Χορτοφαγία Vs Κρεοφαγία

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Περναμε κριση και μπορει να ρθουν και χειροτερα. Αφηστε τις χαζομαρες και φατε ο,τι βρειτε να ψυχοπιαστειτε για να εχετε δυναμεις. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antispisistis

Νεοφερμένος

Ο antispisistis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Με τις δοκιμές για φάρμακα κτλ τι γίνεται; Γιατί να φανταστώ τα χρησιμοποιείς.

Έχεις απόλυτο δίκιο.Έχω ξαναπεί όμως ότι κανένας δεν είναι τέλειος και τελείως vegan.Γινόμαστε vegan για να κάνουμε το μικρότερο δυνατό κακό.Προσπαθούμε όσο γίνετε να αγοράζουμε προϊόντα από εταιρίες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα αλλά δοκιμάζουν τα προϊόντα τους με τεχνολογία.Στην σημερινή κοινωνία δεν είναι δυνατό να ζήσουμε χωρίς να κάνουμε κακό σε κανένα ζώο όσο και να το θέλουμε.Όμως το ότι μπορεί άθελά μου να πάρω ένα προϊόν που έχει κάνει πειράματα σε ζώα δεν σημαίνει ότι θα τρώω κρέας.Και πολλά έπιπλα και συσκευές είναι προϊόντα παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης.Το ότι μπορεί να έχω ένα προϊόν παιδικής εκμετάλλευσης δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω αγώνα για να βοηθήσω αυτά τα παιδιά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά μηνύματα που επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα. Επίσης πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι χορτοφάγοι - vegan είναι τόσο κινητοποιημένοι, αμείλικτοι όπως μας λένε πολλοί ή αδιάλλακτοι ή εξτρεμιστές.
Παραθέτω λοιπόν ένα άρθρο που θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις για το γιατί το κάνουμε αυτό.
Εσείς οι vegan
Έχω δεί να αποκαλούν τους vegan με πολύ υποτιμητικές λέξεις. Όπως φαίνεται, τίποτα δεν προκαλεί τόση αχαλίνωτη αμυντικότητα και αγένεια όσο το να βγει κάποιος και να δηλώσει ότι είναι λάθος να προκαλείς πόνο και θάνατο στους αβοήθητους και ευάλωτους.
Δικαιολογίες και προσβολές
Εμένα δε μου φαίνεται τόσο ριζοσπαστικό, αλλά μόλις αναφερθεί ότι οι άνθρωποι δεν έχουμε καμία διατροφική ή άλλη ανάγκη έτσι ώστε να πρέπει να χρησιμοποιούμε άλλα πλάσματα με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, προκαλείται ένα μπαράζ από δικαιολογίες του τύπου: «τα φυτά έχουν συναισθήματα», «έχουμε κυνόδοντες», «τι έκαναν οι άνθρωποι των σπηλαίων;», «το μέγεθος του εγκεφάλουκαι η νοημοσύνη», «χρειαζόμαστε κρέας για να επιβιώσουμε», «η προσωπική μου επιλογή», «προσπαθείς να μου επιβάλλεις τις απόψεις σου», «η Βίβλος», «οι Εσκιμώοι», «η διαβίωση σε ερημονήσι» κ.ο.κ.
Μόλις αυτά τα επιχειρήματα βγουν απ΄τη μέση, έρχονται οι προσβολές : « είναι αδύνατο να είσαι 100 % vegan », « κατά πάσα πιθανότητα πατάς έντομα κάθε μέρα », « Πάω στοίχημα ότι για την κατασκευή των υλικών καθαρισμού που χρησιμοποιείς του αυτοκινήτου σου του pc σου κ.λ.π., έβλαψαν τα ζώα » , «και τι έχεις να πεις για το μακιγιάζ σου τα παπούτσια τα ρούχα σου», « είσαι υποκριτής ».
Στη συνέχεια, έρχονται τεχνάσματα του τύπου « είμαστε πραγματικά στην ίδια πλευρά, αλλά είσαι λίγο α-κραίος βρε παιδί μου»: « Σχεδόν ποτέ δεν τρώω κρέας », « έστω και ένα μικρό βήμα βοηθάει », « ακολουθώ αυτή ή την άλλη δίαιτα – βάζω κι εγώ το λιθαράκι μου», « πώς τολμάς να μου ασκείς κριτική – ναι τρώω ζώα αλλά έχω σώσει < βάλε εδώ το όνομα του είδους >», « ο κόσμος δεν μπορεί να γίνει vegan από τη μια μέρα στην άλλη, άρα θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν έστω και ελαφρώς την κατανάλωση κρέατος ».
Πάντα υπάρχουν και κάποιοι που επιλέγουν να υποκινήσουν ξενοφοβία: «τουλάχιστον εδώ στην < τάδε χώρα > μεταχειριζόμαστε τα ζώα με μη βάναυσο τρόπο σε αντίθεση με ό, τι κάνουν στη < δείνα χώρα > - εκεί είναι όλοι άγριοι», « μποϊκοτάρετε < την εν λόγω χώρα > μέχρι να σταματήσει να σκοτώνει ».
