Το πολυβραβευμένο φιλμ «Αγόρια στο ντους» έδειξε η δασκάλα στους μαθητές Δημοτικού

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,486 μηνύματα.
Η θέση μου έφερε δύο σκέλη αλλά λογικό να κρατηθείς απο εκεί που σε ερεθίζει. Μίλησα λοιπόν για τη στάση της εκκλησίας που είναι consistently τροχοπέδη στην διαδικασία τόσο του γάμου όσο και της υιοθεσίας. Δεν μίλησα για αιτία όλων των δεινών ούτε και τους λοιπούς υπαινιγμούς. Το δεύτερο σκέλος αναφερόταν στον κοινωνικό αποκλεισμό που θέλουν να επιφέρουν οι λοιποί στα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα λόγω πεποιθήσεως και είναι εκτός των επιβολών εκκλησίας.
Οπότε κάλυψα το όλον κατά την κρίση μου.
Αν εμένα με...ερεθίζει η θρησκεία, εσένα σε διαολίζει. Και να σου πω κάτι ; Εσύ χαλιέσαι περισσότερο. Και αυτό εύκολα αποδεικνύεται, πλέον. Από τη συμπεριφορά σου...

Πραγματικά, όμως, θα σου πω το εξής : Ο τρόπος σου είναι πολύ προκλητικός. Στα όρια της αντίδρασης. Δε συνηθίζω να συνομιλώ έτσι. Γιατί δεν βγαίνει άκρη και τίποτα δεν πάει παρακάτω.

Πάλεψε γι΄ αυτά που πιστεύεις. Καλό είναι αυτό. Μα όχι με τέτοιο τρόπο. Γνώμη μου αυτή.
Καλά εσύ, κλάμα
Με επαληθεύεις...

Καλή συνέχεια
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,298 μηνύματα.
Ίδιοι ακριβώς είστε με τη μάζα, απλά με μία μικρότερη μάζα ανθρώπων που ευαγγελίζεται αυτές τις αλλαγές και μας έχει πρήξει τα συκώτια, μην πω τίποτα άλλο. Είτε ακούσεις εσένα είτε οποιονδήποτε άλλο αυτής της συνομοταξίας είναι ένα και το αυτό.
Τα άντερά σας δεν χωνεύετε και παριστάνετε υποκριτικά -μπορεί και στον ίδιο σας τον εαυτό- ότι νιώθετε ενσυναίσθηση και έχετε μπουχτίσει με τους «παλιοσυντηρητικούς παλιάνθρωπους.» Στην πραγματικότητα, επειδή έχετε συνδέσει τα δεινά σας με την Ελλάδα και τον τρόπο ζωής της, αυτό που σας ενδιαφέρει είναι μόνο να κατηγορείτε οτιδήποτε μπορεί να εκνευρίσει (στο μυαλό σας) τα άτομα που δεν μισούν την πατρίδα, τη θρησκεία τους, τον θεσμό της οικογένειας κ.λπ.
Ένα μεγάλο respect ρε φίλε πραγματικά. Νομίζω ότι αυτό που έγραψες είναι και η πραγματικότητα για τα άτομα αυτά. Ακούμε συνέχεια να λένε ότι σέβονται την διαφορετικότητα και την ποικιλία απόψεων όμως αν πεις κάτι διαφορετικό από τα πιστεύω τους τότε αρχίζει η μαζική επίθεση και η ειρωνεία. Κατηγορούν για τα πάντα την θρησκεία, ακόμα και σε θέματα που δεν έχει καμία σχέση ο Χριστιανισμός μόνο και μόνο επειδή στο μυαλό τους έχουν συνδέσει τον χριστιανισμό με όλα τα κακά του κόσμο αυτού. Αρα δεν τους αρέσει η ελευθερία της άποψης σου, θέλουν να σου επιβάλουν τα δικά τους πιστεύω με κάθε μέσο. Αν δεν ασπαστείς τα πιστεύω σου τότε είσαι ρατσιστής και μισάνθρωπος.

Στο θέμα με την ταινία ακούμε από χθες ότι είναι λογικό να μπαίνουν τα 10χρονα στο μπάνιο γυμνά και να δίνουν φιλία στους φίλους τους μόνο και μόνο για να πούμε ότι είμαστε προοδευτικοί. Μετά ακούσαμε ότι όλοι μας όταν είμασταν μικροί κάναμε τα ίδια με αυτά που προβάλει η συγκεκριμένη ταινία, προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το όλοι κάναμε αυτά είναι μια γενίκευση που χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Κανένα βήμα πίσω με γνώμονα τον φόβο.
Ναι, αλλά τι γίνεται αν αυτοί που θα έπρεπε να μας βοηθάνε (π.χ. κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί), πρεσβεύουν τις απόψεις του 1950;

1698499241551.png
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,841 μηνύματα.
Είτε ακούσεις εσένα είτε οποιονδήποτε άλλο αυτής της συνομοταξίας είναι ένα και το αυτό.
Για αυτό το λόγο στο ίντερνετ τους woke/ sjw τους λέμε NPC. Πραγματικά είναι λες και έχουν αγοράσει την ίδια κασσέττα όλοι και την βάζουν στο Play συνέχεια. Ίδια όμως τα πάντα; Ο ορισμός του NPC.

1349570.jpeg
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ ακόμη και για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών έχω τις ενστάσεις μου. Το υποστηρίζω μόνο για άτομα άλλης θρησκευτικής προέλευσης, κατά τα αλλά σπάνια πια βλέπεις δογματικους, ακραία συντηρητικούς θεολόγους που αξιοποιούν την ώρα τους για κατήχηση. Στα πλαίσια του μαθήματος μια χαρά προβληματισμοί εγείρονται για τον άνθρωπο ως οντότητα και για ποικίλα κοινωνικά ζητήματα.
Αν τα παιδιά έχουν διάθεση , μπορεί να προκύψει μια χαρά γόνιμος διάλογος, αμφισβήτηση και συζήτηση επί αυτής.

Κατά τα άλλα ο γονιός , ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ,δεν έχει λόγο στα προγράμματα σπουδών. Μπορεί να εκφράσει τη συμφωνία ή διαφωνία του μόνο με τη θετική ή αρνητική υπεύθυνη δήλωση σε θέματα συμμετοχής σε προτεινόμενες δράσεις.
Η ύλη των θρησκευτικών ειδικά στο δημοτικό απ ότι θυμάμαι από τα παιδιά μου(πάνε πολλα χρόνια βέβαια) περισσότερο για τις άλλες θρησκείες μιλούσαν πάρα για την δική μας !
Οπότε συμφωνώ και εγώ όσο αφορά τις ενστάσεις για την παρακολούθηση τους !

Τα παιδιά διδάσκονται την ύπαρξη και άλλων θρησκειών με τέτοιο σωστά πλαισιωμένο τρόπο που δεν συντρέχει κανένας λόγος για ολους εμας που είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι ν αντιδρουμε και να μην δεχομαστε τα παιδια μας να παρακολουθουν τετοια μαθηματα.

Κάλλιστα θα μπορούσε ένας γονέας όταν η ύλη αφορούσε κάποια άλλη θρησκεία πλην του Χριστιανισμού ,να ζητούσε απαλλαγή όπως ζητα ένας μάρτυρας του Ιεχωβά σε ανάλογες περιπτώσεις!

Εκεί όμως γιατί δεν γίνετε;
Μηπως γιατί υπάρχει η αντίληψη τι σημαίνει να δίνεις στο παιδί την δυνατότητα να γνωρίζει και την ύπαρξη μιας άλλης θρησκείας.
Να αφήσεις το παιδί κάποια στιγμή μόνο του να προβληματιστεί και ν αναστοχαστει όσο αφορά αυτό το κομμάτι ;
Είναι απόλυτα φυσιολογικό ,ισως περισσοτερο αναγκαιο γιατί όλο αυτό θα βοηθήσει στην προσωπική του εξέλιξη!

Με τη σεξουαλικοτητα όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο εφόσον μιλάμε για κάτι μη φυσιολογικό όσο και αν θέλετε να το περάσετε κάποιοι ΣΑΝ φυσιολογικό!

Έπειτα αναρωτιέμαι για όλους αυτούς γιατί να τους τρομάζει η έννοια ΜΗ φυσιολογικό από την στιγμή που γίνονται αποδεκτοί από το σύνολο της κοινωνίας;

Μήπως τελικά ο χαρακτηρισμος ΜΗ φυσιολογικός κρύβει δικές τους ανασφάλειες και όχι αυτών που προσπαθούν να τους περάσουν σαν ομοφοβικους ; 🤔
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι, αλλά τι γίνεται αν αυτοί που θα έπρεπε να μας βοηθάνε (π.χ. κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί), πρεσβεύουν τις απόψεις του 1950;

Κανένας ψυχολόγος ,κοινωνικός λειτουργός κ.τ.λ δεν θα σου αλλάξει τις δικές σου πεποιθήσεις αν ΔΕΝ σε οδηγούν σε δυσλειτουργικες σκέψεις ούτως ώστε να επηρεάζεται η ζωή σου αρνητικά.

Οπότε;
Το να φτάσεις λοιπον στο γραφείο ενός ψυχολόγου πάει να πει οτι οι βαθιά ριζωμενες πυρηνικές σου πεποιθήσεις έχουν θέμα...
Σε οδηγούν σε άκρως δυσλειτουργικες σκέψεις ούτως ώστε να μην εισαι ευχαριστημένος με την ίδια σου την ζωή.

Άρα τι κακό μπορεί να σου κάνει ένας ψυχολόγος όταν εσύ ΠΡΩΤΟΣ το έχεις κάνει στον ιδιο σου τον εαυτό;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,034 μηνύματα.
Fun fact το ΣτΕ εχει κρινει οτι το μαθημα των θρησκευτικων στα σχολεια πρεπει να εχει ομολογιακο χαρακτηρα υπερ της αναπτυξης της ορθοδοξου χριστιανικης συνειδησεως των μαθητων, και οχι θρησκειολογικο (δλδ τη συγκριτικη εξεταση διαφορετικων θρησκειων).
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.
Κοίταξε. Υπάρχουν έρευνες που όντως υποστηρίζουν πως η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία. Ωστόσο μάλλον πρέπει να διαχωρίσουμε τις επιβλαβείς για τον κοινωνικό περίγυρο από τις μη επιβλαβείς (ομοφυλοφιλία).
Links ? Θα ήθελα να τις διαβάσω.
Technically, όντως η φυσιολογική ακολουθία των πραγμάτων είναι η αναπαραγωγή, η οποία συμβαίνει μεταξύ δυο ανθρώπων διαφορετικού φύλου. Επίσης ακούω συχνά πως αφού η ομοφυλοφιλία παρατηρείται και στο ζωικό βασίλειο, παύει να θεωρείται abnormality. Στο οποίο δεν βρίσκω λογική.
Απάντησα στον ντεβιλ αλλά μάλλον δε διαβάστηκαν. Στη φύση δε συμβαίνει αυτό σε όλα τα ζώα. Έδωσα παράδειγμα από είδη σαλιγκαριών, τα οποία είναι ερμαφρόδιτα, δηλαδή κάποια διαθέτουν και τα δύο αναπαραγωγικά όργανα, το ένα δωρίζει σπέρμα, το άλλο άτομο λαμβάνει το σπέρμα, το γονιμοποιεί, γεννάει και στην επόμενη αναπαραγωγική περίοδο μπορεί να είναι εκείνο που θα δωρίσει σπέρμα και δε θα γεννήσει. Αυτό σημαίνει ότι τα σαλιγκάρια....είναι ανώμαλα ?

Με λίγα λόγια, υπάρχουν είδη στο ζωικό βασίλειο τα οποία δε λειτουργούν με τους παραδοσιακούς διάδικους ορισμούς που ξέρουμε από πχ εμάς, δηλαδή αρσενικό και θηλυκό, κάτι το οποίο δεν αλλάζει . Επομένως, κάποια είδη σαλιγκαριών, μπορούν να λειτουργήσουν ως αρσενικά και ως θηλυκά κατά την περίοδο που συμβαίνει το mating.

Αυτό που είναι άκρως ενοχλητικό για εμένα είναι η χροιά που συνοδεύει την λέξη. Με έναν φίλο μου, επίσης bisexual, είχα συζητήσει το ίδιο ακριβώς θέμα. Και μου είχε πει «Είναι ανωμαλία το να είσαι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν είναι big deal», είναι απλά ένα γενετικό abnormality που σου απαγορεύει να κάνεις παιδιά μέσω σεξουαλικής επαφής με το αντίθετο φύλο (στις περιπτώσεις που κάποιος είναι 100% gay).
Ε και μια γυναίκα μπορεί να πει ότι ο δικός σας ρόλος είναι να είστε στην κουζίνα. Και ?

Η επιστημονική συναίνεση εδώ και δεκαετίες αναφέρει ότι τα λοατκι άτομα είναι φυσιολογικά, δεν υπάρχει κάποια διαταραχή. Μη διαδίδετε αντι-επιστημονικές απόψεις.

Φυσιολογικό είναι αυτό που γίνεται στη φύση, δηλαδή ένας άντρας και μια γυναίκα να κάνουν σεξ και μετά από εννιά μήνες (πάνω κάτω) να γεννηθεί ένα παιδί. Οτιδήποτε άλλο είναι μη φυσιολογικό. Τώρα τα όσα λέτε για να κάνετε τους εαυτούς σας να νιώθουν καλά, δεν με απασχολούν.
Μεγάλη άγνοια ή απλώς ένα κόλλημα σε συντηρητικές απόψεις (δεν αναφέρομαι σε εσένα, την άποψη που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα κρίνω, όχι το άτομο).

Έχω αναφέρει παραδείγματα πιο πάνω από άλλα ζώα που δεν είναι λειτουργούν με τον δυαδικό τρόπο που ξέρουμε πχ από τα θηλαστικά.

Άρα η εξωσωματική είναι μη φυσιολογική ? Τα προφυλακτικά είναι μη φυσιολογικά επειδή δεν οδηγούν σε γονιμοποίηση και ανάπτυξη εμβρύου, η λίστα συνεχίζεται (αντισυλληπτικά, χάπι επόμενης μέρας).
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,034 μηνύματα.
Άρα η εξωσωματική είναι μη φυσιολογική ? Τα προφυλακτικά είναι μη φυσιολογικά επειδή δεν οδηγούν σε γονιμοποίηση και ανάπτυξη εμβρύου, η λίστα συνεχίζεται (αντισυλληπτικά, χάπι επόμενης μέρας).
Κοιτα με βαση την αυστηρη εννοια του ορου μη φυσιολογικος, ναι ολα αυτα ειναι αφυσικα καθως συνιστουν καθαρα τεχνητα δημιουργηματα της ανθρωπινης διανοιας
Με λίγα λόγια, υπάρχουν είδη στο ζωικό βασίλειο τα οποία δε λειτουργούν με τους παραδοσιακούς διάδικους ορισμούς που ξέρουμε από πχ εμάς, δηλαδή αρσενικό και θηλυκό, κάτι το οποίο δεν αλλάζει . Επομένως, κάποια είδη σαλιγκαριών, μπορούν να λειτουργήσουν ως αρσενικά και ως θηλυκά κατά την περίοδο που συμβαίνει το mating.
Μαλλον εννοουν οτι δεν προσιδιαζει στην ανθρωπινη φυση οχι στη φυση εν γενει
 
Τελευταία επεξεργασία:

Λένω

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,578 μηνύματα.
Ίδιοι ακριβώς είστε με τη μάζα, απλά με μία μικρότερη μάζα ανθρώπων που ευαγγελίζεται αυτές τις αλλαγές.
Τα άντερά σας δεν χωνεύετε και παριστάνετε υποκριτικά -μπορεί και στον ίδιο σας τον εαυτό- ότι νιώθετε ενσυναίσθηση και έχετε μπουχτίσει με τους «παλιοσυντηρητικούς παλιάνθρωπους.»

Ε, μα ναι!

Σίγουρα θα ξέρεις ότι οι ανασφαλείς άνθρωποι ή οι έχοντες άλλα ψυχολογικά ελλείμματα, "πιάνονται" από έναν σκοπό για να καλύψουν την αβεβαιότητα και την αστάθεια που αισθάνονται.
΄Ενας τέτοιος σκοπός είναι και η φανατική υποστήριξη κάποιων μειονοτικών ομάδων.
Και δεν καταλαβαίνουν ότι όταν γίνεσαι "βασιλικότερος του βασιλέως", κακό τους κάνεις παρά καλό.

Λες και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν κραυγάζουμε, δεν τους έχουμε φίλους, δεν τους κάνουμε παρέα, δεν τους υποστηρίζουμε και γενικότερα δεν τους βάζουμε στις ζωές μας ισότιμα με όλους τους άλλους και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ακόμα παραπάνω από τους άλλους επειδή τυχαίνει να ταιριάξουν οι χαρακτήρες μας.

Μάλλον θόρυβος άνευ λόγου γίνεται.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.
Κοιτα με βαση την αυστηρη εννοια του ορου μη φυσιολογικος, ναι ολα αυτα ειναι αφυσικα καθως ειναι καθαρα τεχνητα δηνιουργηματα της ανθρωπινης διανοιας
Ε και τα εμβόλια ''αφύσικα'' είναι. Το σαπούνι, η παραγωγή αλκοολούχων προϊόντων για να μειώσουμε το μικροβιακό φορτίο. Το φυσιολογικό είναι να πεθαίνουμε στα 25 όπως πριν 200 k χρόνια ?
Μαλλον εννοουν οτι δεν προσιδιαζει στην ανθρωπινη φυση οχι στη φυση εν γενει
Είχα παραθέσει παλιότερα ένα σύνολο ερευνών (νομίζω πάνω από 50) που εκφράζουν τι ισχύει σύμφωνα με την ιατρική, ψυχολογία κλπ, ότι δηλαδή τα παιδιά που μεγαλώνουν με λοατκι ζευγάρια τα πάνε μια χαρά ή και καλύτερα.

Δεν είναι υποκειμενικό ζήτημα ή άποψη, άποψη είναι αν είναι ωραίος ο πουρές με ντομάτα.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,612 μηνύματα.
Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζευγάρια του ίδιου φύλου ενδέχεται να βιώσουν διακρίσεις ή αποκλεισμό από τους συνομηλίκους τους. Μπορεί επίσης να παρουσιάσουν άγχος που σχετίζεται με το φόβο των εις βάρος τους διακρίσεων.

Ασχέτως με το τι θεωρούμε φυσιολογικό βάσει φύσης να συμβαίνει, στην περίπτωση αυτών τ ων παιδιών το πρόβλημα προκύπτει από την ίδια την κοινωνία στην οποία είναι ενταγμενα.

Ζευγάρια ίδιου φύλου μια χαρά μπορούν να μεγαλώνουν με αγάπη τα παιδιά τους , να τους καλλιεργούν αρχές , αξίες. Για ποιο λόγο να θεωρούμε εκ προοιμίου τέτοια ζευγάρια ανήθικα, ακατάλληλα ;
Λες και δεν έχουμε άπειρα δείγματα ετεροφυλοφυλων γονέων παντελώς ακατάλληλων που έτυχε να τεκνοποιήσουν επειδή οι κοινωνικές νόρμες το επιβάλλουν
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,034 μηνύματα.
Ε και τα εμβόλια ''αφύσικα'' είναι. Το σαπούνι, η παραγωγή αλκοολούχων προϊόντων για να μειώσουμε το μικροβιακό φορτίο. Το φυσιολογικό είναι να πεθαίνουμε στα 25 όπως πριν 200 k χρόνια ?
Ρωτησες τι ειναι αφυσικο οχι τι ειναι ωφελιμο
Είχα παραθέσει παλιότερα ένα σύνολο ερευνών (νομίζω πάνω από 50) που εκφράζουν τι ισχύει σύμφωνα με την ιατρική, ψυχολογία κλπ, ότι δηλαδή τα παιδιά που μεγαλώνουν με λοατκι ζευγάρια τα πάνε μια χαρά ή και καλύτερα.

Δεν είναι υποκειμενικό ζήτημα ή άποψη, άποψη είναι αν είναι ωραίος ο πουρές με ντομάτα.
Αναφερθηκα απλα στα περι γονιμοποιησης απο ατομα του ιδιου φυλου και για τα παραδειγματα που παρεθεσες απο αλλα ειδη. Απλα επισημαινω οτι η ενσταση ειναι οτι παρατηρουνται στη φυση εν γενει και οχι στο ανθρωπινο ειδος. Δεν αναφερομαι στη τεκνοθεσια
 

Λένω

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,578 μηνύματα.
Με λίγα λόγια, υπάρχουν είδη στο ζωικό βασίλειο τα οποία δε λειτουργούν με τους παραδοσιακούς διάδικους ορισμούς που ξέρουμε από πχ εμάς, δηλαδή αρσενικό και θηλυκό, κάτι το οποίο δεν αλλάζει . Επομένως, κάποια είδη σαλιγκαριών, μπορούν να λειτουργήσουν ως αρσενικά και ως θηλυκά κατά την περίοδο που συμβαίνει το mating.
Βρε χρυσέ μου άνθρωπε, σταμάτα και συ με τα ζώα.
Υπάρχει και ένα είδος τροπικού ψαριού, δεν θυμάμαι το όνομά του που μετά από κάποια χρόνια το θηλυκό μεταλλάσσεται και γίνεται αρσενικό.
Σ΄ένα ντοκιμαντέρ του David Attenborough το είχα δει. Αν θέλεις, ψάξε να το βρεις.

Η ομοφυλοφιλία υπάρχει στους ανθρώπους, υπάρχει και στα ζώα. Γνωστό αυτό. So what;

Σε τι εξυπηρετεί αυτό ως επιχείρημα;
 
Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1,978 μηνύματα.
Μεγάλη άγνοια ή απλώς ένα κόλλημα σε συντηρητικές απόψεις (δεν αναφέρομαι σε εσένα, την άποψη που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα κρίνω, όχι το άτομο).
Καλά κάνεις και κρίνεις. Και εμένα να έκρινες δεν θα είχα θέμα. Άλλωστε δεν έχω δηλώσει ότι γνωρίζω αυτά τα πεδία (πχ βιολογία) και δεν με ενοχλεί ο όρος «συντηρητικός.» Δεν τον θεωρώ (ακραιφνώς) αρνητικό, γιατί κάποια πράγματα είναι καλό να διατηρούνται, είναι λάθος η «ψυχαναγκαστική πρόοδος.»
Έχω αναφέρει παραδείγματα πιο πάνω από άλλα ζώα που δεν είναι λειτουργούν με τον δυαδικό τρόπο που ξέρουμε πχ από τα θηλαστικά.
Ναι, αλλά εμείς μιλάμε για τον άνθρωπο (θηλαστικό) και προσωπικά δεν γνωρίζω για θηλαστικά που κάνουν παιδί ζευγάρια του ίδιου φύλου.
Άρα η εξωσωματική είναι μη φυσιολογική ? Τα προφυλακτικά είναι μη φυσιολογικά επειδή δεν οδηγούν σε γονιμοποίηση και ανάπτυξη εμβρύου, η λίστα συνεχίζεται (αντισυλληπτικά, χάπι επόμενης μέρας).
Αν σκεφτείς ότι στη φύση, όταν ένα ζευγάρι κάνει σεξ, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες γονιμοποίησης τότε ναι, τεχνικά είναι μη φυσιολογική. Για παρόμοιους λόγους και η εξωσωματική. Απλώς ενοχλείστε από την λέξη, θαρρώ, επειδή είναι και αυτή αρνητικά φορτισμένη.

Οπότε, υπό αυτή την έννοια η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική (γιατί απαντάται στη φύση) ενώ η αναπαραγωγή παιδιού από ζευγάρι όμοιου φύλου όχι. Αυτά, πάνω κάτω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.
Ρωτησες τι ειναι αφυσικο οχι τι ειναι ωφελιμο
Με βάση τη λογική των παραπάνω μελών, ό,τι δε χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή (πάντα άντρα με γυναίκας) είναι αφύσικο. Το πάω ένα βήμα παρακάτω και γράφω ότι αφύσικη είναι η εξωσωματική, τα προφυλακτικά, η μαλακία, ο,τι παρεκκλίνει από τη γονιμοποίηση.

Ωφέλιμη θα μπορούσε να είναι μια artificial womb για λοατκι ζευγάρια και στρ8 ζευγάρια, δηλαδή για όσους δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.

Αναφερθηκα απλα στα περι γονιμοποιησης απο ατομα του ιδιου φυλου και για τα παραδειγματα που παρεθεσες απο αλλα ειδη. Απλα επισημαινω οτι η ενσταση ειναι οτι παρατηρουνται στη φυση εν γενει και οχι στο ανθρωπινο ειδος. Δεν αναφερομαι στη τεκνοθεσια
Απάντησα πιο πάνω, το ανθρώπινο είδος γενικώς έχει δραστηριότητες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που είχαμε πριν από 300 χιλιάδες χρόνια. Δε σημαίνει ότι είναι αφύσικες και ανώμαλες.
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,034 μηνύματα.
Με βάση τη λογική των παραπάνω μελών, ό,τι δε χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή (πάντα άντρα με γυναίκας) είναι αφύσικο. Το πάω ένα βήμα παρακάτω και γράφω ότι αφύσικη είναι η εξωσωματική, τα προφυλακτικά, η μαλακία, ο,τι παρεκκλίνει από τη γονιμοποίηση.
Η μαλακια ειναι το πλεον φυσικο πραγμα στον κοσμο..Τα αλλα ειναι αφυσικα επειδη ειναι τεχνητα κατασκευασματα (εμβολια υπολογιστες κλπ) οχι επειδη αποκκλινουν απο τη γονιμοποιηση. Πως θα μπορουσε με αυτη τη λογικη η εξωσματικη να ειναι αφυσικη αφου κατατεινει στη γονομιμοποιηση.

Η τεχνητη μητρα για τη γονιμοποιηση απο γκει ζευγαρια η απο στρ8 ζευγαρια που εχουν σχετικα προβληματα ειναι σαν κατασκευη αξιακα ουδετερη και μπορει να αποδειχθει ωφελιμη η επιζημια αναλογα με την οπτικη του καθενος. Πχ ειναι μερικοι ακραιοι αντιναταλιστες που θεωρουν τα εμβολια καταρα επειδη συμβαλλουν στην επιβιωση του ανθρωπινο ειδους και αλλα τετοια ακραια. Η ωφελεια και η ζημια ειναι λιγο υποκειμενικα προσδιορισιμες παντως.
Απάντησα πιο πάνω, το ανθρώπινο είδος γενικώς έχει δραστηριότητες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που είχαμε πριν από 300 χιλιάδες χρόνια. Δε σημαίνει ότι είναι αφύσικες και ανώμαλες.
Κοιτα, με το φοβο να χαθει η ουσια και να καταστει μια πληρως σχολαστικη συζητηση, το να πετας με αεροπλανο η να πηγαινεις στη δουλεια 9-5 κατα την δικη μου εννοιολογικη προσεγγιση του φυσικου, ειναι αφυσικες δραστηριοτητες. Η εργασια δεν ειναι αφυσικη, ουτε η καταβολη σωματικης ή νοητικης κοπωσης αλλα ο θεσμος πχ των μιτινγκ ειναι αφυσικος. Δε λεω οτι δεν ειναι ωφελιμος απλα ειναι προιον της ανθρωπινης διανοιας και οχι κατι που θα εβελεπες σε απολυτα φυσικες συνθηκες. Τωρα απο την αλλη μπορουμε να πουμε οτι η δραστηριοτητα αυτη ειναι αποτοκο της εξελικτικης πορειας του ανθρωπου και δημιουργια του πνευματος του ως εκ τουτου καθισταται φυσικη. Δε ξερω αλλα δεν ειναι αυτο το νοημα. Πολλες συμπεριφορες μεταλασσονται αλλη η γονιμοποιηση στο ανθρωπινο ειδος εχει παραμεινει σταθερη νομιζω απο τις απαρχες του ειδους και η εξωσωματικη, η διακοπη της κυησης κλπ θεωρουνται τεχνητα.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.
Καλά κάνεις και κρίνεις. Και εμένα να έκρινες δεν θα είχα θέμα. Άλλωστε δεν έχω δηλώσει ότι γνωρίζω αυτά τα πεδία (πχ βιολογία) και δεν με ενοχλεί ο όρος «συντηρητικός.» Δεν τον θεωρώ (ακραιφνώς) αρνητικό, γιατί κάποια πράγματα είναι καλό να διατηρούνται, είναι λάθος η «ψυχαναγκαστική πρόοδος.»

Ναι, αλλά εμείς μιλάμε για τον άνθρωπο (θηλαστικό) και προσωπικά δεν γνωρίζω για θηλαστικά που κάνουν παιδί ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Αν σκεφτείς ότι στη φύση, όταν ένα ζευγάρι κάνει σεξ, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες γονιμοποίησης τότε ναι, τεχνικά είναι μη φυσιολογική. Για παρόμοιους λόγους και η εξωσωματική. Απλώς ενοχλείστε από την λέξη, θαρρώ, επειδή είναι και αυτή αρνητικά φορτισμένη.
Ναι, είναι σωστό αυτό που γράφεις, στα θηλαστικά κυριαρχεί (τουλάχιστον από όσο γνωρίζω) το διάδικο σύστημα, δηλαδή σπέρμα με ωάρια, αρσενικό και θηλυκό.

Όμως, έχουν παρατηρηθεί και εκεί same sex συμπεριφορές που λένε και στο χωριό μου, όχι μόνο σεξουαλικές αλλά και φροντίδα των απογόνων.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η μαλακια ειναι το πλεον φυσικο πραγμα στον κοσμο..Τα αλλα ειναι αφυσικα επειδη ειναι τεχνητα κατασκευασματα (εμβολια υπολογιστες κλπ) οχι επειδη αποκκλινουν απο τη γονιμοποιηση. Πως θα μπορουσε με αυτη τη λογικη η εξωσματικη να ειναι αφυσικη αφου κατατεινει στη γονομιμοποιηση.

Η τεχνητη μητρα για τη γονιμοποιηση απο γκει ζευγαρια η απο στρ8 ζευγαρια που εχουν σχετικα προβληματα ειναι σαν κατασκευη αξιακα ουδετερη και μπορει να αποδειχθει ωφελιμη η επιζημια αναλογα με την οπτικη του καθενος. Πχ ειναι μερικοι ακραιοι αντιναταλιστες που θεωρουν τα εμβολια καταρα επειδη συμβαλλουν στην επιβιωση του ανθρωπινο ειδους και αλλα τετοια ακραια. Η ωφελεια και η ζημια ειναι λιγο υποκειμενικα προσδιορισιμες παντως.

Κοιτα, με το φοβο να χαθει η ουσια και να καταστει μια πληρως σχολαστικη συζητηση, το να πετας με αεροπλανο η να πηγαινεις στη δουλεια 9-5 κατα την δικη μου εννοιολογικη προσεγγιση του φυσικου, ειναι αφυσικες δραστηριοτητες. Η εργασια δεν ειναι αφυσικη, ουτε η καταβολη σωματικης ή νοητικης κοπωσης αλλα ο θεσμος πχ των μιτινγκ ειναι αφυσικος. Δε λεω οτι δεν ειναι ωφελιμος απλα ειναι προιον της ανθρωπινης διανοιας και οχι κατι που θα εβελεπες σε απολυτα φυσικες συνθηκες. Τωρα απο την αλλη μπορουμε να πουμε οτι η δραστηριοτητα αυτη ειναι αποτοκο της εξελικτικης πορειας του ανθρωπου και δημιουργια του πνευματος του ως εκ τουτου καθισταται φυσικη. Δε ξερω αλλα δεν ειναι αυτο το νοημα. Πολλες συμπεριφορες μεταλασσονται αλλη η γονιμοποιηση στο ανθρωπινο ειδος εχει παραμεινει σταθερη νομιζω απο τις απαρχες του ειδους και η εξωσωματικη, η διακοπη της κυησης κλπ θεωρουνται τεχνητα.
Απάντησα στον ilias90. Υπάρχουν θηλαστικά στα οποία παρατηρείται same sex συμπεριφορά και φροντίδα από αυτά τα άτομα στα πιο νεαρά άτομα (πχ λιοντάρια και ελέφαντες).

Τέλος, η συζήτηση όντως είναι παιχνίδι λέξεων. Αυτό που λέω, είναι ότι με βάση την πλειοψηφία των ερευνών (δλδ woke επιστήμονες με προπαγανδιστικά biases), το μεγάλωμα από λοατκι άτομα είναι μια χαρά όπως από στρ8 γονεις. Νομίζω το εξάντλησα το θέμα, ούτε πτυχιακή να έκανα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,034 μηνύματα.
Ναι, είναι σωστό αυτό που γράφεις, στα θηλαστικά κυριαρχεί (τουλάχιστον από όσο γνωρίζω) το διάδικο σύστημα, δηλαδή σπέρμα με ωάρια, αρσενικό και θηλυκό.

Όμως, έχουν παρατηρηθεί και εκεί same sex συμπεριφορές που λένε και στο χωριό μου, όχι μόνο σεξουαλικές αλλά και φροντίδα των απογόνων.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Απάντησα στον ilias90. Υπάρχουν θηλαστικά στα οποία παρατηρείται same sex συμπεριφορά και φροντίδα από αυτά τα άτομα στα πιο νεαρά άτομα (πχ λιοντάρια και ελέφαντες).

Τέλος, η συζήτηση όντως είναι παιχνίδι λέξεων. Αυτό που λέω, είναι ότι με βάση την πλειοψηφία των ερευνών (δλδ woke επιστήμονες με προπαγανδιστικά biases), το μεγάλωμα από λοατκι άτομα είναι μια χαρά όπως από στρ8 γονεις. Νομίζω το εξάντλησα το θέμα, ούτε πτυχιακή να έκανα.
Nαι βρε πασα μου και εγω δεν αναφερθηκα ουτε στο μεγαλωμα ουτε στην ομοφυλοφιλικη συμπεριφορα, ειπα απλα οτι η ενσταση των αλλων (κι εμενα) οταν φερνεις παραδειγμα το πως γαμιουνται και αναπαραγονται τα σαλιγκαρια δεν ειναι οτι ειναι αφυσικη συμπεριφορα γενικα αλλα οτι δεν προσιδιαζει στον ανθρωπο για αυτο μονο το συγκεκριμενο θεμα
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 1,498 μηνύματα.
Ισχύει ότι προωθούσε ανέκαθεν τον κοινωνικό κομφορμισμό το εκπαιδευτικό σύστημα. Ακριβώς το ίδιο κάνει και τώρα, προωθώντας (ειδικά σε χώρες όπως Καναδάς, ΗΠΑ κ.λπ.) το ιδεολογικό αφήγημα του σήμερα, που αποτελείται από μια παρανοϊκή εμμονή σε θέματα σεξουαλικότητας, σεξουαλικής ταυτότητας, ρατσισμού, φεμινισμού κ.λπ.

Αυτό το ιδεολογικό αφήγημα δε, ακολουθείται τόσο πιστά από κάποιους, που σε κάθε αντίλογο, έχουν έτοιμα τα αντανακλαστικά του Παβλόφ, ώστε να χαρακτηρίσουν, «ομοφοβικό», «μισογύνη» και «ρατσιστή» τον άλλον. Καμία φαντασία, γιατί, πολύ απλά, αυτά τους μαθαίνουν, αυτά επαναλαμβάνουν. Δεν μπορούν να σκεφτούν κριτικά, γιατί μοιάζουν με ακόλουθο, όχι απλά θρησκείας, αλλά αίρεσης, που πιστεύει φανατικά στην ιδεολογία του και επιτίθεται σε όποιον και ό,τι πάει κόντρα σε αυτή.

