Φωτογραφίες Αγαπημένων Φαγητών

Εχέμυθη

Well-known member

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,684 μηνύματα.

νιωθω οτι ειμαι υπερβολικα πολυ βαρετα traditionalist αυτη τη στιγμη but still it's a classic
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, σου προτείνω να βάλεις τρείς στρώσεις μυζήθρα: μία πριν βάλεις τά μακαρόνια στο πιάτο, μία όταν βάλεις τή μισή ποσότητα καί μία από πάνω. Ω Χριστέ μου
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,508 μηνύματα.
Εμένα πάντως μου λείπει η πίτσα Chris και η αβαντι. Και όσο και καλή να είναι η σπιτική , είναι διαφορετική. Πφφφφ...
Πριν κάνα μήνα , είχαμε έναν Ιταλό εθελοντή στο camp που ήμουν leader και μας έκανε αυθεντική καρμπονάρα και τιραμισού και ήταν ότι καλύτερο είχα δοκιμάσει.
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο δύσκολη η σπιτική πίτσα πάντως. Αλλά εντάξει αν είναι να σε έρθει σε 20 λεπτά σπίτι έτοιμη δεν μπαίνεις τον κόπο είναι λογικό κάπως. :P

Η σπιτική πίτσα είναι σπεσιαλιτέ μου. Μετά από πολλή αγανάκτηση και άκαρπες προσπάθειες σαν τον Edison ανακάλυψα πως ένα μεγάλο κομμάτι της νοστιμιάς της πίτσας είναι ο φούρνος. Η πίτσα θέλει λίγο σε ψήσιμο σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία κάτι που στο σπίτι δεν γίνεται εκτός και αν έχεις κανέναν ειδικό πετρόχτιστο φούρνο στην αυλή. Γι αυτό οι απέξω είναι καλύτερες.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,218 μηνύματα.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, σου προτείνω να βάλεις τρείς στρώσεις μυζήθρα: μία πριν βάλεις τά μακαρόνια στο πιάτο, μία όταν βάλεις τή μισή ποσότητα καί μία από πάνω. Ω Χριστέ μου

Ισχύει! Αυτό κάνω εγω. Δόξα τον κολλητό μου που μου άνοιξε τα μάτια. "Λαστιχώνει" το τυρί ανάμεσα, το λιώνει η ζέστη αμέσως και γίνεται έκφυλο τελείως το φαγητάκι.
 

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 12,471 μηνύματα.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, σου προτείνω να βάλεις τρείς στρώσεις μυζήθρα: μία πριν βάλεις τά μακαρόνια στο πιάτο, μία όταν βάλεις τή μισή ποσότητα καί μία από πάνω. Ω Χριστέ μου
Noted!
Αν κάνω cheat day θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε!

Πάντως αφού λέμε για τα μακαρόνια με κιμά, να σας πω ότι τα ξαδέρφια μου έβαζαν στο πιάτο μακαρόνια, κιμά, από πάνω τριμμένο τυρί (συνήθως κεφαλοτύρι) και από πάνω απ' όλα αυτά, λες και το πιάτο δεν άγγιζε ήδη την τελειότητα, αν έχετε τον Θεό σας, στραγγιστό γιαούρτι. Και τρώγανε 3 πιάτα και μουγκρίζανε, η χαρά της γιαγιάς μου ήτανε.
(Χρυσές εποχές κάτι καλοκαίρια με 2 κατσαρόλες μακαρόνια με κιμά και η γιαγιά με τα μισά εγγόνια να μπουκώνει αλύπητα).
 

Εχέμυθη

Well-known member

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,684 μηνύματα.
Ισχύει! Αυτό κάνω εγω. Δόξα τον κολλητό μου που μου άνοιξε τα μάτια. "Λαστιχώνει" το τυρί ανάμεσα, το λιώνει η ζέστη αμέσως και γίνεται έκφυλο τελείως το φαγητάκι.
Ναι άσε φοβερή η μυζήθρα στο συγκεκριμένο φαγητό, εγώ από τη γιαγιά μου το έμαθα!
Noted!
Αν κάνω cheat day θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε!

