Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.166 μηνύματα.
19-06-24
11:34
Δεν ξεπερνιέται τελικά το πένθος στους 6 μήνες, όπως πολλοί λένε..
Σε λίγες μέρες κλείνει 7 μήνες και όσο περνάει ο καιρός που δεν την βλέπω, τόσο με πονάει πολύ περισσότερο. Είμαι στην φάση που ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως, χθες μου ξέφυγε εντελώς φευγαλέα η σκέψη να την πάρω τηλέφωνο.
Γμτ, δεν ήξερα ότι πονάει τόσο πολύ. Δεν το είχα ξανά βιώσει. Όταν πέθανε η άλλη μου η γιαγιά ήμουν 7 χρονών, δεν το κατάλαβα καν..
Σε λίγες μέρες κλείνει 7 μήνες και όσο περνάει ο καιρός που δεν την βλέπω, τόσο με πονάει πολύ περισσότερο. Είμαι στην φάση που ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως, χθες μου ξέφυγε εντελώς φευγαλέα η σκέψη να την πάρω τηλέφωνο.
Γμτ, δεν ήξερα ότι πονάει τόσο πολύ. Δεν το είχα ξανά βιώσει. Όταν πέθανε η άλλη μου η γιαγιά ήμουν 7 χρονών, δεν το κατάλαβα καν..
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.008 μηνύματα.
17-10-25
01:11
Να ζήσει να τον θυμάται. Είναι από τις πιο δυσκολες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Κουράγιο.
Το πιο παρηγορο της υπόθεσης είναι ότι τον έχασε στα 55 του ποσο είναι... Κάτι είναι και αυτό. Τον χάρηκε τόσα χρόνια τον μπαμπα του.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.008 μηνύματα.
Καλώς ήρθες στο κομματι της απώλειας...τώρα ξεκινά το πάρτυ...
Όντως τώρα αρχίζει το πάρτυ.... γιατι αυτο που λές δεν ξέρει με ποιόν πάει να τα βάλει. Αμα χρειαστεί είμαι πάρα πολύ σκληρός χαρακτήρας!

Όλοι θα το βιώσουμε - εκτός κ αν φύγουμε πρώτοι. πράγμα που δε θα ήθελε κανένας γονιός γιατι δε θα μπορούσε να το αντέξει. Εσυ και εγώ μπορούμε αν ΘΕΛΟΥΜΕ.
Θα πω ολα όσα έλεγα στους άλλους κατα καιρούς.... ΜΠΟΡΕΙΣ.
Αρκει να μην είσαι εγωϊστης... να αποδεχτείς οτι αυτός ειναι ο κύκλος της ζωής. Αυτό ειναι το σημείο κλειδί... η αποδοχή.
Αυτό λέω στον εαυτό μου. Να μην είσαι εγωϊστης. Να ευχαριστείς τον θεό για τα χρόνια που σου έδωσε με τον άνθρωπο αυτόν και ως εκεί... ζήσε το πένθος... κλάψε... στεναχωρέσου... ειναι αναπόφευχθο.
Αλλα δε πρέπει να το τραβήξεις στα άκρα. Να αρρωστήσεις εσύ , να πέσεις σε κατάθλιψη.
Ο άνθρωπος που έφυγε δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο για σένα... οποτε κοιτάξου στο καθρέφτη και σοβαρέψου. πέσε αλλα ξανασήκω. Ότι έλεγα στους άλλους παλιά το λέω και πιο αυστηρά και σε μένα. Εγω τα έλεγα για να ενεργοποιώ και παρεξηγούνταν "ααα λέει επικρινεις μας λές να σοβαρευτουμε" οχι παλικάρι μου δεν στο λέω για να σε επικρίνω στο λέω γιατι ΜΠΟΡΕΙΣ. Αρκεί να το θέλεις και εσύ.
Αν πάλι δε μπορέσεις μπορείς να δείς έναν ειδικό ψυχικής υγείας... αλλα προσπάθησε το μερικούς μήνες... δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου... μη περιμένουμε τις λύσεις στα προβλήματα μας απο τους ΑΛΛΟΥΣ συνεχώς.
Και στη τελική ας πάρουμε παράδειγμα απο αυτούς που έφυγαν... εμένα πάλεψε σαν λιοντάρι... οπότε αυτό ειναι το παράδειγμα και η διδαχή. Ούτε δράματα ούτε τίποτα.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.556 μηνύματα.
δωσε 1 χρονο περιθώριο στον εαυτο σου ...
πεσε κλαψε χτυπησου ...
και οχι ισως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ..
Και αυτο ανθρωπινο ειναι ,δεν ειμαστε μηχανές ....απ οτι καταλαβα εχασες γονεα ...ο φυσικος κυκλος
Εγω εχασα συντροφο -βραχο -σταθμο στη ζωη μου ....δεν ειναι το ιδιο ...
Ο ψυχολογος δεν βοηθαει στο πενθος σε αυτη την φαση...χρειαζεσαι μια αλλη μορφη συνδεσης με των αποθανόντα και αυτη ερχεται μεσα απο τα τελετουργικά της πιστης ..
Ο ψυχολογος δουλευει υπαρξιακο και κομματι ανασφαλειας ...εσυ απ οτι λες δεν εχεις τετοια θεματα τι να τον κανεις ...
ασε που πρεπει να ψαξεις ειδικο ψυχοθεραπευτη στη διαχειιρση πενθους δηλαδη θεολογο -ψυχοθεραπευτη και οχι απλο ψυχολογο γιατι θα σε στειλει αδιαβαστο ...
ακομα και αν δεν μπορεις εισαι δυνατος !
πεσε κλαψε χτυπησου ...
Και αυτο ανθρωπινο ειναι ,δεν ειμαστε μηχανές ....απ οτι καταλαβα εχασες γονεα ...ο φυσικος κυκλος
Ο ψυχολογος δεν βοηθαει στο πενθος σε αυτη την φαση...χρειαζεσαι μια αλλη μορφη συνδεσης με των αποθανόντα και αυτη ερχεται μεσα απο τα τελετουργικά της πιστης ..
Ο ψυχολογος δουλευει υπαρξιακο και κομματι ανασφαλειας ...εσυ απ οτι λες δεν εχεις τετοια θεματα τι να τον κανεις ...
ασε που πρεπει να ψαξεις ειδικο ψυχοθεραπευτη στη διαχειιρση πενθους δηλαδη θεολογο -ψυχοθεραπευτη και οχι απλο ψυχολογο γιατι θα σε στειλει αδιαβαστο ...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
δωσε 1 χρονο περιθώριο στον εαυτο σου ...
πεσε κλαψε χτυπησου ...
Μπορώ. Γιατί αν εξαιρέσεις τον 1 μήνα που έλειψα απο τη δουλειά (τις 2 βδομάδες έτρεχα στα νοσοκομεία - πήρα άδεια να έρθω Αθηνα απο την επαρχία που βρίσκομαι να ξεκουραστώ και ημουν κάθε μέρα στο Νοσοσκομείο αλλα δεν κουράστηκα γιατί ήθελα να προσφέρω ως το τέλος τα πάντα οτι μπορουσα ) οι άλλες δύο ήταν που έφυγε απο τη ζωή και δεν ήθελα οχι να πατήσω σε δουλειά.... απλά να μην με ενοχλήσει κανένας εκτος απο τα συλληπητήρια κτλ. αν κάποιος με έπαιρνε κ με ρωτουσε για τη δουλειά θα του λεγα ρε παλικάρι μου συγγνωμη κιολας αλλα εμενα τι με πήρες να με ρωτησεις τωρα ; τι με ενδιαφέρει ; ! Εμενα με βρήκε σεισμός 8 και βάλε ρίχτερ θα μ πείς τωρα για τη δουλεια ; !
Μετά όμως μπόρεσα... πηγα και στη δουλειά... τρώω ευτυχώς ... πάω λιγο γυμναστήριο , κοιμάμαι το βράδυ δεν έχω αυπνίες... πολυ σημαντικό. κτλ πάω καθε μέρα να ρυθμίσω δουλειές μεταβιβάσεις διαθηκες κτλ... κάποιες φορές νιώθω οτι θα τρελαθώ αλλα μου φευγει... το χαλαρώνω.
Εγω δεν έχω σύντροφο ζωής ούτε εχω βρει ως τώρα κάποια να με αγαπήσει πραγματικά και να μείνει διπλα μου με τα ΣΤΡΑΒΑ και τα ΚΑΛΑ ΜΟΥ.... χωρις να το λέω με παράπονο... μονο τους γονείς μου είχα - έχω (τον έναν δηλαδή πλέον) που νοιάζονταν πραγματικά για μένα. Σε αυτό βέβαια πρέπει να έφταιξα και εγώ που άφησα κάποια χρόνια και πέρασαν και δεν έκανα πιο σωστές επιλογές στη ζωή μου.
Εμενα οι γονεις μου ηταν 43 χρονια μαζί ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ. Έχω άλλη φιλοσοφία και άλλη κουλτούρα και αν το θ΄ελεις και ΑΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ διαχείρισης κρίσεων γιατι όλα τα ζευγάρια έχουν και θα έχουν .. δεν ειμαι "ελα ελα να κανω ενα παιδι άρον αρον αντε κ 5 χρονάκια μια σχεση κ μετά ο καθενας το δρομο του" τα χουμε ξαναπεί.
Και δε σηκώνω κ κουβέντα πλέον σε αυτά. Για μενα αυτο ειναι το πρότυπο. Δεν με ενδιαφέρει η καθε κοπελιτσα τι άποψη έχει κ αναφέρομαι σε αυτές που ειναι τη μία μέρα με τον Μάκη και την άλλη με τον Τάκη επειδή ο Μάκης ξαφνικά έκλασε στραβά και το αναγάγουν πλέον σε ολόκληρη καταστροφή ΟΧΙ ΜΙΛΑΜΕ για δεσμούς ισχυρούς ... αλλα. Δικαιωμα τους... εγω αναφέρω τη κουλτούρα μου κ αυτο μου αρκεί. Αλλα τελοςπαντων δεν ειναι αυτο το θέμα μας.
Αλλα ο συγκεκριμένος άνθρωπος ηταν ΠΑΝΤΑ διπλα μου... άσε. Δε μιλάμε για βράχο αλλα για βραχονησίδα ολοκληρη.
Οταν ειχε πεθάνει ο παπούς μου δεν ειχε λυπηθεί τόσο γιατί είχε εμάς.... για αυτο σ λεω αν έχεις οικογένεια δικη σ ειναι πιο..... ελαφρύ.
Αλλα αυτά ο καθένας τα σκέφτεται απο τα 25 κ μετά δεν αφηνει τα χρονια να περνάνε. Ολα πληρώνονται σε αυτη τη ζωή και θα έχουν συνέπειες. Να το ξέρεις.
Ο χρονος δεν συγχωρεί.
Δε χρειάζομαι ψυχολόγο στη παρούσα φάση. Θα δωσω χρόνο στον εαυτό μου... προς το παρόν αυτά που ειναι να τα κάνω τα κάνω... τα βασικά μεν αλλα τα κάνω.
Η κατάθλιψη ειναι να μη μπορείς να σηκωθείς απο το κρέβατι. Με βρίσκουν συχνά μετασεισμοί... αλλά κρατιέμαι.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, Κώστα.μονο τους γονείς μου είχα - έχω (τον έναν δηλαδή πλέον) που νοιάζονταν πραγματικά για μένα.
Μπορεί να έφυγε από την ζωή αλλά θα ζει για πάντα μέσα σου.
Και είθε να βρεις μια κοπέλα έτσι όπως την θέλεις για να αναπαράξεις το εξαιρετικό πρότυπο οικογένειας των γονιών σου.
Μέσα από την καρδιά μου, σου το εύχομαι.
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 144 μηνύματα.
Το πένθος είναι μια δυσκολη κατάσταση για όλους.Θελει αρκετή δύναμη για να ανταπεξέλθεις,όταν τρέχει και όλη σου η ζωή παράλληλα.Η συμβουλή που έχω να δώσω είναι μην κρατάτε μέσα σας την στεναχώρια,ξεσπαστε και δώστε χρόνο στον εαυτό σας.Αν κρατήσετε μέσα σας τα συναισθήματα σας,αυτό θα σας τρώει μέσα σας λίγο λίγο.Δυστυχως ή ευτυχώς είναι και αυτό κομμάτι της ζωής μας.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, Κώστα.
Μπορεί να έφυγε από την ζωή αλλά θα ζει για πάντα μέσα σου.
Και είθε να βρεις μια κοπέλα έτσι όπως την θέλεις για να αναπαράξεις το εξαιρετικό πρότυπο οικογένειας των γονιών σου.
Μέσα από την καρδιά μου, σου το εύχομαι.
Ευχαριστώ πολύ Λένω , ζωή σε εσάς και τις οικογένειες σας.
Θα βρώ κάποια στιγμή μια κοπέλα οχι μονο οπως τη θέλω εγώ αλλα όπως με θέλει και αυτή!
Αυτο θα ειναι το συστατικό της επιτυχίας αλλιώς δεν θα εμπλακώ καλά ειμαι και έτσι υγεία να έχουμε και όχι απώλειες το να μην έχεις κοπέλα ειναι σταγονα στον ωκεανό !
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Το πένθος είναι μια δυσκολη κατάσταση για όλους.Θελει αρκετή δύναμη για να ανταπεξέλθεις,όταν τρέχει και όλη σου η ζωή παράλληλα.Η συμβουλή που έχω να δώσω είναι μην κρατάτε μέσα σας την στεναχώρια,ξεσπαστε και δώστε χρόνο στον εαυτό σας.Αν κρατήσετε μέσα σας τα συναισθήματα σας,αυτό θα σας τρώει μέσα σας λίγο λίγο.Δυστυχως ή ευτυχώς είναι και αυτό κομμάτι της ζωής μας.
Εγω θα δώσω και μια άλλη συμβουλή προς τους μπαμπάδες - μαμάδες του κόσμου.
Προσεξτε τον εαυτό σας! Ειναι κρίμα να φεύγουν άνθρωποι στα 75 και τα 80
για πιο μικρους δεν το συζητώ καν!
Δώστε 10-15 χρονια ακομη στα παιδιά σας να τους δειτε και με εγγόνια... με οικογενειες κτλ
Κοψτε το ρημάδι το τσιγάρο!
