Fitness Thread!

Τι σχέση έχει το 75-85% του 1RM με την αποτυχία στα σέτ; :P

αποτυχία στα σέτ μπορείς να έχεις και με το 50% του 1RM μειώνοντας το τέμπο της κίνησης (απο θετική σε αρνητική κτλ).

Εκεινο που λέει ο φίλος ειναι οτι δε μπορεί με το fatique της αποτυχίας να κάνει τις υπολοιπες ασκήσεις αποδοτικά κάτι που ειναι απολύτως φυσιλογικό.

Ντάξει φτάνει πιά αυτη η βλακεία με τις προπονήσεις "push" και "pull" που μ εχει κάνει ο αλλος 2 πάγκους .... μια πιέσεων ωμους και στο τέλος θέλει να δουλέψει και τα τρικέφαλα... ότι να ναι. :/

και αμα τους πείς και κάτι θα σ πουν οτι ειναι πιο φουσκωμένες γαλοπούλες απο σένα και άρα ξέρουν καλύτερα !

Τι σχέση έχει το 75-85% του 1RM με την αποτυχία στα σέτ; :P

αποτυχία στα σέτ μπορείς να έχεις και με το 50% του 1RM μειώνοντας το τέμπο της κίνησης (απο θετική σε αρνητική κτλ).

Εκεινο που λέει ο φίλος ειναι οτι δε μπορεί με το fatique της αποτυχίας να κάνει τις υπολοιπες ασκήσεις αποδοτικά κάτι που ειναι απολύτως φυσιλογικό.

Ντάξει φτάνει πιά αυτη η βλακεία με τις προπονήσεις "push" και "pull" που μ εχει κάνει ο αλλος 2 πάγκους .... μια πιέσεων ωμους και στο τέλος θέλει να δουλέψει και τα τρικέφαλα... ότι να ναι. :/

και αμα τους πείς και κάτι θα σ πουν οτι ειναι πιο φουσκωμένες γαλοπούλες απο σένα και άρα ξέρουν καλύτερα !
Γιατί μεταβολικά το άλλο σε φέρνει περισσότερο σε κούραση . Τουλάχιστον αυτό έχω προσέξει εγώ .Ενώ μεταξύ 75-80% δίνεις χώρο στο σώμα να κάνεις παραπάνω κιλά χωρίς να παθαίνει fatigue τόσο γρήγορα

Είναι τι προπόνηση έχεις επιλέξει να κάνεις...

εάν κάνεις προπόνηση υψηλής έντασης και φτάνεις μέχρι την αποτυχία -που πρακτικά σημαινει δεν έχεις άλλη επανάληψη με σωστή τεχνικ'η- 12-15 σέτ ανα βδομάδα για μεγάλες μυικές ομάδες ειναι αρκετά!

Προσωπικά δεν βάζω ποτέ σε μια προπόνηση στήθους 2 ασκησεις πιέσεων μαζί. Βάζω μια πίεση και ενα άνοιγμα...

Και σε μια προπονηση το πολύ 16-20 σέτ συνολικά για 2 διαφορετικές μυικές ομάδες του άνω μέρους.

Πχ θα κάνω 2 ασκησεις πλάτη κ 2 στήθος και μια έκταση ωμων και έφυγα.
και μια άλλη μέρα 2 πλάτη και 1 στήθος και 1-2 ασκήσεις χεριών μάξ.

Και αλλη μια μέρα πόδια + κοιλιακους.

3 φορές άντε 4 την εβδομάδα.....

Ο περισσότερος κόσμος δε βλέπει αποτέλεσμα γιατι πάει γυμναστήριο κ κτυπιέται 3 ωρες κάθε μέρα.

Μάξ 1 με 1.5 ωρα να μεινω στο γυμναστήριο.

Προσωπικά δεν βάζω ποτέ σε μια προπόνηση στήθους 2 ασκησεις πιέσεων μαζί. Βάζω μια πίεση και ενα άνοιγμα...
Γιατί τι θα πάθεις ?
Πχ θα κάνω 2 ασκησεις πλάτη κ 2 στήθος και μια έκταση ωμων και έφυγα.
και μια άλλη μέρα 2 πλάτη και 1 στήθος και 1-2 ασκήσεις χεριών μάξ
Βλέπεις αποτέλεσμα?

Μάξ 1 με 1.5 ωρα να μεινω στο γυμναστήριο
Ε το γάμησες .Αυτό το πρόγραμμα που κάνεις μέσα σε 45 λεπτά πρέπει να το έχεις ξεπεταξει. Για πλατη κάνω 4 ασκήσεις μια μέρα , 1 άσκηση κάτω πλάτης , 2 ασκήσεις δικέφαλων....μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά τα έχω τελειώσει

Γιατί τι θα πάθεις ?

Βλέπεις αποτέλεσμα?

Ε το γάμησες .Αυτό το πρόγραμμα που κάνεις μέσα σε 45 λεπτά πρέπει να το έχεις ξεπεταξει. Για πλατη κάνω 4 ασκήσεις μια μέρα , 1 άσκηση κάτω πλάτης , 2 ασκήσεις δικέφαλων....μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά τα έχω τελειώσει

θα δούμε τον Αύγουστο. Εκει στις αρχές θα έχω ολοκληρώσει.

Αυτο το πρόγραμμα που κάνω ειναι ιδιαίτερα taxing.... κάθε επαναληψη φτάνει στην αποτυχία. Και οχι δε θα μπορουσα μετά απο 4 σετ στο πάγκο μέχρι αποτυχίας να βάλω και άλλες ασκησεις πιέσεων.... εμενα προσωπικά μ φαίνεται μη αποδοτικό.

Οι 4 ασκησεις πλάτης που λές.... ειναι για μενα

α) Μονοζυγος ή Lat pull down
β) Σκυφτή κωπηλατική ή κωπηλατική σε μηχάνημα
γ) Αρσεις θανάτου με αλτήρες
δ) Εκτάσεις πλάτης σε τροχαλία...

κάνε αυτες σε μια προπόνηση και μετά αμα μπορέσεις να κάνεις κάμψεις δικεφάλων ένα σετ οχι 2 ασκησεις με ένα 7κιλο έλα πές μου. Εγω πιστεύω ουτε την δ) ασκηση πλάτης δε θα μπορείς να βγάλεις... θα ριξεις στο μισό τα κιλά.

Βαλτε και κανα βιντεο όμως να βλέπω τι κάνεις.... γιατι μέχρι τωρα μόνο εγώ βάζω. Το χουμε ρίξει στη θεωρία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back