Φιλίες μέσω net.. άγνωστοι μεταξύ αγνώστων

Πιστεύετε οτι μπορεί να υπάρξει φιλία μέσω των internet forums;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 112)
  • Φυσικά, αυτό που μετράει σε ένα φίλο είναι η ψυχή του

    Ψήφοι: 34 30.4%
  • Μόνο αν μιλάμε [b]και[/b] προσωπικά (μέσω instant messenger, pms κτλ)

    Ψήφοι: 35 31.3%
  • Μόνο αν έχουμε γνωριστεί [b]και[/b] από κοντά, έστω μια φορά

    Ψήφοι: 16 14.3%
  • Όχι, εκτός αν γίνουμε φίλοι κανονικά, αφότου γνωριστούμε από κοντά

    Ψήφοι: 19 17.0%
  • Όχι, ακόμα κι αν γνωριστούμε από κοντά

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Όχι, και επιπλέον δεν γνωρίζω ποτέ άτομα από το διαδίκτυο από κοντά

    Ψήφοι: 2 1.8%
  • Όχι, δεν αφήνω τον εαυτό μου να παρασυρθεί συναισθηματικά από ένα απορόσωπο κουτί

    Ψήφοι: 2 1.8%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 4 3.6%

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ας το αφήσουμε στην κρίση των συνομιλητών μας λοιπόν και ας γυρίσουμε στο θέμα μας :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Oντως :) Παντως δεν εφυγα απο το θεμα. Εκανα ενα σωρο σκεψεις και ερωτησεις. Διαλιεεεχτεεε :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, ότι η παραπάνω συζήτηση περί λανθασμένης αυτοαντίληψης αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα εύγλωττο παράδειγμα λανθασμένης αυτοαντίληψης, με την έννοια της περιχαράκωσης πίσω από εμμένουσες προσωπικές θέσεις.

Όλοι οι άνθρωποι πάσχουν λίγο ή πολύ από λανθασμένη αυτοαντίληψη. Οι σοφοί λένε ότι όποιος ανακαλύψει τη σωστή αυτοαντίληψη φτάνει στη φώτιση και στη νιρβάνα, σημείο που νομίζω ότι κανένας μας δεν έχει έστω προσεγγίσει. Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, η όλη συζήτηση αυτοαναιρείται. Αν περιμέναμε να φτάσουμε στην αυτοεπίγνωση για να κάνουμε φίλους, μέσω διαδικτύου ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, θα περνούσαμε χίλιες μετενσαρκώσεις μέσα στη μοναξιά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Δεν εχεις αδικο, ωστοσο , δε νομιζω οτι το θεμα ειναι διακόπτης on-off, ή μαυρο-ασπρο. Η εικονα που σχηματιζεται ειναι ισως σαν παζλ. Ειναι εφικτο να υπαρχει προσεγγιση. Δεν παμε απο το μηδεν στην φωτιση. Ισα ισα, σχεδον ολοι ειμαστε καπου αναμεσα. Ε οσο γινεται, πρεπει να προσπαθουμε να προσεγγιζουμε. Δεν ειπε κανείς να φτασουμε τη φωτιση για να κανουμε φιλιες, ας μην υπερβαλλουμε. (αλλωστε πιθανον αν φτασει καποιος τη φωτιση να μην εχει αναγκη φιλιες :P ) Οπως ειπα ηδη, ολοι εχουμε τα εμποδιά μας, τις εμπλοκες μας κλπ. Αρκει να προσπαθουμε να τις λυνουμε. Και πριν γινει αυτο, πρεπει να αντιληφθουμε οτι υπαρχουν. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rasmus

Νεοφερμένος

Η rasmus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
εγω πιστευω οτι μπορει να υπαρξει φιλία μεσα απο τα internet forums-αν και ειναι σπανιο, οχι γιατι ειμαστε στο internet αλλα γιατι γενικα οι φιλιες οι αληθινες ειναι σπανιες και δυσευρετες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Madrugada*

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Madrugada* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 808 μηνύματα.
Βασικα ο ορος "net" που υπαρχει στον τιτλο ειναι τοσο γενικος...
μπορει να γνωρισεις καποιον:

*μεσα απο καποιο site τυπου myspace, facebook, hi5 etc που εχει φωτογραφιες, σχολια απο φιλους του κλπ
*επειδη παιζετε μαζι online καποιο παιχνιδι
*απο διαφορα μερη που απλως κανεις chat χωρις φωτογραφιες οπως το mirc
*απο fora που ειτε ειναι γενικου περιεχομενου ειτε ανηκουν σε fan clubs τραγουδιστων, ηθοποιων, αυτοκινητων οτιδηποτε!

