απο τότε έδειξε το πράγμα ότι κάτι πάει στραβά:/:
Για να σοβαρευτώ λίγο.. εγώ θεωρώ ότι και τα δύο φύλα περνάνε κρίση ταυτότητας. Οι γυναίκες από την μια τα χουνε χάσει εντελώς με την υπερβολική τους δίψα για ισότητα που κακώς την παρερμήνευσαν πολλοί και κατ' επέκταση και μεις οι ίδιες. Σεβασμό ζητούσαμε και βρεθήκαμε να κάνουμε τα πάντα και να μην προλαμβαίνουμε και να έχουμε ουσιαστικά διαλύσει και το αντρικό πρότυπο. Γιατί να μην ξεχνάμε και τους άντρες μια γυναίκα τους μεγαλώνει.. από την άλλη ναι μεν έχουμε ξεφυγει αλλά και οι άντρες βολευτήκανε και σου λένε άστες μωρέ αφού θέλανε ισότητα ας την έχουνε.. νομίζατε οτι θα την βγάζαμε καθαρή τόσο εύκολα??? μας την φέρανε πισώπλατα και δεν το πήραμε χαμπάρι.. να 'σαι καλή σύζυγος,μητέρα ,ερωμένη, γυναίκα, επαγγελματίας κλπ και αν δεν είσαι σου πετάνε και ένα ' μα πως έγινες έτσι αφέθηκες..΄
Ε λοιπόν ΑΝΤΡΑΣ είναι αυτός που θα κάνει μια γυναίκα να μην νιώθει οτι κουβαλάει στους ώμους της το σύμπαν , θα είναι δίπλα της να την κάνει να νιώθει ασφάλεια νιώθοντας την υπεροχή του και την δύναμη του να την αγκαλιάζει γλύκα και τρυφερά..
Σκεφτείτε ένα άλογο που πρέπει να το δαμάσεις. Έτσι είναι και μια σημερινή σύγχρονη γύναικα. Θέλει κάποιον να αναλάβει τα ηνία που θα έχει αυτοπεποίθεση, δύναμη να αντέξει τις δυσκολίες να μην πέσει κάτω και θα μείνει σταθερός πάνω καβαλάρης και έτσι θα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τότε θα κατέβει και θα το χαιδέψει τρυφερά αφού το ηρέμησε και το δάμασε δείχνοντας του ότι το σέβεται και το αγαπά και τότε θα του είναι πιστός συνοδοιπόρος για παντα...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
θα είναι δίπλα της να την κάνει να νιώθει ασφάλεια νιώθοντας την υπεροχή του και την δύναμη του να την αγκαλιάζει γλύκα και τρυφερά..
Αυτός είναι ο άντρας που όλοι οι άλλοι θα πουν πως είναι gay. :P
----------------------------------------------------------


Τι είναι αυτό που κάνει τον Άντρα;

Η τζάμπα μαγκιά, οι μπύρες, η υποτίμηση κάθε γυναίκας πλην της μάνας, η μπάλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimitral

Δραστήριο μέλος

Η dimitral αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 413 μηνύματα.
Σκεφτείτε ένα άλογο που πρέπει να το δαμάσεις. Έτσι είναι και μια σημερινή σύγχρονη γύναικα. Θέλει κάποιον να αναλάβει τα ηνία που θα έχει αυτοπεποίθεση, δύναμη να αντέξει τις δυσκολίες να μην πέσει κάτω και θα μείνει σταθερός πάνω καβαλάρης και έτσι θα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τότε θα κατέβει και θα το χαιδέψει τρυφερά αφού το ηρέμησε και το δάμασε δείχνοντας του ότι το σέβεται και το αγαπά και τότε θα του είναι πιστός συνοδοιπόρος για παντα...:)

μην τα πεις αυτα σε αντρα παντως.......το πιθανοτερο ειναι να μην καταλαβει για τι πραγμα του μιλας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
μην τα πεις αυτα σε αντρα παντως.......το πιθανοτερο ειναι να μην καταλαβει για τι πραγμα του μιλας.
Θα καταλάβει αυτό που θέλει να καταλάβει: "καβάλα τη γυναίκα σου". Το θέμα είναι αν το έλεγες σε μία γυναίκα πως θα το έβλεπε.

Και αυτή η άποψη βγάζει πάντως κάτι του στυλ: Άντρας είναι αυτός τον οποίο η γυναίκα σέβεται, την οποία ο ίδιος "δαμάζει". :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimitral

Δραστήριο μέλος

Η dimitral αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 413 μηνύματα.
Θα καταλάβει αυτό που θέλει να καταλάβει: "καβάλα τη γυναίκα σου". Το θέμα είναι αν το έλεγες σε μία γυναίκα πως θα το έβλεπε.

Και αυτή η άποψη βγάζει πάντως κάτι του στυλ: Άντρας είναι αυτός τον οποίο η γυναίκα σέβεται, την οποία ο ίδιος "δαμάζει". :P


αντρας ειναι αυτος που "δαμαζει" την γυναικα του και μετα την ρωταει:σου αρεσε μωρο μου;

τςτςτςτςτς.............μα καμια σοβαροτης πια........:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,543 μηνύματα.
Κερδίσαμε ισότητα, χάσαμε την υπόστασή μας....

Αν η γυναίκα θέλει να τη "δαμάζει" ο άντρας, τι σκατά την ήθελε την ισότητα;

Όταν τους δείχνουμε οτι τα καταφέρνουμε μια χαρά και μόνες μας, οι άντρες απομακρύνονται.

Απλά κάποιες σκέψεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top