Φιλοσοφικές συζητήσεις

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
@EvanescenceQ δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά με τον 4ο αιώνα..στο ίδιο χριστιανικό ηθικό πλαίσιο ζούμε.

Ακόμα και αν πάμε στην αρχαία Ελλάδα που υπήρχε διαφορετική ηθική, την πορνεία ασκούσαν κυρίως δούλες. Υπήρχαν μεν και οι εταίρες και η ιερή πορνεία, αλλά ποτέ η πορνεία δεν θεωρούνταν ένα αξιοπρεπές επάγγελμα. Το αξιοπρεπές για την γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα ήταν να μενει στο σπιτικό να παντρευτεί και να κάνει παιδιά.

Προτιμώ την χριστιανική ηθικη γιατί αντιμετωπίζει την πόρνη ως άνθρωπο και ψυχή με δυνατότητα μετάνοιας και άφεσης και όχι ως κομμάτι κρέας εμπορεύσιμο χωρίς καμία ελπίδα που θεωρούνταν στην αρχαία Ελλάδα.
Η Μαρία η Αιγυπτία εχει περίοπτη θέση ακριβώς λόγο του μεγέθους της αμαρτίας της που κάνει την μεταστροφή της τόσο άξια, που ξεπέρασε σε αγιοσύνη όλους τους επίδοξους ασκητές της ερήμου.

Τέλος αν υποθέσουμε ένα άλλο ηθικό πλαίσιο, όπου η πορνεία είναι κάτι το φυσιολογικό και οι γυναίκες το κάνουν χωρίς κατάκριση. Ακόμα και μητέρες και σύζυγοι, άντρες και γυναίκες δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει γιατί όταν ερωτεύεσαι κάποιον δεν θέλεις να τον μοιράζεσαι. Η αποκλειστική ερωτική σχέση είναι κομμάτι του έρωτα και την αγάπης. Δεν θέλεις να μοιράζεσαι τον άνδρα γυναίκα σου ..δεν ξέρω αν στην ανθρώπινη ιστορία υπήρξε ποτέ κοινωνία με τόσο αποδεκτή την πορνεία.
Η κατάκριση της είναι ισως και στην φύση μας ως άνθρωποι πέρα από την ηθική.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Βασικά, εν τέλει είναι θετικό να έχουμε χριστιανική ηθική, αρνητικό, ή κάπου στη μέση; Γιατί ποτέ δεν έχεις τοποθετηθεί προσωπικά σ' αυτό το θέμα, παρά μόνο μας κάνεις αναλύσεις σαν εξωτερικός παρατηρητής κι έχω περιέργεια να δω την πιο προσωπική σου ματιά.

Well, ρωτάς δύσκολα και βαθειά πράγματα εδώ. Συνήθως σε αυτό το επίπεδο αποφεύγω να συζητάω δημόσια γιατί δεν βγαίνει συνήθως κάτι καλό αλλά οκ, αφού ρωτάς θα απαντήσω.

Πάρε έναν από τους καλύτερους ανθρώπους του σήμερα, έναν Χριστίανο πραγματικό, πάρε τον Άγιο Παΐσιο ας πούμε και σύγκρινε τον με έναν από τους καλύτερους ανθρώπους της εποχής του χαλκού, τον Αχιλλέα για παράδειγμα. Ποιος είναι ανωτερος άνθρωπος; Ο Παΐσιος προσέφερε αγάπη, γνώση, φώτιση, αρωγή και κάθαρση στις ψυχές πάρα πολλών ανθρώπων, χωρίς να πειράξει μύγα. Όσοι τον γνώρισαν μιλούσαν περί τούτου και δεν ήταν τυχαίο ότι εν τέλει αγιοποιηθηκε. Ο Αχιλλέας από την άλλη τι έκανε; (Ας υποθέσουμε πως ήταν αληθινός, γιατι έτσι κι αλλιώς υπήρξαν τέτοιοι) Ξεκίνησε να πάει σε έναν πόλεμο που δεν είχε καμία δουλειά μόνο και μόνο για την δόξα του. Σκότωσε αμέτρητους ανθρώπους, προκάλεσε πολύ πονο σε πολλους άλλους και εν τέλει πέθανε νέος στη μάχη. Ποιος λοιπόν είναι ανωτερος άνθρωπος από τους δύο; Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα ρωτήσεις σήμερα θα σου πουν ο πρώτος και θα έχουν καλούς λόγους. Εγώ θα σου πω hands down ο δεύτερος. Ο Αχιλλέας είχε κάτι που ο Παΐσιος δεν μπορούσε να έχει. Vir. Ήταν πραγματικός άντρας, δυνατός, σκληρός, ανελέητος, περήφανος, παθιασμένος. Ο έρωτας του με την Βρισηιδα ήταν αγνός όπως έπρεπε να είναι. Την πήρε γιατι την ήθελε και μπορούσε. Δεν πήρε άδεια από κανέναν, ούτε από τον πατέρα της, ούτε από το παπά, ούτε απτό Θεό, ούτε από τον ίδιο της τον εαυτό. Και γι αυτό φυσικά και εκείνη τον λάτρεψε. Όταν την έχασε στην διαμάχη δεν υποτάχθηκε αλλά τους άφησε όλους να πεθάνουν από περηφάνια μέχρι οι ίδιοι να την φέρουν πίσω παρακαλώντας. Σκότωσε τον Έκτορα από αγνή εκδίκηση για τον αδερφό του και επέστρεψε το πτώμα του στον εχθρό από αγνό θρήνο.

Που με αφήνει λοιπόν αυτό εμένα σήμερα; Σε μια εποχή όπου αυτά τα πρότυπα έχουν προπολου πεθάνει και δεν πρόκειται ποτέ να αναστηθούν. Σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να αποδεχθούν την αξία τους, πόσο μάλλον να συλλάβουν την πραγματική ομορφιά τους. Αυτά τα πρότυπα λοιπόν κατανοώ πως μόνο μπορώ να τα προσεγγίσω και όχι να τα φτάσω πραγματικά, διότι δεν είναι εφικτό στην σημερινή κοινωνία. Και ο Αχιλλέας αν γεννιόταν σήμερα δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει Αχιλλέας.

Ο χριστιανισμός έφερε το τέλος αυτών των προτύπων και έφερε ένα άλλο είδος ανδρός στην επιφάνεια (πολύ υποδεέστερο κατά την άποψή μου). Οι τελευταίοι Αχιλλέες ήταν μάλλον οι Κονκισταδορες αλλά και αυτοί είναι πλέον πολύ παλιές σκιές. Πλέον ο χριστιανισμός κυριάρχησε, έφερε αλλά πρότυπα και άλλες αξίες και δεν γίνεται να αλλάξει αυτό και να επανελθουν τα κλασσικά πρότυπα. Άρα κι εγώ πρέπει να ζήσω την ζωή μου με βάση αυτούς τους περιορισμούς προσπαθώντας τουλάχιστο να ενσαρκωσω τα δικά μου πρότυπα στο βαθμό που μπορώ.

Τον αν είναι καλό ή κακό λοιπόν που έχουμε σήμερα χριστιανικες αξίες, αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του, με βάση το τι θεωρεί αυτός καλό ή κακό. Εγώ παρότι θεωρώ τον χριστιανισμο όπως και περιέγραψα ως μια πηγή εκφυλισμου, πλέον αποτελεί ίσως την μόνη αντίσταση που έχουμε σαν κοινωνία απέναντι στον περαιτέρω εκφυλισμό της μοντερνιας, καθώς μπορεί ο Παΐσιος να μην ήταν Αχιλλέας αλλά ήταν σίγουρα πολύ ανωτερος από το μοντέρνο σημερινό πρότυπο ανδρός και ανθρώπου γενικότερα.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Πολυ σωστη η τοποθέτηση @Agaphbou και συμφωνω! 👍😊
Το θέμα αν μπορουμε να το ορισουμε λακωνικα ειναι τα ορια της ανηθικοτητας και της χριστιανικης ηθικης, που αρχιζει η μια και που τελειωνει η αλλη αναφορικα με το επαγγελμα της πορνης.
Το θέμα είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε.
Γιατι πετάμε λέξεις και στο επόμενο βλέμα, αντιλαμβανόμαστε οτι κάτι λείπει στην λέξη. Και αυτό είναι το νόημα που αλλάζει. Αλλο λέμε και κάτι διαφορετικό αντιλαμβανόμαστε οτι θέλαμε να πούμε.
Ο Χριστιανισμός, δεν επιβάλλει
Απλά εσύ το είπες αυτό ως απάντηση στο σκοπό που αγιάζει τα μέσα. Εγώ δεν κατάλαβα τι είπες, το εξέλαβα ως ο σκοπός( το παιδί της) που δεν αγιάζει τα μέσα( πορνεία).

Η πορνεία γενικά, θα μπορούσε να είναι ανήθική αν κάποια προτιμάει το εύκολο χρήμα, είναι φυγόπονη , είναι φιλοχρήματη και τα σχετικά σαν ''αμαρτίες'' και ''πάθη'' της ψυχής, αυτό δεν είναι χριστιανική ηθική , αλλά γενικότερα το έλεγαν και οι αρχαίοι φιλόσοφοι και όλοι για αυτά μιλούσαν , αλλά δεν μας πέφτει και λόγος λέω εγώ για να την κρίνουμε ως ανήθικη αν δεν βλάπτει τους άλλους. Αλλιώς είμαστε όλοι ανήθικοι και καταλήγουμε σε αυτά που έλεγε ο Νίτσε περί χριστιανισμού!
Δεν είναι αυτή καθ' αυτή η πορνεία που κέντρισε το ενδιαφέρον μου. Ούτε ο αγιασμός ή μη των μέσων χάριν του σκοπού.
Και ο Νίτσε μιλούσε με βάση αυτά που είχε αποδεχτεί. Είναι ορθό να τον δεχόμαστε ως έναν ο οποίος αυτά που είχε πει, δεν πρόκειται να καταργηθούν ποτέ και να τον ασπαστούμε όλοι μας; Μήπως μας βλάπτει αυτή η προσέγγιση;
Και με ποιον τρόπο θα αντλήσουμε πληροφορίες, ενδεχομένως αντίθετες αλλά οφέλιμες απο αυτές του Νίτσε ώστε να αποκτήσουμε κριτικό πνεύμα στις όποιες πληροφορίες δεχόμαστε;

Ειπα τη σημερινη εποχη γιατι ζουμε στο σημερα δεν ζούμε στην εποχη ουτε της Μαρίας της Μαγδαληνής ουτε της Μαριας της Αιγυπτιας.
Και τί μπορούμε να πούμε για τις δύο Μαρίες;
Για την Μαρία την Αιγύπτια, πώς μπορούμε να ακούσουμε;
Και κάτι αλλο, οι πελατες της πορνης διακατεχονται απο χριστιανικη ηθικη?
Μην τρελαθουμε κιολας😂
Η σάρκα, είναι ίδια στον Χριστιανό και σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως απο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Οπότε, αφού μιλάμε για πελάτες πόρνης, μιλάμε για τους άνδρες. Αρα, ο άνδρας που βρίσκεται ως πελάτης, εκ των πραγμάτων βρίσκεται κάτω απο την ανισορροπία σώματος και πνεύματος.
<<Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σάρξ ασθενής>> Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 26,41.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μόλις άκουσα και απόλαυσα γι ακόμα μια φορά τον φανταστικό και υπέροχο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Για πρώτη φορά, όμως, είδα πως τα παιδιά που κλαίγανε, ήταν αρκετά και δεν ήταν μόνο κορίτσια.
Η ΜΑΜΑ, τους έλειπε σκέφτηκα.
Η διαφορά δεν είναι αυτή, γιατι η ΜΑΜΑ του καθενός μας, ακολουθεί τον βιολογικό της κύκλο.
Και εμείς ερχόμαστε με την σειρά μας να την μιμηθούμε.
Οπως γεννήθηκε, έφυγε ή θα φύγει, μας γέννησε και θα φύγουμε με την σειρά μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Λοιπον διαβασα τις τοποθετησεις σας,και θα προσπαθησω να το αναλυσω απο τη δικη μου την σκοπια,απαντωντας φυσικα στα ερωτηματα του καθενος σας. :thumbup:
Ξεκινω απομονωνοντας την χριστιανικη ηθικη ως ορο,και θα προσπαθησω να αναλυσω την ηθικη της πορνης και την ηθικη του πελατη της και ολο αυτο καταληκτικα να μας οδηγησει και σε μια περαιτερω κριτικη κατα ποσον στεκεται αν θελετε στο ενα ή στο αλλο μερος η χριστιανικη ηθικη.

Παραθετω : "Όπως είναι γνωστό, το άρρηκτα συνυφασμένο και συμφυές με την κοινωνική ζωή "επάγγελμα" της ιεροδούλου και η λειτουργία οίκων ανοχής αποτελούν, παρά την ηθική τους αποδοκιμασία, μία παγκόσμια και διαχρονική πραγματικότητα, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αγνοήσει. Ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και αντιπαρέλθει, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές κοινωνικές και άλλες συνέπειες και παρενέργειες από τη λειτουργία των ως άνω οίκων και την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας από τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, στα οποία προϊόντος του χρόνου προστέθηκαν και άρρενες, οι οποίοι με τη βοήθεια επιστημονικών - ιατρικών μεθόδων προέβησαν σε αλλαγή του φυσικού τους φύλου." (απο την εισηγητικη εκθεση για ψηφιση νομου περι εκδιδομενων γυναικων στις 29 Ιουλίου 1998.)