Εν όψει όλων αυτών, ένας vegan που παραμένει σταθερός στην άποψή του ότι το να προκαλείς βλάβη ενώ μπορείς να επιλέξεις να μην το πράξεις, είναι ηθικά λάθος, στιγματίζεται ως «ξενέρωτος» και - μια άλλη αγαπημένη λέξη - « επικριτικός». Ωστόσο, κάθε μέρα ανεχόμαστε διάφορα σχόλια. «Γιατί συμβαίνει αυτό;», αναρωτιέται κανείς. Ακούμε: «Γιατί δε χαλαρώνεις λίγο;», «Άσε τους άλλους ανθρώπους να πάρουν το χρόνο τους», « Αν συμβάλλεις στην άνοδο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης , μπορεί οι άνθρωποι ν΄αρχίσουν να κάνουν πιο συμπονετικές επιλογές», « Συνέχεια μιλάς για τα ζώα».
Γιατί λοιπόν εμείς δεν τα κάνουμε όλα αυτά; Δηλαδή γιατί δεν αφήνουμε τα πράγματα στην ησυχία τους; Γιατί είμαστε τόσο κινητοποιημένοι; Και γιατί μερικοί από μας-όπως εγώ- είμαστε τόσο αμείλικτοι, τόσο αδιάλλακτοι, ώστε να προκαλούμε τους χαρακτηρισμούς «σκληρό καρύδι», «εξτρεμιστής» και πολλούς άλλους που αντικατοπτρίζουν τη δυσφορία του κοινού;
Αριθμοί
Εξετάζοντας εν συντομία τους αριθμούς, διαπιστώνουμε ότι πάνω από 56 δισεκατομμύρια ζώα της ξηράς και αμέτρητα πλάσματα της θάλασσας σκοτώνονται κάθε χρόνο για να γίνουν αυτό που οι μη vegan θεωρούν τροφή. Υπάρχουν δισεκατομμύρια φυλακισμένα και υποδουλωμένα πλάσματα των οποίων τα αναπαραγωγικά συστήματα χειραγωγούνται με τρόπο ώστε να παρέχουν το γάλα και τα αυγά. Επιπροσθέτως αμέτρητα εκατομμύρια άλλα πλάσματα θανατώνονται στις βιομηχανίες μεταξιού, μαλλιού, δέρματος, γούνας και φτερών καθώς και στα πειραματικά εργαστήρια. Έπειτα, υπάρχουν τα τσίρκα , οι ζωολογικοί κήποι και τα « πάρκα » άγριας πανίδας. Ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος. Τα περισσότερα από αυτά τα πλάσματα είναι μικρά σε ηλικία. Αν ήταν άνθρωποι κατ΄αναλογία θα ήταν βρέφη, μωρά, παιδιά, και έφηβοι. Αυτά είναι, φυσικά, απλώς στατιστικά στοιχεία και είναι πολύ εύκολο να τα δούμε ως μια απλή μαθηματική άσκηση.
Άτομα
Ωστόσο, το θέμα γίνεται λιγότερο εύκολο να «κρυφτεί κάτω από το χαλί», όταν σταματήσουμε να βλέπουμε τα πλάσματα αυτά ως αριθμούς γενικά και αρχίσουμε να τα βλέπουμε ως μια ομάδα ατόμων, μία ανυπολόγιστα τεράστια ομάδα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με πολύ λίγες εξαιρέσεις, καθένα από αυτά τα πλάσματα γνώρισε και βίωσε το φόβο , τον πόνο, τη στέρηση και τη δυστυχία σε όλη θλιβερή ζωή του. Αν θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε μέσα στα γεμάτα απορία μάτια του, θα βλέπαμε ότι αυτός ή αυτή είχε ελπίδες , είχε ανάγκες και είχε προτιμήσεις αν και αυτά δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να έχει κάποια αγαπημένα φαγητά, φίλους ή παιχνίδια, των οποίων όμως ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να βιώσει την ευχαρίστηση.
Δεν λάβαμε ποτέ υπόψη την ατομικότητά τους διότι θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την κλοπή της ζωής τους, της χαράς τους, του σκοπού της ύπαρξής τους σ΄αυτό τον κόσμο και να δικαιολογήσουμε τη βάναυση εκμετάλλευση των αναπαραγωγικών τους συστημάτων και της βίαιης καταστροφής των σχέσεών τους καθώς ακρωτηριάζουμε και δολοφονούμε τα μωρά τους. Συνεπώς αρνούμεθα να τα αναγνωρίσουμε ως ηθικά πρόσωπα όπως ακριβώς έχει αποφανθεί η επιστήμη ότι είναι. Τους δίνουμε αριθμούς ή κωδικοποιημένες ετικέτες, ανοίγουμε τρύπες στα ευαίσθητα αυτιά τους για να προσαρμόσουμε τις ετικέτες αυτές ή χαράζουμε εγκοπές ή σχήματα ή εφαρμόζουμε επώδυνα κοψίματα πάνω στο τρυφερό δέρμα τους για τον ίδιο λόγο. Κι όλα αυτά γίνονται για να δημιουργήσουμε καταλόγους των ζωντανών - νεκρών που θα αποτελέσουν τους πόρους μας.Κι έχουμε και τους κλόουν, αυτούς που διασκεδάζουν και γελούν θριαμβευτικά με την ατάκα «ποτέ δεν δίνω όνομα σε κάτι που πρόκειται να φάω».
Προσωπικότητα και ατομικότητα
