Black_Butter_flies
Νεοφερμένο μέλος

Το ίδιο ισχύει και για την ομορφιά: η έλξη που νιώθουμε, η συμπάθεια, ακόμα και ο έρωτας για ένα άτομο είναι θέμα χημείας, αύρας, κάτι τέλοσπάντων έξω από τα καθιερωμένα. Αλλά μη μου πείτε τώρα ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η ομορφιά να μην αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρατηρητών. Άσχετα, το τονίζω ξανά, με την έλξη που μπορεί να νιώσει ή όχι ο καθένας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

όλα τα κριτήρια είναι υποκειμενικά...όταν για την πλειοψηφία ταυτίζονται, τότε γίνονται αντικειμενικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από dooo:Άκουσα ένα καλό χτες...
όλα τα κριτήρια είναι υποκειμενικά...όταν για την πλειοψηφία ταυτίζονται, τότε γίνονται αντικειμενικά.
πολύ σωστό! κάπως έτσι λειτουργούμε τελικά και νομίζω ότι αυτή είναι και η απάντηση στο θέμα μας

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ακραίες κατάσταστασεις υπάρχουν ίσως βέβαια να αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά υπάρχουν , αυτό έχει σημασία ...Αρχική Δημοσίευση από dooo:...και με ποια "αντικειμενικά" κριτήρια θέτονται οι ακραίες και οι οριακές περιπτωσεις?![]()
kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από dooo:Άκουσα ένα καλό χτες...
Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα,όπως σε κάθε αφηρημένη έννοια έτσι και στην "ωριμότητα" ισχύει το παραπάνω.Πχ. αν εγώ (υποκειμένικα ξεκινά) πιστεύω ότι ώριμος είναι όποιος έχει σταθερή δουλειά στα 30(παράδειγμα φέρνω) και συναντήσω ακόμη 1-2 που πιστεύουν το ίδιο τότε ξαφνικά αποκτούμε αντικειμενικό κριτήριο για τον ορισμό της ωριμότητας.
Φυσικά όμως αυτά τα κριτήρια αλλάζουν απο άτομο σε άτομο πχ.ενώ ο κύκλος μου λόγω της γενικότερης μου στάσης και των απόψεων μου για τη ζωή με θεωρεί "ώριμη"(πράγμα που δεν με βρίσκει σύμφωνη) η μαμά μου εξακολουθεί να ωρύεται "πότε θα ωριμάσεις επιτέλους".
Κι επειδή εγώ δεν θέλω να νοιώθω σαν φρούτο,γιατί πιστεύω ότι μόνο οι καρποί των δέντρων ωριμάζουν και πέφτουν σε αντίθεση με τους ανθρώπους που γηράσκουν αεί διδασκόμενοι και ξυπνούν κάθε μέρα έχοντας νέα βιώματα άρα δεν μπορεί να οριστεί ούτε κριτήριο ούτε στάδιο ωριμότητας θέλω μέσα απο το ποστ αυτό να βροντοφωνάξω:
ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ
Subject to change
e-steki.gr Founder

emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από emufear:Μη μπερδεύουμε τους ανώριμους με τους επαναστάτες, τους ρομαντικούς κτλ..
Σόρρυ αυτό γράφτηκε για μένα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.