Ε, μου εχει τυχει
-να γνωρισω ατομο απο forum, αλληλο συμπαθιομαστε, ανταλλασσουμε msn, γνωριζομαστε απο κοντα, βγαινουμε περναμε τελεια κτλπ αλλα σε καποια φαση να ξενερωσω γιατι απο καποιες πραξεις του καταλαβα οτι ειναι πολυ ανωριμο η οτι τελοσπαντων δεν ταιριαζουμε. θα μπορουσε καλλιστα να ειχε γινει και στην πραγματικη ζωη!
-να γνωρισω αλλο ατομο απο κοντα, που ομως ο καλυτερος μου φιλος τον γνωρισε στο ιντερνετ, και αποδειχθηκε και γ@μω τα παιδια, και εδω και 3 περιπου χρονια κανουμε πολυ στενη παρεα, εχουμε πολλα κοινα βιωματα, ομορφα και ασχημα, και εχει κανει για'μενα οσα δεν εχουν κανει αλλοι φιλοι που τους ξερω και αρκετα χρονια παραπανω απο αυτον! Εχω γνωρισει ολους τους φιλους και την οικογενεια του, ειναι νορμαλ ατομο κλπ
-Ομως, εχει τυχει σ'ενα φιλο μου gay, να μπει σε ενα site που γνωριζεις gay ατομα, να γνωρισει καποιον που του εχει πει οτι ειναι 19, με φωτογραφιες κανονικα.. και μετα απο κανενα χρονο που μιλουσαν χωρις να εχουν ειδωθει, να του εξομολογειται πως δεν ειναι 19 αλλα 28 παντρεμενος...

Οποτε δε γινεται να προβλεψεις η να απορριψεις αμεσως καποιο σεναριο! Μπορεις ανετα στην πορεια να δημιουργησεις μια σχεση αν θελεις, εφοσον ομως εισαι επιφυλακτικος και σκεφτεσαι με κριση, εφοσον γνωριστειτε απο κοντα, ωστε να δεις και την αυρα του αλλου κτλπ. Και δεν ειναι αναγκη να χαρακτηριστει φιλια εξ'αρχης, αλλα δυνάμει φιλια. Στην αρχη απλη γνωριμια, και σταδιακα κατι παραπανω..
Αυτο που δε μου αρεσει ειναι τα ατομα που μπαινουν στο internet με σκοπο να βρουν καποιον να κανουν σχεση, και μαλιστα πριν καν ιδωθουν, να λενε στους αλλους οτι ειναι μαζι και να ζουν σε μια ονειρικη πραγματικοτητα.. Απο την αλλη δεν ειναι απιθανο να γνωρισεις καποιον και να καταληξει εκει η γνωριμια, σταδιακα και σε βαθος χρονου! Δεν νομιζω πως ειναι κατακριτεο κατι τετοιο. βεβαια αυτη ειναι μονο η αποψη μου, ο καθενας κανει ο,τι πιστευει και θεωρει καλο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Η δική μου εκδοχή περί διαδικτυακής (και μόνο) φιλίας, περιορίζεται στην αρχική βαθμίδα της έννοιας, δηλαδή στην αμοιβαία εκτίμηση και συμπάθεια όπως έγραψα κάπου πρόσφατα!
Ας μη γελιώμαστε, από κει και πέρα μόνο ειδικές καταστάσεις άμεσων προσωπικών εμπειριών από κοινού και όχι βέβαια μέσω...οθόνης θα σφυρηλατήσουν το πνευματικό εκείνο και ηθικό δέσιμο που ονομάζεται φιλία!

Σχετικά τώρα με γνωριμίες προαποφασισμένες ή συγκλονιστικά...αυθόρμητες, προσωπικά το θεωρώ ανιαρό, εκτός κι αν πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους!
Σίγουρα δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συναντήσεις κάποιον εξωγήινο/η, οπότε προς τι ;
Η ιδιαιτερότητα άλλωστε της επικοινωνίας "αγνώστων" μέσω internet πιστεύω είναι και ο λόγος ύπαρξης της!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Estartu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 169 μηνύματα.
όχι αν δεν γνωριστείς σε προσωπικό επίπεδο και δεν συναναστραφείς αρκετά για δημιουργηθούν οι συνθήκες που σε δένουν με κάποιον άνθρωπο τόσο ώστε να μπορείς πλέον να τον θεωρήσεις "φίλο"


η καθημερινή τριβή με e-χαρακτήρες δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η αίσθηση είναι ψευδής όσο δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποιος είναι πίσω από κάθε τέτοιο e-χαρακτήρα (και δεν εννοώ μόνο το πραγματικό του φύλο ή ηλικία ή οικογενειακή του κατάσταση)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alis

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,134 μηνύματα.
Ναι εχω μιλησει με ατομα που δεν γνωριζω και ακομα μιλαω..Μαλιστα αλληλογραφω πολυ τακτικα με μια κοπελα απο τη Νεα Υορκη(ηλεκτρονικα)...Και πραγματικα θεωρω τα ατομα αυτα πολυ καλους μου φιλους...Στην αρχη υπαρχει επιφυλακτικοτητα,αλλα οσο γνωριζομαστε καλυτερα....Και ειναι τοσες πολλες οι φιλιες που χανουμε,επειδη δεν ετυχε να ειναι καποιοι ανθρωποι στον περιγυρο μας η και στην χωρα μας...Ασε που μιλας σχετικα ανετα για τα προβληματα σου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,067 μηνύματα.
Έχω μια μεγάλη απορία και θα ήθελα να μου τη λύσει κάποιος-α ή πραγματικά να μου πει πώς σκέφτεται. Λέμε γενικότερα ότι δεν υπάρχουν φιλίες ότι οι άνθρωποι είναι έτσι είναι αλλιώς και ξαφνικά κατα την επίσκεψή μου σε διάφορα forum βλέπω ένα τόσο "ξαφνικό" ενδιαφέρον για όλους που ειλικρινά με πιάνει... τι να πω δηλ. Ξαφνικά όλοι χαίρονται με τη χαρά μου και όλοι λυπούνται όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή μου (δεν μιλάω για μένα, γενικά μιλάω). Και ρωτάω, εκτός από τους ανθρώπους που έχετε γνωρίσει και με την πάροδο του χρόνου (έχετε γνωριστεί, έχετε βγει, έχετε αλληλογραφίσει κτλ) πιστεύετε πραγματικά ότι όλο αυτό είναι αληθινό ; Ότι αύριο αν κάτι σου συμβεί και πάρεις πχ το χαμστεράκι ένα τηλέφωνο, ότι αυτό θα είναι δίπλα σου ;;;
Ήθελα να ξερα πόσοι είναι αυτοί που πραγματικά αισθάνονται μόνοι, έχουν ανάγκη πραγματικά να κάνουν φιλίες, είναι πραγματικά καλοπροαίρετοι και πόσοι όταν επιλέγουν το log out δεν έχουν ξεχάσει ήδη τα πάντα..:hmm:

**Είναι θέμα προς συζήτηση και θα ήθελα πραγματικά ο καθε ένας να πει αν πραγματικά ενδιαφέρεται ουσιαστικά για κάποιον-α και δεν είναι δήθεν όλο αυτό.

**Φυσικά και δεν είμαι εγώ αυτή/ός που αδιαφορώ για όλους εδώ ή κάπου αλλού. Αλλά για τους περισσότερους αδιαφορώ, το θεωρώ αν μη τι άλλο γελοίο να προσποιούμαι κάτι που ο άλλος στην ουσία δεν έχει ανάγκη.

