Manosphere - Ανδρόσφαιρα και σχετικές αντιλήψεις

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,902 μηνύματα.
Ωραία αυτά που λέτε αλλά η συζήτηση έχει κάπως ξεφύγει.
Ας μιλήσουμε πρακτικά. Φλερτάρουν οι γυναίκες; Ποιες, ποιους με ποιο τρόπο;
Στην εποχή μου περιμένανε τον άνδρα κυνηγό που θα τις εντυπωσιάσει.
Οι πιο ξεπεταγμένες κουνούσαν λίγο την ουρίτσα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία περίμεναν, περίμεναν.
Μια τέτοια συμπεριφορά όμως από μόνη της δημιουργεί κυριαρχικές σχέσεις.
"Άνδρας ο κυνηγός", το δέχεστε αυτό; Το θεωρείτε νορμάλ, το επιζητείτε;
Πιστεύω πως είναι ένα στερεότυπο που στην ελληνική κοινωνία τουλάχιστον δεν έχει ξεπεραστεί.

Οι εποχές αλλάζουν, για τους ανθρώπους δεν ξέρω. Ας το εξειδικεύσουμε. Φλερτάρουν οι φεμινίστριες γυναίκες; Ποιες, ποιους με ποιο τρόπο;
Στα μέσα της δεκαετίας του 80, παιζόταν μια σειρά: "The Secret Diary of Adrian Mole".
Το κορίτσι του Adrian - φυσιογνωμία simp θα τον λέγαμε - ήταν η Πανδώρα, μία real φεμινίστρια.
Αυτή λοιπόν ερωτεύθηκε παράφορα τον Άντριαν όταν τον είδε μια μέρα να σιδερώνει τα σώβρακα! :P
Μόνο είπε, ένα ανώτερο αγόρι θα το έκανε αυτό. :pfff::vroum:

30 - 35 χρόνια μετά δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα. Οι γυναίκες θέλουν τους άνδρες των πολλών παράλληλων ρόλων κάτι που ζει μέσα στο μυαλό τους συνέχεια αλλά στην πράξη όταν το κάνουν οι ίδιες τις κουράζει και τις μελαγχολεί. Οι άνδρες δεν μπορούν να ανταποκριθούν καθόλου σε αυτό. Είναι καλοί σε ένα-δύο πράγματα τη φορά. Πίτσα-μπύρα-μπάλα. Πολλά μαζί δεν γίνεται.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Μια χαρά φλερτάρουν και σου δειχνουν οταν τις ενδιαφέρεις ερωτικά. Προχθες μ λεει ενας φίλος "θα πάρω καποια τηλ και αν δεν το σηκώσει.... θα στειλω ένα μήνυμα."

Του λεω πάρε ενα τηλέφωνο κ αν δεν το σηκώσει μη στειλεις τιποτα. Αν θες κανε αλλη μια προσπαθεια 2 μέρες μετά και αν δεν δεις διάθεση , προσπερνάς.

Εμενα μ εστειλε η αλλη αιτημα φιλιας μονη της στο φβ κ μ ειπε σε ειχα προσέξει παλαιοτερα κ τωρα σε βρηκα. Ταυτοχρονα οπως μ λεει τις στελνουν κ αλλοι αλλα τους εχει στο διαβαστηκε.... οποτε ; :)

γιατι να μεινεις στα λιγοτερα.... πχ μειωμενο ενδιαφέρον απο κάποια - τη παρακαλάς εσυ - ενω μπορεις να εχεις τα περισσοτερα δηλαδη ξεκάθαρο ενδιαφέρον και ωραιες κουβέντες.

17 χρονων να βλεπω κάποια κ να κολλαω δεν ειμαι οποτε εχω μεγάλη ευελιξια κ επιλογες. !!!!

Ο αλλος τις προαλλες βγηκε με κάποια που έλεγε στη παρέα χωρις κανενα δισταγμο οτι τον εχει για ελευθερη σχέση και σιγα μη συζησουν κιολας. Ξενερωνε αυτος... ενω ηταν μια χαρά.

Καλα να πάθει αφου κάθεται και τον περιπαίζει η αλλη αντι να βρει καμια να του προσφέρει περισσοτερα. Ειναι αξιος της μοιρας του.

Λογικα
τον φτιάχνει πολυ στο σεξ αυτη. Οποτε εχει γινει δέσμιος. Λογικο εφοσον δεν έχει επιλογές στο σέξ !!!

Αυτα που συζηταμε κ εδω δηλαδη. Αν θες να επιλέξεις σωστα εναν ανθρωπο χωρις να στεκεσαι στο σέξ πρέπει να έχεις επιλογές στο σέξ ! Γενικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Και το ευκαιριακο σέξ έχει συναίσθημα , απλα ειναι διαφορετικό απο εκεινο του σταθερού μέσα σε μια σχέση. Επιλέγεις μια χρονικη περιοδο να μη μεινεις τελειως μπουκάλα λοιπον χωρις καμία επαφή ακομη κ αν δεν έχεις κάποια σχέση με συναισθηματα αγαπης κτλπ που ετσι κ αλλιως τέτοιες σχέσεις δεν έρχονται κ κάθε μέρα.

Κάνεις απλά έναν συμβιβασμο ,,, δεν ζεις δηλαδη το τέλειο... αλλα ζεις το καλό απο το να μη ζησεις τιποτα.

Δικη μου θέση. Οποιος θέλει την ακολουθει.

Εχθρος του καλου το καλυτερο. Πολύ απλά κ ξεκάθαρα. Μην ειμαστε των άκρων.

Ναι, μόνο που δεν αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι άνετα να προχωρήσουν αν δεν τους βγάζει μια άνεση και οικειότητα ο άλλος, ούτε συναντάς όλη την ώρα καινούργια άτομα για να πεις πως έχεις τις δεκάδες επιλογές (ειδικά σε πιο επαρχιακές πόλεις). Δεν είναι συμβιβασμός, είναι ότι είσαι στην τσίτα και δεν το ευχαριστιέσαι καν. Είναι θέμα χαρακτήρα, άλλοι/ες αρκεί να νιώθουν σεξουαλικη ορμή κι όλα τ άλλα λύνονται.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Ναι, μόνο που δεν αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι άνετα να προχωρήσουν αν δεν τους βγάζει μια άνεση και οικειότητα ο άλλος, ούτε συναντάς όλη την ώρα καινούργια άτομα για να πεις πως έχεις τις δεκάδες επιλογές (ειδικά σε πιο επαρχιακές πόλεις).

Nαι βρε δίκιο έχεις ! Για αυτο αρκετοί φευγουν απο επαρχία ειτε για μονιμα ειτε ανα τακτα χρονικά διαστήματα.
Δεν είναι συμβιβασμός, είναι ότι είσαι στην τσίτα και δεν το ευχαριστιέσαι καν. Είναι θέμα χαρακτήρα, άλλοι/ες αρκεί να νιώθουν σεξουαλικη ορμή κι όλα τ άλλα λύνονται.

Όχι ασφαλως και δεν εννοώ οτι απλα κ μονο επειδη νιωθεις σεξουαλικές ορμές θα πάς με τον/την οποιονδηποτε που δε νιωθεις άνετα και ωραία. Αυτο ειναι αυτονοητο.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Όταν τυποποιείς το φλερτ αντιγραφοντας μεθόδους τρίτων και δεν αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη, χάνεται όλη η μαγεία.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
Τα πήρε η μπάλα όλα πάλι, κομπλεξικός και μισογύνης είναι ο κομπλεξικός κι ο μισογύνης, δεν είναι ο αγάμητος.
Γενικά ούτε στο 2000 είμαστε, ούτε γύρω στα 15-18, καλό είναι να σπάσουμε λίγο τις συνδέσεις
φεμινίστρια <-> αγάμητη, μισογύνης <-> αγάμητος.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν κατάλαβες ούτε μια πρόταση που έγραψα. Θεώρησες - έστω και ημισυνειδητά και στο μέτρο που η θεώρηση δεν αποτελεί καθαρά αντιδραστική ενέργεια - τις incel κοινότητες ως εγκληματικές, τουτέστιν ως έχοντες το εγκληματικό στοιχείο ως κάτι που τις αντιπροσωπεύει και που σ' ένα βαθμό το καλλιεργούν. Αυτή η αντιδραστική σου άποψη προέρχεται από έναν παλαιωμένο ιδεολογικό φανατισμό, που σου καθιστά αδύνατο να δεις και να μιλήσεις για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, με την ελάχιστη νηφαλιότητα.
Κοίτα τώρα, για να μην το κουράζουμε και πολύ και σπαταλάμε ο ένας τον χρόνο του άλλου, όσοι έχουν υιοθετήσει την blackpill θεώρηση των πραγμάτων ή είναι incels, έχουν μία διεστραμμένη άποψη για τον κόσμο. Προσωπικά δεν προτίθεμαι ούτε να μπω σε συζήτηση με επιχειρήματα με κάποιον που πιστεύει τέτοια πράγματα, ούτε καν για να διαφωνήσω. Εσύ έχεις πει ότι δεν σε εκφράζει η black pill θεώρηση των πραγμάτων, κρατάω αυτό τουλάχιστον.

Όσο για τις δικές σου (παρ)ερμηνείες των λεγομένων μου, ας το πω ακόμη μία φορά: παρέθεσα στοιχεία ερευνών και επιστημονικά άρθρα, αυτό που είπα εγώ (σαν ilias90) είναι ότι τους θεωρώ (δυνάμει) επικίνδυνους. Και πάμε στο παρακάτω, αυτό που έχω και γνώσεις για να μιλήσω...
Πολύ απλά σε δευτερόλεπτα είπες "ανισόρροπα παιδάκια με παραισθήσεις μπείτε στα γκουλ... εχμ στα ψυχιατρεία".
... ακόμα μια παρερμηνεία. Είπα κάποιες βασικές αλήθειες, ότι στοιχεία όπως η απέχθεια για τον εαυτό, οι αυτοκτονικοί ιδεασμοί, η διεστραμμένη αντίληψη για τον κόσμο οδηγούν σε (ή καταδεικνύουν) ψυχικές παθήσεις. Οπότε το καλύτερο γι' αυτά τα άτομα είναι να απομακρυνθούν από αυτούς τους ιστότοπους και την αλληλεπίδραση με όμοια σκεπτόμενους και να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη. Για το δικό τους καλό, πάνω από όλα.
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 9,500 μηνύματα.
Νομίζω εννοεί ότι καλό είναι να φτιάχνεις εμπειρίες παρά να φοβάσαι να βιώσεις πράγματα.

Εγώ δε συμπερανα αυτό από τα λεγόμενα του, αλλα αν είναι ετσι δεκτό.

Δεν ζείς ερωτικά - δεν έχεις σεξουαλική - ερωτική ζωή με οτι αυτο μπορει να συνεπάγεται για τη ψυχολογία κάποιου ή κάποιας.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Δε μιλάμε π.χ για τροφή που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς, μιλάμε για σεξ.
Μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό. Δε λέω για πάντα, αν και υπάρχει μερίδα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρεται καθόλου ή παρουσιαζει πολύ μειωμένο ενδιαφέρον γι'αυτόν τον τομέα της ζωής (βλ. asexual).

Για να μη μακρηγορω αυτό που θέλω να πω είναι οτι μπορείς να ζήσεις κανονικότατα χωρίς να προβαίνεις καθημερινά, εβδομαδιαίως ή μηνιαίως σε ερωτικές δραστηριοτήτες.
Μπορείς να έχεις τη δουλεια σου, τους φίλους σου, τις ασχολίες σου και γενικά να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν ως άνθρωπο και σε ψυχαγωγούν, οχι απλώς διασκεδάζουν μιλάω για βαθειά ψυχαγωγεια.

Το παν είναι ο άνθρωπος να τα εχεις καλά με τον ίδιο του τον εαυτό και να μη νιώθει υπαρξιακό κενό.
Τ'αλλα έπονται.
Απο εκει κ πέρα η δήλωση "Εγω θα κανω σέξ μόνο οταν θα βρω αυτο που ψάχνω 100% " αφενος αυτο αρχικα δεν το ξέρεις.... καθως δεν ειναι λιγα τα ζευγαρια που αρχικα λατρευαν o ενας τον αλλον και μετά δεν θέλουν ουτε να βλέπονται οταν γνωρίστηκαν καλύτερα και αφετέρου δεν ειναι και λίγα τα άτομα που θέλουν το χρόνο τους για να δεθούν με έναν άνθρωπο μέσα απο τη καθημερινη σεξουαλική και όχι μονο συμβιωση και σχέση.

Ως εκ τουτου μπορει κάτι να ξεκινησει ας πουμε πιο επιφυλακτικα οπως θα σου φαινεται κ μετά απο μερικους μηνες να βλέπεις αστεράκια.
Αν εγω και ο καθένας μας κατεβάσει τα "standards" του, για να είναι με κάποιον που παρεκκλίνει απο αυτά ουσιαστικά δεν καταπιέζεται;
Αυτό δεν έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία του καθενός μας;
Δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι ουσιαστικά "κοροιδεύεις" τον άνθρωπο που συνάπτεις σχέση μαζί του;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Η αλήθεια ειναι πως δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση του κομπλεξισμου με την ερωτικά καλή ζωή. Δηλαδη ενας που περνάει καλα μπορει και να ειναι μετά κομπλεξικος επειδη έχει καποια άλλα αλυτα θεματα μεσα του. Ωστοσο οπως σε κάθε πράγμα έτσι και σε αυτο ο πεπειραμενος και οποιος εκφράζει το πάθος κ τις ορμες του με εναν άλλον ανθρωπο πιστευω οτι εχει κ μεγαλυτερες πιθανοτητες να ειναι πιο ολοκληρωμενος - υγιης ψυχικα - ευτυχισμενος και ενας ανθρωπος με αυτοπεποιθηση κ χωρις ηλιθια κολληματα.

Εν παση περιπτωση τα θεματα μετα που ανακυπτουν ειναι ψυχολογικής φυσεως και εγω μπορω να προτεινω μέχρι ένα σημείο. Απο εκει κ έπειτα προβληματα του καθε ανθρωπου πιο βαθειά πρέπει να αντιμετωπιζονται με τη βοηθεια ενος ειδικού.

Εγω εχω να προτεινω λύσεις (οπως σε καθε περιπτωση) αν καποιος νομιζει οτι μπορει να τις ενστερνιστει κ να περάσει καλα όπως εγώ οκ. Απο εκει κ επειτα εγω δεν θα μπορουσα αλλο να τον βοηθησω. Ειναι ξεκαθαρο πλέον.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η διαδικασια του να ξεπεράσεις μια φοβία ειναι να τη ζήσεις. Μονο αν τη ζησεις τη ξεπερνάς. Στο σεξ ολοι κ ολες μπορει να ειχαμε κατα καιρους φοβιες. Υπο αυτη την εννοια επέρχεται με τη συνεχη τριβή η ωριμότητα και αποτυπώνεται στο μυαλο σου μια διαφορετική πλέον φιλοσοφια μετά απο συνεχομενες εμπειριες. Μιλαω αποκλειστικα απο προσωπικα βιώματα , δεν εχω διαβασει πουθενα αυτο που γραφω ωστε να το αναπαράγω απλώς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ πάντως έχω δει από σχεδόν όλους κατά καιρούς να χρησιμοποιούν λανθασμένα τις παραπάνω ορολογίες, ακόμη κι αυτές που εσένα σου φαίνονται πανεύκολο να οριστούν. Αν και δεν υπάρχει λόγος να το πιστεύεις αυτό, αφού ειδικά o "simp" είναι ό,τι πιο υποκειμενικό και παρεξηγησιμο υπάρχει. Γενικώς είναι ανώφελο να χρησιμοποιείς αυτές τις ορολογίες αφού είναι 99% σίγουρο ότι θα παρερμηνευτούν τα λόγια σου και θα σε αντιμετωπίζουν κι εσένα με προκατάληψη. Καλύτερα η πιο περιγραφική και εξατομικευμένη αποτύπωση μιας κατάστασης.
Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει επιδημία από simping φαινόμενα και γι' αυτό ο όρος έχει διαδοθεί. Αν δεν θες εσύ να τον χρησιμοποιείς προφανώς μην το κάνεις.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εσωτερικεύσει απόψεις τρίτων υποσυνείδητα και όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να καταρρίψουμε απόψεις των άλλων. Δεν υπάρχει αλάνθαστη άποψη, υπάρχει άψογη διατύπωση αυτής αλλά πάντα, πάντα θα υπάρχει ένας αξιόλογος άνθρωπος με λογική, επιχειρήματα και έρευνες να σε αντικρούσει. Κι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει και φεμινιστικές αντιλήψεις, μην υποτιμάς μια κατηγορία ανθρώπων επειδή εσύ ο ίδιος δεν θαυμάζεις και δεν ενστερνίζεσαι τις απόψεις της, θα καταλήξεις πολύ κλειστόμυαλος αν σκέφτεσαι έτσι.

Επίσης το εάν αισθάνεσαι απειλή ή όχι από κάποιον άνθρωπο δεν έχει καμία σχέση με τις απόψεις του αλλά είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Και από έναν όμοιό σου μπορείς να νιώσεις απειλή αν εκείνος φαίνεται πιο συνειδητοποιημένος και σίγουρος για τον εαυτό του, αν τα καταφέρνει καλύτερα στους τομείς που σ' ενδιαφέρουν και σου εξάπτει τη ζήλια και τον ανταγωνισμό. Αντιθέτως, μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις ορθολογικές απόψεις αλλά να τις διατυπώνεις τόσο λάθος που να καταλήγεις μπαινάκης βγαινάκης στα αυτιά των υπολοίπων και να είσαι ο μόνος που τη βρίσκεις μ' αυτά που λες.
Οι φεμιναζί σαφώς και μπορούν να έχουν δίκιο, όμως ο όρος όσο ειρωνικός κι αν είναι δηλώνει πως είναι τουλάχιστον το ίδιο ιδεολογικά παρωχημένοι με τους ναζί. Οι διαφορετικές κοσμοθεωρίες είναι σαφώς χρήσιμες, αλλά μίλησα για ιδεολογικό φανατισμό.

Δε σημαίνει δηλαδή ότι οι γυναίκες εκ φύσεως κοιτάνε περισσότερο το στάτους του άντρα,
Η υπεργαμική φύση των γυναικών έχει καθαρά εξελικτικό χαρακτήρα, υπάρχουν μοντέρνες έρευνες και ισχύει σε κάθε κοινωνία. Δεν κάνει τις γυναίκες επιφανειακές και κανένας υγιής άνθρωπος δεν επιλέγει σύντροφο μόνο για την "προσωπικότητα" του, στο 100.0%.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το χω ξαναγραψει και χαίρομαι που επιβεβαιώνομαι.

Η πηγη του κακού ειναι η ΑΓΑΜΙΑ.

Εχεις δεν έχεις σχέση δεν δικαιολογειται να μενεις αγάμητος για 1 χρονο.... βασικα ποιον 1 χρονο... ουτε 1 μηνα δεν θα έμενα κ το ιδιο προτεινω και στους υπολοιπους ανθρωπους.

Ειδαλλως μένεις έτσι κ αναπτυσσεις ενα καρο κομπλεξικες κ άχρηστες θεωριες στο κεφάλι σου. Βγες έξω απο την εσωστρεφεια κ την απομονωση. Κάνε σέξ και πέρνα καλά. Ειναι τόσο απλό κ τοσο εύκολο.
Δε μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό, ιδίως οι άντρες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

... ακόμα μια παρερμηνεία. Είπα κάποιες βασικές αλήθειες, ότι στοιχεία όπως η απέχθεια για τον εαυτό, οι αυτοκτονικοί ιδεασμοί, η διεστραμμένη αντίληψη για τον κόσμο οδηγούν σε (ή καταδεικνύουν) ψυχικές παθήσεις. Οπότε το καλύτερο γι' αυτά τα άτομα είναι να απομακρυνθούν από αυτούς τους ιστότοπους και την αλληλεπίδραση με όμοια σκεπτόμενους και να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη. Για το δικό τους καλό, πάνω από όλα.
Δεν είναι πως διαφωνώ πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομακρυθούν από τις κοινότητες που τους φανατίζουν και τους ωθούν στην κατάθλιψη και την απελπισία. Είναι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίκια και πως πράγματι πρόσφατα κοινωνικά φαινόμενα τους δυσχεραίνουν και πως δε μπορείς να το λύσεις έτσι αυτό. Με άλλα λόγια μια ψυχολογική μόνο προσέγγιση, θα αποτύχει να δαμάσει το κοινωνιολογικό φαινόμενο των black pillers.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Συμπέρασμα; Ναι, ακόμα οι incels δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, τουλάχιστον δεν έχει γίνει κάποια εγκληματική ενέργεια που να συνδέεται με αυτούς. Το γεγονός, όμως, της αύξησης της βίας, των γυναικοκτονιών, της δραματικής ανόδου των ψυχικών παθήσεων και άλλων παραγόντων, όπως η υιοθέτηση από κάποιους παρόμοιας φιλοσοφίας και λεξιλογίου αλλά και ο διαχρονικός μιμητισμός των κατοίκων της ψωροκώσταινας σε κάθε αμερικανική πίπα σημαίνει ότι -δυστυχώς- δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του και εν Ελλάδι το φαινόμενο. Επίσης, τέτοιοι ψυχάκηδες δεν έχουν νόημα ύπαρξης ούτε εδώ ούτε εκεί που λες.

Οι incels έχουν νόημα ύπαρξης μόνο στην Αμερική, στην Αυστραλία και άλλες τέτοιες χώρες. Στην Ελλάδα υπάρχει διαφορετική κοινωνικοσεξουαλική πραγματικότητα ακόμα.
.
Δύο σχόλια που νομίζω τα λένε όλα και κατά πόσο είναι σε θέση ο καθένας εδώ μέσα να μιλήσει για μια υποθετική, πλασματικη έννοια και το κυριότερο?
Να μάθει να αναγνωρίζει τέτοιες προσωπικότητες !!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και φυσικά το σχόλιο και η σκέψη πως θα είναι ο @Devil 20 χρόνια μετά :bleh:

 

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Υπάρχουν οι simps που ήρθαν σε επαφή με το redpill, κατανόησαν την αλήθεια του, δούλεψαν τον εαυτό τους. Τις συνήθειες την συμπεριφορά και το σώμα τους και ακολούθησαν τον δρόμο της αυτοβελτίωσης και της ανόδου..
Υπάρχουν οι simps που απέρριψαν το redpill και συνεχίζουν να βλέπουν τον κόσμο αθεράπευτα ρομαντικά παραμένοντας simps

και οι incels, οι οποίοι αρχικά ήταν απλοί simps που ήρθαν σε επαφή με την αλήθεια του redpill, όντας όμως αδύναμοι ψυχικά και σωματικά να ακολουθήσουν τον δρόμο της αυτοβελτίωσης, επέλεξαν στο μίσος και την μεγαλύτερη εσωστρέφεια.
Μια κατεστραμμένη φρικτή μορφή ζωής όπως ο smeagol του άρχοντα των δαχτυλιδιών.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Ωραία αυτά που λέτε αλλά η συζήτηση έχει κάπως ξεφύγει.
Ας μιλήσουμε πρακτικά. Φλερτάρουν οι γυναίκες; Ποιες, ποιους με ποιο τρόπο;

Χαχα, το ερώτημα πλέον δεν είναι αν φλερτάρουν οι γυναίκες, αλλά αν φλερτάρουν οι άνθρωποι γενικά.

Στην εποχή μου περιμένανε τον άνδρα κυνηγό που θα τις εντυπωσιάσει.
Οι πιο ξεπεταγμένες κουνούσαν λίγο την ουρίτσα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία περίμεναν, περίμεναν.
Μια τέτοια συμπεριφορά όμως από μόνη της δημιουργεί κυριαρχικές σχέσεις.

Δε συμφωνώ με το τελευταίο. Το να μην είσαι αρκετά διαχυτική και να δείχνεις πολύ διακριτικά το ενδιαφέρον σου, περιμένοντας κυρίως απ' τον άντρα την 1η κίνηση δεν τον καθιστά κυρίαρχο στη σχέση. Μπορείς να θέσεις τα όριά σου χωρίς να είσαι το άτομο που θα μπει μπροστά και θα ηγηθεί μιας κατάστασης. Μπορείς να είσαι δυναμική κι εσωστρεφής, η "ήρεμη δύναμη" που λέμε. Επίσης το να κάνεις τα στραβά μάτια και να αφήνεις τον άλλον να νιώθει πως έχει τον έλεγχο γιατί του αρέσει, σου δίνει άμεσα τη δύναμη να τον ελέγχεις κι εσύ. Οι σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων με αυτοεκτίμηση είναι πάντοτε αμφίδρομες, χωρίς να το λέω εγωιστικά.

Όπως επίσης μπορεί να είναι μια γυναίκα έξω καρδιά, να φλερτάρει, να δείχνει το ενδιαφέρον της, αλλά μόλις της κάνει δυο τσαλιμάκια ο άλλος να τρέχει πίσω του έχοντας σκάσει απ' τη ζήλια. Μια τέτοια γυναίκα είναι πολύ πιο ευάλωτη από μια ήσυχη-ντροπαλή που δεν ιδρώνει τ' αυτί της.

"Άνδρας ο κυνηγός", το δέχεστε αυτό; Το θεωρείτε νορμάλ, το επιζητείτε;

Προσωπικά δε μ' αρέσει η παρομοίωση του φλερτ με το κυνήγι, προτιμώ την παρομοίωση με τον χορό. Πάντα ο ένας θα πάρει την πρωτοβουλία και θα πει "θες να χορέψουμε;" όμως και οι δύο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί ο χορός. Και στο τέλος δεν έχει καν σημασία ποιος το πρότεινε, αυτό που κρατάνε είναι ότι πέρασαν καλά.

Πιστεύω πως είναι ένα στερεότυπο που στην ελληνική κοινωνία τουλάχιστον δεν έχει ξεπεραστεί.

Δεν έχει, αλλά και ο τρόπος που πάει να ξεπεραστεί είναι λίγο κιτς και κακοστημένος. Ακούω δηλαδή κάτι φίλους μου να λένε για πιο προοδευτικές, απελευθερωμένες γυναίκες που τους στέλνουν μηνύματα τύπου "θέλω να με γ***σεις" και κριντζάρει το κριντζ μου. Μας λείπει το μέτρο προς το παρόν.

Οι εποχές αλλάζουν, για τους ανθρώπους δεν ξέρω. Ας το εξειδικεύσουμε. Φλερτάρουν οι φεμινίστριες γυναίκες; Ποιες, ποιους με ποιο τρόπο;

Το φλερτ πέρα από θέμα ιδεολογίας, είναι κυρίως θέμα αυτοπεποίθησης. Δηλαδή όσο φεμινίστρια κι αν είσαι, αν σου λείπει η πίστη στο σεξ απίλ σου, θα φλερτάρεις πολύ διστακτικά και αμήχανα. Δε λέω, έχει κι αυτό τη χαριτωμενιά του, αλλά δεν παύει να μας κρατάει πίσω στις ερωτικές μας συναναστροφές.

Στα μέσα της δεκαετίας του 80, παιζόταν μια σειρά: "The Secret Diary of Adrian Mole".
Το κορίτσι του Adrian - φυσιογνωμία simp θα τον λέγαμε - ήταν η Πανδώρα, μία real φεμινίστρια.
Αυτή λοιπόν ερωτεύθηκε παράφορα τον Άντριαν όταν τον είδε μια μέρα να σιδερώνει τα σώβρακα! :P
Μόνο είπε, ένα ανώτερο αγόρι θα το έκανε αυτό. :pfff::vroum:

30 - 35 χρόνια μετά δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα. Οι γυναίκες θέλουν τους άνδρες των πολλών παράλληλων ρόλων κάτι που ζει μέσα στο μυαλό τους συνέχεια αλλά στην πράξη όταν το κάνουν οι ίδιες τις κουράζει και τις μελαγχολεί. Οι άνδρες δεν μπορούν να ανταποκριθούν καθόλου σε αυτό. Είναι καλοί σε ένα-δύο πράγματα τη φορά. Πίτσα-μπύρα-μπάλα. Πολλά μαζί δεν γίνεται.

Προσωπικά δεν έχω κάποιο φετίχ με το να βλέπω άντρες να σιδερώνουν τα σώβρακά τους, όμως με ελκύει η εικόνα ενός άντρα που μπορεί να ζήσει χωρίς τη μαμά του/ την αδερφή του / την κοπέλα του. Άμα δεν μπορείς να βγάζεις τόσα λεφτά ώστε να έχεις μια μόνιμη καθαρίστρια (που ποιος μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να είναι κληρονόμος στις μέρες μας; ελάχιστοι), τότε καλό είναι να είσαι σε θέση να συντηρείς τον εαυτό σου, να ξέρεις να κάνεις δυο δουλειές του σπιτιού, να ξέρεις να φτιάχνεις 5-6 φαγητά.

Δε λέμε να προσπαθείς να γίνεις σούπερμαν παίρνοντας 10 με τόνο σε όλους τους διαφορετικούς ρόλους της ζωής σου, αλλά οποιοσδήποτε άνθρωπος με above average ικανότητες και φιλοδοξίες κατά τη γνώμη μου πρέπει να πληροί τα βασικά σε κάθε τομέα. Να έχει ένα συγυρισμένο, σχετικά καθαρό σπίτι, να είναι συνεπής κι υπεύθυνος στη δουλειά του κι όχι απλώς να βγαίνει το μεροκάματο, να φροντίζει την υγεία του (διατροφή, άθληση), την υγιεινή του, την εμφάνισή του (σε ένα βασικό επίπεδο, καθαρά σιδερωμένα ρούχα, να μυρίζει όμορφα, να έχει κομμένα νύχια), να ενημερώνεται για τον κόσμο γύρω του σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο και να βάζει μες στην εβδομάδα του λίγες ώρες κοινωνικοποίησης, αλλά και λίγες ώρες ποιοτικού χρόνου με τον εαυτό του. Ένας τέτοιος άντρας για μένα είναι πολύ πιο ελκυστικός από τον κλασικό macho τύπο που η ζωή του είναι δουλειά - μπάλα - σεξ - ύπνος, όταν έρθει σπίτι θα παρατήσει όλα του τα ρούχα στο τραπέζι και θα γκρινιάξει που δεν έχουμε καλό φαΐ ενώ εγώ μπήκα σπίτι μόλις μισή ώρα πριν απ' αυτόν και προσπαθώ να τα προλάβω όλα π.χ. Εμένα αυτό πιο πολύ μου φωνάζει "κακομαθημένο αγόρι" παρά άντρας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,603 μηνύματα.
Ξανά άρχισε η συζήτηση για αυτό το θέμα; :) Τέλεια! Επανέρχομαι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ακούω δηλαδή κάτι φίλους μου να λένε για πιο προοδευτικές, απελευθερωμένες γυναίκες που τους στέλνουν μηνύματα τύπου "θέλω να με γ***σεις" και κριντζάρει το κριντζ μου.
Εγώ πάντως ποτέ δεν θα καταλάβω πως μπορούν μερικοί άνθρωποι να βγάζουν τα προσωπικά της σχέσης τους στην φόρα. Δεν ξέρω δηλαδή, που αποσκοπεί, και γιατί με αφορά εμένα ή τον καθένα, να ακούσουμε για αυτά.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Εγώ πάντως ποτέ δεν θα καταλάβω πως μπορούν μερικοί άνθρωποι να βγάζουν τα προσωπικά της σχέσης τους στην φόρα. Δεν ξέρω δηλαδή, που αποσκοπεί, και γιατί με αφορά εμένα ή τον καθένα, να ακούσουμε για αυτά.

Αν δεν είναι κάτι σοβαρό και δεν ξέρεις το άλλο άτομο που σου λένε ποιο είναι, τότε θεωρώ πως είναι μια καλή αφορμή για γενικότερη συζήτηση αλλά και ένα είδος απόκτησης οικειότητας γιατί μετά αρχίζεις και μιλάς συνήθως για το πώς αντέδρασες/πώς ένιωσες κι εσύ.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,902 μηνύματα.
Δε συμφωνώ με το τελευταίο. Το να μην είσαι αρκετά διαχυτική και να δείχνεις πολύ διακριτικά το ενδιαφέρον σου, περιμένοντας κυρίως απ' τον άντρα την 1η κίνηση δεν τον καθιστά κυρίαρχο στη σχέση. Μπορείς να θέσεις τα όριά σου χωρίς να είσαι το άτομο που θα μπει μπροστά και θα ηγηθεί μιας κατάστασης. Μπορείς να είσαι δυναμική κι εσωστρεφής, η "ήρεμη δύναμη" που λέμε. Επίσης το να κάνεις τα στραβά μάτια και να αφήνεις τον άλλον να νιώθει πως έχει τον έλεγχο γιατί του αρέσει, σου δίνει άμεσα τη δύναμη να τον ελέγχεις κι εσύ. Οι σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων με αυτοεκτίμηση είναι πάντοτε αμφίδρομες, χωρίς να το λέω εγωιστικά.
Όταν λες "επίσης το να κάνεις τα στραβά μάτια και να αφήνεις τον άλλον να νιώθει πως έχει τον έλεγχο γιατί του αρέσει, σου δίνει άμεσα τη δύναμη να τον ελέγχεις κι εσύ" είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, είναι κυριαρχικό. Έλεγχος.

Καταλαβαίνω ότι βολεύει να σε προσεγγίζουν οι άλλοι και εσύ να έχεις την αίσθηση της επιλογής. Είναι ψευδαίσθηση όμως γιατί αυτοί που θα σε προσεγγίσουν δεν είναι πάντα αυτοί που θα ήθελες και μέχρι να καταλάβεις τι θέλεις έχουν περάσει τα νιάτα σου. Δεν είναι απόλυτο αλλά τα περισσότερα κορίτσια που γνώριζα γύρω στα 30 μου έλεγαν, "δεν ξέρω τι θέλω" αλλά ξέρω "τι δεν θέλω". Είναι τόσο χιλιοειπωμένη αυτή η ατάκα που την ξεπατικώνουν στις ταινίες. :P

Να έχει ένα συγυρισμένο, σχετικά καθαρό σπίτι, να είναι συνεπής κι υπεύθυνος στη δουλειά του κι όχι απλώς να βγαίνει το μεροκάματο, να φροντίζει την υγεία του (διατροφή, άθληση), την υγιεινή του, την εμφάνισή του (σε ένα βασικό επίπεδο, καθαρά σιδερωμένα ρούχα, να μυρίζει όμορφα, να έχει κομμένα νύχια), να ενημερώνεται για τον κόσμο γύρω του σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο και να βάζει μες στην εβδομάδα του λίγες ώρες κοινωνικοποίησης, αλλά και λίγες ώρες ποιοτικού χρόνου με τον εαυτό του.
Περιγράφεις έναν κλασσικό τύπο μικροαστού. Τίποτα το επαναστατικό σε αυτό, είναι ο τύπος άνδρα που αρέσει στις περισσότερες 30+ . Πιο μικρές θέλετε τους τυπάδες με τις μηχανές να κάνετε το χαβαλέ σας. Τα γούστα αλλάζουν φυσικά αλλά με τον ίδιο τρόπο αλλάζουν και απαιτήσεις προς εμάς. Στα ντουζένια του έρωτα μας θέλουν περιπετειώδης, κεφάτους, αλέγκρο μπρίο φινετσάτο. Μετά το πρώτο παιδί, βαλιτσοκουβαλητές, δουλευταράδες σε γραφείο και σπίτι. Μετά τα 45-50, μας θέλουνε σοφούς! :hehe:
Ένας τέτοιος άντρας για μένα είναι πολύ πιο ελκυστικός από τον κλασικό macho τύπο που η ζωή του είναι δουλειά - μπάλα - σεξ - ύπνος, όταν έρθει σπίτι θα παρατήσει όλα του τα ρούχα στο τραπέζι και θα γκρινιάξει που δεν έχουμε καλό φαΐ ενώ εγώ μπήκα σπίτι μόλις μισή ώρα πριν απ' αυτόν και προσπαθώ να τα προλάβω όλα π.χ. Εμένα αυτό πιο πολύ μου φωνάζει "κακομαθημένο αγόρι" παρά άντρας.
Κανένα αγόρι δεν είναι πια έτσι, τουλάχιστον όσα αγόρια απευθύνονται στην μεσοαστή ελληνίδα. Δεν ξέρω τι γίνεται στα "πακιστανικά" ήθη και έθιμα αλλά τα νεοελληνόπουλα είναι πολύ πιο τρέντι για να γκρινιάζουν για ένα φαί. Παραγγέλνουν πίτσα και κινέζικο. Εκεί που ενοχλούνται είναι άμα τους κόψεις τα χόμπι τους. Το γυμναστήριο π.χ., βόλτες με τα φιλαράκια, την μπαλίτσα την Κυριακή, αυτά ναι, ό,τι "φαλοκρατικό" κατάλοιπο μπει στην αμφισβήτηση, προκαλεί σύγχυση.

Χαχα, το ερώτημα πλέον δεν είναι αν φλερτάρουν οι γυναίκες, αλλά αν φλερτάρουν οι άνθρωποι γενικά.
Αυτό είναι ένα θέμα. Σωστά το θέτεις. :)
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε λέμε να προσπαθείς να γίνεις σούπερμαν παίρνοντας 10 με τόνο σε όλους τους διαφορετικούς ρόλους της ζωής σου, αλλά οποιοσδήποτε άνθρωπος με above average ικανότητες και φιλοδοξίες κατά τη γνώμη μου πρέπει να πληροί τα βασικά σε κάθε τομέα. Να έχει ένα συγυρισμένο, σχετικά καθαρό σπίτι, να είναι συνεπής κι υπεύθυνος στη δουλειά του κι όχι απλώς να βγαίνει το μεροκάματο, να φροντίζει την υγεία του (διατροφή, άθληση), την υγιεινή του, την εμφάνισή του (σε ένα βασικό επίπεδο, καθαρά σιδερωμένα ρούχα, να μυρίζει όμορφα, να έχει κομμένα νύχια), να ενημερώνεται για τον κόσμο γύρω του σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο και να βάζει μες στην εβδομάδα του λίγες ώρες κοινωνικοποίησης, αλλά και λίγες ώρες ποιοτικού χρόνου με τον εαυτό του. Ένας τέτοιος άντρας για μένα είναι πολύ πιο ελκυστικός από τον κλασικό macho τύπο που η ζωή του είναι δουλειά - μπάλα - σεξ - ύπνος, όταν έρθει σπίτι θα παρατήσει όλα του τα ρούχα στο τραπέζι και θα γκρινιάξει που δεν έχουμε καλό φαΐ ενώ εγώ μπήκα σπίτι μόλις μισή ώρα πριν απ' αυτόν και προσπαθώ να τα προλάβω όλα π.χ. Εμένα αυτό πιο πολύ μου φωνάζει "κακομαθημένο αγόρι" παρά άντρας.
Εν τω μεταξύ και οι δύο τύποι αντρών που περιγράφεις, δεν ξέρω, πολύ basic μου φαίνονται. Ο πρώτος είναι ο κλασσικός μικροαστός, όπως εύστοχα τον περιέγραψε ο parafernalia από κάτω και ο άλλος είναι ο κλασσικός καγκουροελληνάρας. Δεν ξέρω, αν ήμουν γυναίκα πιστεύω ότι θα ήθελα έναν πιο ιδιαίτερο άντρα, μακριά από νόρμες και να με εξιτάρει*. Βέβαια γούστα είναι αυτά, επίσης δεν έχω κάνει και γυναίκα για να ξέρω τι θα ήθελα όντως.

*και στην εμφάνιση να είναι σαν τον Jim Halpert που έχω στο άβαταρ που είναι κούκλος!
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,603 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εναν που δεν ξερει τι του γινεται με λιγα λογια ?

Χμ...καλη φαση
Όχι. Το να ξέρει τι του/της γίνεται είναι από τα πιο βασικά. Απλώς να μην είναι συνηθισμένος, βαρετός, κοινότυπος. Αυτά ψάχνω σε μία γυναίκα, αυτά θα έψαχνα σαν γυναίκα σε έναν άντρα. Φαντάζομαι...
 
Top