Δίκιο έχεις σε όλα όσα λες και καλά κάνεις και τους κυνηγάς. Τελικά τα Opel είναι ακόμα χειρότερα σε αξιοπιστία από όσο φανταζόμουν.
Εγω έκανα τη βλακεία και πήγα σε ένα άλλο συνεργείο στα 60.000 χλμ και ενω ως τοτε ήμουν στην εγγύηση. Η εγγύηση έχει χαθεί ειναι σίγουρο και απο δικό μου λάθος και δεν ζητάω αποκατάσταση ολόκληρης της ζημιάς αλλα όπως τους είπα πριν αποχωρήσω τελειως απο το δίκτυο της Όπελ και δεν με ξαναδούν ποτέ θα χρειαστεί να μάθω επίσημα το ιστορικό αυτης της βλάβης που έχει αυτη η σειρά μοντέλων. Επίσημα όμως οχι στα προφορικά και να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.
Θεωρω δηλαδή οτι συμπτωματικά έχασα την εγγύηση και ειχα την ατυχια να εμφανισθεί αυτο το πρόβλημα και στο δικό μου.
Επισης το θεωρώ απαράδεκτο.... να τους στε΄λνεις ένα τέτοιο έγγραφο οπως αυτο που έγραψα πριν 20 περιπου ημέρες και να πρέπει να κυνηγάω εγω στα τηλέφωνα τον Διευθυντη να μου δώσει μια απάντηση. Μου προκαλεί αλγεινή εντυπωση θα τους γράψω που χρειάζεται να σας αποστείλω εξώδικο....
Θα δοκιμάσω και σήμερα... εάν δεν.... θα αποστείλουμε ένα εξώδικο να μας απαντήσουν επισημα πλέον.
Θα το συντάξω ο ίδιος και θα το δεί και ο δικηγόρος. Θα βάλω και όλη τη νομολογία μέσα περί πραγματικών ελαττωμάτων ΑΚ. Άρθρο 534 ΑΚ περίπ πραγματικού ελαττώματος και τα συναφή.
Ως έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας, δε, ορίζεται η απουσία των ιδιοτήτων που ρητά συμφωνήθηκε από τα μέρη ότι θα φέρει το πωληθέν πράγμα. Η υποχρέωση του πωλητή να παραδώσει το πωληθέν χωρίς πραγματικά ελαττώματα και με τις συνομολογημένες ιδιότητες προβλέπεται ρητά στο άρθρο 534 του Αστικού Κώδικα :
Ως πραγματικό ελάττωμα μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε ατέλεια του πράγματος, η οποία επιδρά στην κατάστασή του, τη χρήση του ή στην αισθητική του όψη. Η ατέλεια αυτή μπορεί να οφείλεται στην κακότεχνη κατασκευή ή συσκευασία του, στην χρήση κακής ποιότητας υλικών ή σε οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.
Πραγματικό ελάττωμα είναι, λοιπόν, σε γενικές γραμμές, η προς το χειρότερο παρέκκλιση του πράγματος από την ομαλή του κατάσταση. Με πραγματικό ελάττωμα εξομοιώνεται και η πλημμελής εγκατάσταση του πράγματος, κατά το άρθρο 536 του ΑΚ, εφ’ όσον αυτή διενεργήθηκε, βάσει σχετικού συμβατικού όρου, από τον πωλητή ή και στην περίπτωση που η εγκατάσταση έγινε από τον αγοραστή, αλλά διενεργήθηκε πλημμελώς από αυτόν εξαιτίας της παράλειψης του πωλητή να του χορηγήσει τις κατάλληλες οδηγίες. Συνομολογημένη ιδιότητα μπορεί να θεωρηθεί οποιοδήποτε χαρακτηριστικό, τεχνική ιδιότητα ή προσόν, το οποίο δήλωσε ο πωλητής ότι φέρει το πράγμα ή συμφωνήθηκε, ρητά ή σιωπηρά από τα μέρη.
Πράγματι δεν δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες εξαρχης καθως κανεις δεν με ενημερωσε πως ακριβως αυτο το μοντέλο έχει προβλημα απο προηγουμενη έκδοση που φτιαχτηκε στην Ισπανια.... και εμφάνισε πρόβλημα στα έμβολα λόγω καταναλωσης λαδιού κινητήρα και είσοδο του στο εσωτερικό της μηχανής.
Κανείς δεν μου συστησε να κοιτάζω και ο ίδιος τα λάδια του αυτοκινήτου μου μήπως και παρουσιαστει και εδω η ευπάθεια.
Θα ερωτηθουν επισης τι ενεργειες έκαναν ωστε το μοντέλο που εμφάνισε το πρόβλημα να μπορέσει να τεθεί ξανα στη κυκλοφορία κτλ κτλ....
θα τους γράψω πολλά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 1 Μαρτίου 2024
Άρθρο 536 ΑΚ "Πλημμελής εγκατάσταση"
που ξέρω εγω αν είχαν στεγανοποιησει τα συστηματα εσωτερικά της μηχανής με σωστό τρόπο ωστε να μην υποστούν δυσλειτουργίες κατα την παρόδο των χιλιομέτρων ;