Πάντως αφού λέμε για τα μακαρόνια με κιμά, να σας πω ότι τα ξαδέρφια μου έβαζαν στο πιάτο μακαρόνια, κιμά, από πάνω τριμμένο τυρί (συνήθως κεφαλοτύρι) και από πάνω απ' όλα αυτά, λες και το πιάτο δεν άγγιζε ήδη την τελειότητα, αν έχετε τον Θεό σας, στραγγιστό γιαούρτι. Και τρώγανε 3 πιάτα και μουγκρίζανε, η χαρά της γιαγιάς μου ήτανε.
(Χρυσές εποχές κάτι καλοκαίρια με 2 κατσαρόλες μακαρόνια με κιμά και η γιαγιά με τα μισά εγγόνια να μπουκώνει αλύπητα).
Καλή επιτυχία με τη δίαιτα σου εύχομαι και υπομονή. Έχεις όλο τό θαυμασμό μου που προσωπικά νιώθω ότι τόν τελευταίο μήνα κάνω άθλο που προσπαθώ να περιορίσω απλά τις μπύρες καί τά λιπαρά :P
Αυτό με το γιαούρτι το κάνω καμιά φορά στα στα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, φτιάχνει η μαμά μου σπιτικές καί Χριστέ μου σαν συνδιασμός είναι υπέροχος, ειδικά αν την κάνεις λίγο καυτερή τη σάλτσα
 

Dias

Well-known member

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 7,577 μηνύματα.
Ένα καλό γεύμα δεν αποτελείται μόνον από ένα φαγητό, αλλά και από τα "συνοδευτικά" και τα μετά "αξεσουάρ"...

 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,489 μηνύματα.
νιωθω οτι ειμαι υπερβολικα πολυ βαρετα traditionalist αυτη τη στιγμη but still it's a classic
Λοιπόν σινεφίλ μη με κράξεις, αλλά όταν τρως το κιμά με τα σπαγγέτι αναγκαστικά ο κιμάς πάει κάτω στο πιάτο και τρως πολλά μακαρόνια με λίγο κιμά σε κάθε μπουκιά, αν δεν το κάνεις νιώθεις πως τρως σκέτο κιμά. Οι ιταλοί τρώνε μπολονέζ σάλτσα ή μπολονεζ ραγού(δλδ αργομαγειρεμένο κρέας που λιώνει και όχι κιμά) πάνω σε βουτυρωμένες ταλιατέλες ή παπαρδέλες, προτείνω να το δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς. Επίσης, δουλεύουν και αυτά τα μακαρόνια σα βίδες!

Κανείς άλλος που λατρεύει Pizza Hut?Ξερω ότι δεν είναι καλή η έτοιμη πιάτσα όμως εντάξει μια φορά το μήνα δεν είναι και τόσο κακό.
Γι αυτό οι απέξω είναι καλύτερες.

'Εχω σταματήσει μαχαίρι τις πίτσες απ' έξω επειδή τα υλικά τους είναι απαράδεκτα και είναι και πανάκριβες. Κατα τ' ΄άλλα χάκερ ναι, η καλύτερη πίτσα είναι σε ξυλόφουρνο που μπαίνει για 3 λεπτά με καλά αγνά υλικά, όχι σάλτσες μπάρμπεκιου κ μλκίες. Και στο σπίτι σου μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά, αν πάρεις μια απ τις πλάκες που είναι ειδικά για πίτσα και ένα ξύλινο σκεύος για να πετάς τη πίτσα κατευθείαν στο φούρνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Gate4