Φάτε σωστά
Γυμναστείτε
ξέρω ξερω αν ειναι να σε βρεί θα σε βρεί..... τουλάχιστον όμως προσπάθησες δεν μου ήσουν με τη πιπιλα 50 χρονια στο στόμα. Ο άλλος μπήκε σήμερα στο κατάστημα της ΔΕΗ που πηγα να αλλάξω το όνομα του ρευματος εκατσε διπλα μου στα 2 μέτρα και βρωμαγε κ έζεχνε τσιγάρο. Κόψτο το ρημάδι... κόψτο
ή κάτι αλλοι που βλέπω να έχουν διαβητη στα 50-60 και να τρωνε μαλακιες κ να καπνίζουν κ να γράφουν τους γιατρους στα παπαρια τους.
Θα φυγεις φιλε... θα φυγεις νωρίς αν παίζεις έτσι και ειναι κρίμα γιατι θα δυστυχίσουν τα παιδιά σου... θα τους στερήσεις την παρουσία σου.
Μη κοιτάς μονο τον εαυτό σου ! Ο γιος ή η κορη σου θα πονέσουν. Στου κουφού τη πόρτα....
Το πένθος είναι μια δυσκολη κατάσταση για όλους.
Για κάποιους ειναι ακόμη πιο αβάσταχτη.
Τις προάλλες ένας εξαιρετικός ιερέας ... τον εκτιμώ οντως πολύ καθώς κάνει έργο και αποδεδειγμένα !
Μου ειπε οτι δεν θέλει να πατήσει ποτέ ξανά ειτε σε κηδεία ειτε σε νεκροταφείο.
Θα ξαναπάει ειπε όταν τον πάρει ο θεός και θα ήθελε την στιγμή που θα φευγει απο το κόσμο να ξαναβρεθεί με τον γιό του τον οποίο έχασε σε ηλικία 35 ετών.
Δράματα.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.556 μηνύματα.
Ειναι φάρμακο γιατι ειναι το μόνο που απλα σε τραβάει απο τις υπάρχων σκέψεις ...Μετά όμως μπόρεσα... πηγα και στη δουλειά... τρώω ευτυχώς ... πάω λιγο γυμναστήριο , κοιμάμαι το βράδυ δεν έχω αυπνίες... πολυ σημαντικό. κτλ πάω καθε μέρα να ρυθμίσω δουλειές μεταβιβάσεις διαθηκες κτλ... κάποιες φορές νιώθω οτι θα τρελαθώ αλλα μου φευγει... το χαλαρώνω.
Δεν ειναι το ιδιο ! Καθε απωλεια ειναι μοναδικη και ξεχωριστή για τον καθενα .Δεν συγκρίνεται ,καταλαβαίνω ...Εγω δεν έχω σύντροφο ζωής ούτε εχω βρει ως τώρα κάποια να με αγαπήσει πραγματικά και να μείνει διπλα μου με τα ΣΤΡΑΒΑ και τα ΚΑΛΑ ΜΟΥ.... χωρις να το λέω με παράπονο... μονο τους γονείς μου είχα - έχω (τον έναν δηλαδή πλέον) που νοιάζονταν πραγματικά για μένα. Σε αυτό βέβαια πρέπει να έφταιξα και εγώ που άφησα κάποια χρόνια και πέρασαν και δεν έκανα πιο σωστές επιλογές στη ζωή μου.
Το γονεικο κομματι ειναι ενα αισθημα ορφάνιας-σύνδεσης ...τελοσπαντων
Ουτε αυτο ειναι καταθλιψη ...το να μην θες μια περιοδο να σηκωθεις απο το κρεβατι ειναι και αυτο ανθρωπινο ..Η κατάθλιψη ειναι να μη μπορείς να σηκωθείς απο το κρέβατι. Με βρίσκουν συχνά μετασεισμοί... αλλά κρατιέμαι.
Ας μην μιλησουμε για καταθλιψη ειδικα εδω μεσα γιατι δεν ξερουν την τυφλα τους μερικοι και πιάνονται απο λεξεις ....δεν εχω καμια διαθεση για μακακιες ουτε να γινομαι σακος του μποξ ορισμενων ...
θα την βγαλεις την ακρη χωρο και χρονο χρειαζεσαι οπως ολοι μας ...και μια νεα συνδεση με την ψυχουλα που ειναι καπου αλλου...η πιστη και ο χριστιανισμος θα σε βοηθησει αν θελεις ...ο ποιμενας ειναι ο μονος αρμοδιος γι αυτο το κομματι ...αν πιστευεις μπορεις να μεταλάβεις ...την στιγμη ακριβως υπαρχει η αναλογη συνδεση ...οτι πιο λυτρωτικο για τις ψυχες μας
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ειναι φάρμακο γιατι ειναι το μόνο που απλα σε τραβάει απο τις υπάρχων σκέψεις ...
Δεν ειναι το ιδιο ! Καθε απωλεια ειναι μοναδικη και ξεχωριστή για τον καθενα .Δεν συγκρίνεται ,καταλαβαίνω ...
Το γονεικο κομματι ειναι ενα αισθημα ορφάνιας-σύνδεσης ...τελοσπαντων\
Ξαναλέω δεν το έγραψα με παράπονο ! Απλά ηθελα να γράψω πως αν πχ είσαι πατέρας... κ χάσεις το πατέρα σου ή μανα κ χάσεις τη μάνα σου ναι μεν θα νιώσεις το πονο της απώλειας αλλα θα επανέλθεις πιο γρηγορα γιατί εισαι ο ρόλος του πατέρα ή της μάνας. Θα έρθει το παιδάκι σου το βράδυ και θα ξεχαστείς.
Ουτε αυτο ειναι καταθλιψη ...το να μην θες μια περιοδο να σηκωθεις απο το κρεβατι ειναι και αυτο ανθρωπινο ..
Ας μην μιλησουμε για καταθλιψη ειδικα εδω μεσα γιατι δεν ξερουν την τυφλα τους μερικοι και πιάνονται απο λεξεις ....δεν εχω καμια διαθεση για μακακιες ουτε να γινομαι σακος του μποξ ορισμενων ...
Πολύ σκάτε.... μεταξύ σας. Βλέπετε δεν ταιριάζετε δεν συνεχιζετε τη κουβεντα. Σιγά απλα κλεισε τη σελίδα κ φύγε... ένα φορουμ ειναι.
Ουτε ζητάει κανείς απόψεις.... που να δεις στη δουλειά οταν μ ζητησανε αποψεις ενυπογραφες και μέχρι την αλλη μέρα το πρωί!!!!
Για ενα καράβι εκεί. Και εκει πρέπει να προσέξεις τι θα γράψεις

θα την βγαλεις την ακρη χωρο και χρονο χρειαζεσαι οπως ολοι μας ...και μια νεα συνδεση με την ψυχουλα που ειναι καπου αλλου...η πιστη και ο χριστιανισμος θα σε βοηθησει αν θελεις ...ο ποιμενας ειναι ο μονος αρμοδιος γι αυτο το κομματι ...αν πιστευεις μπορεις να μεταλάβεις ...την στιγμη ακριβως υπαρχει η αναλογη συνδεση ...οτι πιο λυτρωτικο για τις ψυχες μας
Ειχα δει ενα πολύ ωραιο όνειρο 20 μέρες μετά τον θάνατο.... ειχα δει τη μορφή στο σαλόνι του σπιτιού του πατρικού... να κάθεται με γαλήνιο βλέμα και να με κοιτάζει δεν είχε καμία αγωνία , καμία στεναχώρια στο πρόσωπο κτλ. Η εμφάνιση ηταν 10 χρονια λιγότερο και η όψη ναι μέν στην ηλικια του μετά τα 70 αλλα σε πολύ καλή φωτεινή κατάσταση.
Επικοινωνουσαμε με σκέψεις οχι με ομιλία....
"Θα πάμε..... να κάνουμε τις δουλειές μας ;"
"Οχι αγόρι μου... εγω θα κάτσω να ξεκουραστώ."
"Τωρα θα πάς μόνος σου...."
και εκει κατάλαβα - θυμήθηκα οτι έχει πεθάνει μέσα στον ύπνο μου. Και διαλύθηκε το όνειρο.
Πιστευω οτι υπήρξε εκεινη τη στιγμή σύνδεση και πές με τρελό. Πιστευω οτι υπήρξε επικοινωνία.
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 144 μηνύματα.
Ο,τι και να κάνεις όπως είπες είναι θέμα τύχης, οργανισμού και για όσους πιστεύουν και επιθυμία του Κυρίου.Ο θάνατος δεν κοιτάει ηλικία, διατροφή κλπ.Βεβαια ναι μερικοί πάνε γυρεύοντας και επιβαρύνουν την κατάσταση.Αλλα, υπάρχει και το σκεπτικό ότι προτιμώ να ζήσω 5 χρόνια λιγότερο,αλλά να κάνω όσο το δυνατόν αυτό που θέλω,όσο και αν επιβαρύνει την υγεία μου.Λιγο εγωιστικό,ίσως, όταν μιλάμε για άτομα που έχουν οικογένεια,αλλά είναι και αυτό μια άποψη,μια επιλογή.Εγω θα δώσω και μια άλλη συμβουλή προς τους μπαμπάδες - μαμάδες του κόσμου.
Προσεξτε τον εαυτό σας! Ειναι κρίμα να φεύγουν άνθρωποι στα 75 και τα 80
για πιο μικρους δεν το συζητώ καν!
Δώστε 10-15 χρονια ακομη στα παιδιά σας να τους δειτε και με εγγόνια... με οικογενειες κτλ
Κοψτε το ρημάδι το τσιγάρο!
Φάτε σωστά
Γυμναστείτε
ξέρω ξερω αν ειναι να σε βρεί θα σε βρεί.....
Θεωρώ ότι τον πόνο που βιώνεις από τον θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου,δεν τον ξεχνάς ποτέ,απλά μαθαίνεις να συμβιβαζεσαι,να ζεις με αυτό.Φυσικα,όσο περνάνε τα χρόνια ο πόνος μετριάζεται,αλλά πιστεύω ότι σε έναν, έστω και άπειρο- ελάχιστο βαθμό συνεχίζει να υπάρχει μέσα σου.
Σε κηδεία δεν έχω πάει ποτέ και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες δεν θέλω και να πάω.Σε νεκροταφείο πάω 1 φορά στα 3 χρόνια και αυτό το θεωρώ πολύ.Οταν ήμουν πιο μικρή, πήγαινα αναγκαστικά πιο συχνά.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
και να το εγραφες τι εγινε δηλαδη ,κακο ειναι ;Ανθρωπινο ...Ξαναλέω δεν το έγραψα με παράπονο ! Απλά ηθελα να γράψω πως αν πχ είσαι πατέρας... κ χάσεις το πατέρα σου ή μανα κ χάσεις τη μάνα σου ναι μεν θα νιώσεις το πονο της απώλειας αλλα θα επανέλθεις πιο γρηγορα γιατί εισαι ο ρόλος του πατέρα ή της μάνας. Θα έρθει το παιδάκι σου το βράδυ και θα ξεχαστείς.
ναι δεν βλεπεις ρεψαμε απο τον καημο μας ...ασε ρε συ πανθηρα εδω βγηκαμε απο την φωτια μια κΩλοφωτια θα με νοιάξει ...μαλλον εσεις δινεται αξια σε ολο αυτο ,οχι εγωΠολύ σκάτε.... μεταξύ σας. Βλέπετε δεν ταιριάζετε δεν συνεχιζετε τη κουβεντα. Σιγά απλα κλεισε τη σελίδα κ φύγε... ένα φορουμ ειναι.
Ουτε ζητάει κανείς απόψεις.... που να δεις στη δουλειά οταν μ ζητησανε αποψεις ενυπογραφες και μέχρι την αλλη μέρα το πρωί!!!!

Υπηρξε ...οπως και να ονομάζεται ...ασυνειδητο επιθυμια σκεψη;Πιστευω οτι υπήρξε εκεινη τη στιγμή σύνδεση και πές με τρελό. Πιστευω οτι υπήρξε επικοινωνία.
Υπηρχαν μερες που παρακαλουσα να βραδιάσει ...
Περναει ...υπομονη, αυτο μονο ...
Παω για αλλα δεν αντεχω ,συγνωμη

Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο,τι και να κάνεις όπως είπες είναι θέμα τύχης, οργανισμού και για όσους πιστεύουν και επιθυμία του Κυρίου.Ο θάνατος δεν κοιτάει ηλικία, διατροφή κλπ.Βεβαια ναι μερικοί πάνε γυρεύοντας και επιβαρύνουν την κατάσταση.Αλλα, υπάρχει και το σκεπτικό ότι προτιμώ να ζήσω 5 χρόνια λιγότερο,αλλά να κάνω όσο το δυνατόν αυτό που θέλω,όσο και αν επιβαρύνει την υγεία μου.Λιγο εγωιστικό,ίσως, όταν μιλάμε για άτομα που έχουν οικογένεια,αλλά είναι και αυτό μια άποψη,μια επιλογή.
Θεωρώ ότι τον πόνο που βιώνεις από τον θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου,δεν τον ξεχνάς ποτέ,απλά μαθαίνεις να συμβιβαζεσαι,να ζεις με αυτό.Φυσικα,όσο περνάνε τα χρόνια ο πόνος μετριάζεται,αλλά πιστεύω ότι σε έναν, έστω και άπειρο- ελάχιστο βαθμό συνεχίζει να υπάρχει μέσα σου.
Σε κηδεία δεν έχω πάει ποτέ και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες δεν θέλω και να πάω.Σε νεκροταφείο πάω 1 φορά στα 3 χρόνια και αυτό το θεωρώ πολύ.Οταν ήμουν πιο μικρή, πήγαινα αναγκαστικά πιο συχνά.
