Υποχρεωτική Στράτευση: Η γνώμη σας;

Περί θητείας
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 95)
  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες,ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους, με "τιμωρητική" θητεία για τους μη στρατεύσιμους.

  • Θα έπρεπε να είναι εθελοντική για όλους.

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,487 μηνύματα.
Θα σταθώ μόνο σε αυτό γιατί για τα υπόλοιπα όπως είπα, λόγω καμίας απολύτως εμπειρίας δεν μπορώ να αντιπαραθέσω κάτι, οπότε δέχομαι τα όσα λες και θα πω ότι συμφωνώ (ειδικά αυτό το τελευταίο με τα "τυχερά" ισχύει όσο δεν πάει).

Δεν υπάρχει ούτε ένα στρατόπεδο στο οποίο δεν υπάρχει αξιωματικός ανά πάσα στιγμή. Έως και το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη έχουν και αυτοί υποχρεωτικά υπηρεσίες (και τις γιορτές και τα ΣΚ, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτά), οπότε μένουν κανονικά στο στρατόπεδο, όπου δεν κοιμούνται απλά όπως νομίζει ο κόσμος έως να τελειώσουν και να γυρίσουν σπίτια τους, αλλά έχουν όλη τους την προσοχή στραμμένη στη δουλειά τους. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ποιοι είναι αυτοί που συντονίζουν τις αεροδιακομιδές με τα στρατιωτικά ελικόπτερα φερειπείν από τα ακριτικά νησιά. Και αυτό είναι μονάχα ένα παράδειγμα.
Δεύτερον, και στους μεγαλύτερους βαθμούς (Συνταγματάρχες, Ταξίαρχοι και Στρατηγοί) οι αξιωματικοί πάρα πολλές φορές αναγκάζονται να μείνουν πολύ παραπάνω από το οχταωράκι τους μέσα, είτε για να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους γιατί ο χρόνος απλά δε τους φτάνει, είτε επειδή μιλάμε για περιπτώσεις επιφυλακής (βλέπε Ίμια ή κρίση του 2020 με το Ορούτς Ρέις). Οπότε, ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα που λες για τους στρατιώτες ισχύουν, που μάλλον ισχύουν, για τους αξιωματικούς δεν μπορείς να πεις σε καμία απολύτως περίπτωση ότι είναι τεμπέληδες και ότι αποκόπτωνται από τη δουλειά τους απλά επειδή τα ΣΚ ως δημόσιοι υπάλληλοι αρκετές φορές δεν βρίσκονται εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί τον στρατό τον παντρεύονται, είτε αυτό ακούγεται υπερβολικό είτε όχι. Οπότε το να μη βρίσκονται δύο μέρες την εβδομάδα στο στρατόπεδο μόνο τραγικό και κατακριτέο δεν είναι, όταν ζουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους εκεί.

Και φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ασκήσεων, όπου συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως και στο σπίτι (ειδικά οι μικρότεροι βαθμοί αν δεν κάνω λάθος) γυρνάνε μετά από μέρες.

ΥΓ. Φυσικά όμως υπάρχουν και οι κακοί αξιωματικοί, που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αποτελούν τη μέγιστη ντροπή των ενόπλων δυνάμεων και του στρατού εν προκειμένω. Εδώ όμως δε μιλάω για αυτούς αλλά για τη γενική πλειοψηφία, που κάνει τη δουλειά του με μέγιστη συναίσθηση του καθήκοντός του, μας αρέσει ή όχι, το πιστεύουμε ή όχι.
Κυριολεκτικά μόνο ένας αξιωματικός κάθεται ανά μονάδα ως ΑΥΔΜ, κι αυτό επειδή είναι υποχρεωτικό να κάνουν 3-4 διανυκτερεύσεις τον μήνα. Στα απλά στρατόπεδα αν δεν ήταν οι φαντάροι και οι ΕΠΟΠ, τα ΣΚ δεν θα υπήρχε ούτε μύγα.

Εσύ λες για υπηρεσίες και κτίρια με αυξημένες ευθύνες ή με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία, όπου προφανώς πρέπει να βρίσκονται αξιωματικοί.

Δυστυχώς, όμως, όπως σε όλο το δημόσιο, οι πιο πολλές εγκαταστάσεις είναι άνευ σημασίας και μοναδικό σκοπό έχουν να βολεψουν άχρηστους ανθρώπους που δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα (ΕΠΟΠ).

Δεν ξέρω τι σας λένε οι πατεράδες και οι συντροφοί σας, αλλά πιθανότατα όλα αυτά τα λένε για μούρη. Τίποτα δεν ισχύει! :P
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,328 μηνύματα.

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Δεν υπάρχει ούτε ένα στρατόπεδο στο οποίο δεν υπάρχει αξιωματικός ανά πάσα στιγμή. Έως και το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη έχουν και αυτοί υποχρεωτικά υπηρεσίες (και τις γιορτές και τα ΣΚ, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτά), οπότε μένουν κανονικά στο στρατόπεδο, όπου δεν κοιμούνται απλά όπως νομίζει ο κόσμος έως να τελειώσουν και να γυρίσουν σπίτια τους, αλλά έχουν όλη τους την προσοχή στραμμένη στη δουλειά τους. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ποιοι είναι αυτοί που συντονίζουν τις αεροδιακομιδές με τα στρατιωτικά ελικόπτερα φερειπείν από τα ακριτικά νησιά. Και αυτό είναι μονάχα ένα παράδειγμα.

β)Δεύτερον, και στους μεγαλύτερους βαθμούς (Συνταγματάρχες, Ταξίαρχοι και Στρατηγοί) οι αξιωματικοί πάρα πολλές φορές αναγκάζονται να μείνουν πολύ παραπάνω από το οχταωράκι τους μέσα, είτε για να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους γιατί ο χρόνος απλά δε τους φτάνει, είτε επειδή μιλάμε για περιπτώσεις επιφυλακής (βλέπε Ίμια ή κρίση του 2020 με το Ορούτς Ρέις). Οπότε, ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα που λες για τους στρατιώτες ισχύουν, που μάλλον ισχύουν, για τους αξιωματικούς δεν μπορείς να πεις σε καμία απολύτως περίπτωση ότι είναι τεμπέληδες και ότι αποκόπτωνται από τη δουλειά τους απλά επειδή τα ΣΚ ως δημόσιοι υπάλληλοι αρκετές φορές δεν βρίσκονται εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί τον στρατό τον παντρεύονται, είτε αυτό ακούγεται υπερβολικό είτε όχι. Οπότε το να μη βρίσκονται δύο μέρες την εβδομάδα στο στρατόπεδο μόνο τραγικό και κατακριτέο δεν είναι, όταν ζουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους εκεί.
α)Ένας αξιωματικός υπηρεσίας (Α.Υ.Δ.Μ.) και σε μονάδες με αρκετά στελέχη κι ένας βοηθός αξιωματικού υπηρεσίας (Β.Α.Υ.Δ.Μ.) ανά τάγμα...προσωπικά Α.Υ.Δ.Μ. μέχρι λοχαγό έχω δει να κάνει υπηρεσία (κι αυτός ήταν ο χαζοβιόλης της μονάδας:rolleyes:) και Β.Α.Υ.Δ.Μ. πάντα καραβανάς (μέχρι αρχιλοχίας δηλαδή)...κοντολογίς γελάω και μόνο στη σκέψη να κάθεται με τα βρακοζώνια μέσα στη νύχτα στο στρατόπεδο κάποιος ταγματάρχης ή αντισυνταγματάρχης να μαζεύει τις υπογραφές του θαλαμοφύλακα και τα χρέπια G3 των σκοπέτων στους οπλοβαστούς!:lol:
Επίσης μετά από κάθε υπηρεσία παίρνουν την επόμενη μέρα off, μέρες οι οποίες προστίθενται στις διόλου ευκαταφρόνητες άδειες που δικαιούνται (κι άσε τους μ@λάκες τους φαντάρους να βαράνε στην παραμεθόριο 30+ μέρες σερί υπηρεσία για να βγουν μια φορά να πιούν ένα σάπιο καφέ το καλοκαίρι:rolleyes:)...
Αυτά για Στρατό Ξηράς, για τους άλλους δύο κλάδους ας μας πει κάποιος που υπηρέτησε Ναυτικό ή Αεροπορία!

β)Όπως σωστά έγραψε κι ο @jj! πάρα πολλές μονάδες ΔΕΝ λειτουργούν με αμιγώς στρατιωτικά κριτήρια, οπότε και πολλοί από τους αξιωματικούς επί της ουσίας καταλήγουν παράσιτα στην καμπούρα του φορολογούμενου...καθόταν π.χ. ο δικός μου ο διοικητής μια μέρα μέχρι τις 17:00 (2 ώρες παραπάνω απ' το ωράριό του) γιατί περίμενε να παραλάβει κάτι κωλολάστιχα που του φέρνανε απ' τη Σπάρτη για να τα πουλήσει στους γύφτους στο Πολύκαστρο!:lol:
Για κάτι τέτοιες μ@λακίες «βαράει υπερωρίες» ένα 70%-80% των ανώτερων στελεχών του Ε.Σ.!:rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,143 μηνύματα.
Καψόνι είναι από μόνη της η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία :confused:
Womp womp.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ελπίζω να μην είμαι η μόνη γυναίκα που χάρηκε τόσο πολύ με αυτό το μέτρο.
Στείλε πμ να σε παντρευτώ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν δεν πετύχει ο πρωταρχικός μου στόχος, πολύ πιθανόν.
Πάντως αν έχεις μια ψιλοκαύλα με το στρατό, σκέψου το και για εποπ.

Αν πας νέα και αντέξεις, είναι πολύ καλύτερα από το να είσαι σέρβις/καφέ/δίσκος στο έλεος κάθε ταβερνιάρη.
 

Εριφύλη

Διάσημο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,921 μηνύματα.
αν ήταν εθελοντική δεν θα πήγαινε κανένας😂

πλάκα πλάκα, τώρα που γίνεται στράτευση και για τις γυναίκες, θα το έψηνα να πάω..
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,328 μηνύματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
αν ήταν εθελοντική δεν θα πήγαινε κανένας😂

πλάκα πλάκα, τώρα που γίνεται στράτευση και για τις γυναίκες, θα το έψηνα να πάω..
Αν ήμουν γυναίκα κι αγαπούσα την Ελλάδα σε βαθμό που να μην ήθελα να φύγω ποτέ και για κανένα λόγο, θα προσπαθούσα μόνο για στρατιωτικές σχολές στις πανελλήνιες (Ευελπίδων, Σ.Μ.Υ. κ.λπ.)...προκαλώ όποιον/α θέλει να μου πει ΜΙΑ καλύτερη (δημοσιο)υπαλληλική δουλειά για γυναίκα στην Ελλάδα του 2024!
 

Εριφύλη

Διάσημο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,921 μηνύματα.
Από μικρή μου έλεγαν να μπω σε τέτοιες σχολές (ο παππούς μου είναι στρατηγός). Αλλά ποτέ δεν με έψηναν επαγγελματικά, δεν είμαι έτσι σκληρόπετση..
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,298 μηνύματα.
μην το λες, τόσοι στρατοκ@υλοι υπάρχουν, ου, μιλούνια
Σε βαθμό που λένε ακόμα και σε ανθρώπους με θέματα ψυχικής υγείας να μην πάρουν απαλλαγή μάλιστα γιατί θα είναι δαχτυλοδειχτούμενοι...

Σημειωτέον παλικάρι στο στρατόπεδο όταν έκανε θητεία γνωστός μου πέθανε επειδή οι γιατροί θεωρούσαν οτι λέει ψέματα οτι δεν είναι καλά μπας και κωλοβαρέσει.

Αλλά είπαμε, εαν δεν πας στρατό δεν είσαι άντρας(clown emoji).
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
Σημειωτέον παλικάρι στα στρατόπεδο όταν έκανε θητεία γνωστός μου πέθανε επειδή οι γιατροί θεωρούσαν οτι λέει ψέματα οτι δεν είναι καλά μπας και κωλοβαρέσει.
Να, τέτοιες μαλακίες γίνονται όπου όντως φταίνε οι αξιωματικοί, και μετά τσουβαλιάζουμε.
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,059 μηνύματα.
Από μικρή μου έλεγαν να μπω σε τέτοιες σχολές (ο παππούς μου είναι στρατηγός). Αλλά ποτέ δεν με έψηναν επαγγελματικά, δεν είμαι έτσι σκληρόπετση..
Με παππου στρατηγο (αν ισχυει) δε χρειαζεται να εισαι ουτε σκληροπετση ουτε χοντροπετση ουτε τιποτα
 

Dmzk

Δραστήριο μέλος

Ο Dmzk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 451 μηνύματα.
Έκανα ολόκληρη την θητεία μου στον Έβρο συγκεκριμένα πέρασα τον περισσότερο χρόνο στα φυλάκια 1-5-10.
Ήταν το πιο ανούσιο πράγμα ούτε εθελοντική να μην υπάρχει καθόλου θα έπρεπε
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,328 μηνύματα.
Ο,τι παιδιά είχαν στρατιωτικούς γονείς είχαν σοβαρά προβλήματα ελεύθερης έκφρασης και αυτοπεποίθησης στο σχολείο πάντως.
Με τον φόβο στα μάτια τα θυμάμαι


Μακριά
 

Εριφύλη

Διάσημο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,921 μηνύματα.
Με παππου στρατηγο (αν ισχυει) δε χρειαζεται να εισαι ουτε σκληροπετση ουτε χοντροπετση ουτε τιποτα
Ισχύει. Τώρα είναι απόστρατος. Και το περίμενε από εμένα, αλλά δεν μου αρέσουν αυτά, δεν τα μπορώ..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο,τι παιδιά είχαν στρατιωτικούς γονείς είχαν σοβαρά προβλήματα ελεύθερης έκφρασης και αυτοπεποίθησης στο σχολείο πάντως.
Με τον φόβο στα μάτια τα θυμάμαι


Μακριά
Καλά αυτό δεν ισχύει.. μη το γενικεύσεις. Ο μπαμπάς μου και τα αδέρφια του μια χαρά ελευθερίες είχαν..
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,298 μηνύματα.
Να, τέτοιες μαλακίες γίνονται όπου όντως φταίνε οι αξιωματικοί, και μετά τσουβαλιάζουμε.
Δεν είναι όλοι γτπ προφανώς. Αλλά υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα στο θέμα Ελληνικός στρατός και έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά τοξικό lore γύρω απο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες γενικά σαν λαός έχουμε πάρα πολλά κόμπλεξ κατωτερότητας και ανωτερότητας και αυτό διαχέεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Θαυμασμός πάντως σε αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα και είναι πραγματικά άνθρωποι και όχι κομπλεξικοί καραγκιόζηδες.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,328 μηνύματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,747 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top