Η πορνεια αν και εχει μεγαλη προιστορια, η πρωτη συζητηση για νομοθετικη ρυθμιση εγινε το 1871 στο Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο στη Βιέννη ετσι συμφωνηθηκε το πρωτο κανονιστικο πλαισιο που αφορουσε την πορνεια και υπηρξε η βαση για την περαιτερω νομιμοποιηση της στα υπολοιπα δυτικα κρατη. Η αναγκη για την ολη αυτη συζητηση στη Βιεννη υπηρξε για να προφυλαχθουν οι στρατιωτες απο τα σεξουαλικα μεταδομενα νοσηματα και αργοτερα για τον υπολοιπο πληθυσμο. Το πιο σημαντικο που βγηκε στη Βιεννη ειναι ο διαχωρισμος της πορνειας σε καταναγκαστικη και ελευθερης επιλογης. Ωστοσο το να μιλαμε για πορνη ελευθερης επιλογης ειναι ενας μυθος, βολικος μονο για αυτους που τον κατασκευασαν. Δεν υπαρχει πορνη που απο μονη της θα επελεγε αυτο το επαγγελμα, προκειται ειτε για επιβολη απο σωματεμπορα ειτε απο επιλογη φτωχειας η και ανεχειας.

Η σάρκα, είναι ίδια στον Χριστιανό και σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως απο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Οπότε, αφού μιλάμε για πελάτες πόρνης, μιλάμε για τους άνδρες. Αρα, ο άνδρας που βρίσκεται ως πελάτης, εκ των πραγμάτων βρίσκεται κάτω απο την ανισορροπία σώματος και πνεύματος.
<<Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σάρξ ασθενής>> Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 26,41.[
Περα απο τις ηθικολογιες οι πορνες σε αυτη την κοινωνια, υπαρχουν και ζουν διπλα μας και ειναι χιλιαδες. Με εξακριβωμενες περιπτωσεις κακοποιησης, εμπορευματοποιησης για τα οποια το επισημο κρατος εσκεμμενα και με σχεδιο αρνειται να δει την πραγματικοτητα.
Και το συμπερασμα ειναι οτι ολο αυτο το κρυφτουλι πρεπει καποια στιγμη να τελειωσει.Γιατι οι πορνες εκτος απο αυτο παραμενουν και ανθρωποι.....

Οι περισσότερες γυναίκες που εξωθούνται στην πορνεία (μιλώντας για περιπτώσεις εκτός trafficking) εμπλέκονται λόγω αδυναμίας συντήρησης του εαυτού τους. Κάποιες από αυτές είναι άστεγες, πολλές είχαν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική ηλικία και ορισμένες αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξαρτήσεις από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.Η πορνεία δεν είναι ούτε φυσική, ούτε αναπόφευκτη. Είναι μια κατάχρηση που πηγάζει από τη δομική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε μια παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για μια αγορά προσφοράς και ζήτησης. Οι άνδρες δημιουργούν την απαίτηση και οι γυναίκες είναι η προσφορά. Πρόκειται για μια ευθεία, βαθιά καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και αναπαραγωγή ρατσιστικών, σεξιστικών στερεοτύπων. Από πότε η πορνεία θεωρείται εγγεγραμμένη στο DNA μιας κοινωνίας;
Καταλαβες @hack3r ?
Θα ηθελα να δεις αυτο το βιντεο για να μπορεσεις να διακρινεις οτι υπαρχει μια διαιώνιση της αντίληψης ότι οι άντρες έχουν ορισμένες βιολογικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν ώστε να κινηθεί εύρυθμα η κοινωνία.
Πολύ βολική η σκέψη σου έτσι; Για όλα φταίει ο κακός ο άντρας που έχει ανάγκες και συντηρεί τέτοια φαινόμενα.

Όλοι αυτοί οι "άθλιοι" φυσικά δεν παύουν να είναι άντρες, δηλαδή να έχουν να ανάγκη από γυναικεία συντροφιά. Αυτοί λοιπόν καταλήγουνε στις πόρνες. Δούλευουν στην άθλια δουλειά τους και ότι λίγα χρήματα βγάζουν τα ακουμπάνε σε μια γυναίκα για να αγοράσουν αυτό που με κανένα άλλο τρόπο δεν μπορούν να βρουν. Παρά πολλοί εξ αυτών επίσης αν θες να ξέρεις δεν πάνε καν στις πόρνες για το σεξ, αλλά πάνε για να τις αγκαλιάσουν, να νιώσουν το άγγιγμα μιας γυναίκας στο κορμί τους, να τους μιλήσουν και γενικά για να νιώσουν και αυτοί έστω για μισή ώρα πως έχουν μια γυναικεία παρουσία στην ζωή τους. Πολυ συχνά φυσικά ερωτεύονται και τις πόρνες.

Οι πόρνες όπως βλέπεις καλύπτουν τις ανάγκες μια ευρείας πληθυσμιακής ομάδας αντρών και φυσικά αμοιβονται πολύ καλά για τις υπηρεσίες τους. Από τη στιγμή που το όλο νταλαβερι γίνεται εθελοντικά δεν έχεις ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος δικαίωμα να κρίνει ούτε τις ανάγκες αυτών των αντρών, ούτε τις επιλογές αυτών των γυναικών. Αν μη τι άλλο η πορνεία θα έπρεπε να είναι παντού νόμιμη ώστε οι πόρνες να μην πέφτουν στα χέρια νταβατζιδων και βρωμικων μπάτσων αλλά να έχουν την προστασία του νόμου.
Δεν το λεω εγω το λεει η ιδια η κοινωνια,αυτη αναπαραγει την ιδεα οτι οι αντρες εχουν ορισμενες βιολογικες αναγκες οι οποιες και πρεπει να ικανοποιηθουν κατ'αυτον τον τροπο,αν το δουμε επιστημονικα,δεν υπαρχει καμια επιτασσομενη βιολογικη αναγκη που να μας υποχρεωνει σε συγκεκριμενη ποσοτητα οργασμων ημερησιως ή εβδομαδιαιως.Αρα ολα αυτα ειναι κατασκευασμα των ιδιων των κοινωνιων οι οποιες εξελιχθηκαν μεν σε πολλα αλλα πραγματα,αλλα αφησαν ανεγγιχτο το απο αλλους αιωνες αν θελεις εξακολουθουμε επιβαλλομενο δικαιωμα των αντρων να ικανοποιουν τις οποιες ορεξεις τους.
Δεν υπαρχει αν θελεις μια ρητη επιταγη οτι οι πελατες ζουν σε ενα καθεστως "σεξουαλικης στερησης".Γιατι οι αντρες να εχουν ανα πασα στιγμη ενα διαθεσιμο "στοκ" γυναικων στη διαθεση τους?
Εδω ερχονται οι ηθικες αξιες της καθε κοινωνιας και φυσικα η απαγορευση θα ελεγα της ενοικιασης των σεξουαλικων οργανων των συνανθρωπων μας.
Αυτο γινεται.Οπως το περιεγραψε η Λιλη Ζωγραφου "Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί. " γιαυτο και θελω να επιμεινουμε σε αυτη την τοποθετηση,γιαυτο το ανεφερα εξαλλου.Η υποτιθεμενη νομιμοποιημενη πορνεια δεν εξασφαλιζει καμια ασφαλεια ή ανυρωπινη αντιμετωιση απο κυκλωματα εκμεταλλευσης ή τον οποιοδήποτε «νταβατζή».Παλι αντιμετωπιζονται ως κατωτατα οντα.
Απλα αναφερω το παραδειγμα της Σουηδίας, η οποία προβλέπει ποινικές κυρώσεις για τους πελάτες της πορνείας, και έχει καταφέρει μέσα σε 10 χρόνια να μειώσει στο 50% την πορνεία πεζοδρομίου και να έχει το χαμηλότερο ποσοστό που σχετίζεται με την δραστηριότητα του trafficking.
Επομενως πιστευω ολα ειναι εφικτα μεσα σε ενα τετοιο πλαισιο.Να μην καταδικασουμε τους ανδρες για τη μοναχικοτητα τους ουτε τις πορνες επειδη εκδιδονται οτι δεν εχουν ηθικη ουτε οι μεν ουτε οι δε,αλλα να τα δουμε ολα αυτα υπο ενα πρισμα θα ελεγα περισσοτερο ανθρωπινο και φυσικα κατανοωντας τις αναγκες ανδρων γυναικων μεσα σε μια εξελισσομενη κοινωνια.

Υπάρχουν πολλές μορφές σεξουαλικής παρέκκλισης. Οι κυριότερες είναι η πορνεία, η ομοφυλοφιλία και η πορνογραφία με την έννοια ότι μεγάλος αριθμός ατόμων είναι αναμεμιγμένος με αυτές.Από τον Ηρόδοτο και τις περιγραφές του για τις Βαβυλώνιες και τις Κορίνθιες, έως τις χορεύτριες στους ναούς της Ινδίας και τις καλόγριες στην Πορτογαλία του 1760 φαίνεται πως η θρησκεία χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να δικαιολογήσει, αιτιολογήσει ή να αποκρύψει αυτό που δεν ήταν τίποτε άλλο από αγοραπωλησία σεξουαλικών υπηρεσιών τα έσοδα τής οποίας ή μέρος αυτών διατίθονταν στον ναό. Με τον ερχομό του Χριστιανισμού η σεξουαλική πράξη, σε κάθε μορφή της, είτε μέσα στον γάμο είτε έξω από αυτόν, κατακρινόταν. Ο αυστηρός και ασκητικός Απόστολος Παύλος εξυμνούσε την εγκράτεια και τον άγαμο βίο μέχρι που έγιναν εξέχοντα στοιχεία της χριστιανικής θρησκείας. Ήταν αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της σεξουαλικής πράξης που οδήγησε στον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται στον άνδρα ή τη γυναίκα που είχε σεξουαλική επαφή το προηγούμενο βράδυ να πάρει μέρος σε εκκλησιαστική Γιορτή ή να κοινωνήσει. Ωστόσο υπήρξε σαφής αλλαγή από την σαδιστική σκληρότητα του Μωσαϊκού Νόμου, που ήθελε την μοιχό και την εκδιδόμενη να λιθοβολούνται μέχρι θανάτου. Και τελικά ήταν η διδασκαλία του Χριστού που διαφοροποιήθηκε πλήρως επιμένοντας στην συγχώρεση των αμαρτωλών γυναικών (πορνών).
Προτιμώ την χριστιανική ηθικη γιατί αντιμετωπίζει την πόρνη ως άνθρωπο και ψυχή με δυνατότητα μετάνοιας και άφεσης και όχι ως κομμάτι κρέας εμπορεύσιμο χωρίς καμία ελπίδα που θεωρούνταν στην αρχαία Ελλάδα.
Η Μαρία η Αιγυπτία εχει περίοπτη θέση ακριβώς λόγο του μεγέθους της αμαρτίας της που κάνει την μεταστροφή της τόσο άξια, που ξεπέρασε σε αγιοσύνη όλους τους επίδοξους ασκητές της ερήμου.

Τέλος αν υποθέσουμε ένα άλλο ηθικό πλαίσιο, όπου η πορνεία είναι κάτι το φυσιολογικό και οι γυναίκες το κάνουν χωρίς κατάκριση. Ακόμα και μητέρες και σύζυγοι, άντρες και γυναίκες δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει γιατί όταν ερωτεύεσαι κάποιον δεν θέλεις να τον μοιράζεσαι. Η αποκλειστική ερωτική σχέση είναι κομμάτι του έρωτα και την αγάπης. Δεν θέλεις να μοιράζεσαι τον άνδρα γυναίκα σου ..δεν ξέρω αν στην ανθρώπινη ιστορία υπήρξε ποτέ κοινωνία με τόσο αποδεκτή την πορνεία.
Η κατάκριση της είναι ισως και στην φύση μας ως άνθρωποι πέρα από την ηθική.
Σύμφωνα με τη θεωρία για τις κοινωνικές λειτουργίες της πορνείας η πορνεία απορροφά την σεξουαλική έκφραση που δεν διοχετεύεται μέσα στο γάμο. Συγκεκριμένα προσφέρει διέξοδο σε άντρες που: α) έχουν δυσκολία στην ανεύρεση σεξουαλικών σχέσεων (λόγω δυσμορφίας, αναπηρίας κλπ). β) δε βρίσκουν μόνιμη ή σταθερή σχέση (π.χ. λόγω επαγγέλματος, όπως οι ναυτικοί). γ) Οι σταθερές τους σχέσεις είναι διαλυμένες (χωρισμένοι, διαζευγμένοι) δ) επιθυμούν σεξουαλική ικανοποίηση που θεωρείται ανήθικη -έξω από τα όρια συζύγων ή φιλενάδων. Συναντώντας τέτοιες ανάγκες και επιθυμίες η πορνεία λειτουργεί ως μορφή κοινωνικού ελέγχου στην σεξουαλική συμπεριφορά. Διοχετεύει τις σεξουαλικές επιθυμίες σε συντρόφους που είναι πρόθυμες να τις ικανοποιήσουν με χρηματικό αντάλλαγμα. Ετσι οι απρόθυμες σύντροφοι αποφεύγουν την πίεση και την πιθανότητα να πληγωθούν. Ετσι, εκτονώνονται σεξουαλικές επιθυμίες που αποτελούν σεξουαλικές παρεκκλίσεις όπως σαδισμός, μαζοχισμός, ενσάρκωση φανταστικών ρόλων π.χ. με περίεργο ντύσιμο ή sex σε περίεργα μέρη κλπ.

