Χριστούγεννα 2024 και Πρωτοχρονιά

Μακάρι και σε εμάς.

Επιτυχημένη πρώτη απόπειρα για χειροποίητα μελομακάρονα.
IMG_2113.jpeg

Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον, χα καλή ώρα καλή σ'ημέρα. Χα καλόν παιδίν οψεν γεννέθεν. Όψεν γεννέθεν και ουρανοστάθεν, το εγέννεσεν η Παναΐα. Το ενέστεσεν άι-Παρθένος..

Τα ποντιακά κάλαντα πάντα είναι μια μελωδία που μιλάνε στην ψυχή μου ωσάν αγγελικό άσμα. Μόνη μας ευχή να βλέπαμε τα παιδιά μας, τα ανήψια μας κλπ να τα τραγουδάνε κάποια μέρα πίσω σε έναν ελεύθερο και ελληνικό Πόντο. Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους.

Τα κάλαντα ήταν φοβερό έθιμο στα 90s.
Τώρα βέβαια γίναμε Ευρωπαίοι και ξεβλαχέψαμε, δεν σηκώνονται αυτά. :santa: :spasiklas:

Πρώτη φορά, που στο χωριό σήμερα δεν μας χτύπησε κανένα παιδάκι να μας πει τα κάλαντα.
Κρίμα που η παράδοση χάνεται.
Ίσως απλά να έτυχε.

Τώρα βέβαια γίναμε Ευρωπαίοι και ξεβλαχέψαμε, δεν σηκώνονται αυτά. :santa: :spasiklas:
Το μακρινό 2008 τότε ήξερα συμμαθητές που πηγαιναν Αθήνα να τα πουν - και γυρνούσαν σπίτι με πάνω από 700-800 € 😂
Άλλες εποχές....

Το μακρινό 2008 τότε ήξερα συμμαθητές που πηγαιναν Αθήνα να τα πουν - και γυρνούσαν σπίτι με πάνω από 700-800 € 😂
Άλλες εποχές....
Τόσα πολλά;
Εγώ με όλους τους θείους και τις θειάδες στη περιοχή, δεν έβγαζα τόσα. :P
Ναι τα 50ρικα πέφτανε σύννεφο από τους συγγενείς, αλλά τέτοιο μηνιάτικο δεν έβγαζα!
Ο απλός κοσμάκης συνήθως έδινε 1 με 2 ευρώ στον καθένα. 700 δεν μαζευόντουσαν :P

Πρώτη φορά, που στο χωριό σήμερα δεν μας χτύπησε κανένα παιδάκι να μας πει τα κάλαντα.
Κρίμα που η παράδοση χάνεται.
Ίσως απλά να έτυχε.

Άλλες εποχές....

Τόσα πολλά;
Ναι τα 50ρικα πέφτανε σύννεφο από τους συγγενείς, αλλά τέτοιο μηνιάτικο δεν έβγαζα!
Ο απλός κοσμάκης συνήθως έδινε 1 με 2 ευρώ στον καθένα. 700 δεν μαζευόντουσαν :P

Κάλαντα εν ετη 2024.😕😕

IMG_0515.jpeg

Τόσα πολλά;
Εγώ ακούω ότι στα βόρεια προάστια έδιναν καλά λεφτά στα κάλαντα και μπορεί κάποιος από δυτικά η ανατολικά προάστια να πήγαινε βπ μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά :laugh:

Εγώ ακούω ότι στα βόρεια προάστια έδιναν καλά λεφτά στα κάλαντα και μπορεί κάποιος από δυτικά η ανατολικά προάστια να πήγαινε βπ μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά :laugh:
Τι μυστικά του επαγγέλματος είναι αυτά, στα 35 μου θυμήθηκα να τα ακούσω. :xtipao:

Α εγώ με τις φίλες μου που από τα δυτικά , πηγαίναμε Κηφισιά 😂

Καλά Χριστούγεννα, καλή έναρξη εορτών! :santa:

Τόσα πολλά;
Στις περιοχές με βαριά τσέπη άνετα.
Μυστικά του επαγγέλματος 😂

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες με υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε.

IMG_0517.jpeg

IMG_0519.jpeg

Α εγώ με τις φίλες μου που από τα δυτικά , πηγαίναμε Κηφισιά 😂
Ωραίο σχέδιο, μέχρι να πλακώσουν όλοι οι δυτικοί στα βόρεια.
Εμείς είχαμε τότε το κόλπο : νωρίς. Δεν ξέρω αν πιάνει ακόμα. Τα καλά λεφτά τα έδιναν στους πρώτους. Μετά τις 12.00 πχ δεν άνοιγαν καν πόρτες. Όσο πιο πρωί, τόσο καλύτερα. Εμείς πηγαίναμε γύρω στις 7 και στις 10.00 τελειώναμε μεροκάματο, εν έτει 1978.

Μονο κατι γυφτακια βλεπω πλεον στους δρομους. Εννοειται δεν τα ανοιγω. Λεω οτι ειμαι αθεος και γινονται καπνος :whistle:

Back