Προσωπικά συμφωνώ με Exposed, κουε και όσους συμφωνούν μαζί τους.
Δεν θεωρώ οτι το δαδίκτυο έχει κάποια διαφορά με την "real life", αρκεί να ξέρεις να κάνεις τις αντιστοιχίσεις. Πχ το να συζητάω με κάποιον που μόλις μπήκε στο φόρουμ, δεν έχει ουσιαστική διαφορά απο το να συζητάω με κάποιον που μόλις μπήκε στην καφετέρια και πιάσαμε την κουβέντα. Εξίσου άγνωστος είναι και στις δύο περιπτώσεις. Ίσες οι πιθανότητες να υποκρίνεται. Σαφώς και μπορεί πολλοί να υποκρίνονται στο ίντερνετ (αν και πιστευω οτι αυτό φθίνει με τον καιρό, μιας και ο κόσμος συνειδητοποιεί οτι το ιντερνετ δεν είναι τόσο παιχνίδι όσο το θεωρούσε παλιότερα, δεν είναι έξοδος διαφυγής, αλλά μια προέκταση της κοινωνίας), αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην "real life".
Εγώ πάντως τους περισσότερους απο το φόρουμ με τους οποίους μιλάω τους έχω γνωρίσει και εκτός διαδικτύου. Επίσης και με την φίλη μου απο το σχολείο (τη Ζανιν) πλέον μιλάμε αρκετά μέσω msn και μπαίνει και στο forum. Κάποια στιγμή, το διαδίκτυο μπλέκεται με την "real life" και δεν μπορείς να βάλεις ταμπέλες.
Απλά στην Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί ένα "κόμπλεξ" με το ίντερνετ, το οποίο πιστευω οτι κυρίως δημιουργήθηκε απο τα ΜΜΕ. Όταν για χρόνια μας έκαναν πλύση εγκεφάλου οτι το διαδίκτυο απομονώνει (μιας και δεν συμφέρει την τηλεόραση να αναπτυχθεί το διαδίκτυο, οι περισσότεροι που αφιερώνουν χρόνο σε αυτό σταματούν να βλέπουν τηλεόραση), όσοι αργότερα ανακαλύψαμε πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι, πιθανόν να νιώσαμε "ενοχές", έστω και υποσυνείδητα και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να πάμε κόντρα στα συναισθήματα μας και να κρατήσουμε μια απόσταση. Έχω δει περιπτώσεις ανθρώπων στο διαδίκτυο (κυρίως γυναικών για να είμαι ειλικρινής) που δεν χάνουν αφορμή να διακυρήττουν πόσο δεν τις ενδιαφέρει το οτιδήποτε συντελείται εκεί και οτι απλά περνούν το χρόνο τους. Όλα αυτά, και ειδικά αυτή η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά να φωνάζουν παντού πόσο λίγο τις ενδιαφέρει (ενώ ξοδευουν τόσες ώρες σε αυτό), εμένα μου φαίνεται μεγάλο κόμπλεξ, κόμπλεξ που έχει δημιουργηθεί αρχικά απο τα ΜΜΕ και αργότερα συντηρείται απο την τεχνοφοβική μας κοινωνία που κάνει τα άτομα τα οποία ασχολούνται με το διαδίκτυο να νιώθουν άσχημα.
Σκεφτείτε αλήθεια, η κοινωνία θεωρεί πιο περίεργο αυτόν που βλέπει 5 ώρες τηλεόραση τη μέρα ή αυτόν που χρησιμοποιεί τον ίδιο χρόνο το διαδίκτυο; Τι απο τα δύο είναι πιο ωφέλιμο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.