Φεμινισμός στον 21ο αιώνα και ισότητα των 2 φύλων

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Εσείς το μόνο που καταλάβατε είναι ότι μιλάω για την σημασία του διαβάσματος; Είχα σκοπό να πω πολλά αλλά θα χαλαλίσω το χρόνο μου. Έχει πιάσει η κατήχηση που ανέφερε ο hacker από πάνω. Σας μάθανε ότι το μαύρο είναι άσπρο και αν κάποιος σας δείξει το άσπρο δεν το πιστεύετε. Λες και θέλει στατιστικές έρευνες να καταλάβει κανείς την σημασία της μητέρας και του πατέρα αντίστοιχα, εντός μιας οικογένειας.
Είναι δε ακόμα δυσκολότερο να καταλάβετε, αν προέρχεστε από μία οικογένεια που τα πρότυπά της ήταν αυτά που υποστηρίζετε με θέρμη και όταν πιθανότητα σας μεγάλωσαν ότι από αυτόν που θα'χετε δίπλα σας πρέπει παση θυσία να είστε ανεξαρτητοποιημένη, διότι η χρησιμότητά του αρκείται στο να σας γονιμοποιήσει. Οι υποχρεώσεις σας θα είναι η παροχή όλων των δυνατών υλικών αγαθών και για τα οποία θα πρέπει να δουλεύετε μέρα-νύχτα. Γιατί αυτό κάνει μια δυναμική μάνα και όσο για το παιδί, μια χαρά θα μεγαλώνει και με τους ξένους ή με τους εύκαιρους συγγενείς. Ίσα-ίσα που όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται αυτό, τόσο περισσότερο θα κοινωνικοποιείται.
Κι αν τολμήσει ο ανεπρόκοπος ποτέ να μιλήσει για οτιδήποτε από τα παραπάνω είναι σεξιστής και φαλλοκράτης και πρέπει να τον χωρίσετε γιατί είναι καταπιεστικός. Τόσα και τόσα παιδιά μεγαλώνουν με εν διαστάσει γονείς! Συμβαίνουν αυτά, δεν θα είστε και η πρώτη!
Τί είδους κοινωνία δομούμε άντρες και γυναίκες;Απορώ αυτά θα είναι τα οικογενειακά πρότυπα αύριο,μεθαύριο; Παιδιά παρκαρισμένα όπου λάχει και γονείς από ευφημισμό; Τα παιδικά χρόνια ενός ανθρώπου είναι καθοριστικά για την εξέλιξή του ως ενήλικα και του τα καταστρέφουμε για την μόδα της εποχής;

Όχι, δεν έχω καταλάβει μόνο τη σημασία του διαβάσματος. Απλά αναρωτιέμαι γιατί είναι κακό στην ανατροφή, στη διαδικασία της κοινωνικοποίησης και της εκπαίδευσης ενός παιδιού να εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι, άλλα κομμάτια της κοινωνίας, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί π.χ. (κάποιος/α πιο πάνω ανέφερε το ολοήμερο). Και γιατί εμπλοκή αυτή θεωρείται αυτομάτως ότι οι γονείς δεν αφιερώνουν το χρόνο, τον κόπο και την αγάπη στο παιδί τους. Σε όλο το μήνυμά σου ούτε επιχειρηματολογείς υπέρ της άποψής σου, ούτε προσπαθείς να καταλάβεις αυτό που έγραψα εγώ, ή οποιοσ(/α)δήποτε είχε μια διαφορετική άποψη. Αντ' αυτού, μας κατατάσσεις όλους σε μια ομάδα, μάς λες τι πιστεύουμε αυθαίρετα, και καταλήγεις ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις καν να εξηγήσεις γιατί δεν θα καταλάβουμε και ποτέ. Στο τέλος δε, απλά υποθέτεις και υπερβάλλεις, χωρίς πάλι να λες πώς ακριβώς έχεις τη σωστή ανατροφή στο νου σου και πώς έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θεωρείς ότι έχουμε "εμείς".

Ε, αυτό δεν είναι διάλογος. Μη παραγωγική ανταλλαγή απόψεων είναι χωρίς επιχειρηματολογία και με επίθεση.

Himela, έχεις δίκιο ότι η ανατροφή των παιδιών και γενικά η αναπαραγωγή του νοικοκυριού, του κυττάρου της κοινωνίας, είναι κρυφή εργασία. Το λέγανε και οι παλιές φεμινίστριες (άτσα...). Ούτε θα κατακρίνω αν κάποιος από το ζευγάρι αποφασίσει να αφήσει τη δουλειά του/της για να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό, γιατί ως ένα βαθμό είναι συνεννόηση και επιλογή εσωτερικά του ζευγαριού, και αν αυτοί είναι ικανοποιημένοι και σωστοί ο ένας απέναντι στον άλλον, εμένα όχι απλά μού φτάνει, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος. Εδώ, όμως, δεν το συζητάμε με εξατομικευμένα παραδείγματα, αλλά βλέπουμε το γενικότερο πλαίσιο και νομίζω ότι κανείς μας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η επιλογή αυτή, στη σημερινή κοινωνία, οδηγεί σε οικονομική εξάρτηση (άρα και εξάρτηση επιβίωσης) του ενός συντρόφου-γονέα από τον άλλο, με όλα τα προβλήματα (σχέσεις εξουσίας) που αυτό που μπορεί να δημιουργήσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,848 μηνύματα.
Δεν έχουμε ισότητα. Ο νόμος υποστήριζει το γυναικείο φύλο. Για παράδειγμα ο καημένος ο Βαρδινογιάννης δεν πήρε τη κηδεμονία των παιδιών του και πρέπει να πληρώνει υπέργοκα ποσά στην Αλιμόνου.
https://thecaller.gr/lifestyle/nea-tropi-sto-diazygio-alimonou-vardinogianni/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 944 μηνύματα.
Δεν έχουμε ισότητα. Ο νόμος υποστήριζει το γυναικείο φύλο. Για παράδειγμα ο καημένος ο Βαρδινογιάννης δεν πήρε τη κηδαιμονία των παιδιών του και πρέπει να πληρώνει υπέργοκα ποσά στην Αλιμόνου.
https://thecaller.gr/lifestyle/nea-tropi-sto-diazygio-alimonou-vardinogianni/

Να πει στον ανιψιό του τον Τζιγγερ να της πάρει Μελίσση, Μπίσκαν και Φλάβιο Κονσεϊσάο. Θα είναι σαν να την πληρωσε (σε παλτά).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Δεν έχουμε ισότητα. Ο νόμος υποστήριζει το γυναικείο φύλο. Για παράδειγμα ο καημένος ο Βαρδινογιάννης δεν πήρε τη κηδεμονία των παιδιών του και πρέπει να πληρώνει υπέργοκα ποσά στην Αλιμόνου.
https://thecaller.gr/lifestyle/nea-tropi-sto-diazygio-alimonou-vardinogianni/


Ποια κηδεμονια βρε εδω αυτη του ζητάει με αγωγη να της πληρώνει σε διατροφη μέχρι και τις φθορες απο το αυτοκινητο της χαχα πλάκα κανουμε τωρα. Οι δικηγοροι και ο κάθε εντολέας οτι θέλει ζητάει. Αλλα για αυτον δεν ειναι προβλημα γιατι έχει πολλά λεφτά και μπορει να ξεμπλέξει για φαντασου να ειχε μπλέξει κανας αλλος ανθρωπάκος με καμια τέτοια να παιρνει δάνειο για να της δώσει τη διατροφη ή το μισο σπιτι. Έχουν καταστραφει άνθρωποι αλλα φυσικα δεν ειχανε μυαλο γιατι οταν η άλλη σου λέει με φουσάτο απο τα πρωτα κιολας ραντεβου ξέρεις αμα θέλεις γυναικα να πας να βρεις δουλεια να βγαζεις λεφτά και εσυ το δέχεσαι αδιαμαρτυρητα τοτε φταις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Devil το εξήγησα και πριν αλλά το αγνοείς. Σου είπα πως γίνεται με ένα χιλιάρικο όταν υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις όπως το σπίτι, ενεργειακή αυτονομία κτλ, πράγματα που είναι εφικτά στο 2018. Αλλά εσύ έχεις κολλήσει στους υπολλογισμούς. Σου είπα στο αρχικό μύνημα πως αν είσαι επί ξύλου κρεμμάμενος δεν βγαίνεις όχι, οπότε δεν ξέρω τι νόημα έχει η όλη κουβέντα.

Εν πάσει περιπτώσει, είπα πως το να υπάρχει διαχωρισμός εργασιών, ένας στο σπίτι, ένας στην δουλειά είναι οφέλιμο καθώς ο καθένας επικεντρώνει την προσοχή του σε ένα μόνο τομέα. Αν είσαι ένας άντρας ο οποίος έχει γυναίκα στο σπίτι έχεις το πλεονέκτημα πως έχεις τα πάντα έτοιμα, φαγητό, ρούχα, σουπερ μάρκετ, καθάρισμα κ.ο.κ. Κυριολεκτικά η μόνο έννοια σου είναι δουλειά και να χρηματοδοτείς το σπίτι αυτό. Σου είπα επίσης πως ένας 35αρης που δεν μαλακιζόταν γενικότερα τα τελευταία χρόνια σε dead end δουλειές τύπου ντελίβερι και τηλεφωνικές πωλήσεις μπορεί να βρει ένα χιλιάρικο το μήνα το λιγότερο και αυτό είναι μόνο από την κύρια εργασία του η οποία είναι 8 ώρες, 5 μέρες τη βδομάδα. Μπορείς άνετα να κάνεις και άλλα πράγματα για να σου αποφέρουν επιπλέον χρήματα εάν τα χρειάζεσαι. Και ναι θα κουράζεσαι και θα στερηθείς και νέα αμάξια και κεράσματα κ.ο.κ. τουλάχιστο μέχρι να ορθοποδήσεις και να μπεις σε μια σειρά, αλλά αυτό είναι το νόημα της οικογένειας.

Από τη πλευρά της γυναίκας αν δεν έχεις να πας σε δουλειά έχεις επίσης πολύ χρόνο ελεύθερο και μπορείς να φροντίσεις στον άριστο βαθμό, τόσο σπίτι, όσο και τα παιδιά. Όσο για του κοινωνικούς κύκλους και τις καταξιώσεις μέσω της δουλειάς, τα θεωρώ όλα βλακείες στο μέγιστο βαθμό. Το 90% των ανθρώπων δεν δουλεύει για την καταξίωση, αλλά κάνει κάτι που τις περισσότερες φορές δε γουστάρει για τα λεφτά. Όποιος έχει στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία το καταλαβαίνει αυτό. Δεν είναι όλες οι δουλειές γραφιάρα κλιματιστικό και άρωμα. Ας πάρουμε τις δουλειές της μέσης γυναίκας. Καθαρίστρια, καθαρίζεις σκατά για 500 ευρώ. Ταμίας σουπερμάρκετ, σου σπάνε τα αρχίδια οι πελάτες και οι προηστάμενοι. Νοσοκόμα καθαρίζεις χεσμένους γέρους για 500 ευρώ και κάνεις ολονύχτια. Σερβιτόρα, είσαι όλη μέρα μέσα στο κόσμο, τη βαβούρα και τη κούραση, μετά δεν έχει κουράγιο να πεις ούτε καλημέρα στο σπίτι και η λίστα έχει πολλά ακόμα. Αυτές είναι δουλειές της πραγματικότας για τη μέση γυναίκα. Όχι αρχιτέκτονας, interior designer, δικηγόρος και δημόσιος υπάλληλος. Τώρα γιατί μια γυναίκα να θέλει να αφήσει τα παιδιά της για να ξεσκατίζει γέρους δεν το έχω καταλάβει ακόμη.

Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι η ποιότητα ζωής. Όταν δουλεύουν εξαντλητικά και οι δύο και έχουν και παράλληλα το σπίτι άλλα σημαντικά πράγματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Όπως η ποιότητα του φαγητού που τρως κάθε μέρα η οποία 100% θα είναι χειρώτερη από την ποιότητα της νοικοκοιράς, η άθληση, η ψυχολογική χαλάρωση κ.ο.κ. πράγματα που σιγά σιγά οδηγούν σε μεγάλα προβλήματα. Χωρίς διαχωρισμό επίσης δεν κάνεις τίποτα από άποψη δουλειάς, είσαι πάντα στο μέτριο. Αν θες π.χ. να γίνεις διεθυντής κάπου και να παίρνεις πολύ περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να αναλάβεις παραπάνω ευθύνες, να κάνεις υπερωρίες, να χάσεις το σταθερό πρόγραμμα, να πηγαίνεις ταξίδια κ.ο.κ. Ε αυτά αν δεν υπάρχει κάποιος να φροντίζει το σπίτι απλά δεν γίνονται και μένεις στη χαμηλόμισθη απασχόληση. Και οι δύο. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της εξειδήκευσης.

Επίσης το επιχείρημα ότι η άλλη θα βαρεθεί σπίτι δεν ισχύει. Αφενός όταν έχεις παιδιά έχεις ευθύνες 24 ώρες τη μέρα και αφετέρου δεν σημαίνει πως κάποια δεν μπορεί να έχει παρέες και ενδιαφέροντα επειδή είναι νοικοκυρά. Απλά για κάποιες γυναίκες, όπως και άντρες, η οικογένεια είναι ο πρωταρχικός σκοπός, για κάποιες είναι απλά κάτι που πρέπει να γίνει. Υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα της οικογένειας που θα παράξει η κάθε μία πιστεύω.


