Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει πολλή ενδοσκόπηση, ειδικά μετά από μια συντομη κατάσταση με μια κοπέλα που δεν πήγε καλα. Η σχέση αυτή είχε σημασία για μένα, αλλά με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι έχω ακόμα πολλά να δουλέψω, συναισθηματικά, κοινωνικά και προσωπικά.
Έχω αποδεχθεί ότι πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου αυτή τη στιγμή: να βελτιώσω την αυτοπεποίθησή μου, την εμφάνιση, τις σπουδές και τη χρηματοοικονομική μου κατάσταση. Θέλω να φτάσω σε ένα σημείο όπου θα νιώθω πραγματικά πλήρης και ικανός από μόνος μου πριν σκεφτώ οποιοδήποτε ραντεβού ή σχέση.
Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, έγινα πολύ ξεκάθαρος σχετικά με τα στάνταρ και τι πραγματικά θέλω σε μια σύντροφο. Ενδιαφέρομαι μόνο για γυναίκες που νιώθω ισχυρή φυσική έλξη, αυτή την ακαριαία σπίθα που ένιωσα με την πρώην μου. Ακόμα κι αν μια κοπέλα έχει υπέροχη προσωπικότητα και ταιριάζουμε τέλεια, αν δεν υπάρχει αυτή η αυθεντική φυσική έλξη, ξέρω ότι δεν θα εξελιχθεί κάτι βαθύτερο. Δεν θέλω και δεν γινεται να πιέσω τον εαυτό μου να νιώσει κάτι ή να μείνω σε καταστάσεις γεμάτες αμφιβολίες.
Με ελκύει η φυσική ομορφιά, όχι οι υπερβολικές αισθητικές παρεμβάσεις, τα σιλικονάτα ή άλλα πράγματα που πολλές κοπέλες της γενιάς μου κάνουν για να φαίνονται πιο όμορφες, αλλά που τελικά συχνά δεν δείχνουν φυσικά. Προσωπικά, εκτιμώ την αυθεντικότητα, φυσικά χαρακτηριστικά, ένα αληθινό χαμόγελο και μια κοπέλα που νιώθει άνετα με τον εαυτό της. Αυτό είναι πολύ πιο ελκυστικό για μένα από τεχνητά χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, γενικά με ελκύουν γυναίκες λίγο μικρότερες από εμένα, η πρωην μου ηταν 1 χρονο μικροτερη οποτε κυμαινομαι σε 2005-2006, που μοιράζονται παρόμοιο mindset και ενέργεια.
Γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω ένα πλήρες διάλειμμα από το dating. Θέλω να χτίσω τον εαυτό μου σε ένα επίπεδο που θα με κάνει να επιλέγω, όχι να περιμένω να με επιλέξουν, να εχω μεγαλυτερη αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητος και ευθυγραμμισμένος με τις αξίες μου. Πιστεύω ότι όταν φτάσω εκεί, θα προσελκύσω φυσικά την κοπέλα που ταιριάζει απόλυτα σε μένα.
Έχω ξεκινήσει και συνεδρίες με ψυχολόγο, όπου συζητάω όλα αυτά, τη διαδικασία αυτογνωσίας, τα συναισθήματα για την πρώην, αν αξιζει να αφησω μια πορτα ανοιχτη σε περιπτωση που ξανασυναντηθουμε στο μελλον, τα στάνταρ μου και την ανάγκη μου να δουλέψω πάνω στον εαυτό μου πριν μπω ξανά σε οποιαδήποτε σχέση. Αυτό με βοηθάει να βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά και να κρατάω μια υγιή προοπτική.
Νομίζετε ότι αυτό το mindset είναι υγιές και ρεαλιστικό, ή είμαι υπερβολικά αυστηρός με τα στάνταρ μου; εσεις τι ψαχνετε σε ενα συντροφο?
Σε πολλά έχεις δίκιο, σε κάποια υπερβάλλεις, νομίζω.
Συμφωνώ, πως το σημαντικότερο σε μια σχέση, είναι η φυσική έλξη. Συμφωνώ, πως αν η κοπέλα δε σου κάνει το κλικ, μην κάνεις οποιαδήποτε σχέση, ακόμη και μιας νύχτας. Συμφωνώ, πως σχέσεις μόνο για <<προπόνηση>> είναι σ-χέσεις. Και καλά κάνεις και θέλεις ένα υγιές, ...πώς το λες mindset(?).
Υπερβάλεις όμως σε κάποιους <<κανόνες>>:
Πχ <Κάνω διάλειμμα απ το dating>. Εντάξει, ξεκουράσου, δε χρειάζεται να το κυνηγάς, αλλά αν τύχει, ειλικρινά, διέκοψε το διάλειμμα. Το αυθόρμητο φλερτ, αυτό που δεν το περιμένεις, είναι το καλύτερο, ειλικρινά. Μην το φιλοσοφήσεις, κάντο.
<πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου αυτή τη στιγμή: να βελτιώσω την αυτοπεποίθησή μου, την εμφάνιση, τις σπουδές και τη χρηματοοικονομική μου κατάσταση.>: Αυτό είναι μεγάλος και δύσκολος κανόνας. Αυτά θα τα παλεύεις σε όλη σου τη ζωή, παράλληλα με τις σχέσεις σου. Δε θα μπλοκάρεις την προσωπική σου ζωή για τούτα. Το να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση, μετά από έναν χωρισμό, είναι σημαντικό. Μερικές φορές τα κορίτσια είναι τσούχτρες και τα ευαίσθητα αγόρια πληγώνονται. Δε φταίνε τα αγόρια. Τέσπα, το να βρεις πάλι τον εαυτό σου, είναι καλό, αλλά μη φρενάρεις τη ζωή σου. Τα άλλα που λες, χμμμ εμφάνιση: τι έχεις; Όλα τα νεα παιδιά, αν είναι καθαρά, είναι δροσερά και όμορφα. Σπουδές: τις προχωράς. χρήμα: 21 είσαι ρε παιδί. Έχεις χρόνια για καρριέρα και χρήμα.
Όσο για τον ψυχολόγο, αφού σε βοηθά, συνέχισε. Άλλωστε έχεις και τη δυσκολία του ασπέργκερ, που ίσως χρειάζεσαι μια επιπλέον βοήθεια. Αυτό θα το κρίνεις εσύ.
Μια και ρωτάς και για μας: Εγώ είμαι 60 ετών, <<χυλόπιτες>> έχω φάει και έχω δώσει πολλές, κλάμα έχω ρίξει, αλλά δεν τα φιλοσοφούσα τόσο. Άφηνα το συναίσθημα να με καθοδηγεί.
Πάντως μη στενοχωριέσαι και χαλάρωσε. Λάθη θα κάνεις πολλά, μάχες θα χάσεις, αλλά θα σηκώνεσαι και θα πολεμάς και δε θα χάσεις τον πόλεμο
(είμαι ειρηνήστρια)