iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Υπερβολικά εύκολοAnyway, σήμερα έκανα μια προσπάθεια να το περάσω και στο τέρας μου ... δηλαδή το κύριο laptop. Έκανα μια γκάφα. Με ρώτησε που θέλω να εγκαταστήσω το bootlooder και επειδή σκέφτηκα εντελώς χαζά και συγκεκριμένα να μην μου πιάσει χώρο από τον SSD, επέλεξα το HDD. Μπορώ με κάποιον εύκολο τρόπο να το διορθώσω αυτό;

Απλά έβαλα στα bios να μπουτάρει από το σωστό δίσκο.

Άλλο προβληματάκι που αντιμετώπισα σήμερα. Αν αφήσω ακίνητο το ποντίκι για κάποια λεπτά, μετά πρέπει να το ανοιγοκλείσω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Να σημειώσω ότι η "δικιά του προστασία" έγκειται στο ότι:πως θα μπορουσα να τσεκαρω τα ubuntu για ιους και τα λοιπα; Εκτος απο την δικια του προστασια πως θα μπορουσα κι εγω να βοηθησω την κατασταση;
παρακαλω μια βοηθεια.
- Οτιδήποτε εκτελέσιμο (πχ .sh) κατεβάζεις απ' το internet είναι, by default, μη εκτελέσιμο. Δηλαδή θα πρέπει explicitly να του πεις "θέλω να μπορώ να το εκτελώ".
- Ό,τι πρόγραμμα εγκαθιστάς, γίνεται properly μέσω του apt, οπότε είναι "τσεκαρισμένο". Τώρα, αν έχεις debian testing / unstable, μπορεί και να σου σπάσει το σύστημα, αλλά ιός δεν είναι...
- Για να πειράξει ένα αρχείο το σύστημα, πρέπει να το εκτελέσεις σαν root. Οπότε, αν γενικά δεν εκτελείς ό,τι να 'ναι σαν root, δεν έχεις θέμα και δεν θα εγκατασταθεί τίποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

έχω όμως ένα προβλημα και μάλιστα σοβαρό

μπορω να συνδέσω το ipad με τα ubuntu;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

μπορεις να εγκαταστησεις τα ubuntu παραλληλα με το win και κατα την εκκινηση να επιλεγεις με ποιο θα μπεις (ψαξε για dual boot) ή να πεταξεις τα win και να εχεις μονο ubuntu
αν και άσχρτος δεν είμαι χτεσινός

. Το κακό με το dual boot είναι ότι χάνω ένα σημαντικό μέρος του δίσκου μου και στα 2 λειτουργικά αντίστοιχα. Επίσης δε μπορω να τα συγχρονίσω εύκολα π.χ. κάνω μια εργασια στα widnows θέλω να την περάσω στο ipad για να την διαβάσω στην τουαλέτα πρέπει να το βάλω σε έναν φάκελο που αναγνωριζεται και απο τα 2 λειτουργικά μετα να κλεισω τον υπολογιστη να το ξανανοιξω να συνδεσω το ιπαδ και να το συγχρονισω.
Και καλά αυτό αλλα οταν μιλάμε για μεγάλα αρχεία οπως μουσικη συλλογή τι κάνουμε......
Αυτό που ζητώ είναι να συνδέσω το ipad μου στα ubuntu οπως ακριβως το συνδέω στο win.
To ipad με βοηθάει αρκετά στην σχολή και δε μπορώ να συμβιβαστώ χωρίς αυτό.
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Και ναι και όχι. Κατά την διάρκεια εγκατάστασης του ubuntu όχι μόνο σε ρωτάει τι θέλεις να γίνουν με τα windows, αλλά και τι θα γίνουν με τα partions. Σε αυτές τις επιλογές καλύτερα να πατήσεις advanced και να είσαι προσεχτικός στο τι θα επιλέξειςΜου έχουν προτίνει να βάλω ubuntu στο netbook μου επείδη με windows αργεί πολύ. Αν το κάνω θα χάσω τα δεδομένα με τα οποιά μπορώ να ξαναβάλω τα windows;

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

μπορεις να εγκαταστησεις τα ubuntu παραλληλα με το win και κατα την εκκινηση να επιλεγεις με ποιο θα μπεις (ψαξε για dual boot) ή να πεταξεις τα win και να εχεις μονο ubuntu
Δεν βλέπω το νόημα στο να έχω και τα δύο. Απλά ανυσιχώ πως αν δεν παεί κάτι καλά με τα ubuntu δεν θα έχω τρόπο να επαναφέρω τα windows.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ναι αρκεί σε αυτό το στάδιο να πατήσει την τρίτη επιλογήΔεν βλέπω το νόημα στο να έχω και τα δύο. Απλά ανυσιχώ πως αν δεν παεί κάτι καλά με τα ubuntu δεν θα έχω τρόπο να επαναφέρω τα windows.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Προσωπικά από τοΌταν λες recover τα windows τι εννοείς; Θες να τα σβήσεις τελείως αφού τα πάρεις ένα backup ή να τα αφήσεις απλά να κάθονται στο σκληρό;
και αφού μιλάμε για netbook, καταλαβαίνω ότι εννοεί να μην χαθεί το partion που με τα δεδομένα της εγκατάστασης των windows, στην περίπτωση που θα τα χρειαστεί ξανάΑν το κάνω θα χάσω τα δεδομένα με τα οποιά μπορώ να ξαναβάλω τα windows;
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ενοω ότι έχει έναν δεύτερο σληρό ο οποίος είναι αντι για dvd με τα windows, αυτόν δεν θέλω να τον χάσω.
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Επισης αλλη μια λυση ειναι να τρεξεις τα ubuntu παλι μεσα απο τα win μεσω μιας virtual μηχανης. Δηλαδη βαζεις ενα προγραμμα στa win και με αυτο θα ανοιγεις τα ubuntu (iso των ubuntu) . Den jerv an to shkvnei to sythma soy αλλα μπορεις να δοκιμασεις.
Οι παραπανω προτασεις δεν επιρεαζουν το ηδη υπαρχον συστημα σου.
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

εναλλακτικά clean install
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

μαλιστα στις ρυθμισεις των ενημερωσεων εχω βαλει και τις επιλογες (για μακρας διαρκειας ή οχι) και παλι δε βγαζει πραμα, το ιδιο συμβαινει και για τα περι τερματικου οπου δε βρισκει εκδοση
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

περίεργο κανονικά έπρεπε να σου λέει κάτι δε ξέρω. Στο τερματικό δε νομίζω να δεις κάτι αν δε πειράξεις τα sources στο /etc/apt/sources.list. Αν πάλι δε σου βγάλει τίποτα ίσως υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά mirrors δοκίμασε κάποιο άλλο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.