Η οικογένεια είναι ένα τεράστειο liability από καθαρά οικονομική άποψη. Είναι η χειρώτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις και αν το κάνεις, ξέρεις τι ακολουθεί. Το κάνεις μόνο και μόνο για την ψυχική σου υγεία σε βάθος χρόνου, οπότε αν δεν μπορείς να κάνεις τις θυσίες δεν το κάνεις καν. Τέλος να πω πως το πρώτυπου που λέω δεν είναι κάτι νέο, είναι αρχέγοννο και έχει επιβιώσει
τόσες χιλιετίες επειδή ακριβώς είναι άκρως αποτελεσματικό. Δηλαδή συγνώμη είναι δυνατόν όλοι να κάναν οικογένειες και να επιβιώνανε τρελές καταστάσεις, όπως πείνες, αρρώστιες, κατοχές και παγκοσμίους με ελάχιστα πράγματα και να συζητάμε τώρα αν μπορούμε να το κάνουμε στην Ελλάδα του 2018?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Δεν το αγνοω απλα δεν το δέχομαι γιατι υπάρχουν σημεια τα οποια δεν μπορεις να στηριξεις. Ένα απο αυτα ειναι πως δεν απαντησες ποτε στην ερωτηση μου ποια δουλεια σε περιμενει στρωμένη στην επαρχια με 1000 ευρω το μήνα. Η ιδέα να αγορασεις ενα σπιτι σαν αυτο που έδειξες χθές για μενα ειναι επικινδυνη. Οταν ο πατερας μου έφτιαχνε το σπιτι του ηταν καθε μέρα πανω απο τον μηχανικο και ειχε προσλάβει τον καλυτερο εργολάβο. Τους πιεσε να κάνουν μεγαλυτερες τις κολονες και με το καλυτερο τσιμέντο. Αποζημιώθηκε γιατι στον σεισμο του 1999 το σπιτι ηταν μολις λιγων μηνών και άντεξε. Ο αλλος πισω έβαλε μανδυα στις κολονες.

Δεν μπαινεις απλα σε ενα σπιτι επειδη το πουλάνε φτηνά. Αυτα δεν ειναι αστεια πράγματα δεν πάς να ψωνισεις ένα λάπτο σου χαλάει στα 2 χρονια το αντικαθιστας.


Επισης δεν ρωτησες καμια αν θέλει να την πάς εσυ στην επαρχια στο σπιτι που εδειξες και να την ταϊζεις τις κοτες απο το χωριο (εσυ τα έγραψες ετσι). Τα εγραψα και σε άλλο θρεντ αυτα δεν κανει οτι θελει ο καθενας γιατι πλεον δεν ειναι μονος του .... πάντα σε συνενοηση, δεν βαζεις το καπελάκι σου στραβα και φευγεις εισαι ο άντρας κάποιας και αυτη ειναι η γυναικα σου.Αν αυτο γινεται έχεις δώσει λάθος μηνύματα.

Επισης δεν μπορω εγω να απαγορευσω στην γυναικα να κάνει καριέρα και να τα θεωρω βλακειες αυτα οπως εσυ. Αν θέλει θα κανει και καριερα και κυκλους και θα ανοιχτει εννοειται θα το κάνει. Ξερω πολλες μαμαδες που δουλευουν ταυτοχρονα και έχουν χρονο και για τα παιδια τους δυσκολα μεν αλλα έχουν.

Το μαγειριο και το πλυσιμο δεν ειναι επιχειρημα γιατι ζω εδω και καιρο μονος μου. Μονος μου ετοιμαζω το φαγητο μου μονος πλένομαι.

Επισης δεν δέχομαι ουτε τον ισχυρισμο σου οτι αν θέλω να βγαλω περισσοτερα λεφτά θα πρέπει να βρω και 2η και 3η δουλεια εγω και να ζοριστω παραπανω. Ειναι και η γυναικα ισοτιμο μέλος της οικογενειας και ικανο. Αντι να δουλευω εγω 3 δουλειες θα δουλευει ο καθενας απο μια και αυτο ειναι αρκετο. Επισης σε περιπτωση χωρισμων δεν εχω καμια απαιτηση απο την περιουσια της πριν παντρευτουμε ουτε αυτη απο την δική μου. Μονο οτι λέει ο νομος και φτιάξαμε απο κοινου.Ποτε δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωη. Και προσωπικα δεν γουσταρω να ξεφτυλιζομαι στα δικαστηρια με κάποια που μέχρι προτινος αγαπιομασταν.

Αυτα ειναι μοντέλα που δουλευαν παλαιοτερα και πλεον έχουν αποτυχει παταγωδως. Οποτε για μενα η θέση σου δεν ειναι αποδεκτή ευχομαι αν τελικά καταφερεις να εισαι σε αυτη τη πορεια να μην αποτυχει αλλα προσωπικα δεν θα το δοκιμαζα καν. Σορρυ ειμαι ειλικρινης και δεν πιστευω οτι θα δουλεψει στη πράξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Ο σημερινός 35άρης έχει ένα σπίτι από τους γονείς του από τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Αν στα 35 σου είσαι ντελιβεράς και παίρνεις 400 ευρώ, απλά μην κάνεις οικογένεια. Οπότε έχεις ένα σπίτι, έχεις δουλέψει από τα 22 περίπου ως τα 35 σου ως εργένης, έχεις μαζέψει κάποια χρήματα, το ίδιο και η γυναίκα σου. Ξεκινάς την οικογένεια λοιπόν με ένα σπίτι και ένα αρκετό κομπόδεμα, δεν περιμένεις μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει τα 900 ευρώ. Αν δεν τα έχεις αυτά, τότε είναι αφελές και ανώριμο να ξεκινήσεις μια οικογένεια και καλά να πάθεις να πεινάς εσύ και τα παιδιά σου και να μετράς το εικοσάλεπτο. Τόσο απλά τα βλέπω εγώ.


Το ημερολογιο σημερα δειχνει 1η Δεκεμβριου 2018, οχι 2008. Ενας 35αρης εχει περασει τα πιο γονιμα χρονια του για να χτισει καριερα μεσα στην κριση με 30% ανεργια και τους μισθους των 800€ σε δουλειες των 12ωρων. Επισης πόσοι 35αρηδες εχουν δικο τους σπιτι να καθεται, αδειο κιολας, γιατι με γονεις δε μετραει. Μαλλον ηλιθιοι θα ειναι ολοι οι εκατονταδες χιλιαδες που ξενιτευτηκαν τα τελευταια 10 χρονια. Αφου ο μεσος 35αρης δουλευει νον-στοπ απο τα 22 του, εχει δικο του σπιτι και μπορει και αποταμιευει κιολας. Το 2008 οντως μπορει να ισχυαν αυτα, τωρα πλεον οχι.

Δεν έχουμε ισότητα. Ο νόμος υποστήριζει το γυναικείο φύλο. Για παράδειγμα ο καημένος ο Βαρδινογιάννης δεν πήρε τη κηδεμονία των παιδιών του και πρέπει να πληρώνει υπέργοκα ποσά στην Αλιμόνου.
https://thecaller.gr/lifestyle/nea-tropi-sto-diazygio-alimonou-vardinogianni/


Για να δωσουν σε πατερα την κηδεμονια θα πρεπει η μανα να ειναι στη φυλακη. Ισοτητα and shit...