Μέρος του να είσαι vegan είναι η αναγνώριση των άλλων ως αισθανόμενων ατόμων που έχουν το δικαίωμα να μη θεωρούνται ως πόροι ή εμπορεύματα από άλλα αισθανόμενα άτομα και μάλιστα τη στιγμή που δεν υπάρχει οποιαδήποτε ηθικά δικαιολογημένη ανάγκη γι΄αυτό.Το παρακάτω απόσπασμα από το Peaceful Prairie Sanctuary της Joanna Lucas συμπυκνώνει εύγλωττα τη φρίκη που νοιώθω και το λόγο για την πανταχού παρούσα θλίψη του να είσαι vegan:
«Γνωρίζουμε πράγματα γι 'αυτήν που κανένας ποτέ δεν θα έπρεπε να ξέρει, που κανένας ποτέ δεν θα έπρεπε να θέλει να μάθει, για ένα άλλο ον: το θέαμα του γδαρμένου σώματός της, το βάρος του ακρωτηριασμένου μηρού της, τη γεύση της καμένης και τρυπημένης από τα ίδια της τα οστά σάρκας της, το πόσο τραγανά είναι τα απανθρακωμένα και σπασμένα πλευρά της, τη γεύση του χυμένου μυελού των οστών της, τη γεύση, την υφή και τη μυρωδιά κάθε όψης της απελπισίας της, της υποτίμησής της και της ήττας της.
Ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια των όσων την αναγκάσαμε να είναι - ένα αντικείμενο προς κατανάλωση και απέκκριση. Αυτό που δεν ξέρουμε, αυτό που δεν θέλουμε να ξέρουμε είναι ό, τι πρέπει να γνωρίζουμε αν θέλουμε να αποκατασταθεί η δική μας ανθρωπιά:. Ποιά είναι… »
Πράγμα που σημαίνει, κατ 'ουσίαν, ότι κάθε ώρα περνά, εκατομμύρια αθώων, αβοήθητων πλασμάτων πεθαίνουν μέσα στο αίμα και την αγωνία, θρηνώντας και ουρλιάζοντας από φόβο και φρίκη. Αυτή τη στιγμή. Τώρα. Και τώρα. Ικετεύοντας για έλεος, τώρα. Και δισεκατομμύρια περισσότερα αντιμετωπίζουν την ατελείωτη κόλαση που τους επιβάλλουμε ως ζωή εμείς για την ιδιοτελή μας ευχαρίστηση.
Οπότε γιατί βιαζόμαστε;
Για εκατομμύρια πλάσματα, δεν υπάρχει χρόνος, οι μοναδικές, πολύτιμες ζωές τους τις οποίες εκτιμούν όπως εκτιμώ εγώ τη δική μου και εκτιμάτε εσείς τη δική σας, αποσπώνται βίαια από αυτά καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, το αίμα τους τρέχει μέσα από τους κομμένους τους λαιμούς, σε ματωμένα πατώματα, παντού. Δεν υπάρχει κανένα ήσυχο μέρος που να περιμένει με τιμή να τοποθετηθούν τα απομεινάρια τους, μόνο το ράφι των σουπερ μάρκετ, όπου θα τα υποδεχθεί ως ένα «εύκολο» γεύμα που αλόγιστα θα φαγωθεί, θα χωνευτεί, θα αποβληθεί και θα ξεχαστεί. Αυτός θα είναι ο επιτάφιος όλων αυτών των μανάδων, πατεράδων, αδελφών, γιών και θυγατέρων.
Έτσι μην αναρωτιέστε γιατί συνεχίζω και συνεχίζω να μιλώ γι΄αυτά, το κάνω γιατί όση κριτική και να ασκηθεί σ΄εμάς τους vegan, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτά που υποφέρουν τα γλυκά και ευάλωτα θύματα των επιλογών αυτών που δεν είναι vegan και με τα βάσανα στα οποία θα συνεχίσουν να υποβάλλονται μέχρι όλα τα αυτιά να ακούσουν το vegan μήνυμα.
Λέμε ότι θέλουμε έναν ειρηνικό κόσμο, λέμε ότι μισούμε τη βία, λέμε ότι μισούμε τη σκληρότητα. Εξαιρετικά. Ας περπατήσουμε λοιπόν σ΄αυτό το δρόμο αφαιρώντας τη βία από τα πιάτα μας, ας αρνηθούμε να υποστηρίξουμε την πολιτισμικά αποδεκτή άποψη που υποστηρίζει το δίκαιο του ισχυροτέρου.
Γίνε vegan. Τώρα.
Η ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΛΙΚΟΣ ΦΥΤΟΦΑΓΟΣ (VEGAN)
από το https://theresanelephantintheroomblog.wordpress.com/2014/09/08/the-sadness-of-being-vegan/
Μετάφραση: Κυριακή Κρεμαστιώτη
Πηγή:https://www.oikologoi.gr/news/βιβλία/h-thlipsi-tou-na-eisai-fytofagos-vegan#.VsIMIJVul2b
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Δειτε το ομως
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά μηνύματα που επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα. Επίσης πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι χορτοφάγοι - vegan είναι τόσο κινητοποιημένοι, αμείλικτοι όπως μας λένε πολλοί ή αδιάλλακτοι ή εξτρεμιστές.
Παραθέτω λοιπόν ένα άρθρο που θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις για το γιατί το κάνουμε αυτό.
Πηγή:https://www.oikologoi.gr/news/βιβλία/h-thlipsi-tou-na-eisai-fytofagos-vegan#.VsIMIJVul2b

