τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

υπομονή..........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

parafernalia
Περιβόητο μέλος

Ο επανασχεδιασμός του ανθρώπου από φυτοφάγο σε παμφάγο...Ας βάλουμε λοιπόν ένα δίχρονο παιδάκι στο κρεβάτι του αφού το έχουμε αφήσει να το «τσιμπήσει» λίγο η πείνα. Ας τοποθετήσουμε κατόπιν μέσα στο κρεβάτι ένα κλωσοπουλάκι και ένα μήλο. Σε πόσες από τις επαναλήψεις του πειράματος πιστεύει κάποιος ότι το παιδάκι θα παίξει με το μήλο και θα ορμήσει στο κλωσοπουλάκι με σκοπό να το φάει;
CiNeFiL
Διακεκριμένο μέλος

απλα ποτε δεν θα γινομουν τελειως χορτοφαγος ωστε να μην τρωω καθολου και να το αντικαθιστω με σογιες και τετοια
γενικα νταξ δεν μπορεις να απορριψεις τελειως το κρεας σαν τροφη αλλα απο την αλλη εχει υπερτιμηθει κι ολας σε σχεση με αλλα τροφιμα
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

το καλύτερο είναι να τρως κρέας ελάχιστες φορές,και όταν ξέρεις ότι αυτό προέρχεται από χωριό..........και εγω τεινω λιγο προς τη χορτοφαγια, δεν τρωω τοσο συχνα κρεας οπως αλλοι που λενε οτι δεν φανταζονται να μπορουν να ζησουν χωρις αυτο κτλ
απλα ποτε δεν θα γινομουν τελειως χορτοφαγος ωστε να μην τρωω καθολου και να το αντικαθιστω με σογιες και τετοια
γενικα νταξ δεν μπορεις να απορριψεις τελειως το κρεας σαν τροφη αλλα απο την αλλη εχει υπερτιμηθει κι ολας σε σχεση με αλλα τροφιμα
εγώ παρόλο που υπάρχει κρέας από το χωριό δεν το τιμώ.
αλλά ψάρι δεν αντέχω να μη φάω!!!!!!!!
έχω κανα μήνα χωρις κρεας;
cha0s
Περιβόητο μέλος

gregory nub
Διάσημο μέλος

nektariosmakris
Εκκολαπτόμενο μέλος

πολυ μπραφ βλεπετε μου φαινετεΤους κυνόδοντες για να τρώμε κρέας τους έχουμε. Οχι χόρτα !!!!!!!!!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Τους κυνόδοντες για να τρώμε κρέας τους έχουμε. Οχι χόρτα !!!!!!!!!!!!!!!
Πολύ σωστή σκέψη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tzatziki lover
Νεοφερμένο μέλος

Τους κυνόδοντες για να τρώμε κρέας τους έχουμε. Οχι χόρτα !!!!!!!!!!!!!!!
ειμαι χορτοφαγος(vegetarian, τρωω γαλακτοκομικα και αυγα χωρις βεβαια να το θελω) 3 χρονια τωρα και επειδη το εχω ψαξει αρκετα, γνωριζω οτι η οδοντοστοιχια του ανθρωπου μοιαζει περισσοτερο με εκεινη του γοριλα, και οχι με εκεινη των σαρκοβορων ζωων. Ο γοριλας εχει τους κυνοδοντες για να σπαει τα σκληρα φρουτα και τους σκληρους καρπους. Δεν μπορω να ξερω σιγουρα για το αν ειμασταν εξ αρχης χορτοφαγα ή σαρκοφαγα οντα, παντως οι αναγκες του οργανισμου μακροχρονια μεταβαλλονται αναλογα με τις συνθηκες ζωης(διατροφη κλπ). Η οδοντοστοιχια μας δεν ηταν παντα ετσι, οπως π.χ δεν ηταν ιδια και η ποσοτητα πρωτεινης που χρειαζομαστε για να ειμαστε υγιεις. Ολα ειναι συνεπειες της εξελιξης. Παντως αν γινει καποιος χορτοφαγος και προσεξει αρκετα, δεν θα αντιμετωπισει κανενα προβλημα. Πρεπει απλα να γινονται οι σωστοι συνδυασμοι τροφων για να καλυπτει ο οργανισμος μας τις αναγκες του σε θρεπτικα συστατικα