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω επειδή είδα τη φράση "χαρτζιλικώνει τη γυναίκα του". Δεν μπορώ να το αντιληφθώ αυτό. Δηλαδή η γυναίκα που μένει στο σπίτι, μεγαλώνει τα παιδιά, κάνει τα ψώνια, καθαρίζει το σπίτι, πλένει, μαγειρεύει κλπ δεν έχει κανένα δικαίωμα επειδή δεν φέρνει χρήματα; Το οτι είναι εκεί και δε χρειάζεται να παραγγείλουν απέξω ή να πληρώσουν μια γυναίκα να καθαρίζει το σπίτι και να προσέχει τα παιδιά, δεν είναι αλήθεια αρκετό; Θεωρούμε δηλαδή οτι το μεγάλωμα του παιδιού και τα οικοκυρικά είναι μηδέν συνεισφορά στην οικογένεια; Και το να πάρει τα χρήματα του άντρα της για να αγοράσει κάτι δικό της είναι χαρτζηλίκωμα και πρέπει να ντρέπεται; Δεν μπορεί να είναι η φυσιολογική σκέψη οτι εφόσον δεν εργάζεσαι και μού κάνεις την τιμή να μού μεγαλώνεις τα παιδιά, να μού φροντίζεις το σπίτι και αφού σε αγαπώ και σε έκανα γυναίκα μου και μάνα του παιδιού μου, πάρε αυτά τα χρήματα με όλη μου την καρδιά για να αγοράσεις κάτι που σού αρέσει;:hmm:

Αν τα χρηματα ειναι του αντρα της, το arrangement ειναι λαθος. Για να ειναι βιωσιμη μια τετοια σχεση μακροπροθεσμα, ο,τι χρηματα μπαινουν στο σπιτι ειναι τα χρηματα ΤΟΥΣ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Το ημερολογιο σημερα δειχνει 1η Δεκεμβριου 2018, οχι 2008. Ενας 35αρης εχει περασει τα πιο γονιμα χρονια του για να χτισει καριερα μεσα στην κριση με 30% ανεργια και τους μισθους των 800€ σε δουλειες των 12ωρων. Επισης πόσοι 35αρηδες εχουν δικο τους σπιτι να καθεται, αδειο κιολας, γιατι με γονεις δε μετραει. Μαλλον ηλιθιοι θα ειναι ολοι οι εκατονταδες χιλιαδες που ξενιτευτηκαν τα τελευταια 10 χρονια. Αφου ο μεσος 35αρης δουλευει νον-στοπ απο τα 22 του, εχει δικο του σπιτι και μπορει και αποταμιευει κιολας. Το 2008 οντως μπορει να ισχυαν αυτα, τωρα πλεον οχι.


Να σου πω πως ισχυει. Εχει φτιαξει ο μπαμπας τα καλα χρονια κάποια σπιτια και βεβαια κάποιο θα δωσει προικα. Σεβαστο και πιθανο αλλα τι πιθανοτητες έχει να ειναι ξεχρεωμένο; Τα δάνεια σε τέτοια σπιτια έχουν ευρος 30ετιας-40ετιας. Στην καλυτερη θα πληρώνει ενα 200-300αρι το μηνα στην τραπεζα (κομμενη δοση μετα απο αποφαση δικαστηριου) αλλιως θα πληρωναν 700 ευρώ. Παλια τοση ηταν η δοση του δανειου και τωρα οι τραπεζες επαθαν κοκο μπλοκο. Γιατι έχασαν τα χρηματα τους.

Και για να μπεις βασικα στο νομο Κατσελη δεν μπορεις να έχεις πάνω απο 1 σπιτι. Οποτε το άλλο πρέπει να το πληρώνει κανονικα ο γιος. Αρα το τσάμπα σπιτι χωρις να πληρώνεις κάτι το μηνα που το ειδατε ρε παιδια;

εκτος και αν κανενας δουλευε στα καράβια ή επαιρνε πολλα λεφτά και μεσα σε μια 20ετια το ξεχρεωσε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Να σου πω πως ισχυει. Εχει φτιαξει ο μπαμπας τα καλα χρονια κάποια σπιτια και βεβαια κάποιο θα δωσει προικα. Σεβαστο και πιθανο αλλα τι πιθανοτητες έχει να ειναι ξεχρεωμένο; Τα δάνεια σε τέτοια σπιτια έχουν ευρος 30ετιας-40ετιας. Στην καλυτερη θα πληρώνει ενα 200-300αρι το μηνα στην τραπεζα (κομμενη δοση μετα απο αποφαση δικαστηριου) αλλιως θα πληρωναν 700 ευρώ.

Και για να μπεις βασικα στο νομο Κατσελη δεν μπορεις να έχεις πάνω απο 1 σπιτι. Οποτε το άλλο πρέπει να το πληρώνει κανονικα ο γιος. Αρα το τσάμπα σπιτι χωρις να πληρώνεις κάτι το μηνα που το ειδατε ρε παιδια;


Το τσαμπα σπιτι ισχυε μια φορα κι εναν καιρο. Πουλουσαν χωραφια στα χωρια και αγοραζαν προικα για τα παιδια διαμερισματα στη μεγαλη πολη. Αλλοι αγοραζαν μικρα για εκμεταλλευση (κατα κορον στη Θεσ/νικη κιολας), αλλοι μεγαλα για ιδιοκατοικηση. Αλλα αυτα γινοντουσαν στα 80ς, οχι πριν 10 και 15 χρονια που ειχαν φτασει τα σπιτια στο Περιστερι να εχουν 3,000 το τμ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Το τσαμπα σπιτι ισχυε μια φορα κι εναν καιρο. Πουλουσαν χωραφια στα χωρια και αγοραζαν προικα για τα παιδια διαμερισματα στη μεγαλη πολη. Αλλοι αγοραζαν μικρα για εκμεταλλευση (κατα κορον στη Θεσ/νικη κιολας), αλλοι μεγαλα για ιδιοκατοικηση. Αλλα αυτα γινοντουσαν στα 80ς, οχι πριν 10 και 15 χρονια που ειχαν φτασει τα σπιτια στο Περιστερι να εχουν 3,000 το τμ.


Ουυυυυ παλιά πετουσες μια πέτρα και ελεγες ως εκει που έφτασε ειναι το οικοπεδο μου. Αλλα τωρα νομιζω να καθομαστε να συζητάμε για τσάμπα σπιτια οταν τα μισα και πάνω νοικοκυρια ειναι στο νομο Κατσελη για τα υπερχρεωμενα επειδη πια δεν μπορουν να εξυπηρετησουν τα δανεια τους , και με 50% ανεργια και με 70% των νεων να παιρνει μισθο κάτω απο 800 ευρώ

τοτε πιστευω πως το παράδειγμα "Ειναι 35 ετών εχει δικο του σπιτι χωρις παγια χρεωση σε αυτο (δανεισμος ή ενοικιο καθε μηνα) και παιρνει και 1000 ευρω σιγουρα" δεν ειναι απιθανο μεν αλλα ειναι πιο σπάνιο δε. Δεν εκφραζει σιγουρα την μεση κατασταση στην Ελλαδα. Οποτε αν αυτος βρει και μια γυναικα να παιρνει άλλα τοσα τοτε συγκεντρωνουν ενα 1400-1500αρι και πιστευω μπορουν να παντρευτουν και να ζησουν μαζι.



Μπορει να φαινομαι λιγο υπολογιστικος αλλα οταν η άλλη και εσυ μαζι θα θέλετε να πάτε μια βολτα μια εκδρομη ενα σαββατοκυριακο και δεν έχετε και αρχισει η γκρινια και η στεναχωρια δεν θα ειναι ωραιο. Και αμα βρεθει και κανεις που μπορει να τα παρέχει αυτα μπορει και να χωρισετε ή να σε απατησει. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Σε κάποιους εχει φερθει πολυ σκληρά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ένα απο αυτα ειναι πως δεν απαντησες ποτε στην ερωτηση μου ποια δουλεια σε περιμενει στρωμένη στην επαρχια με 1000 ευρω το μήνα. Η ιδέα να αγορασεις ενα σπιτι σαν αυτο που έδειξες χθές για μενα ειναι επικινδυνη. Οταν ο πατερας μου έφτιαχνε το σπιτι του ηταν καθε μέρα πανω απο τον μηχανικο και ειχε προσλάβει τον καλυτερο εργολάβο. Τους πιεσε να κάνουν μεγαλυτερες τις κολονες και με το καλυτερο τσιμέντο. Αποζημιώθηκε γιατι στον σεισμο του 1999 το σπιτι ηταν μολις λιγων μηνών και άντεξε. Ο αλλος πισω έβαλε μανδυα στις κολονες.

Ελαιοχρωματιστές, αγρότες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κτηνοτρόφοι (εδώ δεν είμαστε στο χιλιάρικο μιλάμε για 2-3), χασάπηδες , μπακάληδες, ψαράδες (ίσως δεν είμαι από παράκτια περιοχή), μεταλλουργοί-αλουμινάδες, άτομα με χωματουργικά μηχανήματα, μικρές επιχειρήσεις όπως ψητοπωλεία σε χωριά ή προμηθευτές καταστημάτων, ακόμη και ανειδίκευτοι μεροκαματιάρηδες σε χωράφια μπορούν να καθαρίσουν χιλιάρικο γιατί υπάρχει τεράστια ζήτηση. Σου φτάνουν αυτά?

Δεν μπαίνεις απλα σε ενα σπιτι επειδη το πουλάνε φτηνά. Αυτα δεν ειναι αστεια πράγματα δεν πάς να ψωνισεις ένα λάπτο σου χαλάει στα 2 χρονια το αντικαθιστας.

Κόλλησες με το σπίτι αυτό εσύ. Δεν γουστάρεις, δεν μπαίνεις. Στα χωριά όλοι έχουμε σπίτια 200+ τετραγωνικά, δεν έχουμε ανάγκη το δυάρι στην Αθήνα. Το σπίτι αυτό στο έδειξα ως αντιπαραβολή στα 80.000 που έλεγες και σου είπα ότι μπορείς απλά να το νοικιάζεις. Και ναι βγαίνεις με τις ΔΕΚΟ και τον ΕΝΦΙΑ.



Αλήθεια εσύ το ρετιρέ των 80.000 χιλιάδων στην Αθήνα πως θα το νοικιάσεις και θα το συντηρήσεις? Με τους δύο μισθούς των 580 ευρώ από τις τηλεπωλήσεις και το ξεσκάτισμα? Τα παιδιά σου πως θα τα πηγαίνεις σχολείο κάθε μέρα? Θα αγγαρεύεις τον παππού? Ή θα τα αφήνεις μόνα τους να κυκλοροφορούν στην Αθήνα από τα 7? Όταν η συνοικία σου γεμίσει μετανάστες όπως έγινε πριν μερικά χρόνια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας θα μετακομοίσεις? Τη μία ώρα ταξιδάκι κάθε μέρα για να πας στη δουλειά την συνυπολογίζεις στο 8ωρο ή είναι χρόνος οικογένειας? Το αμάξι των 20.000 που θα το παρκάρεις? Στο υπόγειο του ρετιρέ ή θα πληρώνεις και πάρκινγκ από τους δύο παχυλούς μισθούς?



Επισης δεν ρωτησες καμια αν θέλει να την πάς εσυ στην επαρχια στο σπιτι που εδειξες και να την ταϊζεις τις κοτες απο το χωριο (εσυ τα έγραψες ετσι). Τα εγραψα και σε άλλο θρεντ αυτα δεν κανει οτι θελει ο καθενας γιατι πλεον δεν ειναι μονος του .... πάντα σε συνενοηση, δεν βαζεις το καπελάκι σου στραβα και φευγεις εισαι ο άντρας κάποιας και αυτη ειναι η γυναικα σου.Αν αυτο γινεται έχεις δώσει λάθος μηνύματα.

Ο,τι να ναι. Δεν αναγκάζεις καμία να έρθει πουθενά. Όποια θέλει έρχεται. Πάντως αν γνώριζα κάποια που προτιμά να τρώει το γεμάτο ορμόνες γιαούρτι σου στην Αθήνα, την μπανάνα Αφρικής του 1,5 ευρώ και να ξεσκατίζει γέρους στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για 600 ευρώ από το να ζει επαρχία άνετα με τα παιδιά της, να τρώει την κότα ελευθέρας βοσκής και τη βιολογική ντομάτα, σίγουρα θα είχα αμφιβολίες για το επίπεδο IQ της και δεν θα ήθελα πολλές σχέσεις εξ αρχής.

Επισης δεν μπορω εγω να απαγορευσω στην γυναικα να κάνει καριέρα και να τα θεωρω βλακειες αυτα οπως εσυ. Αν θέλει θα κανει και καριερα και κυκλους και θα ανοιχτει εννοειται θα το κάνει. Ξερω πολλες μαμαδες που δουλευουν ταυτοχρονα και έχουν χρονο και για τα παιδια τους δυσκολα μεν αλλα έχουν.

Δεν απαγόρευσα σε κανέναν τίποτα. Ποσώς με ενδιαφέρει. Βρίσκεις έναν άνθρωπο που έχετε κοινούς στόχους και φιλοσοφία ζωής και κάνετε τη δουλειά σας. Κι εγώ ξέρω πολλά παιδιά που τρώγαν ξύλο στο σπίτι και είναι μια χαρά τυπάκια, ας πάρω καινούργια ζώνη λοιπόν να βγάζω τα γούστα μου στα παιδιά μου.


Επισης δεν δέχομαι ουτε τον ισχυρισμο σου οτι αν θέλω να βγαλω περισσοτερα λεφτά θα πρέπει να βρω και 2η και 3η δουλεια εγω και να ζοριστω παραπανω. Ειναι και η γυναικα ισοτιμο μέλος της οικογενειας και ικανο. Αντι να δουλευω εγω 3 δουλειες θα δουλευει ο καθενας απο μια και αυτο ειναι αρκετο. Επισης σε περιπτωση χωρισμων δεν εχω καμια απαιτηση απο την περιουσια της πριν παντρευτουμε ουτε αυτη απο την δική μου. Μονο οτι λέει ο νομος και φτιάξαμε απο κοινου.Ποτε δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωη. Και προσωπικα δεν γουσταρω να ξεφτυλιζομαι στα δικαστηρια με κάποια που μέχρι προτινος αγαπιομασταν.

Μη ζορίζεσαι παραπάνω τότε. Απλό το πράγμα. Ο καθένας κάνει ότι νομίζει αυτός καλύτερο. Δείξε μου βέβαια έναν άνθρωπο που έφτιαξε κάτι καλό δίχως ζόρια να πάω να τον ρωτήσω πως.

Αυτα ειναι μοντέλα που δουλευαν παλαιοτερα και πλεον έχουν αποτυχει παταγωδως. Οποτε για μενα η θέση σου δεν ειναι αποδεκτή ευχομαι αν τελικά καταφερεις να εισαι σε αυτη τη πορεια να μην αποτυχει αλλα προσωπικα δεν θα το δοκιμαζα καν. Σορρυ ειμαι ειλικρινης και δεν πιστευω οτι θα δουλεψει στη πράξη.

Το ότι άλλαξαν τα μοντέλα δεν σημαίνει ότι απέτυχαν τα παλιά. Πολλές φορές η αλλαγή είναι κατευθυνόμενη και όχι πάντα προς το καλύτερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ελαιοχρωματιστές, αγρότες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κτηνοτρόφοι (εδώ δεν είμαστε στο χιλιάρικο μιλάμε για 2-3), χασάπηδες , μπακάληδες, ψαράδες (ίσως δεν είμαι από παράκτια περιοχή), μεταλλουργοί-αλουμινάδες, άτομα με χωματουργικά μηχανήματα, μικρές επιχειρήσεις όπως ψητοπωλεία σε χωριά ή προμηθευτές καταστημάτων, ακόμη και ανειδίκευτοι μεροκαματιάρηδες σε χωράφια μπορούν να καθαρίσουν χιλιάρικο γιατί υπάρχει τεράστια ζήτηση. Σου φτάνουν αυτά?



Κόλλησες με το σπίτι αυτό εσύ. Δεν γουστάρεις, δεν μπαίνεις. Στα χωριά όλοι έχουμε σπίτια 200+ τετραγωνικά, δεν έχουμε ανάγκη το δυάρι στην Αθήνα. Το σπίτι αυτό στο έδειξα ως αντιπαραβολή στα 80.000 που έλεγες και σου είπα ότι μπορείς απλά να το νοικιάζεις. Και ναι βγαίνεις με τις ΔΕΚΟ και τον ΕΝΦΙΑ.




Ο,τι να ναι. Δεν αναγκάζεις καμία να έρθει πουθενά. Όποια θέλει έρχεται. Πάντως αν γνώριζα κάποια που προτιμά να τρώει το γεμάτο ορμόνες γιαούρτι σου στην Αθήνα, την μπανάνα Αφρικής του 1,5 ευρώ και να ξεσκατίζει γέρους στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για 600 ευρώ από το να ζει επαρχία άνετα με τα παιδιά της, να τρώει την κότα ελευθέρας βοσκής και τη βιολογική ντομάτα, σίγουρα θα είχα αμφιβολίες για το επίπεδο IQ της και δεν θα ήθελα πολλές σχέσεις εξ αρχής.



Δεν απαγόρευσα σε κανέναν τίποτα. Ποσώς με ενδιαφέρει. Βρίσκεις έναν άνθρωπο που έχετε κοινούς στόχους και φιλοσοφία ζωής και κάνετε τη δουλειά σας. Κι εγώ ξέρω πολλά παιδιά που τρώγαν ξύλο στο σπίτι και είναι μια χαρά τυπάκια, ας πάρω καινούργια ζώνη λοιπόν να βγάζω τα γούστα μου στα παιδιά μου.




Μη ζορίζεσαι παραπάνω τότε. Απλό το πράγμα. Ο καθένας κάνει ότι νομίζει αυτός καλύτερο. Δείξε μου βέβαια έναν άνθρωπο που έφτιαξε κάτι καλό δίχως ζόρια να πάω να τον ρωτήσω πως.



Το ότι άλλαξαν τα μοντέλα δεν σημαίνει ότι απέτυχαν τα παλιά. Πολλές φορές η αλλαγή είναι κατευθυνόμενη και όχι πάντα προς το καλύτερο.

Δυο σημαντικές δουλειές που ξέχασες στην Επαρχία

  • Αγροτική παραγωγή (χωράφια και λοιπά)

  • Κτηνοτροφική μονάδα



Στη 2η δουλειά ακόμα με κότες και αγελάδες ή και με πρόβατα μπορείς να την κάνεις
Μη σας πω ότι το Πάσχα αν έχεις πρόβατα μπορείς στο χωριό ή σε πολλά χωριά να έχεις τέτοια ζήτηση και να πάρεις όσο ένας κρεοπώλης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,088 μηνύματα.
Η απορία μου είναι, γιατί παλιά οι άντρες δεν είχαν πρόβλημα να δουλεύουν και να χρηματοδοτούν την οικογένεια τους και τώρα το θεωρούν κοροϊδια ή έστω περίεργο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelo27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Angelo27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 126 μηνύματα.
...Εδώ, όμως, δεν το συζητάμε με εξατομικευμένα παραδείγματα, αλλά βλέπουμε το γενικότερο πλαίσιο και νομίζω ότι κανείς μας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η επιλογή αυτή, στη σημερινή κοινωνία, οδηγεί σε οικονομική εξάρτηση (άρα και εξάρτηση επιβίωσης) του ενός συντρόφου-γονέα από τον άλλο, με όλα τα προβλήματα (σχέσεις εξουσίας) που αυτό που μπορεί να δημιουργήσει.
Και που οδηγεί σε οικονομική εξάρτηση τη γυναίκα, η ίδια δε κινδυνεύει από κάτι (και ειδικά από εξάρτηση επιβίωσης που αναφέρεις) γιατί νομικά είναι πλήρως κατοχυρωμένη για κάθε ενδεχόμενο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η απορία μου είναι, γιατί παλιά οι άντρες δεν είχαν πρόβλημα να δουλεύουν και να χρηματοδοτούν την οικογένεια τους και τώρα το θεωρούν κοροϊδια ή έστω περίεργο;


Διότι έχουν περάσει 60 χρόνια φεμινισμού και σεξουαλικής απελευθέρωσης. Ο άντρας ανέκαθεν ήθελε σεξ από την γυναίκα και η γυναίκα ανέκαθεν το γνώριζε αυτό. Απλά παλαιότερα για να γαμήσει ο άντρας έπρεπε να παντρευτεί τις περισσότερες φορές, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να έχει και τα μέσα να συντηρήσει οικογένεια, πράγμα που σήμαινε πως έμπαινε αρκετά μικρός στην νοοτροπία της εργασίας και των υποχρεώσεων.

