First Dates (2023) - Star TV

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Τι να πω, δεν γνωρίζω, μιας και δεν το βλέπω (μόνο αυτό που ανέβασε ο scandal είδα). Αν έχεις δίκιο και πηγαίνουν άνθρωποι σε τέτοια ριάλιτι με σκοπό όντως να βρουν το ταίρι τους τότε, πραγματικά, λυπάμαι.

Έχει γίνει πλέον κανονικότητα η προβολή και η έκθεση του εαυτού μας στα social, οπότε κανένας δεν ενδιαφέρεται ότι θα τον δει όλη η Ελλάδα. Ίσα ίσα το ευχαριστιούνται κιόλας, μιας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους έχουν κάνει τζάνκια της ναρκισισσιστικής ευχαρίστησης και (αυτο)επιβεβαίωσης. Όπως έλεγε και ο Σαρτρ: «κόλαση είναι οι άλλοι...» Βέβαια ο άνθρωπος δεν το είπε αυτό γιατί ήταν αντικοινωνικός, αλλά γιατί θεωρούσε πως η αυτοεικόνα μας διαμορφώνεται από τους άλλους ανθρώπους, από τη γνώμη που έχουν -και, το σημαντικότερο, που νομίζουμε ότι έχουν- οι άλλοι για εμάς. Αυτή η εικόνα μας κάνει να νιώθουμε αισθήματα ντροπής ή αλαζονείας, να διαμορφώνουμε την άποψη για τον εαυτό μας, να «αυτοπροσδιοριζόμαστε.» Με αυτή την έννοια, λοιπόν, είναι κόλαση οι άλλοι, μιας και νομίζουμε ότι αυτοπροσδιοριζόμαστε αλλά ουσιαστικά ετεροπροσδιοριζόμαστε.

Και το συνδέω με το θέμα τώρα, όπου οι άνθρωποι μάθαμε να λατρεύουμε ηθοποιούς του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, αθλητές, τραγουδιστές, ακόμα και πανελίστες σε τηλεοπτικές εκπομπές (εξαίρεση στον κανόνα «κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή»). Το κοινό όλων αυτών; Είναι διάσημοι. Στο τώρα, υπάρχει σε πάρα πολύ κόσμο μια ασυνείδητη (ή και συνειδητή) επιθυμία για φήμη και αυτή διοχετεύεται μέσω του μικρόκοσμου των social media. Το πιστεύω ξεκάθαρα αυτό. Μαθημένοι, οπότε, στην υπερέκθεση οι άνθρωποι, δεν παίρνουν στα σοβαρά φραγμούς που θα είχαν παλαιότερα. Οπότε, ναι, μπορεί να πηγαίνουν άτομα για να βρουν το ταίρι τους, ενδέχεται να είναι έτσι όπως τα λες.

@yorkie, φαντάζεσαι τελικά η ανοιχτή φιλοσοφική συζήτηση να διεξαχθεί στο εν λόγω θέμα; Έχουν ήδη αναφερθεί Λούκατς και Σαρτρ. Και να μετονομαστεί σε κάτι τύπου: First dates και διαλεκτική: Μια εισαγωγή στη φιλοσοφία των realities. Κλαίω... :laugh:
Λιακο αυτο που λες πιστευω παει σε αυτους που θελουν να γινουν βαιραλ στο τικ τοκ και στο λουμπεν.(για να παρουν και κανα φολλου ισως).Στις μεγαλυτερες ηλικιες ισως υπαρχει θα ελεγα απογνωση να βρουν ταιρι μη τυχον και μεινουν στο ραφι και τους κοροιδευει η κοινωνια.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Λιακο αυτο που λες πιστευω παει σε αυτους που θελουν να γινουν βαιραλ στο τικ τοκ και στο λουμπεν.(για να παρουν και κανα φολλου ισως).Στις μεγαλυτερες ηλικιες ισως υπαρχει θα ελεγα απογνωση να βρουν ταιρι μη τυχον και μεινουν στο ραφι και τους κοροιδευει η κοινωνια.

Η κοινωνία κοροιδευει ότι κι αν κάνεις, σε ότι κατάσταση και ηλικία είσαι.

Παντρεύεσαι μικρός; Α αυτά τα κάνουν στα χωριά, μικροπαντρεύονται και γεννοβολάνε.
Παντρεύεσαι μεγάλος; Γεροντοέρωτες. Τι τα θέλει στην ηλικία του/της την παντρειά τώρα;
Δεν παντρεύεσαι αλλά παίζεις μπαλίτσα; Παιδέρας / πιπινολάγνα
Δεν παντρεύεσαι αλλά δεν παίζεις και μπαλίτσα; Μούχλας αγάμητος.
Σε κρίνουν μεγαλύτεροι; Είσαι ανώριμος μικρός και η νεα γενια είναι για τον πούτσο τάχα.
Σε κρίνουν μικρότεροι; Είσαι παππούδι κι απελπισμένος.

Γι αυτό γράψτε τους εκει που δεν πιανει μελάνι και ζηστε τη μια ζωη που σας δόθηκε, γιατι αμφιβάλλω αν φτάσετε στα 90 και θυμάστε τι είπε ο κάθε ένας.

Όλοι τα κάνουν αυτά, είναι η ανθρώπινη φύση.

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19.515 μηνύματα.
@yorkie, φαντάζεσαι τελικά η ανοιχτή φιλοσοφική συζήτηση να διεξαχθεί στο εν λόγω θέμα; Έχουν ήδη αναφερθεί Λούκατς και Σαρτρ. Και να μετονομαστεί σε κάτι τύπου: First dates και διαλεκτική: Μια εισαγωγή στη φιλοσοφία των realities. Κλαίω... :laugh:
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μη το γελάς καθόλου καθότι ενίοτε τυχάνει γύρω από τα πιο "μη σοβαρά" θέματα να αναπτύσσεται μια σοβαρή, αξιόλογη συζήτηση.
Όπως, αντίστοιχα, και για κάποια σοβαρά εξ όψως θέματα, να γελοιποιούνται.

Νομίζω εξαρτάται από τον τρόπο αντιμετώπισης, μα- κυρίως-από τους συνομιλητές.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.542 μηνύματα.
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μη το γελάς καθόλου καθότι ενίοτε τυχάνει γύρω από τα πιο "μη σοβαρά" θέματα να αναπτύσσεται μια σοβαρή, αξιόλογη συζήτηση.

Καθόλου δεν το γελάω, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Άλλωστε η φιλοσοφία (που αναφέρθηκε) είναι πραγματικά ευρύτατος τομέας και πιάνει όλες τις πτυχές της ζωή μας, οπότε «κουμπώνει» παντού. Βάλε και την τάση κάποιων να βγαίνουν off topic μονίμως (ο υποφαινόμενος, για παράδειγμα), είναι πολύ φυσιολογικό να συμβούν και τα δύο που λες :)

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19.515 μηνύματα.
Η κοινωνία κοροιδευει ότι κι αν κάνεις, σε ότι κατάσταση και ηλικία είσαι.

Παντρεύεσαι μικρός; Α αυτά τα κάνουν στα χωριά, μικροπαντρεύονται και γεννοβολάνε.
Παντρεύεσαι μεγάλος; Γεροντοέρωτες. Τι τα θέλει στην ηλικία του/της την παντρειά τώρα;
Δεν παντρεύεσαι αλλά παίζεις μπαλίτσα; Παιδέρας / πιπινολάγνα
Δεν παντρεύεσαι αλλά δεν παίζεις και μπαλίτσα; Μούχλας αγάμητος.
Σε κρίνουν μεγαλύτεροι; Είσαι ανώριμος μικρός και η νεα γενια είναι για τον πούτσο τάχα.
Σε κρίνουν μικρότεροι; Είσαι παππούδι κι απελπισμένος.

Γι αυτό γράψτε τους εκει που δεν πιανει μελάνι και ζηστε τη μια ζωη που σας δόθηκε, γιατι αμφιβάλλω αν φτάσετε στα 90 και θυμάστε τι είπε ο κάθε ένας.

Όλοι τα κάνουν αυτά, είναι η ανθρώπινη φύση.
Έτσι μπράβο καλέ μου Val, ισχύουν όπως ακριβώς τα λες.:thumbup:

Γι αυτό και όποιος δίνει περισσή σημασία στο τι λένε οι άλλοι, ποτέ δεν θα είναι ελεύθερο πνεύμα, αλλά όντας καταδικασμένος δούλος των απόψεών τους, δεν θα έχει δική του ζωή.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

Που και να ξερες 2-3 φορές αυτη τη βδομάδα ήμουν έτοιμος να στειλω ερωτηση στην ΟΔ αν θα μου επέτρεπε να δημιουργησω ένα εντελώς γελοίο θέμα και πόσες φορές το μετάνιωσα.

Περι πρωκτικής Φροϋδικής εξέλιξης κατα την τρίτη ηλικία και δε συμμαζεύεται.