Itach1
Διάσημο μέλος

Guest 875331
Επισκέπτης

parafernalia
Περιβόητο μέλος

Σίγουρα, άλλη η κοινωνία της Αμερικής, άλλη η δική μας αλλά η κεντρική ιδέα είναι ίδια.
anwnymos
Δραστήριο μέλος

tzatziki lover
Νεοφερμένο μέλος

Η ομιλία του Gary Yourofsky στις 07/08/2010 στο πανεπιστήμιο GA Tech. της Georg. Αξίζει πιστεύω να την ακούσει κανείς όλη μαζί με το τμήμα των ερωτήσεων στο τέλος.
Σίγουρα, άλλη η κοινωνία της Αμερικής, άλλη η δική μας αλλά η κεντρική ιδέα είναι ίδια.
Εισαι και εσυ χορτοφαγος; Αν ναι, εχεις βρει τα προιοντα που προτεινει αυτος στο τελος; Εχω κοιταξει, αλλα παρα ελαχιστες εξαιρεσεις, τα βρισκω μονο σε σαιτ του εξωτερικου και οχι εγχωρια.

ωραια και τα χορταρικα αλλα σαν το κρεας δεν εχει φιλοι μου . δυστυχως
Εχει και παραεχει, αν συνηθισεις στην ιδεα οτι δεν το εχεις οντως αναγκη και οτι το τρως καθαρα απο συνηθεια, ισως και λιγο απο θεμα γευσης

parafernalia
Περιβόητο μέλος

Η απάντηση βέβαια σε αυτό τον προβληματισμό είναι πως, φτάσε πρώτα στο σημείο να μην τρως κόκκινο κρέας, μετά καθόλου κρέας, μετά ψάρι, μετά γαλακτοκομικά και αν στο τέλος σου αρέσει το μέλι, φάε....it's your life!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Yourofsky, "δεν είμαι vegan για να έχω καλή υγεία, θα ήταν πολύ εγωιστικό κάτι τέτοιο". Το θέμα είναι να φύγουμε απ' τα εγωιστικά πρότυπα που μας μαθαίνουν, να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση, να συμπάσχουμε με τον πόνο, να αντιδρούμε στην βαρβαρότητα.
Εισαι και εσυ χορτοφαγος; Αν ναι, εχεις βρει τα προιοντα που προτεινει αυτος στο τελος; Εχω κοιταξει, αλλα παρα ελαχιστες εξαιρεσεις, τα βρισκω μονο σε σαιτ του εξωτερικου και οχι εγχωρια.![]()
Είμαι απλά χορτοφάγος, τρώω γαλακτοκομικά. Προσπαθώ όμως σιγά σιγά να βάζω περισσότερα ωμοφαγικά και vegan πιάτα στη διατροφή μου περνώντας διαστήματα χωρίς καθόλου ζωικές πρωτεΐνες (αυτό που λέμε "νηστεία" ή "αποτοξίνωση"). Στην Ελλάδα, την κλασική σουβλακοχώρα, τα πράγματα είναι πολύ πίσω στην χορτοφαγία, δυστυχώς. Αν πεις "γίνομαι διατροφικός ακτιβιστής" έχεις απομονωθεί, εκτός αν έχεις καλούς φίλους τριγύρω που συμφωνείτε και μοιράζεστε τα πιάτα σας.

Το μόνο μαγαζί που ξέρω με vegan προϊόντα είναι το Bamboo, στην Αθήνα. Ίσως υπάρχουν κι άλλα, το ψάχνω.
tzatziki lover
Νεοφερμένο μέλος

Εκεί που κάπου δεν συμφωνώ με τους Vegan είναι η άποψή τους για το μέλι, όπως κατ' εφημησμό χαρακτήρισε ο Yourofsky ως "εμετό της μέλισσας". Είναι μάλλον λίγο δύσκολο να "βασανίσει" κανείς μια μέλισσα για να της πάρει το μέλι χωρίς να υποστεί τις συνέπειες. Το μέλι δε, είναι κατά 80% περίπου σάκχαρα, 16% νερό, μεταλλικά άλατα και κάποιες φυτικές (όχι ζωικές) πρωτεΐνες, κατά συνέπεια δεν κάνει το αίμα περισσότερο όξινο.
Χαχα χωρις να γινω αηδιαστικη, ειναι οντως ο εμετος της μελισσας (