Εγω δε πιστεύω οτι απο τα 100 περιστατικά πχ καρκίνων... όλα ειναι θέμα τύχης. Αυτό πιο πολύ μου θυμίζει αποψεις (όχι η δική σου δε θέλω να σε προσβάλω γενικά μιλάω) των ανθρώπων που ειναι χυμαδιό... δεν προσέχουν κάνουν οτι γουστάρουν δεν σέβονται κανόνες και στο τέλος αμα τους ακούγαμε θα καταργούσαμε την προληπτική ιατρική και τα προφυλακτικά. Ο άλλος λέει οτι η πιθανοτητα να κολλησεις πχ HIV ή Ηπατητιδα ειναι 1 στα 1000 επαφές ! Για τον HIV... Δε ξέρουν βεβαια πως κολώντας ηπατήτιδα θέτεις και σοβαρή υποψηφιότητα για καρκίνο στο ήπαρ μελλοντικά.
Απο τα 100 λοιπον περιστατικά εγω πιστεύω οτι τα μισά σίγουρα προκλήθηκαν επειδη κάποιος δεν πρόσεξε....
ζουσε χωρις κανόνες....και μενα δεν άκουγε... καπνιζε τόσα χρονια ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ... για αυτο το θέμα. Μια φορά ειχα πετάξει τα τσιγάρα και κοντέψαμε να σκοτωθούμε.
Δεν καταλαβαινω γιατί δεν μπορούν με τίποτα να το καταλάβουν. Θεωρουν οτι ειναι εξυπνότεροι απο τους γιατρούς ;
Οι γιατροί λένε.... μη καπνίζετε και προσέχετε τι τρώτε ειδικά τα επεξεργασμένα κρέατα πχ αλλαντικά. Τη διατροφη τη πρόσεχε αλλα αυτο το γαμημένο το κάπνισμα δε μπόρεσε ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ... εγω κάπνιζα παλαιοτερα για 6 χρονια και κατάφερα και το έκοψα.
Ειναι πραγματικά φοβερό που οι 7 στους 10 που θα μπουν σε ενα περίπτερο μπαινουν για να αγοράσουν τσιγάρα... το ειχα παρατηρησει τις προάλλες που ειχα κάτσει σε εναν γνωστο ψιλικατζη και συζητουσαμε.
Δε θέλω να ξαναδώ τσιγάρα μπροστά μου και εννοείται δε κάθομαι σε παρέες καπνιστών. Απλα σηκώνομαι κ φευγω. Δικαιωμα μου ειναι να μη θέλω.
Και να πω την αλήθεια δεν θα ήθελα ουτε η συντροφος μ να καπνίζει.... γιατι θα νιωθω οτι δε τη θέλει τη ζωή της.
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα ναι συμφωνώ.Εννοειται ότι δεν είναι όλα τα περιστατικά θέμα τύχης.Αλλα παίζει και αυτή τον ρόλο της.Ειναι και θέμα γονιδίων.Ολοι ανάλογα τα γονίδια μας έχουμε πιθανότητες να εμφανίσουμε μια Χ ασθένεια σε κάποια φάση της ζωής μας.Φυσικα αν προσέχουμε, ίσως,μειώνουμε τις πιθανότητες εμφάνισης της πχ ή την σοβαρότητα της,αλλά όσο και να προσέχουμε δεν σημαίνει ότι δεν θα την εμφανίσουμε.Επισης,πολλές φορές οι επιπτώσεις των καταχωρήσεων στην υγεία μας εμφανίζονται μετά από κάποια ηλικία.Μεχρι τότε πολλοί επαναπαυονται στον τρόπο ζωής που έχουν και δεν σκέφτονται να αλλάξουν κάτι.Απο τα 100 λοιπον περιστατικά εγω πιστεύω οτι τα μισά σίγουρα προκλήθηκαν επειδη κάποιος δεν πρόσεξε....
ζουσε χωρις κανόνες....και μενα δεν άκουγε... καπνιζε τόσα χρονια ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ... για αυτο το θέμα. Μια φορά ειχα πετάξει τα τσιγάρα και κοντέψαμε να σκοτωθούμε.
Δεν καταλαβαινω γιατί δεν μπορούν με τίποτα να το καταλάβουν. Θεωρουν οτι ειναι εξυπνότεροι απο τους γιατρούς
Αλλα ο,τι και να λέμε,όσο και να σε πειράζουν οι επιλογές των αγαπημένων προσώπων σου,δεν παυουν να είναι επιλογές τους.Σιγουρα θα συμβουλέψεις,θα διαφωνήσεις,θα μαλώσεις, αλλά μετά από κει δεν περνάει από το χέρι του.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.
dum dum boy
Περιβόητο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.359 μηνύματα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Μα ναι συμφωνώ.Εννοειται ότι δεν είναι όλα τα περιστατικά θέμα τύχης.Αλλα παίζει και αυτή τον ρόλο της.Ειναι και θέμα γονιδίων.Ολοι ανάλογα τα γονίδια μας έχουμε πιθανότητες να εμφανίσουμε μια Χ ασθένεια σε κάποια φάση της ζωής μας.Φυσικα αν προσέχουμε, ίσως,μειώνουμε τις πιθανότητες εμφάνισης της πχ ή την σοβαρότητα της,αλλά όσο και να προσέχουμε δεν σημαίνει ότι δεν θα την εμφανίσουμε.Επισης,πολλές φορές οι επιπτώσεις των καταχωρήσεων στην υγεία μας εμφανίζονται μετά από κάποια ηλικία.Μεχρι τότε πολλοί επαναπαυονται στον τρόπο ζωής που έχουν και δεν σκέφτονται να αλλάξουν κάτι.
Αλλα ο,τι και να λέμε,όσο και να σε πειράζουν οι επιλογές των αγαπημένων προσώπων σου,δεν παυουν να είναι επιλογές τους.Σιγουρα θα συμβουλέψεις,θα διαφωνήσεις,θα μαλώσεις, αλλά μετά από κει δεν περνάει από το χέρι του.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.
Όπως το είπες. Δυστυχως ο κοσμος παρανοεί όταν πιστεύει οτι οι ασθένειες ειναι μια και έξω... αρκετές και σίγουρα ο καρκίνος έχουν την βάση τους πολλα χρόνια πρίν. Δεν τρελάθηκε ξαφνικά το γονίδιο και έδωσε οδηγία να πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα σε ένα σημείο του σώματος ακατάπαυστα.
Ειναι ο τρόπος ζωής που εγκαθιδρύεται πλέον. Τα ποτά , το κάπνισμα , η κακη διατροφή, η έλλειψη γυμναστικής το αγχος κτλ.
Συμφωνω πως ο οργανισμός οσο μεγαλώνουμε φθείρεται. Μπορούμε όμως να κάνουμε και εμείς κάτι για αυτό. Δες τον Γαβαλά στα 73 του μοιάζει λές και ειναι 55-60αρης ! Γιατι προσέχει ο άνθρωπος σηκώνεται το πρώι... πινει εναν χυμό ρόδι... δεν τρώει πουγατσα ουτε καφε και τσιγάρο. Το μεσημέρι τα λαχανικά του το σολωμό του το κοτοπουλάκι του το άπαχο... γυμναστήριο μετά... το βράδυ αν δεν έχει να βγει κοιμάται νωρίς κτλ. φαγητό τελευταιο γεύμα στις 8-9 το βράδυ... αυτον ετσι όπως τον βλέπω θα ζησει ακόμη πολλά χρόνια... θα ξεπεράσει τα 90 ! Φαινεται ο άνθρωπος δεν ειναι ταλαιπωρημένος , φροντιζει τον εαυτό του.
Όλα στη ζωή έχουν κάποιους κανόνες. Ακομη και η βασικότερη μορφή ζωής το Κυτταρο έχει ενα κάρο κανονες πολλαπλασιασμού και ανάπτυξης.. εάν αρχίσει να πολλαπλασιάζεται με άναρχο ρυθμο θα δημιουργησει καρκινικους όγκους κ προβλήματα κ ο άνθρωπος θα φυγει απο τη ζωή.... οι κανόνες ειναι βασική αρχή της ύπαρξης τελικά.
συλλυπητήρια @Πάνθηρας!
Σε ευχαριστώ φίλε. Ζωή σε σενα και τους δικούς σου ανθρώπους.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.400 μηνύματα.
Θερμά συλλυπητήρια @Πάνθηρας! 

yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.864 μηνύματα.
@Πάνθηρας! συλλυπητήρια, ζωή σε εσάς
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.262 μηνύματα.
@Πάνθηρας! Δεν ξερω ποιος ακριβως πεθανε..γονιος..μανα..πατερας..δεν ξερω..αλλα οπως και να εχει τα συλλυπητηρια μου καμαρι μου..να εισαι γερος και δυνατος να τα αντιμετωπιζεις ολα αυτα.Εγω περσι εχασα τη μανα μου και σε πολυ ασχημες συνθηκες..ξερω τι περνας.Κουραγιο φιλε μου!
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
@Πάνθηρας! συλλυπητήρια, ζωή σε εσάς
Να σαι καλά γιορκι, επίσης ο θεος με σένα και τους οικείους σου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 104 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- many of Filip
- rafaela11
- Kate1914
- Scandal
- AggelikiGr
- iew
- charmander
- fortheloveofshizaya
- fockos
- Μήτσος10
- Memetchi
- Libertus
- Paragontas7000
- Giorgkalo
- giannhs2001
- Rene2004
- giorgos5002
- camil
- Ωρορα
- touvlo
- taketrance
- Ilma
- johnsala
- eupalinaros
- Εριφύλη
- p************.gr
- Δροσουλίτης
- Alessandra Eliza
- bibliofagos
- Fernando_A
- Wonderkid
- suaimhneas
- Μαυρίκιος
- marww
- AK-92
- fmarulezkd
- Joji
- Luludaki
- Totreno
- phleidhs
- Maraki_lar_1980
- jj!
- χημεια4λαιφ
- justanerd
- thenutritionist
- Antonia Alexandra
- Lathy
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool