Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-03-21

09:41
Καλό είναι επίσης να αναγνωρίζουμε τα όρια των επιλογών μας. Όχι τους επιβαλλόμενους περιορισμούς, τα πραγματικά όρια λέω.Πολύ χρήσιμη και καθόλου μάταιη ευχή.![]()
Μπουμ, τα πανεπιστήμια αυτά είναι δημόσιαΟι ΗΠΑ έχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Αυτό δεν είναι παιδεία;

Η οποία γίνεται κυρίως με δημόσια κεφάλαια και δημόσια ΑΕΙ, μπουμ 2Οι ΗΠΑ είναι το κέντρο του κόσμου όσον αφορά την έρευνα παγκοσμίως. Αυτό δεν είναι παιδεία;
Όχι δεν είναι και όχι δεν είναι υγεία.Υγεία: Οι ΗΠΑ είναι η πιο βασική χώρα σε ιατρικές έρευνες. Αυτό δεν είναι υγεία;
Όχι; Αν βάλω 1000 ευρώ ταρίφα θα σου πω πόσο θα εκλείψουν οι αναμονές.Έχει από τις χαμηλότερες αναμονές για επίσκεψη σε specialists και για surgeries. Αυτό δεν είναι υγεία;
Το Ισραήλ; Και τι σχέση έχει αυτό, ειδική κατάσταση είναι. Και οι εμβολιασμοί από το δημόσιο γίνονται.Για εμβόλια για covid, ποια χώρα είναι πιο μπροστά; Αυτό δεν είναι υγεία;
Τι λες αγόρι μου; Συγκρίνεις μπανάνες με βούρτσες. Τι σχέση έχει ο τρόπος κατάρτισης του προγράμματος σπουδών; Αυτό είναι επιστημονική δουλειά και οι επιλογές που σου δίνονται απευθύνονται σε ένα επιστημονικό range, το εύκολο και το δύσκολο είναι και υποκειμενικό και στην ευχέρεια του κάθε φοιτητή ανάλογα τι θέλει να κάνει. Δε καταλαβαίνω, αλήθεια. Γιατί, στο σχολείο δεν έχουμε επιλογές μαθημάτων; Ή δε θα μπορούσαμε να έχουμε; Δεν έχουμε κατευθύνσεις, προσανατολισμούς, πεδία; Τι λέτε αλήθειαΦυσικό κρήτης, υπήρξα φοιτητής. Τμήμα που δουλεύει αρκετά με βάση τα αμερικανικά πρότυπα, >50% καθηγητές με διδακτορικό από αμερικανικά πανεπιστήμια. Τα υποχρεωτικά μας μαθήματα ήταν ελάχιστα σε σχέση με άλλα τμήματα και είχαμε πάρα πολλές ελεύθερες επιλογές. Είχα συμφοιτητές που έπαιρναν πανεύκολα ανούσια μαθήματα και μετά ήθελαν μεταπτυχιακό και δεν ήξεραν τι να κάνουν, με τι να ασχοληθούν. Είχα συμφοιτητές που πήραν μαθήματα από άλλα τμήματα με κριτήριο το πόσο τους ενδιέφεραν και όχι το πόσο εύκολα παίρνεις βαθμό, και οι περισσότεροι κάνουν τώρα διδακτορικό ή ΗΠΑ ή Ευρώπη. Για να καταλάβετε λοιπόν το πόσο ηλίθια είναι η στάση σας, έπρεπε να έχουμε όλοι τα ίδια μαθήματα (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας) επειδή κάποιοι μένουν πίσω.
Λοοολ, σε ρωτάει κανένας στο σχολείο τι επάγγελμα κάνουν οι δικοί σου για να δούμε τι εκπαίδευση θα πάρεις; Αυτό είναι το νόημα. Προφανώς αν θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν ή άλλο τομέα. Μη μου παρουσιάζεις τώρα την αποτυχία του καπιταλισμού να ενισχύσει την κοινωνική κινητικότητα σαν απάντηση σε εμάς που την υποστηρίζουμε.Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικό κύκλο ανθρώπων γύρω του. Άμα του άλλου η μάνα δε δουλεύει και ο πατέρας είναι αγρότης, υπάρχει περίπτωση να έχει ίσες ευκαιρίες με έναν που οι γονείς του είναι γιατροί;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.

31-03-21

09:56
Klean εχουμε καταλάβει οτι δεν γουσταρεις τις ΗΠΑ επειδη πριν 30 χρονια διελυσε την χωρα πρότυπο με ονομα ΕΣΣΔ ομως σε παρακαλω μαθε να αποδεχεσαι την πραγματικότητα γιατί εσύ εκτίθεσαι συνεχώς και λες πράγματα τα οποια δεν ισχυουν.Καλό είναι επίσης να αναγνωρίζουμε τα όρια των επιλογών μας. Όχι τους επιβαλλόμενους περιορισμούς, τα πραγματικά όρια λέω.
Μπουμ, τα πανεπιστήμια αυτά είναι δημόσιαor at least ειδικού μη κερδοσκοπικού καθεστώτος.
Η οποία γίνεται κυρίως με δημόσια κεφάλαια και δημόσια ΑΕΙ, μπουμ 2
Όχι δεν είναι και όχι δεν είναι υγεία.
Όχι; Αν βάλω 1000 ευρώ ταρίφα θα σου πω πόσο θα εκλείψουν οι αναμονές.
Το Ισραήλ; Και τι σχέση έχει αυτό, ειδική κατάσταση είναι. Και οι εμβολιασμοί από το δημόσιο γίνονται.
Τι λες αγόρι μου; Συγκρίνεις μπανάνες με βούρτσες. Τι σχέση έχει ο τρόπος κατάρτισης του προγράμματος σπουδών; Αυτό είναι επιστημονική δουλειά και οι επιλογές που σου δίνονται απευθύνονται σε ένα επιστημονικό range, το εύκολο και το δύσκολο είναι και υποκειμενικό και στην ευχέρεια του κάθε φοιτητή ανάλογα τι θέλει να κάνει. Δε καταλαβαίνω, αλήθεια. Γιατί, στο σχολείο δεν έχουμε επιλογές μαθημάτων; Ή δε θα μπορούσαμε να έχουμε; Δεν έχουμε κατευθύνσεις, προσανατολισμούς, πεδία; Τι λέτε αλήθεια
Λοοολ, σε ρωτάει κανένας στο σχολείο τι επάγγελμα κάνουν οι δικοί σου για να δούμε τι εκπαίδευση θα πάρεις; Αυτό είναι το νόημα. Προφανώς αν θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν ή άλλο τομέα. Μη μου παρουσιάζεις τώρα την αποτυχία του καπιταλισμού να ενισχύσει την κοινωνική κινητικότητα σαν απάντηση σε εμάς που την υποστηρίζουμε.
1)Στην Shanghai list απο τα 100 καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου τα 60 ειναι στις ΗΠΑ, αντιθετα δεν ειναι κανενα απο τις χωρες των δικων σου προτύπων. Τα βιβλια που κάνουμε στα οικονομικα πανεπιστημια εχουν γραφτει απο Αμερικανούς επιστήμονες γιατι πολυ απλα οι ΗΠΑ ειναι το κεντρο της ερευνας. Για τα σχολεια δεν το εχω ψαξει αρα δεν γνωριζω ωστε να πω.
2)Υγεια: Να σε ρωτήσω οταν καποιος εχει μια πολυ σοβαρη ασθενεια σε ποια χωρα παει?? Μηπως στην Κουβα, στην Ρωσια, η στην Κινα?? Οχι παει στις ΗΠΑ επειδη εκει εχουν ιατρικες μεθοδοι που δεν θα ερθουν ποτε σε καμια αλλη χωρα η θα ερθουν μετα απο 10-15 ετη. Επίσης, ολα τα εμβολια του Covid ηρθαν απο τις ΗΠΑ, Johnson and Johnson, Pfizer και Moderna Αμερικανικές ειναι. Ακομα και ολοι οι Αριστεροι πολιτικοί που θαυμάζεις το εμβόλιο της Pfizer έκαναν.
3)Οικονομικα δεν χρειάζεται να πω τιποτα. Τι να συγκρίνουμε τις ΗΠΑ με κατα-κεφαλην ΑΕΠ 62.000 Δολάρια με την Ρωσια, Κινα και ολες τις αλλες Σοσιαλιστικες χωρες που το νουμερο αυτο ειναι μεταξυ 8.000-10.000 Δολαριων? Θες να δουμε οτι ολες οι Major Companies οπως Ford, GM, GE, Apple, Google, Amazon, ExxonMobil, Microsoft, Boeing, Walmart, Dell, Pfizer, Johnson and Johnso,Tesla, JPMorgan και αλλες τοσες ειναι στις ΗΠΑ?? Η θελεις να σου πουμε οτι το Δολάριο ειναι το παγκοσμιο νομισμα εδω και 100 χρονια??
Ο φιλος απο πανω που τα εγραψε αυτα ζει στις ΗΠΑ αρα γνωριζει πολλα περισσοτερα για την ζωη εκει σε σχεση με εμας. Εκτος αν μας λες οτι αν σου δινοταν ευκαιρια στις ΗΠΑ θα ελεγες οχι και θα πηγαινες στην Κουβα η στην Κινα με το 1/10 των χρηματων. Δεν λεω οτι η Αμερικη δεν εχει αρνητικά σε καμια περιπτωση.
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-03-21

09:59
Ωραία αφού τα έγραψες αυτά διάβασε τώρα και το μήνυμά μου γιατί είσαι εκτός θέματος μονίμως.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.

31-03-21

10:01
Εγω το διάβασα το μήνυμα σου ομως δεν μας λες τι θελεις να πετυχεις?? Θελεις να σου πουμε οτι οι Σοσιαλιστικες χωρες είναι καλύτερες σε σχεση με ΗΠΑ, Βρετανια κτλ οταν δεν ειναι, οχι επειδη το λεω εγω αλλα λογω ολων των οικονομικων δεικτων. Πες τι θελεις να πετυχεις εσυ και καποιοι αλλοι εδω μεσα.Ωραία αφού τα έγραψες αυτά διάβασε τώρα και το μήνυμά μου γιατί δεν..
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-03-21

10:05
Δε θέλω να πετύχω τίποτα, τι εννοείς; Απλά όταν ο άλλος εκθειάζει τις ΗΠΑ χωρίς να αναγνωρίζει πως αναφέρεται εν πολλοίς σε δημόσια συστήματα, ε τότε θα πρέπει να το επισημάνουμε. Η ερώτηση θα πρέπει να αντιστραφεί σε σένα κατά την ταπεινή μου άποψη που ανεξαρτήτως θέματος πιπιλάς μια υποτιθέμενη κόντρα με την ΕΣΣΔ, στην οποία εν προκειμένω κανείς δεν αναφέρεται.
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.222 μηνύματα.

31-03-21

10:09
Τα ιδρύματα στα οποία αναφέρεται, ήτοι Ivy leagues και αντίστοιχα πανεπιστήμια και ιδιωτικά νοσοκομεία είναι όλα ιδιωτικά όποτε μην εκτίθεσαι προσπαθώντας να δείξεις το άσπρο μαύρο.Δε θέλω να πετύχω τίποτα, τι εννοείς; Απλά όταν ο άλλος εκθειάζει τις ΗΠΑ χωρίς να αναγνωρίζει πως αναφέρεται εν πολλοίς σε δημόσια συστήματα, ε τότε θα πρέπει να το επισημάνουμε. Η ερώτηση θα πρέπει να αντιστραφεί σε σένα κατά την ταπεινή μου άποψη που ανεξαρτήτως θέματος πιπιλάς μια υποτιθέμενη κόντρα με την ΕΣΣΔ, στην οποία εν προκειμένω κανείς δεν αναφέρεται.
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-03-21

10:11
Το Ivy League είναι 8 πανεπιστήμια μόνο φίλτατε. UCLA, Berkeley, UCSD, Georgia Tech, Wisconsin, Virginia, UT Austin κάποια πλήρως δημόσια να έχετε εικόνα. Και πουθενά δεν είπα για δημόσια νοσοκομεία. Εσύ εκτίθεσαι @taketrance.
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.222 μηνύματα.

31-03-21

11:02
O ανθρωπος μιλησε για τα καλυτερα πανεπιστημια κι ετρεξες να πεις οτι δεν υπαρχουν μονο αυτα. Σαν να μου λεει καποιος οτι η Ferrari ειναι φοβερο αμαξι και να του λεω εγω οτι και το Peugeot μου καλο ειναι. Τα 8 Ivy, μαζι με ΜΙΤ, Caltech, Stanford, NYU, U of Chicago, Johns Hopkins, ολα ιδιωτικα που βολικα αφησες εκτος λιστας, ειναι πιο πανω απο αυτα που ανεφερες. Τα δημοσια - που φυσικα δεν ειναι πληρως αλλα εν μερει δημοσια, καθως ενα κομματι του προυπολογισμου προερχεται απο το κρατος- ειναι αξιοσεβαστα αλλα για αλλο πραγμα μιλησε.Το Ivy League είναι 8 πανεπιστήμια μόνο φίλτατε. UCLA, Berkeley, UCSD, Georgia Tech, Wisconsin, Virginia, UT Austin κάποια πλήρως δημόσια να έχετε εικόνα. Και πουθενά δεν είπα για δημόσια νοσοκομεία. Εσύ εκτίθεσαι @taketrance.
Τις γραφικοτητες οτι λιστες αναμονης, επιπεδο νοσοκομειων, γιατρων κλπ δε μετρανε στην ποιοτητα του συστηματος υγειας δε τις σχολιαζουμε καν.
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-03-21

11:29
Όχι φίλε μου, είπε πως τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι στις ΗΠΑ με προφανή στόχο να δηλώσει την υπεροχή της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Δεν είπε ότι τα καλύτερα είναι ιδιωτικά, προσοχή στην έκφραση. Εγώ τι είπα; Ότι τα περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια εκεί είτε είναι δημόσια είτε σε μη κερδοσκοπικό καθεστώς, όπως κάποια από όσα ανέφερες. Κατά τα άλλα το να λες ότι κάποια πανεπιστήμια "είναι πιο πάνω" από αυτά που ανέφερα δηλώνει πλήρη άγνοια της έννοιας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Τα rankings δε παίζουν κανένα σοβαρό ρόλο εκτός αν πρόκειται για σταθμισμένες μετρικές ανά επιστημονικό τομέα. Εγώ γνωρίζω τουλάχιστον για το δικό μου τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών πως 1-2 από αυτά που αναφέρεις στέκονται στο ύψος των υπολοίπων. Σε άλλο τομέα μπορεί να ισχύουν τα αντίθετα. Το point είναι όμως ότι μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει το δημόσιο σύστημα στα πανεπιστήμια, σε αντίθεση με το πνεύμα που προσπάθησε να περάσει το αρχικό μήνυμα. Αντιθέτως, το ειδικό καθεστώς στο οποίο αναπτύσσονται τα ιδιωτικά ιδρύματα της Αμερικής είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πλειονότητα των μέσων κρατών, πόσο μάλλον σε μας. Δεν υπάρχει ούτε το στοιχειώδες κεφάλαιο, τόσο από άποψη επένδυσης, όσο και από άποψη ζήτησης.O ανθρωπος μιλησε για τα καλυτερα πανεπιστημια
Τι φάση, πάλι βγάζετε λόγια από το κεφάλι σας; Πουθενά δε το είπα αυτό, έδωσα όμως μια εξήγηση για το φαινόμενο της Αμερικής που είναι από τα χειρίστης ποιότητας παγκοσμίως και έχει χρεοκοπήσει εκατομμύρια κόσμο. Τώρα, το ότι το ελληνικό ΕΣΥ έχει έλλειψη σε προσωπικό και υποδομές με αποτέλεσμα αυτά που περιγράφεις είναι μια άλλη συζήτηση αλλά θα χαρώ πολύ να βγεις να ζητήσεις προσλήψεις. Γιατί το να πουλήσω ιδιωτική υγεία επί πτωμάτων και στην πλάτη της στημένης κακοδιαχείρισης είναι και πολύ εύκολο και last year issue.Τις γραφικοτητες οτι λιστες αναμονης, επιπεδο νοσοκομειων, γιατρων κλπ δε μετρανε στην ποιοτητα του συστηματος υγειας δε τις σχολιαζουμε καν.
Gate4
Επιφανές μέλος
Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 25.523 μηνύματα.

31-03-21

13:59
Εν τω μεταξύ τώρα που πιάσατε στο άσχετο τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εκεί που είναι ένας φίλος μου τουλάχιστον το γκρουπ των διδακτορικών στο οποίο ανήκει είναι όλοι μετανάστες ξέρω γω. Ντόπιους Αμερικάνους δεν έχουν ιδιαίτερα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.

31-03-21

14:17
Αυτό δείχνει ότι σαν χώρα δίνει ευκαιρίες σε μορφωμένα άτομα που θέλουν να πάνε μπροστά!!Εν τω μεταξύ τώρα που πιάσατε στο άσχετο τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εκεί που είναι ένας φίλος μου τουλάχιστον το γκρουπ των διδακτορικών στο οποίο ανήκει είναι όλοι μετανάστες ξέρω γω. Ντόπιους Αμερικάνους δεν έχουν ιδιαίτερα.
Gate4
Επιφανές μέλος
Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 25.523 μηνύματα.

31-03-21

14:23
Όχι, εγώ το είπα γιατί μπερδέψαμε τα μπούτια μας εδώ μέσα με τα καλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και το μπουρδέλο που λέγεται ότι είναι τα σχολεία τους. Τροφοδότηση φουλ από μετανάστες φοιτητές έχουν.Αυτό δείχνει ότι σαν χώρα δίνει ευκαιρίες σε μορφωμένα άτομα που θέλουν να πάνε μπροστά!!
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.073 μηνύματα.

31-03-21

14:39
Δεν κατάλαβα γιατί ακολούθησε όλη αυτή η συζήτηση. Ποτέ δεν είπα ότι δεν γίνεται έρευνα στα Αμερικανικά πανεπιστήμια ή ότι πολλά από αυτά δεν είναι αξιόλογα κλπ. Το θέμα είναι η προσβασιμότητα. Τα χρόνια προβλήματα της Αμερικανικής παιδείας. Με τους ανθρώπους που δεν ανήκουν στα μεσαία και τα ανώτερα στρώματα να υποχρεώνονται να συνάπτουν φοιτητικά δάνεια για τα δίδακτρα με υψηλούς τόκους που θα ξεχρεωνουν για μια ζωή. Με ρημαγμένα δημόσια.
Η παιδεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να θεωρούνται δικαιώματα όλων των ανθρώπων και όχι αντικείμενα προς πώληση.
Παρόλα αυτά η Θάτσερ δεν έκανε ιδιωτικοποιήσεις τόσο στην παιδεία και την Υγεία. Άλλωστε μη ξεχνάμε η Αγγλία έχει ένα δυνατό κρατικό σύστημα Υγείας ( NHS ) που επιδέχεται βέβαια βελτίωσης. Οι πιο σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν επί Θάτσερ ήταν οι μεγαλοκολοσσοι που είχαν ρημάξει με τον κρατισμό όπως: British Airways, British Telecom, British Steel και British Gas. Οι φόροι μειώθηκαν αρκετά και πλέον όλοι αυτοί οι κολοσσοί που κάποτε ήταν έρμαια των εργατικών συνδικάτων που τα είχαν για τσιφλίκια τους και δημιουργούσαν προβλήματα στην ζωή των εργατών με την ιδιωτικοποίηση πέρασαν σε μια ακμάζουσα φάση. Η Θάτσερ ικανοποίησε το αίτημα περί ελευθερίας επιλογής της εργασίας και γενικά η περίοδος στην οποία ηγούνταν και η περίοδος που κληροδότησε στους επόμενους χαρακτηρίστηκε από άνοδο του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων, οικονομική ακμή και ιδίως, καινοτομία παντού. Για αυτό και ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο αποδοτικός, γιατί ωθεί τον κόσμο προς την καινοτομία και όχι προς το βολεμα του δημοσίου.
Υ.Γ. Το θέμα είναι να έχεις ηγέτες σαν την Θάτσερ, αποφασιστικούς και αποδοτικούς για τέτοιες ριζοσπαστικές αλλαγές κάτι που στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Από όλους αυτούς ο μόνος που είναι άξιος εμπιστοσύνης για ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα είναι ο Τζημερος.
Η παιδεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να θεωρούνται δικαιώματα όλων των ανθρώπων και όχι αντικείμενα προς πώληση.
Παρόλα αυτά η Θάτσερ δεν έκανε ιδιωτικοποιήσεις τόσο στην παιδεία και την Υγεία. Άλλωστε μη ξεχνάμε η Αγγλία έχει ένα δυνατό κρατικό σύστημα Υγείας ( NHS ) που επιδέχεται βέβαια βελτίωσης. Οι πιο σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν επί Θάτσερ ήταν οι μεγαλοκολοσσοι που είχαν ρημάξει με τον κρατισμό όπως: British Airways, British Telecom, British Steel και British Gas. Οι φόροι μειώθηκαν αρκετά και πλέον όλοι αυτοί οι κολοσσοί που κάποτε ήταν έρμαια των εργατικών συνδικάτων που τα είχαν για τσιφλίκια τους και δημιουργούσαν προβλήματα στην ζωή των εργατών με την ιδιωτικοποίηση πέρασαν σε μια ακμάζουσα φάση. Η Θάτσερ ικανοποίησε το αίτημα περί ελευθερίας επιλογής της εργασίας και γενικά η περίοδος στην οποία ηγούνταν και η περίοδος που κληροδότησε στους επόμενους χαρακτηρίστηκε από άνοδο του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων, οικονομική ακμή και ιδίως, καινοτομία παντού. Για αυτό και ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο αποδοτικός, γιατί ωθεί τον κόσμο προς την καινοτομία και όχι προς το βολεμα του δημοσίου.
Υ.Γ. Το θέμα είναι να έχεις ηγέτες σαν την Θάτσερ, αποφασιστικούς και αποδοτικούς για τέτοιες ριζοσπαστικές αλλαγές κάτι που στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Από όλους αυτούς ο μόνος που είναι άξιος εμπιστοσύνης για ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα είναι ο Τζημερος.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.

31-03-21

14:40
Εδω θα συμφωνήσουμε οτι το ανθρώπινο κεφαλαιο των ΗΠΑ ειναι κυριως ξενοι, δεν ειναι τυχαίο που δίνονται πολλες υποτροφιες σε Ελληνες Αριστουχους φοιτητες για εκει.Όχι, εγώ το είπα γιατί μπερδέψαμε τα μπούτια μας εδώ μέσα με τα καλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και το μπουρδέλο που λέγεται ότι είναι τα σχολεία τους. Τροφοδότηση φουλ από μετανάστες φοιτητές έχουν.
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.222 μηνύματα.

31-03-21

15:27
Όχι, εγώ το είπα γιατί μπερδέψαμε τα μπούτια μας εδώ μέσα με τα καλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και το μπουρδέλο που λέγεται ότι είναι τα σχολεία τους. Τροφοδότηση φουλ από μετανάστες φοιτητές έχουν.

College Enrollment Statistics [2024]: Total + by Demographic
College enrollment statistics for U.S. postsecondary institutions broken down by state, race, ethnicity, gender, age and degree.
5.5% των φοιτητών είναι ξένοι, δεν το λες και φουλ τροφοδότηση.
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-03-21

16:24
International students παίρνουν κυρίως στα graduate προγράμματα, εκεί το ποσοστό είναι πάνω από 20% και στα average top-rated ιδρύματα μπορεί να είναι και διπλάσιο το ποσοστό σε αυτή την κατηγορία.

31-03-21

17:30
Τα πανεπιστήμια αυτά δεν είναι δημόσια. Έναν άκυρο να ρωτήσεις, δε θα σου αναφέρει κανένα δημόσιο πέρα ίσως από το Berkeley. Το ότι είναι δεν είναι for profit δε τα κάνει δημόσια. Έχουν τελείως διαφορετικούς τρόπους να διαχειρίζονται τα χρήματά τους σε σχέση με τα δημόσια πανεπιστήμια, όπως και προφανώς δεν είναι δημόσια από "φορολογικής" πλευράς. Όταν θα μάθεις τις διαφορές, θα κάτσω να κάνω κουβέντα.Μπουμ, τα πανεπιστήμια αυτά είναι δημόσιαor at least ειδικού μη κερδοσκοπικού καθεστώτος.
Η οποία γίνεται κυρίως με δημόσια κεφάλαια και δημόσια ΑΕΙ, μπουμ 2
Όχι δεν είναι και όχι δεν είναι υγεία.
Όχι; Αν βάλω 1000 ευρώ ταρίφα θα σου πω πόσο θα εκλείψουν οι αναμονές.
Το Ισραήλ; Και τι σχέση έχει αυτό, ειδική κατάσταση είναι. Και οι εμβολιασμοί από το δημόσιο γίνονται.
Τι λες αγόρι μου; Συγκρίνεις μπανάνες με βούρτσες. Τι σχέση έχει ο τρόπος κατάρτισης του προγράμματος σπουδών; Αυτό είναι επιστημονική δουλειά και οι επιλογές που σου δίνονται απευθύνονται σε ένα επιστημονικό range, το εύκολο και το δύσκολο είναι και υποκειμενικό και στην ευχέρεια του κάθε φοιτητή ανάλογα τι θέλει να κάνει. Δε καταλαβαίνω, αλήθεια. Γιατί, στο σχολείο δεν έχουμε επιλογές μαθημάτων; Ή δε θα μπορούσαμε να έχουμε; Δεν έχουμε κατευθύνσεις, προσανατολισμούς, πεδία; Τι λέτε αλήθεια
Λοοολ, σε ρωτάει κανένας στο σχολείο τι επάγγελμα κάνουν οι δικοί σου για να δούμε τι εκπαίδευση θα πάρεις; Αυτό είναι το νόημα. Προφανώς αν θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν ή άλλο τομέα. Μη μου παρουσιάζεις τώρα την αποτυχία του καπιταλισμού να ενισχύσει την κοινωνική κινητικότητα σαν απάντηση σε εμάς που την υποστηρίζουμε.
Είσαι σοβαρός; Δημόσια κεφάλαια και δημόσια ΑΕΙ; Ενδεικτικά "According to OECD, more than 60% of research and development in scientific and technical fields is carried out by industry, and 20% and 10% respectively by universities and government.". ΔΕΝ είναι μόνο τα πανεπιστήμια έρευνα, βγες από το bubble σου.
Δεν είναι υγεία η έρευνα των φαρμακευτικών; Επίσης οι ΗΠΑ δεν είναι οι τοπ; Το 40% των φαρμάκων είναι στις ΗΠΑ, συγκεντρώσου λίγο και κάτσε διάβασε.
Το παραμύθι σου δε πιάνει. Έχει ή δεν έχει από τις χαμηλότερες αναμονές; Έχει ή δεν έχει από τις υψηλότερες ο Καναδάς, που τον παρουσιάζετε παράδεισο; Τίποτα δεν είναι τζάμπα πουθενά, κάτσε κάνε εσύ άνεργος χωρίς ασφάλεια μια ακτινογραφία στην Ελλάδα και θα σου πω πόσο θα βγει.
Ποιο Ισραήλ ρε μάγκα μου; Τα εμβόλια ποιες χώρες τα έφτιαξαν; Μόνο άποψη έχεις.
Εδώ όμως είναι το καλύτερο. Έχεις ιδέα από πανεπιστήμια στην Ελλάδα καθόλου; Οι μισοί μου φιλοι δεν πήγαν Εράσμους γιατί ο οδηγός σπουδών τους απαιτεί να είναι ακριβώς το ίδιο μάθημα με αυτό του πανεπιστημίου του εξωτερικού για να αναγνωριστεί. Αυτό είναι "ελεύθερη επιλογή"; Ελέυθερη επιλογή είναι σε κάθε εξάμηνο να πρέπει να πάρεις 5 στάνταρ μαθήματα; Και σου φαίνεται και ατυχής η σύγκριση τρομάρα σου ενώ δεν έχεις ιδέα.
Το ερμήνευσε όπως βόλεψε το narrative σου. Σου εξήγησα ότι οι "progressives" βλέπετε το πρόβλημα να είσαι σε race και χρήματα, ενώ η πραγματικότητα είναι οικογένεια και κύκλος, και λες σαχλαμάρες ότι δικαιολογώ τον καπιταλισμό.
---------------
Τώρα είδα και τα αποκάτω. Σόρρυ, δεν ήξερα ότι είναι κακό να κάνει εισαγωγές φοιτητών από έξω. Μα τι άσχετος κι εγώ... Και οι λαμπροί Έλληνες πια, μη κοιτάτε που ένα νόμπελ η Ελλάδα δεν έχει τόσα χρόνια σε επιστήμες. Α ρε Ελλάδα, μια ζωή τα ίδια...
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-03-21

18:38
ΑχαΤα πανεπιστήμια αυτά δεν είναι δημόσια. Έναν άκυρο να ρωτήσεις, δε θα σου αναφέρει κανένα δημόσιο πέρα ίσως από το Berkeley. (...) Όταν θα μάθεις τις διαφορές, θα κάτσω να κάνω κουβέντα.

Είπα εγώ μόνο για πανεπιστήμια; Άντε να δεις πώς κάνουν και πώς χρηματοδοτούν τα σοβαρά κράτη πολιτική έρευνας. Που εδώ αν το έκανε κανείς αυτό θα σκούζατε για το σπάταλο κράτος και τον κρατισμό.Δημόσια κεφάλαια και δημόσια ΑΕΙ; Έχεις ανοίξει ποτέ κανένα "βιβλίο"; Ενδεικτικά "According to OECD, more than 60% of research and development in scientific and technical fields is carried out by industry, and 20% and 10% respectively by universities and government.". ΔΕΝ είναι μόνο τα πανεπιστήμια έρευνα, βγες από το bubble σου.
Αυτό πού ακριβώς τέμνεται με αυτό που είπα εγώ; Είπες ότι οι ΗΠΑ είναι πρώτοι σε ιατρική έρευνα, άλλο αυτό και άλλο οι φαρμακευτικές. Επίσης δες από πού λαμβάνουν κεφάλαια οι φαρμακευτικές. Και προφανώς αυτά δεν είναι υγεία, υγεία είναι όταν φτάσει στον ασθενή και ιδίως αυτόν χωρίς την οικονομική δυνατότητα να τα έχει. Τότε είναι υγεία.Δεν είναι υγεία η έρευνα των φαρμακευτικών; Είσαι σοβαρός; Επίσης οι ΗΠΑ δεν είναι οι τοπ; Το 40% των φαρμάκων είναι στις ΗΠΑ, συγκεντρώσου λίγο και κάτσε διάβασε.
Δε ξέρω αν έχει αναμονές, ξέρω πως όσοι έχουν επαφή με αυτό το σύστημα το ξορκίζουν. Είναι κερδοσκοπικό, ιδιαιτέρως ακριβό και με ανάλογη διαβάθμιση ποιότητας.Το παραμύθι σου δε πιάνει. Έχει ή δεν έχει από τις χαμηλότερες αναμονές;
Χαίρομαι που αναδεικνύεις το πρόβλημα. Προφανώς θα πρέπει να δίνονται δωρεάν αυτά. Θα δίνονταν μάλιστα, αν δεν δίναμε εκατομμύρια σε ΜΜΕ, στην Εκκλησία, και στις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας που δολοφονούν οικονομικά τα δημόσια νοσοκομεία και προσφέρουν θέσεις χειρίστης ποιότητας εργασίας.Τίποτα δεν είναι τζάμπα πουθενά, κάτσε κάνε εσύ άνεργος χωρίς ασφάλεια μια ακτινογραφία στην Ελλάδα και θα σου πω πόσο θα βγει.
Η αρχική σου ερώτηση είναι ποιες χώρες είναι μπροστά στα εμβόλια, φαντάστηκα τους εμβολιασμούς. Εφόσον μιλάς για την παραγωγή, να σου πω: Οι χώρες δεν είναι ούτε άνθρωποι ούτε εταιρείες. Τα κράτη εν συνόλω έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια στην έρευνα και παραγωγή των εμβολίων: €93 Billion Spent By Public Sector On COVID Vaccines And Therapeutics In 11 Months, Finds New Research (healthpolicy-watch.news)Ποιο Ισραήλ ρε μάγκα μου; Τα εμβόλια ποιες χώρες τα έφτιαξαν; Ούτε που καταλαβαίνεις τι σου γίνεται, μόνο άποψη έχεις.
Κι εγώ δε πήγα Erasmus για αυτό το λόγο. Η διαδικασία ειδικά στη σχολή μου (ΗΜΜΥ του ΕΜΠ) είναι από τις πλέον γραφειοκρατικές. Τι σχέση έχει όμως με το πώς καταρτίζεται ένα πρόγραμμα σπουδών; Καμία. Προφανώς για να πάρεις ένα πτυχίο θα πρέπει να περάσεις κάποια δεδομένα στάνταρτς, που εκφράζονται μέσω υποχρεωτικών μαθημάτων. Το θέμα που φέρνεις τώρα για τα Erasmus είναι ένα γραφειοκρατικό θέμα αντιστοίχισης και δεν έχει να κάνει ούτε με "ελευθερίες επιλογών" ούτε με "να έχουν όλοι τα ίδια μαθήματα".Εδώ όμως είναι το καλύτερο. Έχεις ιδέα από πανεπιστήμια στην Ελλάδα καθόλου ή στον κόσμο σου; Οι μισοί μου φιλοι δεν πήγαν Εράσμους γιατί ο οδηγός σπουδών τους απαιτεί να είναι ακριβώς το ίδιο μάθημα με αυτό του πανεπιστημίου του εξωτερικού για να αναγνωριστεί. Αυτό είναι "ελεύθερη επιλογή"; Ελέυθερη επιλογή είναι σε κάθε εξάμηνο να πρέπει να πάρεις 5 στάνταρ μαθήματα; Και σου φαίνεται και ατυχής η σύγκριση τρομάρα σου ενώ δεν έχεις ιδέα.
Ποιος είπε ότι είναι κακό να κάνεις εισαγωγές φοιτητών;Σόρρυ, δεν ήξερα ότι είναι κακό να κάνει εισαγωγές φοιτητών από έξω. Μα τι άσχετος κι εγώ... Και οι λαμπροί Έλληνες πια, μη κοιτάτε που ένα νόμπελ η Ελλάδα δεν έχει τόσα χρόνια σε επιστήμες. Α ρε Ελλάδα, μια ζωή τα ίδια...
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

31-03-21

23:33
Και γιατι να επιβληθει κατι σε αυτους που θελουν να φυγουν απο το κρατικο σχολειο για να "επιδοτησουν" αυτους που θελουν να μεινουν, αυτοι το θελουν δικο τους ειναι το προβλημα. Δεν ξερω, ακουω συνεχεια για τα λαμπρα και ηθικα μυαλα που υπαρχουν στο δημοσιο που δεν λενε να σκασουν γιατι φοβερες του ιδεες, ας κατσουν να βρουνε μια ακρη. Τι, τωρα δεν ειναι εξυπνοι? Να κανουν consolidate τους μαθητες μεταξυ των σχολειων μεχρι να εχουν οσους χρειαζονται, να προσελκυσουν αλλους, να γινουν αποδοτικοι. Και για να δουμε τη λογικη σου απο την αλλη πλευρα, αν οι πιο πολλοι ανθρωποι πηγαιναν στα ιδιωτικα, θα στηριζεις να κλεισουν τα κρατικα για να πανε αυτα τα παιδια στα ιδιωτικο για να υπαρχει περισσοτερη χρηματοδοτηση? Μαλλον οχι. Να δουμε και κατι αλλο? Αν αυτοι που θελουν να πανε στα ιδιωτικα ειναι οι φτωχοι, σε αυτη την περιπτωση τι θα ελεγες? Για τους οσους δεν εχουν λεφτα σου εχω απαντησει, βοηθα τους, και ειναι ευκολη ευκαιρια για μερκετινγ το να δωσεις μια υποτροφια σε εναν που εχει μυαλο, βελτιωνεις τη φημη σου. Μου φερνεις και το ζητημα της ηθικης, αλλα αυτο ισχυει μονο οταν ξεβολευουμε την σουπερ-ντουπερ ιερη αγελαδα του δημοσιου, οταν επιβαλλεται κατι στον αλλον, εκει δεν υπαρχει θεμα. Ουτε βοηθας να βελτιωθει το δημοσιο, γιατι του δινεται ετσι μια ευκολη δικαιολογια να συνεχισει να τρεχει οπως τρεχει.Αν πέφτει η ποιόητα του κρατικού από έλλειψη χρηματοδότησης , έστω και αν ανεβαίνει στα ιδιωτικά για κάποιους, δεν είναι καν αξιοκρατικό για το υπερασπιστούμε, δηλαδή οι 99 να πεις ότι ωφελούνται και 1 ζημιώνεται σε σχέση με το σήμερα μπορεί να μην είναι δίκαιο, αν αυτός ο ένας είναι διάνοια , θα χαντακωθεί . Αλλά και αυτό είναι ηθική.. φιλοσοφία, παρά κάτι αντικειμενικό. Αν υπήρχε μεγάλη χρηματοδότηση μπορεί να είχαν πρόσβαση όλοι , απλά ο γονέας πάλι θα πληρώνει έμμεσα για αυτούς που δεν έχουν αλλά εμένα αυτό μου φαίνεται πιο δίκαιο γιατί η εκπαίδευση ανεβαίνει για όλους .
Για την κοινωνια που πανε ολοι μαζι, το εφαρμοζεις με τους φιλους ή συγγενεις σου? Δηλαδη, θα αγορασεις αμαξι μονο οταν εχουν και οι υπολοιποι ή θα κανεις μεταπτυχιακο μονο εαν και οταν μπορουν ολοι? Πολλα απο τα πραγματα που καμουμε καθε μερα ειναι ακριβως για να ανεβουμε πανω απο τον μεσο ορο και να ξεχωρισουμε, το να καταστρεφεις αυτο ειναι σαν να ανατιναζεις το σπιτι σου επειδη βρηκες καπου μια κατσαριδα. Σιγουρα σκοτωσες την κατσαριδα, αλλα ανατιναξες και το σπιτι σου. Ας μη πιασουμε καν το οτι δεν εχουμε ολοι τις ιδες δυνατοτητες. Τελος παντων, αν καποιος τα προτιμαει, μπραβο του, αλλα οπως ειπα και πριν, καλο θα ηταν να δεχεται και τις συνεπειες αυτων, οχι να κανει πως δεν ξερει τιποτα.
Guest 190013
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

01-04-21

00:05
Είναι τόσο απλά τα πράγματα, απορώ που καθόμαστε και συζητάμε (λολ)Aν αυτοι που θελουν να πανε στα ιδιωτικα ειναι οι φτωχοι, σε αυτη την περιπτωση τι θα ελεγες? Για τους οσους δεν εχουν λεφτα σου εχω απαντησει, βοηθα τους
Εγώ αυτό το λέω κόμπλεξ.Πολλα απο τα πραγματα που καμουμε καθε μερα ειναι ακριβως για να ανεβουμε πανω απο τον μεσο ορο και να ξεχωρισουμε
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 68 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.