First Dates (2023) - Star TV

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.066 μηνύματα.
Γενικά μετά την έλευση του internet ευρέως στην κοινωνία, τέτοιες εκπομπές (Big Brother, Fame Story κτλ) πήραν άλλη τροπή, ο κόσμος στις κοινότητες / social ρίχνει τρελό κράξιμο και το Luben παίρνει φωτιά.

Πλέον με την εμπειρία που έχουμε όλοι, όλοι πρέπει να ξέρουν τι θα επακολουθήσει αν βγουν σε αυτές τις εκπομπές, άρα πάνω κάτω όποιος πάει πάει πραγματικά για την πλάκα του και δε θα τον νοιάζει η αρνητική έκθεση.

Ακόμα και στο Ρουκ Ζουκ να πας, μπορείς άνετα να γίνεις viral. Κάποιοι το επιζητούν.

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.548 μηνύματα.
1687538015992.png

Τελευταία επεξεργασία:

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.582 μηνύματα.
Ακόμα και στο Ρουκ Ζουκ να πας, μπορείς άνετα να γίνεις viral. Κάποιοι το επιζητούν.
Άλλο αυτό βέβαια.
Ναι, έχουν την έκθεση ως κοινό σημείο τα δυο projects.

Ωστόσο, η μεγάλη τους διαφορά έγκειται το ότι στα reality γνωριμιών εμπορευματοποιείται μια προσωπική στιγμή είτε στο βωμό της δημοσιότητας είτε της ανάγκης να βρεις ταίρι.
Δεν ξέρω πόσο αυθόρμητος μπορείς να είσαι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μοιάζει αρκετά περιοριστικό έστω κι ασυνείδητα - χωρίς να έχεις στόχο να πας να το παίξεις «ιστορία».

Το θεωρώ ευτελισμό υπό μια ερμηνεία κοινωνιολογίας του έρωτα (ορισμός Προυστ insert here και η καρδιά μου χτυπά ρομαντικά).
Δεν με παραξενεύει όλο αυτό και δεν συμβαίνει μόνο τώρα με την όλη ψηφιοποίηση και κυριαρχία του Ίντερνετ. Αυτά έχουν ανθίσει από πολύ παλιοτερα, ακόμη και 20 ετια πριν.
Το όλο φαινόμενο θα έλεγα ότι συνδέεται με το φαινόμενο πραγμοποίησης -όπως το έχει περιγράψει ο Λούκατς- που μας (δηλαδή το άτομο ως φορέα της νεωτερικής ταυτότητας) έχει περικυκλώσει σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, σκέψης.

@Λένω @ilias90 είμαι στα χαμένα, αλλά έχω μια πρόταση...
Μιας που εδώ θα με βλέπετε πιο λακωνική -απ ότι έχετε συνηθίσει- και σπανια, το καλοκαίρι σε ευκαιρία που θα είμαστε οφφ από υποχρεώσεις, πάμε για βραδια ανοιχτού δημοσίου chat. Αν θέλετε να αναλάβουμε το πιο φιλοσοφικό θέμα συζήτησης, να ορίσουμε δηλαδή στοιχειωδώς το πλαίσιο (ή και σε θρεντ... βασικά καλύτερα, μιας που θα πέσουν κατεβαταρες, απλά να είναι ας πούμε διημερίδα με μια συγκεκριμένη ημερομηνία)

Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.540 μηνύματα.
Μιας που εδώ θα με βλέπετε πιο λακωνική -απ ότι έχετε συνηθίσει- και σπανια, το καλοκαίρι σε ευκαιρία που θα είμαστε οφφ από υποχρεώσεις, πάμε για βραδια ανοιχτού δημοσίου chat. Αν θέλετε να αναλάβουμε το πιο φιλοσοφικό θέμα συζήτησης, να ορίσουμε δηλαδή στοιχειωδώς το πλαίσιο (ή και σε θρεντ... βασικά καλύτερα, μιας που θα πέσουν κατεβαταρες, απλά να είναι ας πούμε διημερίδα με μια συγκεκριμένη ημερομηνία)
Εγώ εννοείται είμαι μέσα, αλλά από Αύγουστο που θα είμαι πιο χαλαρά -τώρα μπορώ να γράφω, αλλά θέλω τον χρόνο μου για τέτοιο νήμα-, βολεύει και το γεγονός ότι με απέρριψαν από τον κοινωνικό τουρισμό και δεν θα πάω φέτος διακοπές, μιας και μαζεύω χρήματα για άλλα πράγματα. Τουλάχιστον, μες στην πίκρα μου, θα έχω την παρηγοριά της φιλοσοφίας.

Όσον αφορά στο θέμα, θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε νήμα και όχι τσατ, πρώτον γιατί ευτελίζονται τέτοια θέματα όταν τα συζητάς έτσι και δεύτερον γιατί πληκτρολογώ αργά :P ... Επίσης, προτείνω κάποιο διαχρονικό θέμα, γιατί εγώ δεν έχω εντρυφήσει στη σύγχρονη φιλοσοφία (περισσότερο είμαι προσωκρατικούς, μετά τον Σωκράτη, νεοπλατωνισμό, άντε λίγο Σπινόζα, Καντ και κάποια από ηπειρωτική φιλοσοφία, την αναλυτική δεν την ακουμπάω καν...)

Τέλος πάντων, λεπτομέρειες αυτά, μου άρεσε πολύ η πρόταση. Αν θέλει και η Λένω (και οποιοσδήποτε άλλος, φυσικά) το κανονίζουμε.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.486 μηνύματα.
΄Ηθελα να ήξερα τι είδους σχέση θα έκανες μ΄αυτήν, αν τα "βρίσκατε".

Επίσης ήθελα να ήξερα γιατί σας συναναστρέφομαι άτιμα πλάσματα.:lol:

Για να κάνεις σχέση αργεί. Λέμε απλά για ένα δευτερο ραντεβου. Εγώ θα ήμουν θετικός να ξαναβγεί αυτός αν φυσικά δεν ήταν έτσι.

Γιατί όλοι ψάχνουν το ιδανικό αλλά τα δικά τους δεν τα κοιτάνε.

Το προβλημα τις περισσοτερες φορές είναι πως δεν μπορουν κάποιοι να ξεχωρίσουν αυτές που μπορεί με λίγο τρόπο να ψηθουν.

Τώρα αμα βγαίνανε και συνέχισε να είναι ειρωνική κ να μη θέλει να προχωρησετε σε σεξ φάση κ ερωτικά ε άντε γεια ουτε εγώ θα ασχολιομουν περαιτερω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Άλλο αυτό βέβαια.
Ναι, έχουν την έκθεση ως κοινό σημείο τα δυο projects.

Ωστόσο, η μεγάλη τους διαφορά έγκειται το ότι στα reality γνωριμιών εμπορευματοποιείται μια προσωπική στιγμή είτε στο βωμό της δημοσιότητας είτε της ανάγκης να βρεις ταίρι.
Δεν ξέρω πόσο αυθόρμητος μπορείς να είσαι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μοιάζει αρκετά περιοριστικό έστω κι ασυνείδητα - χωρίς να έχεις στόχο να πας να το παίξεις «ιστορία».

Το θεωρώ ευτελισμό υπό μια ερμηνεία κοινωνιολογίας του έρωτα (ορισμός Προυστ insert here και η καρδιά μου χτυπά ρομαντικά).
Δεν με παραξενεύει όλο αυτό και δεν συμβαίνει μόνο τώρα με την όλη ψηφιοποίηση και κυριαρχία του Ίντερνετ. Αυτά έχουν ανθίσει από πολύ παλιοτερα, ακόμη και 20 ετια πριν.
Το όλο φαινόμενο θα έλεγα ότι συνδέεται με το φαινόμενο πραγμοποίησης -όπως το έχει περιγράψει ο Λούκατς- που μας (δηλαδή το άτομο ως φορέα της νεωτερικής ταυτότητας) έχει περικυκλώσει σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, σκέψης.

Καλά αμα έρθει η Λενω εγώ χάνω 50 ευρώ στοίχημα.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σε κάθε επεισόδιο είναι διαφορετικά ζευγάρια ? Αν θέλουν να ξανά βγουν , βγαίνουν πάλι στην εκπομπή ή μόνοι τους?

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.548 μηνύματα.
Γιατί να μην θέλω ν΄ανοίξουμε ένα thread εδώ και να συζητήσουμε πάνω σ΄ενα φιλοσοφικό θέμα;
Δεν καταλαβαίνω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο.

@yorkie @ilias90 και όποιος άλλος θέλει.

Επειδή ο καθένας μας θα έχει τις υποχρεώσεις του (εγώ πάντως δυστυχώς θα έχω υποχρεώσεις και μέσα στο καλοκαίρι) ή τις διακοπές του ή δεν ξέρω τι άλλο, μάλλον είναι προτιμότερο να το ανοίξουμε και να το αφήσουμε ανοιχτό έτσι ώστε όποτε έχει ο καθένας μας, τον χρόνο και την διάθεση, να γράφει.

