Aυτο σκέφτομαι και εγώ να σου πώ την αλήθεια. Εχω εναν φοβο μην αρχισω και καταβολίζω μυική μάζα που ειναι οτι χειρότερο.
Το θέμα ειναι να πέσω στα 80 κιλά για 78 φοβαμαι να σου πω την αλήθεια.... Σε 4 μήνες με 0.7 περιπου απώλειεες ανα μήνα ... να το κάνω οσο πιο αργά γινεται ετσι ωστε να φυγει μονο απο κοιλια λίπος και να μη χαθει μύς. Οποτε στα 80 κιλα να φαινομαι συγκριτικά μεγαλύτερος απο οτι φαινομαι στα 83 !
Ενα βιντεο του Greg Doucette που μου έδωσε θάρρος ειναι το παρακατω
Ο οποιος αναφέρει οτι μπορεις να κτισεις νέους μύς σε θερμιδικο έλλειμα. Εφοσον 'εχεις αποθέματα λίπους... τοσο απλά. Χωρις πολλες αναλυσεις και θεωρίες. Εγω έχω αποθεμα λιπους ειμαι σιγουρα στο 16-17% οποτε οπως λέει αυτος μπορω να πάρω την ενεργεια που λες και εσυ για να συνθέσω μυικο ιστό λιγο περισσοτερο δηλαδη απο το ηδη αποθεμα λιπους που έχω. Πχ ο Νικος ο οποιος ειναι πιο γραμμωμένος απο μένα σε κοιλιες και χέρια δεν θα μπρουσε να το κάνει αυτο.
Μονο έτσι θα αξιζε το ελλειμα αυτη τη περιοδο. Μαλλον ξεκινάω σιγα σιγα κ βλέπω... Αν στα 82 κιλα δω οτι έπεσα ή στα 81 οκ σταματάω. Αν και κατι μου λεει πως αν το κανω σωστά και οπως πρέπει θα έχω καλυτερη προοδο απο οτι τώρα.
Συμφωνείς ; η άλλη λύση ειναι η συντήρηση. Με τη λογική οτι οι μυς θα μεγαλώνουν ετσι κ αλλιως εφοσον τους υποβάλλεις σε στρές και τους τροφοδοτεις με πρωτεινη και εκει δεν εχεις κ το άγχος μηπως χάσεις κιλα γιατι το βάρος σου δεν θα κατεβει.
Δεν ξέρω ειμαι σε δίλλημα.