Μου κάνει εντύπωση, επειδή αυτό που εγώ θεωρώ ως τη μεγαλύτερη δύναμη του θηλυκού προτύπου, το ότι δεν αμφισβητείται δηλαδή ακόμη και από ηθικώς επιλήψιμα παραστρατήματα, εδώ παρουσιάζεται ως διάκριση εναντίον των γυναικών. Κι όμως, με βάση τις παρατηρήσεις ψυχολόγων και σεξολόγων, αυτή ακριβώς είναι η κυριότερη αιτία πρόκλησης άγχους στους άνδρες, που καταλήγει σε μεγάλα ποσοστά σε στυτικές δυσλειτουργίες και πρόωρη εκσπερμάτιση, ή και επιθετική συμπεριφορά. Το θηλυκό είναι αυταπόδεικτο. Ακόμη και η λέξη "Πουτάνα", με την οποία συχνά χαρακτηρίζονται με σεξιστικό τρόπο οι γυναίκες, μπορεί να στερεί από μια γυναίκα την ηθική της υπόσταση, όχι όμως και τη θηλυκότητά της. Η λέξη "Άνανδρος" ή "Πούστης", αφαιρεί τόσο την ηθική υπόσταση, όσο και την αναγνώριση του φύλου από έναν άντρα....
Το αντρικό πρότυπο πάλι, είναι προϊόν εκμάθησης και ορισμού. Δεν στέκεται καλά στα πόδια του, όπως φαίνεται και από τη μέχρι τώρα συζήτηση και πολλοί λένε πως δεν υπάρχει. Κι όμως, η κοινωνία συνεχίζει ν' απαιτεί από τα αρσενικά της "να είναι άντρες". Αν το πρότυπο όντως δεν στέκει και δεν αντιστοιχεί σε κάτι το φυσικό, τότε η επιβολή του θα πρέπει πρωτίστως να θεωρείται ως καταπίεση του ανδρικού φύλου κι όχι του γυναικείου....
Πολλοί γράψατε πως ο όρος "Άντρας" δεν υφίσταται κι αν υφίσταται θα πρέπει να καταργηθεί. Κι όμως, μέσα σ' αυτό το ίδιο φόρουμ, έχει ακουστεί πως οι μαμάκηδες βουτυρομπεμπέδες δεν είναι άντρες, ακόμη κι αν είναι αποκλειστικά ετεροφυλόφιλοι. Πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό στην πράξη να λέγεται για χιλιάδες χαρακτηριστικά των αντρών; Εθελοτυφλούμε ή έτσι εύκολα αντιπαρερχόμαστε μια δύσκολη ερώτηση, πείθοντας τον εαυτό μας ότι απλά δεν ισχύει;....
Θα ρωτήσω λοιπόν το εξής: Τι ωφελεί να έχει ένας άντρας χρωμοσώματα ΧΥ και ν' αυτοπροσδιορίζεται ως άνδρας, σε περίπτωση που η πλειοψηφία της κοινωνίας τον χαρακτηρίζει, λόγω κάποιων ηθικών ή σεξουαλικών επιλογών του ως "μη Άντρα"; Θα αισθάνεται άνετα ένας τέτοιος άνδρας μέσα σ' αυτήν την κοινωνία, θα βρίσκει εύκολα γυναίκα που να τον διαλέξει, θα τα έχει καλά με τον εαυτό του;
Η άρνηση της ερώτησης, δεν αποτελεί απάντηση φίλοι μου...