Όταν το περιβάλλον εργασίας και οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών έχουν έτσι καί αλλιώς στοιχεία που συντρίβουν την προσωπικότητα, και την ηθική του εργαζόμενου προσώπου, ίσως να ακούγεται μικρής σημασίας η δυνατότητα μη αποδοχής ενός φίλου, ή συγγενικού προσώπου ως πελάτη. Οταν η φύση της εργασίας και ο χώρος της πορνείας γενικότερα έχουν στοιχεία που προξενούν απόγνωση ακόμη και στον μελετητή του φαινομένου πόσο αδιανόητη δείχνει η προσπάθεια τήρησης όρων ψυχικής υγείας από την ίδια την πόρνη.

Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας αντιμετωπίζουν την πόρνη με περιφρόνηση ή οίκτο, ή και τα δύο. Ακόμη και οι άντρες εκείνοι που φέρουν μεγάλη ευθύνη για την ύπαρξη του επαγγέλματος με την οικονομική ενίσχυση που του δίνουν ως πελάτες, ατΥέχουν από κάθε συζήτηση για την πορνεία θεωρώντας την ανήθικη και κοιτούν υποτιμητικά τη γυναίκα εκδιδόμενη. Κι αυτό γιατί η εκδιδόμενη θεωρείται «ηθικά απόβλητη» και η συμπεριφορά της κοινωνίας διέπεται από τη διάθεση να κρύψει αυτή την άσχημη πτυχή της. Η συμπεριφορά αυτή είναι η ίδια προς όλες τις εκδιδόμενες ανεξάρτητα αν είναι νόμιμες ή κρυφές, το κοινωνικό στρώμα από το οποίο προέρχονται, τη μόρφωσή τους κλπ. Όμως η εκδιδόμενη μπορεί να προέρχεται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και η προσωπικότητά της διαφοροποιείται ανάλογα με τα βιώματά της μέσα στην οικογένεια, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άρχισε να ασκεί το επάγγελμά της και τις δυνατότητες προσαρμογής στον συγκεκριμένο τρόπο ζωής

Είναι βέβαιο ότι η πορνεία έχει βαθύτερα κοινωνικά αίτια. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει πάλι μνεία στον διαχωρισμό των < εξαναγκαστικά και μη εξαναγκαστικά εκδιδομένων ατόμων. Στα πρώτα κοινωνικά αίτια υφίστανται και οι παράγοντες του περιβάλλοντος είναι αυτά που τις ωθούν στην πώληση των σεξουαλικών υπηρεσιών τους αλλά η απόφαση είναι δική τους. Ετσι θα μπορούσε κάποιος πιο σωστά να το θέσει ως λόγους ή ακόμη και ως κίνητρα που ωθούν μια γυναίκα στο να γίνει εκδιδόμενη. Οι λόγοι είναι πολλοί και δε μπορεί κανείς να υποδείξει έναν ως τον μοναδικό ή μια κοινωνική ανεπάρκεια συγκεκριμένη που πρέπει να θεραπευτεί και που αυτό θα αποτελούσε τη λύση του όλου προβλήματος.

Δεν είναι επίσης καθόλου εύκολο να εγκαταλείπεις την πεπατημένη της κοινής · ασπρόμαυρης ηθικής προκειμένου να κατανοήσεις την ιδιαιτερότητα του άλλου αμερόληπτα, απροκάλυπτα, καθαρά. @Μάξιμος γνωριζετε για την αγνοία της πόρνης και την πορνεία των "αγνών"...γιατι " πάντα στην καρδιά μιας πόρνης θα κρύβεται μια παρθένος αγνή και στην καρδιά ενός μαθητής ένας προδότης".Μην απορείτε όταν μεγάλοι αμαρτωλοί μεταμορφώνονται σε μεγάλους αγίους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ναι έκαναν λάθος χρήση της θελήσεως, της επιθυμίας και των παθών τους, αλλά δεν κρύφτηκαν από την ζωή, ούτε πίστεψαν στην τελειότητα τους, πολλώ δε μάλλον δε κατήργησαν την καρδιά που ο Θεός έθεσε στα στήθη της υπάρξεως τους, έτσι ώστε να εφαρμόζεται σε αυτούς, το «Ει έχεις καρδίαν δύνασαι σωθήναι ..»

Και καταληγω στο ερωτημα που ηθελα να κανω προς ολους σας αν υπαρχει η ηθική πόρνη: Μπορεί μια παντρεμένη γυναίκα να κάνει σεξ με άλλους άνδρες χωρίς ντροπή;
Και ενα αλλο ερωτημα Πρέπει να νιώθουμε ενοχές αν παρακολουθούμε συχνά πορνό;

Εδω η ηθικη και η ανηθικοτητα τι ρολο παιζουν?

Και θα ηθελα να διαβασετε αυτην την τοποθετηση βεβαιως,αναλυει πολυπλευρα το φαινομενο που αρχιζουν και που τελειωνουν τα ορια της πορνης και του πελατη της.

"Το σύμπλεγμα «Αγίας-πόρνης» και οι επιπτώσεις του στις ερωτικές σχέσεις. Οι γυναίκες που παντρεύονται έναν άντρα επιρρεπή στο λεγόμενο σύμπλεγμα Madonna / Whore, ή αλλιώς «σύμπλεγμα Αγίας-πόρνης» μπορεί να περάσουν χρόνια προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει στο γάμο τους κι αν ευθύνονται αυτές για την μείωση της σεξουαλικης διάθεσης του συντρόφου τους. Οταν μάλιστα ανακαλύπτουν ότι οι σύζυγοί τους έχουν αρκετή λίμπιντο για εξωσυζυγικές σχέσεις η πικρία και η απογοήτευση πιάνουν «κόκκινο». Όμως τι ακριβώς είναι το σύμπλεγμα αυτό; Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Sigmund Freud η ιδέα ότι οι άνδρες (και οι γυναίκες) κατατάσσουν τις γυναίκες σε δύο στρατόπεδα: στις αξιες εκτίμησης και σεβασμού δλδ τις «Παναγίες-Μαντονες» και τις κατάπτυστες «πόρνες». Τα καλά κορίτσια - οι μαντονες- είναι ενάρετες, αθώες, αγνές και παρθένες σχεδόν ασεξουαλικές. Τα κακά κορίτσια από την άλλη - οι πόρνες - είναι σεξουαλικά άγριες, αδίστακτες και επιθετικές. Συχνά παρουσιάζονται να ενεργούν με τρόπο που παραδοσιακά παραπέμπει στην ανδρική σεξουαλικότητα. Η διχοτόμηση ωστόσο υπάρχει για αιώνες πολύ πριν τον Φρόυντ. Η διαίρεση της άγιας, μη σεξουαλικής γυναίκας και της γυναίκας ως σεξουαλικής ύπαρξης εμφανίζεται παντού. Η μεσαιωνική λογοτεχνία και ποίηση είναι γεμάτη με τις εικόνες των σεξουαλικών γυναικών να είναι η καταστροφή των ανδρών (La Morte D'Arthur, The Faerie Queen κλπ) και οι καθαρές ηθικά γυναίκες ως αναπαράσταση της «ενάρετης» ζωής. Στο βιβλίο της Γένεσης, είναι η Εύα που παρασύρει τον Αδάμ σε αμαρτία αφού έφαγε από το Δέντρο της Γνώσης. Η ψυχιατρική κοινότητα δεν αναγνωρίζει επίσημα το σύμπλεγμα Madonna-Whore ως έγκυρη διάγνωση. Το σεξ είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία για τις γυναίκες που έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση από ότι για αυτές που έχουν χαμηλή. Ωστόσο, και οι δύο τύποι γυναικών μπορούν να βρεθούν παντρεμένες με έναν άνδρα με σύμπλεγμα Madonna. Αναρωτιούνται για τον εαυτό τους και για τους συζύγους τους καθώς προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να πηγαίνει λάθος: •Η λίμπιντο του είναι πολύ χαμηλή. •Η λίμπιντο της είναι πολύ υψηλή. •Δεν είναι αρκετά ελκυστική. •Είναι ελκυστική, αλλά αυτός επικεντρώνεται στη δουλειά του. 9 17 Analyze this-Ανάλυσέ το - Το σύμπλεγμα «Αγίας-πόρνης» και οι επιπτώσεις του στις ερ… •Είναι πολύ κουρασμένος απο την δουλειά του, την οικογένεια και άλλους στρεσογόνους παράγοντες. •Απλώς δεν τον ικανοποιεί καλά. •Εκεινος είναι κρυφά γκέι. Όλα αυτά βέβαια ξεδιαλύνουν όταν μαθαίνει ότι είχε παράνομη σχέση. Κι όταν εκείνος επιμένει ότι θέλει να σώσει τη σχέση και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν και να του δώσει άλλη ευκαιρία, διαπιστώνει ότι το σεξουαλικό του ενδιαφέρον αυξάνεται προσωρινά μέχρι να επιστρέψουν στα ίδια. Βέβαια είναι πιθανό ασθένειες όπως αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια και προβλήματα θυρεοειδούς, λοιμώξεις και τραυματισμοί του ουροποιητικού συστήματος,παρενέργειες φαρμάκων να φέρουν σεξουαλικη δυσλειτουργία στους άντρες. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να αποκλείσει ασθένειες που μπορούν να συμβάλουν σε μια συνεχιζόμενη έλλειψη επιθυμίας, επομένως συνιστάται μια ενδελεχής ιατρική εξέταση. Πως δημιουργήθηκε; Κάποιοι ειδικοί καταληγουν ότι το εν λόγω σύμπλεγμα προέρχεται από το φόβο για την γυναικεία σεξουαλικότητα, τη συγχιση των ρόλων του φύλου και την απροθυμία της μεταβίβασης της εξουσίας από τους άντρες στις γυναίκες. Οι άνδρες συχνά απεικονίζονται στην κοινωνία ως έρμαια των σεξουαλικών τους επιθυμιών, αφήνοντας στις γυναίκες το ρόλο του φύλακα της ηθικής. Οσοι αισθάνονται ήδη σε μειονεκτική θέση δυσφορούν με την εξουσία του σεξ που εκπροσωπούν οι γυναίκες και τις θεωρούν υπεύθυνες για την αδυναμία τους να υποκύπτουν στην ‘αμαρτια’. Έτσι προκειμένου να ρυθμίσουν την κατάσταση καθορίζουν την γυναικεία σεξουαλικότητα σε δυο πόλους: στην αποδεκτή μορφή - υπό την εξουσία των ανδρών (η Μαντόνα) και στην απαράδεκτη μορφή- (η πόρνη) που ενεργεί με τρόπο παρόμοιο με τους άντρες (παρέχει την ψευδαίσθηση του ελέγχου). Επιπλέον, ο έλεγχος της γυναικείας σεξουαλικότητας σημαίνει και έλεγχο της αναπαραγωγής. Καθώς οι άντρες δεν είχαν κανέναν τρόπο να βεβαιωθούν ότι δεν κατέβαλαν αδίκως προσπάθεια να μεγαλώσουν το παιδί κάποιου άλλου (συμβάλλοντας έτσι στην εξάπλωση των γονιδίων κάποιου άλλου, αντί για τα δικά τους), το κλείδωμα της σεξουαλικότητας μιας γυναίκας σε συγκεκριμένους κανόνες σήμαινε ότι θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο ποιος είναι ο πατέρας. Ποιο είναι όμως το ‘φυσιολογικό’; Οι περισσότεροι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η σεξουαλική επαφή δέκα φορές το χρόνο ή λιγότερο είναι επαρκής, ενώ άλλοι λένε ότι η κανονικότητα πρέπει να βασίζεται στο εάν οι σύντροφοι αισθάνονται ικανοποιημένοι με τη δική τους συχνότητα ή όχι. Σε τελική ανάλυση, λένε, μια φορά το μήνα μπορεί να είναι εξαιρετική για ένα ζευγάρι στα 50, αλλά μάλλον όχι για ένα ζευγάρι εικοσάρηδων. Όταν πρόκειται για μια σχέση όπου υπάρχει σύνδρομο Madonna, υπάρχει ένα προβλέψιμο μοτίβο. Πριν από το γάμο, οι σεξουαλικές σχέσεις εμφανίζονται «φυσιολογικές». Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι κάνει σεξ σε τακτική βάση τουλάχιστον κάθε εβδομάδα αλλά και περισσότερο. Μετά το γάμο τους, η συχνότητα μπορεί να παραμείνει η ίδια για λίγο ή μπορεί να μειωθεί. Μόλις μπουν τα παιδιά στην οικογένεια μπορεί να διαπιστώσουν ότι κάνουν σεξ σπάνια ή καθόλου. Ο άνδρας με το σύνδρομο αυτό δεν μπορεί να φανταστεί ότι η μάνα των παιδιών του είναι και το "κακό κορίτσι". Νωρίς στη σχέση, ένας άντρας με σύνδρομο Madonna-Whore προσελκύεται σεξουαλικά από την νέα του σύντροφο. Δεν την ξέρει ακόμα αρκετά καλά για να καθορίσει αν είναι «καλό κορίτσι», όπως η ιερή Μαντόνα. Γνωρίζει ότι όταν παντρεύεται, θέλει να παντρευτεί ένα καλό κορίτσι, αλλά στο μεταξύ, ενθουσιάζεται από σεξουαλικά ισχυρές γυναίκες. Η νέα του σύντροφος παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον δίλημμα που τον κρατά σε εγρήγορση. Μια γυναίκα που αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν αργά είναι κάποια που μπορεί να χαρακτηρίσει ως καλό κορίτσι, ενώ μια 3 κοινοποιήσεις γυναίκα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το σεξ εμπίπτει στην κατηγορία του «πόρνη». Εκείνος τότε θα πάρει το καλό κορίτσι για να το γνωρίσει στην οικογένειά του. Είναι πρόθυμος να παντρευτεί ένα καλό κορίτσι. Θέλει να έχει παιδιά με ένα καλό κορίτσι. Μια «πόρνη» από την άλλη είναι κάποια που τον βρίσκει σεξουαλικά ελκυστικό, συναρπαστικό, αλλά δεν αξίζει δέσμευσης. Οι άνδρες που παρουσιάζουν το σύμπλεγμα Madonna-Whore μπορεί να είναι μισογύνηδες. Τις περισσότερες φορές δεν αντέχουν ούτε στην ιδέα ότι οι γυναίκες τους μπορεί να έχουν παράνομες σχέσεις όχι μόνο σεξουαλικές αλλά ούτε καν συναισθηματικές με κάποιον άλλο. Θεωρούν ότι οι μόνο αυτοί ως άντρες δικαιούνται να έχουν ερωμένες. Πολλοί από αυτούς τους άντρες αισθάνονται πολύ ερωτευμένοι με τις γυναίκες τους. Με εξαίρεση τη σεξουαλική οικειότητα, είναι αφοσιωμένοι, προσεκτικοί και καλοί φροντιστές. Ωστόσο, κάτι στο υποσυνείδητο τους εμποδίζει να την προσεγγίσουν ως σεξουαλικά . Σε ορισμένες περιπτώσεις, αισθάνονται ότι δεν την σέβονται ή την αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο εάν την πλησιάσουν ερωτικά. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ναρκισσιστές έχουν αυτό το σύνδρομο και ότι οι ταπεινωτικές, απάνθρωπες συμπεριφορές τους προκύπτουν από αυτό. Ένας μισογύνης μπορεί να σκεφτεί, "Έκανε σεξ με δώδεκα άντρες! Δεν θέλω να είμαι με αυτήν την πλανεύτρα πόρνη." Ένας άλλος άντρας μπορεί να την αποφεύγει και να νιώθει άβολα χωρίς να μπορεί να εντοπίσει ακριβώς γιατί. Ένας τρίτος άντρας μπορεί να την κυνηγήσει γιατί την βρίσκει συναρπαστική. Και οι τρεις αυτοί άντρες θα μπορούσαν ακόμη να έχουν το εν λόγω σύνδρομο που τους οδηγεί να την κατηγοριοποιήσουν ως «πόρνη» και όχι ως «καλή» κοπέλα. Ορισμένες γυναίκες παραμένουν παντρεμένες με άνδρες που έχουν το σύμπλεγμα αυτό, για δεκαετίες. Η σχέση τους μοιάζει να είναι καλή με κάθε άλλο τρόπο. Είναι οι καλύτεροι φίλοι με τον σύζυγό τους, τους φέρεται πολύ καλά σε κάθε τομέα εκτός από την κρεβατοκάμαρα. Άλλες έχουν παράνομες σχέσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους μετά από μήνες ή χρόνια εξαντλήσεως προσπαθώντας να βρουν μια λύση. Στις περισσότερες περιπτώσεις το διαζύγιο είναι μονόδρομος. Η φθορά της αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας μπορεί να είναι εξαντλητική και, τελικά καταλήγει να πιστεύει ότι "δεν αξίζει πια". Οι αλλαγή στις διαστρεβλωτικές κοινωνικές πεποιθήσεις που κατηγοριοποιούν τις γυναίκες σε άγιες και πόρνες και δεν τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα της ισότιμης με τους άντρες σεξουαλικης έκφρασης και οι αναπαραγωμενες μισογυνιστικες θέσεις θα μπορούσαν να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν προκειμένου να προχωρούν οι άνθρωποι σε πιο αυθεντικές και ικανοποιητικές και για τα δυο μέρη σχέσεις. " (Σελιδα Αναλυσε το)