Στο άρθρο που παρέθεσες δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα, ούτε καν ηθικής φύσης. Το μόνο που υπάρχει είναι μια ατελείωτη επίκληση στο συναίσθημα του αναγνώστη παραθέτοντας του σκηνές από σφαγές ζώων. Γέλασα μάλιστα σε ένα σημείο που αναφέρει τα ζώα ως ηθικά πρόσωπα και μάλιστα ως επιστημονικά επιβεβαιωμένα ηθικά πρόσωπα. Μάλλον ο συγγραφέας δεν έχει καμία απολύτως ιδέα του τι εστί ο όρος ηθικό πρόσωπο. Οι κανόνες ηθικής δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα ζώα, διότι τα ζώα δεν είναι ηθικά πρόσωπα, αφού δεν μπορούν να ελέγξουν και να χαλιναγωγήσουν τις πράξεις τους με βάση αφηρημένες ιδέες. Συνεπώς το να σκοτώνεις ένα ζώο για να το φας δεν μπορεί να είναι ούτε κακή, ούτε καλή πράξη, διότι το κακό και το καλό προϋποθέτουν ηθική η οποία εφαρμόζεται σε ηθικά πρόσωπα, όπως ο άνθρωπος.

Και αυτό είναι που με εκνευρίζει με τους χορτοφάγους, θεωρούν τους εαυτούς τους ηθικούς και παράλληλα όλους τους μη χορτοφάγους ανήθικους, ενώ όταν τους ζητάς να αποδείξουν την ηθική τους με λογικά επιχειρήματα που βασίζονται σε πρώτες αρχές, το μόνο που κάνουν είναι μία γελοία επίκληση στο συναίσθημα. Μάλιστα αν τολμήσεις και δώσεις κάποια αντεπιχειρήματα, αντιμετωπίζεις ξεφυσήματα αγανάκτησης, "μα τι κάθομαι κι ασχολούμαι", "είσαι αναίσθητος" και άλλα ωραία ad hominem.

Φάτε λοιπόν τα χόρτα σας και αφήστε τους κρεατοφάγους να φάνε το κρέας τους. Το να προσπαθείτε να χειραγωγήσετε τους άλλους προκαλώντας ενοχές και τύψεις αντί να παραθέτεται λογικά επιχειρήματα περί ηθικής ονομάζεται θρησκεία και έχουμε αρκετές so far.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά μηνύματα που επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα. Επίσης πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι χορτοφάγοι - vegan είναι τόσο κινητοποιημένοι, αμείλικτοι όπως μας λένε πολλοί ή αδιάλλακτοι ή εξτρεμιστές.
Παραθέτω λοιπόν ένα άρθρο που θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις για το γιατί το κάνουμε αυτό.

Μόνο που η μια πλευρά έχει να θέσει επιχειρήματα. Είτε αυτά αρέσουν στην άλλη είτε όχι. Είτε την βολεύουν είτε όχι.
Η άλλη πλευρά το μόνο που αναφέρει κάθε φορά είναι ο πόνος που βιώνουν τα ζώα και αυτήν την -αναμφίβολα δυσάρεστη- διαδικασία στην οποία υποβάλλονται.

Λες κι έχουμε λυμένα όλα τα άλλα προβλήματα ώστε να λύνουμε πράγματα τα οποία δεν είναι προβλήματα. Όχι τουλάχιστον τόσο όσο προσπαθούν κάποιοι να τα παρουσιάσουν. Όλοι μας "εκμεταλλευόμαστε" πολλά πράγματα αλλά το να βγαίνει κάποιος και να λέει δεν τρώω κρέας, νοιάζομαι για τον κόσμο και την εξέλιξη του πάει πολύ.
Πολλές φορές έχω διαβάσει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν μαζέψει καμιά 30ρια γάτες στο σπίτι τους και τις ταΐζουν. Αλήθεια, θα έκαναν το ίδιο για έναν συνάνθρωπο τους; Έναν άστεγο ίσως; Μήπως οι "άγιοι" χορτοφάγοι/φιλόζωοι ασπάζονται μόνο όσα, για κάποιον λόγο, τους βολεύουν;
Επίσης, η τροφές των γατιών/σκυλιών κλπ δεν παρασκευάζονται από ... χώμα. Αλλά θα ταΐσουν την γάτα/σκύλο τους. Ή μήπως δεν έχουν; Θα δώσουν στα σαρκοφάγα ζώα να φάνε κρέας ή θα τα βγάλουν έξω στον κήπο να βοσκήσουν παρέα με το ... αφεντικό;


Το μόνο που υπάρχει είναι μια ατελείωτη επίκληση στο συναίσθημα του αναγνώστη παραθέτοντας του σκηνές από σφαγές ζώων.

