• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

H δωρεά οργάνων θα έπρεπε να είναι opt-in ή opt-out διαδικασία;

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
- Για ποιό λόγο τόση πρεμούρα να πάρουν τα όργανα; Αν είναι τόσο ηθικοί ώστε να κόπτονται για τον πλησίον, τότε πώς μπορούν να κάνουν κάτι τόσο ανήθικο; Αν δεν δίνουν δεκάρα για τον πλησίον, τότε τι σκ@τα τα θέλουν τα όργανα;
Λία μένω παξιμάδι!! Σε ποιον κόσμο ζεις; :eek:
Για τα λεφτά θα το κάνει βρε πουλάκι μου, αυτό δεν συζητάμε τόσην ώρα;;:confused:

- Πώς ξέρουν αν είναι κάποιος δωρητής οργάνων πριν πεθάνει; Δηλαδή αν μπω στο νοσκομείο, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να ψάξουν το πορτοφόλι μου και να δουν αν έχω κάρτα δωρητή; (και καλά να είμαι απο ατύχημα οπότε να πρέπει να το κάνουν για να εξακριβώσουν την ταυτότητα μου, αλλά αν με φέρει συγγενής; )
Όταν κάποιος ασθενής είναι σε κατάσταση που πιθανολογείται ότι θα γίνει εν δυνάμει δότης, ρωτούν την οικογένειά του επισήμως οι γιατροί "εάν, ο μη γένοιτο φυσικά, συμβεί το απευκταίο, θα συναινούσατε κλπ". Τότε θα μάθουν ότι ο ασθενής έχει δηλώσει δότης, εάν όπως είπες δεν έχει τύχει να κοιτάξουν στο πορτοφόλι του. Αυτό διασφαλίζει ότι οι συγγενείς θα λαμβάνουν γνώση και θα δίνουν τη συγκατάθεσή τους μόνο στην περίπτωση που είναι εντελώς σίγουροι πως έγινε ό,τι ήταν δυνατόν από πλευράς των γιατρών για τη σωτηρία του ανθρώπου τους.

Με το καθεστώς το οποίο προωθείται σήμερα, κανείς δεν θα χρειαστεί να ενημερώσει ή να ρωτήσει τους συγγενείς, οπότε ανοίγεται ο δρόμος της αυθαιρεσίας, όπως έγραψε ο Δελαστίκ. Τώρα ορκίσου στο γάτο σου (βαρύς όρκος σίγουρα :clapup:) ότι εμπιστεύεσαι πως όλοι οι γιατροί που θα βρεθούν στο δρόμο σου είναι άνθρωποι αδέκαστοι, άμεμποι, αδιάφθοροι κι ακέραιοι επιστήμονες, έτοιμοι να πεθάνουν από τον μισθό πείνας του νοσοκομείου απ' το να ξεπουληθούν σε κυκλώματα και συμφέροντα, παρά τις μέχρι τώρα περί του αντιθέτου αποδείξεις, και τότε εγώ θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου...:P:D

Νομίζω ότι οι παραλήδες που θέλουν να ζήσουν κι άλλο ενάντια σε όλους και όλα, θα είναι πολύ περισσότεροι απο τους νέους που παθαίνουν ατυχήματα, ακόμη και άν ολοι αυτοί οι νέοι σύμφωνα με τον νόμο υποχρεούνται να διαθέσουν τα όργανά τους. Πάλι σφαγή θα γίνεται μεταξύ των πλουσίων για το ποιός θα πάρει το καλύτερο ανταλλακτικό. Και εκεί θα ανεβαίνει η τιμή και φυσικά θα θησαυρίζουν οι γιατροί.
Οταν η δωρεά οργάνων θα είναι υποχρεωτική,τότε θα αρχίσει και αυτό. Να κάνουν δηλαδή οι πλούσιοι μεταμοσχεύσεις για καλυτερη ποιότητα ζωής πλέον. Ας πούμε το σικώτι είναι τόσο ζωτικό όργανο που μια μικρή βελτίωση στην υγεία του μποιρεί να βελτιώσει την υγεία ολόκληρου του οργανισμού και του δέρματος. Φαντάσου λοιπόν τώρα, ενας γέρος ή μια γριά, πλούσιοι, που δίνουν τόσα λεφτά για πλαστικές, πόσα θα έδιδναν για ένα ολοκαίνουργιο σικωτάκι είκοσι ετών; Που θα τους φτιάξει ύστερα με τη λειτουργία του και το δέρμα τους και τις αρτηρίες τους και πολλές άλλες λειτουργίες τους
Περί αυτού έχουν γράψει και άλλοι, αρκετές δεκαετίες πριν. Σας παραπέμπω στο αγαπημένο όσο και αμφιλεγόμενο "Ο Τζακ Μπάρον και η αιωνιότητα", του Νόρμαν Σπίνραντ, το οποίο λογοκρίθηκε την εποχή του. Η αρρωστημένη απαίτηση και επιδίωξη των ισχυρών για αθανασία ή έστω για αφύσικη μακροζωία, έτσι ώστε επιτέλους να κάνουν το βήμα που θα επιβεβαιώσει τη θεϊκότητά τους έναντι των μαζών, είναι προαιώνια κι έχει καταγραφεί ιστορικά, όσο και μυθολογικά. Η Ιστορία του Qin Shi Huang, όπως και ο μύθος του Φάουστ για παράδειγμα, είναι απολύτως σχετικά με το θέμα. Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι να κατασκευάζουν όργανα από βλαστοκύτταρα. Αυτό όμως δεν καλύπτει τους σημερινούς ενήλικες πλουσίους, άρα σίγουρα θα υπάρξει ζήτηση στην "αγορά".

Εν κατακλείδι νομίζω ότι ο νόμος θα προάγει την διαφθορά και την εγκληματικότητα σε απίστευτο βαθμό, και μάλιστα στη χειρότερη μορφή τους, τον φόνο νέων ανθρώπων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο
Θα συμφωνήσω απόλυτα...
Αληθεύει άραγε φίλε Μπαγκς αυτό που γράφει ο Δελαστίκ, ότι παρόμοιο καθεστώς δεν υπάρχει στις υπόλοιπες πλούσιες Δυτικές χώρες; :hmm: Κανείς δεν το έχει σχολιάσει αυτό. Εάν όντως ισχύει, τότε γιατί εμάς ειδικά μας έπιασε ο πόνος; Μήπως σχετίζεται όλη η ιστορία με τις "διαρθρωτικές αλλαγές" που προωθεί το ΔΝΤ; Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε οσονούπω κάποια "επένδυση" από μεγάλη βιομηχανία μεταμοσχεύσεων; :hmm:

Εδώ όμως έχω να θέσω ορισμένα ηθικής φύσεως ερωτήματα.

Θεωρείται λοιπόν ηθικό το σώμα μου ν' ανήκει στο κράτος και να μου παίρνονται τα όργανα χωρίς να ρωτηθώ εγώ (φυσικά) ή οποιοσδήποτε δικός μου άνθρωπος, για να σωθούν ζωές. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, θα το θεωρούσατε το ίδιο φυσικό εάν, με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα και με την αιτιολογία ότι οι Έλληνες δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις αιμοδότες όσο θα χρειαζόταν, η κυβέρνηση όριζε ότι κάθε ένας από εμάς θα έπρεπε (εφόσον το επιτρέπει η υγεία του) να δίνει αίμα τρεις φορές το χρόνο; :hmm:

Για ποιο λόγο επιτρέπεται η ακούσια εξαγωγή οργάνων και η θανάτωση ενός ασθενή, ενώ δεν επιτρέπεται η ευθανασία, ακόμη και όταν ο ίδιος ο ασθενής το ζητά σφαδάζοντας απ' τους πόνους και οι συγγενείς επίσης συναινούν; Τη μια φορά λέμε ότι σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή ενώ την άλλη δεν μας πειράζει; :hmm:
Ναι ξέρω, είναι εγκεφαλικά νεκροί. Μέχρι τώρα το πίστευα λίγο ως πολύ, όμως από σήμερα και μετά θα διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες, λόγω της αδιάφανης διαδικασίας που θεσμοθετείται επί του θέματος. Και πάλι όμως, σε αμφότερες τις περιπτώσεις η επιστήμη κρίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε για τη σωτηρία του ασθενή, οπότε υπάρχει σίγουρα έδαφος για σύγκριση και παραλληλισμό των δύο καταστάσεων.

Περιμένω απαντήσεις από τους υποστηρικτές του μέτρου

Μπαγκς και Άγγελε, έχω να σας ρωτήσω κι εσάς κάτι ηθικής φύσεως: Για όλα αυτά που γράφετε, γνωρίζετε ότι οι ανάγκες των ισχυρών μπορούν όπως είπατε να καλυφθούν από εκατομμύρια εξαθλιωμένους σε τούτο τον πλανήτη, για τους οποίους δεν πρόκειται ποτέ κανείς να ψάξει. Τώρα λοιπόν, μήπως η ευαισθητοποίησή μας (μιλάω και για μένα) οφείλεται στο ότι έρχεται στη μούρη μας ένα πρόβλημα που τόσα χρόνια το ξέραμε, αλλά βολευόμασταν που αφορούσε κάποιους άλλους και ουδέποτε μιλήσαμε; Δεν είναι αυτό λίγο υποκριτικό κατά βάση, από τη δική μας πλευρά;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Μου προκαλούν αηδία οι απόψεις ορισμένων για τη δωρεά οργάνων. Τελικά ίσως η βρωμιά να μην είναι στην ηθική των γιατρών, αλλά στου κάθε "απλού" έλληνα, που βλέπει φαντάσματα παντού.

@Chaos: Ποιά λεφτά; Δεν προβλέπεται να παίρνουν λεφτά οι γιατροί για κάτι τέτοιο. Εκτός αν εννοείς ότι τα παίρνουν "κάτω από το τραπέζι", που αν είναι έτσι, όπως είπε και ο Insomniac: Η έλλειψη κάρτας δωρητή θα τους σταματούσε ρε παιδιά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ότι παρόμοιο καθεστώς δεν υπάρχει στις υπόλοιπες πλούσιες Δυτικές χώρες;
στην Ισπανια ισχυει,,νομιζω,,απο εκει το φερανε..


Μπαγκς και Άγγελε, έχω να σας ρωτήσω κι εσάς κάτι ηθικής φύσεως: Για όλα αυτά που γράφετε, γνωρίζετε ότι οι ανάγκες των ισχυρών μπορούν όπως είπατε να καλυφθούν από εκατομμύρια εξαθλιωμένους σε τούτο τον πλανήτη, για τους οποίους δεν πρόκειται ποτέ κανείς να ψάξει. Τώρα λοιπόν, μήπως η ευαισθητοποίησή μας (μιλάω και για μένα) οφείλεται στο ότι έρχεται στη μούρη μας ένα πρόβλημα που τόσα χρόνια το ξέραμε, αλλά βολευόμασταν που αφορούσε κάποιους άλλους και ουδέποτε μιλήσαμε; Δεν είναι αυτό λίγο υποκριτικό κατά βάση, από τη δική μας πλευρά;
δεν ξερω..εγω δεν δεχομαι..να παρουν τα οργανα μου χωρις να εχω δωσει εγκριση,,εγω ή οι συγγενεις μου..

Μισελ πες μου.. δεχεσαι την συναινεση σου χωρις να σε εχουν ρωτησει πια?

αυτη ειναι η λυση? αντι να πειθουμε τους ανθρωπους να μην τους ρωταμε καν?ετσι γινονται καλυτεροι ή απλα εχουμε περισσοτερα οργανα..?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Από τη στιγμή που μπορείς εύκολα να δηλώσεις να εξαιρεθείς, δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα, πραγματικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
Στην Τσεχία ισχύει σίγουρα,Γερμανία είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι το ίδιο.Γιατί να είμαστε τόσο σκεπτικοί για κάθε...βήμα προόδου που κάνουμε?:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Από τη στιγμή που μπορείς εύκολα να δηλώσεις να εξαιρεθείς, δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα, πραγματικά.
εμενα η κυρια διαφωνια μου,,ειναι στο θεμα του θανατου,,

στην ουσια οπως λεχθηκε παραπανω,μιλαμε οτι οι "προοδευτικες" κοινωνιες μειωνουν διαρκως την αξια της ανθρωπινης ζωης,,
προωθοντας την ευθανασια και το βγαλσιμο οργανων απο εγκεφαλικα νεκρους(?
)..ευθανασια ειναι,,βασικα,,απλα με δικαιολογια το "κοινο καλο"..να πεθανεις εσυ που δεν υπαρχει περιπτωση ναξυπνησεις,,για να ζησει ενας αλλος με περισσοτερες πιθανοτητες ισως,,ή με περισσοτερα λεφτα..

γιατι αμα εχεις πολλα λεφτα-δυναμη,,οχι μοονο δεν σου τραβανε την πριζα πριν γινεις αψυχο πτωμα,,αλλα κανουν τα παντα προκειμενου να σε ζωντανεψουν,,ακομα και κρυογενετικα,,για το μελλον.(οπως ο walt disney νομιζω και μπορει και αλλοι)

αμα ομως εισαι ενας απλος μεσος ή φτωχος ανθρωπακος,,μολις δουν νεκρο "εγκεφαλο",σου τραβανε πιο ευκολα τη πριζα και τελειωσε..

αλλα μην μας παραμυθιαζουν οτι γινεται μετά θανατον..να σταματησει το ψεμα,,να πουνε ωμα την αληθεια..οτι δεν αξιζει ολων η ζωη το ιδιο για να σωθει με μαχη μεχρι τελους..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
@Chaos: Ποιά λεφτά; Δεν προβλέπεται να παίρνουν λεφτά οι γιατροί για κάτι τέτοιο. Εκτός αν εννοείς ότι τα παίρνουν "κάτω από το τραπέζι", που αν είναι έτσι, όπως είπε και ο Insomniac: Η έλλειψη κάρτας δωρητή θα τους σταματούσε ρε παιδιά;
Φυσικά, κάτω απ' το τραπέζι εννοώ. Όσο για το εάν αλλάζει κάτι με το νέο καθεστώς, έχω ήδη απαντήσει:
Με το καθεστώς το οποίο προωθείται σήμερα, κανείς δεν θα χρειαστεί να ενημερώσει ή να ρωτήσει τους συγγενείς, οπότε ανοίγεται ο δρόμος της αυθαιρεσίας, όπως έγραψε ο Δελαστίκ. Τώρα ορκίσου στο γάτο σου (βαρύς όρκος σίγουρα :clapup:) ότι εμπιστεύεσαι πως όλοι οι γιατροί που θα βρεθούν στο δρόμο σου είναι άνθρωποι αδέκαστοι, άμεμποι, αδιάφθοροι κι ακέραιοι επιστήμονες, έτοιμοι να πεθάνουν από τον μισθό πείνας του νοσοκομείου απ' το να ξεπουληθούν σε κυκλώματα και συμφέροντα, παρά τις μέχρι τώρα περί του αντιθέτου αποδείξεις, και τότε εγώ θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου...:P:D
Ξέρεις καλά πως ζούμε σ' έναν κόσμο όπου τα οικονομικά συμφέροντα και κυρίως τα εταιρικά, προηγούνται έναντι κάθε άλλης ηθικής ή νομικής δέσμευσης. Τι νομίζεις ότι θα σταματήσει τους όποιους επίορκους κρατικούς υπαλλήλους και γιατρούς να το μετατρέψουν σ' ένα πολύ προσοδοφόρο γι' αυτούς μαύρο εμπόριο;

Προσωπικά, είχα ενημερώσει τους πλέον κοντινούς μου συγγενείς, ότι εάν βρισκόμουν ποτέ (χτύπα ξύλο :cold:) σε κατάσταση να μπορώ να γίνω δότης, να δώσουν τα όργανά μου, εφόσον βεβαιωθούν ότι έχει γίνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να με σώσουν. Δεν ήθελα όμως να δηλώσω εκ των προτέρων την θέλησή μου να γίνω δότης, επειδή ακριβώς φοβόμουν το ενδεχόμενο να με βάλουν, αντί σε εντατική σε κρεατομηχανή. Τώρα, έτσι πως έγινε το πράγμα, σκοπεύω να δηλώσω ότι ΔΕΝ επιθυμώ πλέον να είμαι δότης. Εκτός από τον φόβο των επίορκων και ξεπουλημένων, υπάρχει κι ένας ακόμη σημαντικός λόγος, ηθικής φύσεως. Το τομάρι μου ανήκει σε μένα αποκλειστικά και δεν εννοώ να εκχωρήσω την κυριότητά του σε κανέναν κερατά, ειδικά στο διεφθαρμένο και υποτελές Ελληνικό Κράτος. Άλλο πράγμα ο εθελοντισμός, άλλο ο καταναγκασμός, εάν με καταλαβαίνεις. Μόλις έχασαν έναν εθελοντή με καλή θέληση...:/:

Δεν είδα όμως ν' απάντησες στα ηθικά ζητήματα τα οποία έθεσα στο προηγούμενο ποστ μου, ιδιαίτερα στο πρώτο. Περιμένω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Κι εσύ δεν απάντησες σε αυτό που έγραψα: Αν ήταν τόσο ...μαφιόζοι, την κάρτα δωρητή θα περίμεναν; Ή νομίζεις ότι είναι δύσκολο να πάρουν όργανα χωρίς να φαίνεται στους συγγενείς;

Αν μονίμως υποθέτουμε το χειρότερο, ακόμη και χωρίς στοιχεία, δεν πρόκειται ποτέ το κράτος να σταματήσει να είναι διεφθαρμένο, διότι και όσοι δεν έχουν διαφθαρεί θα απογοητευτούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται. Με το να αντιμετωπίζουμε τους πάντες βάσει του χαμηλότερου κοινού παρονομαστή, τελικά τους ωθούμε εκεί. Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να προσαρμοστεί στις προσδοκίες των γύρω του, είναι γνωστός ψυχολογικός κανόνας αυτός. Προσωπικά, είναι συνειδητή στάση ζωής μου να υποθέτω πάντα το καλύτερο κι ας απογοητεύομαι μερικές φορές. So far, it has served me well, και έχω πολύ μεγαλύτερη πνευματική ηρεμία από τους πεσιμιστές που βλέπω γύρω μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Το τομάρι μου ανήκει σε μένα αποκλειστικά και δεν εννοώ να εκχωρήσω την κυριότητά του σε κανέναν κερατά, ειδικά στο διεφθαρμένο και υποτελές Ελληνικό Κράτος. Άλλο πράγμα ο εθελοντισμός, άλλο ο καταναγκασμός, εάν με καταλαβαίνεις. Μόλις έχασαν έναν εθελοντή με καλή θέληση...:/:
σωστοος..

, δεν πρόκειται ποτέ το κράτος να σταματήσει να είναι διεφθαρμένο, διότι και όσοι δεν έχουν διαφθαρεί θα απογοητευτούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.
δεν ειναι θεμα διεφθαρμενου κρατους,,αλλα εταιριων συμφεροντων και χρηματων,,που υπαρχουν πολυ ισχυροτερα και σε "ανεπτυγμενες" χωρες που τυπικα η κρατικη διαφθορα ειναι μικρη..


το τι εμποριο οργανων γινεται διεθνως απο τα πολιτισμενα δυτικα κρατη δεν λεγεται..οι καλυτεροι πελατες της βραζιλιας ινδιας κλπ χωρων..με πολλα παιδια πχ,,κανεις δεν θα αναζητησει αν χαθουν..

οπως και νανναι,,ειναι παρανομο βασικα αν το ψαξουν η εικαζομενη συναινεση " που πλασαρουν.. και μας πειραζουν τα προσωπικα δεδομενα στις ταυτοτητες κλπ μπουρδες..

δεχεσαι Μισελ την εικαζομενη συναινεση?(φαντασου που αλλου θα μπορουσε να μπει,,με εναν νομο..)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Ναι, δέχομαι την εικαζόμενη συναίνεση Άγγελε. Άλλωστε υποστήριζα χρόνια τώρα ότι πρέπει να γίνει. Είναι ευθύνη του καθενός να ενημερωθεί για τα defaults και αν δεν συμφωνεί να τα αλλάξει. Και δεν βλέπω πού είναι το παράλογο να εικάζεται ότι ο καθένας θέλει να γίνει δωρητής οργάνων. Σε μια ιδανική κοινωνία, γιατί να μην θες; Προφανώς δεν γίνεται η διαμόρφωση του default να λαμβάνει υπόψιν του παράγοντες όπως φήμες περί εμπορίας οργάνων κτλ.

Όσον αφορά τα περι εμπορίας οργάνων, το έγραψα και παραπάνω αλλά κανείς δεν απαντά: Αν ήταν τόσο μαφιόζοι οι γιατροί, στην έλλειψη κάρτας δωρητή θα κολλήσουν;;

Τέλος, ακόμα και δίκιο να έχετε για τη διαφθορά και την εμπορία οργάνων από επιλεκτικά ανήθικους γιατρούς που σέβονται μεν την κάρτα δωρητή αλλά δεν δίνουν τα όργανα εκεί που πρέπει (!), το να υπερπολλαπλασιαστεί ο αριθμός των δωρητών θα περιορίσει *και* τέτοια φαινόμενα, αφού όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Όταν η προσφορά είναι μεγάλη, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης μαύρης αγοράς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IL PENSIERO

Δραστήριο μέλος

Η IL PENSIERO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
Κι εσύ δεν απάντησες σε αυτό που έγραψα: Αν ήταν τόσο ...μαφιόζοι, την κάρτα δωρητή θα περίμεναν; Ή νομίζεις ότι είναι δύσκολο να πάρουν όργανα χωρίς να φαίνεται στους συγγενείς;

Αν μονίμως υποθέτουμε το χειρότερο, ακόμη και χωρίς στοιχεία, δεν πρόκειται ποτέ το κράτος να σταματήσει να είναι διεφθαρμένο, διότι και όσοι δεν έχουν διαφθαρεί θα απογοητευτούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται. Με το να αντιμετωπίζουμε τους πάντες βάσει του χαμηλότερου κοινού παρονομαστή, τελικά τους ωθούμε εκεί. Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να προσαρμοστεί στις προσδοκίες των γύρω του, είναι γνωστός ψυχολογικός κανόνας αυτός. Προσωπικά, είναι συνειδητή στάση ζωής μου να υποθέτω πάντα το καλύτερο κι ας απογοητεύομαι μερικές φορές. So far, it has served me well, και έχω πολύ μεγαλύτερη πνευματική ηρεμία από τους πεσιμιστές που βλέπω γύρω μου.

Ρώτησες και πιο πάνω, συνήθως παίρνουν όργανα ανθρώπων από εντατική, εκεί φαίνεται πως πηγαίνει, προηγουμένως έχει γίνει η επικοινωνία με την άλλη πλευρά ότι μάλλον βρήκαμε κάτι, έχει συμφωνηθεί το ποσό και αφήνουν το άτομο στην εντατική σε καταστολή 1 με 2 μήνες, οι συγγενείς στο διάστημα αυτό έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν και να κουράζονται. Κάποια στιγμή τους ρωτούν (αν μάθουν πως είναι δωρητές, αν ισχύει η δωρεά και αν συμφωνούν κλπ.) αν δεν είναι δωρητές τους ρωτούν, αν σκοπεύουν να κάνουν ένα καλό, αν θα ήθελαν τα μάτια του αγαπημένου τους προσώπου να δωθούν ώστε να μην χαθούν κλπ., πατώντας κυρίως στο συναίσθημα, στην συνέχεια τραβάνε την πρίζα. Δεν τα βγάζω επουδενί από το μυαλό μου, είναι καθημερινό φαινόμενο, τουλάχιστον στις εντατικές. Στην οικογένεια δυστυχώς, έχω άτομα μέσα σε νοσοκομεία και αυτά που μαθαίνω με έχουν κάνει να τους σιχαθώ. Ήμουν και πριν τα μάθω επιφυλακτική αλλά τώρα τι να σου πω.....θα τους κρεμούσα όλους στην Ομόνοια. Δεν φαντάζεσαι τι γίνεται στον βωμό τους κέρδους. Χαίρομαι όμως που σκέφτεσαι θετικά, γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει, ίσως και να αλλάξουμε κάτι έτσι......;)

Σημ: το να το δεις μπροστά σου να γίνεται, όπως είμαι σίγουρη ότι θα ήθελες και δικαιολογημένα, είναι άλλωστε και ο πιο εύκολος τρόπος για να πειστεί κάποιος, αλλά είναι λίγο δύσκολο εκτός και αν ανήκεις στην ομάδα, αν είσαι μέσα στα κόλπα. Θα μου πεις γιατί σιωπούν οι υπόλοιποι; Γιατί τι τους παίρνει να κάνουν;;; Άλλωστε δεν αποδεικνύεται απολύτως τίποτα. Τον μπελά τους θα βρούν και τίποτα περισσότερο. Τέλος φίλος μου γυναικολόγος ξέρεις πόσες μήτρες αφαίρεσε για να πηγαίνει κόσμο στο μαιευτήριο που συνεργάζεται χωρίς να χρειάζονται αφαίρεση, μόνο για λίγα ινομυώματα που στο τέλος θα γίνονταν, ίσως ποιός ξέρει, καρκίνος κατά τα λεγόμενά του και στην συνέχεια να μας τα ομολογεί χαριτολογώντας;; Πως θα ανέβαζε το budget του στο τάδε ιδιωτικό;; Αφού στο κλείσιμο της χρονιάς έχουν ποσοστά επι των κερδών του μαιευτηρίου;;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Ρώτησες και πιο πάνω, συνήθως παίρνουν όργανα ανθρώπων από εντατική, εκεί φαίνεται πως πηγαίνει, προηγουμένως έχει γίνει η επικοινωνία με την άλλη πλευρά ότι μάλλον βρήκαμε κάτι, έχει συμφωνηθεί το ποσό και αφήνουν το άτομο στην εντατική σε καταστολή 1 με 2 μήνες, οι συγγενείς στο διάστημα αυτό έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν και να κουράζονται. Κάποια στιγμή τους ρωτούν (αν μάθουν πως είναι δωρητές, αν ισχύει η δωρεά και αν συμφωνούν κλπ.) αν δεν είναι δωρητές τους ρωτούν, αν σκοπεύουν να κάνουν ένα καλό, αν θα ήθελαν τα μάτια του αγαπημένου τους προσώπου να δωθούν ώστε να μην χαθούν κλπ., πατώντας κυρίως στο συναίσθημα, στην συνέχεια τραβάνε την πρίζα. Δεν τα βγάζω επουδενί από το μυαλό μου, είναι καθημερινό φαινόμενο, τουλάχιστον στις εντατικές.

1) Το παραπανω πως σχετιζεται με την αρχικη δικη μου ερωτηση, την οποια εχει επαναλαβει και αλλες 2-3 φορες η Λια; Αν ειμαι τοσο ανηθικος ωστε να κανω αυτο που περιγραφεις, το να εχει εξαρχης συναινεση για δωρητης οργανων, τι με απασχολει; Αφου ουτως ή αλλως εγω μπορω να κανω την δουλεια μου. Ισα ισα, εμενα δεν με συμφερει οικονομικα να γινουν ολοι δωρητες, μετα δεν θα μπορω να πουλαω τα οργανα σε τοσο υψηλη τιμη, αφου θα υπαρχει πληθωρα! :hmm:

2) Δεν καταλαβαινω τι ακριβως περιγραφεις. Μπαινω εγω στην εντατικη. Μετα ενω μπορουν να με γιατρεψουν με κρατανε σε καταστολη ή ουτως ή αλλως δεν μπορουν και απλα για να βαρεθουν οι συγγενεις με εχουν σε καταστολη;

Θα ηθελα να τονισω βεβαια, οτι αυτο που περιγραφεις, προυποθετει συνεννοηση ολοκληρου του team των χειρουργων, αναισθησιολογων, νοσοκομων, κτλ. Απλετους χωρους για "φυλαξη" των ασθενων (γιατι αμα ειναι καθημερινο φαινομενο, και τον κρατανε τον καθενα για 1-2 μηνες μεσα, θελει χωρο). Και την (μικρη) λεπτομερεια οτι οταν συναινει ο συγγενης για την δωρεα οργανων, πηγαινει μετα στον ΕΟΜ η συναινεση, ο ΕΟΜ στελνει μια αλλη ομαδα χειρουργων (οχι την ιδια που σε εγχειριζε) και παιρνει τα οργανα αναλογα με την λιστα αναμονης, κτλ. Δεν λεει ο μπαμπας μου "οκ μωρε, ας τα παρουν", κα μετα δεν ρωταει κανεις για το που πηγαν τα οργανα, αρκει να μην ειναι πανω μου.

Btw. Χτυπα ξυλο, χρειαζεται ενας απο σας (τους αντιθετους με την διαδικασια) μεταμοσχευση οργανων. Τι κανετε; Αυτοκτονειτε; Γιατι οπως φαινεται η καρτα δωρεα οργανων νοημα δεν εχει. Τα παιρνουν μονο οι πλουσιοι. Οι δωρητες στην Ελλαδα ειναι ελαχιστοι, οποτε οι πιθανοτητες σας ειναι μηδαμινες. Αρα; Φτου φτου να μην μας τυχει απλα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Ποιά είναι η άποψη σας για το θέμα;

Πολύ ευχαρίστως να την καταθέσω, αλλά θα ήθελα επίσης πολύ να δω, πόσο αντέχουν μερικοί πραγματικά την διαφορετική άποψη!
Και αυτό το λέω επειδή έχω την (αμυδρά) υποψία ότι το προπέτασμα της ....πολυφωνίας δεν είναι άλλο παρά η διαδικασία για να επιβάλλουμε την δική μας άποψη στο τέλος! :sly:

Ακολουθεί η άποψη μου, απογυμνωμένη από φρου φρου & αρώματα :P

Κάποιοι θέλουν να ζήσουν...αιώνια, κάποιοι άλλοι να μετατρέψουν το ανθρώπινο σώμα σε....ανταλλακτικά και στη μέση οι γιατροί χαράς ευαγγέλια, που βλέπουν πως η (επαγγελματική) επιλογή τους τελικά δικαιώνεται, αφού ότι δεν επισκευάζεται το αλλάζεις με κάποιου άλλου, έτσι κι αλλιώς παιδιά ενός θεού - του ίδιου θεού είμαστε όλοι, και ο κουστουμάτος Ασκληπιάδης έθαψε τον ρασοφόρο Ταυραμπά (πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο) αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εκπροσώπου του, επί της γης!

Δεν θα μπω στην διαδικασία με τις....λεπτομέρειες μιας ιδανικής κοινωνίας! Όχι, δεν είμαι ικανός και δεν έχω και καμία διάθεση στην τελική να παριστάνω τον τύπο που κατέχει τον τρόπο να λύνει ηθικά προβλήματα, όπως ορισμένοι αορίστως χαρισματικοί που νομίζουν ότι τα πάντα σε τούτη την ζωή (και τον θάνατο) είναι.....κουμπούτερ και "προοδευτική" σκέψη!

Άει στα κλουβιά σας ρε κερδομάνιακ, που τολμάτε να ζητάτε από (φτωχούς) ανθρώπους να γίνουν "δωρητές οργάνων", ευελπιστώντας μάλιστα σε .....στοκ ανταλλακτικών ως "επιχείρημα" κατά της κερδοσκοπίας. Κάτι τέτοιες μ@λ@κί@ς έλεγε και ο γιωργάκις για την νομιμοποίηση του χασίς όταν ακόμη ήταν ο υιός του μπαμπά του, και τώρα κόβει το δώρο από τους συνταξιούχους, εφαρμόζοντας οικονομική πολιτική υψηλού επιπέδου!


Και το θράσος έχει τα όρια του!​

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Κι εσύ δεν απάντησες σε αυτό που έγραψα: Αν ήταν τόσο ...μαφιόζοι, την κάρτα δωρητή θα περίμεναν; Ή νομίζεις ότι είναι δύσκολο να πάρουν όργανα χωρίς να φαίνεται στους συγγενείς;
Απάντησα και μάλιστα επαρκώς, απάντησε ο Δελαστίκ, απάντησε όλος ο κόσμος, άσχετα εάν εσύ δεν είσαι διατεθημένη να το δεις. Φυσικά και υπό το σημερινό καθεστώς είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος βρωμιά, με την έννοια πως ό,τι κάνει θα περάσει από τον έλεγχο κι άλλων ανθρώπων, συγγενών κλπ. Από εδώ και πέρα τίποτε δεν θα εμποδίζει τους επίορκους, κανείς δεν θα τους ελέγχει, δεν θα δίνουν σε κανέναν λογαρισμό. Δεν το κατανοείς αυτό; Δυστυχώς δεν ξέρω να ζωγραφίζω...:loltooth:

Αν μονίμως υποθέτουμε το χειρότερο, ακόμη και χωρίς στοιχεία, δεν πρόκειται ποτέ το κράτος να σταματήσει να είναι διεφθαρμένο, διότι και όσοι δεν έχουν διαφθαρεί θα απογοητευτούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται. Με το να αντιμετωπίζουμε τους πάντες βάσει του χαμηλότερου κοινού παρονομαστή, τελικά τους ωθούμε εκεί. Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να προσαρμοστεί στις προσδοκίες των γύρω του, είναι γνωστός ψυχολογικός κανόνας αυτός. Προσωπικά, είναι συνειδητή στάση ζωής μου να υποθέτω πάντα το καλύτερο κι ας απογοητεύομαι μερικές φορές. So far, it has served me well, και έχω πολύ μεγαλύτερη πνευματική ηρεμία από τους πεσιμιστές που βλέπω γύρω μου.
Δεν υποθέτουμε το χειρότερο, είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ γι' αυτό κι έχουμε στέρεες αποδείξεις για να στηρίξουμε την άποψή μας. Εσύ δεν μας είπες πού ακριβώς στηρίζεις την αισιοδοξία σου, η οποία δεν στηρίζεται από τα γεγονότα. Δεν είμαστε πεσιμιστές, αντιθέτως άκρως πραγματιστές. Ο δικός σου ιδεαλισμός θυμίζει το ρητό: "Ο ελπίζων χαίροντας, αποθνήσκει χέζοντας".:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Και δεν βλέπω πού είναι το παράλογο να εικάζεται ότι ο καθένας θέλει να γίνει δωρητής οργάνων. Σε μια ιδανική κοινωνία, γιατί να μην θες;
δεν ζουμε σε ιδανικη κοινωνια ομως.(που και να ζουσαμε,,τα οργανα ανηκουν και γεννετικα ακομα στο καθε ατομο και ειναι μοναδικα..
ειναι το dna μας.
..δηλαδη προσωπικη απορρητη πληροφορια..δεχεσαι πχ να παιρνουν οτι θελουν χωρις να ρωτησουν απο το σπιτι σου οταν πεθανεις?.θα δεχοσουν να παρουν απο το σωμα σου?

Δεν είμαστε πεσιμιστές, αντιθέτως άκρως πραγματιστές. Ο δικός σου ιδεαλισμός θυμίζει το ρητό: "Ο ελπίζων χαίροντας, αποθνήσκει χέζοντας".
εγραψες...:P
(καλα πεθαινει απο διαρροια εννοεις?:confused:)


συνονοματε Αγγελε ωραια τα ειπες..:P



παντως η ουσια νομιζω ειναι,οτι η μεταμοσχευση οργανων απο ανθρωπο σε ανθρωπο δεν ειναι η λυση ετσι και αλλιως..

ειναι σαν να προσπαθουμε να συντηρησουμε αυτοκινητα μονο απο αλλα μεταχειρησμενα αυτοκινητα.και χειροτερα,,γιατι τα αυτοκινητα δεν εχουν μοναδικες συμβατοτητες οπως τα οργανα..

οποτε οπως και να κανουμε τη δωρεα οργανων παντα θα υπαρχουν προβληματα και μαυρα σημεια..-οπως πχ και με τις παρενθετες μητερες,μεχρι να δημιουργηθει πχ μια τεχνητη μητρα.-..

η καλυτερη λυση ειναι η μελλοντικη επισκευη των ιδιων των οργανων..με νανοτεχνολογια ή αλλιως,,και αν δεν γινεται αλλιως τοτε να φτιαχνουμε προσωπικα οργανα,,απο κυτταρα..


οσο καλο και συμβατο οργανο και να παρει ο οποιοςδηποτε,,καλα οπως πριν δεν ειναι..εχει ενα ξενο σωμα μεσα του..και παντα θα παιρνει ανοσοκατασταλτικα αν δεν το απορριψει.......απλα ζει..αλλα δεν ειναι η πραγματικη θεραπεια..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Απάντησα και μάλιστα επαρκώς, απάντησε ο Δελαστίκ, απάντησε όλος ο κόσμος, άσχετα εάν εσύ δεν είσαι διατεθημένη να το δεις. Φυσικά και υπό το σημερινό καθεστώς είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος βρωμιά, με την έννοια πως ό,τι κάνει θα περάσει από τον έλεγχο κι άλλων ανθρώπων, συγγενών κλπ. Από εδώ και πέρα τίποτε δεν θα εμποδίζει τους επίορκους, κανείς δεν θα τους ελέγχει, δεν θα δίνουν σε κανέναν λογαρισμό. Δεν το κατανοείς αυτό; Δυστυχώς δεν ξέρω να ζωγραφίζω...:loltooth:

Τωρα καταλαβα τι εννοεις εγω παντως. Δλδ πιστευεις οτι αν ολοι ειναι εκ των προτερων δοτες, οι συγγενεις σου δεν θα φροντιζουν ωστε να μην σε "ξαφρισουν" χωρις να κανουν οι γιατροι ο,τι μπορουν πιο μπροστα;

Κατα δευτερον, εμπιστευεσαι πιο πολυ τη θεια σου απο τον ΕΟΜ για τον ελεγχο της δωρεας οργανων; Μου φαινεται καπως παραλογο οταν στην πλειοψηφια του πληθυσμου οταν παει ενας γιατρος να τους εξηγησει τι εγινε σχεδον κανεις δεν θα καταλαβει τι του λεει λογω ελλειψης γνωσεων.

Και πως ακριβως ο συγγενης θα "ελεγξει" την διαδικασια;
"Γιατρε, κανατε ο,τι μπορουσατε;"
"Φυσικα. Δωσαμε το 110% του εαυτου μας"
"Δεν μπορουσε να γινει τπτ αλλο;"
"Δυστυχως οχι"

Μετα;; Τι, θα τον παμε για νεκροψια; Θα τον εξετασουμε οι ιδιοι;

Δεν υποθέτουμε το χειρότερο, είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ γι' αυτό κι έχουμε στέρεες αποδείξεις για να στηρίξουμε την άποψή μας. Εσύ δεν μας είπες πού ακριβώς στηρίζεις την αισιοδοξία σου, η οποία δεν στηρίζεται από τα γεγονότα. Δεν είμαστε πεσιμιστές, αντιθέτως άκρως πραγματιστές. Ο δικός σου ιδεαλισμός θυμίζει το ρητό: "Ο ελπίζων χαίροντας, αποθνήσκει χέζοντας".:clapup:

Δεν θελω να μιλαω για αλλους, αλλα επειδη συμμεριζομαι την νοοτροπια ζωης της, θα πω το εξης. Αν ολοι ηταν σαν αυτην, η κοινωνια θα ηταν καλυτερη, και ο κοσμος πιο χαρουμενος. Αλλα ολοι παλι ειχαν την "πραγματιστικη" σταση στο συγκεκριμενο ζητημα, η κοινωνια θα ηταν...αυτο που ειναι. Φοβισμενη προς οτιδηποτε διαφορετικο, χωρις διαθεση για κατι καλυτερο, μηπως και τελικα βγει χειροτερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Φοβισμενη προς οτιδηποτε διαφορετικο, χωρις διαθεση για κατι καλυτερο, μηπως και τελικα βγει χειροτερο.
μαλλον η αποψη υπερ της "δωρεας" οργανων απο ζωντα ανθρωπο υποχρεωτικα,,οπως και της ευθανασιας και της εκτρωσης ..πχ..

δειχνουν καποιον κυνισμο,,και χαμηλη αξια στην ζωη,,ως πολλα ανταλλακτικα μαζι..


οποιος τιμαει τη ζωη..πραγματικα,,δεν δεχεται ως νεκρο εναν ανθρωπο ή αλλο ον,,που κυλαει αιμα στις φλεβες του,,μονο και μονο επειδη ενας γιατρος διεγνωσε,,οτι ο εγκεφαλος του -που αναθεμα και αν τον ξρεαμε σε βαθος- ειναι νεκρος και προβλεποντας οτι ποτέ δεν θα ξαναζωντανεψει..

αλλα αν αγαπας τη ζωη παλευεις μεχρι τελους..


συγνωμη παιδια,,αλλα δεν βρισκω καθολου ρομαντικο να τραβας τα καλωδια απο εναν ανθρωπο ή να τον τεμαχιζεις ως ανταλλακτικο ζωντανο,...λογω μιας διαγνωσης ενος ασφαλτου γιατρου..



οποτε σε μια ιδανικη κοινωνια τα καλωδια δεν θα τραβιουνταν ποτέ..μεχρι να μεινει ενα αψυχο κουφαρι στο κρεβατι,,για καθε ασθενη,,ειτε πλουσιο ειτε ενα ζητιανο στο δρομο.. και ετσι δεν θα ειχαμε οργανα να δωσουμε,,παρα μονο λιγα..

για πειτε μου ειλικρινα... στην ιδιαανιατη ασθενεια,,εχουμε αν εργατη ,,και τον Ανδρεα παπανδρεου πχ,,για να μιλησουμε συγκεκριμενα..εναν γερο πολυ ηγετη..

σε ποιον θα τραβηξουν ευκολοτερα τα καλωδια οι γιατροι?και σε ποιον θα παλεψουν μεχρι τελους.?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
συγνωμη παιδια,,αλλα δεν βρισκω καθολου ρομαντικο να τραβας τα καλωδια απο εναν ανθρωπο ή να τον τεμαχιζεις ως ανταλλακτικο ζωντανο,...
Ε ναι, αντιθέτως είναι πολύ ρομαντικό να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή ο κάθε άσχετος νομίζει ότι ξέρει ιατρική και έβγαλε μόνος του το επιστημονικό συμπέρασμα ότι η μεταμόσχευση σκοτώνει κόσμο (!).

λογω μιας διαγνωσης ενος ασφαλτου γιατρου..
"Ενός άσφαλτου γιατρού";; Seriously? Εκατό φορές έχουμε πει ότι πρέπει να εξετάσουν το πτώμα ΤΡΕΙΣ (3) ανεξάρτητοι γιατροί του ΕΟΜ για να διαπιστωθεί ο θάνατος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Ε ναι, αντιθέτως είναι πολύ ρομαντικό να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή ο κάθε άσχετος νομίζει ότι ξέρει ιατρική και έβγαλε μόνος του το επιστημονικό συμπέρασμα ότι η μεταμόσχευση σκοτώνει κόσμο (!).

πολυ ωριμη απαντηση..καμια απαντηση σε οσα ρωτησα παραπανω?

μην σκεφτομαστε απλοικα,,
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top