Αυτό που συμβαίνει, ουσιαστικά, είναι η «εκπαίδευση» των παιδιών σύμφωνα με αυτά που «πρέπει», ώστε να γίνουν ιδανικοί πολίτες του αύριο. Ιδεολογικά ρομπότ, που ούτε θα τους περνάει από το μυαλό να αντιδράσουν σε οτιδήποτε συστημικό, πανεύκολα χειραγωγούμενοι σε κάθε τι, πολύ απλά γιατί τους αφαιρείται η ικανότητα ελεύθερης σκέψης από μικρή ηλικία.
Αυτά από που εως που προκύπτουν;
Το ιδεολογικό αφήγημα που ακολουθείται τόσο από τα συστημικά μέσα, όσο και από όλο το εκπαιδευτικό σύστημα είναι το γνωστό πατροπαράδοτο της πυρηνικής οικογένειας. Πρέπει να είστε χωμένοι σε τρομερά βαθύ rabbit hole για να θεωρείτε ότι οποιοδήποτε "woke" σύστημα έχει φέρει τέτοιες μεγάλες αλλαγές, ακόμα και στην Αμερική. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα, που ακόμα κάνουμε θέμα ένα φιλί στην τηλεοράση. Τα παρουσιάζεις τελείως αντίθετα. Αυτό το οποίο μαθαίνουμε από παιδάκια και είναι το μοναδικό αφήγημα με το οποίο μεγαλώσαμε (εκεί δεν είναι αφήγημα ξαφνικά), είναι άντρας-γυναικά, ρόλοι κτλ. Αυτό δεν δέχεται καν αμφισβήτηση, είναι ό,τι πιο γνωστό. Το πρόγραμμα σπουδών από το νηπιαγωγείο αυτό διδάσκει. Τα παιχνίδια, τα πάντα είναι κατανεμημένα με το να δείχνουν έναν και μόνο δρόμο. Σε ένα παιχνιδάδικο να μπεις, ξες ακρίβως τι είναι για το φύλο σου, το φωνάζουν από τα χρώματα μέρις τις ταμπέλες. Μιλάτε για κριτική σκέψη και ακόλουθους, όταν αυτά τα οποία τώρα συζητιούνται ειναι στην κυριολέξια μέσα από σκέψεις για το πως μπορεί να καλυτερεύσει η κοινωνία. Χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν κολλημένοι και υπερβολικοί, αλλά εδώ οτιδήποτε συζητιέται εκτός των μέχρι τώρα γνωστών, τρώει κράξιμο και δεν δέχεται κουβέντα γιατί είναι “woke”. Το αφήγημα που επικρατεί και δεν δέχεται κόντρα (ή μάλλον δέχεται αργά αργά) είναι αυτό το οποίο εσείς υπερασπίζεστε. Το καινούργιο είναι αυτό που πάντα δέχεται αντίσταση, όχι το παλιό. Κάπου τα έχετε μπερδέψει και η κινδυνολογία πάει και έρχεται σε τρομερά υψηλούς βαθμούς για ανθρώπους με κριτική σκέψη. Και μιας που μιλάμε για αυτήν, μέρος της κριτικής παιδαγωγικής, είναι το να αναλύεις την κοινωνία και να την αμφισβητείς. Αυτό κάνουν οι νέες θεωρίες. Μπορούμε να πούμε αν έχουν καλά αποτελέσματα ή όχι, αλλά δεν θα τους στερήσουμε τον ρόλο που έχουν επειδή δεν σας αρέσει. Και αυτά δεν είναι τόσο καινούργια, το κοινωνικό σύνολο διαφέρει απλά ανά εποχή. Έχουν περάσει πάρα πολλές κοινότητες στο παρελθόν που ήρθαν να αμφισβητήσουν τα τότε γνωστά κείμενα για να φέρουν μια θετική αλλαγή. Μαύροι, γυναίκες, κωφοί κτλ. Ίσως κάποια στιγμή τα γράψω αναλυτικότερα, έχει πολύ ενδιαφέρον η κριτική παιδαγωγική που ξεκίνησε από τον Φρέιρε.

Παρεπιπτόντως, όταν πετάτε λέξεις όπως λοβοτομημένοι, αφύσικο, γουοκ κτλ σαν στραγάλια, μην παραπονιέστε για τους ισμους, κάνετε ακριβώς το ίδιο. Γραφικότητα στο φουλ. Λέξεις που έχουν σκοπό να κλείσουν αμέσως τη συζήτηση ως κατώτερου επιπέδου.
Όταν κάποιος κάνει διακρίσεις μεταξύ των δυο φιλιών και τι μπορεί να δει ένα παιδί, ναι είναι ομοφοβικό γιατί περνάνε τέτοια μηνύματα στα παιδιά. Όταν κάποιος λέει ότι το παιδάκι αηδιάζει με το φιλί, το οποίο είναι μια φυσιολογική πράξη, σημαίνει ότι ακριβώς αυτό, ότι δεν του έχουν δείξει εξαρχής ότι είναι το ίδιο. Όπως ακριβώς λέτε να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, και κάθε φορά πετάγεστε σαν άλλα σκυλιά του Παβλόβ σε τέτοια θέματα να φέρετε τον συντηρητισμό. Εγώ τουλάχιστον προσωπικά προσέχω πότε χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις γιατί είναι πολύ εύκολο να χάσουν το νόημα τους από τη λάθος χρήση, όπως έχετε κάνει ήδη εδώ μέσα με άλλες λέξεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Λένω

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,578 μηνύματα.
Ωφέλιμη θα μπορούσε να είναι μια artificial womb για λοατκι ζευγάρια και στρ8 ζευγάρια, δηλαδή για όσους δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.
΄Οπα, εδώ.
΄Οταν ένα ομόφυλο ζευγάρι αποφασίζει να κάνει παιδί, αυτό που πρέπει να σκεφτεί πρωταρχικά είναι το παιδί και μετά την επιθυμία του.
Και το ίδιο ακριβώς ισχύει για όλους όσους κάνουν ένα παιδί χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει το βάρος της ευθύνης που φέρουν.

Ο κόσμος έχει γίνει πολύ σκληρός και στις τρυφερές ηλικίες δημιουργούνται σοβαρότατα τραύματα που σημαδεύουν σαν πυρωμένο σίδερο, αθώες ψυχές με συνέπειες που τους ακολουθούν σ΄όλη τους την ζωή.
Η ανατροφή και η πολύμορφη θωράκιση ενός παιδιού, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να βγει, όσο το δυνατόν αλώβητο από το ψυχολογικό, λεκτικό, ίσως και σωματικό bullying.
Μην μου πεις ότι δεν θα το υποστεί. Θα το υποστεί.

΄Οποιος θεωρεί ότι είναι έτοιμος γι΄αυτό, go ahead.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top