Πραγματικά, δεν υπήρχε σημείο που να μην ακολουθεί αυτό το ... τροπάρι.
Αφού πρώτα αράδιασε τα δικά μας επιχειρήματα ως δικαιολογίες άρχισε τα ψυχοφθόρα σχόλια.
Βέβαια δεν περίμενα και κάτι καλύτερο. Άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου .... και μόνο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
https://aliena-journal.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html

Η ιστορία μιας πρώην βέγκαν. Όσα διηγείται μπορεί να μην αφορούν όλους τους βέγκαν/χορτοφάγους γιατί το εκθέτει και υπό πολιτική ας πούμε χροιά αλλά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα λέει.

Ρίξτε μια ματιά όσοι θέλετε και στα λινκ που παραθέτει το παραπάνω κείμενο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Οι γατούλες και τα σκυλάκια έχουν όμορφα γούτσου προσωπάκια οπότε οι άνθρωποι τα μαζέυουν σπίτια τους για να τα βοηθήσουν. Βέβαια αν δει κανείς καμιά κατσαρίδα σπίτι του αυτή δεν είναι προσκεκλημένη οπότε δε πα να χει και μεταστατικό καρκίνο σε τελευταίο στάδιο πρώτα θα ραντίσεις όλο το σπίτι με ΤΕΖΑ και μετά θα σκεφτείς όλα τα άλλα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενω οι χορτοφαγοι λενε πολλες φορες οτι σιχαινονται το κρεας ή οτι το αποφευγουν, προσπαθουν να φανε φυτικα προιοντα τα οποια εχουν γευση κρεατος. Δεν υπαρχει καμια λογικη στον τροπο σκεψης τους και δεν μου κανει εντυπωση που δεν εχουν επιχειρηματα να στηριξουν την ιδιαιτεροτητα τους. Ή θα κανουν επικληση στο συναισθημα ή στους κυνοδοντες. Δεν εχουν κατι αλλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Έχεις απόλυτο δίκιο.Έχω ξαναπεί όμως ότι κανένας δεν είναι τέλειος και τελείως vegan.Γινόμαστε vegan για να κάνουμε το μικρότερο δυνατό κακό.Προσπαθούμε όσο γίνετε να αγοράζουμε προϊόντα από εταιρίες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα αλλά δοκιμάζουν τα προϊόντα τους με τεχνολογία.Στην σημερινή κοινωνία δεν είναι δυνατό να ζήσουμε χωρίς να κάνουμε κακό σε κανένα ζώο όσο και να το θέλουμε.Όμως το ότι μπορεί άθελά μου να πάρω ένα προϊόν που έχει κάνει πειράματα σε ζώα δεν σημαίνει ότι θα τρώω κρέας.Και πολλά έπιπλα και συσκευές είναι προϊόντα παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης.Το ότι μπορεί να έχω ένα προϊόν παιδικής εκμετάλλευσης δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω αγώνα για να βοηθήσω αυτά τα παιδιά.
Ωραία λοιπόν για εμένα δεν υπάρχει ηθικό δίλημμα διότι ο άνθρωπος είναι παμφάγος. Θες δεν θες να το αποδεχτείς το είδος homo sapiens δεν είναι κατσίκα ούτε αγελάδα. Οπότε ο άνθρωπος μπορεί να έχει γη και να την καλλιεργεί για να παράγει λαχανικά/φρούτα και έπειτα να εκτρέφει ζώα που μπορεί να χρησιμοποιεί για τροφή. Δυστυχώς όσο περισσότεροι άνθρωποι τόσο περισσότερες ανάγκες για τροφή οπότε μεγαλύτερη παραγωγή. Έτσι πάει. Αν ας πούμε το πάμε σε στυλ εξαφανίζονται ζώα στη φύση από λαθροθυρία κτλ ναι εκεί να πω είναι μαλακία συμπεριφορά του ανθρώπου να σκοτώνει από τη φύση και να διαταράσει για το γούστο του την ισορροπία σε μία περιοχή ΑΛΛΆ στην παραγωγή κρέατος δεν έχει καμία σχέση αυτό πολύ απλά επειδή δεν βγαίνουμε με μια καραμπίνα στο δάσος να κυνηγήσουμε. Για τα πειράματα από την άλλη το θεωρώ κατά κάποιο τρόπο αναγκαίο "κακό" όπου χρειάζεται και δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Αλλήθεια όλα αυτά τα ζώα στη φύση πως ακριβώς έχετε την εντύπωση ότι θα πέθαιναν; Με αναισθησία; Θα πέθαιναν βάναυσα όπως όλα από τους θυρευτές τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

athinouli

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η athinouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 347 μηνύματα.
να πω και εγω λοιπον την αποψη μου..
καποτε ημουν και εγω βετζετεριαν για ενα χρονο (ενα εγωκεντρικο και καλα ψαγμενο χαιβανακι ημανε)
και προκαλεσα ενα ελαφρυ προβλημα υγειας στον εαυτο μου που ευτυχως επανηλθε οταν ξαναρχισα την κρεατοφαγια..

