persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georg13pao
Εκκολαπτόμενο μέλος
thanous18
Περιβόητο μέλος
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω ότι τα περισσότερα φετίχ συνδέονται με παιδικές μνήμες/με το υποσυνείδητο.
Αν ας πούμε κάποιος είχε μια ερωτική εμπειρία στην παιδική του ηλικία με μια εμμ, παχουλή αφράτη θεία του, παίζει να του αρέσουν πολύ οι αντίστοιχες αφράτες γυναίκες στο μέλλον.
Φετίχ Botero κιετς,.
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
Μικρη ηθελα να γινω ποδοσφαιριστρια, πηγαινα και 2 χρονια Παμμηλιακο.
Hit me.
Couldn't resist mate :zilia:
Χμ τωρα θυμηθηκα και την επισκεψη μου στο σεξ μιουζιεμ του αμστερνταμ που εβλεπες κεινες και χειροτερες κινησεις να κανουν ανθρωπινα ομοιωματα,ωραιες στιγμες :xixi:
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
A propos
Διάσημο μέλος
1. Η πίστη ότι ορισμένα αντικείμενα, τα φετίχ, διαθέτουν μαγική-υπερφυσική ισχύ. Εισηγητής του όρου ήταν ο ολλανδός Β. Μπόσμαν στις αρχές του 18ου αϊ. Ο γάλλος Σ. ντε Μπρος στο έργο του Η λατρεία των θεών-φετίχ (1760) ερευνά τον φετιχισμό των αρχαίων θρησκειών. Κατά τον Ε. Μπ. Τάυλορ, φετιχισμός είναι η πίστη σε πνεύματα ταυτιζόμενα προς ορισμένα υλικά αντικείμενα ή συνδεδεμένα με αυτά ή επιδρώντα μέσω αυτών. Ο διαφωτισμός* συνέδεε άμεσα τον φετιχισμό με την αμάθεια (π.χ. Χολμπάχ*). Έντονα στοιχεία φετιχισμού διατηρούνται και στις παγκόσμιες θρησκείες (εικονίσματα, "άγια λείψανα", "άγιοι τόποι" κ.λπ.).
2. Τύπος σεξουαλικής διαστροφής (άντληση ερωτικής ικανοποίησης από την επαφή ή την επίκληση αντικειμένων συνδεδεμένων με το πρόσωπο-ερωτικό αντικείμενο).
3. "Φετιχισμός του εμπορεύματος" (αγγλ. Commodity Fetishism). Έννοια του μαρξισμού*, που υιοθετήθηκε και από άλλα ρεύματα της φιλοσοφίας* και της κοινωνικής θεωρίας. Υποδηλώνει το γεγονός της κυριαρχίας των πραγμάτων-προϊόντων της εργασίας* πάνω στους ανθρώπους και την απόδοση σε αυτά υπερφυσικών - μυστηριωδών ιδιοτήτων, λόγω της πραγμοποίησης των ανθρώπων* και των κοινωνικών σχέσεων και της προσωποποίησης των πραγμάτων, σε συνθήκες κυριαρχίας των εμπορευματικών και χρηματικών σχέσεων (κεφαλαιοκρατία*). Σε αυτές τις συνθήκες, η αμεσότητα του κάθε πράγματος (εμπορεύματος) προβάλλει, κατά τον Μαρξ*, ως "αισθητή υπεραισθητή", ως ουσιώδης αμεσότητα, η ουσία εκλαμβάνεται ως άμεσα υφιστάμενη και όχι ως υπάρχουσα μέσω της εσωτερικής ενότητας αυτών ίων πραγμάτων, μέσω της κοινής γενεσιουργού υπόστασης* τους (της εργασίας*).
Έτσι η ουσία του πράγματος εκλαμβάνεται ως κάτι το εντελώς αυτοτελές και ανάγεται στις φυσικές ιδιότητες του, δηλαδή κοινωνικού-πολιτισμικού χαρακτήρα λειτουργίες εκλαμβάνονται ως φυσικές ιδιότητες του πράγματος (π.χ. η ταύτιση της αξίας του χρυσού με τις φυσικές του ιδιότητες, είτε η αναγωγή της ουσίας και της προσωπικότητας* του ανθρώπου στη διάπλαση και στην κληρονομικότητα του κ.λπ.).
Ο φετιχισμός αποτελεί γνωσιολογική πηγή για τη θρησκεία* (μυθολογία, μαγεία κ.λπ.) τον ιδεαλισμό* και τις επιστημονικές πλάνες*. Βλ. επίσης: φαινομενικότητα, ουσία και φαινόμενο.
Βιβλιογρ.: C. des Brosses, Du culte dieux fetiches, Paris, 1760.- В. Tylor, Primitive Culture, London, 1903.-I. Kon, Eififuhrung in die Sexuologie, Berlin, 1985.- Κ. Μαρξ, Те Κεφάλαιο, τομ. 1, Σ.Ε. - Β. Α. Βαζιούλιν, Η λογική του Κεφαλαίου του Κ. Μαρξ, Μόσχα, 1968.
georg13pao
Εκκολαπτόμενο μέλος
Lol, έλεος!
Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα αλλά νομιζω οτι έχω κάποιο φετίχ με τις αθλητικές ενδυμασίες, για παράδειγμα θα πήγαινα με χίλια με γυναίκα ποδοσφαιρίστρια.
Κι εγώ το έχω αυτό :!:
Mefistofelis
Δραστήριο μέλος
μμμ λαχταριστά ποδαράκια :xixi:
υγ. πωπω ορέχτηκα πατσά τώρα.
θα πάω στον Σπύρο το βράδυ, άπαιχτος πατσάς. :xixi:
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εγώ το έχω αυτό :!:
On-topic:
Το μοναδικό φετίχ μου είναι το "ούτις".
everes
Νεοφερμένος
meidei
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πόσο μεγάλα;παιδια, εγω ξερω ενα παιδι απο το σχολειο ( αγορι) το οποιο του αρεσουν τα μεγαλα ποδια των ανδρων εσεις πως το κρινετε??? γιατι εγω δν ξερω τι να κανω κ πως να τον συμβουλεψω
everes
Νεοφερμένος
απο τι μου εχει πει απο νουμερο 44 45 46 +Πόσο μεγάλα;
εσεις τι πιστευετε για αυτη την περιπτωση?
thanous18
Περιβόητο μέλος
everes
Νεοφερμένος
meidei
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενώ δεν είναι, θες να μας πεις;το προβλημα ειναι οτι το παιδι που του αρεσουν τα μεγαλα ποδια των ανδρων τον υποψιαζονται οι πρισσοτεροι για gay
thanous18
Περιβόητο μέλος
και αν ειναι που το προβλημα δλδ?το προβλημα ειναι οτι το παιδι που του αρεσουν τα μεγαλα ποδια των ανδρων τον υποψιαζονται οι πρισσοτεροι για gay
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.