Τιμώμενο Μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
Ναι ρε φίλε ναι, ναι ΝΑΙ, κάποιος το έβαλε επιτέλους, το μοναδικό φαγητό που δεν μπορώ να του αντισταθώ, που αν μαγειρέψεις ποσότητα για να ταϊσεις συσσίτιο απόρων δεν θα φτάσει αν ξεκινήσω να τρώω, που αν θες να έχεις πολύ καλές πιθανότητες να σου κάνω την χάρη που θέλεις πρέπει να μου το μαγειρέψεις, που είναι αυτό που μου λείπει πάνω απ' όλα τώρα στην δίαιτα. Ούτε ο μουσακάς, ούτε το παστίτσιο, ούτε η πίτσα, ούτε τα μπέργκερ, αλλά αυτό το πολύ "απλό πιάτο". Θενκ γιου. <3
Μόνη διόρθωση ότι εγώ θα το έτρωγα με λιγκουίνι αλλά κι έτσι μια χαρά είναι :D

ΥΓ: Κανένας χρήστης του φόρουμ δεν πήρε αγκαλιά το λάπτοπ κοιτάζοντας τη φωτο όσο έγραφε το μήνυμα -καταραμένες δίαιτες :P
Στην περίπτωση μου το φαγητό που δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω ακόμα και αν κοντεύω να εκραγώ είναι οι πατάτες τηγανιτές. Ναρκωτικό ρε όχι μαλακίες. :hehe:
 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,489 μηνύματα.
Στην περίπτωση μου το φαγητό που δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω ακόμα και αν κοντεύω να εκραγώ είναι οι πατάτες τηγανιτές. Ναρκωτικό ρε όχι μαλακίες.

Ταυτίζομαι. :redface:


Και γτ όχι με μια-δυο-τρεις μπριζολίτσες δίπλα.

 

CiNeFiL

Well-known member

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,843 μηνύματα.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, σου προτείνω να βάλεις τρείς στρώσεις μυζήθρα: μία πριν βάλεις τά μακαρόνια στο πιάτο, μία όταν βάλεις τή μισή ποσότητα καί μία από πάνω. Ω Χριστέ μου
εννοειται οτι το κανω (οχι παντα αλλαα νταξει στο τσακιρ κεφι :Ρ)
γενικα λενε οτι το τυρι αλλοιωνει λιγο τη γευση απο τη σαλτσα αλλα δεν τους καταλαβα ποτε εγω το τυρι το βαζω με το κιλο συνηθως
Ναι ρε φίλε ναι, ναι ΝΑΙ, κάποιος το έβαλε επιτέλους, το μοναδικό φαγητό που δεν μπορώ να του αντισταθώ, που αν μαγειρέψεις ποσότητα για να ταϊσεις συσσίτιο απόρων δεν θα φτάσει αν ξεκινήσω να τρώω, που αν θες να έχεις πολύ καλές πιθανότητες να σου κάνω την χάρη που θέλεις πρέπει να μου το μαγειρέψεις, που είναι αυτό που μου λείπει πάνω απ' όλα τώρα στην δίαιτα. Ούτε ο μουσακάς, ούτε το παστίτσιο, ούτε η πίτσα, ούτε τα μπέργκερ, αλλά αυτό το πολύ "απλό πιάτο". Θενκ γιου. <3
Μόνη διόρθωση ότι εγώ θα το έτρωγα με λιγκουίνι αλλά κι έτσι μια χαρά είναι :D

ΥΓ: Κανένας χρήστης του φόρουμ δεν πήρε αγκαλιά το λάπτοπ κοιτάζοντας τη φωτο όσο έγραφε το μήνυμα -καταραμένες δίαιτες :P
ρεε ειναι childhood food, κουβαλαει αναμνησεις αυτο το φαγητο, υπαρχει συναισθηματικος δεσμος εδω περα
γενικα ο @Fast εχει καλο ποιντ (there I said it, δεν θα εκραζα δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος, πληγονομαι :P)με meat sauce πανε παπαρδελλες και ταλλιατελες, φετουτσινι, ριγκατονι κλπ οχι τοσο τα λεπτα ζυμαρικα, το σπαγγετι ειναι καλυτερο για θαλασσινα (ή καρμποναρες και τετοια) αλλα καλως ή κακως ελλαδα τα κανουμε ολα με σπαγγετι οποτε το εχω συνδιασει ετσι κυριως

(σ'αυτο το σημειο επισης να πω oτι μπροστα στη μπολονεζ, η καρμποναρα ειναι οτι πιο overatted, kthanksbye)
 

Dreamweaver

Well-known member

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 970 μηνύματα.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 12,471 μηνύματα.
Καλή επιτυχία με τη δίαιτα σου εύχομαι και υπομονή. Έχεις όλο τό θαυμασμό μου που προσωπικά νιώθω ότι τόν τελευταίο μήνα κάνω άθλο που προσπαθώ να περιορίσω απλά τις μπύρες καί τά λιπαρά :P
Αυτό με το γιαούρτι το κάνω καμιά φορά στα στα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, φτιάχνει η μαμά μου σπιτικές καί Χριστέ μου σαν συνδιασμός είναι υπέροχος, ειδικά αν την κάνεις λίγο καυτερή τη σάλτσα
Τουλάχιστον δεν έχεις τα νεύρα της δίαιτας :P
Η σάλτσα ντομάτας όμως ρε συ είναι πολύ πιο ελαφριά από την μπολονέζ, είμαι σίγουρη ότι δένει καλύτερα, και επίσης πάλι, ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 10% ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΕΠΙ 3 ΠΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ; :P
[και μετά 2 ώρες η γιαγιά πάλι την γνωστή ψαλμωδία "πεινάσατε, τι να σας φτιάξω" και τα σκασμένα ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ ΡΕ ΦΙΛΕ]
 

Εχέμυθη

Well-known member

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,684 μηνύματα.
Τουλάχιστον δεν έχεις τα νεύρα της δίαιτας :P
Η σάλτσα ντομάτας όμως ρε συ είναι πολύ πιο ελαφριά από την μπολονέζ, είμαι σίγουρη ότι δένει καλύτερα, και επίσης πάλι, ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 10% ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΕΠΙ 3 ΠΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ; :P
[και μετά 2 ώρες η γιαγιά πάλι την γνωστή ψαλμωδία "πεινάσατε, τι να σας φτιάξω" και τα σκασμένα ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ ΡΕ ΦΙΛΕ]
Χαχαχαχα μην αγχώνεσαι βρίσκω λόγους να έχω νεύρα!
Τώρα ναι η γιαγιά το παρακανε η αλήθεια είναι αλλά έτσι είναι οι γλυκουλες, μόνο η γιαγιά μου μου έλεγε σταματα να τρως :( αυτό με τη σάλτσα ντομάτας δοκίμασε το ;)
 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,489 μηνύματα.
(σ'αυτο το σημειο επισης να πω oτι μπροστα στη μπολονεζ, η καρμποναρα ειναι οτι πιο overatted, kthanksbye)
Εννοείς την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον που ξέρουμε εδώ ή την αυθεντική με γκουαντσάλε(μάγουλο του χοιρινού σαν πανσέτα), πεκορίνο, κρόκο και παρμεζάνα(προαιρειτικά);

Η πρώτη είναι μεχ τελείως, η αυθεντική καρμπονάρα είναι αρκετά καλή, αλλά δε μ' αρέσει ιδιαίτερα όπως και οι άλλες ρωμαικές μακαρονάδες δλδ αματρισιάνα, κάσιο ε πέπε και αματρισιάνα μπιάνκα. Πάντως μ' αρέσει πάρα πολύ η πάστα αλφρέντο, με μόνα υλικά τα φετουτσίνι, το βούτυρο και την παρμεζάνα που δημιουργείται παχιά σάλτσα σα να 'χει κρέμα γάλακτος.

Τα μακαρόνια με κιμά νομίζω δεν είναι τόσο μακαρονάδα όσο κρέας πάνω σε μακαρονία, αντί ας πούμε σε πατάτες, η αλήθεια είναι πως τα χω βαρεθεί λίγο πλέον. :( Προτιμώ μακαρόνια με θαλασσινά και η αγαπημένη μου μακαρονάδα είανι με σαρδέλες απ' τη Σικελία.



Τουλάχιστον δεν έχεις τα νεύρα της δίαιτας

Δεν είχα ποτέ νεύρα πάντως όταν έκανα δίαιτα ίσως κάνεις κάτι λάθος ή είναι woman thing. :hehe:
 

CiNeFiL

Well-known member

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,843 μηνύματα.
Εννοείς την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον που ξέρουμε εδώ ή την αυθεντική με γκουαντσάλε(μάγουλο του χοιρινού σαν πανσέτα), πεκορίνο, κρόκο και παρμεζάνα(προαιρειτικά);

Η πρώτη είναι μεχ τελείως, η αυθεντική καρμπονάρα είναι αρκετά καλή, αλλά δε μ' αρέσει ιδιαίτερα όπως και οι άλλες ρωμαικές μακαρονάδες δλδ αματρισιάνα, κάσιο ε πέπε και αματρισιάνα μπιάνκα. Πάντως μ' αρέσει πάρα πολύ η πάστα αλφρέντο, με μόνα υλικά τα φετουτσίνι, το βούτυρο και την παρμεζάνα που δημιουργείται παχιά σάλτσα σα να 'χει κρέμα γάλακτος.
γενικα original αυθεντικη ιταλικη συνταγη δεν εχω φαει, το πιστευω οτι θα ειναι μακραν καλυτερη απ'ολες τις πανομοιοτυπες που φτιαχνουν στα περισσοτερα ιταλικα(/ελληνικα) εστιατορια αλλα σε γενικες γραμμες ο,τι εχει να κανει με κρεμες γαλακτος, μπεσαμελ και κρεμωδη γενικα δεν με τρελαινουν γιατι δεν ειναι τοσο στις γευσεις μου, θα το εκτιμησω though αν ειναι φτιαγμενα καλα κατα κυριο λογο γιατι δεν τα θεωρω και πολυ safe πιατα, πολυ ευκολα βγαινουν μετρια ή και κακα imo
 

Dreamweaver

Well-known member

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Η πρώτη είναι μεχ τελείως, η αυθεντική καρμπονάρα είναι αρκετά καλή, αλλά δε μ' αρέσει ιδιαίτερα όπως και οι άλλες ρωμαικές μακαρονάδες δλδ αματρισιάνα, κάσιο ε πέπε και αματρισιάνα μπιάνκα. Πάντως μ' αρέσει πάρα πολύ η πάστα αλφρέντο, με μόνα υλικά τα φετουτσίνι, το βούτυρο και την παρμεζάνα που δημιουργείται παχιά σάλτσα σα να 'χει κρέμα γάλακτος.
Ρε συ, ουτε εμενα μου αρεσαν τρελα οι ρωμαικες μακαροναδες. Φαινεται οτι χρησιμοποιουν φρεσκα, ποιοτικα υλικα και ξερουν την τεχνη τους, αλλα δεν ξετρελαθηκα κιολας. Δεν ξερω, νομιζω οτι εχω συνδεσει καποιες συγκεκριμενες γευσεις για τα μακαρονια και οταν δεν ειναι αυτο που εχω στο μυαλο μου, με χαλαει. Για τις πιτσες τι αποψη εχεις?
 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,489 μηνύματα.
Ρε συ, ουτε εμενα μου αρεσαν τρελα οι ρωμαικες μακαροναδες. Φαινεται οτι χρησιμοποιουν φρεσκα, ποιοτικα υλικα και ξερουν την τεχνη τους, αλλα δεν ξετρελαθηκα κιολας. Δεν ξερω, νομιζω οτι εχω συνδεσει καποιες συγκεκριμενες γευσεις για τα μακαρονια και οταν δεν ειναι αυτο που εχω στο μυαλο μου, με χαλαει. Για τις πιτσες τι αποψη εχεις?
Ναι είναι κάπως στείρες οι γεύσεις της Ρώμης και γι' αυτό θεωρείται η πιο λιτή κουζίνα της Ιταλίας, προτείνω πάντως να δοκι΄μασεις μακαρόνια με σαρδέλες αν βρεις. Για τις πίτσες έχω αντίθετη άποψη, τουλάχιστον για το νεαπολιτάνικο στυλ που έχω δοκιμάσει(υπάρχει και το ρωμαικό), οι "αμερικάνικες" πίτσες με 100 υλικά πάνω και μέτρια ζύμη από κάτω δε μ' αρέσουν καθόλου συγκριτικά. Δε νιώθω πως λοίπει κάτι στη νεαπολιτάνικη πίτσα, στην μαρινάρα κλπ.

 

Dreamweaver

Well-known member

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Ναι είναι κάπως στείρες οι γεύσεις της Ρώμης και γι' αυτό θεωρείται η πιο λιτή κουζίνα της Ιταλίας, προτείνω πάντως να δοκι΄μασεις μακαρόνια με σαρδέλες αν βρεις. Για τις πίτσες έχω αντίθετη άποψη, τουλάχιστον για το νεαπολιτάνικο στυλ που έχω δοκιμάσει(υπάρχει και το ρωμαικό), οι "αμερικάνικες" πίτσες με 100 υλικά πάνω και μέτρια ζύμη από κάτω δε μ' αρέσουν καθόλου συγκριτικά. Δε νιώθω πως λοίπει κάτι στη νεαπολιτάνικη πίτσα, στην μαρινάρα κλπ.
Λατρευω τις σαρδελες, αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι θα πηγαιναν σαν υλικο σε καποιο φαγητο. Εχω δοκιμασει πιτσα με σαρδελες και ηταν αρκετα μεχ, σχεδον τις εβγαλα. Πιτσα δοκιμασα μονο της Ρωμης, μου φανηκε περιεργη, οχι με αρνητικη εννοια, η λεπτη ζυμη τους και το οτι δεν ειναι τοσο ψημενες οσο εχω συνηθησει. Για τις ναπολιτανικες, που νομιζω οτι εχουν περοσσοτερη ζυμη, δεν εχω αποψη
 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,489 μηνύματα.
Λατρευω τις σαρδελες, αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι θα πηγαιναν σαν υλικο σε καποιο φαγητο. Εχω δοκιμασει πιτσα με σαρδελες και ηταν αρκετα μεχ, σχεδον τις εβγαλα. Πιτσα δοκιμασα μονο της Ρωμης, μου φανηκε περιεργη, οχι με αρνητικη εννοια, η λεπτη ζυμη τους και το οτι δεν ειναι τοσο ψημενες οσο εχω συνηθησει. Για τις ναπολιτανικες, που νομιζω οτι εχουν περοσσοτερη ζυμη, δεν εχω αποψη

Όχι, οι νεαπολιτανικες έχουν πολύ λεπτή ζύμη και ψιλοκαιγονται στις άκρες, ενώ στη μέση είναι ψιλοαψητες σαν αυτή στη φωτογραφία. Για τα ριζότο τι γνώμη έχεις;
 

Dreamweaver

Well-known member

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Όχι, οι νεαπολιτανικες έχουν πολύ λεπτή ζύμη και ψιλοκαιγονται στις άκρες, ενώ στη μέση είναι ψιλοαψητες σαν αυτή στη φωτογραφία. Για τα ριζότο τι γνώμη έχεις;
Αυτο που μου περιγραφεις ειναι οι ρωμαικες πιτσες συγκριτικα με τις υπολοιπες μη ιταλικες που εχω δοκιμασει, πιο λεπτη ζυμη και ψιλιαψιτες στο κεντρο. Ποσο λεπτη μπορει να γινει η ζυμη των νεαπολιτανικων? Δεν ξερω, νομιζω οτι το προβλημα το εχω εγω, εχω συνδεσει λαθος γευσεις με το φαγητο στο μυαλο μου.
Το ριζοτο δεν μου αρεσει ετσι και αλλιως, το ιταλικο δεν μου αλλαξε τη γνωμη
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top