Είμαι απλά χορτοφάγος, τρώω γαλακτοκομικά. Προσπαθώ όμως σιγά σιγά να βάζω περισσότερα ωμοφαγικά και vegan πιάτα στη διατροφή μου περνώντας διαστήματα χωρίς καθόλου ζωικές πρωτεΐνες (αυτό που λέμε "νηστεία" ή "αποτοξίνωση"). Στην Ελλάδα, την κλασική σουβλακοχώρα, τα πράγματα είναι πολύ πίσω στην χορτοφαγία, δυστυχώς. Αν πεις "γίνομαι διατροφικός ακτιβιστής" έχεις απομονωθεί, εκτός αν έχεις καλούς φίλους τριγύρω που συμφωνείτε και μοιράζεστε τα πιάτα σας.
Το μόνο μαγαζί που ξέρω με vegan προϊόντα είναι το Bamboo, στην Αθήνα. Ίσως υπάρχουν κι άλλα, το ψάχνω.
Και εγω τρωω γαλακτοκομικα, αυγα και μελι ακομη αλλα προσπαθω τωρα και καιρο να τα μειωσω σταδιακα, ομως θεωρω οτι ειναι το πιο δυσκολο κομματι. Περιοριζονται κατα πολυ οι επιλογες σου στο φαγητο απ'εξω(ειμαι φοιτητρια

Άγγελος
Επιφανές μέλος

Ο Κομφουκιος είχε πει πως τα μαχαίρια τα έχουμε για τον πόλεμο και γιαυτό δεν τα χρησιμοποοιουμε στο τραπέζι.
αυτα λενε στους κινεζους για να μην θελουν να τρωνε κρεας..
μονο ζουζουνια
θεμα πληθυσμου ειναι..
ας κοιταξουμε την μεογειακη ελληνικη διατροφη,,την καλυτερη οπως λενε.
που εχει κρεας και πουλερικα αλλα λιγο
επισης το ψαρι ειναι επισης κακο να τρως και να σκοτωνεις οχι με μαχαιρι αλλα απο ασφυξια?
parafernalia
Περιβόητο μέλος

Κάποια λίγα vegan προϊόντα θα βρεις και σε supermarket. Ο Σκλαβενίτης π.χ. φέρνει σνακς noodles με διάφορες κρεατογεύσεις και γάλα καρύδας. Θα τα βρεις στα προϊόντα διαίτης (όχι στα βιολογικά), δίπλα απ' τα εξαιρετικά ζυμαρικά 'Ζωγράφος'.Σε ευχαριστω παντως, θα το τσεκαρω το μαγαζακι![]()

επισης το ψαρι ειναι επισης κακο να τρως και να σκοτωνεις οχι με μαχαιρι αλλα απο ασφυξια?
υποτίθεται ότι ο χριστός ευλόγησε τα πανέρια με τα ψάρια για να χορτάσει ο πεινασμένος όχλος. πίσω όμως από αυτό το "θαύμα" κρύβεται μια αλληγορία: και χωρίς ψάρι ζει ο άνθρωπος! 8)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 118 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Libertus
- epote
- Intifadaa
- Scandal
- taketrance
- Γατέχων
- charmander
- American Economist
- New member
- Antonia Alexandra
- Wonderkid
- johnsala
- giannhs2001
- fmarulezkd
- Joji
- Memetchi
- rafaela11
- touvlo
- Abiogenesis
- Arianara S3
- prime
- DimitraA.
- Eirinakiii8
- Εχέμυθη
- louminis
- Le Champignon
- Citylights
- fockos
- Mt73
- Μάρκος Βασίλης
- Thundergirl
- pacheiko
- Sense
- Unboxholics
- kauphy
- spring day
- tsiobieman
- ggl
- Snoopy Doo
- harry akritas
- den antexw allh apotyxia
- orchidea
- Viedo
- Meow
- fretoe
- Βλα
- JoeDon
- Κλημεντίνη
- McManus
- hirasawayui
- grtt
- uni77
- Rene2004
- athinouli
- tslef8
- azula
- Μαυρίκιος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.