Ο φιλος του ο Γιάννης ανέβασε ενα βιντεο άρσεων στο ινσταγκραμ και έπεσε το κράξιμο της αρκουδας. Φιλε ειναι μικροι ακομη για αυτο το σωμα τους αντεχει τις ανοησιες. Μολις πατησουν τα 30+ τοτε θα αρχισουν να βγαινουν τενοντιτιδες - προβληματα στη μέση κτλπ
Ιδου και το βιντεο
935 likes, 27 comments - johnboursi on August 2, 2019: "Μετά απο μιάμιση ώρα προπόνηση.. #veganbeast #strongman #roadto300 #220kgdeadlift".
www.instagram.com
Τέτοιες εκτελεσεις σε ασκησεις οπως οι άρσεις θανάτου μπορουν να σε αφήσουν
ΑΝΑΠΗΡΟ.
Ακραιος είναι. Kαι που να δεις και το βιντεο του με το ΓΙΟΚ .. μια ασκηση στρονγκμαν οπου βάζεις πάνω στον αυχενα σου κιλά και περπατάς με αυτά. Τα στηριζεις πάνω στον αυχένα. Αυτος ειχε βάλει 300 κιλά.
Ειναι διαφορετικές παραλλαγές της ιδιας άσκησης. Η μια που αφηνεις την μπάρα και ξανασηκωνεις ειναι το Conventional deadlift αυτη που δεν την αφηνεις ειναι το Romanian deadlift.
Προσωπικα απο 60 και πάνω ναι την αφήνω κάτω. Ο λογος ειναι οτι με την μέση δεν παιζουμε

δικιά μου αποψη αυτη προσωπική - ο καθενας κάνει οτι θέλει με το σώμα του.
Την συγκεκριμενη άσκηση αλλοι δεν την κάνουν καν οποτε σηκωνουν 0 κιλά. Παρολαυτα ειναι περισσοτερο ανεπτυγμενοι και απο μένα και απο τον Άβη και απο τον Γιαννη... αλλα αν ρωτησεις τον Αβη θα σου πει "Μη βαζεις στο ιδιο σακι ... υπερτροφια και δυναμη".
Ο καθενας απο ενα σημειο κ μετα λοιπον κάνει αυτο που τον ευχαριστει και νομιζει σωστο κ παιρνει και το αναλογο ρισκο για τις επιπτωσεις σε μερικα χρονια.
Ο γυμναστης στο γυμναστηριο της Αθηνας που πάω με πάνω απο 25 χρονια εμπειριας στο χωρο με πτυχιο απο ΤΕΦΑΑ - Καθηγητης πολεμικων τεχνων και body builder 1.90 υψος μου ειχε πει το εξης :
" Δεν χρειάζονται υπερβολικά βάρη - στο τέλος πάς ταμειο..... οσο εισαι νέος κτυπιέσαι αλλα στο τέλος πάς ταμειο."
Εγω εχω τσιμπήσει το ισχιακο μου νεύρο και με 50 κιλά άρσεις. Ειναι ιδιαιτερα τεχνική και απαιτητικη άσκηση για ολοκληρο το σώμα. Αν σηκωθεις πολυ αποτομα μπορει να τραυματισεις ΑΚΟΜΗ και τον δικεφαλο βραχιονιο. Πρέπει επισης να πατάς καλά στο έδαφος γιατι η κινηση ξεκινάει απο τις φτέρνες με αυτες σπρώχνεις το πάτωμα και οχι να τις σηκώνουν οπως ο τυπάκος πιο πάνω επειδη βάλανε 60-70 κιλα πανω απο αυτα που αντέχουν.
Τον συγκεκριμενο τον τοποθετω στα 140 με ασφάλεια. Σε καμια περιπτωση για 160 και 220 που έβαλε να κάνει.
Θα μπορουσα κ εγω να βάλω 120-130 κιλα και να τις κάνω έτσι. Αλλα δεν εχει κανενα νοημα. Προσεξε στο γυμναστηριο να παιρνεις συμβουλες απο ανθρωπους που εχουν σωστη αντιληψη του αντικειμενου και των μεγεθων του.
100 κιλα δεν ειναι καθολου μικρο νούμερο, φαινεται μικρο επειδη ο καθε ανιδεος ανεβάζει βιντεο κάνοντας την ασκηση με τα διπλάσια κιλά και ΛΑΘΟΣ... κάνοντας κάμψη της σπονδυλικης στηλης και μεταφέροντας μεγάλη πιεση στους σπονδυλους ικανη να δημιουργησει δισκο-κηλες και μονιμες βλάβες. Φιλικά.