Ευχαριστώ πολύ Νίκο! Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα είναι πολύ ταμπού το θέμα της ψυχολογίας. Μ'αρέσει να το συζητάω δημόσια και γενικά πέρα από το ότι με βοηθάει να μοιράζομαι την εμπειρία μου με μία ψυχική διαταραχή, θέλω να δουν και οι άλλοι ότι δεν είναι μόνοι και μπορούν να βρουν βοήθεια. Θα κάνω updates μία φορά την εβδομάδα (συνολικά 4 εβδομάδες μέχρι να ξαναδώ την ψυχίατρό μου). Την Τρίτη I double my dose οπότε εκεί ίσως φανεί η διαφορά. Παίρνω 5 mg αυτή τη στιγμή. Δεν έχω παρατηρήσει παρενέργεια πέρα από, ίσως, την αναγούλα.
Δεν είναι ταμπού ειδικά αν το μοιράζεσαι με άτομα που υπάρχει ενσυναίσθηση.
Η αγωγή με σήκωσε από το κρεβάτι πριν κάποιο διάστημα που βίωσα την μεγαλύτερη απώλεια στην ζωή..Ένα θάνατο..Ένα ξεριζωμό ψυχής που λέω..
Πηρα αγωγή για έξη μήνες..Δεν μπορυσα να το δεκτό ειχα καθηλώσει το σωμα μου μεσω της σκεψης μου ..Τοση δυναμη έχει η σκέψη μας αν την αφησουμε ελευθερη ..
Το άγχος θανάτου ήταν μόνιμο..Η κορτιζολη σ εμένα είχε εξαφανίσει την σεροτονινη ντοπαμινη και τους άλλους νευροδιαβιβαστες που θα με βοηθούσαν να είμαι έστω λειτουργική..
Δεν είναι τόσο απλό είναι εγκεφαλική χημική διατάραξη. Ειναι ιατρικη πλεον ολο αυτο ειναι νευρολογια .Υπαρχει αιματολογικη ή ακομα και απεικόνιση της χημικής Διαταραχής. Επιβάλλεται αγωγή..Όπως με την καρδιά οταν δεν λειτουργεί καλά δεν λαμβάνουμε αγωγή;
Την δουλεια την έκανε όμως η ψυχοθεραπεία..
Το κομμάτι του θανάτου και της απώλειας είναι το δυσκολότερο, αυτό που έμαθε..
Ξέρεις τα πάντα ξεπερνιουνται στη ζωή, με ή χωρίς αγωγή...Το ότι λαμβάνει κάποιος αγωγή δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερος. Ίσα ίσα ειναι παραπάνω ευαίσθητος.
Ένα πράγμα δεν ξεπερνιέται και αυτή είναι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής..
Αυτη είναι που σε παρασύρει...κανένας και τίποτα δνε μπορεί να σε αγγίξει μετά εφόσον έχεις βιώσει την μεγαλύτερη στεναχώρια..
Δεν μπορείς ούτε να μετανιώσεις ούτε να ζητήσεις συγνώμη ούτε να ξανααγγιξεις την ύλη αυτού του ανθρώπου..
Συνεχίζεις μόνο να τον έχεις σαν ψυχή και φροντίζεις αυτή..
Προσπάθησε να αποδεχτείς το εαυτό σου.
Μην τον πολεμάς, μην θες να σκοτώσεις σαν να μην υπήρχε ποτέ αυτό το κομμάτι του εαυτού σου .
Όποιο και να είναι, με ιδεοληψίες ή χωρίς,με ευαισθησίες, με αδυναμίες και με ότι άλλο σε προβληματίζει .
Όταν έρθει η πλήρη αποδοχή του εαυτού σου θα έρθει και η αγάπη αυτού.
Δεν θα ντρέπεσαι να μιλάς γι αυτο ούτε να φοβάσαι ότι θα χαρακτηριστείς.
Έπειτα επιστράτευσε το άλλο κομμάτι του εαυτού σου ..
Δεν είμαστε μόνο θλιμμένοι αδύναμοι η ευαίσθητοι, είμαστε και δυνατοί τολμηροί ικανοί.
Ζούμε πορευόμαστε εσύ σπουδαζεις απ οτι καταλαβα άλλοι δουλεύουν...
Αυτή η δύναμη και η τόλμη μας μας έφτασε στο σήμερα..
Αποδεξου τον εαυτό σου αγαπησε τον και βγάλε το δυνατό σου κομμάτι επάνω ώστε να μην επισκιάζει την ολοτητα σου το αδυναμο που όλοι κρύβουμε μέσα μας .
Μην βιάζεσαι ο δρόμος της αγωγής είναι λίγο δύσκολος θέλει ένα 2μηνο να δώσει πλήρη επίπεδα στο αίμα..
Μέχρι τότε μια θα είσαι πάνω μία κάτω.
Δεν είναι γραμικη δυστυχώς η πορεία των ψυχιατρικων αγωγών..
Μην μείνεις όμως στη αγωγή..Η αγωγή κουκουλωνει τα συμπτώματα και σου δίνει ένα πουσαρισμα να ξεκινήσεις και πάλι την καθημερινότητα σου .
Ειδικά στις κρίσεις πανικού, αγκάλιασε τες μην τις φοβάσαι τότε θα πάψουν να έρχονται.
Κάτι σου λένε...σου λένε φροντισε με ,εχεις πιέσει το εαυτό σου ...
Η ψυχοθεραπεία είναι το αληθινό φάρμακο.
Ψυχοθεραπεία και πίστη πνευματικότητα.
Ειδικά στο θέμα της απώλειας η επιστήμη έχει εντάξει τον κλάδο της ποιμαντικης ψυχολογίας, τα ήθη και έθιμα του Χριστιανισμου γιατί απόδεδειγμενα δίνει απαντήσεις σε αρκετά υπαρξιακά ζητήματα.
Μια απώλεια ζούμε όλοι μας, είτε τη απώλεια του παλιού μας ήρεμου εαυτού, είτε ενός χωρισμού είτε μιας εργασιακής αποτυχίας ή το χειρότερο μιας ανθρώπινης ζωής που όταν φεύγει παίρνει μαζί της και ένα κομμάτι της δικής μας ψυχής...
Να θυμάσαι ότι τα πράγματα μπορεί να ήταν και χειρότερα..Να μην ξεχνάς κάθε βράδυ να νιώθεις ευγνωμοσύνη για τα απλά καθημερινά που έχεις και τα θεωρούμε δεδομένα..
Φτιάξε στο μυαλό σου θετικές συνδέσεις. Έτσι εκπαιδευεις τους νευρώνες να σπάσουν το μοτίβο των αρνητικών συνδέσεων-σκέψεων.
Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο χρειάζεται δουλειά.
Μέσα από τη ψυχοθεραπεία και τη δουλειά όμως το καταφέρνουμε και μετά η ζωή αποκτά άλλο νόημα πίστεψε με .
Ευγνώμων να είσαι, βάλε την ευγνωμοσύνη και τη προσευχή στο δικό σου θεό..Όπου και αν πιστεύεις.
Καλή δύναμη συνοδοιπόρε σου εύχομαι στο δικο σου μοναχικό δρόμο .Αυτή ειναι η ψυχοθεραπεία ,μοναχικη ! Να θυμάσαι όμως ότι κάνεις το σπουδαιότερο δώρο αυτή τη στιγμή στο εαυτό σου, το φροντίζεις...άκουσε τον ..
Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο ελπίζω να μην σε κούρασα .Η Παναγιτσα μας να ειναι πάντα κοντά σου