Θα θελα κι εγώ με τη σειρά μου να πω την άποψή μου ή έστω να δώσω ένα στίγμα αυτής, αφού είναι τεράστιο το ζήτημα που συζητείται εδώ..Φοβάμαι ότι μπορεί να επαναληφθώ σε ορισμένα πράγματα, συγχωρέστε με γι΄αυτό, αλλά διάβασα μόνο τα πιο πρόσφατα μηνύματα, διαπιστώνοντας μάλιστα αρκετά διαστρεβλωμένες αντιλήψεις..Επίσης να πω εξ΄ αρχής ότι η επιλογή του τι αποφασίζει κανείς να φάει και τι όχι είναι ιερή και δεν επιδέχεται επικρίσεις και χλευαστικά σχόλια, τα οποία δυστυχώς είδα ότι δίνουν και παίρνουν..κρίμα! Η δική μου άποψη λοιπόν συνοψίζεται στα εξής σημεία:
1.Tα ζώα έχουν ίσα δικαιώματα μ΄εμάς τους ανθρώπους . Έχουν ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη αλλά και λογική, η οποιά βέβαια διαφέρει από τη δική μας, αλλά υπάρχει. Μας βολευει να θεωρούμε ότι λειτουργούν μόνο με το ένστικτο αλλά έχουν και εγκέφαλο ξέρετε..γιατί πιστεύετε ότι υπάρχει..;
2.H χορτοφαγία μόνο αμερικανιά δεν είναι (το διάβασα κι αυτό κπ παραπάνω), στον «ευρωπαικό χώρο» έχει αναπτυχθεί ως τρόπος ζωής από αρχαιοτάτων χρόνων (Πυθαγόρειοι, 6ος αι. π.Χ.).
3.Η φυσιολογία του ανθρώπου δεν παραπέμπει σε κρεατοφαγικό όν, αλλά σε χορτοφαγικό…ΝΑΙ ίσως δεν είμαστε φύσει κρεατοφάγοι ή παμφάγοι και λέω ίσως γιατί δε μου αρέσει να εκφράζομαι απόλυτα...το θεωρώ τουλάχιστον ανόητο..! Είναι ωστόσο αποδεδειγμένο ότι μπορούμε να ζήσουμε άνετα και πιο ποιοτικά σε πολλές περιπτώσεις χωρίς κρέας, είναι θέμα επιλογής.
4.Οι φιλόζωοι κατ΄εμέ ΝΑΙ οφείλουν να είναι χορτοφάγοι. Και δε στρέφουν κανέναν εναντίον κανενός, ίσα ίσα που με τον τρόπο ζωής που επιλέγουν συμβάλλουν στο να ανοίξουν κάποιοι στενόμυαλοι και κατά τ΄άλλα «φιλόζωοι» τους ορίζοντές τους…Ειδάλλως μπορούμε άνετα να φάμε το σκύλο ή τη γάτα μας (σε άλλους πολιτισμούς το κάνουν) είναι το ίδιο πράγμα με το κουνέλι, την κατσίκα, το μοσχάρι (το τελευταίο μάλιστα θεωρείται ιερό από κάποιους άλλους και ούτε που το αγγίζουν). Επιπλέον δε βρίσκω καμία διαφορά στο να τρως ζώα που εκτρέφεις σε σχέση με το να σκοτώνεις ζώα στο δάσος κυνηγώντας τα. Το να τα εκτρέφεις μάλιστα είναι ακόμη χειρότερο, αφού τους προδικάζεις τη ζωή από τη γέννησή τους.
Αυτά κι από εμένα….Λυπάμαι αν σας κούρασα..