Σας ευχαριστω ολους @hack3r @Agaphbou @Aura @Μάξιμος @Gaspar για τα υπεροχα σχολια σας! :thumbup:
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
@EvanescenceQ δεν πρόκειται να απαντήσω σοβαρά στην τοποθέτηση του αν οι άντρες έχουν ανάγκη το σεξ και την γυναικεία συντροφιά. Αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι τυφλή ή άψυχη για να μην τα κατανοείς.

Και όπως έγραψα και πριν, κανένας δεν δίνει την παραμικρή δεκάρα στην κοινωνία για τους low end άντρες και πότε δεν θα δώσει. Έτσι σχεδιάστηκε ο κόσμος εξ αρχής, οι άντρες να είμαστε αναλώσιμοι και δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα. Αποδέχομαι τον κόσμο όπως σχεδιάστηκε. Απλά είναι λίγο υποκριτικό να μιλάμε για ισοτητες, ρατσισμους και δικαιώματα γυναικών, όταν υπάρχουν στον κόσμο πολλοί πιο αδικημένοι από τις γυναίκες για τους οποίους κάνεις δε δίνει δεκάρα.

Η γυναίκα στην κατώτερη κοινωνικά μορφή της είναι μια πορνη. Δηλαδή κάποια που δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τη γυναικεία κοινωνική αποστολή της, δηλαδή να βρει έναν άντρα να την παντρευτεί. Ο άντρας στην κατώτερη μορφή του είναι ο κοινωνικά αποκληρος, το σκουπίδι, που δεν κατάφερε ποτε να προσφέρει αρκετή αξία στην κοινωνία και γι αυτό έμεινε στον πάτο της ιεραρχίας. Αυτοι οι δύο τα βρίσκουν μεταξύ τους σε μία περίεργη μορφή συμβίωσης. Ετσι ήταν πάντα, έτσι θα είναι.



Όσο για το σύμπλεγμα Madonas Πορνης.


Οι άντρες έχουμε εκ φύσεως δύο στρατηγικές αναπαραγωγης όπως και οι γυναίκες. Με κάποιες γυναίκες θέλουμε απλά σεξ, δηλαδή να αφήσουμε το σπόρο μας και δε μας ενδιαφέρει περαιτέρω γιατί τις θεωρούμε μη αξιες επένδυσης, ενώ κάποιες άλλες μας ξυπνάνε τα προστατευτικα μας ένστικτα και θέλουμε να μείνουμε μαζί τους και να τις προστατευσουμε δημιουργώντας οικογένεια. Αυτοί οι δύο εαυτοί βρίσκονται μέσα σε κάθε άντρα και εξαρτάται από την εκάστοτε γυναίκα ποιον εαυτό θα ενεργοποιήσει και όχι από εμάς. Οι άντρες που βλέπουν τις γυναίκες τους ως Madones και δεν θέλουν σεξ μαζί τους δεν είναι φυσιολογικοί άντρες αλλά έχουν καταπιεσμενη σεξουαλικότητα μάλλον λόγο πουριτανικου οικογενειακου περιβάλλοντος.

Οι γυναίκες δεν είναι ούτε αγνά, ούτε αμαρτωλά όντα. Είναι άνθρωποι και έχουν φυσικα ανθρώπινες βιολογικές ορμές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και κάθε γυναίκα στον πλανήτη αξίζει έναν αφοσιωμένο σύζυγο, όπως ακριβώς δεν αξίζει και κάθε άντρας στον πλανήτη να έχει γυναικεία συντροφιά. Το δεύτερο το αναγνωρίζουμε γενικά πολύ εύκολα σαν κοινωνία, στο πρώτο τσιναμε ακόμα και αρχίζουμε τα φεμινιστικα, πως η γυναίκα θα πρέπει να είναι όπως θέλει αυτή και να την αποδέχονται οι άντρες όπως είναι. Δεν πάει έτσι. Οποία γυναίκα θέλει αφοσιωμένο σύζυγο θα πρέπει να ψάξει να βρει πως δημιουργείς στον άντρα την επιθυμία να σου αφοσιωθεί, όπως ακριβώς κάνουν και οι άντρες όταν θέλουν να βρουν γυναίκα. Κοιτάνε τι τραβάει τις γυναίκες και προσπαθούν να το δώσουν.

Το πρόβλημα απλά με τις γυναίκες σήμερα είναι πως επειδή έχουν υπερπληθωρα επιλογών για σεξ χωρίς να κουνησουν δάχτυλο, νομίζουν πως έχουν και υπερπληθωρα επιλογών για σοβαρές σχέσεις. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αρκετές το κατάνοουν αυτό και ξεχωρίζουν φυσικά ως εκ τουτου. Το entitlement γενικά δεν βοηθά κανέναν.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
@EvanescenceQ δεν πρόκειται να απαντήσω σοβαρά στην τοποθέτηση του αν οι άντρες έχουν ανάγκη το σεξ και την γυναικεία συντροφιά. Αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι τυφλή ή άψυχη για να μην τα κατανοείς.

Και όπως έγραψα και πριν, κανένας δεν δίνει την παραμικρή δεκάρα στην κοινωνία για τους low end άντρες και πότε δεν θα δώσει. Έτσι σχεδιάστηκε ο κόσμος εξ αρχής, οι άντρες να είμαστε αναλώσιμοι και δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα. Αποδέχομαι τον κόσμο όπως σχεδιάστηκε. Απλά είναι λίγο υποκριτικό να μιλάμε για ισοτητες, ρατσισμους και δικαιώματα γυναικών, όταν υπάρχουν στον κόσμο πολλοί πιο αδικημένοι από τις γυναίκες για τους οποίους κάνεις δε δίνει δεκάρα.

Η γυναίκα στην κατώτερη κοινωνικά μορφή της είναι μια πορνη. Δηλαδή κάποια που δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τη γυναικεία κοινωνική αποστολή της, δηλαδή να βρει έναν άντρα να την παντρευτεί. Ο άντρας στην κατώτερη μορφή του είναι ο κοινωνικά αποκληρος, το σκουπίδι, που δεν κατάφερε ποτε να προσφέρει αρκετή αξία στην κοινωνία και γι αυτό έμεινε στον πάτο της ιεραρχίας. Αυτοι οι δύο τα βρίσκουν μεταξύ τους σε μία περίεργη μορφή συμβίωσης. Ετσι ήταν πάντα, έτσι θα είναι.



Όσο για το σύμπλεγμα Madonas Πορνης.


Οι άντρες έχουμε εκ φύσεως δύο στρατηγικές αναπαραγωγης όπως και οι γυναίκες. Με κάποιες γυναίκες θέλουμε απλά σεξ, δηλαδή να αφήσουμε το σπόρο μας και δε μας ενδιαφέρει περαιτέρω γιατί τις θεωρούμε μη αξιες επένδυσης, ενώ κάποιες άλλες μας ξυπνάνε τα προστατευτικα μας ένστικτα και θέλουμε να μείνουμε μαζί τους και να τις προστατευσουμε δημιουργώντας οικογένεια. Αυτοί οι δύο εαυτοί βρίσκονται μέσα σε κάθε άντρα και εξαρτάται από την εκάστοτε γυναίκα ποιον εαυτό θα ενεργοποιήσει και όχι από εμάς. Οι άντρες που βλέπουν τις γυναίκες τους ως Madones και δεν θέλουν σεξ μαζί τους δεν είναι φυσιολογικοί άντρες αλλά έχουν καταπιεσμενη σεξουαλικότητα μάλλον λόγο πουριτανικου οικογενειακου περιβάλλοντος.

Οι γυναίκες δεν είναι ούτε αγνά, ούτε αμαρτωλά όντα. Είναι άνθρωποι και έχουν φυσικα ανθρώπινες βιολογικές ορμές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και κάθε γυναίκα στον πλανήτη αξίζει έναν αφοσιωμένο σύζυγο, όπως ακριβώς δεν αξίζει και κάθε άντρας στον πλανήτη να έχει γυναικεία συντροφιά. Το δεύτερο το αναγνωρίζουμε γενικά πολύ εύκολα σαν κοινωνία, στο πρώτο τσιναμε ακόμα και αρχίζουμε τα φεμινιστικα, πως η γυναίκα θα πρέπει να είναι όπως θέλει αυτή και να την αποδέχονται οι άντρες όπως είναι. Δεν πάει έτσι. Οποία γυναίκα θέλει αφοσιωμένο σύζυγο θα πρέπει να ψάξει να βρει πως δημιουργείς στον άντρα την επιθυμία να σου αφοσιωθεί, όπως ακριβώς κάνουν και οι άντρες όταν θέλουν να βρουν γυναίκα. Κοιτάνε τι τραβάει τις γυναίκες και προσπαθούν να το δώσουν.

Το πρόβλημα απλά με τις γυναίκες σήμερα είναι πως επειδή έχουν υπερπληθωρα επιλογών για σεξ χωρίς να κουνησουν δάχτυλο, νομίζουν πως έχουν και υπερπληθωρα επιλογών για σοβαρές σχέσεις. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αρκετές το κατάνοουν αυτό και ξεχωρίζουν φυσικά ως εκ τουτου. Το entitlement γενικά δεν βοηθά κανέναν.
το επιβαλλομενο προτυπο οτι ο αντρας εχει κατεξοχην βιολογικες αναγκες τις οποιες και πρεπει να ικανοποιει μεσω της πορνης αυτο το καταλαβες?
Οτι ειναι επιβαλλομενο?
Αληθεια η Σουηδια γιατι μειωσε τον αριθμο των εκδιδομενων?
Αυτο προσπαθω να σου πω.
Δεν ειναι τι ειναι η γυναικα ή ο αντρας διαχρονικα αλλα πως επιβαλλεται ολο αυτο εις βαρος της γυναικας.Αυτο λεω.

Θα σου γραψω κι αλλα αργοτερα.ευχαριστω για την τοποθετηση :thumbup:
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Πολυ σωστη η τοποθέτηση @Agaphbou και συμφωνω! 👍😊
Το θέμα αν μπορουμε να το ορισουμε λακωνικα ειναι τα ορια της ανηθικοτητας και της χριστιανικης ηθικης, που αρχιζει η μια και που τελειωνει η αλλη αναφορικα με το επαγγελμα της πορνης.
Ειπα τη σημερινη εποχη γιατι ζουμε στο σημερα δεν ζούμε στην εποχη ουτε της Μαρίας της Μαγδαληνής ουτε της Μαριας της Αιγυπτιας.
Στο σημερα να τοποθετησουνμε αν θελεις την ολη περιγραφη. Ειναι και πιο κοντα στην εποχη μας αν θες.
Αν καποιος θελει να κανει ιστορικη αναδρομή ας την κανει ευχαριστως ομως να καταληγουμε τι ισχυει σημερα παιδια και οχι τι εκανε η Μαρια η Αιγυπτία αυτο θελω να πω.
Ζουμε σε μια αλλη εποχή εχουν αλλαξει πολλα.
Γραφω για να καταλαβουν και οι υπολοιποι.
Η πορνη του σημερα λοιπον ειναι περισσοτερο ανηθικη περισσοτερο ηθικη τι απολα?
Και που καταλήγουμε.
Ευχαριστώ 👍😊θα επανελθω με λεπτομερη αναλυση😊
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@hack3r @Agaphbou @Aura @Μάξιμος @Gaspar κι αλλο ενα ερωτημα για να σας βαλω στο κλιμα, τελικα στο σημερα μηπως η χριστιανική ηθικη παραμενει για τους εκτός του επαγγελματος της πορνης (που την κατακρίνουν) και η πορνη πλεον εχει ξεπερασει προ πολλου το διλημμα αν θελετε να τη βαραινει και να την απασχολει αν ειναι πιο πολυ ανηθικη παρα ηθικη?
Στο σημερα βλεπω εχουμε τη σχεδον μη ενοχοποιηση αν θελετε της πορνης και την εξισωση της με ενα οποιοδηποτε επαγγελμα στο οποίο ο εργαζομενος αμοιβεται για παροχη υπηρεσιων.
Αρα η απελευθέρωση αν θέλετε του αγοραιου έρωτα και η εξαπλωση του σε ολα τα κοινωνικα στρωματα επαψε να ειναι τοσο ανηθικη εν τελει.
Μηπως η ανηθικοτητα εχει να κανει με οταν παραβιαζονται οι οροι ηθικης του καθενος μας?
Ολα αυτα μαζι ιδωμενα.
Θα γραψω αναλυτικα τι και πως😊ευχαριστω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και κάτι αλλο, οι πελατες της πορνης διακατεχονται απο χριστιανικη ηθικη?
Μην τρελαθουμε κιολας😂
Επανερχομαι με λεπτομερή αναλυση👍😊

Θα εστιάσω στα ερωτήματα που έθεσες και θα προσπαθήσω να πω πώς το βλέπω εγώ το θέμα.

Καταρχάς ένα μικρό intro, δεν έχω εντρυφήσει σε χριστιανικά κείμενα για να γνωρίζω τι μέρος της ηθικής επαφίεται στον χριστιανισμό και τι όχι, ωστόσο έχω πάρει κάποια αγωγή απ' την οικογένειά μου που εδώ και γενιές είναι μεν αξιοπρεπέστατη αλλά ποτέ σεμνότυφη και του στυλ "τι θα πει ο κόσμος". Αυτό για να καταλαβαίνουμε λίγο το background του καθενός που κρίνει.

Στο δια ταύτα:
1. Υπάρχουν πολλές μορφές πορνείας και πολλοί λόγοι που οδηγούν σε αυτή, επομένως δεν μπορώ να χαρακτηρίσω γενικώς και αορίστως την "πόρνη του σήμερα". Πόρνη είναι μια φουκαριάρα ναρκομανής που κακοποιείται απ' τη μέρα που γεννήθηκε, πόρνη είναι και μια τηλεπαρουσιάστρια-μοντέλο που πηγαίνει με Σαουδάραβες στη Μύκονο για να τρίψει το νέο της Rolex στη μούρη των φίλων της. Κι άμα το διευρύνουμε και περάσουμε στον όρο των sex workers, υπάρχουν και κορίτσια σαν εμένα κι εσένα που πουλάνε γυμνές φωτογραφίες τους στο ίντερνετ που δε φαίνεται καν το πρόσωπό τους. Όπως καταλαβαίνεις το φαινόμενο έχει πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ πιο ανήθικες πράξεις απ' το να προσφέρεις τέτοιου είδους υπηρεσίες. Η πιο ανήθικη κατηγορία κατ' εμέ είναι είναι εκείνες οι γυναίκες που χωρίς να σου παρέχουν τίποτα, έχουν την απαίτηση να τις κερνάς παντού, να τους παίρνεις δώρα, να τις πηγαίνεις ταξίδια και κάποια στιγμή σου τρυπάνε και το προφυλακτικό και σε "τυλίγουν". Όλα τ' άλλα είναι ξεκάθαρες συναλλαγές, ανεξάρτητα απ' το αν συμφωνούμε με αυτές ή όχι.

2. Ναι, νομίζω κι εγώ ότι η νέα γενιά βλέπει με διαφορετικό μάτι αυτή την κατηγορία ανθρώπων, αν και, αν περιηγηθείς στο thread "θα κάνατε παρέα με μια ιερόδουλη;" οι περισσότεροι και περισσότερες ισχυρίζονται ότι δε θα ταίριαζαν με ένα τέτοιο άτομο, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη κάποια στεγανά στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Μακάρι πάντως να απενοχοποιηθει εντελώς για να γίνεται υπό ασφαλείς και καθαρές συνθήκες, χωρίς pimps, πιάτσες και ναρκωτικά.

3. Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο χριστιανική ηθική, πάντως προσωπικά δε θα θεωρούσα κάποιον ανήθικο επειδή έδωσε χρήματα να πάει με μία ιερόδουλη, δεδομένου ότι είναι ενήλικη και το κάνει συνειδητά.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
το επιβαλλομενο προτυπο οτι ο αντρας εχει κατεξοχην βιολογικες αναγκες τις οποιες και πρεπει να ικανοποιει μεσω της πορνης αυτο το καταλαβες?
Οτι ειναι επιβαλλομενο?
Αληθεια η Σουηδια γιατι μειωσε τον αριθμο των εκδιδομενων?
Αυτο προσπαθω να σου πω.
Δεν ειναι τι ειναι η γυναικα ή ο αντρας διαχρονικα αλλα πως επιβαλλεται ολο αυτο εις βαρος της γυναικας.Αυτο λεω.

Θα σου γραψω κι αλλα αργοτερα.ευχαριστω για την τοποθετηση :thumbup:

Οχι δε το κατάλαβα. Τι ακριβώς θες να πεις; Ότι ο άντρας δεν έχει κατεξοχήν βιολογικές ανάγκες; Ότι δεν έχει το δικαίωμα να θέλει να τις ικανοποιήσει; Ότι η κοινωνία του επιβάλλει να το κανει ντε και καλά με τις πόρνες; (δεν ισχύει) Ότι η κοινωνία επιβάλλει κάποια πράγματα να ζητας μόνο από πόρνες; (ούτε αυτό νομίζω πλέον ισχύει σήμερα). Το τελευταίο όταν γίνεται μάλλον γίνεται επειδή ο άντρας φοβάται να το ζητήσει από την κοπέλα που είναι μαζί γιατί δεν θέλει να πέσει στα μάτια της η κάτι τέτοιο και όχι γιατί του το επιβάλει η κοινωνία. Στην πορνη απλά νιώθει ελεύθερος γιατί πληρώνει.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Το θέμα είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε.
Γιατι πετάμε λέξεις και στο επόμενο βλέμα, αντιλαμβανόμαστε οτι κάτι λείπει στην λέξη. Και αυτό είναι το νόημα που αλλάζει. Αλλο λέμε και κάτι διαφορετικό αντιλαμβανόμαστε οτι θέλαμε να πούμε.
Ο Χριστιανισμός, δεν επιβάλλει

Δεν είναι αυτή καθ' αυτή η πορνεία που κέντρισε το ενδιαφέρον μου. Ούτε ο αγιασμός ή μη των μέσων χάριν του σκοπού.
Και ο Νίτσε μιλούσε με βάση αυτά που είχε αποδεχτεί. Είναι ορθό να τον δεχόμαστε ως έναν ο οποίος αυτά που είχε πει, δεν πρόκειται να καταργηθούν ποτέ και να τον ασπαστούμε όλοι μας; Μήπως μας βλάπτει αυτή η προσέγγιση;
Και με ποιον τρόπο θα αντλήσουμε πληροφορίες, ενδεχομένως αντίθετες αλλά οφέλιμες απο αυτές του Νίτσε ώστε να αποκτήσουμε κριτικό πνεύμα στις όποιες πληροφορίες δεχόμαστε;


Και τί μπορούμε να πούμε για τις δύο Μαρίες;
Για την Μαρία την Αιγύπτια, πώς μπορούμε να ακούσουμε;

Η σάρκα, είναι ίδια στον Χριστιανό και σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως απο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Οπότε, αφού μιλάμε για πελάτες πόρνης, μιλάμε για τους άνδρες. Αρα, ο άνδρας που βρίσκεται ως πελάτης, εκ των πραγμάτων βρίσκεται κάτω απο την ανισορροπία σώματος και πνεύματος.
<<Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σάρξ ασθενής>> Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 26,41.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μόλις άκουσα και απόλαυσα γι ακόμα μια φορά τον φανταστικό και υπέροχο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Για πρώτη φορά, όμως, είδα πως τα παιδιά που κλαίγανε, ήταν αρκετά και δεν ήταν μόνο κορίτσια.
Η ΜΑΜΑ, τους έλειπε σκέφτηκα.
Η διαφορά δεν είναι αυτή, γιατι η ΜΑΜΑ του καθενός μας, ακολουθεί τον βιολογικό της κύκλο.
Και εμείς ερχόμαστε με την σειρά μας να την μιμηθούμε.
Οπως γεννήθηκε, έφυγε ή θα φύγει, μας γέννησε και θα φύγουμε με την σειρά μας.
Δεν ασπάζομαι το Νίτσε Μαξιμε ούτε αυτά που λέει ο χάκερ για την δύναμη . Αλλά με κάποια πράγματα περί ηθικής συμφωνώ και εγώ το μέτρησα στην ωφέλεια. Εσύ δεν κατάλαβα πως μετράς την ηθική μιας πόρνης η οτιδήποτε άλλο.
 

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Εγώ παρότι θεωρώ τον χριστιανισμο όπως και περιέγραψα ως μια πηγή εκφυλισμου, πλέον αποτελεί ίσως την μόνη αντίσταση που έχουμε σαν κοινωνία απέναντι στον περαιτέρω εκφυλισμό της μοντερνιας, καθώς μπορεί ο Παΐσιος να μην ήταν Αχιλλέας αλλά ήταν σίγουρα πολύ ανωτερος από το μοντέρνο σημερινό πρότυπο ανδρός και ανθρώπου γενικότερα.

Το ότι θεωρείς τον χριστιανισμό εκφυλισμό, σημαίνει αυτόματα ότι θεωρείς το πρότυπο του αρχαίου Έλληνα ή κάποιου άλλου αρχαιότερου ανθρώπου την ενσάρκωση της «αληθινής φύσης» του ανθρώπου, έννοια που θεωρώ λανθασμένη. Η φύση του ανθρώπου συμπίπτει με το περιβάλλον του, το οποίο εκτός από τις φυσικές συνθήκες συναρτάται κι από το κοινωνικό περιβάλλον και την ηθική από τη στιγμή που ο άνθρωπος δημιούργησε τις πρώτες κοινωνίες πριν χιλιάδες χρόνια, άρα μεταβάλλεται χρονικά και γεωγραφικά χωρίς να αποτελεί κάποιου είδους εκφυλισμό. Κάποια βασικά βιολογικά χαρακτηριστικά όπως το ότι έχουμε δυο χέρια και δυο πόδια ή ο τρόπος αναπαραγωγής μας είναι τα μόνα που μπορούν να χαρακτηριστούν «ανθρώπινη φύση» και διατηρήθηκαν αναλλοίωτα. Αλλά ακόμη κι αυτό συμβαίνει ίσως επειδή δεν εκτεθήκαμε ακόμα σε ακραίες αλλαγές στο περιβάλλον μας.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Τον αν είναι καλό ή κακό λοιπόν που έχουμε σήμερα χριστιανικες αξίες, αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του, με βάση το τι θεωρεί αυτός καλό ή κακό. Εγώ παρότι θεωρώ τον χριστιανισμο όπως και περιέγραψα ως μια πηγή εκφυλισμου, πλέον αποτελεί ίσως την μόνη αντίσταση που έχουμε σαν κοινωνία απέναντι στον περαιτέρω εκφυλισμό της μοντερνιας, καθώς μπορεί ο Παΐσιος να μην ήταν Αχιλλέας αλλά ήταν σίγουρα πολύ ανωτερος από το μοντέρνο σημερινό πρότυπο ανδρός και ανθρώπου γενικότερα.
Περιορίζεις αρκετά τον οπτικό σου ορίζοντα με αυτά που διαβάζω.
Γιατι είναι εντελώς διαφορετικό το να αναλύεις γεγονότα του παρελθόντος, απο αυτά που <<μέλη γενέσθαι>>.
Στην ανάλυση του παρελθόντος, έχουμε σταθερά δεδομένα και σωστό ή λανθασμένο το αποτέλεσμα έχει βάση, αφετηρία. Το που θα οδηγηθούμε συμπερασματικώς, είναι αδιάφορο.
Για το μέλλον όμως, δεν είμαστε μελλοντολόγοι, οπότε λίγο θολά τα συμπεράσματα μας.
Επίσης, βλέπω μια διπολική στάση, ανάμεσα στις χριστιανικές αξίες, τον χριστιανισμό που θεωρείς πηγή εκφυλιμού και τον Αγιο Παϊσιο που βρίσκεις ανώτερο απο το μοντέρνο σημερινό πρότυπο ανδρός.
Εγώ αποδέχομαι κάπως διαφορετικά τον Αγιο Παϊσιο. Τον θεωρώ σκεύος εκλογής. Ως εδώ, τόλμησα και ομίλησα. Ποιο πολλά όμως, αμφιβάλλω για εμένα κατα πολύ και δηλώνω αδυναμία να γράψω. Τόσο απλό είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Σίγουρα όλα είναι και εγωιστικά . Αλλά εγωιστικό δεν σημαίνει κακό και ανιδιοτελές καλό αν κρίνουμε την ηθικότητα μιας πράξης από τις συνέπειές της και την βλάβη προς τους άλλους γιατί εγώ κάπου εκεί τείνω να καταλήξω ως ηθική .Κάνω ας πούμε ανακύκλωση για εγωιστικούς λόγους, κάνω το καθήκον μου , ανεβαίνω στα μάτια μου, αλλά ανεβαίνει και ο πλανήτης, μέ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Ακριβώς αυτό. Βέβαια, το κίνητρο έχει πάει στο "να σώσουμε τον πλανήτη" για να πουλήσουν και τα προϊόντα τους κάποιες εταιρίες,να χρεώσουν την πλαστική σακούλα κ.α.
Δεν λέω πως αυτό είναι κακό,μια σκέψη είναι.
Από την άλλη,κάποιος μπορεί να πει "δηλαδή δεν σκέφτεσαι τα ζώα που εξαφανίζονται", ωστόσο θα έλεγα πως κάποια ζώα και χωρίς την παρέμβαση μας, πάλι θα εξαφανίζονταν. Έχουμε πολύ λίγα χρόνια στην γη,πολλά είδη ζώων έχουν εξαφανιστεί πριν τον άνθρωπο και,Φυσικά, η γη έχει περάσει χειρότερα πράγματα από την "κλιματική αλλαγή".
Και πάλι,σημειώνω πως δεν θεωρώ την κλιματική αλλαγή κάτι χαζό,απλά θεωρώ τα κίνητρα που θέλουμε να την αποτρέψουμε χαζά (δηλαδή να λέμε ότι θέλουμε να σώσουμε την γη αντί για τον εαυτό μας).
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το ότι θεωρείς τον χριστιανισμό εκφυλισμό, σημαίνει αυτόματα ότι θεωρείς το πρότυπο του αρχαίου Έλληνα ή κάποιου άλλου αρχαιότερου ανθρώπου την ενσάρκωση της «αληθινής φύσης» του ανθρώπου, έννοια που θεωρώ λανθασμένη. Η φύση του ανθρώπου συμπίπτει με το περιβάλλον του, το οποίο εκτός από τις φυσικές συνθήκες συναρτάται κι από το κοινωνικό περιβάλλον και την ηθική από τη στιγμή που ο άνθρωπος δημιούργησε τις πρώτες κοινωνίες πριν χιλιάδες χρόνια, άρα μεταβάλλεται χρονικά και γεωγραφικά χωρίς να αποτελεί κάποιου είδους εκφυλισμό. Κάποια βασικά βιολογικά χαρακτηριστικά όπως το ότι έχουμε δυο χέρια και δυο πόδια ή ο τρόπος αναπαραγωγής μας είναι τα μόνα που μπορούν να χαρακτηριστούν «ανθρώπινη φύση» και διατηρήθηκαν αναλλοίωτα. Αλλά ακόμη κι αυτό συμβαίνει ίσως επειδή δεν εκτεθήκαμε ακόμα σε ακραίες αλλαγές στο περιβάλλον μας.

Ναι, το περιβάλλον επιδρά στους οργανισμούς και τους αλλάζει, αλλά αυτό είναι μια πολύ αργή και σταδιακή διαδικασία. Αν σκοτώσω τα παιδιά σου θα θελήσεις να με δεις να πεθαίνω αργά και βασανιστικά. Αυτό σημαίνει ότι η σαδιστική σου φύση που σου επιτρέπει να τερπεσαι με τον πόνο του άλλου είναι εκεί ακέραια. Η κοινώνια και το τεχνητό περιβάλλον, το μόνο που κάνει είναι να φυλακίσει την φυση μας. Είμαστε σαν την τίγρη στο κλουβί. Όλα τα φονικά ένστικτα της τα έχει μέσα της αλλά το περιβάλλον της δεν της επιτρέπει να τα βγάλει και να είναι τίγρης. Έτσι ζει μια κατασταση εκφυλισμου. Ζει δηλαδή την ζωή ενός άλλου όντως και όχι αυτή της τίγρης όπως φτιάχθηκε από τη φύση. Αν περάσουνε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια με την τίγρη στο κλουβί θα γίνει άκακο γατάκι σίγουρα, αλλά αυτό δεν γίνεται σε δύο χιλιετίες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης, βλέπω μια διπολική στάση, ανάμεσα στις χριστιανικές αξίες, τον χριστιανισμό που θεωρείς πηγή εκφυλιμού και τον Αγιο Παϊσιο που βρίσκεις ανώτερο απο το μοντέρνο σημερινό πρότυπο ανδρός.

Ο χριστιανισμός ονομάζει την "σκοτεινή" πλευρά του ανθρώπου διάβολο και τον προτρέπει να την αφήσει πίσω του και να κινηθεί προς το φως. Όταν θεωρείς ένα κομμάτι του εαυτου σου καλό και ένα άλλο κακό και αγκαλιάσεις το καλό ενώ απομακρυνθείς από το κακό τότε ζεις κατά την άποψή μου σε μια πάρα φύσιν κατάσταση, την οποία ονομάζω κατάσταση εκφυλισμου. Μια αρκούδα που έμαθε να χορεύει, να κάθεται προσοχή και να μην πειράζει μύγα μπορεί όντως να είναι μια καλή, ακακη και ίσως οφελιμη αρκούδα. Δεν παύει όμως να βρίσκεται σε μια κατάσταση εκφυλισμου αν με εννοείς.

Μπορείς να πεις πως αυτός ο σημερινός εκφυλισμός του ανθρώπου έφερε πολλά καλά. Φτιάξαμε ποιο ειρηνικες κοινωνίες, ζούμε περισσότερο, τρώμε καλύτερα, είμαστε ασφαλείς κ.ο.κ. Και όλα αυτά δεν είναι ασημαντα επιχειρήματα. Αλλά αφήσαμε και πολλά άλλα πίσω μας. Πολλά που μας κάνανε ανθρώπους και κάναμε τη ζωή μας ανθρώπινη. Αφήσαμε πίσω μεγάλο μέρος του σκοτάδιου μας και αυτό κάνει το φως μας λιγότερο φωτεινό. Αυτός ο εκφυλισμός δημιουργεί και έναν ασιγαστο πόνο στην ψυχή του ανθρώπου που δεν έχει γιατρειά. Όπως η τίγρης στο κλουβί που έχει όλα τα καλά της τα αγαθά, αλλά όλο της το είναι την προστάζει να κυνηγήσει μα δεν μπορεί.

Ο Παϊσιος ήταν ανώτερος επειδή τουλάχιστο ενσάρκωσε στο μέγιστο τις αρχές του,οποιες και αν ήταν αυτές, όσο και αν διαφωνώ με αυτές. Δεν μπορείς παρα να το αναγνωρίσεις. Αλλά ο εκφυλισμός έχει πολλά σκαλοπάτια. Όσο πιο μακρυά πας από τη φύση σου τόσο χειρότερη γίνεται η ζωή σου. Ανούσια και δίχως νόημα, γεμάτη υπαρξιακό πόνο. Το πρότυπο του μοντερνου ανθρώπου είναι τόσο μακριά από την πραγματικη του φύση που οι διαφορές εξαρτήσεις θεωρούνται πλέον φυσικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και πολύ δύσκολο να κάνει δίχως αυτές. Ε ένας χριστιανός βρίσκεται τουλάχιστο ένα σκαλοπάτι παραπάνω από αυτή τη κατάσταση κατά την άποψή μου.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Δεν ασπάζομαι το Νίτσε Μαξιμε ούτε αυτά που λέει ο χάκερ για την δύναμη . Αλλά με κάποια πράγματα περί ηθικής συμφωνώ και εγώ το μέτρησα στην ωφέλεια. Εσύ δεν κατάλαβα πως μετράς την ηθική μιας πόρνης η οτιδήποτε άλλο.
Αφορμή για την συζήτηση που έχει πάρει διαστάσεις (καταιγίδας),ήταν το τηλεφώνημα που έκανε στον παπα Μήτσιο η εν λόγω κυρία.
Αναλυτικά μίλησα γι αυτήν και αρχικά ξεκινώντας είχα πει το εξής.
Οτι κανένας δεν ψάχνει την ιστορία της. Και αναλωθήκαμε σε ατέρμονη συζήτηση περι ηθικής και βάλε και βάλε...

Εγώ από τον παπά κατάλαβα να λέει τα ίδια , συρθείτε σαν σκουλήκια , γεμίστε ενοχές , ο Θεός σας αγαπάει και θα σας συγχωρέσει επειδή είστε πόρνες και ομοφυλόφιλοι .
Εσύ απο ότι μου λέει η κούτρα μου, δεν κατάλαβες γρι, απο αυτά που λέει ο ΠαπαΜήτσιος.
Δεν είναι η συγχώρεση ο σκοπός.
ΓΙατι αν ήταν αυτό μόνο, τότε θα υπήρχε συγχωροχάρτι για όλους μας. Αυτό που γνωρίζουμε και μας ήρθε απο την Δυτική Εκκλησία των καθολικών.
Εδώ διαχωρίζω σαφώς την εκκλησία των Σταυροφόρων και αυτή την Ορθόδοξη εκκλησία της Ανατολής.
Γιατι δεν ξέρω με ποιον τρόπο να σου το εξηγήσω. Ενώ δεν άκουσες όλη την συζήτηση του παπα Μήτσιο με τον Γρηγόρη, πράγμα το οποίο φαίνεται, μιλάς για τις πόρνες και τους ομοφυλόφιλους.
Ας πάρω μια θέση εδώ. Ο παπα Μήτσιος, λέει στο βίντεο, οτι τον άνθρωπο τον αγκαλιάζουμε.
Και άνθρωπος είναι η πόρνη, αλλά και ο ομοφυλόφιλος συνάμα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν σκοτώσω τα παιδιά σου θα θελήσεις να με δεις να πεθαίνω αργά και βασανιστικά.
Γιατί θέλεις να επιβάλεις την γνώμη σου εδώ;
Αυτό σημαίνει ότι η σαδιστική σου φύση που σου επιτρέπει να τερπεσαι με τον πόνο του άλλου είναι εκεί ακέραια. Η κοινώνια και το τεχνητό περιβάλλον, το μόνο που κάνει είναι να φυλακίσει την φυση μας.


Ο χριστιανισμός ονομάζει την "σκοτεινή" πλευρά του ανθρώπου διάβολο και τον προτρέπει να την αφήσει πίσω του και να κινηθεί προς το φως.
Όταν θεωρείς ένα κομμάτι του εαυτου σου καλό και ένα άλλο κακό και αγκαλιάσεις το καλό ενώ απομακρυνθείς από το κακό τότε ζεις κατά την άποψή μου σε μια πάρα φύσιν κατάσταση, την οποία ονομάζω κατάσταση εκφυλισμου. Μια αρκούδα που έμαθε να χορεύει, να κάθεται προσοχή και να μην πειράζει μύγα μπορεί όντως να είναι μια καλή, ακακη και ίσως οφελιμη αρκούδα. Δεν παύει όμως να βρίσκεται σε μια κατάσταση εκφυλισμου αν με εννοείς.

Μπορείς να πεις πως αυτός ο σημερινός εκφυλισμός του ανθρώπου έφερε πολλά καλά. Φτιάξαμε ποιο ειρηνικες κοινωνίες, ζούμε περισσότερο, τρώμε καλύτερα, είμαστε ασφαλείς κ.ο.κ. Και όλα αυτά δεν είναι ασημαντα επιχειρήματα. Αλλά αφήσαμε και πολλά άλλα πίσω μας. Πολλά που μας κάνανε ανθρώπους και κάναμε τη ζωή μας ανθρώπινη. Αφήσαμε πίσω μεγάλο μέρος του σκοτάδιου μας και αυτό κάνει το φως μας λιγότερο φωτεινό. Αυτός ο εκφυλισμός δημιουργεί και έναν ασιγαστο πόνο στην ψυχή του ανθρώπου που δεν έχει γιατρειά. Όπως η τίγρης στο κλουβί που έχει όλα τα καλά της τα αγαθά, αλλά όλο της το είναι την προστάζει να κυνηγήσει μα δεν μπορεί.

Ο Παϊσιος ήταν ανώτερος επειδή τουλάχιστο ενσάρκωσε στο μέγιστο τις αρχές του,οποιες και αν ήταν αυτές, όσο και αν διαφωνώ με αυτές. Δεν μπορείς παρα να το αναγνωρίσεις. Αλλά ο εκφυλισμός έχει πολλά σκαλοπάτια. Όσο πιο μακρυά πας από τη φύση σου τόσο χειρότερη γίνεται η ζωή σου. Ανούσια και δίχως νόημα, γεμάτη υπαρξιακό πόνο. Το πρότυπο του μοντερνου ανθρώπου είναι τόσο μακριά από την πραγματικη του φύση που οι διαφορές εξαρτήσεις θεωρούνται πλέον φυσικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και πολύ δύσκολο να κάνει δίχως αυτές. Ε ένας χριστιανός βρίσκεται τουλάχιστο ένα σκαλοπάτι παραπάνω από αυτή τη κατάσταση κατά την άποψή μου.
Αυτό που μου δημιουργεί εντύπωση, είναι η επανάληψη της λέξης <<εκφυλισμός>>, όπως και οι λέξεις: σκοτάδι,
διάβολος, πόνος, πραγματική φύση του ανθρώπου και διάφορες εξαρτήσεις του ανθρώπου.
Βλέπω μια σύγχυση και ...ενώ βρίσκεσαι σε άγνοια, μιλάς για συγκεκριμένα θέματα, που δεν σε οδηγούν κάπου. Απλά αυξάνουν την σύγχυση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Αφορμή για την συζήτηση που έχει πάρει διαστάσεις (καταιγίδας),ήταν το τηλεφώνημα που έκανε στον παπα Μήτσιο η εν λόγω κυρία.
Αναλυτικά μίλησα γι αυτήν και αρχικά ξεκινώντας είχα πει το εξής.
Οτι κανένας δεν ψάχνει την ιστορία της. Και αναλωθήκαμε σε ατέρμονη συζήτηση περι ηθικής και βάλε και βάλε...


Εσύ απο ότι μου λέει η κούτρα μου, δεν κατάλαβες γρι, απο αυτά που λέει ο ΠαπαΜήτσιος.
Δεν είναι η συγχώρεση ο σκοπός.
ΓΙατι αν ήταν αυτό μόνο, τότε θα υπήρχε συγχωροχάρτι για όλους μας. Αυτό που γνωρίζουμε και μας ήρθε απο την Δυτική Εκκλησία των καθολικών.
Εδώ διαχωρίζω σαφώς την εκκλησία των Σταυροφόρων και αυτή την Ορθόδοξη εκκλησία της Ανατολής.
Γιατι δεν ξέρω με ποιον τρόπο να σου το εξηγήσω. Ενώ δεν άκουσες όλη την συζήτηση του παπα Μήτσιο με τον Γρηγόρη, πράγμα το οποίο φαίνεται, μιλάς για τις πόρνες και τους ομοφυλόφιλους.
Ας πάρω μια θέση εδώ. Ο παπα Μήτσιος, λέει στο βίντεο, οτι τον άνθρωπο τον αγκαλιάζουμε.
Και άνθρωπος είναι η πόρνη, αλλά και ο ομοφυλόφιλος συνάμα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Γιατί θέλεις να επιβάλεις την γνώμη σου εδώ;




Αυτό που μου δημιουργεί εντύπωση, είναι η επανάληψη της λέξης <<εκφυλισμός>>, όπως και οι λέξεις: σκοτάδι,
διάβολος, πόνος, πραγματική φύση του ανθρώπου και διάφορες εξαρτήσεις του ανθρώπου.
Βλέπω μια σύγχυση και ...ενώ βρίσκεσαι σε άγνοια, μιλάς για συγκεκριμένα θέματα, που δεν σε οδηγούν κάπου. Απλά αυξάνουν την σύγχυση.
Δεν είπα ότι είναι η συγχώρεση, είπα ότι είναι οι ενοχές και η ταπείνωση να είσαι αμαρτωλός με το ζόρι , ενώ μπορεί να μην είσαι με κάποια άλλη ηθική και λογική.

Δεν είδα και τα 50 λεπτά η αλήθεια είναι . Μετά νομίζω ότι έλεγε άλλα θέματα και ιστορίες και για αυτό δεν το είδα . Ο παπάς από ότι κατάλαβα από αυτό που είδα είναι ότι έλεγε για άλλους παπάδες και χριστιανούς που αφορίζουν αντί να αγκαλιάζουν που δεν με αφορά τόσο προσωπικά γιατί δεν αφόρισα κανέναν.

Τέλος πάντων το ύφος σου αρχίζει να μου τη σπάει , θα περιοριστώ να διαβάζω...
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Ξεσυγχυσε με τότε.
Εχουμε πει πολλά και επανερχόμαστε στα ίδια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τέλος πάντων το ύφος σου αρχίζει να μου τη σπάει , θα περιοριστώ να διαβάζω...
Δεν σε περιόρισα σε κάτι, ούτε και επιθυμώ κάτι τέτοιο.
Είναι δείγμα των καιρών μας, οτι μιλάμε δίχως να γνωρίζουμε αυτό που θέλουμε να πούμε.
Δεν είναι κακό που δεν είδες όλο το βίντεο.
Ούτε και η όποια γνώμη έχεις. Εξ' άλλου είναι δική σου. Γίνεται να την αλλάξω εγώ; Με κανέναν τρόπο.
Αυτός είναι και ο λόγος που μιλώ με αυτόν τον τρόπο.
Τα περι ηθικής και άλλα, δεν είμαι ούτε ηθικολόγος ούτε αυτός που θα διδάξει ηθική εδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
@EvanescenceQ δεν πρόκειται να απαντήσω σοβαρά στην τοποθέτηση του αν οι άντρες έχουν ανάγκη το σεξ και την γυναικεία συντροφιά. Αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι τυφλή ή άψυχη για να μην τα κατανοείς.

Και όπως έγραψα και πριν, κανένας δεν δίνει την παραμικρή δεκάρα στην κοινωνία για τους low end άντρες και πότε δεν θα δώσει. Έτσι σχεδιάστηκε ο κόσμος εξ αρχής, οι άντρες να είμαστε αναλώσιμοι και δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα. Αποδέχομαι τον κόσμο όπως σχεδιάστηκε. Απλά είναι λίγο υποκριτικό να μιλάμε για ισοτητες, ρατσισμους και δικαιώματα γυναικών, όταν υπάρχουν στον κόσμο πολλοί πιο αδικημένοι από τις γυναίκες για τους οποίους κάνεις δε δίνει δεκάρα.

Η γυναίκα στην κατώτερη κοινωνικά μορφή της είναι μια πορνη. Δηλαδή κάποια που δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τη γυναικεία κοινωνική αποστολή της, δηλαδή να βρει έναν άντρα να την παντρευτεί. Ο άντρας στην κατώτερη μορφή του είναι ο κοινωνικά αποκληρος, το σκουπίδι, που δεν κατάφερε ποτε να προσφέρει αρκετή αξία στην κοινωνία και γι αυτό έμεινε στον πάτο της ιεραρχίας. Αυτοι οι δύο τα βρίσκουν μεταξύ τους σε μία περίεργη μορφή συμβίωσης. Ετσι ήταν πάντα, έτσι θα είναι.



Όσο για το σύμπλεγμα Madonas Πορνης.


Οι άντρες έχουμε εκ φύσεως δύο στρατηγικές αναπαραγωγης όπως και οι γυναίκες. Με κάποιες γυναίκες θέλουμε απλά σεξ, δηλαδή να αφήσουμε το σπόρο μας και δε μας ενδιαφέρει περαιτέρω γιατί τις θεωρούμε μη αξιες επένδυσης, ενώ κάποιες άλλες μας ξυπνάνε τα προστατευτικα μας ένστικτα και θέλουμε να μείνουμε μαζί τους και να τις προστατευσουμε δημιουργώντας οικογένεια. Αυτοί οι δύο εαυτοί βρίσκονται μέσα σε κάθε άντρα και εξαρτάται από την εκάστοτε γυναίκα ποιον εαυτό θα ενεργοποιήσει και όχι από εμάς. Οι άντρες που βλέπουν τις γυναίκες τους ως Madones και δεν θέλουν σεξ μαζί τους δεν είναι φυσιολογικοί άντρες αλλά έχουν καταπιεσμενη σεξουαλικότητα μάλλον λόγο πουριτανικου οικογενειακου περιβάλλοντος.

Οι γυναίκες δεν είναι ούτε αγνά, ούτε αμαρτωλά όντα. Είναι άνθρωποι και έχουν φυσικα ανθρώπινες βιολογικές ορμές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και κάθε γυναίκα στον πλανήτη αξίζει έναν αφοσιωμένο σύζυγο, όπως ακριβώς δεν αξίζει και κάθε άντρας στον πλανήτη να έχει γυναικεία συντροφιά. Το δεύτερο το αναγνωρίζουμε γενικά πολύ εύκολα σαν κοινωνία, στο πρώτο τσιναμε ακόμα και αρχίζουμε τα φεμινιστικα, πως η γυναίκα θα πρέπει να είναι όπως θέλει αυτή και να την αποδέχονται οι άντρες όπως είναι. Δεν πάει έτσι. Οποία γυναίκα θέλει αφοσιωμένο σύζυγο θα πρέπει να ψάξει να βρει πως δημιουργείς στον άντρα την επιθυμία να σου αφοσιωθεί, όπως ακριβώς κάνουν και οι άντρες όταν θέλουν να βρουν γυναίκα. Κοιτάνε τι τραβάει τις γυναίκες και προσπαθούν να το δώσουν.

Το πρόβλημα απλά με τις γυναίκες σήμερα είναι πως επειδή έχουν υπερπληθωρα επιλογών για σεξ χωρίς να κουνησουν δάχτυλο, νομίζουν πως έχουν και υπερπληθωρα επιλογών για σοβαρές σχέσεις. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αρκετές το κατάνοουν αυτό και ξεχωρίζουν φυσικά ως εκ τουτου. Το entitlement γενικά δεν βοηθά κανέναν.
@hack3r Η σεξουαλικότητα αποτελεί σήμερα ιδιότητα του εαυτού, μέσα σε ένα γενικευμενο σχέδιο ζωής. «Είναι ένα μέσο σφυρηλάτησης των διασυνδέσεων με τους άλλους, στη βάση της οικειότητας χωρίς να εδράζεται πλέον σε μια αμετάβλητη τάξη συγγένειας (όπως, π.χ., ο γάμος) που διατηρείται από γενιά σε γενιά». Στη σημερινή εποχή ο όρος επανακαθορίστηκε ως «πλαστική σεξουαλικότητα». Σήμερα υπάρχει διαφοροποίηση της σεξουαλικής απόλαυσης από την αναπαραγωγική διαδικασία. Στις προηγούμενες χρονικές περιόδους, η σεξουαλική πράξη ήταν συνδεδεμένη με τον φόβο επαναλαμβανόμενων κυήσεων και, κατά συνέπεια, με τον φόβο του θανάτου (λόγω υψηλών ποστοστών βρεφικής θνησιμότητας). Σήμερα καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεθόδους αντισύλληψης, η σεξουαλικότητα «εκκοσμικεύεται και αναδιοργανώνεται, ιδιωτικοποιείται».

Η ερωτική πράξη κρύβει μια σχέση εξουσίας και υποταγής. Συνεπώς, η κοινωνία θεώρησε τον ενεργητικό ρόλο ως ανωτερότητα, συνδέοντας έτσι την σεξουαλικότητα με την εξουσία. Λόγω ακριβώς αυτης της επικρατούσας άποψης για την άρρηκτη σχέση εξουσίας και σεξουαλικότητας, δημιουργήθηκαν «ειδικοί τόποι» που εκδηλώνονταν αυτή η σχέση. Στους οίκους ανοχής λοιπόν, η χρηματική αμοιβή συμβολίζει την κυριαρχία του πελάτη πάνω στην εκδιδόμενη.

Η σεξουαλική πράξη καθαυτή δεν υπήρξε εξαρχής κολάσιμη. Αυτό που την κατέστησε αντικείμενο αξιολόγησης ήταν οι κανόνες ηθικής συμπεριφοράς, που υπαγόρευσαν στο άτομο τους αξιακούς ηθικούς κώδικες που έπρεπε να ακολουθεί ώστε να θεωρείται ηθικό. Η σεξουαλικότητα έχει περάσει από διαφορετικές φάσεις στην ανθρώπινη ιστορία. Ο 17ος αιώνας υπήρξε η τομή στη χρονική πορεία της σεξουαλικότητας, με την εδραίωση των σεξουαλικών απαγορεύσεων, τις επιταγές ευπρέπειας και την επιβολή της σιωπής, μα κυρίως με την αποκλειστική αποδοχή της ενήλικης, έγγαμης σεξουαλικότητας ως πρότυπο.

Δειτε τον ορισμο που δινει ενας νομικος:"Το νομικό καθεστώς που διέπει την πορνεία στις διάφορες χώρες, ποικίλλει από τον χαρακτηρισμό ως αξιόποινης πράξης, έως το νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα . Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο: «δεν μπορούμε να καταρτίσουμε έναν ορισμό της πορνείας, γιατί αδυνατούμε να καθορίσουμε τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ της πόρνης και του πελάτη της κατά την συνουσίαν. Η πόρνη παραδίδει το σώμα της έναντι ενός (όχι απαραιτήτως χρηματικού) τιμήματος και δεν ξέρουμε αν αυτό είναι, νομικώς, ενοικίαση πράγματος ή παροδική αυτοπώληση ή απλή χρήση έμψυχου αγαθού. Αγνοούμε αν, νομικώς, η σχέση μεταξύ πόρνης-πελάτη αποτελεί ετεροβαρή ή αμφοτεροβαρή συμφωνία»."

Σε πολλές περιπτώσεις οι περιοχές, ελέγχονται και επιβλέπονται από το κράτος μέσω νομιμοποιησης των οίκων ανοχής και επιτυγχάνεται έτσι, η απομάκρυνση των ιεροδουλων από τον δημόσιο χώρο, για να μην διαταράσσεται η ηθική αποδεκτή σεξουαλικότητα της κοινωνίας. Εδω ειναι ακριβως αυτη η ηθικη που λεμε,οτι για να μη διαταρασσεται η ηθικη αποδεκτη σεξουαλικοτητα της κοινωνιας υπαρχει και αυτο το προσδιορισμενο πλαισιο.

Π.χ. με κριτήριο την φυλή στην Αθήνα έχουμε αφρικανικής καταγωγής με μορφή πεζοδρομιακής πορνείας στη Σοφοκλέους, και σλάβικης κυρίως καταγωγής ανατολικοευρωπαίες στην Φυλής και στο Μεταξουργείο. Aπό την άλλη, η γρήγορη ανάπτυξη της τεχνολογίας και των μέσων επικοινωνίας δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον τομέα της πορνείας η οποία επαναπροσδιορίζεται, αναμορφώνεται και προσαρμόζεται στις αλλαγές. Συγκεκριμένα, μέσω έντυπων αγγελιών, τηλεφώνου και internet, διαφημίζονται συνοδοί πολυτελείας (call girls), ινστιτούτα μασάζ, καθώς και πολυτελοί οίκοι ανοχής (studio), εξασφαλίζοντας την ανωνυμία του πελάτη και της εκδιδόμενης. Το διαδίκτυο οδήγησε, στην αποϋλοποίηση της πορνείας, πορνεία δηλαδή εκτός του παραδοσιακά χώρου οίκου ανοχής. Τα βασικά κριτήρια διαχωρισμού των μορφών πορνείας είναι ο χώρος, ο τρόπος και το κόστος των υπηρεσιών, και η δυσκολία προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα οι κυρίαρχες εκδοχές άμεσης πορνείας είναι: • Οίκοι Ανοχής • Πεζοδρομιακή πορνεία - δρόμου • Συνοδοί πολυτελείας (escort, call girls) • Κονσομασιόν - Συντροφιά .

Είναι ο τόπος που αντανακλά το κοινωνικό πρόβλημα σχέσεων ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα. Οι οίκοι ανοχής, εκτός της ιδιότητας τους ως «πολυδύναμα κέντρα αναψυχής», έχουν και «μαγικές» ιδιότητες, διότι στα όρια τους καταργούνται όλες οι κοινωνικές συμβάσεις και νόρμες, και φανερώνεται μέσα σε αυτούς απροκάλυπτα και εμφατικά η διαφορετικότητα, η ανομοιογένεια και η ανισότητα της κοινωνικής συγκρότησης. Υπογραμμίζουν, καταγγέλουν, και απογυμνώνουν το συντηρητικό και συμβατικό είδωλο της αστικής πραγματικότητας.
Θα εστιάσω στα ερωτήματα που έθεσες και θα προσπαθήσω να πω πώς το βλέπω εγώ το θέμα.

Καταρχάς ένα μικρό intro, δεν έχω εντρυφήσει σε χριστιανικά κείμενα για να γνωρίζω τι μέρος της ηθικής επαφίεται στον χριστιανισμό και τι όχι, ωστόσο έχω πάρει κάποια αγωγή απ' την οικογένειά μου που εδώ και γενιές είναι μεν αξιοπρεπέστατη αλλά ποτέ σεμνότυφη και του στυλ "τι θα πει ο κόσμος". Αυτό για να καταλαβαίνουμε λίγο το background του καθενός που κρίνει.

Στο δια ταύτα:
1. Υπάρχουν πολλές μορφές πορνείας και πολλοί λόγοι που οδηγούν σε αυτή, επομένως δεν μπορώ να χαρακτηρίσω γενικώς και αορίστως την "πόρνη του σήμερα". Πόρνη είναι μια φουκαριάρα ναρκομανής που κακοποιείται απ' τη μέρα που γεννήθηκε, πόρνη είναι και μια τηλεπαρουσιάστρια-μοντέλο που πηγαίνει με Σαουδάραβες στη Μύκονο για να τρίψει το νέο της Rolex στη μούρη των φίλων της. Κι άμα το διευρύνουμε και περάσουμε στον όρο των sex workers, υπάρχουν και κορίτσια σαν εμένα κι εσένα που πουλάνε γυμνές φωτογραφίες τους στο ίντερνετ που δε φαίνεται καν το πρόσωπό τους. Όπως καταλαβαίνεις το φαινόμενο έχει πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ πιο ανήθικες πράξεις απ' το να προσφέρεις τέτοιου είδους υπηρεσίες. Η πιο ανήθικη κατηγορία κατ' εμέ είναι είναι εκείνες οι γυναίκες που χωρίς να σου παρέχουν τίποτα, έχουν την απαίτηση να τις κερνάς παντού, να τους παίρνεις δώρα, να τις πηγαίνεις ταξίδια και κάποια στιγμή σου τρυπάνε και το προφυλακτικό και σε "τυλίγουν". Όλα τ' άλλα είναι ξεκάθαρες συναλλαγές, ανεξάρτητα απ' το αν συμφωνούμε με αυτές ή όχι.

2. Ναι, νομίζω κι εγώ ότι η νέα γενιά βλέπει με διαφορετικό μάτι αυτή την κατηγορία ανθρώπων, αν και, αν περιηγηθείς στο thread "θα κάνατε παρέα με μια ιερόδουλη;" οι περισσότεροι και περισσότερες ισχυρίζονται ότι δε θα ταίριαζαν με ένα τέτοιο άτομο, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη κάποια στεγανά στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Μακάρι πάντως να απενοχοποιηθει εντελώς για να γίνεται υπό ασφαλείς και καθαρές συνθήκες, χωρίς pimps, πιάτσες και ναρκωτικά.

3. Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο χριστιανική ηθική, πάντως προσωπικά δε θα θεωρούσα κάποιον ανήθικο επειδή έδωσε χρήματα να πάει με μία ιερόδουλη, δεδομένου ότι είναι ενήλικη και το κάνει συνειδητά.
@Agaphbou Εδω συμφωνω με ολα οσα αναφερεις οντως ετσι ειναι,οντως υπαρχει ειδικα με την τεχνολογια αλλαγη και παραμετροποιηση των ορων της πορνειας σε σημειο να μην γινεται καν αντιληπτη,ή να ειναι αποδεκτη ως κατι μη επιληψιμο.Θα παρεθετα απλως τη γνωμη του καθηγητη Λάζου που τα λεει ολα και ακριβως υπογραμμιζει την τοποθετηση σου ακριβως :"«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνδρας έχει στύση σε αυτές τις συνθήκες. Η πορνεία είναι η πιο βάρβαρη μορφή απαξίωσης της γυναίκας. Ο φαλλός είναι το κέντρο της πορνείας. Ο σωματέμπορος είναι η προέκταση του πελάτη. Κάνει τη βρώμικη δουλειά για αυτόν. Η Αστυνομία τούς ξέρει όλους τους σωματέμπορους. Μπορούν να τους μαζέψουν εδώ και τώρα. Δεν το κάνουν γιατί ο νταβατζής λύνει προβλήματα αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ενός προβληματικού πληθυσμού. Ποτέ οι συνθήκες πορνείας δεν ήταν τόσο άθλιες όσο σήμερα που οι γυναίκες εκδίδονται για 2 ευρώ. Παρατηρήστε τα δόντια τους και τη στοματική κοιλότητα σε πόσο χάλια κατάσταση είναι. Υποστηρίζω την κατάργηση της πορνείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις κυνηγήσουμε ή να τις καταστείλουμε. Θα είχε σημασία, όμως, αν, για λόγους συμβολικούς, αύριο έπιαναν πέντε πελάτες»"
Εχουμε πει πολλά και επανερχόμαστε στα ίδια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Δεν σε περιόρισα σε κάτι, ούτε και επιθυμώ κάτι τέτοιο.
Είναι δείγμα των καιρών μας, οτι μιλάμε δίχως να γνωρίζουμε αυτό που θέλουμε να πούμε.
Δεν είναι κακό που δεν είδες όλο το βίντεο.
Ούτε και η όποια γνώμη έχεις. Εξ' άλλου είναι δική σου. Γίνεται να την αλλάξω εγώ; Με κανέναν τρόπο.
Αυτός είναι και ο λόγος που μιλώ με αυτόν τον τρόπο.
Τα περι ηθικής και άλλα, δεν είμαι ούτε ηθικολόγος ούτε αυτός που θα διδάξει ηθική εδώ.
@Μάξιμος Θα πω αυτα τα λιγα για να δωσω τη διασταση αν θες μιας πραγματικοτητας που δεν εχει μονο μια οψη,τη χριστιανικη ηθικη αλλα στην αποδοχη γενικοτερα των γυναικων αυτων και στην εξαλειψη των φαινομενων εκμεταλλευσης τους.Θα πρέπει να δώσουμε χώρο σε αυτές τις γυναίκες να εξωτερικεύσουν την αλήθεια της ζωής τους, τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Η αλληλεγγύη απέναντι στις εκδιδόμενες δεν σημαίνει κατανάγκην αποδοχή της πορνείας αλλά αποτελεί μέσο για την κατάργηση της κοινωνικής απομόνωσης, του ρατσισμού και της βίας που βιώνουν καθημερινά. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να διενεργηθεί μια μάχη ενάντια στις σχέσεις εξουσίας είτε ανάμεσα στους πολίτες και στους κρατικούς μηχανισμούς που περιθωριοποιούν και καταστέλλουν κοινωνικές ομάδες, είτε ανάμεσα στα δύο φύλα και στις δομές που καταπιέζουν τις γυναίκες.

Πιστευω το αναλυσαμε διεξοδικα :thumbup: Σας ευχαριστω @hack3r @Agaphbou @Aura @Μάξιμος @Gaspar

@Aura να βαλουμε αλλο θεμα? Νομιζω το εξετασαμε απο ολες τις πλευρες και τις αφετηριες και ο καθενας πηρε τα παραδειγματα που ηθελε απο τις απαντησεις που γραψαμε ολοι εδω
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top