Πλήρως αναμενόμενη η απάντηση. Είναι το πρώτο επιχείρημα όλων όσων δηλώνουν κατά της βίας ενάντια στα ζώα. Αλλά έχω δει το συγκεκριμένο βίντεο και πολλά ακόμη αλλά δε συγκινήθηκα.
Προσωπικά είμαι κατά της βίας απέναντι σε οποιονδήποτε οργανισμό. Τα μόνα ζώα που σκοτώνω με τη θέλησή μου είναι τα κουνούπια. Ό,τι άλλο βρεθεί στο σπίτι μου το πιάνω και το πετάω έξω. Επίσης αντιπαθώ στο μέγιστο βαθμό τους κυνηγούς οι οποίοι αδειάζουν τα δάση μόνο και μόνο από διασκέδαση, όπως και τους παράνομους ξυλοκόπους.
Όλα αυτά όμως, μέχρι να έρθει η ώρα της επιβίωσης. Δέχομαι ο κυνηγός να σκοτώσει ένα ζώο το οποίο προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τροφή (εφόσον φυσικά δεν είναι κάποιο σπάνιο είδος). Δέχομαι επίσης ο καθένας να εκτρέψει και να σκοτώσει όσα ζώα γουστάρει και πάλι με μοναδικό σκοπό την κατανάλωσή τους.
Ο άνθρωπος, από αρχαιοτάτων χρόνων
υπήρξε παμφάγος οργανισμός. Το ατού που προσέφερε το κρέας στους ανθρώπους είναι η μεγάλη πυκνότητα θρεπτικών συστατικών και θερμίδων η οποία γλίτωνε τους προγόνους μας από περιττή αναζήτηση τροφής. Θεωρείται μάλιστα ότι η κατανάλωση κρέατος
έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Αποτελούσε δηλαδή υψηλότερης θρεπτικής και θερμιδικής αξίας επιλογή σε σχέση με αυτά που παρείχε η μητέρα γη.
Φυσικά , όπως και με τα χωράφια, έγινε φανερό ότι είναι προτιμότερο να εκτρέφουν τα δικά τους ζώα και να σπέρνουν τα δικά τους σιτηρά. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η κτηνοτροφία, που εκτός από τροφή έδινε στους ανθρώπους και πρώτες ύλες για όπλα, γούνες και ότι άλλο μπορούσαν να φανταστούν.
Αυτή η "εκμετάλλευση" που βλέπουμε σήμερα, είναι ουσιαστικά η συνέχεια όλων των παραπάνω.
Κάποια στιγμή της ιστορίας, ήταν φανερό ότι επέρχονταν πείνα, αφού η παραγωγή σε λίγα χρόνια θα ήταν χαμηλότερη της κατανάλωσης. Αυτό που έσωσε την κατάσταση ήταν η Γεωργική επανάσταση. Απολύτως ανάλογη είναι και η "κτηνοτροφική" επανάσταση, η οποία επιτρέπει μεγάλες ποσότητες να είναι διαθέσιμες στους ανθρώπους.
Αυτή η "φρίκη" που δείχνουν τα βίντεο, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο δυτικός πολιτισμός δεν υποφέρει από διατροφικές ελλείψεις που σχετίζονται με την έλλειψη κρέατος (ναι, υπάρχουν και τέτοιες).
Ας σκεφτούμε επίσης και πόσα από τα ζώα κατάφεραν και επιβίωσαν τόσoυς αιώνες χάρη στην εκτροφή τους από τους ανθρώπους (το καλύτερο παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι οι κότες).
Τέλος, συμφωνώ ότι η υπέρμετρη κτηνοτροφία και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τα ζώα είναι απαράδεκτες, αλλά το προτιμώ από το να βγαίνω με το κοντάρι μου και να τα κυνηγάω στη φύση, όπως και προτιμώ να κατεβαίνω στο μανάβικο της γειτονιάς για να πάρω τα φρούτα και τα λαχανικά μου.
Για αυτό εκμεταλλεύομαι τον εγκέφαλο που μου έδωσε μια θέση στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, επιτρέποντάς μου να εκτρέφω ζώα και συνεχίζω την πλούσια σε πρωτεϊνη διατροφή μου.