πιστευω πως ο άνθρωπος οντας πανφαγο (ή παμφαγο) ον, επιβαλεται εκ φυσεως του να τρωει τα παντα.. ολα οσα εχουν να προσφερουν υγειη συστατικά στον οργανισμο του.. απο κει και περα ειναι καλα να προσεχουμε τι τρωμε και ειναι καλο να αγαπαμε και να μην βλαπτουμε τα ζωακια αλλα το βρισκω λιγο υπερβολικο γ καποιον να στερει στην υγεια του πολυτιμα συστατικα..

αγαπω τα ζωα αλλα υπαρχει μια τροφικη αλυσιδα που παω και εγω με τα νερα της..

that's all folks..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
Θέλω να θέσω μία απορία, καλοπροαίρετα και όποιος από τους χοροφάγους/βεγκαν θέλει, ας απαντήσει.
Όσοι/όσες έχετε μικρά παιδιά, τι περιλαμβάνει η διατροφή τους;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Θέλω να θέσω μία απορία, καλοπροαίρετα και όποιος από τους χοροφάγους/βεγκαν θέλει, ας απαντήσει.
Όσοι/όσες έχετε μικρά παιδιά, τι περιλαμβάνει η διατροφή τους;

Γάλα από νερό, θυμαρίσιο μέλι μόνο με .... θυμάρι, κέικ φτιαγμένο δίχως αβγά, γάλα, βούτυρο.
Μακαρονάδα δίχως κιμά, καρμπονάρα δίχως κρέμα γάλακτος. Γεμιστά δίχως ... γέμιση. Μπιφτέκια μόνο με ψωμί.
Παστίτσιο μόνο με .... μακαρόνια και φυσικά μπάμιες δίχως ... κοτόπουλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Οι δυτικοι αφου καταρημαξαν ολα τα ressources του τριτου κοσμου και ζουν στις πλουσιες κοινωνιες τους ανακαλυψαν και το βεγκανισμο. «Wow ειμαι vegan, αγωνιζομαι να σωσω τα ζωα, χαρη σε μενα υπαρχει λιγοτερος πονος στον κοσμο» Αμα θελετε να προσφερετε εργο παρτε τον κωλο σας απο την καρεκλα και πηγαιντε σε μια ΜΚΟ στην Αφρικη που υποφερει κοσμος. Εκει να δεις πονο. Μην μας ζαλιζετε απο το ιντερνετ για το ποσο αγωνιζεστε να βρειτε το καινουργιο βεγκανικο μαγαζακι.

Edit Η Ελλαδα ζει απο την ανεξαρτησια της μεχρι σημερα με δανεια ευρωπαιων εκμεταλλευτων. Ας κοβονταν αυτα να γινει σαν την κατοχη, και θα βλεπαμε πού θα πηγαινε ο βεγκανισμος και οι λοιπες αστειοτητες. Τοτε οι παπουδες μας ετρωγαν και γατες για να επιβιωσουν. Αλλά αμα η κοιλια ειναι χορτατη, ο νους περιπλανιεται... Για τους βεγκαν ειναι πιο λογικό να κανεις ολον τον πλανητη χορτοφαγο, παρα να παρεις μετρα κατα της κακοποιησης των ζωων. Τι να πει κανείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

billie perrakis

Νεοφερμένος

Ο billis p. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 80 μηνύματα.
Εγω ειμαι της γνωμης οτι ολα πρεπει να τα τρωμε με μετρο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Ο καθενας τρωει ο,τι θέλει. Το προβλημα ειναι οταν το ζητημα ξεπερναει τα προσωπικά ορια. Διοτι αμα εισαι βεγκαν και μεγαλωνεις παιδια, παιζεις με ισορροπιες και εισαι στα ορια κακοποιησης πολιτη. Εκτος αν νομιζει καποιος οτι τα παιδια ειναι ιδιοκτησια των γονεων και μπορει να τους επιβαλλει ακραιες διατροφες κι ενα δυσκολο τροπο ζωης καθιστωντας τα κομπλεξικα εναντι των συνομηλικων τους. Μη εκεινο και μη το αλλο, επειδη καποιο ζωο μπορει να ταλαιπωρηθηκε στο Ουαγκαντουκου. Δεν ξερω αν το κρατος θα επρεπε να επιβαλλει check up υγειας σε παιδια των βεγκαν για να υπαρχει ασφαλεια οτι μεγαλωνουν χωρις προβληματα υγειας, αν και το βρισκω καπως υπερβολικο να αστυνομευεται ο πολιτης και στο φαί.

Το άλλο ειναι το εκλογικο βαρος τους στα δημοτικα συμβουλια που επηρεαζει τις επιλογες στο διαιτολογιο κοινωνικων ιδρυματων οπως πχ οι σχολικες καντινες. Σε πολλες χωρες τα παιδια τρωνε στο σχολειο. Αν ειχα παιδια στο σχολειο αυτα τα ατομα θα τα ειχα υπο παρακολουθηση, διοτι η παλαβωμαρα τους ειναι στο κοκκινο. Οπως εχω ξαναγραψει η γυναικα μου ητανε βεγκαν κι εχω γνωρισει πολλα τετοια ατομα. Απο ενα σημειο και μετα αντιλαμβανεσαι οτι η συζητηση δεν εχει νοημα. Εχουν χασει την επαφη με την πραγματικοτητα.

Αν δεν ηταν αυτά ποιος νοιαζοταν τι τρωει ο καθενας; Ας κατεβασει και σκαντζοχοιρους με ολα τα αγκαθια. Προβλημα του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,090 μηνύματα.
Ο καθενας τρωει ο,τι θέλει. Το προβλημα ειναι οταν το ζητημα ξεπερναει τα προσωπικά ορια. Διοτι αμα εισαι βεγκαν και μεγαλωνεις παιδια, παιζεις με ισορροπιες και εισαι στα ορια κακοποιησης πολιτη. Εκτος αν νομιζει καποιος οτι τα παιδια ειναι ιδιοκτησια των γονεων και μπορει να τους επιβαλλει ακραιες διατροφες κι ενα δυσκολο τροπο ζωης καθιστωντας τα κομπλεξικα εναντι των συνομηλικων τους. Μη εκεινο και μη το αλλο, επειδη καποιο ζωο μπορει να ταλαιπωρηθηκε στο Ουαγκαντουκου. Δεν ξερω αν το κρατος θα επρεπε να επιβαλλει check up υγειας σε παιδια των βεγκαν για να υπαρχει ασφαλεια οτι μεγαλωνουν χωρις προβληματα υγειας, αν και το βρισκω καπως υπερβολικο να αστυνομευεται ο πολιτης και στο φαί.

Ακριβώς,νομίζω βασικά ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Ναι,οι γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά, να τους εξηγήσουν κάποια πράγματα για τη χορτοφαγία, και αν αργότερα συνειδητοποιήσουν ότι θέλουν να ακολουθήσουν αυτό τον τρόπο ζωής,καλώς. Αλλά αν τους το επιβάλουν σε μικρή ηλικία, τότε δεν το βρίσκω καθόλου σωστό. Είχα διαβάσει και για κάποιους χορτοφάγους που επιβάλουν παρόμοια διατροφή ακόμα και στα κατοικίδιά τους :confused: :confused: Ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του αρκεί να μην προκαλεί κακό στους άλλους. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να μην τρώω καθόλου κρέας ή ψάρι ή να είμαι βεγκαν γιατί πρώτον είμαι αρκετά περίεργη με το φαγητό και δεν ξέρω τι επιλογες θα μου έμεναν :P και δεύτερον,για λόγους υγείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antispisistis

Νεοφερμένος

Ο antispisistis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Θέλω να θέσω μία απορία, καλοπροαίρετα και όποιος από τους χοροφάγους/βεγκαν θέλει, ας απαντήσει.
Όσοι/όσες έχετε μικρά παιδιά, τι περιλαμβάνει η διατροφή τους;

Υπάρχει ένα group στο fb που λέγεται "χορτοφάγοι γονείς που μεγαλώνουν χορτοφάγα παιδιά"μπορείς να ρωτήσεις εκέι.Το γάλα σόγιας και του αμυγδάλου πάντως όπως γράφω και στο κείμενο έχουν τουλάχιστον το ίδιο ασβέστιο και πρωτεϊνη με το ζωικό.Για πρωτεϊνη αντί για κρέας τόφου,fry's,όσπρια κλπ.

Είναι κακό και φασισμός ή επιβολή το να μην αφαιρούμε ζωές για να ταίζουμε τα παιδιά μας και να τα μεγαλώνουμε με αγάπη και συμπόνια για όλα τα πλάσματα;Εγώ δεν τρώω κρέας από 6 χρονών όταν ο μπαμπάς μου μου έφτιαξε πύλινα ζωάκια μεταξύ αυτών και ένα αρνάκι και τον ρώτησα"το αρνί που τρώμε είναι το ζώο;"και μου είπε ναι και από τότε δεν ξαναέφαγα.Τα παράγωγα τα έκοψα 10 χρονών όταν διάβασα διάφορα και είδα βίντεο σχετικά με τις φάρμες.Τώρα είμαι 32 έχω ύψος 1,85 και είμαι 86 κιλά.Από τότε που έκοψα όλα τα ζωικά ψήλωσα πάρα πολύ και πολύ γρήγορα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
όταν ο μπαμπάς μου
Τώρα είμαι 32
Ηξερα κι εναν αλλο που ηταν 45 κι ελεγε «ηρθε η μαμά και μου εφερε κατι ωραια σοκολατακια Λωραινης». Μετα τον παρατησε η γκομενα και κι εγινε καρμελιτης μοναχος.

Επισης η γυναικα μου, πρωην βεγκαν, ειχε φερει κατι τετοιους, και μας ελεγαν να παμε στην πορεια των Πρασινων που μοιραζαν παγακια στους περαστικους για να τους ευαισθητοποιησουν για το λιωσιμο των παγων στην Αρκτικη.

Οταν σταματησετε να φοβαστε να ζησετε και βγειτε εκει εξω στην πραγματικη ζωη, θα εχει ουσιαστικοτερα θεματα να ασχοληθει το μυαλο σας. Ελπιζω να μην εβαλες και κουδουνακια στα παπουτσια για να φευγουν τα μυρμηκια και να μην τα πατας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
17 διάσημοι που λένε «όχι» στο κρέας.

Οι Αμερικάνοι είναι γνωστοί για την αγάπη τους στο κρέας και τα προϊόντα του περισσότερο από όσο πρέπει με την βιομηχανία κρέατος να αποτελεί τον ποιο παραγωγικό και επικερδές τομέα. Καθώς οι δίαιτες που περιλαμβάνουν κρέας δεν είναι υγιεινές ή από περιβαλλοντική συνείδηση, πολλοί άνθρωποι γίνονται χορτοφάγοι και επιλέγουν χορτοφαγικές λύσεις.

Πολλοί από αυτούς τους χορτοφάγους τυγχάνει να είναι διάσημοι. Οι αστέρες που επέλεξαν αυτό τον τρόπο ζωής ίσως σας κάνουν να εκπλαγείτε αλλά πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τα παντζάρια από το βοδινό κρέας.
Waka Floca Flame
Απροσδόκητα, ο ράπερ έχει γίνει χορτοφάγος τη στιγμή που κατάλαβε πόσο υγιεινή μπορεί να γίνει η δίαιτα. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος κατέγραψε τη δική του χορτοφαγική μαγειρική σε ένα βίντεο.
Olivia Wilde
Πρόκειται για μια αφοσιωμένη χορτοφάγο το περισσότερο μέρος της ενήλικης ζωής της, αποδίδοντας στη διατροφή της την διαχρονική ομορφιά της.
Samuel L. Jackson
Ίσως να σας εκπλήσσει που αυτός ο διάσημος ηθοποιός μεγάλου βεληνεκούς είναι χορτοφάγος. Δήλωσε πως το επέλεξε για να ζήσει περισσότερο.
Peter Dinklage
Ο αστέρας του Game of Thrones είναι χορτοφάγος από τότε που ήταν 16 ετών. Δήλωσε έτσι την συμπόνια του για τα ζώα.
Tobey Maguire
Σωστά. Ο Spiderman είναι χορτοφάγος εδώ και πολλά χρόνια.
Jason Mraz
Ο γνωστός τραγουδιστής του «I’m Yours» απέχει από όλα τα προϊόντα κρέατος, τα γαλακτοκομικά και τα αβγά.
Steve O
Ο πρώην σταρ του Jackass υιοθέτησε τον χορτοφαγικό τρόπο ζωής μετά την αποτοξίνωσή του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ σε μια προσπάθεια να ζήσει μια εντελώς υγιή ζωή.
Joaquin Phoenix
Αυτός ο μυστηριώδης ηθοποιός είναι χορτοφάγος για χρόνια και υπάρχει μια ιστορία πίσω από αυτή του την απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν σε ένα ταξίδι ψαρέματος με την οικογένειά του όταν ήταν μικρός και είδε ένα ψάρι να παλεύει για τη ζωή του στη στεριά. «Γιατί δεν μας είπες από πού έρχεται;» φώναξε στη μητέρα του που δεν ήξερε τι να απαντήσει.
Leonardo DiCaprio
Ανήκει χρόνια στους χορτοφάγους και χρηματοδότησε μια προσπάθεια να φέρει ένα ντοκιμαντέρ αντι-γεωργίας με το όνομα Cowspiracy, στο Netflix.
Christina Applegate
Η ίδια δήλωσε πως είναι χορτοφάγος τόσο καιρό που έχει ξεχάσει τι γεύση του κρέατος.
Brad Pitt
Ο Brad Pitt δεν έχει φάει κρέας για χρόνια ενώ απέχουν από αυτό και τα παιδιά του. Στην πραγματικότητα μισεί τόσο πολύ το κόκκινο κρέας που όταν η Angelina Jolie (δεν είναι χορτοφάγος) έχει μπριζόλα για φαγητό, εκείνος παραπονιέται.
Russell Brand
Ο Russell Brand στράφηκε προς τη χορτοφαγία όταν είδε το ντοκιμαντέρ Forks over Knives. Παρότι πάλεψε με διάφορους εθισμούς, παρέμεινε χορτοφάγος.
Kristen Bell
Ο τρόπος χορτοφαγικής διατροφής της ηθοποιού ξεκίνησε με την αγάπη της για τα ζώα και το γεγονός πως έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί. Έπεισε ακόμη και τον άνδρα της, Dax Shephard να υιοθετήσει την ίδια διατροφή.
Jared Leto
Ο ίδιος πιστεύει πως η διατροφή του οφείλετε για το γεγονός πως είναι 40 ετών αλλά μοιάζει 25.
Woody Harrelson
Έγινε χορτοφάγος όταν έμαθε πως έχει δυσανεξία στη λακτόζη. Μετά από αυτό, έγινε υπέρμαχος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων.
Kal Penn
Ο Kal Penn έγινε διάσημος από τον ρόλο του στο Harold and Kumar ενώ είναι χρόνια χορτοφάγος.
Kat Von D
Το αστέρι του Λος Άντζελες είναι περήφανο για το χορτοφαγικό τρόπο ζωής του ενώ χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να μιλήσει για τα οφέλη στην υγεία της.
πηγη
Παντως αν δει καποιος την αντζελινα τζολι πως εχει καταντησει και ειναι κρεατοφαγος και τον μπραντ πιτ,που ειναι χορτοφαγος..η διαφορα ειναι τεραστια.Ο μπραντ ειναι θεος,η αντζελινα εχει καταντησει σκιαχτρο.:P

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top