Συμφωνώ με τον Ηλία ότι αυτού του είδους τα θέματα απαιτούν συγκροτημένη σκέψη και προσοχή προκειμένου ν΄αποδοθεί το νόημα που θέλεις να μεταδώσεις. Σίγουρα δεν γράφονται στο "πόδι".

Να μην το κάνουμε δηλαδή εν είδει ημερίδας ή διημερίδας με συγκεκριμένη ημερομηνία.

Νομίζω ότι έτσι θα είναι πιο βολικό.

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.027 μηνύματα.
Σε κάθε επεισόδιο είναι διαφορετικά ζευγάρια ? Αν θέλουν να ξανά βγουν , βγαίνουν πάλι στην εκπομπή ή μόνοι τους?
Διαφορετικά είναι, κάποιοι ξαναπάνε βέβαια (δύο ως τώρα).

Ακόμα δεν έχει υπάρξει δεύτερο αλλά σύμφωνα με το ξένο όσοι είπαν ναι θα τους ξαναδείξει η εκπομπή.

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.582 μηνύματα.
Δεν θα πάει κανεις πουθενά, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση άλλωστε.

Για θέμα συζήτησης λέμε, κανονικά πατροπαράδοτα εδώ. Απλά το πρότεινα στα παιδιά (φυσικά γράφει οποιος θέλει, όπως άλλωστε σε όλα τα θρεντ) γιατί σπανιότατα γράφω -μ εξαίρεση καμία βοήθεια στο fitness- πια και λόγω επιλογης και λόγω προγράμματος

Εγώ εννοείται είμαι μέσα, αλλά από Αύγουστο που θα είμαι πιο χαλαρά -τώρα μπορώ να γράφω, αλλά θέλω τον χρόνο μου για τέτοιο νήμα
Ναι-ναι συμφωνώ σε κάθε σημείο!
Που φτασαμε ωρεεε :lol:

Συμφωνώ με τον Ηλία ότι αυτού του είδους τα θέματα απαιτούν συγκροτημένη σκέψη και προσοχή προκειμένου ν΄αποδοθεί το νόημα που θέλεις να μεταδώσεις. Σίγουρα δεν γράφονται στο "πόδι".

Να μην το κάνουμε δηλαδή εν είδει ημερίδας ή διημερίδας με συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μμμ ναι !
Είναι κι αυτό...
Αύγουστο σε άδεια έλεγα κι εγώ, αλλά αφού υπάρχει η πρόθεση θα συντονιστεί.

Η διημερίδα έχει τα μειονεκτήματα που έθεσες, αλλά συνάμα έχει το πλεονέκτημα της πιο γρήγορης και συνεκτικής συζήτησης. Δηλαδή μην απαντηθεί μήνυμα μετά από δίμηνο πχ. Όμως, αν δεν είναι εφικτο ένα σχετικά χαλαρό διημερακι, το αφήνουμε σαν πλάνο αναγκαστικά

Διαφορετικά είναι, κάποιοι ξαναπάνε βέβαια (δύο ως τώρα).

Ακόμα δεν έχει υπάρξει δεύτερο αλλά σύμφωνα με το ξένο όσοι είπαν ναι θα τους ξαναδείξει η εκπομπή.
Γιάννη μου...
με τρομάζει το ότι γνωρίζεις τόσες πολλές λεπτομέρειες.
Άλλος ρουβιτσος από εδώ :hehe:

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μόλις είδα το χθεσινό επεισόδιο ...
Το πρώτο ζευγάρι μου άρεσε πολύ και ταίριαζαν , η κοπέλα πολύ όμορφη και πρόσχαρη (σε αντίθεση με τις περισσότερες της βραδιάς) και αυτός ήταν ευγενικός !
Ο""" πρίγκιπας""" ασχολιαστος .
Η Κλαίρη επίσης αρκετά ξινή αλλά και αυτός τις είπε τις βλακείες του (πηξαμε από alpha male energy σε αυτό το επεισόδιο :))
Το τελευταίο ζευγάρι, λυπήθηκα για τον κύριο φαινόταν καλός άνθρωπος και στεναχωρήθηκε με την απόρριψη ....

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.027 μηνύματα.
Γιάννη μου...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρουβιτσος λέει. Όχι και έτσι ρε συ. Απλά έχω καλή μνήμη και αφομοιώνει και τέτοιες ανοησίες δυστυχώς ή ευτυχώς. Έχει τη πλάκα της αυτή η εκπομπή και αντλείς πολλά και για τη κοινωνία μας. Όσο ακόμα δεν έχει καταλήξει Ανίτα Πάνια θα την βλέπω. Αν αρχίσουν τον ξεπεσμό για τα νούμερα και πάει κάθε ψυχάκιας εκεί να τα κάνει λαμπόγυαλο μάλλον μπάι μετά. Η τρασίλα είναι ωραία όσο έχει κάποια όρια, το να γελάς με ανθρώπους με προβλήματα είναι τραβηγμένο.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.540 μηνύματα.
Ναι-ναι συμφωνώ σε κάθε σημείο!
Που φτασαμε ωρεεε :lol:
Γιατί μωρέ; Προσωπικά πάντα σε εκτιμούσα σαν μέλος και οι διαφωνίες καλό είναι να υπάρχουν.
Γιάννη μου...
Ο Γιάννης είναι και γαμώ τα παιδιά και η αδυναμία μου. Παρότι έχει κάπως, χμμμ... ιδιαίτερες απόψεις, τον θεωρώ πολύ καλό παιδί και ελπίζω να μην εκνευρίστηκε που του την είπα σήμερα :P

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης είναι και γαμώ τα παιδιά και η αδυναμία μου. Παρότι έχει κάπως, χμμμ... ιδιαίτερες απόψεις, τον θεωρώ πολύ καλό παιδί και ελπίζω να μην εκνευρίστηκε που του την είπα σήμερα :P
Άραξε μωρέ σιγά και εγώ με την λέω που κόλλησα με αυτή τη τρασίλα αλλά τι να κάνω, το αποδέχομαι :P

Και εσύ και γαμώ τα παιδιά μπρο και ας μας είσαι της αριστεράς παιδί :P, πες ημερομηνία για τσίπουρο ρε όμως.

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατί μωρέ; Προσωπικά πάντα σε εκτιμούσα σαν μέλος και οι διαφωνίες καλό είναι να υπάρχουν.
Όχι βρε! Δεν εννοώ αυτό..
Το που φτάσαμε πήγαινε στο ότι πρέπει να κάνουμε προγραμματισμό για συζήτηση λες και είναι διακοπές

Δεν εκνευρίζεται ποτε στο ύφος που εννοείς, έχουμε διαφωνήσει ουυυυυυ...
Και πάντα απέναντι μου ήταν Κύριος.

θα σου πει να πάτε για τσιπούρα 😂

ilias90

Περιβόητο μέλος

Άραξε μωρέ σιγά και εγώ με την λέω που κόλλησα με αυτή τη τρασίλα αλλά τι να κάνω, το αποδέχομαι :P

Και εσύ και γαμώ τα παιδιά μπρο και ας μας είσαι της αριστεράς παιδί :P, πες ημερομηνία για τσίπουρο ρε όμως.
Να πω κάπου εδώ, ότι η πρώτη φορά που τα είπαμε δεν ήταν και στο καλύτερο κλίμα -του είχα στείλει πμ να του ζητήσω τον λόγο που με αποκάλεσε «εθνοπροδότη»-, αλλά, οκ, εδώ Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τέτοια κόμπλεξ, πάμε για τσίπουρα μετά.

(μέρα και ώρα)

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Να πω κάπου εδώ, ότι η πρώτη φορά που τα είπαμε δεν ήταν και στο καλύτερο κλίμα -του είχα στείλει πμ να του ζητήσω τον λόγο που με αποκάλεσε «εθνοπροδότη»-, αλλά, οκ, εδώ Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τέτοια κόμπλεξ, πάμε για τσίπουρα μετά.

(μέρα και ώρα)
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ καλά αυτό με τον εθνοπροδότη τότε ήταν μιμ. Το μοίραζα όπως ο Αμβρόσιος τους αφορισμούς :lol:.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.
βολεύει και το γεγονός ότι με απέρριψαν από τον κοινωνικό τουρισμό και δεν θα πάω φέτος διακοπές
Όλους μάς απέρριψαν Λιάκο μ... Πρέπει να έχουμε αναπηρία ή/και παιδιά για να είμαστε μέσα... :P

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.486 μηνύματα.
Γιατί να μην θέλω ν΄ανοίξουμε ένα thread εδώ και να συζητήσουμε πάνω σ΄ενα φιλοσοφικό θέμα;
Δεν καταλαβαίνω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο.

@yorkie @ilias90 και όποιος άλλος θέλει.

Επειδή ο καθένας μας θα έχει τις υποχρεώσεις του (εγώ πάντως δυστυχώς θα έχω υποχρεώσεις και μέσα στο καλοκαίρι) ή τις διακοπές του ή δεν ξέρω τι άλλο, μάλλον είναι προτιμότερο να το ανοίξουμε και να το αφήσουμε ανοιχτό έτσι ώστε όποτε έχει ο καθένας μας, τον χρόνο και την διάθεση, να γράφει.

Τίποτα άκυρο έτσι όπως το έγραψε η γιορκι νόμισα ότι θα κανονίζατε να τα πειτε εκτός φόρουμ.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Έλα βρε jj κι εσύ, εγώ θεωρώ σκηνοθετημένα κανονικά με το τι ατάκες θα πει ο καθένας είναι όλα αυτά. Αλλού είναι το θέμα για μένα. Να πάει ο άλλος 47 χρονών άνθρωπος και να γίνει ξεφτίλα πανελληνίως.

(βέβαια, οκ, δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Άλλος για να πάρει λίγα λεπτά δημοσιότητας είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμα χειρότερα...)
Κοιτα ηλια σιγουρα υπαρχουν ειτε ηθοποιοι ειτε καποιοι που θελουν να κανουν καυλαντα και να γινουν βιντεακι στο λουμπεν επιτηδες , αλλα στις μεγαλες ηλικιες κυριως σιγουρα καποιοι καποιες πανε σοβαρα να βρουν ταιρι.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Κοιτα ηλια σιγουρα υπαρχουν ειτε ηθοποιοι ειτε καποιοι που θελουν να κανουν καυλαντα και να γινουν βιντεακι στο λουμπεν επιτηδες , αλλα στις μεγαλες ηλικιες κυριως σιγουρα καποιοι καποιες πανε σοβαρα να βρουν ταιρι.
Τι να πω, δεν γνωρίζω, μιας και δεν το βλέπω (μόνο αυτό που ανέβασε ο scandal είδα). Αν έχεις δίκιο και πηγαίνουν άνθρωποι σε τέτοια ριάλιτι με σκοπό όντως να βρουν το ταίρι τους τότε, πραγματικά, λυπάμαι.

Έχει γίνει πλέον κανονικότητα η προβολή και η έκθεση του εαυτού μας στα social, οπότε κανένας δεν ενδιαφέρεται ότι θα τον δει όλη η Ελλάδα. Ίσα ίσα το ευχαριστιούνται κιόλας, μιας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους έχουν κάνει τζάνκια της ναρκισισσιστικής ευχαρίστησης και (αυτο)επιβεβαίωσης. Όπως έλεγε και ο Σαρτρ: «κόλαση είναι οι άλλοι...» Βέβαια ο άνθρωπος δεν το είπε αυτό γιατί ήταν αντικοινωνικός, αλλά γιατί θεωρούσε πως η αυτοεικόνα μας διαμορφώνεται από τους άλλους ανθρώπους, από τη γνώμη που έχουν -και, το σημαντικότερο, που νομίζουμε ότι έχουν- οι άλλοι για εμάς. Αυτή η εικόνα μας κάνει να νιώθουμε αισθήματα ντροπής ή αλαζονείας, να διαμορφώνουμε την άποψη για τον εαυτό μας, να «αυτοπροσδιοριζόμαστε.» Με αυτή την έννοια, λοιπόν, είναι κόλαση οι άλλοι, μιας και νομίζουμε ότι αυτοπροσδιοριζόμαστε αλλά ουσιαστικά ετεροπροσδιοριζόμαστε.

Και το συνδέω με το θέμα τώρα, όπου οι άνθρωποι μάθαμε να λατρεύουμε ηθοποιούς του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, αθλητές, τραγουδιστές, ακόμα και πανελίστες σε τηλεοπτικές εκπομπές (εξαίρεση στον κανόνα «κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή»). Το κοινό όλων αυτών; Είναι διάσημοι. Στο τώρα, υπάρχει σε πάρα πολύ κόσμο μια ασυνείδητη (ή και συνειδητή) επιθυμία για φήμη και αυτή διοχετεύεται μέσω του μικρόκοσμου των social media. Το πιστεύω ξεκάθαρα αυτό. Μαθημένοι, οπότε, στην υπερέκθεση οι άνθρωποι, δεν παίρνουν στα σοβαρά φραγμούς που θα είχαν παλαιότερα. Οπότε, ναι, μπορεί να πηγαίνουν άτομα για να βρουν το ταίρι τους, ενδέχεται να είναι έτσι όπως τα λες.

@yorkie, φαντάζεσαι τελικά η ανοιχτή φιλοσοφική συζήτηση να διεξαχθεί στο εν λόγω θέμα; Έχουν ήδη αναφερθεί Λούκατς και Σαρτρ. Και να μετονομαστεί σε κάτι τύπου: First dates και διαλεκτική: Μια εισαγωγή στη φιλοσοφία των realities. Κλαίω... :laugh:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια