ἅλς
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Δε θυμαμαι ποτε να αντιπαθησα καποιον εξ αρχης.
Δηλαδή μου λες ότι αν πας σε έναν φούρνο που δεν έχεις ποτέ πάει έως τότε για να αγοράσεις ψωμί και δεις έναν πωλητή με μούτρα, με άγρια χαρακτηριστικά, αξύριστο και βαριεστημένο και που δεν σου λέει ούτε καλημέρα, δεν τον αντιπαθείς από την πρώτη στιγμή ; Κορίτσια συγνώμη αλλά θα δανειστώ τώρα το νεραιδίσιο 'Ιλεεεοςςςςςςς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Δηλαδή μου λες ότι αν πας σε έναν φούρνο που δεν έχεις ποτέ πάει έως τότε για να αγοράσεις ψωμί και δεις έναν πωλητή με μούτρα, με άγρια χαρακτηριστικά, αξύριστο και βαριεστημένο και που δεν σου λέει ούτε καλημέρα, δεν τον αντιπαθείς από την πρώτη στιγμή ; Κορίτσια συγνώμη αλλά θα δανειστώ τώρα το νεραιδίσιο 'Ιλεεεοςςςςςςς![]()
Ναι βρε σου λεω...εξ οψεως δεν αντιπαθω καποιον. Μπορει να κανω καποια σκεψη του τυπου " πω πω τι σκατο-κακομουτσουνος ειναι αυτος", αλλα σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει αυτο αντιπαθεια.
Συνηθως απλα δεν ασχολουμαι, δεν κανω καν σκεψεις...τωρα εαν μου μιλησει και ειναι αγενης, θα τον χαρακτηρισω αγενη, αλλα οχι αντιπαθη...για να αντιπαθησω καποιον θα πρεπει να εχω μιλησει μαζι του πανω απο μια φορα και γενικοτερα να μην τον αντεχω ως ανθρωπο βασει της συμπεριφορας του γενικοτερα.
Συνηθως συμπαθω και ατομα τα οποια ειναι αντιπαθη στους περισοτερους...π.χ σε ενα φειμ στορυ ηταν καποια Ασπα...ε εγω τη γουσταρα, ενω οι περισσοτεροι εκνευριζονταν και μονο με το βλεμμα της.

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

Δεν αντιδρουν, δε σκεφτονται και δε συμπεριφερονται ολοι με τον ιδιο τροπο...
Ειλικρινα απορω που σε αυτο το θεμα κανεις τετοιου ειδους γενικευσεις. Ομολογω οτι δε μας εχεις συνηθισει σε αυτες.
Ναι μεν η πρωτη εντυπωση ειναι ενα συμπερασμα, αλλα ειναι βεβιασμενο και οπως εχει αποδειχτει τις περισσοτερες φορες λαθος.
Οπως κι εαν εχει λογω χαρακτηρα και βιωματων, ασυναισθητα παντως, δε σκεφτομαι απο την πρωτη στιγμη αρνητικα για τους αλλους κι αυτο δε σημαινει οτι ειμαι αγια...και μη γινεσαι υπερβολικος.

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Μα το λαθος σου ξερεις ποιο ειναι? Οτι θεωρεις πως ΟΛΟΙ ειναι ετσι και δε γινεται να ειναι αλλιως.
Δεν αντιδρουν, δε σκεφτονται και δε συμπεριφερονται ολοι με τον ιδιο τροπο...
Ειλικρινα απορω που σε αυτο το θεμα κανεις τετοιου ειδους γενικευσεις. Ομολογω οτι δε μας εχεις συνηθισει σε αυτες.
Ναι μεν η πρωτη εντυπωση ειναι ενα συμπερασμα, αλλα ειναι βεβιασμενο και οπως εχει αποδειχτει τις περισσοτερες φορες λαθος.
Οπως κι εαν εχει λογω χαρακτηρα και βιωματων, ασυναισθητα παντως, δε σκεφτομαι απο την πρωτη στιγμη αρνητικα για τους αλλους κι αυτο δε σημαινει οτι ειμαι αγια...και μη γινεσαι υπερβολικος.
Δεν κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά εσείς μου λέτε ότι είτε θα συμπαθήσετε κάποιον που βλέπετε για πρώτη φορά είτε θα σας είναι αδιάφορος, και ότι ΠΟΤΕ δεν θα τον αντιπαθήσετε την πρώτη φορά, κι αυτό δεν έχει λογική, είναι πέρα από τους νόμους της φύσης.
Madrugada*
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι βρε σου λεω...εξ οψεως δεν αντιπαθω καποιον. Μπορει να κανω καποια σκεψη του τυπου " πω πω τι σκατο-κακομουτσουνος ειναι αυτος", αλλα σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει αυτο αντιπαθεια.
Συνηθως απλα δεν ασχολουμαι, δεν κανω καν σκεψεις...τωρα εαν μου μιλησει και ειναι αγενης, θα τον χαρακτηρισω αγενη, αλλα οχι αντιπαθη...
Βαθμολογώ ύφος και όχι άποψη. 'Αρα δεν είναι θέμα άποψης αλλά ύφους, γλυκύτητας και καλοσύνης του άλλου που βγαίνει από το πρόσωπό του και τη στάση του και μόνο. Η ίδια η Νεράιδα είπε ότι η πρώτη εντύπωση που δίνει είναι ξινή ή σνομπ. Αυτό είναι η συμπάθεια ή αντιπάθεια, η πρώτη εντύπωση, άλλος θα την συμπαθήσει εξ αρχής άλλος όχι. Τώρα ποιός θα της δώσει χρόνο για να γνωρίσει τον πραγματικό της εαυτό, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. 'Ομως η συμπάθεια ή αντιπάθεια είναι κάτι που κρίνεται εξ αρχής.
Συμφωνώ με το Δόκτωρα στο σημείο αυτό διότι κι εγώ έτσι είμαι και συνεπώς τον καταλαβαίνω. Δηλαδή τυχαίνει να αντιπαθήσω και να συμπαθήσω άτομα εξ'όψεως εντός λίγων λεπτών. Είτε από το ύφος, το βλέμμα, είτε από δυο φράσεις που θα ακούσω να μου λένε. Βέβαια το αν είναι σωστό ή όχι να κρίνουμε τον άλλον τόσο άμεσα είναι άλλο ζήτημα. Λογικά δεν είναι εκτός πια κι αν κάποιος είναι φυσιογνωμιστής και δεν πέφτει ποτέ έξω.
Αυτό που προσπαθεί να εξηγήσει η Νεράιδα είναι πως δε σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, απλώς υπάρχουν κάποιοι πιο παρορμητικοί με άμεση αντίδραση στο ερέθισμα και άλλοι που δεν τους νοιάζει τόσο και λειτουργούν διαφορετικά, δηλ. αδιαφορούν για τον απέναντι και, εάν τους δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουν, τότε και μόνο τότε εκφέρουν μέσα τους άποψη. Η Νεράιδα π.χ. μένει απλώς στη σκέψη <<τι σκατο-κακομούτσουνος είναι αυτός>> ή ότι <<είναι αγενής>> ενώ άλλοι (όπως ο Δόκτωρας κι εγώ στην προκειμένη) το προχωράμε ένα βήμα παραπέρα ασυνείδητα και μας βγαίνει αντιπάθεια. Απλό!
Έχει τύχει εγώ να τα παίρνω στο κρανίο επειδή παρατήρησα κάποιον πελάτη στο διπλανό τραπέζι να είναι αγενής προς το σερβιτόρο και να μου έρχεται να του χώσω μπουνιά. Σπάζομαι όταν κάποιος δεν έχει τρόπους και φέρεται στο σερβιτόρο σαν δουλάκι του. Κι όμως, όταν το λέω στο φίλο δίπλα μου με κοιτάει σαν εξωγήινη λέγοντάς με λεπτολόγο και υπερβολική και μη μπορώντας να κατανοήσει γιατί ασχολούμαι και θυμώνω με τους άσχετους. Είναι θέμα οπτικής γωνίας
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Κάποτε δούλευα σε ένα χώρο που κατά κάποιο τρόπο ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε ένα είδος show. Εκεί λοιπόν φορούσα κοστούμι αναγκαστικά και έπρεπε να λέω κάποια λόγια με συγκεκριμένο τρόπο, να μιλάω πολύ, να χομογελάω αρκετά και γενικά να είμαι φιλικός και ευχάριστος με όλους ανεξαιρέτως γιατί έτσι ήθελε η διεύθυνση. Τότε οι συνάδελφοι ήταν όλοι υποχρεωμένοι όπως κι εγώ να φέρονται περίπου με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι από αυτούς όμως δεν φέρονταν με τον ίδιο τρόπο. Εγώ και μια κυρία ήμασταν τα μαύρα πρόβατα, επειδή είχαμε αυτό που περιγράφει η Madrugada, δηλ. τον παρορμητισμό, την άμεση κρίση και ανεπτυγμένο μέσα μας "αυτός μου αρέσει", "αυτός καθόλου" και δεν θα υποκριθώ ούτε λεπτό και με την πρώτη που δω κάτι που αντιβαίνει στις αρχές μου την κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη. 'Ημασταν λοιπόν πολύ ευγενείς αλλά όχι ψεύτικοι. Κάποιος νέος που δούλευε επίσης εκεί ήταν πολύ αλαζονικός και υπερόπτης. Κάτι μου έλεγε ότι δεν υπάρχει πιο ματαιόδοξο και κενό άτομο από αυτόν. Μόλις τον είδα για πρώτη φορά, ένοιωσα βαθύτατη αντιπάθεια εντελώς ανεξήγητη. Τις επόμενες μέρες απλά επιβεβαιώθηκα όταν όντας ίσος μου σε πόστο - κατά ομολογία των διευθυντών μάλιστα πολύ πιο κακός πωλητής από μένα - μου ζήτησε να του φτιάξω καφέ ενώ ήταν μπροστά η κοπέλα του και μιλούσαν επί ώρα μεταξύ τους, λες και ήμουν απών. Φυσικά εγώ δεν μπορούσα να μπω στην συζήτηση επειδή αυτά που συζητούσαν με θράσος ήταν προσωπικά τους !! Εγώ τότε του είπα ένα απλό "όχι, δεν φτιάχνω". Από τότε δεν ανταλλάξαμε ούτε μια κουβέντα πέρα του καλησπέρα - καλημέρα. Επιπλέον ο κύριος απολύθηκε μετά από λίγο καιρό. Κανείς δεν είχε προβλέψει την τύχη του εκτός από εμάς τους δυο, και τίποτε δεν πρόδιδε την αλαζονική συμπεριφορά του εκτός από την αντιπαθέστατη φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει κάθε νάρκισσο αεράτο ζεν πρεμιέ τυχιδιώκτη της κακιάς ώρας (για να μην πω ζιγκολό). Γιατί αυτό ήταν.
trip
Νεοφερμένο μέλος

Παίρνει το αυτοκίνητό μου, να το παρκάρει. Μου το φέρνει στην είσοδο, όταν θέλω να φύγω.
Το πρωί μου φέρνει τον καφέ στο γραφείο μου. Μου μαγειρεύει ή μου φέρνει το φαγητό που θέλω, όταν πεινάσω.
Γράφει για μένα τα κείμενα μου. Μου κάνει μασάζ όταν κουράζομαι.
Πληρώνει τους λογαριασμούς μου (με δικά του λεφτά). Μου αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο.
Ακούει τα προβλήματά μου. Μου λέι ότι έχω δίκιο σε όλα.
Δεν μου λέει τα δικά του προβλήματα. Μιλάει κατά παραγγελία.
Γενικά συμπαθώ τα άτομα που έχουν δυνατή προσωπικότητα!!
mindcircus
Περιβόητο μέλος

π.χ σε ενα φειμ στορυ ηταν καποια Ασπα...ε εγω τη γουσταρα, ενω οι περισσοτεροι εκνευριζονταν και μονο με το βλεμμα της.
Κι εγω την πηγαινα την Ασπα!

Και τη Σωσω απο τα Εγκληματα!!

dragon-r
Νεοφερμένο μέλος

αυτη η καλη αυρα που εχει
να με κανει να αισθανομαι οτι μπορω να τον εμπιστευτω

dark angel
Εκκολαπτόμενο μέλος

αλλα αυτο που κανει εμενα να εμπιστευτω καποιον ειναι μια συνομιλια 5 λεπτων θα μιλησουμε για 3 διαφορετικα θεματα θα ακουσω 3 διαφορετικεσ γνωμες και τοτε θα καταλαβω!
sukerakos13
Νεοφερμένο μέλος

dark angel
Εκκολαπτόμενο μέλος

Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

χμμμμμμμμμ
αυτη η καλη αυρα που εχει
να με κανει να αισθανομαι οτι μπορω να τον εμπιστευτω![]()
Για τι αυρες λετε μωρε...
Συγγνωμη πως ειναι δυνατον μολις δεις καποιον αμεσως να σου δημιουργησει την αισθηση οτι μπορεις να τον εμπιστευτεις? (!)
Γενικοτερα ποτε δεν βασιζομουν ουτε και βασιζομαι στην πρωτη εντυπωση που θα μου δημιουργησει καποιος,ειτε ειναι θετικη αυτη ειτε οχι.
Νομιζω πως ο χρονος,οι καταστασεις,τα δυσκολα και τα ομορφα πραγματα που θα βιωσεις με καποιον θα σε οδηγησουν στο να πεις οτι "ναι,αυτον τον ανθρωπο μπορω να τον εμπιστευτω". Καμια "αυρα" δεν μπορει να το αντικαταστησει αυτο.
Ποτε γελαμε?ενα λεπτο αν θα κοιταξεις καποιον καταλαβαινεις τι χαρακτηρας μπορει να ειναι απο τις κινησεις το χαμογελο την φωνη
αλλα αυτο που κανει εμενα να εμπιστευτω καποιον ειναι μια συνομιλια 5 λεπτων θα μιλησουμε για 3 διαφορετικα θεματα θα ακουσω 3 διαφορετικεσ γνωμες και τοτε θα καταλαβω!
chrisss
Εκκολαπτόμενο μέλος

gatouni8400
Δραστήριο μέλος

Achilles
Πολύ δραστήριο μέλος

Η πραότητα του χαρακτήρα του.
dianechristy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 98 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- χημεια4λαιφ
- Kate1914
- johnsala
- Wanda
- A350
- AggelikiGr
- American Economist
- thenutritionist
- paolo1
- charmander
- camil
- rafaela11
- Kinan
- Paragontas7000
- tslef8
- Joji
- MarcoReus
- Roulaki
- billie perrakis
- anastasia papa
- Scott
- harry akritas
- Scandal
- Libertus
- giannhs2001
- Memetchi
- fretoe
- Forgetit
- Idontknoww
- ΘανάσοςG4
- tsiobieman
- David?
- kogba
- athinouli
- Xristinaqui
- Trolling Stones
- DimitraA.
- Stefanosxios
- orchidea
- Rene2004
- Maraki4you
- kauphy
- Μαρία Α
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.