Γενικά Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία μέσω Internet ή chat?:hmm:

Στο ίντερνετ είμαι κατά μεγάλο ποσοστό ο εαυτός μου irl, ίσως κάπως πιο σκληρή γιατί αλλιώς φαίνεται ο γραπτός κι αλλιώς ο προφορικός λόγος. Οπότε οι συμπεριφορές μου σε κάποιον είτε τον γνωρίσω στην καφετέρια είτε στο ίντερνετ θα είναι οι ίδιες. Έχω κάνει φίλη από το ίντερνετ, με έχει βοηθήσει σε κάποιες δύσκολες στιγμές μου και πάντα θέλω να ξέρω αν είναι καλά και να μαθαίνω νέα της. Αν κάποιος ζητήσει τη βοήθειά μου στο φόρουμ θα αντιδράσω ακριβώς όπως θα αντιδρούσα αν μου τη ζητούσε κάποιος irl. Θα προβληματιστώ, θα προσπαθήσω να βοηθήσω, θα στεναχωρηθώ, θα θέλω να μάθω τι έγινε τελικά. Δεν αλλάζει κάτι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Φίλους από ένα forum θεωρώ μόνο όσους έχω γνωρίσει τουλάχιστον μία φορά και από κοντά και υπάρχει δυναμική και προοπτική να τους ξαναδώ μετά από ένα άλφα χρονικό διάστημα, έστω και μεγάλο, και εντωμεταξύ ή ακόμα και πριν τους δω από κοντά έχουμε ανοιχτεί σε τέτοιο σημαντικό βαθμό για τα δικά μας ζητήματα με αμοιβαίο τρόπο ή έχει συμπαρασταθεί ο ένας στον άλλον ή τέλος πάντων έχουμε μοιραστεί κάποια ουσιώδη πράγματα, ψυχικά ή πνευματικά. 'Ομως το να επικοινωνούν δυο άνθρωποι μέσω messanger και να μην έχουν συναντηθεί ούτε μια φορά, δεν το θεωρώ φιλία, άλωστε ούτε μου αρέσει να μιλάω από messanger εδώ και κάτι χρόνια και αν το κάνω, θα το κάνω σπάνια (προτιμώ προσωπικά μηνύματα). 'Οποιος μου ζητάει εδώ να τον βάλω στην λίστα φίλων, φυσικά αποδέχομαι αμέσως, αλλά δεν τον θεωρώ φίλο. Προς το παρόν μόνο τρεις θεωρώ φίλους εδώ, οι υπόλοιποι απλά είναι κυβερνογνώριμοι. Απαραίτητη προυπόθεση δηλαδή είναι ότι πρέπει να έχει παίξει ένα ρόλο ή να εξακολουθεί να παίζει ρόλο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και στην πραγματική μου ζωή, και αυτό να έχει μια διάρκεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
ναι πιστευω οτι μπορει να υπαρξει φιλια μεσω νετ.
συγκεκριμενα εχω χρονια ενα φιλο μεσα απο νετ, που προσφατα γνωρισα και απο κοντα επιτελους και ξερει τα παντα για μενα και παντα με στηριζε και βοηθουσε σε οτι χρειαζομουν. τον ευχαριστω γιαυτο.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

CiNeFiL

Διακεκριμένο μέλος

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,229 μηνύματα.
ναι γιατι πολλες φορες ενας "αγνωστος" σε καταλαβαινει καλυτερα στην σημερινη κοινωνια που η φιλια εχει γινει λεξη αγνωστη για πολλους αλλα ποτε δεν ξερεις με ποιον μιλας και χρειαζεται λιγο προσοχη αλλα κατα τ'αλλα γιατι οχι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
ναι γιατι πολλες φορες ενας "αγνωστος" σε καταλαβαινει καλυτερα
Αυτο να σου πω την αληθεια μου δεν το πιστευω. Θα σε καταλαβω γω καλυτερα που δε σε ξερω απο μια φιλη σου που χετε ζησει δεκα πραματα μαζι? Δε νομιζω.
στην σημερινη κοινωνια που η φιλια εχει γινει λεξη αγνωστη για πολλους αλλα ποτε δεν ξερεις με ποιον μιλας και χρειαζεται λιγο προσοχη αλλα κατα τ'αλλα γιατι οχι?
Ειναι λεξη αγνωστη γι αυτους που δε φροντιζουν να κρατησουν καλες σχεσεις και οι καλες σχεσεις θελουν δουλεια.
Θα συμφωνησω με την τελευταια σου φραση πως η προσοχη ειναι προτιμοτερη απο τα δεσιματα τα γρηγορα. Αν ειναι να γινουν δεσιματα, θα φανουν στην πορεια, χρονο με τη χρονο, τριβη με την τριβη, επικοινωνια, επαφες κ.οκ. Φιλιες γινονται το ιδιο οπως εξω, με τη μονη διαφορα πως η ζωη στο διαδικτυο κυλα γρηγοροτερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SICX

Διάσημο μέλος

Ο GEORGE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,257 μηνύματα.
Φυσικά και μπορεί να υπάρξει. Μα εναν φιλο δεν το κανεις φίλο για την αφή ... Το κάνεις φίλο για την ψυχή του ... για τον ψυχικό του κόσμο ... Αυτά μπορεί να στα δώσει κάποιος μέσα από το internet

Συμφωνω, μπορει να μην βλεπομαστε αλλα (νταξ πλην του σεξ :P ) θεωρω πως η πιο εντονη ανθρωπινη επαφη ειναι ο λογος και η συζητηση. Εχω πολλους φιλους που μου εχουν σταθει, κυριως στο ischool. Οταν δε συζηταμε γενικα θεματα και μιλαμε για προσωπικα ή πλακιζουμε κτλ προσπαθω να φερομαι σαν να βρισκομαστε σε κανονικη παρεα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SICX

Διάσημο μέλος

Ο GEORGE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,257 μηνύματα.
Αυτο να σου πω την αληθεια μου δεν το πιστευω. Θα σε καταλαβω γω καλυτερα που δε σε ξερω απο μια φιλη σου που χετε ζησει δεκα πραματα μαζι? Δε νομιζω.

Ειναι λεξη αγνωστη γι αυτους που δε φροντιζουν να κρατησουν καλες σχεσεις και οι καλες σχεσεις θελουν δουλεια.
Θα συμφωνησω με την τελευταια σου φραση πως η προσοχη ειναι προτιμοτερη απο τα δεσιματα τα γρηγορα. Αν ειναι να γινουν δεσιματα, θα φανουν στην πορεια, χρονο με τη χρονο, τριβη με την τριβη, επικοινωνια, επαφες κ.οκ. Φιλιες γινονται το ιδιο οπως εξω, με τη μονη διαφορα πως η ζωη στο διαδικτυο κυλα γρηγοροτερα.

Στο 2ο μερος συμφωνω κι επαυξανω. Ομως στο 1ο να προσθεσω λιγες σκεψεις: σιγουρα δν την νοιαζεσαι περισσοτερο, ομως το γεγονος οτι η προσωπικη σου ζωη δν επηρεαζεται καθολου απο την εξεληξη του προβληματος της, συν το οτι δν εχεις κατι να κερδισεις εις βαρος της που να λειτουργει ως πειρασμος να μην της δωσεις σωστη συμβουλη σε κανει καταπληκτικη συμβουλο! Μονο απο την αρρηκτη αντικειμενικοτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

CiNeFiL

Διακεκριμένο μέλος

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,229 μηνύματα.
Αυτο να σου πω την αληθεια μου δεν το πιστευω. Θα σε καταλαβω γω καλυτερα που δε σε ξερω απο μια φιλη σου που χετε ζησει δεκα πραματα μαζι? Δε νομιζω.

