Δε νομίζω να είναι τόσο τρόμος στην ιδέα.
Στην Αθήνα τα έχουν όλα στα πόδια τους, ενώ στην επαρχία μπορεί να νομίζουν ότι θα βρίσκονται 10 χρόνια πίσω στον πολιτισμό.
Επειδή κι εγώ σπουδάζω σε άλλη πόλη, πλέον το θεωρώ καλύτερο για το παιδί να φεύγει από το σπίτι εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.
Μένοντας μόνος αρχίζεις να μπαίνεις στο κλίμα του πως είναι να μαγειρεύεις, να καθαρίζεις, να πλένεις και βλέπεις σιγά σιγά το πως είναι να αναλαμβάνεις τις ευθύνες ενός σπιτιού.
Στο παραπάνω εξαιρούνται αυτοί που εκτός από αυτούς έχει περάσει και η μάνα τους μαζί.

Βλέπω άτομα που περιμένουν τη μάνα τους να έρθει να τους καθαρίσει το σπίτι και να τους πλύνει τα ρούχα.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα γνωστό μου που είχε πετάξει χάμω μερικές μπλούζες του, και του λέω εκεί θα τις αφήσεις; Και η απάντηση που πήρα ήταν ότι θα τις μαζέψει η μάνα του όταν έρθει.
Τώρα το ποιος φταίει γι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο..
Η επιστροφή στο πατρικό μετά είναι δύσκολη, γιατί, δυστυχώς, για τους γονείς έχεις μείνει στην ηλικία που ήσουν όταν έφυγες για να σπουδάσεις ενώ τουλάχιστον όταν σε βλέπουν καθημερινά συνειδητοποιούν ότι μεγαλώνεις.
Εδώ που σπουδάζω γυρνάω σπίτι ότι ώρα θέλω, ενώ στο πατρικό μου έτσι κι αργήσω το βράδυ θα με πάρουν τηλέφωνο να δουν αν θα αργήσω για να κοιμηθούν.Δεν το κάνουν τόσο για έλεγχο, αλλά από συνήθεια για να με ρωτήσουν αν έφαγα για να μου φτιάξουν τίποτα για όταν γυρίσω.Λες και άμα πεινάω δε θα φάω έξω.