Μετά την απελευθέρωση το σεξ έγινε τζάμπα πρακτικά και πολύ πιο προσβάσιμο. Οι γυναίκες οδηγήθηκαν να πιστεύουν πως αυτό που σε κάνει χαρούμενο είναι η δουλειά και πως το να κάνεις οικογένεια είναι καταπίεση οπότε κυνήγησαν την δουλειά και όχι την οικογένεια. Γέμισε λοιπόν ο τόπος από γυναίκες 18 ως 35 ανύπαντρες και πρόθυμες για σεξ. Γιατί λοιπόν ένας άντρας να παντρευτεί όταν έχει τόσο μεγάλη πρόσβαση σε ελεύθερο σεξ? Απλά βρίσκεις μια δουλειά να συντηρείς τον εαυτό σου και περνάς τα 20 μέχρι τα 40 σε ευκαιριακές σχέσεις. Στα 40 βρίσκεις μια απελπισμένη 35αρα που βλέπει τα ωάρια της να τελειώνουν και κατάλαβε πως το να δουλεύει 10 ώρες την μέρα για την καριέρα της δεν την χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά την γεμίζει άγχος και κάνετε οικογένεια. Για σένα δεν άλλαξε τίποτα, πάλι δουλεύεις το ίδο, ο μισθός διπλασιάστηκε γιατί δουλεύει και η γυναίκα και απέκτησες και δωρεάν υπηρέτρια. Ντάξει σου πρίζει λίγο τα @@ με την γκρίνια της αλλά όλοι ξέρουμε ότι έχει τόσο μεγάλη ανάγκη το γάμο και τα παιδιά που θα κάνει τουμπεκί. Μπορείς ταυτόχρονα στα 50 να έχεις και κανένα 25χρονο γκομενάκι, το οποίο εντυπωσιάζεται από τις μαλακίες που του λες, γουστάρει που είσαι και μεγαλύτερος και δεν έχει και απαιτήσεις καθώς και γι αυτήν προέχει η καριέρα της, μόνο 25 είναι άλλωστε. Αυτά είναι τα κίνητρα.

Επίσης έχεις τύπος στον κοινωνικό σου περίγυρο σα το Devil που θα σε πούνε Ελληναρά, κομπλεξικό, ότι θες να το παίζεις άντρας και να επιδυκνίεις τα λεφτά σου για να βγαίνεις από πάνω στην γυναίκα σου και την πλειονότητα των θυλικών 18 με 35 που θα σε πουν οπισθοδρομικό, φαλλοκράτη, σεξιστή, τελειωμένο κτλ κτλ.

Όπως βλέπεις αν δεν είσαι πολύ ξεροκέφαλος και αποφασισμένος λες δε γαμιέται και κάνεις κι εσύ το ίδιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,088 μηνύματα.
Και που οδηγεί σε οικονομική εξάρτηση τη γυναίκα, η ίδια δε κινδυνεύει από κάτι (και ειδικά από εξάρτηση επιβίωσης που αναφέρεις) γιατί νομικά είναι πλήρως κατοχυρωμένη για κάθε ενδεχόμενο.
Εκτός από αυτό (που είναι σημαντικό), αν ο άντρας αφήσει τη γυναίκα και το παιδί στο δρόμο χωρίς διατροφή, δε θα φταίει το οτι η γυναίκα δε δούλευε αλλά το οτι η γυναίκα έκανε λάθος επιλογή να κάνει παιδί με έναν τέτοιο αποτυχημένο άνθρωπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Η απορία μου είναι, γιατί παλιά οι άντρες δεν είχαν πρόβλημα να δουλεύουν και να χρηματοδοτούν την οικογένεια τους και τώρα το θεωρούν κοροϊδια ή έστω περίεργο;

Δε μπορεις να συγκρινεις ανομοιες εποχες. Μηλα με πορτοκαλια. Αλλη αγορα εργασιας, αλλες αναγκες. Επισης σε αγροτικες οικογενειες, που αποτελουσαν την πλειοψηφια του πληθυσμου της Ελλαδας, ολοι δουλευαν. Αντρες, γυναικες, παιδια, παππουδες, ολοι εβαζαν ενα χερακι για να υπαρχει φαγητο στο τραπεζι.

Πιστευω οτι ολα ειναι εσωτερικο θεμα του ζευγαριου. Αν μεταξυ τους τα βρουν, εμας δε μας πεφτει λογος. Και θεωρω πως η αποψη: "Σιγα μη δουλευω εγω για να καθεται σπιτι η γυναικα μου" εκφραζεται κυριως απο ατομα που ειναι πολλα χρονια μακρια απο τη δημιουργια οικογενειας. Απο 20αρηδες την εχω ακουσει, οχι απο μεγαλυτερους.

Επισης συμφωνω με τον hacker οτι το να παρκαρουν τα παιδια αλλου οι μαναδες για να δουλευουν σε δουλειες των 500 ευρω, αν δεν υπαρχει απολυτη αναγκη, ειναι ηλιθιο. Δηλαδη αν μια γυναικα δουλευει στο Γρηγορη, κανει καριερα; Της προσφερει ικανοποιηση η δουλεια της; Θεωρωντας δεδομενο οτι ειναι σιγουρη με τον ανθρωπο της (αλλιως γιατι να κανει παιδι μαζι του) και τα εξοδα βγαινουν, δε βλεπω λογο να κανει μια τετοια επιλογη, εκτος αν ειναι ακραια φεμινιστρια ή ο αντρας της ειναι σκρουτζ.

Τελος, οπως εγραψα και σε πιο πανω μηνυμα, σε μια οικογενεια δε πρεπει να υπαρχουν τα λεφτα σου και τα λεφτα μου, αλλα τα λεφτα μας. Δε πα να βγαζει ο ενας 5,000 και ο αλλος 500. Τα συνολικα λεφτα του σπιτιου ειναι 5.500. Αμα δε μπορεις να μοιραστεις το ταμειο, μαλλον δε μπορεις να μοιραστεις γενικα τη ζωη σου με καποιον...

Εκτός από αυτό (που είναι σημαντικό), αν ο άντρας αφήσει τη γυναίκα και το παιδί στο δρόμο χωρίς διατροφή, δε θα φταίει το οτι η γυναίκα δε δούλευε αλλά το οτι η γυναίκα έκανε λάθος επιλογή να κάνει παιδί με έναν τέτοιο αποτυχημένο άνθρωπο.

