Αχ αυτή την ηλιθιότητα με τους κυνόδοντες έχω βαρεθεί να την ακούω. Όντως πολύ μπραφ βλέπουν κάποιοι
Αχ, αυτή η ηλιθιότητα με τα άρθρα του καθενός στο ιντερνετ, έχω βαρεθεί να τα βλέπω.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες απαντήσεις πάνω στο άρθρο, αλλά λόγω βαρεμάρας δε θα το κάνω. Θα επικεντρώσω την προσοχή στα βασικά σημεία που παρατήρησα.
Προσωπικά η αρθρογράφος με έχασε στην αναφορά στους breatharians. Θα ήθελα κι εγώ να δω έναν τέτοιο άνθρωπο (με επιστημονικά στοιχεία πάντα και όχι με τον ισχυρισμό του ίδιου).
Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες πηγές στο άρθρο, ενώ υπάρχουν αναφορές σε θέματα που αφορούν διατροφολογία καθώς αναφέρεται αρκετές φορές και η λέξη "απόδειξη". Θα ήθελα να δω την απόδειξη για την παρακάτω αναφορά και για όλα τα σκέλη της.
"Έχει αποδειχτεί ότι οι χορτοφάγοι παράγουν αυτές τις βιταμίνες (B12) στο στομάχι τους και ότι δεν χρειάζεται οι άνθρωποι να τις τρώνε σε μορφή κρέατος αλλά ούτε και σε συμπληρώματα. Μάλιστα οι κρεατοφάγοι μπορεί να παρουσιάσουν και έλλειψη αυτών των βιταμινών γιατί το στομάχι τους συνήθως δεν λειτουργεί αρμονικά. "
Υπάρχουν πολλά υποκειμενικά στοιχεία.
Τα παραδείγματα δεν αποτελούν απόδειξη.
Τα λαχανικά και τα όσπρια δεν παρέχουν όλα τα αμινοξέα ώστε να θεωρηθεί η πρωτεϊνη πλήρης, με κατάλληλους συνδυασμούς αυτών όμως μπορούμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Λίγα ποστ πιο πριν ανέφερα (μαζί με λινκ) για μία έρευνα που συσχετίζει την ποιότητα ζωής με τις διατροφικές συνήθειες. Δε συμφωνεί με την άποψη της αρθρογράφου περί "ποιότητας ζωής". Πράγματι όμως, οι χορτοφάγοι είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος.
Στην αναφορά του Neal Barnard, αναφέρεται η φράση "Η βιομηχανία του κρέατος". Η πραγματική φράση είναι "The beef industry " και αναφέρεται στους Αμερικάνους, όπου είναι γνωστή η σχέση τους με τα McDonalds και την παχυσαρκία.
Ωραία η εικόνα με τις συγκρίσεις, αλλά δεν περιλαμβάνεις τον ανεπτυγμένο εγκέφαλο του ανθρώπου και το ότι επεξεργάζεται την τροφή του πριν τη φάει. Σχέση διατροφής - εγκεφάλου σε προηγούμενη απάντησή μου.
"Βάζεις ένα μωρό σε ένα παιδικό κρεβάτι με ένα μήλο και ένα λαγουδάκι. Εάν φάει το λαγουδάκι και παίξει με το μήλο, θα σου αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο." Έχοντας κάνει προπόνηση με το μωρό της αδερφής μου, ενημερώνω την κυρία ότι το μωρό δε θα φάει κανένα από τα δύο, θα περιμένει τη μάνα του να το ταϊσει. Αν παρόλα αυτά ήξερε το όφελος που θα του έδινε ο ψητός λαγός θα το έτρωγε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Από κει και πέρα όλο το άρθρο αναφέρεται σε ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες, καθώς και σε quotes ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με τη διατροφολογία. Επίσης ας την ενημερώσει κάποιος ότι δε χρησιμοποιούμε το 10% του εγκεφάλου, όπως αναφέρει ότι "λέει η επιστήμη".
Στο οικολογικό κομμάτι πιστεύω ότι έχει ένα δίκιο, αφού είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα η εκτροφή ζώων.
Η Κβαντική επιστήμη συμφωνεί;; Γουατ δε φακ κυρία Ξένια;; Εξηγήστε το και σε μας τους αδαείς!
Και για το τέλος έψαξα την ιδιότητα της κυρίας Ξένιας τις οποίες και παραθέτω:
Πανεπιστημιακό επίπεδο: Φιλοσοφία, Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Κινηματογράφου, Ιστορία Μουσικής, Αγγλική Φιλολογία και άλλα ), Φωτογραφία και Σπουδές Χρυσοχοΐας – «Τεχνίτρια και Σχεδιάστρια Κοσμημάτων
Δε βλέπω πουθενά κάποια σχέση με τη διατροφολογία ώστε να γράφει για θέματά της με τόση άνεση και χωρίς την παράθεση οποιασδήποτε έρευνας ή απόδειξης.
Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει, αλλά το να προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους για την ορθότητά τους με λογικά σφάλματα είναι στην καλύτερη περίπτωση λάθος, στη χειρότερη επικίνδυνο.