Ειναι λεξη αγνωστη γι αυτους που δε φροντιζουν να κρατησουν καλες σχεσεις και οι καλες σχεσεις θελουν δουλεια.
Θα συμφωνησω με την τελευταια σου φραση πως η προσοχη ειναι προτιμοτερη απο τα δεσιματα τα γρηγορα. Αν ειναι να γινουν δεσιματα, θα φανουν στην πορεια, χρονο με τη χρονο, τριβη με την τριβη, επικοινωνια, επαφες κ.οκ. Φιλιες γινονται το ιδιο οπως εξω, με τη μονη διαφορα πως η ζωη στο διαδικτυο κυλα γρηγοροτερα.
λοιπον νομιζω οτι δεν καταλαβες τι ακριβως εννοω δεν εννοω οτι ενας πολυ καλος σου φιλος δεν σε καταλαβαινει εννοω οτι η φιλια εχει παραμεληθει και γι'αυτο οι πιο πολλοι εχουν μεγαλυτερη ελευθερια στο να μιλανε με εναν αγνωστο αλλα κατα τα αλλα συμφωνω με οσα εγραψες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Θεωρητικά, φιλίες μπορούν να σχηματιστούν όπου η ψυχή παρουσιάζεται "γυμνή" από ψέματα, έτσι θα μπορούσαν και στο διαδίκτυο να δημιουργηθούν. Εφόσον έχουμε λύσει αυτόν τον παράγοντα είναι πολύ λογικό άνθρωποι να μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα και σιγά σιγά να σχηματίζονται φιλίες. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

skoumas

Νεοφερμένος

Ο skoumas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.
πιστεύω πως η φιλία μέσω ίντερνετ μπορεί να υπάρξει αν μείνει εκτός απο το msn, skype , aol και λοιπά instant messangers.
για μένα το email ή το φόρουμ, με την χρονική καθυστέρηση μεταξύ των μυνημάτων που παρέχει, δίνει έναν ρομαντικό τόνο στην επικοινωνία και της προσδίδει νόημα. το νόημα δηλαδή δημιουργείται από την αναμονή της απάντησης και η αναμονή της απάντησης δημιουργεί το ενδιαφέρον για κάποιο άλλο πρόσωπο.

επίσης τα άβαταρς, οι υπογραφές, τα usernames δίνουν στοιχεία για την προσωπικότητα κάποιου, που δεν θα είχαμε στον έξω κόσμο, για τίς πιο εμβαθυμένες σκέψεις του. απόηχος αυτού είναι πολλές φορές η αμηχανία που παρουσιάζεται όταν συναντουθούν δύο άνθρωποι για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου στον πραγματικό κόσμο.:redface:

τέλος όμως θα υπογραμίσω ότι οι πραγματικές φιλίες που μένουν και τις νιώθουμε μπορούν να γίνουν μόνο όταν κοιτάζουμε κάποιον στα μάτια την στιγμή που περιγράφουμε τα ενδότερα μας, εμπιστευόμενοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

self-instructive depressing

Περιβόητο μέλος

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,397 μηνύματα.
πιστεύω πως η φιλία μέσω ίντερνετ μπορεί να υπάρξει αν μείνει εκτός απο το msn, skype , aol και λοιπά instant messangers.
για μένα το email ή το φόρουμ, με την χρονική καθυστέρηση μεταξύ των μυνημάτων που παρέχει, δίνει έναν ρομαντικό τόνο στην επικοινωνία και της προσδίδει νόημα. το νόημα δηλαδή δημιουργείται από την αναμονή της απάντησης και η αναμονή της απάντησης δημιουργεί το ενδιαφέρον για κάποιο άλλο πρόσωπο.

επίσης τα άβαταρς, οι υπογραφές, τα usernames δίνουν στοιχεία για την προσωπικότητα κάποιου, που δεν θα είχαμε στον έξω κόσμο, για τίς πιο εμβαθυμένες σκέψεις του. απόηχος αυτού είναι πολλές φορές η αμηχανία που παρουσιάζεται όταν συναντουθούν δύο άνθρωποι για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου στον πραγματικό κόσμο.:redface:

τέλος όμως θα υπογραμίσω ότι οι πραγματικές φιλίες που μένουν και τις νιώθουμε μπορούν να γίνουν μόνο όταν κοιτάζουμε κάποιον στα μάτια την στιγμή που περιγράφουμε τα ενδότερα μας, εμπιστευόμενοι.

αντωνάκη ; :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top