Ο πατερας πληρωνει τη διατροφη του παιδιου βεβαια, οχι της πρωην γυναικας του. Και αν δε μπορει αυτη να το συντηρησει, το ορθοτερο θα ηταν να αναλαβει την ανατροφη του αυτος που εχει τη δυνατοτητα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η απορία μου είναι, γιατί παλιά οι άντρες δεν είχαν πρόβλημα να δουλεύουν και να χρηματοδοτούν την οικογένεια τους και τώρα το θεωρούν κοροϊδια ή έστω περίεργο;

Γιατί αν η γυναίκα δεν είναι καλή στο να 'ναι γυναίκα καλύτερα να συμμετέχει στα έξοδα του σπιτιού. Όταν οι γυναίκες έχουν 100 ψυχολογικά που βγαίνουν σε daddy issues και ζήλιες, δεν προσέχουν να ικανοποιούν τον άντρα ψυχολογικά και σεξουαλικά, το σώμα τους έχει πλαδαριάσει καθώς έχουν να κάνουν γυμναστική από το γυμνάσιο, δεν ξέρουν καν να μαγειρεύουν και δεν αφήνουν τον άντρα να κοιτάξει/πάει με άλλη, τότε τι ακριβώς περιμένει η γυναίκα; Τον ιππότη; Λολ

Δεν λέω πως θα 'θελα εγώ κάτι τέτοιο, αλλά οι άντρες που θέλουν μια παραδοσιακή σχέση αυτά ζητάνε.


Αρχική δημοσίευση από: Himela
Εκτός από αυτό (που είναι σημαντικό), αν ο άντρας αφήσει τη γυναίκα και το παιδί στο δρόμο χωρίς διατροφή, δε θα φταίει το οτι η γυναίκα δε δούλευε αλλά το οτι η γυναίκα έκανε λάθος επιλογή να κάνει παιδί με έναν τέτοιο αποτυχημένο άνθρωπο.
Δεν φταίει η γυναίκα που επέλεξε βλάκα να παντρευτεί; Επίσης γτ οι άντρς να δίνουν διατροφή και όχι και οι γυναίκες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstantinantia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Μετά την απελευθέρωση το σεξ έγινε τζάμπα πρακτικά και πολύ πιο προσβάσιμο. Οι γυναίκες οδηγήθηκαν να πιστεύουν πως αυτό που σε κάνει χαρούμενο είναι η δουλειά και πως το να κάνεις οικογένεια είναι καταπίεση οπότε κυνήγησαν την δουλειά και όχι την οικογένεια. Γέμισε λοιπόν ο τόπος από γυναίκες 18 ως 35 ανύπαντρες και πρόθυμες για σεξ. Γιατί λοιπόν ένας άντρας να παντρευτεί όταν έχει τόσο μεγάλη πρόσβαση σε ελεύθερο σεξ? Απλά βρίσκεις μια δουλειά να συντηρείς τον εαυτό σου και περνάς τα 20 μέχρι τα 40 σε ευκαιριακές σχέσεις. Στα 40 βρίσκεις μια απελπισμένη 35αρα που βλέπει τα ωάρια της να τελειώνουν και κατάλαβε πως το να δουλεύει 10 ώρες την μέρα για την καριέρα της δεν την χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά την γεμίζει άγχος και κάνετε οικογένεια. Για σένα δεν άλλαξε τίποτα, πάλι δουλεύεις το ίδο, ο μισθός διπλασιάστηκε γιατί δουλεύει και η γυναίκα και απέκτησες και δωρεάν υπηρέτρια. Ντάξει σου πρίζει λίγο τα @@ με την γκρίνια της αλλά όλοι ξέρουμε ότι έχει τόσο μεγάλη ανάγκη το γάμο και τα παιδιά που θα κάνει τουμπεκί. Μπορείς ταυτόχρονα στα 50 να έχεις και κανένα 25χρονο γκομενάκι, το οποίο εντυπωσιάζεται από τις μαλακίες που του λες, γουστάρει που είσαι και μεγαλύτερος και δεν έχει και απαιτήσεις καθώς και γι αυτήν προέχει η καριέρα της, μόνο 25 είναι άλλωστε. Αυτά είναι τα κίνητρα.

Επίσης έχεις τύπος στον κοινωνικό σου περίγυρο σα το Devil που θα σε πούνε Ελληναρά, κομπλεξικό, ότι θες να το παίζεις άντρας και να επιδυκνίεις τα λεφτά σου για να βγαίνεις από πάνω στην γυναίκα σου και την πλειονότητα των θυλικών 18 με 35 που θα σε πουν οπισθοδρομικό, φαλλοκράτη, σεξιστή, τελειωμένο κτλ κτλ.

Όπως βλέπεις αν δεν είσαι πολύ ξεροκέφαλος και αποφασισμένος λες δε γαμιέται και κάνεις κι εσύ το ίδιο.


Δυστυχώς αν και περήφανη ετεροφυλόφιλη γυναίκα, οφείλω να παραδεχτώ την αλήθεια των λεγομένων σου, εκεί κατέληξε το φύλο μου. Και όλο αυτό το χάλι έχει πλάσει και τους σημερινούς <<άντρες>>. Έχουν αποδεχτεί αμαχητί τον εκφυλισμό τους και θεωρούν σεξιστικό κι άλλες τέτοιες νεόφερτες βλακείες :sick:, να διεκδικήσουν την θέση τους σε μία σχέση,οικογένεια,κοινωνία κλπ κλπ. Και για να σε πείσουν ότι είναι ομαλή αυτή η ανωμαλία, σου δίνουν ακραία παραδείγματα υπανθρώπων που δεν γνωρίζουν τις λέξεις σεβασμό και εκτίμηση στον σύντροφό τους.
Αλλά όλα αυτά είναι συζητήσεις επί συζητήσεων και άδικα λόγια εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση.Το θέμα του σημερινού προτύπου οικογένειας που επιβάλλεται, έχει βαθιές και σαθρές ρίζες κι όλοι μας σήμερα αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα αλλάξει η γενικότερη πολυεπίπεδη αυτή κατάσταση, την αποδεχόμαστε ως φυσιολογική και ανακυκλωνόμαστε γύρω απ'το τί θα ήταν λιγότερο κακό. Το μη χείρον, βέλτιστον που λέμε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Angelo27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Angelo27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 126 μηνύματα.
Ο πατερας πληρωνει τη διατροφη του παιδιου βεβαια, οχι της πρωην γυναικας του. Και αν δε μπορει αυτη να το συντηρησει, το ορθοτερο θα ηταν να αναλαβει την ανατροφη του αυτος που εχει τη δυνατοτητα...

H Himela εννοεί αν ο άντρας της είναι απένταρος και δεν έχει μία να δώσει, τότε είναι πρόβλημα και της γυναίκας που έκανε το παιδί της με αυτόν τον άνθρωπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top