Αλλά λέω γάμησέ το, ρεζίλι των σκυλιών θα γίνουμε (για μια ακόμη φορά). Και δεν το ρώτησα.

(δεν κανω πλάκα)

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

δεν ειναι σοβαρος ο σχολιασμος των καθημερινων επεισοδιων του first dates????????

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Που και να ξερες 2-3 φορές αυτη τη βδομάδα ήμουν έτοιμος να στειλω ερωτηση στην ΟΔ αν θα μου επέτρεπε να δημιουργησω ένα εντελώς γελοίο θέμα και πόσες φορές το μετάνιωσα.

Περι πρωκτικής Φροϋδικής εξέλιξης κατα την τρίτη ηλικία και δε συμμαζεύεται.

Αλλά λέω γάμησέ το, ρεζίλι των σκυλιών θα γίνουμε (για μια ακόμη φορά). Και δεν το ρώτησα.

(δεν κανω πλάκα)
Νομίζω ορθώς έπραξες και ανέβαλες τη συζήτηση περί του "ορθού". :D
Βλέπεις, πολύ λίγοι έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο εξέλιξης για να κάνουμε μια πραγματικά σοβαρή και σε ...
"βάθος" κουβέντα. :P

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Νομίζω ορθώς έπραξες και ανέβαλες τη συζήτηση περί του "ορθού". :D
Βλέπεις, πολύ λίγοι έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο εξέλιξης για να κάνουμε μια πραγματικά σοβαρή και σε ...
"βάθος" κουβέντα. :P
Περισσότερες ευκαιρίες θα είχα από τον τύπο με τα κρύπτο στο first dates πάντως.

Να πας να βρεις άντρα και να σου σκάσει νουδούλος φιλελές που θα σου μιλάει για σταρταπ και κρυπτο.

Κι εγω θα στέγνωνα σαν την Κωπαϊδα και κάργια θα γινόμουνα.

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

δεν ειναι σοβαρος ο σχολιασμος των καθημερινων επεισοδιων του first dates????????
Αν με ρωτάς προσωπικά (και δεν πρόκειται περί ρητορικής ερώτησης) η ταπενή μου άποψη είναι πως η τροπή που θα πάρει, εξαρτάται από τους συμμετέχοντες.

Όμως ακόμα και στην περίπτωση που η εν λόγω συζήτηση δεν καταφέρει να ανέλθει σε επίπεδα φιλοσοφικά(π.χ. περί κοινωνικο-ψυχολογικών φαινομένων της εποχής μας), έστω και μένοντας στην επιφάνεια,
με λίγο καλό χιούμορ μπορεί να γίνει ψυχαγωγική. Κι αυτό έχει μια κάποια αξία, άρα σοβαρό. :)

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.292 μηνύματα.
Έλα βρε jj κι εσύ, εγώ θεωρώ σκηνοθετημένα κανονικά με το τι ατάκες θα πει ο καθένας είναι όλα αυτά. Αλλού είναι το θέμα για μένα. Να πάει ο άλλος 47 χρονών άνθρωπος και να γίνει ξεφτίλα πανελληνίως.

(βέβαια, οκ, δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Άλλος για να πάρει λίγα λεπτά δημοσιότητας είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμα χειρότερα...)
Εγώ περίμενα να δω κάτι σε οικογενειακές ιστορίες :P

Η μεταξύ τους συμπάθεια/αντιπάθεια που προβάλλεται φαίνεται να είναι αληθινή, άσχετα αν πηγαίνουν για δημοσιότητα .

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.029 μηνύματα.
Από τα πιο failed dates, μιλάω για τα σοβαρά και όχι για τα καραγκιοζιλίκια στυλ Καρίνα, ήταν σε ένα 2-3 επεισόδια πριν που πήγε μια όμορφη μελαχρινή τύπισσα και είπε έχει τατουάζ του πρώην της και συζούν ακόμη μαζί. Μλκ, red flag από εδώ μέχρι την Νάπολι.

Και το θεωρούσε και φυσιολογικό κιόλας του στυλ "ε πρέπει όλοι να σκοτωνόμαστε με τους πρώην;" λες και οι εναλλακτικές είναι είτε να σκοτωθείς είτε να τον έχεις ταττού και να συζείς ξέρω γω. Πωωω.

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
έχει τατουάζ του πρώην της και συζούν ακόμη μαζί. Μλκ, red flag από εδώ μέχρι την Νάπολι.

Ψήσε καφέ.

Την έχω ψιλοδει κι εγώ τη μλκια δαύτη. Ντάξει, έχουν περάσει μακράν χειρότερα ριαλιτοφάση από την τηλεόραση, το λες και σχεδόν νορμάλ αλλά σε μεγάλο βαθμό πρέπει να είναι scripted.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.029 μηνύματα.
Χαχαχα ισχύει πως έχουμε μπει σε αυτό το γιαγιαδίστικο mood εδώ μέσα.

Αλλά μπέσα πολλά για εμένα έχουν αξία ως πληροφορίες. Όπως έχω πει, τίποτα δεν είναι άχρηστο. Βλέπεις πολλά λαογραφικά στοιχεία (ιδίως για την νέα γενιά) από αυτό. Είναι ο τρόπος που βλέπεις μια εκπομπή. Βέβαια, δεν θα το παίξω σοφιστικέ, και εγώ από βαρεμάρα και τρασιλοψυχαγωγία την βλέπω αλλά και πάλι μπορείς να αποκομίσεις χρήσιμα πράγματα.

Ντάξει, έχουν περάσει μακράν χειρότερα ριαλιτοφάση
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που την βλέπω. Σώζεται κάπως, ακόμα :laugh:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Από τα πιο failed dates, μιλάω για τα σοβαρά και όχι για τα καραγκιοζιλίκια στυλ Καρίνα, ήταν σε ένα 2-3 επεισόδια πριν που πήγε μια όμορφη μελαχρινή τύπισσα και είπε έχει τατουάζ του πρώην της και συζούν ακόμη μαζί. Μλκ, red flag από εδώ μέχρι την Νάπολι.

Και το θεωρούσε και φυσιολογικό κιόλας του στυλ "ε πρέπει όλοι να σκοτωνόμαστε με τους πρώην;" λες και οι εναλλακτικές είναι είτε να σκοτωθείς είτε να τον έχεις ταττού και να συζείς ξέρω γω. Πωωω.
Γίνονται και έξω αυτά. Μην ελπίζετε πως ειναι όλα σενάριο.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο πιο πολυ πυροβολημενος (χωρις script παντα ,βλεπε πριγκιπα) μεχρι στιγμης ειναι το ταιρι της κλαιρης προχθες με το παπιγιον.Μιλαμε για περιπτωσαρα.Εχω δει το ραντεβου 2 3 φορες και ακομα σκαω στα γελια.Εκανε καλη δουλεια η παραγωγη βαζοντας τον με την κλαιρη.Εχει βρει λαβρακι το σταρ και αμα περιορισει τα σκηνοθετημενα ραντεβου και προωθει ατομα σαν τον τζιτζιφιογκο βλεπω το φερστ ντειτ να κανει τρελα νουμερα.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο πιο πολυ πυροβολημενος (χωρις script παντα ,βλεπε πριγκιπα) μεχρι στιγμης ειναι το ταιρι της κλαιρης προχθες με το παπιγιον.Μιλαμε για περιπτωσαρα.Εχω δει το ραντεβου 2 3 φορες και ακομα σκαω στα γελια.Εκανε καλη δουλεια η παραγωγη βαζοντας τον με την κλαιρη.Εχει βρει λαβρακι το σταρ και αμα περιορισει τα σκηνοθετημενα ραντεβου και προωθει ατομα σαν τον τζιτζιφιογκο βλεπω το φερστ ντειτ να κανει τρελα νουμερα.
Μου φάνηκε πολύ περίεργο που είχε ως κριτήριο να είναι μικρότερη . Δε λέω πως η διαφορά από μόνη της είναι κακη, μπορεί να τύχει . Αλλά το να το επιδιώκεις μου φαίνεται λίγο κάπως :) Ή το άλλο που είπε ότι η γυναίκα όταν έχει περιουσία κ σπίτι ... Δε θυμάμαι τι ακριβώς.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Μου φάνηκε πολύ περίεργο που είχε ως κριτήριο να είναι μικρότερη . Δε λέω πως η διαφορά από μόνη της είναι κακη, μπορεί να τύχει . Αλλά το να το επιδιώκεις μου φαίνεται λίγο κάπως :) Ή το άλλο που είπε ότι η γυναίκα όταν έχει περιουσία κ σπίτι ... Δε θυμάμαι τι ακριβώς.
Εδω ειχε λιστα με 17 χαρακτηριστικα.Και της ειπε 2 3 φορες στο τραπεζι για γαμο .Πιστευω ο τυπας δεν ηταν ηθοποιος.Τα εννουσε αυτα .

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.418 μηνύματα.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια